Протест против НАТО конференције у Београду, злочинци… напоље!


Диктатура нашег лакејског режима напредује, полако се прелази на диктатуру војне хунте, јер без сазнања и одобрење грађана организују војни Самит НАТО алијансе који треба да се одржи од 13.-15. јуна у Београду, у „Сава центру“. Власт покушава да сакрије ову вест од грађана, јер знају да су грађани против злочиначког НАТО пакта, о необавештеност грађана можете се уверити преко овог прилога:

Нећемо НАТО скуп у Београду!

Злочинци се враћају на мести злочина да се изругају жртвама, међутим, најгори непријатељи су домаћи, наши понизни квислиншки окупатори који су пристали да организују највећу НАТО конференцију у историји! Тако су на бруталан и самопонижавајући начин духовно оскрнавили и увредили жртве НАТО бомбардовања Србије, понизили су народ Србије! Доживљавамо највеће могуће самопонижавање, посебно родитељи погинулих цивила, нарочито невине дечице!!

Властодршци троше огроман народни новац за организацију овог скупа НАТО злочинаца, док истовремено народ умире у беди без пара за храну и лечење! Одакле им финансије за организацију овако великог скупа када немају пара за сељаке и све оне коју морају да штрајкују да би добили коју цркавицу?

Морамо се одупрети и протествовати против оваквог метода рада путем свршеног чина, јер исто тако ће нам саопштити, после својих тајних операције, без да ико зна ишта:

„Грађани Србије, ми смо постали чланица НАТО пакта.“

Није искључено ће нас неморални и бестидни политичари још више понижавати, јер томе изгледа нема краја, па се чак могу и спрдати са нама, попут Месића у случају распада СФРЈ, па да нам кажу:

Драги грађани Србије, ми смо свој задатак испунили, Србија више као држава не постоји, потпуно смо је уништили на свим нивоима, сада смо чланица НАТО пакта и препуштамо вас њима. Хвала вам на указаном вишегодишњем поверењу ради испуњења задатка.“

Ако ћутимо, десиће се и то, јер већ су почеле спрдачине са нама:
НАТО ће у будуће бомбардовати Србију коректније и хуманије»

„Како је најавио генерал Шарл Бушар, главнокомандујући у операцији у Либији, који ће такође присуствовати састанку у Београду, овај војни савез „ако још неки пут буде у сукобу са Србијом“, поштедеће ову земљу и од гађања националне телевизијске куће, уколико буде позитивно извештавала о мировној и хуманитарној интервенцији. У супротном ће бити проглашена за пропагандно оружје и самим тим за војни циљ.

– Можемо да вам гарантујемо да више неће бити онако масовног гађања цивилних циљева као што је било у случају НАТО интервенције 1999. године, укључујући избегличке колоне, возове пуне путника, тепих-бомбардовања на вашарима и сличним манифестацијама – нагласио је Бушар – Због изразите гостопримљивости Србије и веште медијске блокаде коју је спровела у вези са предстојећим скупом, лично ћу се заложити да, уколико се баш догоди да поново дође до новог бомбардовања, материјална штета не пређе више од 30 милијарди долара, а цивилне жртве 500, у најгорем случају 600 људи.“

Сутра и прекосутра одржавају се више грађанских протеста против НАТО самита у Србији, дођимо на тим протестима у што већем броју, рецимо:

Не НАТО самиту у Србији!
Не уласку у НАТО!

Протест у Београду против НАТО самита 12. јуна испред Филозофскоф Факултета у 16 часова, дођите!


ДОЂИТЕ!

http://antinato.in.rs/

Протест у Београду који организују „Двери – Покрет за живот Србије“ 13. јуна, дођите!

„Ушће, понедељак у 11 часова Протест улицама Београда против НАТО-а!
Протест носи назив „Сиреном против НАТО-а“, а почиње скупом возила на Ушћу у понедељак у 11 часова.“
Детаљније»

Преузмите на доњем линку звук сирене за ваздушну опасност током бомбардовања Србије. Ставите звучнике на прозор и пуштајте тај звук свако вече од 19:30 за време трајања НАТО самита. Искажимо тако свој бунт, јер и сами знамо какав нам је ужас доносио тај звук и нашта нас подсећа, рецимо тако не НАТО злочинцима!

Тај звук је вапај душа наших пострадалих цивила и деце, да не заборавимо!

Звук сирене за опасност:
Преузми снимак

Ово треба добро погледати, не заборавити, запамтити!

Лажи око Рачка, признање Хелене Ранте, истина о бомбардовању Србије (после једног лакејског питања водитеља, Дрецун од 01:41 почиње да прича о НАТО бомбрардовању)

Линк ка видео прилогу на:http://www.youtube.com/
Преузми видео прилог пратећи ово упутство.

Оно што је најфрапантније, то су два детаља која износи Дрецун везаних за НАТО бомбардопвање Србије, који указују да су тадашњи генерали НАТО-а по менталном склопу прави злочинци. На прослави НАТО пакта 2000-те командант Весли Кларк је дословце рекао ово:

Кад ништа нисам могао трећој армији и Приштинском Корпусу, кренуо сам да бомбардујем цивилне циљеве по Србији!“

Један други генерал, генерал ваздухопловних снага НАТО алијансе, Мајкл Шорт, на тој истој прослави рекао је следеће, цитирам онако како је Дрецун то износио:

„… а онда генерал Шорт каже на истој тој годишњици, каже: ‘Ако желимо да поразимо Србе, морамо да им одузмемо услове за нормалан живот.’ И дословце каже, слушајте ово: ‘Морамо да им одузмемо храну, воду струју, па чак и ваздух.’….!“

Да међународно право функционише, ова два генерала би глатко завршила на доживотну робију као злочинци!

Мирослав Лазански WS3, Србија и НАТО

Овде Лазански говори о специјалним оловним цилиндрима, који служе за чување нуклеарног оружја односно атомских бомби, цилиндри су укопани у земљу, налазе се у државама чланицама НАТО-а без знања њихових влада, парламената и јавности, ово се дешава у земљама Европе. Тренутно американци са НАТО пактом имају 180 нуклеарних бомби у 7 земаља Европе, у одређеним базама!

Цитати:
Водитељ:

„Шта то значи“?

Лазански:

„То значи да је нуклеарно оружје распоређено у земљама НАТО-а а да шира јавност и парламенти о томе појма немају, или врло мало знају.

Шта то значи за Србију?
Лазански:

„То значи, да ми овде, с обзиром да се споразум СОФ потписује тајно, а да нико заправо не зна, или тајно или јавно, парламент и јавност о томе није много упозната. То значи да постоји велика бојазан да неко на нивоу неких команди потпише, да се одређени објекти препусте за чување нуклеарног оружја…
Значи, локације нуклеарног оружја и премештај тих локација су једна од највећих тајни НАТО-а! И они то нити икад потврђују, нити демантују. То је политика НАТО-а, никад не потврђују, никад не демантују….“

„Друго… пошто је код нас та врста поступања политичара врло шириког спектра:»Па ајде да ми нешто потпишемо, каква јавност, какав парламент«… Значи, постоји могућност да неко одређене локације у Србији изнајми…( следи упад водитељице: „А шта то конкретно значи“?) „Па то значи да ћемо живети на атомској бомби!“

каже Лазански…
Лазански наставља:

„То значи да сутрадан, лепо, кад вам слети неки НАТО авион у оквиру међуармијске сарадње, јер сте члан НАТО савеза, чиме ћете ви да проверите да ли тај авион има конвенционалну бојеву главу…?“

Опет прекид… следи једно глупо питањ водитељице:

„Да ли је то безбедно за здравље становништва?“

Лазански:

„Па наравно да није безбедно!“

И после опет следи прекид, само да Лазански не би поентирао до краја, у смислу како ће да се зна да тај неки НАТО авион који слети у Србији, има конвенционалну бојеву главу или нуклеарну?

Следи питање генералу Косовцу на које он није одговорио.

Лазански:

„Ја само питам генерала Косовца, како можете да распознате нуклеарну бојеву главу од класичне, на авиону? Јел постоји технички начин да то војска Србије сазна, сад, или било где, ако вам он не дозволи да приђете авиону?“

После је тзв. „војни аналитича“ Радић (читај: прорежимски НАТО лобиста) стално прекидао Лазанског и скретао са поенте која гласи „седећемо“ на атомској бомби ако уђемо у НАТО, а наравно, бићемо и мета руског нуклеарног оружја, Русија ће нас третирати као непријатељску зермљу, то је Путин јасно нагласио приликом свог недавног боравка у Београду, дан пре НАТО бомбардовања пре 11година 23.03.2011.

Ако се то деси, тада ћемо изгубити сваку наду за бољитак и опстанак, јер помоћ и подршка са истока неће доћи.

Преведен матерјал

NATO’s Illegal War Against Serbia/ Lies About Kosovo War 1/2

NATO’s Illegal War Against Serbia/ Lies About Kosovo War 2/2

18 реаговања to “Протест против НАТО конференције у Београду, злочинци… напоље!”

  1. Ratko Says:

    Još jedan način u nizu da opstanu i ostanu da vladaju.Suprostavljajući se konferencuji NATOubica suptostavljamo se i sadašnjem režimu.A on za sada ništa dobro nije doneo i neće, sklonimo ih sa vlasti dok ne bude kasno.Nadam se da narod nije otišao u totalnu apatiju i da ne čuje vapaje budućih generacija šta ćemo im ostaviti za nama.

  2. Vesna1 Says:

    Овакве ствари могу да смисле само мозговни смрадови. Није им доста што су нас уништили 1999.год., већ им спремају и самит од наших пара. Сваки милиметар ове земље засули су нашим болом, сузама и крвљу. Није ли довољно цинично што су примали њихове војнике који су као помагали изградњу школа у истим местима где су убијали нашу децу. Овом изгледа нема краја. Није довољно ни што су им обезбедили прелет и што нас свакога дана прскају разним отровима, већ ионако озрачене, из ведра неба и чиста мира. Наравно да подржавам скуп који ће се сутра одржати, пре месец дана сам потписала и петицију на улици. Надам се да ће на овом скупу бити више људи (не као 5. јуна), јер и овде се ради о нашим животима, иначе не би тако вешто крили тај догађај. Они које смо “демократски изабрали“ хоће да нас униште, седе у својим фотељама и масте бркове са наших грбача, до последњег СрБина. Не боје се клетви сопственог народа. Уздам се у нас и у Бога и космичку правду. Али и ми треба да чинимо оно што је до нас и наше савести. Што каже Владика Николај: “СТРАЖАРИТЕ БУДНО ДА НИЈЕДАН НЕПРИЈАТЕЉ НЕ УСКОЧИ ПРЕКО ЗИДА У ВАШ ГРАД, ЈЕР УСКОЧИ ЛИ ЈЕДАН, ГРАД ЈЕ ИЗГУБЉЕН. САМО ЈЕДНА ЗМИЈА УВУКЛА СЕ У РАЈ, И РАЈ СЕ ПРЕТВОРИО У ПАКАО. ГЛЕ ЈЕДНА КАП ОТРОВА У ПУНО ТЕЛО КРВИ И ЛЕКАРИ ПРОРИЧУ СМРТ. НИЈЕ ВАЖНО УБИТИ НЕПРИЈАТЕЉА ВАН ГРАДА, КОЛИКО НЕ ПУСТИТИ ГА У ГРАД. ВОЈНИЦИ ЖИВОТА, ВОЈУЈТЕ КРЕПКО И НЕ СУСТАНИТЕ ВЕРОВАТИ У ПОБЕДУ.“

  3. Vesna1 Says:

    И још да додам да обратите пажњу на које датуме то желе да учине. Они су сатанини синови и слуге, Боже ме опрости на данашњи дан. Понедељак и уторак су празници (као и данас) у нашем црквеном календару, 13. и 14. јун су духовски понедељак и уторак. Ма ништа они не чине случајно.

  4. Vesna1 Says:

    Страшно да не верујеш. Никад страшније.

  5. Mija Zmija Says:

    Ocigledno je da vlast radi protiv volje gradjana.No,to netreba da nas cudi,kad znamo da su oni podrsku dobili (vlada) od zapada,jer hoce po svaku cenu da nas uvuku u taj savez.To je zlocinacka organizacija,koju treba unistiti,a i ova vlada je zlocinacka,kad radi protiv volje gradjana.

  6. Nedaista Says:

    Momci su ispred Sava Centra bez ikakvog razloga uhapseni.
    Da li je to uvreda sto je momak rekao: Demokratija je volja naroda?

    • Небојша Says:

      Наравно да то није увреда, јер демократија је само демократија ако влада принцип владавине народа, а код нас видимо тога нема, већ само ГОЛА репресија! Зато су и ухапсили тог момка са мегафоном. Борис Тадић и његов репресивни режим је у паници, они знају да 95% народа једва чека дан када ће тај антисрпски и криминални режим да падне, НЕ МОЖЕ ДА ИХ СМИСЛИ (!!!), али и не само то, већ да се судски изпроцесуира за многа недела као што је издраја Србије и разне незаконитости, криминал. Требају им нове просторије.

  7. Видоје Says:

    АЈМО СРБИ, АЈМО, АКЦИЈА
    ПРОЧИТАЈ ТЕКСТ ДОЛЕ

    Не бих коментарисао чланак. Има ко ће да направи неке коментаре, класика, филозофирање, мудровање, ваљда кад је људима по мало досадно, или мисле да ће тиме нешто да промене. Напише се по нешто, а онда се купи словеначки јогурт, или се иде у турску или хрватску на летовање, јер је повољно. Или, ако би се могло, отишло би се. Од пискарања нема вајде, али то нека је на другима.
    Оно што је добро, међу људима који писано коментаришу по блогу, то раде из срца. На блогу још нема оних дежурних пера, који су плаћени да пишу, а зна се коме они служе и чему то води. Стога рачунам на нас који читамо Небојшин блог да вредимо и да можемо да реагујемо сложно и корисно.

    Ја нудим да ми нешто радимо. Конкретно.

    Надам се да ћемо ми који посећујемо ову интернет страницу да будемо јединствени и да се уклопимо да новчано помогнемо опстанак Небојшиног дневника (да користимо неку српску реч за енглеску блог), интернет странице.

    Било је коментара неких посетиоца дневника да се не осећају пријатно да уплате неку ситнију суму, (типа 100 кинти, 200 кинти ) па стога сам дошао на идеју да се ми овде, који посећујемо сттранице на мрежи, које држи или-и одржава Небојша, да нађемо дан када ћемо да уплатимо нешто новца и тада ако би нас десет уплатило по 100 динара, могли би у једном дану да на Небојшин рачун уплатимо 1000 динара. Дао сам пример, увек је, да уплати свако колико може, ако је то 50 динара, онда је то 50 динара. Очекујем да се неко јави са конректним датумом, и да то направимо већ овог месеца.
    Небојши, а и сваком нормалном би значило била каква новчана помоћ. Ако је то месечно 1000 динара, и то је боље него ништа.

    Ево је прилика Срби да покажемо себе на делу. Јер мени делује, можда грешим, да има превише паметаовања како на овој интернет страници, тако и на другим, а да нема дела, нема их, а то се види нашта личи српство. Тако да ајде да ово изгурамо из два корака. Ја сам дао идеју. Прихватите је, и нека неко да датум. На договорени дан (да не буде недеља, тад су банке затворене, свако по на особ оде у банку (или ако има интернет банковање) и уплати колико може. Да видимо колико ћемо да скупимо, Небојша би јавио. Па да видимо какви смо.

    Особа представљена као Јелена је дала предлог да то буде 15 јун, ја сам то прихватио, а прочитао сам и особа са надимком Панчевац. Од речи је дошло и до неких дела али да видимо колико смо вични озбиљним делима и раду.

    Ако неко нема да да 50 динара, кад се договоримо, није проблем. Можемо да се помолимо, групна молитва да Свевишњи Небојшу стави на пут где би могао да има боље приходе и самим тим да одржи несметано рад своје интернет странице. Исто као што је била поменута идеја за групну молитву људи који су покренули еко скуп 5 јуна у Бгу. Па ако неко нема да уплати ни динар на рачун, има времена од 1 до 3 мин да се једном дневно помоли за Небојшу и тако му пошаље љубав и позитивну енергију која би га ободрила за успешнија дејства. То би могли сви да урадимо, не везано да ли уплатимо који динар или не. Ето, још један начин да нешто радимо, као прави људи.

    Да буде да се СРБИ сложе.

  8. gavrilo Says:

    Uoci godisnjice Nato bombardovanja nase zemlje, a u senci nove vlade koja se priblizava ocigledno clanstvu u nato da pokrenemo secanja neizbrisiva i jos neizbrisiviji trag i nesagledive posledice tog sramnog zlocinackog cina, kojim su prekrsene sve medjunarodne rezulucije, zakoni, pa i sami njihovi pravilnici, zbog upotrebe osiromasenog uranijuma i ostalih teskih i radioaktivnih supstanci, da pomenemo sada , sa ove distance, vec sakupljene cinjenice i mape targeta, sa sve izjavama nato bombasa, i njihovih nalogdavaca i da probamo da sumiramo zrtve i stetu za nas u sadasnjosti i buducnosti.
    Danas je na fokus radiju bio gost eminentni strucnjak lekar dr. Radomir Kovacevic, nacelnik centra za radiolosku zastitu, sa Instituta za medicinu rada, a u sardnji sa Institutom Batut, koji je kroz nizove godina pratio efekte delovanja Ur i ostalih radioaktivnih elemenata i teskih metala, koji su nato bombama i zaprasivanjima izvrsile poguban nesaglediv devastirajuci efekat na ljude, zivi svet i prirodu, citavu biosferu, prodiruci u zemljiste, vazduh, vodu i lanac ishrane. podaci su porazavajuci, ogromna smrtnost, smrtonosne bolesti kancer, leukemija i ostale koje su brisale porodice cele na terieoriji zemlje, kao i efekte na zacinjanje i fertilitet u smislu ogromnog prisutnog steriliteta medju gradjnima cele zemlje i znatno uvecanog broja pobacaja, deformiteta, alergija i drugih poremecaja kod trudnica i novoreodjene dece..o ovim cinjenicama se cuti ili malo sta zna!! ali ima ljudi koji otvoreno i eticki obrazlazu date dogadjaje i posledice. Postoje mape po kojim cvoristima je najvise gadjano, mada cestice imaju ogromne raspone preleta i kontaminacije zona, a ulazenjem u tlo maltene su nezaustavljive. U svojoj knjizi dr.Kovacevic je dao mape, a imace i predavanje u atrijumu na Pravnom fakultetu u Beogradu u ponedeljak ili utorak, u nedelju je u Novom Sadu na slicnoj prezentaciji

    NATO bombardovanje kosi pokoljenja

    Četvorogodišnja Nikolina Petković zatočenica je večnog mraka. Nina je rođena bez oba oka, šest godina pošto su njeni roditelji pred bombarderima „Milosrdnog anđela“ iz svog doma u Đakovici prebegli u Srbiju. Za lekare, Nina je medicinski fenomen, tema za istraživački rad, primer na kojem bi mogle da se dokažu posledice bombardovanja… Za roditelje – samo bol. Doveka.
    Petočlanu porodicu Petković rat je 1999. zarobio u dvadesetak kvadrata sobe 203, hotela “Srbija“ u Boru, prinudnom domu kosmetskih nevoljnika. Jugoslav i Snežana Petković, sa dvoje dece i ostarelim ocem, pet godina kasnije, u oktobru 2005. godine, dočekali su Ninu.
    – Redovno sam išla na ultrazvuk. Rekli su da je sve u redu. Posle porođaja, otpuštena sam iz porodilišta, a niko mi nije objasnio zbog čega je moja beba rođena bez očiju. Nisu mi, čak, ni dali uput za Beograd, ni sanitet, nismo imali para ni za autobus. Kao da nikoga nije bilo briga – opisuje majka Snežana početak očajničkog traženja spasa za svoje dete.

    90.000 projektila sa osiromašenim uranijumom

    Navršiće se punih 11 godina, a još se ne zna koliko je tačno projektila sa uranijumskim punjenjem prosuto po Kosovu, jugu Srbije i poluostrvu Luštica u Crnoj Gori. Prema priznanju NATO, u pitanju je 31.000 projektila. Prema podacima Vojske Srbije 50.000. Prema ruskim izvorima neverovatnih 90.000!
    Najviše su gađana područja između Peći i Đakovice (gde je kasnije bio raspoređen italijanski bataljon Kfora), južno od Prizrena (gde je kasnije bio nemački bataljon), oko Uroševca i Gnjilana, zatim od Kosovske Mitrovice prema administrativnoj liniji sa jugom Srbije, kao i opštine Bujanovac (sela Bratoselce i Borovac), Vranje (predajnik na Pljačkovici) i Preševo (Reljan). Ukupno oko 112 lokacija.
    Zanimljivo je da na područje na kome je danas vojna baza „Bondstil“ za vreme rata nije bačen nijedan projektil sa uranijumskim punjenjem.
    Ova devojčica, Nikolina, kako navodi dr Radomir Kovačević iz Instituta za medicinu rada i radiološku zaštitu „Dr Dragomir Karajović“, samo je jedna od mnogih žrtava posledica tromesečnog NATO bombardovanja, od 24. marta do 10. juna 1999. godine. Tada je korišćena municija sa osiromašenim uranijumom, baš kao i u Iraku, gde su nemački lekari otkrili slične slučajeve dece rođene bez očnih jabučica.
    Posledice traju do danas i sve su evidentnije. S obzirom na to da je vek poluraspada uranijuma i njegovih oksida četiri i po milijarde godina, može se zaključiti da će hemijsko i radioaktivno zagađenje biti večno. U najboljem slučaju, stručnjaci predviđaju da će se genetske mutacije kod budućih generacija pojavljivati i posle 60 pokolenja!
    Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi dokle sežu posledice, ali je činjenica da broj obolelih od leukemije i malignih bolesti drastično raste.
    Zvanični podaci Ministarstva zdravlja pokazuju da je od bombardovanja 1999. godine stopa učestalosti obolevanja od raka dramatično porasla: kod muškaraca za 21,8 odsto, a kod žena za 16,8! Kod muškaraca je, recimo, stopa obolevanja od raka prostate porasla čak za 60,3 odsto, dok su kod žena bolesti raka debelog creva i rektuma povećane za gotovo četvrtinu.
    Prema informacijama dr Radomira Kovačevića, u ugroženim krajevima povećan je broj spontanih pobačaja, deca se rađaju sa manjom težinom, a u prirodi se pojavljuju i neke neverovatne genske mutacije. Tako je ekipa u kojoj je i sam učestvovao 2002. godine, u selu Bratoselce, kod Bujanovca, otkrila blizance sa Daunovim sindromom, što je neverovatna retkost.
    – Tada smo ispitivali 29 ljudi koji žive u okolini mesta bombardovanih osiromašenim uranijumom – tvrdi ovaj toksikolog. – Kod većine, od dece do staraca, tri godine posle bombardovanja i dalje su postojali tragovi uranijuma u urinu! Jedan je čak imao neverovatnih 3.759 nanograma po litru urina (3,7 miligrama), a uranijuma u ljudskom organizmu ne bi smelo da bude uopšte. On je radio na rekonstrukciji bunara koji je gađan uranijumskim projektilima.
    Ono što posebno brine, po Kovačevićevim rečima, jeste i to što su na jugu Srbije pronađeni tragovi plutonijuma, koji je toksičniji i radioaktivniji od uranijuma. Da bi se zaključilo koliko je opasan, dovoljno je reći da je „mali dečak“, atomska bomba koja je zbrisala Hirošimu, imao jednu megatonu punjenja, a sada ga zamenjuje plutonijumska bomba od svega osam grama!
    Ali, nisu zabeležene samo genetske promene na ljudima, već i na životinjama. Prema administrativnoj liniji sa Kosovom meštani i lovci su viđali pacove sa ogromnim repovima kao u veverice, ribe sa tri repa, životinje sa dve glave.
    Tako se kod Vranja rodilo tele sa dve glave, a veterinari upozoravaju i na porast leukemije kod ovaca, konja i goveda. Kako su nam potvrdili u Lovačkom savezu Srbije, lovci iz okoline Vranja, odmah posle bombardovanja, masovno su prijavljivali rađanje zečića sa dve spojene glave i srna sa po pet nogu!
    Ova priča dobila je i međunarodne razmere. I to još pre deset godina, kada se pred italijanskim senatom našao slučaj njihovih vojnika, obolelih od, kako ga zovu, “balkanskog sindroma“.
    Prema poslednjim zvaničnim podacima, od osiromašenog uranijuma u Bosni, na Kosovu i Metohiji, u Iraku, Somaliji i Avganistanu, umrlo je 174 italijanskih vojnika, „mirotvoraca“, a 2.534 je obolelo od različitih vrsta raka. Epilog priče desio se u novembru prošle godine, kada je rimski sud porodicama stradalih dodelio odštetu od 1,4 miliona evra.

    UN sakrile izveštaj u kome se kaže da je NATO bacio na Kosovo 10 tona uranijuma

    Ujedinjene nacije su sakrile od javnosti izveštaj šefa misije za prostorni program UN Bakari Kante u kome se kaže da je NATO 1999. godine, tokom bombardovanja, bacio na Kosovo blizu deset tona osiromašenog uranijuma, javio je portal gazetaekspres.
    Merenja radioaktovnosti na teritoriji lažne države zagažene osiromašenim uranijumom NATO.
    Izveštaj ide još dalje objašnjavajući da se bombardovanje NATO snaga desilo u vremenu setve, a osiromašeni uranijum je uticao na kvalitet vazduha, zemlje i vode, što je rezultovalo posledicama u lancu ishrane. Kao posledica toga buduće generacije su izložene povećanju broja obolelih od raka, leukemije, abortusa, deformacija novorođenih beba, navodi Ekspres.
    Izveštaj šefa misije za prostorni program OUN Bakary Kante 1999 godine o užasnih posledicama bombardovanja Srbije nije nikada javno objavljen.
    Delovi tog izveštaja su ipak dospeli u javnost zahvaljujući nezavisnom američkom novinaru Robertu Parsonu. On je uspeo da dobija izveštaj Kantea preko njegovih izvora i da objavi juna 1999 godine u švajcarskom dnevniku „Kurir” sa naslovom „Alarmantni skriveni izveštaj o posledica bombardovanja Jugoslavije”, piše Ekspres.
    Sparkson je ekskluzivno intervju za „Vesti” obelodanio kako su izveštaji o posledicama upotrebe oružja sa osiromašenim uranijumom po zdravlje na Balkanu bili kritikovani i promenjeni u kancelarijama OUN, prenosi agencija Kosovapres.
    Izveštaj je bio kategoričan u oceni da će buduće generacije koje će živeti u tim mestima gde su bačene bombe obolevati od raka, leukemije, i da će deformiteti novorođenih beba porasti.
    Izveštaj Kantea kaže da je zbog bombardovanja priroda u Jugoslaviji kontaminirana opasnim supstancama, među kojima je najopasniji PCB, izuzetno kancerogen i odgovoran za imunološka oboljenja. Izveštaj navodi da jedan litar PCB je dovoljan da kontaminira jednu milijardu galona vode, prenosi „Ekspres”.
    Robert Parson kaže da jedan direktno informisan izvor njemu rekao u julu 1999 godine da je grupa naučnika Švajcaraca došla do još dramatičnijeg zaključka oko efekata osiromašenog uranijuma na Balkanu nego što je bilo dato u zabranjenom izveštaju Bakary Kantea. „Njihovo istraživanje bilo je deo aktivnosti diplomatske grupe FOKUS, sačinjene od Švajcarske, Austrije, Rusije i Grčke. Pošto je Švajcarska platila sve troškove ostali članovi trebalo je da ćute”, kazao je Parsons.
    Samo nakon velikog javnog pritiska Amerikanci su prihvatili da je municija bila punjena sa „prljavim” uranijumom koji je najopasniji za ljude i ambijent, zaključuje „Ekspres”.

  9. gavrilo Says:

    neso, najbolje je mozda da otvoris novu temu na 24. 3 pa preneses ovaj tekst ili ga preuredis, nacinis kao svoj uvod, malo sam ti pomogao..

    • Небојша Says:

      gavrilo,

      Волео бих, али сам преморен, зато нека се пишу коментари на овој већ постојећој теми, а може и овде», на већ отвореној теми 2009.-е о НАТО бомбардовању.

  10. gavrilo Says:

    Ministarstvo odbrane Srbije se obucava u SAD po NATO standardima
    U Ambasadi SAD u Beogradu, Kancelarija za saradnju u oblasti odbrane predstavlja Evropsku komandu snaga SAD (EUCOM) i odgovorna je za koordiniranje aktivnosti vezanih za Program pomoći u oblasti bezbednosti i programe saradnje u oblasti odbrane sa Ministarstvom odbrane Srbije. Ove aktivnosti uključuju vojno-obrazovnu obuku, humanitarnu pomoć, program združenog kontakt tima i program državnog partnerstva sa Nacionalnom gardom Ohaja.
    IMET, ili Međunarodni program vojnog obrazovanja i obuke, čini značajan i veoma važan deo našeg angažovanja u partnerstvu sa oružanim snagama Srbije. Od početka dostupnosti IMET programa 2007. godine Srbija je dobila 1,47 miliona dolara iz IMET finansiranja i tome je dodato 925 hiljada dolara koje je pružila zemlja domaćin. Ukupno 137 osoba je uspešno završilo obuku. Šezdeset procenata vojne obuke i obrazovanja pripadnika vojske Srbije u inostranstvu se održava u Sjedinjenim Američkim Državama. IMET je fokusiran na profesionalizaciju i usavršavanje višeg rukovodstva na Ratnim univerzitetima Sjedinjenih Država i na razvoj korpusa mlađih oficira/podoficira.
    Posebno, tokom narednih nekoliko godina IMET će finansirati najmanje četiri mesta u Višoj vidovskoj školi pri Nacionalnom Ratnom univerzitetu, Ratnom univerzitetu KoV-a i Ratnom univerzitetu vazduhoplovstva. IMET će obezbediti tri mesta za oficire u odgovarajućim komandama kopnenih snaga, vazduhoplovstva i štabnim univerzitetima; jedno mesto u Akademiji za starije vodnike SAD; jedno mesto na naprednom kursu za podoficire (ANCOC) i pet mesta na osnovnom kursu za podoficire (BNCOC) kako bi pomogli u razvoju jakog podoficirskog korpusa u Srbiji. Pored toga, IMET će odabrati pet mlađih oficira za srednji nivo rodovski specifičnih kurseva. Podoficiri će takođe imati koristi zbog mogućnosti da unaprede jezgro budućeg rukovodstva Oružanih snaga Srbije u skladu sa SAD/NATO standardima.
    Jedan veoma bitan deo organizacije našeg angažovanja je program državnog partnerstva sa državom Ohajo. Oružane snage Srbije imaju jedinstven odnos sa jednim od naših najvećih programa Nacionalne garde. Program državnog partnerstva povezuje Ohajo sa Srbijom zarad unapređenja bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Državama. Cilj programa odražava rastuća angažovanja Nacionale garde u misijama međunarodnih odnosa, kako bi unapredili regionalnu stabilnost i civilno-vojne odnose kao podršku ciljevima politike SAD. Pored interakcije Srbije sa Nacionalnom gardom Ohaja naš vojno-vojni program uključuje angažovanja sa raznim delovima Evropske komande (KoV SAD u Evropi, RV SAD u Evropi i Marinski korpus SAD) i raznim agencijama i direktoratima Ministarstva odbrane. Ove godine mi ćemo sarađivati na skoro 60 vojnih razmena, konferencija, vežbi i radionica razne vrste.

  11. gavrilo Says:

    VIDEO: Rusi snimili film o bombardovanju Srbije!

    Televizijski kanal „Rusija danas“ na godišnjicu NATO agresije na SRJ 24. marta emituje premijerno dokumentarni film „Zašto?“ o NATO zločinima u Jugoslaviji.
    U ponedeljak se navršava 15 godina od bombardovanje Srbije
    Ekskluzivni dokumentarni film u produkciji novinarki tog kanala delo je Srpkinje Jelene Milinčić i Amerikanke Anise Nauai. One su razgovarale sa svedocima tragičnih događaja iz 1999. i bombardovanju Srbije koje je trajalo 78 dana i rezultiralo sa više od 2.000 civilnih žrtava, uključujući 88 dece.
    Pogledajte trejler za film:

  12. gavrilo Says:


    ovo je trejler za film, ovo skini, izgleda je opstrukcija

  13. Gordana Ana Says:

    Au gavrilo, pa ti bi mogao i u autore. Lepo je to sto ti hoces da pomognes tvom drugu Nebojsi, a i to sto si pokazao da ti znas i da pises.
    Salu na stranu, ako je to sve tacno sto tvrde strucnjaci, da ce posledice od bombardovanja biti i katastrofalne i trajne, ja ne znam onda sta ce nama i Srbija vise?

  14. gavrilo Says:

    E nama treba, nemamo drugu rodnu zemlju i drzavu, mi smo patriote, treba nam bolja, cistija i zdravija sa mnogo mnogo vise dobrih i postenih ljudi..mozda ce jednog dana i nama zasijati Sunce pravde, istine, mira i ljubavi


Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.