Славиша К. Миљковић: Увод у одгонетање Србског језика


Мој претходни текст о пореклу Срба коју званично обелодањују (само) руси, заснован на научним истинама, изазвао је прави бум код Срба на интернету, улио им је „свежу крв“ и пут ка самоосвешћивању у откривању праве истине о свом културно-духовном и историјском идентитету, што је изузетно битно у овим најтежим временима за Србски народ, за његов опстанак, за његов препород, за његово знање о свом постојању! Текст је пренет на више сајтова и форума који се највише прате на интернету, поменућу само Васељенску телевизију и ФБ Репортер. Само на мом сајту, првог дана након објаве текста, текст је прочитало 1722 особа.

Свему томе најзаслужнији је Србски језик, његово ВЕЧНО БИЋЕ!

Фабриканти лажне историје о Србима могу фалсификовати историјске догађаје и чињенице, али не могу изфалсификовати сам језик, његово БИЋЕ које је Србски народ за свој језик успео да сачува и поред свих мутација, његову срж и бит!

У Србији постоји један Теслијански генијалан и надарен човек, човек који је у потпуности одгонетнуо и открио суштину значења и знања о Србском језику. Тај човек је из Ниша, зове се Славиша К. Миљковић, ступио сам путем телефона са њим у контакт, затражио од Славише да напише један текст за мој сајт на теми одгонетања Србског језика, тако да ми је Славиша путем поште поред тог текста послао и један обједињени видео прилог са његовог предавања на теми одгонетања Србског језика, из циклуса: „Апостоли истине“. Предавање је одржано у Београду, у хотелу Бристол.

Препуштам сада реч Славиши К. Миљковићу…

**********

Аутор: Славиша К. Миљковић

Славиша К. Миљковић: Увод у одгонетање Србског језика

Линк ка видео прилогу на:http://www.youtube.com/
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

Поздрављам накнадне гледаоце мог предавња одржаног у београдском хотелу „Бристол“ 27. 11. 2010. године.

Желим овде да укажем на неке податке које гледалац треба да има на уму док прати предавање, а у вези су са нашом сакривеном прошлошћу и нејасном будућношћу наше деце.

Нашем званичном језикословљу наметнуто је мишљење (наредба!) да је србски језик млад језик који је на Стаблу језика смештен/приказан међу гранчице. Наш језик готово да нема сопствених речи јер је препун грчког, латинског, немачког, албанског, турског… утицаја. Ово ненаучно, наказно, болесно и злонамерно виђење сопственог језика и целокупног колективног памћења, довело је до страховитог разарања србског националног (материјалног и духовног) бића.

Ако овоме додамо ничим доказану тврдњу званичних историчара да смо на Балкан/Хелм дошли у седмом веку као дивља и неписмена руља геноцидно расположена према староседеоцима, јасно је одакле потиче став да „цивилизовани“ и „умни“ народи (Грци, Латини, Немци, Мађари, Турци, Шиптари…) имају право да на овој територији слободно одстрељују Србе који су, јадни и никакви, још од класика марксизма проглашени за неисторијски народ.

Највећа пошаст која је икада задесила србски народ јесте деловање наших (да ли наших?) историчара и лингвиста унутар Српске академије наука! Од оснивања Академије до данас, унутар историографије и језика, званично делују искључиво људи који су у Академију дошли крајњом негативном селекцијом и могу се описати као: високо образоване незналице, кукавички каријеристи-подрепаши, људи без части и злонамерници према србском колективном памћењу и србској колективној будућности.

Насупрот њима стоји величанствена србска истина коју ја у овом делу приказујем само кроз језик.

У првој књизи („Нови србски митолошки речник“) обрађујем близу 700 појмова из светских митологија и религија и показујем да су обрађена имена и појмови настали унутар србске језичке матрице и старе србске духовности. Полазећи од појединачних примера, у књизи показујем нека основна језичка правила на којима су утемељене србске речи.

У другој књизи („Нови србски етимолошки речник 1“) полазим од књиге „Етимолошки речник србског језика 1“ коју је издала Српска акадија наука а израдила група аутора на челу са Александром Ломом. Обрадио сам појмове које су они насловили тако што сам дао њихову етимологију, а потом дао своју. Недвосмислено сам доказао да су аутори-академичари управо онакви какве сам их описао у подвученом тексту.

У свом трећем, шестотомном, делу („Одгонетање србског језика“) кренуо сам системски. Најпре сам утврдио значење сваког србског слова; потом сам, поштујући редослед слова из старе србске писмености, утврдио значење одредница типа сугласник + самогасник. Пример: утврдио сам значење одреднице аб, али сам одмах утврдио и значење одреднице ба (лево-десно читање) и њихове узрочно-последичне везе (видети табелу која следи). Број ових одредница јесте 200. Ово је стало у први том Одгонетања.

Потом сам кренуо у одгонетање сугласничких одредница опет поштујући редослед старог србског писма. Пример: утврдио сам значење одреднице бг, али сам одмах утврдио и значење одреднице гб (лево-десно читање); потом сам између сугласника убацивао самогласнике а, е, и, о, у и тако створене трословне одреднице сагледавао у пару, тј. баг/габ, бег/геб, биг/гиб, бог/гоб, буг/губ, тј. сагледавао их у левом-десном (узрочно-последичном) читању. Број овако обрађених двословних сугласничких одредница јесте 360; број обрађених трословних одредница насталих од сугласничких одредница уметањем самогласника јесте 1800. Ова грађа смештена је у пет наредних томова.

Шести том допуњен је трословним одредницама које се исто читају из оба смера. Дао сам значења одредница/речи које се једнако читају из оба смера. Следећи редослед слова старе србске писмености дао сам парове таквих одредница. Пример: аба/баб, ебе/беб, обо/боб, убу/буб; ага/гаг… – и тако до задњег слова. Број овако обрађених одредница јесте 200.

Укупан број насловљених појмова у делу „Одгонетање србског језика“ јесте: 32 (слова) + 200 (двословне самогласничке одреднице) + 360 (двословне сугласничке одреднице) + 1800 (трословне одреднице) + 200 (трословне одреднице које се једнако читају из оба смера) = 2592 србске одреднице. У овај број нису ушле многобројне друге обрађене одреднице које нису обухваћене поменутим системом.

Одгонетајући србски језик кроз овај систем одредница, трудио сам се да користим речи из што више мени доступних језика. Ипак, у доказивању да је србски језик Мајка Језик свих језика, поред речи из србског језика, трудио сам се да највише примера буду из следећих језика: санскрт, старогрчки, латински, јеврејски, кинески, јапански. Сматрао сам: ако се србска језичка матрица покаже као примарна у овим језицима, србски језик јесте Мајка Језик свих језика! Свако ко прочита моје књиге схватиће да сам доказни поступак извео до краја!

У мојим књигама нема ни једне стране речи!

Напомена: поред објављених књига, имам написаних књига које морају чекати објављивање целокупног (шестотомног) Одгонетања: „Србизми у француском језику“, „Србизми у латинском језику“, „Србизми у старогрчком језику“, „Србизми у јапанском језику“, „Нови србски етимолошки речник“ (томови 2 и 3). Имам грађу и за многобројне друге наслове.

Број обрађених речи у мојим књигама одавно прелази број од 100.000. Свака србска реч и сваки обрађени појам јесте необорив доказ да нам је Академаија онаква какву сам је (подвученим) описао у петом пасусу.

Ово што ћете чути унутар овог предавања само је врх врха огромног леденог брега који се зове Србски Језик, који од искона (још увек неотопљен) плута језичким Океаном створеним од Божје творне/плодне воде: река и реч јесу исто/једно: реч/речни, река/рекнем.

Србски Језик јесте Реч од Бога/Творца. Србски Језик јесте савршен, јер почива на најједноставнијиом (Божјим) правилима. Нека од њих јесу:

  • свако србско слово има утврђено значење проистекло из старе србске духовности и из виђења физичког света;
  • свако србско слове јесте својеврсни хијероглиф који својом графиком употпуњује поменуто значење;
  • свако србско слово има и бројчану вредност, тј. србским словима могу се изражавати бројеви:
А=1 В=6 К=20 О=70 Т=300 Ш=800
Б=2 З=7 Л=30 П=80 У=400 Ц=900
Г=3 Ђ=8 М=40 Ч=90 Ф=500
Д=4 Ж=9 Н=50 Р=100 Х=600
Е=5 И/Ј=10 СТ=60 С=200 Џ=700
  • два ма која различита сугласника твориће значење спојеност/спајање ако први сугласник има мању бројчану вредност; ако први сугласник има већу бројчану вредност, значење сугласничког склопа биће истуреност/одвојеност; поменути сугласнички склопови задржавају своја значења и ако су раздвојена самогласником;
  • значења двословних и трословних србских одредница јесу у узрочно-последичном односу; тај однос се огледа у левој-десној супротности, условној супротности или неким другим јасно видљивим/препознатљивим односом; пример: ша (вода) – аш (камен); ул (ватра) – лу (хладноћа); ал (Бог) – ла (Земља); ик (небо) – ки (земља)…; нер (вода) – рен (земља)…;
  • изворна значења србских слова суштински негирају постојање префикса и суфикса као утемељене вредности;
  • одреднице и речи које се исто читају (или имају иста одређења) из из оба смера, означавуају: Сунце, округлост, творност/родитељство, појмове који немају утврђен физички облик.

Следе табеле:

САМОГЛАСНИЧКО-СУГЛАСНИЧКЕ ОДРЕДНИЦЕ

Ово је табела насловљених одредница у „Одгонетање србског језика 1“. Свака одредница носи поруке из левог и десног читања (укупно 200 одредница). Те поруке стоје у препознатљивом узрочно-последичном односу. Одређене су значењима србских слова, србском духовношћу и спознајом физичког света. Редослед одредница јесте у складу са бројчаним вредностима србских слова.

ЧЕТИРИ ПИСМА СА БРОЈЧАНИМ ВРЕДНОСТИМА СЛОВА
(кликни на приказ да га видиш максимално увећано)
Приказ Табеле


_________________________

1. Слово дигама више не постоји у грчком језику.
2. После слова ђ, у грчком језику η је била дуга ета (е), данас је ита (и).

Управљајући се по првој колони, ово је уједно и шифра како треба сагледавати поједина слова у грчким и јеврејским речима.

Уживајте у предавању.

Ако пожелите да прочитате неку од мојих књига, јавите се! Телефони за контакт јесу:
061 202 85 85
или
018 584 263.

Поздрав од Славише К. Миљковића!

**********

Да би се овај Славишин текст ширио што више, скините га са доњег линка у Word-u 2003, текст је у ћирилици, али пре тога требате знати да Славиша користи један специфичан фонт под називом „Times-Cirilic“, и да би вам се његов текст отворио у ћирилици, потребно ја да на свом рачунару имате инсталиран исти такав фонт, у супротном, текст вам се неће отворити у ћирилици, већ у латиници, са грешкама за поједина слова, уместо њих биће знаци интерпукције, зарези и разне цртице.

Славиша К. Миљковић: Увод у одгонетање Србског језика (Word 2003, фонт- „Times Cirilic“)

Са овог линка можете скинути фонт „Times Cirilic“ и инсталирати га на свом рачунару:
Скини фонт „Times Cirilic“

Кад отпакујете овај фонт путем „WinRar-a“ или неког сличног програма, инсталирајте га у фолдеру за фонтове путем следеће „операције“, речено интернет речником, који је на енглеском: „Copy/Paste“ или „Drag and Drop„, а фолдер за фонтове можете пронаћи следећи ову путању: Start>Settings>Control Panel>Fonts.

Не покушавајте да овај ћириличан текст у фонту „Times Cirilic“ пребаците у неки ваш омиљен фонт који репродукује ћирилицу, рецимо „Verdana“ , „Arial“ „Times New Roman“ и сл. јер ће сви текстови бити аутоматски претворени у латиницу са грешкама.

Ово Славишино предавање је само кап у мору онога што је он открио и у својим књигама доказао, а доказао је да је Србски Језик Мајка свих језика! Да би се истина и спознаја Србског језика у потпуности спознала, потребно је прочитати Славишине књиге. До сада Славиша је издао следећих 5 књига о суштини значења и порекла Србског језика: „Нови србски митолошки речник„, „Нови србски етимолошки речник 1„, „Одгонетање србског језика 1„, „Одгонетање србског језика 2„, „Одгонетање србског језика 3„. На горње бројеве телефона које је Славиша дао можете лично од њега да купитре књиге, као и да поразговарате са њим преко фиксног броја телефона: 018 584 263 путем коришћења бесплатних импулса у периоду од 21:00 до 07:00. свакога дана. Да би то остварили, потребно је да одете у најближој пошти, да пријавите да желите да користите ту услугу бесплатних разговора у периоду од 21:00 до 07:00 и да на месечном нивоу уплатите за то само 100 динара.

То сам сазнао од самог Славише кад сам га контактирао, будући да он редовито користи ту услугу, па смо све разговоре водили на његов позив после 21:00. јер ја још нисам отишо у пошту да уплатим за ту услугу.

Као што се да видети из мојих досадашњих текстова на теми „Србски (Српски) језик и идентитет)“ уочава се колико је србски језик битан за доказивање нашег историјског идентитета, битисања и постојања, праве истине о србској дубокој културно-духовној прошлости као ПИСМЕНОГ народа, јер све задире у дубоку прошлост и саме почетке постојања људске расе. На обелиску из Сирбина, уклесан је законик из VIII века пре нове ере писан сербо-рашанским писмом, затим, имамо откриће Винчанског писма на археолошком налазишту Винча у Србији, које је најстарије писмо пронађено до сада, потиче из IV века пре нове ере, а њега је после дугогодишњег рада и истраживања дешифровао, систематизовао и објаснио наш Проф. др Радивоје Пешић 1980 године.

Зашто је ово битно за нас Србе?

Зато што када се најстарије винчанско писмо упореди и изанализира са до сад постојећим писмима, недвосмислено се види да наша ћирилица, или још тачније србица, има највише сличности са њим, што је доказ о томе, поново и поново, да смо веома стар народ који је одувек живео на просторима Балкана/Хелма, и пре нове ере и с почетка нове ере!

Има један веома интересантан детаљ око тога, али изузетно битан, око научног доказивања овога што причам, а уједно то је и потврда онога што прича Славиша да у нашој академији наука седе људи који су задужени за брисање србске историјске прошлости и културног идентитета, служећи интересима бечко-германске историјске школе за фалсификовање србске историје.

У Новом Саду 2004. САНУ је у својим просторијама, а по иницијативи 2 академика, нашег Тасића и Брукнера, организовао научни симпозијум под називом: „Знаци цивилизације„, са намером да на овом научном скупу докажу да Винчанско писмо није никакво писмо, већ да су то некакви знаци, хијероглифи. Зашто? Зато што је Проф. Пешић открио систем „Винчанског писма“ још 1980. године, 8000 година после његовог настанка, оно је старије од египатског и сумерског, и зато што Срби у својој садашњој азбуци имају идентична 22 слова са исто толико из Винчанског писма! То недвосмислено говори да смо ми много старији народ него што тврде наши академци, будући да се послушнички и некритички држе Порфирогенитове фалсификоване историје, само напамет понављају научену причицу која каже да су Срби дошли на Балкан у 7-мом веку, од тада, они за „званичну историју“ и постоје..

О томе детаљно говори академик Јован И. Деретић у следећем прилогу:

Завери ћутања, срба против срба, полако, али сигурно, долази крај – истина излази на видело!

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

Захваљујући непристрасном америчком научнику, Милтон Шон Вину, наши академици су доживели шок! Цео покушај да докажу како винчанско писмо није писмо, већ некакви знаци, пропао је! Милтон је свима на том скупу доказао да је Винчанско писмо најстарије писмо које постоји, и да ми Срби треба да будемо поносни на то, јер у данашњој азбуци имамо 22 слова идентична са 22 слова из Винчанског писма. Кад је то рекао, наши академици су изгледали ко покисле кокошке, каже Деретић…

Погледајте доњи упордени приказ идентичности 22 слова из наше ћирилице и из винчанског писма, и све ће вам бити јасно, срби су аутохтон и веома стар ПИСМЕН народ, који ОДУВЕК обитава и живи на Балкану…!

Винчанско писмо (5300-3200 год. пре н.е. (нове ере)

Не треба грешити душу, и зато ћу поменути један светао пример, сада већ покојног академика Михајла Марковића, који је 21.06.2007. у време када је био члан Председништва САНУ-а, организовао у просторијама академије научни скуп под називом: „Aлбанци – лажни Илири“. Скуп је био посвећеном методолошком истраживању порекла Албанаца. Нешто више о том скупу можете сазнати са сајта Српска Политика: „Порекло Албанаца и Шиптара»“ као и путем следећег видео прилога на Ју Тубе: „Научни скуп у САНУ – др Радомир Ђорђевић»„.

Додуше, академик Михајловић је одшкринуо врата истине не покренувши одмах вруће теме о фалсификованој историји Срба, већ Албанаца и Шиптара, али је ипак започео отопљавање врха леденог брега на релацији „САНУ – Србска фалсификована историја. Нажалост, то је кратко трајало, смрћу академика Михајловића врата истине за србску историју поново су запечаћена од наших званичних „историчара“ из САНУ-а.

Али, поврх свега, захваљујући интернету, истина из Србске историје се шири, лаж раскринкава, критична маса људи која све више спознаје праву истину из србске историје непрекидно се повећава, људи се „герилски“ едукују, ни један печат то не може потпуно да запечати, тако да ће са доласком неке будуће народне власти бити припремљен терен да са неким новим академцима, тама из просторија САНУ-а заувек изађе, уместо ње, осветлиће је светлост истине!

Када ми је Славиша послао диск са његовим видео наступом и текстом, послао ми је и прегршт матерјала наше народне музике, песама, појења. Одлучио сам да вам дам на слушање 2 песме и 2 инструментала, kao и да дам инспирацију једној особи, која на Ју Тубеу има профил под називом „stari sloven14„, да по одабиру преузме једну музичку нумеру, да је сликовито прилагоду за Ју Тубе и објави, будући да то одлично ради, што се да видети из његовог прилога: „Слике: Сенке заборављених предака„.

Ај-берем грожђе, Боривоје Борић

Скини

Ај-игра Миле-играм ја до њега

Скини
Дајдарско оро-запис
Скини
Фрула
Скини

21 реаговања to “Славиша К. Миљковић: Увод у одгонетање Србског језика”

  1. Ivana Says:

    Jako me raduje sto istina izbija na videlo, pa kako god to bilo.
    Samo sam malo zbunjena jer ja znam da je Radovan Damjanovic izdao Srpsko-Srpski ( prvi i drugi deo) mislim da je prvi deo izasao pre vise od 10 god. Recnik koji je vrlo slican po tematici i ideji sa ovim knjigama , ja ga nemam pa ne mogu blize nista ni da kazem, ali sam gledala kratke emisije na art tv i secam se da je i tamo bio minimum od dva slova iz koga su izvlacene reci i slicno, potpuno genijalno, ako su ova dava coveka zasebno dosla na tu ideju , ma i da nisu istina o nasem jeziku treba da se zna….

    • Небојша Says:

      Ivana,

      Да, добар је ово прилог, но не знам да ли си видела један други видео прилог са Радованом, он је на крају овог текста: „Руси обелодањују истину о пореклу Срба путем србског обелиска са уклесаним законима из VIII века пре Христа!“

      http://bit.ly/LID6XL

      Све су ово наши генијалци, „чувари“ истине о нама Србима, која треба да се прошири у србском народу, да је народ спозна што више, да је усвоји, схвати и пробуде се. Баш сам данас ступио у контакт са Радованом, разговарали смо о даљој сарадњи, Радован ће ми идуће недеље послати дискове са својим наступима, па кад то прегледам и обрадим, објавићу…

  2. Ivana Says:


    evo jedne emisije sa arta kratko traje.

  3. Ivana Says:

    Divno divno, Nebojsa , ti si covek od akcije nema kod tebe cekanja, nisam ni sumnjala.
    Bas sam srecna sto pratim tvoj blog.

  4. Миодраг Says:

    Једну ствар Срби треба да знају, Тао је наш концепт. ТАО = Т А О = потврдно ја Сунце = Бог, извор свеколиког постојања. ТА О = земља и Сунце. Земља је женски (јин) принцип, Сунце мушки (jанг) тако да се добија јин – јанг који чини тао.

  5. Миодраг Says:

    Да додам само и следећу ствар:

    Анђео = АН ДЈ Е О = умно биће/светлост, добро спојено јесте оно. Није грчка реч.
    Функционише и код Руса: Ангел = АН Г ЕЛ = умно биће, говори Бог. Умно Божанско биће.

    Арханђел = АР Х АН ДЈ Е О = Јарово (Јар је стари србски Бог сунца, светлости, плодности) небеско умно биће добро спојено јесте оно. Руски: Архангел = АР Х АН Г ЕЛ = Јарово небеско биће говори Бог. Јасан опис.

  6. Miro Says:

    Снага истине о писму србици даје чињеница да више врсних научника ради на том послу паралелно. Када се доста тога финализује и обједини има да се сруше све лажне Берлинско-Ватиканске конструкције о Србима. У прилог томе иде и све снажнија подршка иностраних научника. Ми имамо голему сметњу на путу доказивања истине о Србима и писму србици: многи чланови Матице српске и САНУ. Ове институције су дошле у фазу самоурушавања и требају генералну реконструкцију кадрова. Они су тренутно несрећа за српски народ. Па и многи професори са универзитета у Србији и Републици Српској камен су спотицања овим сазнањима.
    Хвала ауторима горњег текста и видеоматеријала и дајем истинску подршку њиховом раду.

  7. слободан Says:

    Пријатељу мој, опет понављаш исту грешку са стављањем мојих емисија!?
    Договорили смо се ако их користиш да ставиш праву адресу где је емисија стављена.
    Ставио си је код себе на јутјуб???

    • Небојша Says:

      слободане,

      Пријарељу мој, диск са емисијм ми је лично послао Славиша на моју кућну адресу, то можеш да провериш код њега, дакле није скинута од мене са Ју Тубеа са твог налога па постављана поново на мој, већ је постављена онако како ми је послата на диску од Славише Миљковића.

      у текст сам и напоменуо да ми је Славиша послао емисију коју сам поставио:

      „… Тај човек је из Ниша, зове се Славиша К. Миљковић, ступио сам путем телефона са њим у контакт, затражио од Славише да напише један текст за мој сајт на теми одгонетања Србског језика, тако да ми је Славиша путем поште поред тог текста послао и један обједињени видео прилог са његовог предавања на теми одгонетања Србског језика, из циклуса: “Апостоли истине”. Предавање је одржано у Београду, у хотелу Бристол.“

      Ако и сад постоји неки проблем, кажи… ?

  8. слободан Says:

    Објаснила ми је Верка… 🙂
    То је било на њено инстистирање, а онда ме је питала глупост око плаћања.
    Ја увек инсистирам да се стави оригинална адреса и сматрам да сам у праву…

  9. Dragan Says:

    Mir Boziji Hristos se rodi!
    Pozdrav Nebojsa,ja sam Dragan iz Beca,vec sam malo pisao ovde,i mislim da je ovaj „sajt“ spona izmedju ljudi kao sto sam ja i (da kazem)ostalima
    kojima je ovo gore privlacna tema.Odgledao sam sva predavanja
    o kojima se gore govori ; jednostavno sve sto na tu temu pronadjem i saslusam ili procitam,kao da sam vec negde cuo ili znao…Da ne duzim,
    mislim da ovo ima neke veze za genima i nasledjem…
    Ovde sam trenutno,jer mi je sinula jedna imenica koja mi se, kao sama razotkrila,i kada sam pitao osobe oko sebe da mi kazu koren te reci smeju se a neznaju …

    Radi se o tocku

    I sve to ima opet veze sa kolom (Koloveni)

    Tocak i kolo – nadam se da ce mi uskoro poci za rukom (ili mislima da to
    postavim da bude razgovetno);mada kao da nesto nedostaje..?

    To je Tesla Nikola.

    Ovde samo da napomenem da sam putem slucajnosti razotkrio
    Imenice u nemackom jeziku koje po mom misljenju imaju direktno poreklo
    u srbskom jeziku i imaju jasan pojam , ali znacenje u nemackom je drugo
    ali ipak tesno povezano sa neposrednim uzrocno posledicnim pojmom
    i on je absolutno srbski , i absolutno kompatibilan sa idejama
    Dr.Bozidara Mitrovica(Koloveni).

    Imenica u nemackom : JAHR (srbski – godina)

    Kad se radi o Idejama gospodina Miljkovica

    tu sam otkrio imenicu na nemackom koja glasi :

    KUNST (srbski – umetnost)

    Ako je neko dosada odgonetnuo ove tri Imenice koje se nalaze u dva ziva jezika neka mi se OVDE preko ovog sajta javi i neka mi ostavi podatke oko odgonetanja na pravi nacin…

    Jos jednom uzrocno posledicne Imenice :

    TOCAK – KOLO

    Imenice u nemackom a srbskog porekla JAHR , KUNST

    ja sam ovo odgonetnuo na srbskom .
    Ako je pozeljno napisacu.

    Pozdrav
    Dragan

  10. vesna Says:

    Спасибо Небојша. Миљковића сам већ слушала на Дидијевом сајту, али одушевљена сам Радованом и његовим речником. Надам се да га још има у продаји. Само напред, долазимо до истине сасвим сигурно. Срдачан поздрав.

    • Небојша Says:

      @Dragane,

      Ваистину се роди!

      Поздрављам те као и твој рад на пореклу немачких речи, можеш све што желипш око тога да објавиш овде у коментару.

      @vesna,

      Срдачно поздрављам и вас. Ускоро Славиша треба да ми пошаље у серији фељтонске текстове о његовом одгонетању србског језика.

  11. Dragan Says:

    pozdravljam Nebojsa,Oval sajt je veoma Koristan .Prvo bih hteo da довршим прошли упис и опишем појмове које сам по немачком језику нашао.Е сад, тога је , у међувремену ми је постало јасно,веома много, но ево неколико само да оставим овде.

    Јахр (јар) на немачком значи година
    Јеар на енглеском исто
    Готт (гот) на немачком значи Бог
    Год на енглеском исто

    У старој србској пред хришћанској вери речи појмови
    Год (година) и јара (јаро) имају исто значење и значе име Бога.
    Год се приказује људима у облику круга у дрвету и зато је дрво светиња код срба.Год је Бог који дарује људима годину дана
    Живота на земљи са годишњим добима и берикетом,и зато људи славе бога свакога дана године – то је Бог.Круг од годину,365 дана.
    Коло свевишњега.Дана – дарованих – датих – даних – 365 датих видљивих – светлих – јарких дана.

    Сунце као јарко -жарко – јаросно
    Кружи и обасјава 365 дана земљу и људе;
    И овде се ради о колу као и код године .
    Дакле Год (година ) је Коло и исто тако
    Јар ( јарко сунце)

    То су две јасне србске именице у оптицају у немачком ( немом)
    Језику.

    Код именице Кунст се ради о завршетку ст која је типична за србске језике( читај словенске),а истовремено јединствена у немачком са тим завршетком.Технику објашњења даје Господин
    Миљковић Славиша.

    У немачком се налази једна стара србска именица и у немачком постоји као именица и има једно једино значење и то само са презвуком ä које се чита као е али у споју са словом у даје звук ој;
    То је реч Säule ( sojle,сојле ) .углавном значи дирек или подупирач.

    Како то србска реч сви који знају немачки питају се.Па добро.
    Како то да је та реч у немачком било би боље питање.

    Овде се ради о речи у србском још из праисторије лепенског вира.
    Ову реч имамо све до данас у употреби и има скоро исто значење као код народа лепенског вира.Т је она небеска СОХА коју веома лепо описује Господин Пеђа Ристић.Треба још само додати
    Напомену о томе како је СОХА суво дрво које је подупирало прве куће у праисторији лепенског вира, онда показати произилажење
    СОХА у СОЈА Затим продужетак са додатком л (с.миљковићево л) у СОЈЛА – SOJLA женски род и у немачком би био DIE SÄULE .

    Да се вратим још именици точак која је настала монтирањем воденице. И ту се појављују коло и точак , где коло има хоризонталну улогу а точак вертикалну. Ја за сада капирам то као две димензије од могућих три, а трећу још нисам спознао;димензије су: ширина/висина/дубина. Дакле фали дубина.
    Коло/точак/?????

    За сада толико, велика подршка у сваком смислу нашим
    Великанима историје и лингвистике.

    С поштовањем

    Драган Радивојевић.

  12. Небојша Says:

    Бамбини – 1

    Линк ка видео прилогу на YouTube
    Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

    Бамбини – 2

    Линк ка видео прилогу на YouTube
    Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  13. Небојша Says:

    Актуелно – Забрањена историја србског народа – Славиша К. Миљковић и Слободан Јарчевић (24.11.2017.)

    Линк ка видео прилогу на YouTube
    Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  14. serbiangirl3 Says:

    Srbi su Indo Ariji. Nasa kultura nije vincanska, cudovisna. Docice vreme, sve ovo ce nestati, sve lazi I iluzije.


Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.