Апарат за бесплатно напајање електрицитетом из ваздуха!


Данас сам на интернету нашао видео прилог са упутсвом како да се направи апарат за извлачење слободне енергије која нас окружује, то је апартат за бесплатно напајање електрицитетом из ваздуха по идејама генија Николе Тесле.

Апарат за бесплатно напајање електрицитетом из ваздуха!

Линк ка видео прилогу на:http://www.youtube.com/
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

За компоненте помоћу којих се може направити овај апарат треба одвојити новчану вредност од 2$. У видео прилогу имате шему за апарат и упутство како да сами направите антену. Као што видите овај апарат има довољну волтажу за напајање и пуњење мобилних телефона. Велимир Абрамовић ми је јавио да је нешто слично попут овог апарата конструисао Небојша Ковачевић из Сремских Карловаца, апарат ради.

На овој веб страници може се наручити приручник са упутством како да се направи Теслин генератор за извлачење бесплатне енергије веће снаге и волтаже него што је овај мали апарат.

Приручник са упутством за прављење Теслиног генератора

Бесплатна енергија уз помоћ Теслиног генератора

Материјал да се направи овај генератор кошта нешто мање од 100$, а сав потребан матерјал и резервни делови могу се наћи по локалним продавницама електронске опреме и компоненти.

Ово су само мали пабирци Теслине технологије с тога је од изузетне важности да се код нас на челу са Велимиром Абрамовићем оснује Тслин инситут за експериментални рад на још већим и грандиознијим пројектима. Треба коначно са се отвори и буде доступна надареним људима Теслина архива, која више од 50 година само скупља прашину у Теслином музеју, са око 60.000 страница на којима је исписана Теслина неконвенцијална наука, наука новог миленијума која ће бити прекратница једног новог револуционарног заокрета у науци, на добробит свих људу, уз могућност да људи могу сами конструисати и склапати потребне апарате за бесплатно извлачење електрицитета, уз минимална новчана улагања.

За почетак, обдаренима је довољно да направе овај мали апарат и посебно Теслин генератор за бесплатно извлачење електрицитета из ваздуха, што добро дође у овој скупоћи, јер снабдевање енергијом је од животног значаја за свако домаћинство.

Апелујем да се јави Небојша Ковачевића из Сремских Карловаца, да нам нешто више каже о свом апарату којег је направио. Слободно се могу јавити и сви обдарени људи попут њега који раде на Теслиним идејама бесплатне енергије, разни ентузијасти, инжињери који могу нешто више да кажу, да изложе своје идеје, замисли и пројекте па и апарате ако су их конструисали.

Обдарени људи Теслијанског духа требају се дружити, окупљати, размењивати идеје и мисли, јер они су пионири једне нове научне садашњости-будућности, која је управо пред нама, она је већ зачета, замајац је незаустављиво покренут.

84 реаговања to “Апарат за бесплатно напајање електрицитетом из ваздуха!”

 1. ЗДРАВКО Says:

  СВАКА ЧАСТ НЕБОЈША!

  • Небојша Says:

   Хвала вам на подршци. Надам се да ће људи са идејама и неком својом реализацијом да се јаве. Да се развије дискусија.

  • Небојша Says:

   Књига кошта 47$ и може како ја то видим преко линка на сајту да се наручи путем Paypal електронског система плаћања, међутим, Paypal још није заживео само у овој „напредној“ Србији, док у „заосталој“ Албанији јесте. Ако имате неког у Америци нека вам купи то и пошаље, или да се извиди нека друга могућност. .Јавиће неко то већ.

 2. ЗДРАВКО Says:

  ЗНА ЛИ НЕКО ЗНА НАЧИН ДА СЕ ОВА КЊИГА ИЗ АМЕРИКЕ КУПИ ?

 3. stojan Says:

  Na zalost knjiga ne radi
  Energija se ne crpe iz vazduha, nego iz elekt. polja koje je oko nas, a ono je suvise slabo za komercijanu upotrebu.
  Procitajte komentare o ovoj knjizi na mrezi: -Ljudi koji su pokusali da naprave gener. po opisu iz knjige kazu da delovi nisu lako dostupni kao sto pise, niti cela skalamerija uopste moze da radi.
  Mob. tel. bi mogao da se napuni za nekoliko dana, ako ga u medjuvremenu ne upotrebljavate

  • Небојша Says:

   Пријатељу нико није мислио да се енергија црпи буквално из ваздуха, то је фигуративно речено, јер ваздух је шири појам, има ту свакаквих енергија, није то само ваздух. Енергија, огромна енергија се црпи из радијантног поља које ствара земља својом ротацијом. Тесла је, узгред буди речено, још 1930-те конструисао електрични аутомобил (у моделу једног аутомобила тог времена уградио је 4 електромотора, на сваком точку по један, била је једна антена и Тесла је после додао још неке цеви) који је црпео енергију из тог радијантног поља, а аутомобил је ишао 100 миља на сат. Чињенице о томе су познате, о томе су причали сведоци.

   Ево шта о огромној и неисцрпној радијантној енергији каже Велимир Абрамовић проучавајући Теслу:

   „У Теслином планетарном друштву сва ће енергија бити црпљена из непотрошивих и бесплатних природних извора. Он је указао на то да је Земља језгро огромног генератора и да ротацијом електрише спорију јоносферу милијардама волти и ампера, да заправо, човечанство живи у сферном кондензатору неизмерне снаге, који се сам од себе непрестано пуни и по жељи се може празнити. Постоји јоносфера (фаза), диелектрик (атмосфера) и Земља (нула). Имамо, дакле струјно коло које даје природни електрицитет неограничене снаге, то јест чисту енергију, која не трпи никакву конверзију: изврши рад и у истом облику врати се у природну средину, у систем планете Земље.“

   Немам ту књигу коју помињете, не могу да је набавим, али не значи да ако нешто неко још није успео, код нас, да направи, да је то немогуће, јер има љиди који су то направили, попут овог, на бази магнета…

   Nikola tesla and zero point energy, now you can make free energy generator in your home

   А има и овога…

   Free Energy – Pentagon Conspiracy to Cover up

 4. Miljan Says:

  Nebojsa dobar dan. Da li ste Vi mapravili generator i koju snagu daje?

 5. Marko Says:

  – Klanjam se, Ekselencijo!

  – Moja je titula viša — upozori ga Tesla

  – Visočanstvo? — promuca portir

  – Još viša — kaže Tesla

  – Veličanstvo? – jedva izgovori portir

  – Još više — kaže hladnokrvno Tesla

  Tu već portir zanijemi, jer veće titule nije znao

  – Ja sam Srbin – rastumači mirno i dostojanstveno Tesla.

  Navedeni dijalog se vodio između Tesle i portira hotela De la Societee & Encouragement u Parizu, 19. februara 1892.g., gde je održao predavanje zajedničkom skupu Francuskog društva za fiziku i Međunarodnog francuskog društva električara. Predhodno je održao predavanje u Udruženju elektroinženjera Velike Britanije u Londonu 3. februara i ponovio isto predavanje članovima Kraljevskog instituta Velike Britanije 4. februara 1892. god.

 6. Novica Says:

  Ja sam kupio knjigu. Ko je zainteresovan neka mi se javi. Zivim u Beogradu. tel 063/133-78-37

  • Небојша Says:

   Знате шта, ја сам заинтересован, али слаб сам са парама. Мени би једино одговарала солуција да то неко скенира, одштампа и да ми тај матерјал пошаље на адресу, но само се шалим 😉 не желим то ником да наметнем. Вероватно ће вам се неко јавити из Београда.

 7. Novica Says:

  Knjigu ne prodajem vec cu je dati besplatno kao i jos puno drugog materijala u pdf i video formatu vezano za besplatnu energiju ko god je zainteresovan.

  • Небојша Says:

   Баш племенито, поздрављам то. Онда би требало да скенирате књигу и примерак задржите за себе.

 8. Novica Says:

  Knjiga je u pdf formatu.

  • Небојша Says:

   Можда би могли да ми пошаљете књигу у пдф Формату, а ја би је у рубрици „Библиотека“ поставио да је други скидају осим ако није под copyrightom. Исто тако могли би да ми пошаљете и видео матерјале на диск, реко би вам адресу, а то би вам платио поузећем.

 9. Novica Says:

  Napisete Vasu adresu pa cu Vam poslati DVD sa materijalom.

 10. Branislav Says:

  Da li i meni mozes da prosledis knjigu platio bih neku pristojnu naknadu.

 11. Беркут Says:

  Овај је уређај правио неки амер изузетно скромног знања!Два пута ише енергије би добио да је прикључио и уземљење,али ни тада то не би биле заиста употребљиве количине енергије,ово треба схватити више као демонстрацију како нешто може али не и како треба!Несумњиво је да бројне Теслине идеје вероватно никад неће угледати светлост дана,по мом суду пре свега зато,што данашњи начин у промишљању бива омеђен и усмерен постојећим принципима!Можда би се и напредовало када би се даровити студенти школовали са техничким решењима из Теслиног доба и на основама важећих начела из тог времена!Ако може књига на мел хвала лепо,но искрено не верујем да ћу у њој наћи нешто ново!

 12. Milomir Veljic Says:

  nebojsa brate, sta bi sa tom pdf knjigom , dobi li je, ako jesi brate sto je zarobi sto ne pustis to da svi koriste brate

  • Небојша Says:

   Ништа брате нисам заробио, добио сам цео диск са пуно филмова и око 40-50 пдф матерјала. Нисам то ни стиго све да прегледам , да видим који је пдф баш та књига, јер имам пуно посла око сајта, све радим сам и готово да немам времена ни да се поштено одморим, а камо ли да пажљиво погледам сав тај матерјал, затим ту су и разне заузетости свакодневним животом. Нека ми Новица каже који је тај пдф та књига, мислим наслов, јер има ту пуно наслова, а кажем, због заузетости, нисам све прегледао, и ја ћу заинтересованима да дам ту књигу.

 13. Novica Says:

  Posaljite mi vas meil da vam prosledim knjigu.

  • Небојша Says:

   Ето, сви заинтересовани нека овде у коментарима оставе мејл, и Новица ће вам послати књигу.

  • Небојша Says:

   Новица ми је послао књигу, тако да сада знам који је то пдф наслов. Можете се јављати и мени на мејл, да вам пошаљем књигу.

 14. Саша Says:

  Небојша, ајде пусти ми меилом ту књигу.
  Поздрав

  • Небојша Says:

   Уреду Саша. Само да кажем осталима, да те захтеве упућују преко имејл формулара, да се коментари не би непотребно попуњавали тим захтевима, већ да служе за коментарисање око књиге и израде генератора, ко је докле стиго. Да ли је направио Теслин генератор, искуства око тога, како функционише и слично…

 15. Небојша Says:

  То је исто тако добро због тога што ћу те мејлове да складиштим у групи за слање књиге, и онда не треба сваком да качим књигу посебно, већ само ћу форвардовати заинтересованина прво слање књиге које је отишло, јер књига кад је зипована има 19,50 мб. и свако посебно качење би ми одузимало време.

 16. vera Says:

  Svidja mi se mnogo toga o cemu pisete, a da li je neko medju vama razmisljao da se pokrene u ljudima energija ciste ljubavi, koju za sada donosi jedna jedina osoba, opet srpskog roda i poklanja svima…ali je malo koji razumeju to sto ona donosi i POKLANJA…Poslusajte“Spente Le Stele“, by Neda Gavric i zakljucite sami sta mozda stoji u poruci i sta se krije u izvoru ljubavi…Meni zvuci kao najjaci cunami , samo treba slusati malo glasnije…

 17. Mirko Says:

  Pazljivo pratim ovaj sajt i mogu reci da mi se mnogo svidja jer sam bas takav kakvi ste vi svi ovde sto se javljate sa jednom malom razlikom koju cu kasnije objasniti. Naime zovem se Mirko imam 50god i ceo zivot nesto istrazujem i nista bas nisam istrazio do kraja, nebitni razlozi vec rezultat. Stoga mogu sebe da spakujem u one prosecne ili ispod proseka koga niko ne razume shvata niti kapira, ali ima tako lepe epitete u svom retorickom asortimanu kao sto su> budala, ludak kreten i sl. Niti mi to smeta niti ce jer je stvarno tako nisam jedan od njih niti mislim ko oni pa kao sto oni imaju pravo da misle kako misle i ja imam pravo da ovako mislim, odnosno ja ne umem drugacije… o cemu se radi tj razlog mog javljanja evo, kao dete sam imao jasne vizije neke naprave koja bi pravila energiju sama, pazite veoma jasne vizije???? gotovo realne nesanjane vec dozivljene i prozivljene. To je trajalo neku godinu a ja niti pokusah da ostvarim od toga nesto ali sebe videh u tome kao nekoga ko bi to odradio i osta na tome. Sve sledece godine prodjose bez vizija realizacije cak i zaboravih sve to, zarad one zenske stvari za koju mislim da su mi promenile zivot u negativnom smislu jer ne znadoh o nicemu da mislim vec samo o njima…. I eto dodje vreme kad i to nestade, nestade zelja za zenom i ja neznah sta sad sa sobom, sta sad i kako??? Na srecu ( ili nesrecu) pojavise se one vizije iz mladosti kao zadatak i mene nesto potera da radim na tome. Dobih otkaz u firmi i mnogo sl vremena i krenuh u realizaciju, stigoh do tacke kad je to to, imam masinu koja pravi energiju koja radi i sta sad s njom kome kako zasto cemu…. nemam pojma….. znate li vi? ili isto mislite ko ostali svet: ludak budala kreten i sl…. postujem sve vas i uvazavam samo zbog zelje da ucinite nesto sa ovim jebenim svetom i sa vasim zivotima

 18. Zoran Says:

  Da li je iko primetio da je snimak sa YouTube „Nikola tesla and zero point energy, now you can make free energy generator in your home“ skinut navodno zbog „This video has been removed because its content violated YouTube’s Terms of Service.
  Sorry about that.“ WTF??? Stvarno cudno?!

 19. zoki Says:

  jel moze i meni knjiga na email ??? zoki.medic@gmail.com HVALA

 20. nikola Says:

  moze li i meni knjiga.

 21. Mrdja Says:

  Nebojsa, molim Vas posaljite mi Vas primerak knjige o Tesli na ovaj e-mail> unacombg@ptt.rs. Unapred Vam puno hvala

  • Небојша Says:

   Послао сам Вам. Опет да поновим осталима, да захтеве за књигом упућују преко овог имејл формулара, да се коментари не би непотребно попуњавали тим захтевима, већ да служе за коментарисање око књиге и израде генератора, ко је докле стиго. Да ли је направио Теслин генератор, искуства око тога, како функционише и слично…

 22. Ognjen Says:

  I jer ima nekog napretka, gospodo? Susrećete li se sa kakvim problemima?

 23. Milos Says:

  Zeleo bih da vas sve pozdravim. Ova oblast obnovljivih izvora energije mi je jako interesantna. Napravio sam vec nekoliko solarnih kolektora toplote koji su pokazali izvanredne rezultate. Pa bi hteo i u ovome da se oprobam posto inace volim da pravim raznorazne stvarcice a i imam uslova za to. Molim Vas da i meni posaljete knjigu na mail miloshsimic@yahoo.com Pozzz

 24. Zoran Says:

  Поштовани!
  Велика је штета што је интересовање за један овакав рад мала посебно код младих а и код нас старијих. Раније су постојале и активније су било организаије попут- извиђача, младих истраживача, радио аматера, феријалаца, конференције младих, организација студената и тд. Све су те организације на један за себе посебан начин организовале младе а и старије и стварале свакодневно нов и својеврстан квалитет како за појединце тако и за све нас као и за саму државу. Наалост данас је слика на терену мало другачија. Ако је могуће могу ли да добијем адресу на којој могу да се обратим за Теслину књигу бесплатне енергије.

  • Небојша Says:

   Послао сам вам књигу на том мејлу кога сте уписали у коментару, али пошта није отишла, јер је мејл изгледа неправилно уписан.

 25. stanka pitic Says:

  Nebojsa, molim Vas posaljite mi Vas primerak knjige o Tesli na ovaj e-mail> stankavujaskovic@gmail.com. Unapred Vam puno hvala

 26. Небојша Says:

  Послао сам вам књигу.

 27. Aca Says:

  Ja sam lekar, dakle nisam elektroničar, ali posedujem osnove elektronike: znam šta je trenzistor, šta je dioda, šta je otpornik, šta je kondenzator a šta integrisano kolo; i znam da sprovedem osnovna merenja amper-om metrom.
  Ova ‘prosta šema što je u ovom filmiću data verovatno (kod mnogih koji probaju, striktno po navedenoj šemi) neće dati ništa. Ne da ne radi – ovo je principijelna šema koje ima u osnovama elektronike. Ali…
  Pročešljao sam youtube i internet u vezi sa ovim pitanjem. Da bi se nešto (vredno truda) dobilo, potreban je antenski kalem, visoko postavljena (izolovana) antena (još bolje sa što večom aluminijumskom pločom – kao u originalnim Teslinim nacrtima) i naravno, dooobro uzemljenje. Još bolje dva ovakva kola vezana u, nazovimo ga: ‘ogledalu’! Na mestu gde se vezuje antena u prvom kolu, u preslikanom kolu se vezuje uzemljenje!
  Upravo sam se spremao da počnem sa nabavkom materijala i da počnem sa eksperimentisanjem, ali ću sačekati pdf knjigu.
  Pozdrav svima.
  Ne ustručavajte se da pišete o svojim uspesima / neuspesima. To će pomoći drugima.

 28. Aca Says:

  Nažalost, na osnovu sadržaja knjige: ’’Teslina tajna – Teslin generator’’, niko neće (sa sigurnošću) sagraditi Teslin generator za iskorišćenje radijantne energije Zemlje.
  U njoj se govori o vrstama goriva koja se sada koriste za dobijanje energije, kao i o alternativnim izvorima: govori se o životu Nikole Tesle; o Teslinoj inspiraciji za radijantnu energiju i kako ju je sam Tesla predstavio; o Teslinom kalemu (ili transformatoru visoke frekvencije); o dinamo mašini; o Teslinoj turbini i nekim Teslinim patentima.
  Ja sam se (po)nadao, da će mi do ruku doći knjiga gde je opisano (korak po korak, ili slika po sliku, ili bar u nekoliko slika i sa opisom posebno važnih detalja) kako napraviti taj famozni generator koji crpe (nepresušnu) energiju koja se stvara rotacijom Zemlje kao velikog magneta. Ali, bar u ovoj knjizi, od toga nema gotovo ništa (ruku na srce, posvećeno je jedno poglavlje gradnji antene, ali i to više teoretski).
  A na sajtu tesla-sicret.com je bila tvrdnja da se u njoj nalazi opis kako to napraviti materijalom od oko 100 dolara i ’’isključiti redovno napajanje električnom strujom iz mreže’’ što, naravno, mogu da poveruju samo naivni. Sada su izmenili ’lice sajta’ pa prikazuju drugi video klip i prodaju CD ili DVD, tako nešto.
  Ali, pokušati da se napravi uređaj koji bi dao malu snagu i koji bi mogao da napaja neke male potrošače, koji inače rade na baterije, to valja pokušati.
  Da li postoji takva knjiga, uputstvo …ili slično?
  Pozdrav, Aca.

  • Небојша Says:

   Ја делим књигу која ми је послата, и речено је да је то та књига, са тог сајта.

 29. Aca Says:

  Izvinjavam se, ako sam te nečim povredio. Nisam rekao (niti pomislio) da si ti nešto kriv.
  Samo sam pregledao knjigu. Služim se engleskim jezikom (nisam ekspert) i zaključio da se na osnovu nje ne može napraviti prijemnik za ‘hvatanje’ elektriciteta iz jononsfere Zemlje, tako da, onaj koji to pokuša, bude siguran da će to odmah proraditi i pokazati neku dobit.
  Prvo sam to hteo reći.
  Drugo što sam hteo reći je: potrebno je tražiti neko drugo uputstvo, knjigu, CD, DVD, film ili nešto slično, gde je neko opisao (skoro) do u detalj kako je on napravio, ili kako on smatra da treba, jedan takav prijemnik napraviti.
  Pozdrav.

  • Небојша Says:

   Немаш потребе да ми се извињаваш Ацо, само сам пенео оно што ми је речено, да је та књига која ми је послата да је делим, управо са сајта који је рекламира. Ако она то није, онда је то грешка. Ето толико…

 30. Aca Says:

  Dakle, ovo sa knjižicom je bila neka vrsta jeftine zarade ili prevare u smislu zakonitosti iz psihologije, da većina kupaca koji se (iz pohlepe za lakim načinom smanjenja računa za električnu energiju) odluči da kupi ovu knjigu, neće se buniti, jer cena je mala, a stid da su se ‘zeznuli’ je veliki i on ‘potisne’ osećaj uzaludnog i iz gluposti učinjenog troška.
  Sada, međutim nude mnogo ozbiljniju varijantu: DVD sa 3 video tutorijala ‘korak po korak’; radnu svesku od 9 strana štampanog materijala u formi ‘Kako da …?’; listu neophodnog alata i listu neophodnog materijala (elektronski delovi) od 2 strane za 197 dolara.
  Ali ako se pažljivo čita (i prevodi), pored prilično efikasnog ubeđivanja i ‘bombastih’ izjava (navodnih korisnika ovog generatora koji su u potpunosti ‘Off’ što se tiče elektrodistribucija), lepo piše (parafraziram): da, kada prođete trening video tutorijala, moći ćete napraviti Teslin generator koji će moći da puni vaš mobilni gtelelfon, a kasnije izgradnjom većih uređaja i da postignete uštede što se tiče računa za struju…
  Pozdrav

 31. Aca Says:

  Dajte, ljudi, javite se. Samo na ovoj stranici je deset ljudi tražilo knjigu, a niko da nešto kaže bilo o njoj bilo o svom sudu o tzv. besplatnoj energiji i Teslinom načinu dobijanje iste.
  Ima li neko od stručnjaka iz oblasti elektronike da je slučajno naleteo na ovu stranicu. Ako takav poseti ovu stranu, neka napiše kakvo je njegovo mišljenje o ovome i kakve sugestije ima konkretno za antenu. Postoji obrazac (nekad sam to učio iz fizike) o relaciji između talasne dužine i frekfencije, pa se na osnovu toga i pravi antena.
  Ali o kom redu veličine učestalosti se ovde radi. Kako skratiti antenu: pomoću kondenzatora, pomoću kalema, pomoću …?
  Možda treba da posetim neki forum gde se ‘sastaju’ elektroničari, ali, eto nekako sam zavoleo ovu Nebojšinu stranicu.
  Ne dozvolite da ja sam sa sobom ovde pričam.
  Ako niko o ovome neće da priča, i ako Novica još posećuje ovu stranu, zamolio bih ga da, ako hoće i može, nekako da mi pošalje kopiju tog diska da pogledam ta pdf dokumenta i te video klipove na njemu. Odnosno da mi kaže kako mogu da dobijem taj disk. A, ako hoće, i Nebojša to može da učini, jer, čini mi se da je i on dobio taj disk.
  Da se ja ne pravim da sam stručnjak za elektroniku, jer nisam, kada se totalno uprosti (ili ‘prevede na srpski’) šema ovog malog uređaja se u stvari svodi na šemu “detektora bez napajanja“ koju možete naću u bilo kom udžbeniku iz elektronike, na prvim stranicama odeljka koji govori o radio tehnici. Ali vic je u dobro dizajniranoj anteni, i naravno u dobrom uzemljenju.
  Potrebno je da neko što bolje objasni kako i kakvu antenu napraviti, kao bi se ona dovela u rezonancu sa oscilacijama te ogromne energije gore u jonosferi Zemlje da bi je ovaj ‘detektor’ pojačao i ispravio za dalju upotrebu.
  Trudim se da što manje pravim greške u kucanju, ali se ipak neka javi. Oprostite mi.
  Pozdrav.

  • Небојша Says:

   Aco,

   Немам ни пара за трошкове ни времена да шаљем диск, јер ако пошаљем једном тражиће и остали. Новица је из Београда, ако си ти из Београда Новица ће ово вероватно да види, па ће да ти се јави.

 32. Aca Says:

  Nisam mislio na fizički disk. Mislio sam da pridružiš pdf dokumeta uz elektronsku poštu, u sledećoj pošti neki video klip, na to sam mislio.
  Naravno, znam da si zauzet oko održavanja sajta, pa ne zameram ako nemaš vremena.
  Eto, ako Novica ovo vidi, možda će nešto i biti.
  Inače nisam iz Beograda, ja sam sa juga Srbije.

  • Небојша Says:

   Немам времена Ацо за то, одржавам сам сајт, затим пишем текстове, обрађујем видео клипове, комуницирам са доста људи преко мејла, и много тога још… тако да сам презаузет. Накачио сам тај главни пдф и сад то делим, преко 300 их је добило тај пдф. Ваљда ће Новица то да види. Ти видео клипови би могли негде да се накаче на бесплатне хостинге, као и сви пдф фајлови, па да се деле линкови.

   Поздрав.

 33. Dejan Says:

  Ja sam Dejan, i molio bih vas drugari za knjigu u pdf-u unapred hvala.

 34. Nikola Tesla Says:

  Koliko prevaranata se krije iza imena „Tesla’..vremeje da se nesto preduzme.Ovo je klasican primer…
  Svi koji zele da ucestvuju u zastiti imena Tesla neka se jave na NikolaTeslaClub@gmail.com

  • Небојша Says:

   Dejane,
   Послао сам вам књигу.

  • Небојша Says:

   Опет да поновим осталима, по ко зна који пут, да захтеве за књигом упућују преко овог имејл формулара, да се коментари не би непотребно попуњавали тим захтевима, већ да служе за коментарисање око књиге и израде генератора, ко је докле стиго. Да ли је направио Теслин генератор, искуства око тога, како функционише и слично…

  • Небојша Says:

   Не знам како нико није приметио да сам у тексту написао да је Небојша Ковачевић из Сремских Карловаца направио нешто слично овом са видео клипа, или још боље, генератор, не сећам се сад шта ми је јављено, што значи да то може да се направи, без обзира што има пуно превараната. Тражите Небојшу да вам лично каже шта је то направио.

 35. Aca Says:

  Ma primetili smo odmah, ali ni ovde, ni na drugim sajtovima i stranicama gde se pominje ovakav uređaj, ili vest da je (neki) Nebojša Kovačević napravio uređaj koji radi, taj Nebojša Kovačević, iako je pozivan da se javi i kaže nešto o svom uređaju, nije rekao ni slovca.
  Nema ga na You tube da se pohvali?!! Nema svoj profil (kao takav) na Facebook-u!!! Nema svoju stranicu…
  Čoveka nema!!!
  Kako da verujem, kada sam na jednom hrvatskom sajtu pročitao da se javio čovek i da pita i traži pomoć, jer je lično probao, napravio uređaj (komponente su bagatela, osim što ne može da nađe baš germanijumsku diodu 1N34A, već probao sa sličnom po preporuci iz lista i uporednih tabela) i uređaj ne radi!
  Dobio je objašnjenje od ljudi koji se (malo više razumeju) da uređaj može da radi, ali ako bude u (baš) blizini emitujućeg tornja neke (jače) radio stanice.
  Ja sam lično hteo da to napravim, ali posle ove informacije sam odustao. A i sam sam rekao (na osnovu mog skromnog znanja osnove elektronike, u nekom od prethodnih javljanja) da uređaj (odnosno šema) nije neka ‘revolucija’ već običan ‘detektor’.
  Dakle, ova šema, tj. uređaj izgrađen po njoj, nije ONAJ uređaj koji crpe radijantnu energiju koju je opisao Tesla, već običan detektor koji ‘hvata’ energiju iz polja emitovanja radio stanice (u neposrednoj blizini) i daje neku voltažu.
  A (skinuo sam i) gledao sam na You tube čoveka (Pol, inventor3 = Pol, pronalazač3, kao sebe naziva) koji je ovaj problem odradio u 28 video prikaza bez ikakvih tajni, snaga svega toga je 0,25 – 0,45W u najboljoj varijanti! Šta sve nije probao: dva kalema (negde oko 20“ = 50 cm, svaki), razne bakarne cevi za uzemljenje, visoku antenu (34 stopa = 10,36 m), dvostruko i trostruko kolo …
  Da se razumemo, nije to neki laik. U prostoriji koju on naziva svojom laboratorijom, lepo se vide (ne jedan, već) dva potpuno izgrađena Teslina kalema visoke frekvencije.
  Kada bi se onolikog bakra dokopali ovi naši kradljivci: telefonskih vodova, kazana za pečenje rakije, bakarnih bakrača…. gde bi im kraj bio.
  Ostanite mi zdravo.

 36. Dejan Says:

  Da li neko zna, gde mogu da nadjem ove diode?(Germanijum/1N34A). Po beogradu nisam mogao da nadjem,a prica im je uglavnom svima ista , da su prestale da se proizvode jos pre 20 ili 30 godina. Molio bih bilo koga,ko zna gde da nabavim ove diode,i da li ima neka zamena za njih, da mi javi.Bas sam resio da napravim spravicu,elektroniku kapiram,tako da ne bi trebalo da bude problema oko rezultata,nadam se.Hvala vam ljudi unapred,usput jos uvek nisam dobio knjigu u pdf-u,strplivo cekam. Pozrav Dejan : )

 37. Aca Says:

  Dejane,
  Moj pokušaj da ti pomognem:
  Najjeftinije rešenje: 1N60 (50V, 50mA); OA95 (115V, 50mA); AAZ17 (75V, 140mA); AA113 (149V, 50mA), možeš naručiti kod: http://www.megelectronic.rs.
  Traži u:
  http://bit.ly/pemqTf
  diode / germanijumske.
  Ako baš želiš 1N34A vidi kod:
  http://bit.ly/pemqTf

  Ne znam koliko će ti vredeti, ali niikad se ne zna koji tekst može nekom čoveku dati neku ideju.
  Ne zaboravi da izvestiš o rezultatima!
  Ako budu pozitivni, molim te, izvesti narod DETALJNO!
  Pogotovu da li eksperimetišeš u blizini odašiljačke antene neke radio stanice! (odnosno, gde, u kom mestu to radiš).
  Takođe, kako si rešio antenu – vrlo važno!
  Pozdrav,
  I puno uspeha.
  Aca, s juga Srbije.

  • Небојша Says:

   Ацо,

   Књигу сам већ послао Дејану, ниси имао потребе да преко мог сајта постављаш линк за књигу коју ја шаљем, за то сам ја задужен, нити да објашњаваш шта пише на линку и зашто, јер за то сам задужен опет ја, а и објаснио сам да књигу шаљем искључиво путем мејла. Ти ако хоћеш да шаљеш тај пдф неком другом шаљи то преко свог мејла. У коментару нисам Дејану потврдио да сам му послао књигу, да се не би провлачило ово што непрекидно пишем и што нико не види, а гледа га стално, па ни Дејан, просто невероватно, но хајде јово наново, задњи пут….

   Опет, опет и опет, и опет, да поновим осталима, по ко зна који пут, да захтеве за књигом упућују преко овог имејл формулара, да се коментари не би непотребно попуњавали тим захтевима, већ да служе за коментарисање око књиге и израде генератора, ко је докле стиго. Да ли је направио Теслин генератор, искуства око тога, како функционише и слично…

   У будуће… када ми неко преко коментара затражи књигу, такве коментаре ћу брисати, а особи нећу ни слати књигу, све док је не затражи преко E-mail формурала, а линкови ка њему постоје на више места.

  • Небојша Says:

   Ацо,

   Да, приметили сте, али ти одмах априори у дискредитационом тону говориш о Небојши Ковачевићу, да је то „неки“ Небојша. Није он „неки“ већ прави Теслијанац. Препоруку за њега ми је дао лично Велимир Абрамовић, а пре неки дан када сам био на Ртњу, упознао сам се са инжињером електротехнике, Теслијанцем, Гораном Марјановићем и веома се похвално изражавао о Небојши Ковачевићу.

   Како ми Горан рече, Небојша је тренутно у иностранству и ко зна, можда и није видео овај позив.
   А баш си нашо критеријуме за квалитет „фејсбук“, и сад ако га нема тамо, нема га нигде… и онда је „неки“, и још стављаш 3 знака узвика:

   „Nema svoj profil (kao takav) na Facebook-u!!! Nema svoju stranicu… Čoveka nema!!!“

   Види богати… не знам ко би се озбиљан појављивао на фејсу, и сад ако га тамо нема, нема га нигде.

   Свашта, баш свашта…

   Уместо да си се потрудио да нађеш нешто о Ковачевићу преко интернета, а веома је просто, нашо би ово што и ја, за 5 минута, само је било потребно да у гугле претраживачу укуцаш ово, заједно:

   „Небојша ковачевић“ „тесла генератор“ „сремски карловци“

   и нашо би о Ковачевићу ово што сам нашо ја сад…

   Теслин калем
   http://bit.ly/ocTWy0

   Осветлићу тамну страну месеца:
   http://bit.ly/oIufzW

   Астрономија
   Радио астрономија
   Небојша коваћевић
   http://bit.ly/qVkZf9

   Овде можете и нешто да научите од њега, а имате и његов мејл:

   morfeus@EUnet.yu

   с тим што „yu“ треба да се преправи у „rs“, због промене домена за Србију, и онда се добија валидни Небојшин мејл:

   morfeus@EUnet.rs

   Тако да си мого већ да му се јавиш, под условом да је Ковачевић још на том мејлу. Можда би Небојша нешто и одговорио, а можда не, али би ти тако био инвентивнији, само треба мало труда, концентрације и смирености.

   Ето, ја сам му се сад јавио на том мејлу и затражио да се јави. Видећемо шта ће да се деси. Можда му је то и даље функцинални мејл, можда и није, али је сада јасно да није „неки“!

   Полако… živeli

 38. Aca Says:

  Izvinjavam se.
  POGREŠIO SAM, totalno.
  I ja sam (kasnije) našao tekst o Nebojši Kovačeviću, graditelju Teslinog kalema, koji je dat Muzeju Nikole Tesla, ali kasno.
  I njemu sam dužan izvinjenje.
  Čim sam poslao komentar u kome sam (nepromišljeno) stavio i link za knjigu, pokajao sam se. Instinktivno sam znao (imao osećaj) da sam prekršio pravilo ponašanja.
  Nisam mlad i obično se klonim kritikovanja, ali, eto ispalo je da sam takav.
  A i ispalo je i da mogu jako gadno da grešim (i da uvredim čoveka).
  Molim te, Nebojša, omogući, da pošiljalac komentara, ima mogućnost i da ga izmeni (revidira) ili, čak i obriše.
  Pretpostavimo, da će (bar neko) ‘ukulturiti’ svoj komentar, pre nego što ga ti pregledaš.
  Ostani mi zdravo.

  • Небојша Says:

   Добар си човек ти Ацо, ти си пример да кад човек нешто погреши, извини се, што је данас реткост, а то је одлика одговорних људи. Нека остане овако са коментарима, а особа која га пише може да га ревидира у току писања, односно, кад га напише, погледа га још једном, и ако има нешто да избрише или дода, он ће то урадити пре него што објави коментар.

   Треба бити критичан, и те како, јер ако нама критичара у друштво, онда је то болесно једноумно друштво које само клима главом на све што му се сервира, али када се критикује треба имати аргумената и добро проучити дату ситуацију, из свих углова.

 39. Aca Says:

  Pozdrav administratoru sajta i svim posetiocima ove strane.
  Negde gore je bio podatak da je više od 300 ljudi zatražilo knjigu o Teslinoj radijantnoj energiji.
  Do sada niko nije (ovde) izneo svoja iskustva.
  Ja sam nešto počeo malo agresivnijim komentarima (postovima) pa zamalo (s pravom) da popijem ‘batine’ (staff, ili ban, kako se to kaže).
  Da se odmah ogradim. Ovde neću govoriti o Teslinoj radijantnoj energiji, jer nisam kompetentan, a izgleda da će mnogo vode proteći dok to neki drugi smrtnik (posle Tesle) ne objasni, već ću reći samo o mom (skromnom) pokušaju prikupljanja elektriciteta iz atmosfere – vazduha.
  Poštovani prijatelji, pošto niko ništa ne želi da kaže, evo ja se sam javljam za otvorenu kritiku (nadam se konstruktivnu).
  Nisam elektrotehničar niti elektroničar (lekar sam), ali posle dugog krstarenja po internetu na temu prikupljanja elektriciteta iz atmosfere, rešio sam da probam nešto.
  Živim na selu (znate da na selu ima dosta posla preko leta), ali sam juče (17. 08. 2011.) predveče, za jedno 30-ak minuta sklopio jeno prosto kolo (na osnovu šeme koju sam video na internetu, naravno). Potrebne delove sam našao po ‘ćoškovima’ moje šupe. Prosto je:
  1. za antenu sam iskoristio prostu telefonsku (plavo-belu) žicu (zatekla se) od oko 20-ak metara (nažalost, šupa nije toliko velika, te žica nije potpuno razvučena):
  2. na kraju sam maticom i šrafom M4 spojio sa parčetom aluminjumskog lima (našlo se) dimenzija 50 x 10 cm (kažu da se to parče treba da izoluje, što sam provizorno ‘učinio’ tako što sam ga umotao u jednu veću najlon kesu; znam kako to treba bolje učiniti, ali ovo je bilo na brzinu):
  3. za uzemljenje sam iskoristio uzemljenje električne mreže (u šupi sam doveo struju, jer tu često radim uz pomoć raznih električnih alata):
  4. elektronski delovi: jedno Grrec-ovo kolo (našlo se, jer sam nekada pravio neke nestabilne ispravljače): jednu nožicu za naizmenični ulaz spojio sa antenom, drugi takav ulaz sa uzemljenjem;
  5. jedan elektrolitski kondenzator (iz istog ispravljača, nažalost ‘veliki ‘kapacitet, a niska voltaža – 4700 uF, 25 V): + nožicu za + nožizu Grec kola, a – nožicu kondenzatora za – nožicu Grec-a;
  6. Nisam lemio, ovo sam uradio uz pomoć redne kleme;
  7. Najbliži odašilajči:
  7a. tri radio stanice – odašilajči udaljeni (približno): 16, 18 i 12 km;
  7b. ‘tornjevi’ mobilnih operatera: 6, 8, 16, 18 km;
  7c. internet wireles (meni poznati): 10 i18 km
  8. Uzeo sam moj digitalni unimer, prebacio na opciju DCV, pipcima dotakao + i – mesta ‘ušrafljenja’ el. kondenzatora.
  Ništa. U početku!
  Pročitao sam da su takva iskustva imali i drugi. Ništa strašno!
  A onda se polako počeo ‘puniti’ elektrolit.
  Moj unimer je počeo da pokazuje nekakv napon: najpre: 0,01V, zatim 0,02V, …. 1, 43V, … 2,21V…
  A struja? Pod ‘mikroskopom’. Na najmanji opseg: 0.01 uA.
  Iz neke (pregorele štedljive sijalice) sam našao neki elektrolit 6,8uF, 300V, pa ću videti kao će to uticati na rezultat.
  Pokušaću i sa neki drugim izmenama, ali treba da nabavim neki elektronski mateijal.
  Dakle, elektricitet iz vazduha se može sakupljati. Koji način je najbolji, to je već za diskusiju.
  Da li to može imati neku upotrebnu vrednost? To ne znam.

  • Небојша Says:

   Господин Небојша Ковачевић је много заузет, међутим, имао сам кратку преписку са њим поводом овог апарата за сакупљање бесплатне енергије и господин Ковачевић ми је дозволио да његово мишљење пренесем у целости.

   Господин Небојша Ковачевић каже:

   „Poštovani gospodine Jovanoviću,
   pogledao sam snimak koji ste postavili na vašem blogu vezano za sakupljanje besplatne energije.

   Ja jesam pre nekog vremena radio na tome i aparat zaista radi. Međutim… sve ovo nije zaista ništa posebno i daleko je od onoga o čemu se navodi da postoje podaci o Tesli kao izvoru ovakvih ideja. On jeste govorio hipotetički o svemu tome, kao o „moru energije“, ali nikada nije uvezao nikakvu aparaturu koja bi talase tog mora zaista uspela da podjarmi i podredi ljudskoj volji.
   Dakle, o osnovama onoga što ste videli na snimku, govori se već u srednjoškolskim knjigama. Na možda mnoga razočarenja poklonika novog, zaista je tako.

   U pitanju je veoma velika antena i uzemljenje, koji sakupljaju energiju iz okoline. Ova energija, ako je direktno iz prirode, veoma je mala. Vi možete izmeriti i do nekoliko stotina volta po metru, značajnog, ali neupotrebljivog napona. Ja jesam palio sijalice sa time i slične uređaje, ali po sredi je zaista ne fama, već zdrav razum. Ekvipotencijalne linije Zemljinog polja teku paralelno sa površinom Zemlje i od njih se ne može mnogo očekivati. One su produkt nastanka i distribucije energije na osnovu koje sama planeta vibrira i stvara uslove za život kakav poznajemo. Ovo se jasno može videti i iz snimaka koje sam načinio na veoma niskim frekvencijama, naročito Šumanove rezonance, gde postoji dovolojno energije za iskorišćenje, ali zbog ekstremno niske frekvencije, ona ostaje praktično neupotrebljiva za bilo šta od tehnike što danas koristimo.

   Da se razumemo: sa sistemom antena-zemlja, vi možete dobiti gotovo uvek neku merljivu energiju. Ali u današnje vreme, u skoro svim slučajevima, to je energija nekog eksternog izvora (radio predajnika uglavnom). Ono što sam primetio u istraživanju, jeste da se u mom slučaju, dok nisam promenio konfiguraciju (o tome kasnije), dešavalo isto. Prateći napone više nedelja, shvatio sam da postoji određen patern po kojem oni rade, kao i da karakteristika dobijenog, ne odgovara prirodnom. Kako sam došao do ovoga je komplikovanije, nije tema razgovora, pa ću u ovom slučaju preskočiti.
   Da skratim priču, izašlo je da je energija koju sam dobijao, dolazila ni manje ni više, nego od uključenih TV prijemnika (ono malo nje koja je bila zaista prirodna, bilo je ugušeno jakim TV signalima). Malo je poznato elektronski neukima, da svaka TV logaritamska antena zrači nešto energije u prostor. Ukoliko postoji oko nas u datom momentu dvadesetak TV aparata, eto dovlljno energije za napajanje LED diode, ili nekog malog potrošača.

   Navešću jedan primer: pre dosta vremena, kontaktirao me je čovek iz Amerike, koji je bio u potrazi za duhovima u svojoj kući. Neko vreme mi je prenosio svoja iskustva, glasova koji su dopirali iz kuhinje. I ovde ću skratiti priču i reći šta smo pronašli (na sreću, čovek nije bio ezoteričar, već poklonik nauke): u pitanju je bio jedan dosta glomazan radio predajnik u njegovoj neposrednoj blizini, koji se čuo u čajniku kada se nalazio na šporetu. Čajnik je dobijao potreban napon preko toplotnog izvora (razlika potencijala preko temperaturne razlike i kontaktnog napona metala), a sama šupljina je delovala kao šuplji rezonator. Opsežnijim istraživanjem, ponavljali smo sve ovo nebrojeno puta i dobijali iste rezultate.
   Ovo takođe spada u osnove elektrotehnike, vezane za VF (visokefrekvencije) i naročito eneregiju harmonika. Nakon ovoga, sagradio sam prvi analizator spektra i naglašavao koliko je ovaj uređaj bitan za istraživanja naše okoline.

   Nakon toga, promenio sam pristup što se tiče elektrostatičkih mašina. Napravio sam drugačiji uređaj, koji se napajao olujom koja je se nalazila u mojoj blizini. Jer vidite, mi smo navikli da koristimo uređaje niskog napona i velike struje. Ja sam želeo suprotno: uređaj koji radi na visokom naponu, veoma male struje. I sagradio sam motor, kojeg je pokretala dipol antena koju inače koristim za radio primopredaju, kao i uzemljenje koje koristim u svim VF istraživanjima. Ništa posebno zaista, ali veoma delotvorno (svemu je pomogla i QTH lokacija na kojoj sam, tj moj položaj).
   Motor se vrteo do 3000o/min kada je oluja bila na oko 100km od mene. Približavanjem, snaga motora se povećavala naravno, a potpuno se zaustavljao kada se udaljavala preko mere potrebne za njegov rad. Inače, takva antena, ako je konfigurisana na određen način i pažljivo postavljena, može dati konstantan napon od više hiljada volta. Problem je samo kako taj napon prevesti u mehanički rad, jer je struja veoma mala. Čak i pri mirnom vremenu, dobijao sam iz nje varnice dužine oko 10mm, ali bi nakon toga bilo potrebno da se ponovo napuni, isprazni itd, što u toku oluje nije slučaj naravno.

   Snimak tog motora možete videti na:

   Elektrostatički motori su poznati od davnina i sa njima se može lepo eksperimentisati. Moja ideja je bila da se on napaja iz prirodnog izvora i ovo to zaista jeste. U ovom slučaju, napajanje ne dolazi od radio predajnika niti bilo kakvog drugog veštačkog izvora.

   Morate razumeti da pokušavam da vam skratim sve ovo koliko je moguće, najviše iz razloga da se neko ne bi zaleteo da utroši mnogo vremena u nešto što se ne može dalje razraditi. U osnovi, postoji mogućnost korišćenja energije okoline, ali ne na ovaj način. Međutim, iskustvo koje se stiče gradnjom i eksperimentisanjem, kao i edukativne vrednosti koje ima, govori da ukoliko postoje uslovi, treba izraditi ovako nešto. Ali to je zaista jedino što bi trebalo biti podstrekač u nastojanju da se ovako nešto reprodukuje, jer videti snimak je jedno, ali gledati sve to uživo, jeste nešto sasvim drugo.

   Lična istraživanja na svemu ovome su počela kada sam opšivao male plastove sena na Fruškoj Gori aluminijumskom folijom (ne treba spominjati da su prodavnice u kolini tada ostajale bez iste u prodaji :). Zatim bih u sredinu plasta postavljao dugačku metalnu cev visine 6m, sklonio se do 50m dalje i pratio događanja u toku oluja. Svakako, za očekivati je da me prvi grom nije mogao promašiti i da sam iz neposredne blizine posmatrao divaj displej (koji je jednom prilikom bio i neugodan).
   Međutim, ova iskustva su se završila i u toj oblasti više nema šta da se proširuje. Bilo je zabavno.

   Trenutno se igram sa nuklearnim fuzionim reaktorima i pokušaju da se ta energija bolje iskoristi i postane eventualno budućnost što se tiče besplatne i čiste energije.

   Nadam se da će vam sve ovo nešto pomoći i izvinjavam se na šturosti, pretpostavljam da onaj ko čita zna osnove elektrotehnike, pa tako neće biti potrebno puno priče da se shvati suština…“
   Srdačan pozdrav,
   Nebojša kovačević

 40. Dejan Says:

  Samo da se zahvalim Nebojsi,dobio sam link za knjigu,veliki pozdav Dejan (BG)

 41. Brajovic Aleksandar Says:

  da li mogu i ja da dobijem knjigu?
  sasaboskovic9@gmail.com
  ako je moguce taj dvd da ostavis kao torrent na recimo pirate bay da to skinemo

 42. Небојша Says:

  Brajovic Aleksandar,

  Прочитај горње коментаре, па се јави како треба. А и слабо читаш коментаре. Од стручног лица је дат одговор да је књига фалш.

 43. slobodan Says:

  Svaka čast gospodinu Nebojši Kovačeviću.

 44. marko dragicevic Says:

  jel moze da se postavi link za javno skidanje te knjige?
  svako ima pravo na svoje strucno misljenje i konstataciju ali bi takvu knjigu u svakom slucaju trebalo imati u arhivi tako da ako je iko ima i zeli da je posalje tj ima par minuta da odvoji za slanje neka to ucini na marko11602@sbb.rs bio bih mu neizmerno zahvalan. Unapred hvala!!!!

 45. marko dragicevic Says:

  Takvu knjigu ne treba imati samo zbog besplatne energije vec zbog njenog sadrzaja, a kad postoji sansa da se ona dobije na poklon kao sto su je vec neki dobili onda bi ti neki isto tako trebali da je proslede dalje. Nemojte da se vredjate ali ta knjiga uopste ne gubi na znacaju samo zato sto eksperiment koji ona opisuje nije izvodljiv. Treba je procitati u svakom slucaju. Pozdrav odlicna je tema.

  • Небојша Says:

   marko dragicevic,

   Све о Тесли можеш наћи у музеју у Београду, његове књиге, купи и читај. Ова књига је фалш, а претходно сам реко да није за јавно показивање и дељење. Теби ћу послати само још сад, преко твог мејла и прекидам са слањем те књиге путем мејла, у којој нема ништа што већ није писанио о Теслиној науци и што је јавно доступно путем интернета, а ја више немам намере да будем поштар.

   Али ето marko dragicevicu, пошто толико инсистираш на дељењу те књиге од сада је дели ти путем мејла, будући да сад људи имају и твој мејл, а ја ћу сутра да уклоним линк на коме се сада налази.

   Немој само да не шаљеш то људима говорећи им да је књига фалш, не би било лепо.

 46. marko dragicevic Says:

  Zahvaljujem se ali link koji sam dobio u mejlu nije validan tj prijavljuje mi da je fajl obrisan. U svakom slucaju hvala.

 47. marko dragicevic Says:

  Jel ima neki drugi link?

 48. violetadivnicnenic Says:

  Mnogo ce vremena proci, pa ce se pojaviti neko ko ce moci da razume Teslu i da njegove ideje prenese obicnom svetu, a da to bude prakticno primenljivo.

  • Небојша Says:

   violetadivnicnenic,

   Постоје већ људи који раде на Тесли и разумеју Теслине идеје, има их свуда у свету, а поготову у Србији, ја их зовем заједничким именом, Теслијанци, неке од њих и познајем. Проблем је у овој држави и људима који су на власти, у званичним научним круговима, они спречавају да Теслијанци разрађује Теслине идеје и пројекте, будући да у Теслином музеју у Београду постоје око 60.000 Теслиних научних списа који скупљају прашину више од 50 година, јер нису доступни јавности на увид, односно истраживачима Теслиног дела и идеја.

   Али, ако имаш 50 евра да платиш, можеш да погледаш нешто од тога.

   Ту је проблем, у државним чиновницима, који су само чувари окошталих и превазиђених научних решења конвенционалне науке, којом се не решава ни један проблем, већ се само усложњавају.

   Рецимо, Тесла у једном од тих 60.000 докумената, дао решење како да се потпуно одстрани и отклони радиоактивно зрачење, али држава не оснива Теслин Институт, где би се радило и на овом пројекту решавања проблема радијације, као и на проучавању свих осталих 60.000 докумената.

   Ево шта би се радило у том Теслином Инстиртуту када би се отворио, за проучавање Теслиних идеја, дајем једно обзнањивање Теслијанца Велимира Абрамовића који говори о отклањању радијације и радиоактивног зрачења:

   „… Заустављање радиоактивног распада Радијума, као и уранових изотопа каскадним системом Теслиних завојница које организоване посебном математиком дају фреквенције реда терахерца (делимичном деструктивном интерференцијом језгра Тесла је атоме Урана трансформисао у стабилне елементе, на пример Плумбум, олово; потпуном деструктивном интерференцијом Тесла је поништавао атоме, трансформишући их у Континуум /“Обичавао сам да цепам атоме не ослобађајући никакву енергију”- Тесла/; техником конструктивне интерференције језгрима атома Урана додавао је честице и на тај начин их претварао у још теже, али стабилне елементе; знао је тачно грађу материје и посматрао је као једноставне математичке вртлоге Луминоферозног етра…“

 49. Gordana Ana Says:

  Zanima me da li je uopste neko pokusavao da napravi uredjaj po navedenoj semi? I da li je pomenuti Nebojsa Kovacevic odgovorio na poziv ?

  • Небојша Says:

   Gordana Ana,

   Да, јавио ми се Небојша Ковачевић и рекао да је ово са овим конкретним апаратом превара.

 50. Sreten Says:

  Prvi put sam na ovom sajtu. Citam ovde komentare i cudim se. Kao klinac igrao sam se ovom „teslinom“ skalamerijom. U pitanju je obicna dezinformacija. Tesla tako sta nikada nije napravio , niti je mogao da napravi. Istina je da sam ja neznajuci uopste za ovu pricu koju pripisuju Tesli , jos kao deckic pravio slicne aparature. Naravno , dobija se odredjena energija ali je ona isuvise mala da bi se nesto korisno upotrebila. I ta energija koja se moze „uhvatiti“ nije nekakva „kosmicka“ vec ovozemaljska i potice od hiljada predajnika sirom sveta. O tome znam veoma mnogo. Nesto mnogo prakticnije moze se dobiti iz talasa koji nastaju u blizini visokonaponskih vodova. E tu sam dobijao zapanjujuce rezultate. Samo , u krajnjoj liniji to je kradja struje. Manite se ljudi praznih prica. Besplatna energija je na drugoj strani.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: