О блогу…


Писано: 14.02.2009.

Из Бора» сам, зовем се Небојша Јовановић.

Моја почетна идеја блога је била та, да то буде моја лична презентација, да као обичан човек из једног обичног живота изразим своје ставове и размишљања о нашој стварности, и локалној и глобалној. У ствари, све се то меша, због огромног технолошког напретка свет је постао једно глобално село, све се пресликава из једне тачке у другу.

Дакле, прво сам мислио да ће мој блог постати само мој лични печат и став према свету манипулација,превара, лажи и обмана, у свим сферама друштвеног живота, а пре свега медијско-информативној сфери.

Но, временом, сасвим спонтано су ми се прикључивали и други људи да пишу на мом блогу, постали су аутори који подржавају моју концепцију уређивања и писања. Они дају велики допринос мојој основној идеји!

Има ту и нама познатих личности, а и обичних људи, попут мене, ванстраначког типа. Користим прилику, да позовем све познате и непознате људе, интелектуалце, обичне људе, да пишу на мом блогу, да буду аутори ако им одговара концепција блога. Заинтересовани, нека ми се јаве на мој мејл:
orgonster@gmail.com

Начелно, циљ ми је да мој блог постане мали информативни центар где ће људи наћи праву, искрену и непречишћену информацију, информацију која открива шта се крије у невероватно перфидном свету манипулација, обмана, превара и лажи, што је тако узнапредопвало, људи су тако роботизовани, механични, да су и заборавили шта је то размишљање и расуђивање својом главом и здравим разумом, већ размишљају „телевизором“.

А и како да сачуваш здрав разум, када све што видиш и сазнаш, сазнаш преко строго контролисаних и агрсивних ТВ медија, агресивних на људску свест и психу, медија који су препуни свакаквог насиља, и оног видљивог и невидљивог, које напада људску психу и перцепцију, а људи који их котролиши имају и тај циљ, да човек постане све глупљи, да постане лако контролисани полуидиот коме се пружа непрегледни свет виртуелне забаве и преокупација, да би му скренуо пажњу са реалног и стварног живота који је све тежи, неправеднији и суровији за самог њега, за све више људи…

Блог има и спознајну улогу из разних области.

Као што се да видети,има места и за теме о љубави, из психологије, о духовности, за поезију, има места за музику, за све мале животне радости што човека чине човеком. Биће тога све више.

Ја сам о томе у ствари хтео и највише да пишем, међутим повела ме ова ситуација око криминалне приватизачије РТБ Бора, и морао сам да реагујем, јер кажем, интернет пружа огромне могућности да обичан човек каже нешто, да се чује и његов глас, а не само „званична истина“. Тако је то кренуло и остало…

Није ми циљ да се борим за популарност на блог агрегатима,  да будем у врху, мада може и то, потребно је само да као неки, качиш слике оваца и коза на блогу, људи гледају те слике, смеју се …коментаришу… расте посета, ти си у врху, а его ти се диже у небеске висине, пишеш фазоне, доколичарске разбибриге, и на врху си, ником не сметаш, ниси ни против, ни за…

Наравно, ни у ком случају овим не омаловажавам такав приступ ономе што блог и интернет омогућава људима, једноставно, ја интернет схватам као моћно оружје да се пренесу праве ствари, да се раскринкавају лажи, да се људима пружи истинита информација од бораца за истину и правду, којих је све мању о овом свету зомбизма и залуђивања маса.

Такви људи су обично чудаци многима, зомбијима, ето … дође и то Орвелово време, ма ово је превазишло и Орвела, сто пута.

Наравно, на блогу има места и за шалу, зезање, хумор, поезију, приче из живота…

Лично… шалу, зезање, игру, смех… више волим у обичном и стварном животу и дружењу са људима, блог је нешто друго…

Свако добро желим свима.

31 реаговања to “О блогу…”

 1. joja Says:

  Pozdrav iz Zemuna
  Blog sam nasao trazeci neke priloge o Tesli.Koji su odlicni. Nadam se da cu biti u prilici da dam neki konstruktivan doprinos.

  • Небојша Says:

   Добродошао jojo,

   Да, конструктивни доприноси о Тесли су потребни. Имате тематику о Тесли, па кад имате времена ви напишите нешто.

   Поздрав.

 2. zdravko Says:

  Pozdrav za g. Nebojsu, Na Vasem blogu ima dosta zanimljivih i korisnih tekstova, informacija koje cu procitati i preporuciti prijateljima. Interesantno je da ima dosta ljudi koji se brzo ,,prepoznaju,, i razumeju jer rade na istoj ,,talasnoj duzini,, . a vas blog je bas jedno takvo korisno mesto okupljanaja. Nadam se da cete nastaviti sa vasim korisnim radom, na zadovoljstvo svih citalaca.
  Pozdrav

  • Небојша Says:

   zdravko,

   Хвала Вам на лепим речима, жељама и подршци. Тачно је то, људи који су на истој „таласној дужини“ брзо се и препознају, а путеви тога су различити, често и волшебни. Гледам да информације буду што лакше пронађене путем разних начина архивирања текстова. Напорно је одржавати овакав сајт и радити све сам, но трудићу се да се тај континуитет одржи.

   Поздрав.

 3. rados10403 Says:

  Поштовани Небојша!
  Блог је веома интересантан.
  Само напред!
  Поооздрав!

 4. dragan Says:

  pozdrav,citajuci o blogu,ne mogoh se oteti potrebi da ovo napisem.Kao da je u pitanju telepatija???
  Vec neko vreme,sedeci sa prijateljima,zadnjih meseci,vikendima,razgovaram o autohtonim temama,i uporedo,iskazujem neke svoje sastavljene kockice Koje iste te nadjoh i procitah upravo ovde.
  Neka se ovo molim ne shvati pogresno,vec Kai velika podrska u ovom vasem Radu.
  Pozdrav,Dragan,Bec.

 5. Gumnik Minđarević Says:

  Поздрав Небојша! Шта се ово дешава са сајтом? Стално имам неке сметње са слањем и пријемом! Пола дана ми треба да прегледам теме које ме интересују! Беше дуго одсутан, а свашта се издешавало! Моје 16 Чуло ми каже да смо обрали бостан!

  • Небојша Says:

   Gumnik Minđarević,
   Прекидам са радом, имам тешке приватне проблеме,
   мајка ми је болесна.

 6. Gumnik Minđarević Says:

  Човече како како да се помогне!? Дај има нас са свих страна!!! Коме у овој медијској магли и црнилу писати?!

 7. Игор Says:

  Моје искрено поштовање према теби и твом досадашњем раду на овом сајту. Уз велику жељу и наду за оздрављење болесне мајке ,ево једне информације која можда, може помоћи а можда је ти Небојша и знаш. На сајта је све објашњено: http://zelenisokodzita.rs/Zeleni_sok_od_zita

  Исто и овде: http://www.youtube.com/watch?v=EuURPC6G_eI

  Нада увек постоји ! Свако добро !

  • Небојша Says:

   Мојој мајци је јетра начичкана метастазама, била је на скенирању, али је један мањи део остао нетакнут тим метастазама. Нешто мањи проблем је жуч итд. Доктори не знају у стварти одакле се генеришу те метастазе и нападају јетру, каже докторка: „Можда је и у јетри“, а можда и није итд…

   Треба ваљда још једно снимање да јој ураде, па да виде шта је, ако уопште нешто и ураде, докторка која лечи моју мајку је била искрена, па ми је рекла истину, а то значи, можда моја мајка и не преживи док не заседнње неки конзилијум лекара (20. јула), па да као виде шта ће, да одреде неку терапију. Не могу да извучем мајку из болнице и да је самостално лечим на природан начин, јер је ситуација врло компликована и конфузна, под инфузијом је већ 7 дана. Не сме воће да једе, оно што сме једе по мало, осети и понекад и укус хране, па се то меша са осећајем горчине итд…

   У договору са докторком која је лечи данас ћу да јој односим по пола литера козјег млека, једино то могу да учиним, чуо сам да то помаже… и молим Бога да мајка преживи и изађе у како таквом добром стању, ако се то може рећи у овој компликованој ситуацији, па ћу онда ја да је пуном мером лечим на природан начин. Многи драги људи су ми већ послали корисне савете око природног начина лечења моје мајке, и ја знам доста тога, само да изађе жива из болнице и онда је све у мојим и Божјим рукама.

   Зрачак наде постоји, јер мајци је седиментација у реду, што није карактеристично за болест попут њене, тада је седиментација обавезно лоша, односно висока, тако сам сазнао. Да јој је седиментација у реду, рекла ми је сестра од тетке која је такође доктор, јер је разговарала са докторком која је лечи.

   То ми улива наду да дијагноза није баш сасвим тачна итд…

   Мајка ми је бистра ума, феноменална је, ето јуче приликом посете, још је мом очуху и давала инструкције око веш машине, како да рукује са њом. Наравно, нисмо јој рекли праву дијагнозу, финтирали смо све.

   Не знам шта ће бити, али сад сам с концентрисан и умом и душом само како да помогнем мајци, а помоћ од других ми је потребна у новцу, да ако изађе жива из болнице, да је лечим. Неке паре су ми добри људи и уплатили, јер сам све ово разгласио и на свом фејс профилу, али ко зна колико ће бити потребно ако изађе жива из болнице, па зато ко може нека уплати колико може на мој динарски рачун у банци Интеса, а како се попуњава уплатница то се може видети на овој страни, на дну:

   Помозите опстанак овог блога (сајта)
   http://wp.me/P3KWp-y2

   Може и путем ПостНета, то је брже и једноставније, а објашњење је у коментарима на претходни линкован текст, но то се може видети и доле, издвојио сам то.

   Хвала на подршци и поздрав!

   …………………………………..

   Можда ће овај вид новчаних трансакција бити неком погоднији, од уплате на банковни рачун. Ево како изгледа та ПосТнет упутница, горња слика је за ПосТнеТ упутницу, а доња за Поштанску упутницу. Разлика је у брзини испоуруке:

   Сва објашњења можете наћи ма доњим линковима…

   Трансфер новца – Србија
   http://bit.ly/iHlVgJ

   Објашњење за ПосТнеТ упутницу
   http://bit.ly/k64a9k

   Трансфер новца – иностранство
   http://bit.ly/iA5g9f

   Путем Western Union упутнице
   http://bit.ly/jgfq7R

   Списак пошта које обављају услугу WU упутница
   http://bit.ly/jpW1Tl

   Праћење статуса:
   http://bit.ly/j1bYSu

   Call centar:
   http://bit.ly/lkka0Y
   http://bit.ly/lEBB3n

   Ево о том начину трансакције са других сајтова:
   http://bit.ly/lu2CDh
   http://bit.ly/lzAZoo
   http://bit.ly/lgXXDa
   При дну стране говори се до детаља о томе…

   http://bit.ly/meEdw9
   Овде само укратко.

   Име и презиме знате, а мој број мобилног је:
   062/ 354 943

 8. Gordon FlashSTAR* Says:

  ..i mlad sira od kozijeg mleka dobar je za lečenje jetre..

  • Небојша Says:

   Умрла ми је мајка у болници 20.07.2013. у 23:30 а сахранио сам је 22.07.2013. у 13 часова на борском гробљу. Није имала шансе, касно се реаговало, болест је рапидно напредовала док су доктори тражили, тражили… и тражили примарни тумор, да би је као „лечили“ и не нађоше га:

   „можда је овде“ … „а можда је и овде“, кажу доктори…

   „Истрага је у току“ а пацијент нестаје.
   То је био склоп неумитне судбине.
   Нека јој је вечна Слава!

 9. Игор Says:

  Нека јој је вечна Слава !

 10. Панчевац Says:

  Жао ми је Небојша. Прими моје искрено саучешће !

 11. rendic Says:

  Дрaги Небојша,
  Mоје искрено саучешће
  БОЖИДАР

 12. Gumnik Minđarević Says:

  Небојша,моје искрено саучешће!

 13. Gordon FlashSTAR* Says:

  ..upravo sam pročitao tužnu vest..i veoma mi je žao što je bolest i smt majke bila brža od naših saznanja i nade..Nebojša,izvini za zakašnjenje što ti sada izjavljujem saučešće,drži se,čuvaj se i napred u život..

 14. Aida Says:

  Nebojsa, veceras tek otkrih Vas blog i umesto da uzivam u svom otkricu, obuze me tuga zbog Vaseg gubitka. Ne poznajemo se no ipak moje iskreno saucesce, jer vrlo dobro znam sta znaci izgubiti roditelja.
  Nadam se da cete naci snage da nastavite dalje, ne samo u zivotu nego i na blogu, potrbni ste sebi ali i nama.
  Iskreni pozdrav iz Nisa

 15. Georgi Says:

  Postovanii Nebojsa, tek sada sam video za tuznu vest o vasoj majci, iskreno saucesce. Slucajno sam naisao na link o vama na blogu, tragajuci za tekstom koji sam vam poslao 16. jula, ocekujuci vas komentar. Sada mi je jasno zasto mi se niste javili.
  Neka sva ovozemaljska pozitivna energija bude sa vama u ovim terskim trenucima.
  Pozdrav,

 16. amater Says:

  Pozdrav jos jednom. Mada mu nije mesto ovde (prethodno sam vam poslao isti materijal na mail adresu orgonstar@gmail, ali nije bilo odgovora. U svakom slucaju mozete materijal premestiti na odgovarajuci link. Unapred hvala!
  Неконвeнционални системи који могу да утичу на психу човека

  Последњи период у српском медијском простору обележен је шпекулацијама о могућим аспектима употребе антенског система „AWESOME Stanford“ у с. Бељина код Барајева. Најчешће се наведени антенски систем доводи у везу са системом HAARP на Аљасци, са којим наводно утиче на променеу климатских услова, што поређењем карактеристика оба система, не одговара чињеницама.
  1) Разлике између антенских система HAARP на Аљасци и AWESOME код Барајева
  Систем HAARP (слика 1) је активан радио-предајни систем, јер емитује електромагнетни сигнал високе фреквенције (ВФ) велике снаге (3,6 MW ). Систем има могућност да се сигнал ВФ модулише (генерише) у сигнал врло ниских (ВНФ), ултра ниских (УНФ), супер ниских (СНФ) и екстремно ниских фреквенција (ЕНФ), које употребом јоносфере као преносног медијума, могу да досегну сваки део Земље и њеног омотача са прецизношћу од једног километра. Сигналом ВНФ, УНФ, СНФ и ЕНФ, званично, могуће је одржавање веза копно-подморница на великим дубинама, томографија земље (дубинско испитивање простора испод копннених и водених површина на великим дубинама), праћење јоносфере и активности ваздухоплова и бродова (радар) на удаљеностима од више хиљада километара. Међутим, према непотврђеним подацима, тај систем може да утиче на измену климе и активности ЦНС човека, као и сеизмичке активности.
  Антенски систем „AWESOME“ у с. Бељина је пасиван, односно, врши само пријем сигнала врло ниских фреквенција (ВНФ), и разликује се по изгледу и намени у односу на HAARP (слика 2). Према непровереним подацима, станица је постављена почетком 2008. године и процењује се да је још увек у функцији. На основу података са сајта Универзитета, станица је намењена за очитавање података о стању у јоносфери (региструје соларне активности Земљиних омотача на великим висинама) изнад територије Србије, које доставља у централу истраживачког бироа Станфорд универзитета. Међутим, објављени радови AWESOME експерата указују да се Универзитет бави и праћењем јоносферских активности у опсегу екстремно и ултра ниских фреквенција (ЕНФ, УНФ), што није приказано на његовом сајту. У том смислу, не искључује се могућност да станица у с. Бељина располаже и антеном за пријем ЕНФ/УНФ сигнала.
  На основу наведеног, пасивни AWESOME систем у с. Бељина не може да утиче на регионалну и локалну климу. Тај систем, поред званичне намене, може да врши само пријем сигнала система HAARP ради контроле нивоа пријема његовог сигнала и евентуалне корекције.
  2) Регистровање активности енергетског поља човека са дистанце
  Станфорд Универзитет је у другој половини прошлог века био укључен у експерименте утицаја на психу и промену стања свести човека излагањем зрачењу управо на СНФ и ЕНФ фреквенцијама. Експерименти су рађени за потребе CIA и националне агенције за бебедност (NSA), а базирани су на научном доказу да човек поседује енергетско поље које емитује електромагнетне таласе. При томе, емитовани таласи садрже информације које потичу од рецептора за говор, слух и вид. Због особине да поседују велику таласну дужину (један до 10.000 км), ти таласи се могу регистровати са велике удаљености.
  Према западним медијима, NSA је у бази Форт Мид (држава Мериленд, САД) последњих деценија развила прислушне капацитете (SIGINT) који, између осталог, омогућавају и успешно праћење (контролу) активности ЦНС и енергетског поља човека са дистанце (RNM ). Ради се о систему за бежично праћење обавештајно важних лица, надгледањем аудио-визуелних информација које емитује њихово енергетско поље на ВНФ, УНФ, СНФ и ЕНФ фреквенцијама. Карактеристично за ову методу је да за регистровање сигнала, удаљеност објекта (домет) скоро да не представља проблем захваљујући великој таласној дужини сигнала и развоју пријемне технологије (осетљивост пријемника и антена, развој појачавача сигнала, нови начини модулације и појачање сигнала, итд).
  За бољи и квалитетнији пријем са дистанце емитованог сигнала ЦНС, развијена је техника убацивања (уградње) импланта у организам, који појачава емитовани сигнал, као и размештање одговарајућих антена у зони где се налазе објекти праћења, одакле се достављју подаци у централу службе.
  С обзиром да врше пријем сигнала у истом опсегу фреквенција, AWESOME системи могу да врше и пријем сигнала на истим фреквенцијама на којима се одвија и процес RNM. Имајући у виду да су размештени широм Европе (слика 3), укључујући и у Србији код Барајева, не искључује се могућност да су, између осталог, намењени и за праћење активности обавештајно важних лица, домаћих или страних, на територији одређене државе.
  У овом процесу значајну улогу има техничка анализа регистрованих сигнала, која с обзиром на количину примљених сигнала препознаје и селектује оне који долазе од система AWESOME и врши њихову анализу на основу карактеристика и садржаја. Сходно томе, обрађују се и надгледају сигнали који носе информацију (запис) који потиче од лица чија се активност прати.
  Праћење стања у јоносфери и праћење активности човека са дистанце одвија се пријемом таласа, у највећој мери на истим фреквенцијама. Сходно томе, логично је да је контрола јоносфере за обавештану делатност активност коју систем AWESOME Станфорд Универзитета највероватније реализује за потребе NSA на одређеној територији. У прилог томе говори чињеница скоро у свим државама, па и у Србији, постоје слични пријемни системи за праћење активности у јоносфери, а који су у надлежности државе, и чији су подаци такође јавно доступни.

  3) Други системи који утичу на психу човека
  Осим наведеног, последњих деценија развијени су генератори ЕНФ мале снаге, за утицај на психу људи. Постављају се на локацијама (базама, центрима) у којима су врше политички или војни преговори на високом нивоу. Њихова намена је да у критичним моментима преговора утичу на преговараче од којих се очекује одређена врста компромиса.
  С обзиром да су мале снаге и димензија, generatori имају локални утицај (на просторију, део или цео објекат), и емитују сигнал када се циљана лица налазе у њему, нaјчешће када одмарају. Делује тако што врши поремећај рада ЦНС, променом фреквенција (смањење и повећање на претходни ниво), чиме се вештачки смањује (успорава), односно убрзава активност мозга. Таква промена лицу онемогућава да нормално размишља и доноси рационалне одлуке (јавља се главобоља, несаница, општа исцрпељност, раздражљивост, мучнина, повраћање, и сл. појаве).
  Наведени поступак се објашњава прецизним довођењем таласа ЦНС човека на природну, резонантну осцилацију Земље, што утиче да се активност ЦНС трансформише из активно у предмедијативно стање.
  У ранијем периоду коришћени су генератори ЕНФ за седам Hz, чиме је било могуће спустити активност мозга са од 13 до 15 Hz на седам до девет Hz. Фреквенција предајника ЕНФ од седам Hz изабрана је јер је пре две деценије толико износила природна осцилација Земље, која се тренутно креће око 13 Hz. На основу тога, та промена у међувремену је условила и израду генератора новије генерације са могућношћу емитовања различитих излазних фреквенција. При томе, постоје и професионални генератори који емитују од једне до три различите излазне фреквенције, чиме је могуће остварити различита расположења (емоције) човека. Осим тога, настоји се да се димензије генератора смање на мање димензије, како би били коришћени од лица током окупљања по различитим основама (током свечаности, пријема или утицаја на демонстранте).
  Према непотврђеним подацима, постоји могућност делимичне заштите лица која могу бити изложена таквом зрачењу. У ту сврху користе се неутрализатори зрачења (активни или пасивни, зависно од процене и потребе), која наводно спречавају или знатно умањују утицај емитованих таласа.

  Прилог

  Слика 1: ВФ антене система HAARP

  Слика 2: вероватан изглед ВНФ антене код Бељине, са пријемним пољима за правце север-југ и исток-запад

  Слика 3: Размештај антенских система AWESOME у Европи

  Most na Adi

  1. Kao nekadasnji radio amater, cinjenicno mogu da kazem da most na Adi podseca na dzinovsku Delta VLF antenu, koja se u duzini od oko 1,1 km skoro u potpunosti poklapa sa pravcem Sever-Jug, preko r. Save. Sajle koje sa obe strane drze pilon podsecaju na vise VLF antena, a svaka od njih, kako se smanjuju, odnosno povecavaju, odgovarala bi odredjenom VLF podopsegu.Pitanje je da li su sajle pod naponom, jer se ne vidi (zavrseci ulaze u beton). Pored toga, celom duzinom mosta proteze se “svetlosni“ kabal (koliko god da je svetlosni, on zraci, samo je nepoznanica kojom snagom, a moze da bude poveca). Ta duzina odgovarala bi horizontalno postavljenom dipolu koji bi u skladu sa koeficijentom skracivanja mogao da pokriva UVF/ELF frekventni opseg.

  2. Ukoliko bi se ispostavilo, nazovimo ih uslovno vertikalne – delta antene sa pilona, dakle da su pod naponom, to bi bila jedna ogromna primopredajna VLF antena To znaci, zavisno od snage da moze da zraci od energiju na nekoliko stotina do par hiljada kilometara. Ukoliko nije pod naponom (ukoliko se odobri, lako se ispita), to je onda prijemna VLF antena. U oba slucaja, verovatno se koriste kao deo nekog vojnog (nama nepoznatog) programa, najverovatnije za komunikaciju, ali i moguce za neke nezeljene stvari (podsecanja radi, sistem HAARP sa Aljaske radi u opsezima VLF//UVF/ELF. Horizontalni kabal – dipol je svakako aktivan (pod naponom je), tako da svakako moze uslovno da predstavlja primopredajnu antenu, koja bi pokrivala opsege UVF/ELF.

  3. Da bi obe antene imale odgovarajucu predajnu snagu, neophodni su i jaki generatori, kako bi signal mogao da bude prenet na vece daljine (verovatno da bi se u ptostoru ispod mosta moglo naci mesta za takve stvarcice).
  U svakom slucaju, potrebno je ispitati status, nazovimo ih antena sa mosta na Adi.Ne bi bilo nemoguce da, s obzirom da postoji jos nekoliko mosta slicne konstrukcije (u Podgorici je nesto manji ali sa pravcem Zapad-Istok), da su deo mreze aktivnih ili pasivnih antena nekog vojnog programa, pogotovu ako ih ima i u dr. zemljama Evrope i Azije, cime bi na odredjenoj geografskoj sirini predstavljali prsten antena nepoznatog vojnog programa (iza programa verovatno stoji neko ko stoji iza izgradnje mostova, mada ne mora da znaci uvek).

  4. Konacno, ranije objavljivane slike antena kod Beljine (Barajeva) nisu iz sistema HAARP, jer podsecaju na manje, prijemne VLF antene. Ali, najverovatnije da mogu da primaju signale sa HAARP pozicije.
  HAARP sistem je jedan jedini, postoji slicni sistemi u drugim zemljama, ali isto tako efikasni i koji rade u istim opsezima (vrlo bitno jer pokrivaju opseg rada CNS coveka). Jedan od takvih je nedavno doradjeni sistem EISCAT u Norveskoj, koji (nominalno) saradjuje sa naucnicima sa Univerziteta Stanford, koji uz mornaricu i ratno vazduhoplovstvo SAD, stoji iza projekta HAARP.
  Dakle, iako je EU 1999 osudila upotrebu HAARP sistema, evropski naucnici saradjuu sa americkim na ovim sistemima.

  5. Slicna saradnja je i po pitanju poslednje afere Snouden. Parlament EU je devedesetih osudio SAD zbog upotrebe sistema ESHELON, kojim je globalno vrseno prisluskivanje elektronskih komunikacija, ukljucujuci i evropske. Nakon poslednje afere prisluskivanja internet saobracaja EU od strane americke NSA, Evropa je takodje osudila saveznika Ameriku za takve aktivnosti. Medjutim, prema zapadnim medijima, Nemacka nije odmah, i narocito nije ostro reagovala na takva saznanja jer se ispostavilo da su i Nemci ucestvovali u tom prosjektu. Posteno!
  Eto, malo ako sam sta pomogao, pozdrav.

  ПРАВАЦ ПРОТЕЗАЊА МОСТА НА АДИ

  • Небојша Says:

   amater,

   У горњих неколико коментара пише да имам тешку животни ситуацију, и да више немам времена за писање на свом сајту, зато вам нисам одговорио.

   Поздрав.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: