Велимир Абрамовић: Министру за науку и технолошки развој Божидару Ђелићу


Пошаљите овај чланак пријатељима
………………

Овим путем се Проф. Др Велимир Абрамовић у име идеје о оснивању Института за космологију и науку о времену “Никола Тесла” обраћа Потпредседнику Владе за европске интеграције и Министру за науку и технолошки развој у Влади Републике Србије, Божидару Ђелићу:

Аутор:Проф. Др Велимир Абрамовић

Међународни културни центар/International Cultural Centre/ Београд, Теразије 26, Србија / т. +381 11 36 101 44, 26 888 40 / ф. +381 11 26 877 60 e-mail:centre@internationalcc.net / www.internationalcc.net/ Текући рачун. 250-1420000045060-22 / Матични број. 07014589 / ПИБ.100038461 Регистарски уложак код Трговинског суда у Београду бр. 5-456-00

Attn: Господин Божидар Ђелић
Потпредседник Владе за европске интеграције и
Министар за науку и технолошки развој у Влади Републике Србије
Немањина 11, Београд

Београд, 17. април 2010.

Писмо о добрим намерама

Уважени Господине Ђелић,

обраћам Вам се у име идеје о оснивању Института за космологију и науку о времену “Никола Тесла” у Београду. Након тоталног краха општеприхваћених научних вредности, међу истраживачима у свету расте потреба да се јасно утврде домети знања и зашто је толико научних истраживања више перформанс за јавност него суштински напредак у некој научној области. Улажу се огромне количине новца у непоуздане научне хипотезе, на основу којих се најчешће откривају потпуно непотребне чињенице. Данашње лабораторије су аморални технолошки погони у којима напредују само технике, а људски ум стагнира.Теслина наука не ремети планету, већ је у исти мах племенита и према људима и према природи. Институт за космологију и науку о времену “Никола Тесла” окупио би значајне истраживаче који су већ одмакли у откривању тајни Теслиних патената. И док интересовање за Теслу расте од Америке и Русије до Индије и Бразила, било би добро и лако да Србија на тој мапи буде најважнија адреса.

У име идеје о Институту за космологију и науку о времену “Никола Тесла”. За научни програм међународног културног Центра.
Проф. Др Велимир Абрамовић

5 реаговања to “Велимир Абрамовић: Министру за науку и технолошки развој Божидару Ђелићу”

 1. sreda Says:

  Sumnjam da je djelic upoznat sa predlogom ,iako jeste ima decko preca posla jer evropa nema alternativu,vec putuje po SSp.

 2. Nebojsa Stojkovic Says:

  Skok na vishi kvalitet planetarnog tehnoloshkog nivoa jeste neminovno PLANETARNA EKOLOSHKO-TEHNOLOSHKA TRANZICIJA.“Tehnoloshki razvijene zemlje“nemaju plan programa reshenja kako da sprovedu ovu tranziciju mirno bez globalnih lomova,berzanskih,industrijskih,ekonomsko vojno geo politichkih uspostavljanja globalnog poretka dominacije njihovog kapitala u svetu.Zato ne mozzemo ochekivati gotov odgovor ni od samog MMF-a,nego ga moramo na nivou i pred UN istrazziti i pnuditi kao generalni plan opshte prihvatljive civilizacijske tranzicije!

 3. Kasius Says:

  Doktore Abramovicu MOLIM VAS ne mojte se ponizavati obracajuci se takvima kao sto je Djelic nema smisla. Pa on mora da pita tetku za odobrenje da odgovori na vas predlog a da ne pricamo o realizaciji.

  • Небојша Says:

   Па формално правно мора Ђелићу да се обрати, неће ваљда да се обраћа министру за спорт.

 4. Kasius Says:

  O da vlast je vlast a red je red. Prvo Djelic formalno, onda tetka neformalno kaze Djelicu sta da radi Djelic uradi tako i to je to. Ako Djelic ne odgovori na predlog uopste i to je nesto naucila se lekcija br:1 ako ga posle toga neko opet bude pitao za nesto taj je ponavljo razred. Uciti uciti i samo uciti rekli su drugovi Staljin, Lenjin. i drug Marks Gruco.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: