Драган Симовић: Предање Белих Срба – Тајна Знања о Води


Аутор: Драган Симовић, песник и књижевник

По Тајном Предању Стриборјана, Пра Отаца Белих Срба, Првотна Земља бејаше Огањ Црни, када не бејаше било никаквога Живота на Њој. Само Огањ Црни, без Светлости!Светлост бејаше поробљена Тамом и Вештаством, и дуго се Она упињаше, истимаше и отимаше да се ослободи ропства Таме и Вештаствене Каше. Била је, заиста, узвишена и величанствена борба Светлости за Своје Ослобођење из загрљаја Таме и Материје.

Без престанка се Светлост, Свом Силином Својом, упињала и истимала, али, без помоћи Духовних Сила Умних Бића, никада не би успела да се истргне из Судбинског Загрљаја Таме и Вештаства. Умне су Силе припомагале Светлости тако, што су брдима залеђене Воде, које не бејаше нигде на Земљи, непрестанце гађале Огањ Црни, како би Светлост могла да се узвине и узлети. Светлост се, најзад, ослободила Загрљаја Таме и Материје, узвинувши се и распршивши се свуда унаоколо у Овоју Земље.

И по Ослобођењу Светлости, Богови су и даље бацали ледена брда Воде, стварајући реке и језера, мора и водеане, припремајући тако Потку за Рођење Живота.

После неког времена, први су се на Земљу која тада већ бејаше сва у бујности, разноликости и дивоти Свеколиког Живота низвели Богови, Велики Преци Стриборјана, Белих Срба, и Њихов Завет бејаше да надгледају и чувају Велику Мајку Земљу. Низвели су се на Беломе Ветру, како су нам беседили наши Древни, и ми, уистини, и јесмо Народ Белога Ветра!

Од Богова смо све примили!
Света Знања о Вечноме Животу, Језик и Писмо.
И, надасве, једно суштаствено Тајно Знање о Води.
А Вода је, Сине Стриборе, Посвећена и Света!
У Води су уписане Све Тајне наших Богова и Великих Предака.
Вода памти и чува СвеЗнање од Пра Искони, од Пра Стварања!

Када Човек успостави духовну везу са Водом, Вода ће му открити све оне Суштаствене Тајне, од Пра Путовања низа звездана јата, у Пра Васељени, до дана дањег. У Води је уписана и Тајна Духа Стварања.
Штавише, Вода и јесте једно од Дејстава Духа Стварања!

Унуче Сварогов и Сине Перунов, ова Тајна Знања о Води, као Свето Предање, предаји Роду и Племену својему!

4 реаговања to “Драган Симовић: Предање Белих Срба – Тајна Знања о Води”

 1. Бранислав Says:

  О Паметарница Срба сведоче истраживања и дела;до Милојевића,пд њега,преко Пјановићке,Дерете и других паметараца!Посебно место има једно веома занимљиво дело,нашег брата Србина Гојка Вртунића: „ЕТРУСИ : = ; СРБИ“,у издање Београдске „Дерете“,2007 л.Господњег…
  Групи желим свака добра од Господа, да му се моимо, да на Дух Свети открије, сва затамњена места СРБСКЕ ПАМЕТАРНИЦЕ(Историје)!
  Ваш брат Србин Бранислав!

 2. Boban Says:

  Све бих дао да могу ово да разумем, сварог-сунце перун … и приче мог комшије да је видео велеса и вампири настанак света борба светлости и таме, древни ванземаљци а можели неко молим вас да једноставно све то сложи у једну теорију и презентује је свима! ,да има смисла и да свако може то у целости да разуме.

 3. милан Says:

  Немој да дајеш све што имаш , да би ово разумео јер толико немаш. Да би ово разумео не треба имати ништа материјално а поготово погрешно образовање . Мора се поседовати дар који се добија Одозго а то се не плаћа нити купује. Читајући ово губиш само време и себе . Многи су се пронашли у разним странкама , сектама удружењима (ловци риболовци….) па се опробај тамо . Ово је за многе неразумљиво и невидљиво а и недодирљиво .

 4. Boban Says:

  Хвала на савету,али ја никог не слушам.

  Поставио сам коментар да би се створио утисак да је важно да се направи једна лепа и проста прича која би открила нашу праву историју.Разумем да под утицајем византије као и папе из Рима ми нисмо могли да останемо на старом, помен имена Перун, Сварог или Велес значило је смрт, али народ им је дао друга имена и иако ми мислимо да је то само историја, њихов дух нас није напустио то можемо да чујемо из прича којих има доста бар код мене овде и у које ја верујем, жао ми је да само интелектуалци знају за овај део наше историје који је најважнији, жао ми је да моји вршњаци гледају разне глупости по мрежи али о овом незнају ништа, жао ми је што професори историје и даље нас уче да је Марко Краљевић исто што и Марко Мрњачевић.

  Само желим да се ово прикаже што већем броју људи и да они то разумеју.

  Поздрав и живи били. „милане“ само опуштено… ја имам 18 година ти се понашаш као да се 4 года млађи од мене ипак поздрав и теби све најбоље.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: