Забрањена историја Срба!


Није ми циљ да објављивањем видео прилога од Др Јована И. Деретића:”Забрањена Историја Срба” доказујем да су Срби најстарији народ, да су сви на свету Срби, и да су амебе Срби. Ово истичем одмах на почетку, јер чим се неко усуди да Србима укаже да они не да не знају своју историју, већ да има и пуно фабрикованих лажи које приказују потпуно искривљену историју Срба ( и не само Срба), одмах се појаве испрани мозгови и душебрижници утеривања кривице Србима зато што су Срби, и као такви увек некакав реметилачки фактор, и на Балкану и у Европи, и целу ствар омаловажавају и исмејавају као ето, стално се Срби позивају на ту прошлост и оптерећени су тиме да су најстарији народ, да су сви Срби, и амебе су Срби и све тако…

Наравно, неко то ради зато што му је дугим погрешним и искривљеним историјским образовањем испран мозак, а има и доста оних који би да очувају своје угодне ухлебљене позиције у хипокризијском и дилетантском Српском политичком естаблишменту, као заступници идеје да Србима стално треба убризгавати у свест како су као народ нико и ништа, тиква без корена, и да им се зато све лоше и догађа кроз историју.

Циљ ми је да Деретићевим предавањем укажем људима како стварно и постоји завера над Србима у смислу искривљеног и лажног приказивања њихове историје, као и историје Словена, не би ли се Срби са својом слободарском свесћу укротили као народ, да им се избрише самосвест, и културна, и национална, да се лажима прикажу као неки варвари и да се самим тим у Српским главама дизајнира потпуно другачија безлична и аморфна слика о њима самима, заправо да ти људи постану како Деретић каже:”тиква без корена”…ти си нико и ништа и може да те “шутира” ко хоће…

Старо правило гласи:

“Ако хоћеш да уништиш неки народ, уништи му истортију“

Др Деретић нема могућности ни да докаже да је званична Историја Срба, почевши од Берлинског Конгреса, потпуни фалсификат, јер да је то заиста лаж, он је то увидео проучавајући Античке историчаре који још 18 година после Христа помињу у својим списима постојање Срба на овим просторима, а Деретићу је проблем у доказивању тај, да не може да докаже било шта, јер у Србији у библиотекама нити постоји стручна литература Античких писаца као што су Плиније стари и остали Антички писци.

Антички писци нису превођени ни на један савремени језик. Сву Античку литературу коју је Деретић проучавао, проучавао је у иностранству.

Прво је савладао Француски и Енглески језик због животних потреба, а касније и курс Латинског и Старогрчког, да би читао и проучавао све Античке писце.

Сваки Антички писац је помињао Србе!

1972-ге Деретић долази у Србију и давао је разним издавачима понуду за издавање књиге, и свих неких девет тадашњих издавача је то одмах одбило без и да виде рукопис!?

Први том:”Историја Срба” Деретић објављује 1975-те, а 1977 и други том. Обадве књиге су биле забрањене у Југославији иако се у тим књигама говорили о Античкој историји. Ако би неко случајно прошверцовао ту књигу, милиција би то заплењивала.

У САД Деретић објављује своје главно дело:

“Срби:Народ и раса нова вулгата”

које се темељи на светом писму. У тој књизи је потпуно завршио циклус Библијске етнографије, те је тако отишо и даље од чувеног Античког писца Бохардуса који је сматран за најбољег Античког писца Библијске етнографије.

Деретић је издао и књигу:

”Срби и Арбанаси”

За наше историчаре Деретић каже:”…од Немање [ Стефан Немања (1113-1199)..] нешто и знају, а пре тога…ништа…!”

Он каже да ни један професор Универзитета не зна где је била престоница Србије пре Немањића ако то претходно у разговору са њим није сазнао.

Престоница Србије пре Немањића био је Скадар и то више од 1000 година, каже Деретић.

Он још истиче да је период пре Немањића малте не био забрањен за проучавање.

Има један детаљ што истиче Деретић…мапе Немањићеве државе прављене су, код нас, тек после Берлинског Конгреса (Берлински Конгрес од 13.06.1878 – 13.07.1878).

Рецимо, за Душаново царство из тог доба, Холандска мапа из 15 века је за пола већа од мапе коју су по диктату Берлинског Конгреса урадили наши Станоје Станојевић, Стојан Новаковић и Владимир Ћоровић…!?

По том диктату, граница је била постављена на Дрини, а била је на заправо на реци Крки.

Прича о сеоби Словена прослеђена је тек после Берлинског Конгреса, а пре тога није постојала!

Затим, прича о Константину Порфирогениту као о историјском веродостојном извору, дошла је такође после Берлинског Конгреса, када је Стојан Новаковић био министар просвете.

Деретић каже да је то тотални фалсификат наручан под покровитељством Ватикана против шизматика Православаца ( о томе ћете детаљније сазнати из видео клипа). Ту историју заправо није писао Порфирогенит који је био Византијски цар, а не историчар. То је њему по наредби Ватикана придодато, као да је он то писао, а то су у ствари писали неки Хрватски фратри који такође нису историчари, већ су то писали по неком чувењу, тако да је од историје остала само нека папазјанија, где је чак и до 200 година помешано и побркано у хронолошком временском току догађаја, а при томе су и помешане личности, јер су све писали по неком чувењу, каже Деретић….

О Титу

У архиви “American Office Of Strategy Study” која је била претходница CIE…Деретић је нашао податке, записе и фотографије о правом Јосипу Брозу из Кумровца, и о овоме кога смо ми знали као Тито.

Прави Јосип Броз и овај наш Тито, немају никакве сличности. Онај прави из Кумровца имао је црне обрве и црне крупне очи, велике и округле, док овај лажни сви знамо да је имао плаве очи.

Овом лажном Титу право име је било Валтер, а презиме Вајс, и пореклом је био Пољски Јеврејин из околине Кракова. Но, он је рођен у Америци у Бруклину код Њујорка где се његова породица доселила. У кући су говорили пољски, а Валтер је научио и Јидиш, Енглески…знао је језике.

Даље…

Отишо је са Јеврејима из Њујорка у Совјетски Савез да помогне светску револуцију. Тамо је убачен у спољну службу НКВД-а при Совјетским амбасадама.

Прво службовање му је било у Кабулу, друго у Техерану, треће у Анкари, четврто у Истанбулу при Совјетском конзулату…

Одатле га Коминтерна као делегата шаље у Загреб да помогне обнову ЦК КПЈ који се био распао. Прави Јосип Броз Тито из Кумровца је стрељан у Барцелони 1939-те године, јер је био оптужен за ликвидацију комунистичких кадрова. То нико није знао пошто је све било тајно урађено!

Тада су у Загребу: Хебрант, Бакарић, Копинич, и од Срба Ранковић и Чолаковић, стали иза тога да је овај Валтер прави Јосип Броз Тито, значи Генерални Секретар КПЈ.

Валтер није смео да обавести Коминтерну да се он сам прогласио за Генералног Секретара КПЈ, као да је сад он прави Јосип Броз.

Стаљин је 1941 захтевао да му се да извештај до Јесени, ко је Генерални Секретар КПЈ. Када је сазнао да је то Валтер, послао је Мустафу Голубовића да га ликвидира. Међутим…Голубовића је откуцао Гестапо, тако да је Голубовић био убијен.

Ето…то је тајна о Титу каже Деретић…

Берлински Конгрес и сеобе

Од Берлинског Конгреса (13.06.1878 – 13.07.1878) па надаље, прекида се права историјска нит наше Српске историје, све је окренуто наглавачке и тек тада долази прича о сеоби Словена, не пре!!

Та прича нас је приказала да смо дошли у туђу земљу, а не да смо аутохтон народ који је одувек постојао на овим просторима.

А да смо одувек присутни овде говори и списак за регрутовану војску Римске Империје из 18-те године после Христа! Деретић је проучавајући Античке писце код Плинија открио тај списак где се појављују имена Српских племена! Детаљније о свему томе сазнаћете гледајући видео материјал.

Али,…по причи са Берлинског Конгреса, Срби су на овим просторима дошли у 7-ом веку иза Карпата. Драгољуб Антић, научник који данас ради у Винчи, вршио је математичку анализу кретања народа и великих армија.

По тој анализи, војске се могу кретати, али не и Народи.

Војници могу да заплене храну у неком селу, да се прехране, али кретање народа је нешто друго. Поставља се питање, како ће се толики милионски народ прехрањивати током сеобе, како ће теглити толику храну?

Да би се народ прехрањивао, потребно је да на сваких 25км. постоји нека прихватна станица за прехрањивање, а да је и тако…ко ће уопште прехрањивати други народ?

Дакле, није се могао народ кретати, већ само ратници.

По тој причи са Берлинског Конгреса, речено је да су Словени населили простор од Јадрана до Татре.То је огроман простор. Да би се тај простор населио тај народ би морао да буде вишемилионски! Одакле…

Осим тога, поставља се питање староседеоца, јер ко ће прихватити толике дошљаке? Деретић наводи, да ни један од тих који су писали о сеоби Словена, нису описивали ни једну битку са староседеоцима. Да се толики милионски народ стварно доселио, морао би да храну узима од других, јер да би се плодови сетве и жетве реализовали, потребно је да прође 6 месеци.Али, да ли би ти староседеоци баш давали храну, толииким масама, морао би да се води неки рат, битка.

Константин Порфирогенит ( 905 – 959)

Само ћу укратко рећи оно што је Деретић изрекао о лажној историји за нас Србе, од Порфирогенита. Нешто сам споменуо, али да додам и следеће…

1611-те,… по налогу Ватикана настаје спис под називом: “О народима”. Тај спис нису писали историчари, већ се то писало по неком чувењу, по неким причама како се тим фалсификаторима и допадало. Ту је, каже Деретић, побркано све, и личности, и догађаји, прескакано је и по два века у односу на право време догађања. Затим, све је то после приписано Порфирогениту који није био историчар, већ Византијски цар. Он није ништа писао из историји, већ је само оставио два списа свом сину, први је био о церемонијама на двору, а други о административној подели царевине.

Затим, свима је наметнут Порфирогенит као једини мугући извор за историју Словена, дакле и нас Срба, којег се сви упорно држе ко папагаји, а у самом спису су све саме небулозе, што говори о научном неутемељењу, јер ако су сви Антички историчари помињали Србе у својим списима, зар то не говори о завери над истинитом историјом нас Срба, не о теорији завере…?

Зашто ми у Србији, у библиотекама, немамо Античке писце и историчаре на основу којих би могла да се на научним принципима хронолошки проучава историја…?

Деретић наводи случај из садашњег времена да је у уџбенику из историје који је написао Раде Михаљчић, редовни професор на Београдском Универзитету, а рецензент је био Сима Ћирковић, академик, где је тачно подешена лекција онако како Шиптари врше пропаганду о Великој Албанији!

“Е то није незнање, то је намерно учињено”…говори Дерертић…

Када је то открила организација Српске историјске школе на челу са Деретићем, упутили су протестно писмо тадашњем министру просвете Вуксановићу, да се ради о фалсификовању историјских чињеница. Вуксановић је само механички одговорио да је све то урађно по стручним налазима и одобрењу тог тог и тог,…..

Из Српске историјске школе су остали запрепашћени, видевши да он ништа не разуме нити зна! Чињенично и конкретно, као министар просвете, Вуксановић не зна о том фалсификовању података ништа…!

Заправо, све одобре да се ради, и после нико не контролише веродстојност и истинитост података, када је реч о овом конкретном случају.

Забрањена историја Срба

И да не дужим даље, пре него што погледате видео материјал, да вам кажем да Деретић говори и о БИХ, о Црној Гори, о Косову и Метохији, о Албанцима, о Шиптарима, о Европској Унији…

Линк ка видео клипу на: http://www.youtube.com
Видео прилог скините пратећи ово упутство.

П.С. Данас 06.03.2010-те постављам Деретићево предавање на пољоприврдном факултету 2006-те године:

Трагом античке Србије

Линк ка видео клипу на: http://www.youtube.com
Видео прилог скините пратећи ово упутство.

363 реаговања to “Забрањена историја Срба!”

 1. Владимир Says:

  Небојша, хтео бих да споменем рад Олге Вуковић-Пјановић „Срби народ најстарији“. Управо га читам (има књига на нету у пдф формату,слободна) и мислим да је јако озбиљна, стручно писана, а опет тако једноставно, да је може свако разумети. Што је још важније, све време текста иду подаци одакле се анализира грађа, пише прво на изворном језику(оригинал), па тек онда разрада. Задивљујући је и број језика са којима се проф.др. Олга. служила. Мислим да је особа која се на један, бићу слободан да кажем, озбиљнији начин бави истом темом..Мој је то утисак, нека ми г.Деретић не замери.

 2. Небојша Says:

  Владимире,

  Спомињана је у коментарима на ову тему Олга Луковић Пјановић и њена књига „Срби народ најстарији“, само ти то изгледа ниси видео, но има и много коментаре, 310 на овој теми.
  Њена књига „Срби народ насјстарији“ постављена је за скидање и на мом блогу, на страници „Библиотека„, има 118 мегабајта.

 3. Jovan Says:

  Поштовани,

  Ако некога занима, Деретић држи предавање 20-ог фебруара (у 18 часова) у Крагујевцу, у сали зграде општине.
  Ваљало би да људи дођу и чују шта има да каже.

  Поздрав

 4. Gordon Flash* Says:

  Zašto bi Rimska imperija tolerisala nerimski narod na svojoj teritoriji juga Apenina ako nisu genetski braća ? kada su naprotiv,kao što svi znamo,Rimljani hteli da vojnom silom zaposednu i prošire se na teritoriji priobalja i zaleđa celog Sredozemlja,(o tome je i Musolini maštao postoje podaci) kolonijalizujući i pljačkajući autohtone narode Sredozemlja, starosedelaca.UPRAVO JE HRIŠĆANSTVO NASTALO I ŠIRILO SE KAO DUHOVNA SILA DUHOVNE ODBRANE OD RIMSKE KOLONIJALIZACIJE POGUBLJENIH PROTERANIH ILI NA OKUPIRANOJ TERITORIJI POROBLJENIH NARODA !
  ZA TAJ PODUHVAT OTPORA HRISTA I POHRIŠĆANISANIH,RIM JE ŽELEĆI DA UGUŠI ŽELJU POROBLJENIH NARODA ZA SLOBODOM,POČINIO ZLOČIN NAD HRISTOM I APOSTOLIMA VELIKOMUČENICIMA.TEK KADA SU RIMLJANI SHVATILI DA ŽELJA ZA SLOBODU NEMA CENU I VEĆA JE I JAČA JE OD RIMSKE ŽELJE ZA OSVAJANJEM,PRIMENILI SU POLITIČKO LUKAVSTVO : „milanski edikt(at) Pobediti buntovnika njegovim duhovnim“oružijem“odbrane.Hoćete slobodu da birate boga,evo vam RIMSKI PAPA U ODSUSTVU UBIJENOG BOGA DA VLADA I BUDE SUROGAT GOSPODBOGU ISUSU HRISTU.TAKO JE ISKORIŠĆENO ŠIRENJE HRIŠĆANSTVA NE ZATO ŠTO SU RIMLJANI POSTALI POŠTENI NEGO ŠTO IM JE TO HRIŠĆANSTVO POSLUŽILO KAO NOV HUMANOLIKI METOD DUHOVNE I DALJE TUTORSKE KOLONIJALIZACIJE SVETA POD DOMINACIJOM RIMA.
  E sada svako od nas može napisati kada se na primer ARGENTINCI MASOVNO VRATE NA FOKLANDE,KAKO SU TAMO DOŠLI KAO HORDA TEK U TREĆEM MILENIJUMU,PREUZEVŠI teritoriju kolonijalnog carstva, VELIKE BRITANIJE🙂
  ..ili na primer masovni povratak Meksikanaca u Teksas mogao bi se smatrari okupacijom teritorije Rimske imperije jel🙂
  Milanski edikt nema ama baš nikakav značaj za „davanje prava“narodima jer se PRAVO NARODA NA SLOBODU I SA I BEZ OPREDELENJA NE DOBIJA OD MILANA ILI RIMA ILI PAPE NEGO pripada svakom stvoru ljudskome od
  * UN_I_VERZ_UM_a* *NJ*B*V*K*E*LO*A*
  AMIN*

 5. Igor Kicanovic Says:

  Ok, naši zvanični istoričari i naučnici svesno predaju i propovedaju “falš“ istoriju. Zbog koje pobude oni to rade, decenijama, ako je to netačno? Ako mislite/mo da oni to rade zlonamerno, kako ih sprečiti u tome, šta predlažete? Zar je moguće da se naši srpski državni zvaničnici ne oglašavaju povodom toga, jer su oni na taj način i sami saučesnici u ovom falsifikatu?

 6. Небојша Says:

  За све оне неозбиљне који се кобајаги баве историјом Срба, истинама и лажима, а не виде садашње ДОКАЗИВЕ актуелне историјске лажи наших званичних „историчара“… једно питање, ако наши званични историчаре ћуте на садашње бескрупулозне историјске лажи да су Срби починили геноцид у Сребреници, чега смо смо сви свесни, мислим да је то лаж, зашто су побогу то исто радили њихови претходници, тзв. „званични историчари“, када говоримо о дубљој историји?

  Могли су барем они да говоре истину, а…🙂 ?

  А за оне озбиљне, ево још нечега о фалсификовању србске историје….

  Питања и одговори – Миодраг Милановић – 29.09.2012.

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  О нашим САДАШЊИМ уџбеницима из „историје“…

  Миодраг Милановић:

  „Имао сам прилике да погледам те уџбенике, они су катастрофални! И то је најблажа оцена! Рецимо, ученици шестог разреда уче да је Цар Душан (1308 – 1355) освајао Албанске земље!?? Албанија није тада ни постојала, Албанија је 1913. године призната као држава…“

  И да завршим са неозбиљнима…

  Ако је ово тачно са нашим САДАШЊИМ уџбеницима из „историје“, да износе овакве гнусне историјске лажи, а јесте, колика је цена тих уџбеника у књижарама?

 7. Igor Kicanovic Says:

  Па да поновим, oчигледно да морам. Дакле, како спречити штампање и продају таквих уџбеника? Значи да је Министарство просвете ( Влада, односно ДРЖАВА) у талу са писцима и издавачима?! Људи, закључили смо да је историја Срба измењена. АКСИОМ. Да ли ће да се даље ради нешто поводом тога или ће да се остане на томе и заврши на вишедеценијским предавањима? Или ће директни кривци да се пронађу, осуде и премене чињенице? Ово је јако озбиљно. Ја свакодневно имам проблем због те забрањене историје. Код мене у згради се не поштује кућни ред свакодневно, а највише у часовима одмора. Да људи знају сопствену историју, поштовали би кућни ред. Због ВАТИКАНСКЕ пропагадне, Срби су оцрњени , деградирани и омаловажени. Та вештачка ситуација је директно проузроковала непоштовање кућног реда, јер је Србин доведен у заблуду да је безобразан, безобзиран и некултуран. Па због тога и не поштује тај кућни ред. А, ја верујем у нашу историју и поштујем СВЕ.

 8. Danijel Says:

  Imam 19 godina,veliki sam fan Srbske autohtonisticke skole i svih ljudi koji je zastupaju.
  Drago mi je sto ima ljudi koji jos misle svojom glavom,pravih SRBA,mnogi se odricu,ali ja vjerujem u pobjedu,braco i sestre!

  Moji Pilipovici,su iz Dalmacije dosli u Bosnu,u 17 vjeku,prvi put se spominjemo u 15 vjeku oko rijeke Zrmanje,nasi su obicaji isti kao u Morlaka,sto je jedan od mnogobrojnih naziva za nas,mi jesmo potomci starosjedilaca,mi jesmo pravi ratnici,pravi ljudi,nikad kukavice,uvijek junaci!

  Da li postoji nacin da se ukljucim u rad?

  Zelim da pomognem,da otvorim ljudima oci,dosta je bilo spavanja. Podunavlje,Dalmacija,Indija,Babilon,Baltik,Iberija,mala Azija,svudgdje ima nase istorije,mi smo jedinstveni!
  Vidite da je nase pismo starije od svih 5000 godina,mi smo inteligentniji od svih njih zajedno!


  Pozdrav i zdravi bili!

 9. Небојша Says:

  Danijele,

  Поздрављам те као и све младе људе који изучавају нашу праву србску историју, и који се опредељују да је на озбиљан начин проучавају и шире међу нама Србима, а и шире, јер истина се само зна, о њој се говори само ако се и пише о њој. Ја сада, због тешке егзистенцијалне ситуације, немам више времена да пишем текстове у овој теми, али сам зато отворио сајт за коментаре, а у овој теми има доста коментара, 317 их има, доста се прати… и ти, као и остали, можеш да се укључиш у ширењу истине тако што ћеш своје спознаје о томе писати овде у коментарима, а то ћеш урадити тако што ћеш да поставиш неки текст, видео прилог и слично…

  Млада Србска генерација и нараштај треба да следи и наставља рад старије генерације у изучавању и промовисању праве и истините историје Срба, јер историјске лажи и фалсификати из наше историје доста су нас одкоренили уназад 80-90 година, што је било одлучујуће у нашем пропадању као народа, а томе мора доћи крај…!

  То се остварује, преко интернета за сада, јер званичне медије контролишу србски издајници и ништарије! Интернет је наша „герила“ за ширење истине, док на власт у Србији не дођу праве честите србске патриоте, јер сви проблеми се прво решавају у главама, па тек после тога долазе и промене у животу.

  Критична маса аутохтоне србске историјске школе већ постоји, она ће својим радом преко интернета, мањих телевизија, разних трибина, писањем књига… опстати и ширити све више истину у србским глабвама, са аргументима, доказима, студиозношћу, без „рекла-казала“….

  Нека буде тако…!

  Данијеле, почни да пишеш Србицом, мислим да ти то неће бити тешко,:,) брзо се овлада тиме…

  Поздрављам те…!

 10. Небојша Says:

  Igore Kicanovicu,

  Решење да се више не продају уџбеници са лажном историјом, затим, да се похапсе и осуде кривци итд… итд… је веома једноставно, али је рализација веома тешка будући да Србе као нацију одавно не воде Срби, већ србски одрод и разни туђинци са лажним сбрским именима и презименима. Решење је да се на ВРХУ пирамиде власти доведу чисти и часни непоткупљиви србски интелектуалци. Да су они сад на власти, уџбеници са лажном историјом не би ни могли да се штампају, но, будући да ови на нижој инстанци власти, који одлучују о штампању школских уџбеника, знају да је сам врх србске власти најгора србска багра (као и они сами, али на нижем нивоу институционалне власти) којом владају тајне стране обавештајне службе, они знају да не само да неће бити кажњени за штампање уџбеника са лажном србском историјом, већ да ће бити награђени, јер добро извршавају задатке ових са врха, у потпуном уништењу срба, не толико у физичко-биолошком смислу, већ у психолошком и идентитетном, у смислу уништења србске националне свести код Срба, као и њихове државе.

  С тога, од Срба се не крију само историјске чињенице и факти из њихове лажне историје, већ и одгонетање како се влада „заробљеним србским умом“, што је суштина свега, да не би случајно „дух изашао из боце“…. па да Срби поново буду Срби…!!

  Неко мало разјашњене свега тога, и скидање велике паучине из србских мозгова може да послужи мој коментар на доњи текст са мог сајта, али добро би било да се прво прочита сам текст, па онда и мој коментар.

  Иван Ивановић: Србија је у канџама обавештајних служби!

  http://wp.me/p3KWp-5Vf

  Сад иде мој коментар…

  *************

  Ово је одличан чланак да се схвати како се Србија путем страних обавештајних служби уништава од распада СФРЈ. Међутим, ту би додао једну битнију ствар, што се тиче обавештајних тајних служби, о тајним србским службама, разним Удбама и КОС-овима које су инсталиране од стране титоистичке диктатуре у бившој СФРЈ, а пре свега у тадашњој Републици Србији. Те тајне службе у Србији које су инсталиране још за време титоистичке антисрпске диктатуре, раде и дан данас против Срба, комунизма нема, па нема, Југославије нема, и уместо да се после распада СФРЈ отворе архиве да се сазна права истина шта се стварно догађало за време другиог светког рата у СФРЈ и после, за време владавине не-комунизма, јер комунизам се нигде није остварио, већ титоизма у сврху злоупотребе оригиналне комунистичке идеје, да се путем ње идентитетно разграде, рашрафе и униште Срби, њихов идентитет, национална свест и самосвест зарад југословенства.

  Овде треба одмах напоменути једну битну ствар, само по себи нема ништа лошег, у есенцијалном смислу, у идеји југословенства, да јужни Словени живе у једној држави, али под условом да ту идеју искрено доживљавају и желе да остваре сва три јужнословенска народа на примеру Југославије: Срби, Хрвати и Словенци. Међутим, такође је познато, да се тако сјајне идеје могу и те како перфидно и софистицирано злоупотребити у уништењи неких народа, њихове националне свести, идентитета. Е, то је урађено Србима, лоботомија србске националне свести и „касапљење“ њиховог културно-духовног идентитета. То је урађено Србском народу на примеру Југославије, јер једино су Срби „издресирани“ да буду искрени југословени, за разлику од Словенаца и Хрвата чији су народи и интелектуална елита желели само реализацију искључиво националне идеје за време свог привременог улаза у Краљевину Срба, Хрвата и Словенаца, не би ли се тако за неко време ослободили утицаја и притиска страних сила, да би се у повољном и стрпљиво чеканом историјском тренутку, отцепили од Југославије и засновали своје самосталне државе. О лажном југословенству код Словенаца писао сам овде», а о Хрватима се тек спремам да пишем, иако је њихово лажно југословенство (са изузетно србомрзилачком компонентом) ИСТОРИЈСКИ тако очигледно и очито, али треба писати о томе, аргументовано и чињенично, јер неким нашим умним људима то још није јасно, будући су тако огромно у емотивном и моралном смислу везани за саму бит идеје југословенства и комунизма, тако да да тешко могу да схвате ЖИВОТНУ СТВАРНОСТ, једну голу чињеницу, да је једно идеја, сама идеја и њена суштинска бит, а њено спровођење у пракси, нешто сасвим друго!

  Та се идеја као што рекох може и тако вешто злоупотребити ради уништења неких народа, како физички тако и на културном, на националном, духовном, историјском нивоу, зарад општости идеје југословенства, у примеру Југославије. Срби су се зарад југословенства свесно одрекли србства, чак видећи да се то одвија на њихову штету (Јасеновац! итд…), надајући се да ће нас браћа која нас мрзе и кољу ваљда једном разумети, заволети и схватити како смо ми срби „космички мудри“, јер пристајемо да живимо са кољачима у истој држави, пристајемо да нас кољу, само да би временом кољачи схватили како је клање бескорисно, да су Срби „небескуи народ“ који се свесно препушта ризику клања од стране „браће“ џелата, ради њих, јер „схватиће они једном- ко смо ми Срби“.

  Међутим, хрвати су то схватили како су од самог почетка све схватили, наставили су клање недокланих Срба, очистили хрватску од Срба, последљу трећину Срба су протерали за време грађанског рата 1991. – 1995. Њихове зликовце Хаг претвора у „хероје“, а историјске геноцидне жртве Србе у „зликовце“ тако да је Хрватска коначно створила своју НДХ, свој историјски сан, али на принципу свесно планиране геноцидне политике према Србима! Али, и поред тога, дешава се невероватна ствар, да поједина идеалистичка групација Срба, било у делу народа или интелектуалном делу, и даље плаче и кука за Југославијом и Титом, на фејсбуку се формирају групе од стране Срба који би и поред свог страдња срба зарад југословенства, жели поново да формирају са нашом „браћом“ некакву Југославију, или како би се већ то звало, иако смо сведоци да су и Хрвати и Словенци свесно рушили бившу Југославију док су били у њој, они то и не крију, отворено тврде да су то радили, хвале се тиме, поготову Хрвати.

  Још једна ствар која је битна када се прича о комунистима, нису сви србски комунисти били лоши и радили против Србије док смо живели у СФРЈ, комунисти код Срба у обичном народу били су у реду, то су часни и поштени људи, искрено су веровали у идеју комунизма, њих не треба осуђивати. Међутим, они нису били свесни да су они највише изманипулисани од стране Тита, њихов комунистички сан, од стране југословенских и србских комуниста који су били у ужем кругу власти, титоистичке власти, који није спроводио никакав комунизам, већ диктаторски титоизам са искључиво антисрбском нотом у циљу уништења Србије и „реметилалчких“ Срба. Дакле, те Србе комунисте из најуже титоистичке стртутуре власти, не треба третирати као комунисте, већ као титоисте са основном идејом водиљом уништења Срба и Србије, да се припреми распад СФРЈ искључиво на штету Срба!

  Такви Срби комунисти, односно титоисти, били су на овај или онај начин антисрбски настројене радећи против интереса свог народа, а неки Срби титоисти су и мрзели свој народ, његов национални ментални склоп.

  Е, такви антисрби Срби, титоисти, већи су злочинци од било ког непријатеља немца, фашисте, Тита
  или усташе!

  Убедљиво!!

  Ради буђења Срба, треба им само причати голу истину, поткрепљену чињеницама, историјским архивским документима, доказима! Али највећи доказ наивности Срба верујући идеји југословенства и комунизма, је сам живот и трагично страдање Срба под паролом југословенства и лажног комунизма, злочиначког титоизма!!

  Из тог разлога, ове ствари треба понављати на разне начине и форме, путем писања фељтона на интернету. Интернет је велика шанса која може да допринесе националниом буђењу и препороду Срба, он и доприноси томе већ неколико година, и то је добро, одлично!

  Али, прича треба непрекидно да се прича, да свакодневно тече као река, да то увек буде свежа текућа вода која умива, освежава и отвара заспале србске очи, баш као када су нам некад у СФРЈ испрали мозак партизанским филмовима и титоистичком пропагандом…

  Генерално…

  Србима заправо не владају Срби, већ србски одрод, школовани одрод који се увуко већ више од 100 година у србски државнички апарат, посебно после 1945. и Титове антисрбске диктатуре у којој су учествовали и тзв „Срби комунисти“ који уопште нису имали елементарну националну свест, за разлику од комуниста Хрвата и Словенаца који су и у тзв. „комунизму“ радили итекако дебело за интересе својих нација, били су лажни југословени, своје народе су и у тобожњем комунизму васпитавали у националном духу, и чекали час да се отцепе, што су и дочекали, док су једино наивни срби били искрени југословени, јер тако су их васпитавали утицајни и БЛИСКИ КОМУНИСТИЧКИМ ВЛАСТИМА Срби комунисти који уопште нису имали ама баш никакву националну свест, већ су били „космополите“, „југословени“. Неки су се вероватно и гадили да србски народ може тако историјски ниско пасти, остати на тако „низак идентитетни ниво“ да буду то што јесу, Срби, односно тако уско национално идентитетно одређени. У њиховим апстрактним главамаа срби су били само „примитивни националисти“ за разлику од њиховог „широког, свеобухватног југословенства, космополитизма“.

  У СФРЈ властодржачкој пирамиди власти, само су Срби титоисти (за разлику од Хрвата и Словенаца комуниста, тобожњих „југословена“), тобожњи „комунисти“, космополите, натерали Србе путем друштвеног „југословенског образовања“, да се стиде што су Срби, јер је за њих бити националан, не шовинистички настројен, већ само ИМАТИ национално идентитетно одредиште, уствари једно те исто, У БИТИ то је ШОВИНИСТИЧКО ОДРЕДИШТЕ, које виде и у речи „националиста“ и „шовиниста“, све је то једно те исто за њих, исто им значи. Да, сами појмови су различити, то су две различите смислене појмовне речи, но они у оба појма виде ИСТИ ШОВИНИСТИЧКИ СМИСАО. Можеш ти њима до 101 и назад објашњавати да је појам „национализам“, национализам који има смисао у љубави и поштовању свог националног, културног и духовног идентитета, свог слободарског србског духа, да то нема ништа у корену против неке друге нације, да си спремани и да крвљу браниш то своје, без икакве штете према другој нацији, осим кад те нека нација нападне, тада само браниш своје. Међутим, не, све је то за наше србске комунисте и југословене који су били најутицајнији у титоистичком ЈЕДНОУМЉУ, ЈЕДНОУМНОМ систему власти, образовању, вредносном и пропагандном систему… само „примитивни и ускогруди националисти“, са већ унапред задатом шивинсистичком предубеђајном одредницом садржаној у речи: „националиста“, на интелектуалном, мисаоном и филозофском нивоу….

  Они никако не могу да схвате, да у антрополошкој, историјској и егзистенцијалној равни, у неком људском бићу ИСТОВРЕМЕНО-ИСТОВРЕМЕНО-ИСТОВРЕМЕНО егзистирају и живе многи идентитерти: национални, религиозни, грађански, елемантарно људски… међутим за комунисти постоји само један једини ЗА ЊИХ ВРЕДАН И ДОСТОЈАН идентитет, грађански, космополитски, сви остали су „ограничавајући“ и безвредни.

  И с тога, ако такви интелектуални тоталитаристи васпитавају народ путем образовања, онда добијамо народ као што су Срби, који се стиде што су национални, што су Срби, а не да су само и искључиво грађани, југословени и космополите… тобоже „једино вредни идентитети за поштовање“, што је уједно и неодређено-апстрактно у односу на идентитетну дубину националног одређења код човека, што је потпуно природно и емпиријски уграђено кроз историјско постојање људског рода, заправо ОДРЕЂЕНОГ НАРОДА. Сви ти идентитети се заправо кроз живот међусобно преплићу унутар човека и испливавају на површину његове свести адекватно догађањима у животу, тешкоћи или нетешкоћи времена, историјског тренутка. Омаловажавати појединачно било који идентитет у човековом бићу, зарад неког другог, „вредног“, кобна је грешка сваког интелектуалца, која се њему и народу трагично враћа као бумеранг. Тај интелектуалац не схвата пре свега дубину људског бића и постојања, дубину његове душе и његовог битисања, јер се НЕПРЕКИДНО копрца у плићаку умовања, површног филозофирања, будући да никад није сишао у дубље слојеве душе, у њен „пакао и рај“, јер то може бити и опасно.

  Само су анти-срби комунисти, које је Тито пажљиво бирао у свом најужем властодржачком окружењу, били потпуно анационални, чак шта више, они су мрзели свој народ и његов „примитивни национални ментални склоп“, тако да су са перфидном страшћу учествовали у уништењу Србске националне свести, Срба и Србије, у тзв. „комунизму“, „социјализму“… а све је то заправо била титоистичка дубоко планирана диктатура која је имала за циљ да уништи Србе, зато је Тито једном приликом и реко Мештровићу који се плашио да се врати у Југославију, плашио се Срба, како се пожалио Титу. Како му је Тито одговорио, можете погледати из следећег прилога:

  Ћирилица – Јоца Јовановић, Зоран Петровић, Славко Никић 2/7 1907

  Јован Јоца Јовановић 2/7

  „… Знате шта је Тито изјавио Мештровићу. Имате у књизи… у књигама, ја то што причам имате у књигама. Биланчић историчар загребачки је читао записнике политбироа, десет дана по уласку у Београд Тито је изјавио. “ Ми ћемо се у Србији понашати као окупатори… И још нешто, сретне се Иваном Мештровићем, то имате у сећању сина Мештровића, имате о томе у Загребу књигу. Каже Тито, пошто је и Мештровић масон, па се срели масони. Каже:“ Што се ви не вратите у Југославији“? Каже Мештровић: „Бојим се Срба„. Тито каже:Не требате их се плашити, ја сам их уништио заувек“!! И још једна мисао, Тито је рекао једном приликом: “ Ја сам тако уништио Србе, да за 50 година неће знати ко су! А за 100 година неће постојати…!

  Зар нисмо сведоци свега тога…!

  То нам се управо скоро у потпуности догодило, тај први део Титових речи. Срби су данас потпуно излуђени, одрођени, не знају ни ко су, ни шта су, ни куда треба да иду!

  Тита више нема, али деца (србска) титоизма И ДАЉУ ВЛАДАЈУ СРБИЈОМ И СРБИМА, у континуитету крилатицом: „И после Тита, Тито“ по наравно квислиншком рецепту уништавања Срба. Ради се о биолошком, историјском, културном и духовном геноцидном уништавању Срба. То се контролише путем србских тајних служби у Србији, у којој одређени Срби нису ни Срби, већ имају лажан идентитет, лажна имена и презимена.

  Народ треба да сазна истину, шта се догађало за време другог светског рата и после њега. Нешто од тога, можете чути у следећем прилогу...

  Ћирилица – Јоца Јовановић, Зоран Петровић, Славко Никић 1/7 1907


  Јован Јоца Јовановић 1/7

  Ви треба да знате једну ствар, да је Београд најнесрпскији град. И да су Титоисти кад су ушли, кад су у ствари доведено од црвене армије у Београд, и у Србији, јер ти Титоисти никада не би освојили Србију. Они су направили стравичан гениоцид над србском грађанском класом! У Београду је убијено између 25 до 30.000 србске грађанске елите! А у Србији око 110.000!!…“

  „...Имате тезу коју је Лењин реко на првом конгресу коминтерне. Бољшевизација Балкана се може извршити тек кад се сломи кичма србском народу!…“

  „… Друго. Запањујуће је да овде људи у медијима незнају једну пресудну ствар. Ивам Долничар, генерал, шеф генералштаба је био председник одбора за сахрану Јосипа Броза Тита. У словеначким новинама „Делу“, то је ко „Политика“, је изјавио да тело Тита није било у том ковчегу, који је ишао плавим возом, који је био ту стављен итд… и на питање новинара када је Тито сахрањен каже: „Касније“…“

  Иначе, кратко речено,Тито је био и остао веран аустроугарски војник, на дуге стазе, не само за време првог светског рата, када је као аустроугарски војник убијао Србе у саставу 42 хрватске домобранске по злу чувене „Вражје дивизије“, већ и касније. Тито је као аустроугарски војнико 6 месеци ратовао против Срба и убијао их! Усред Србије!! Чак је био и унагређен у тој борби, добио је медаљу за храброст, а неки срби и даље величају „највећег сина наших народа“, који је био злочиначки настројен према Србима!

  Јосип Броз Тито као аустроугарски војник ратује против Срба у Србији током првог светског рата.

  Јосип Броз Тито као аустроугарски војник ратује против Срба у Србији током првог светског рата, у саставу 42 домобранске хрватске по злу чувене Вражје дивизије!!.

  О томе, а и нешто више, са наравно провереним архивским подацима за Тита, причаћу нешто касније, у неком од наредних дана.

  И на крају… да би се Срби очистили тог патолошког србомрзачког антисрбског титоистичког кадра (сада су то наши врли „европејци“) у Србији, пре свега морамо све ово што сам причао ДУБОКО И КОНАЧНО СХВАТИТИ, ОРГАНИЗОВАТИ СЕ, и ПРВО потпуно реорганизовати СРБСКУ тајну службу, одатле све почиње, та властодржачка пирамида власти! И, тек кад у србским тајним службама, и друштвима, раде искључиво и САМО Срби родољуби, онда ће Србија истински бити Србија, поносна, војно и економски јака, богата и суверена земља! Тада ће оперативном логиком владања, у сам врх власти, на најбитнијим властодржачким позицијама, видљивим и обичнонм човеку невидљивим, бити искључиво Срби патриоте којима ће у срцу бити само Србија и Србски народ…!

  Нека нам ова 2013-та година буде кључна, да се ослободимо антисрба који управљау нама, да постанемо поносна, слободна, богата и јака СУВЕРЕНА Србија…!

  *************

  Питања и одговори: Јован Јоца Јовановић – 22.09.2012.

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  Јован Јоца Јовановић сада живи у Београду, ево га његов профил» на фејсбуку којег му води неко други, не он. Нека га неко пронађе, нека га контактира и помогне му да се са енглеског преведе на србски језик изузетно важна књига: Yugoslavia: The New Class in Crisis (1968), by Nenad D. Popovic (Југославија: Нова класа у кризи) коју је написао часни патриота и изузетан економско-финансијски стручњак – Ненад Д. Поповић:

  Ненад Д. Поповић

  nenad

  Као што је Јоца у горњем видео прилогу рекао, у књизи се налази веома битан податак, да је Титов „оригинални социјализам“ финансирао нико други до амерички капитализам, односно, да је с почетком 60-их година прошлог века па надаље, САД тајно, бесповратно и сукцесивно са 120 милијардфи долара финансирала Тита и наше „велике социјалистиче изградње и победе“ … нашу „снажну економију“ у бившој СФРЈ, што је чиста фарса и обмана, јер је крајем 50-их година СФРЈ била банкротирала, та наша чувена „снажна социјалистичка економија“.

  Све то пише и још много тога у књизи врсног финансијског стручњака и србског патриоте, Ненада Д. Поповића. Он је крајем 50-их година прошлог века био опуномоћен министар у министарству унутрашеих послова, био је и лични секретар Светозара Вукмановића Темпа. На крају крајева, морао је да емигрира и побегне у САД да се на време склони од тоталитарног Титовог режима који је био усмерен искључиво да уништи Србе као нацију. Ево, баш сам сад пишући овај коментар нашао чланак на нету где Јоца о томе говори…

  Извор: Новисти

  „Ипак, данас се многи људи сјећају социјализма као времена у којем се живјело добро и у којем национализам није био толериран. Да ли је постојала нека његова еманципаторна улога?

  – У то време сам требао да радим документарни филм о извозној оријентацији Србије. Прочитао сам књигу „New class in crisis“ Ненада Поповића, који је радио у економском тиму Светозара Вукмановића Темпа, а касније као финанцијски експерт за Светску банку. Поповић је устврдио да је Југославија још крајем педесетих економски банкротирала, у дословном смислу речи, и да је Америка, ради равнотеже са Советским Савезом, у Југославију упумпала 120 милијарди долара бесповратних кредита. Наравно, одбио сам да радим пропагандни филм о нашем извозу. На таквим кредитима је Југославија живела и то се звао миран живот, који није могао бесконачно трајати. Са друге стране, мој документарни филм “Револуција која тече” из 1972. говори о обичним људима са Баније и Кордуна, међу којима је било доста првобораца НОБ-а. Показао сам те људе који не верују хрватским политичарима у време тзв. маспока и тај је филм био забрањен 18 година јер “нарушава међунационалне односе и идеју братства и јединства”. Филм је показао да је братство и јединство била фраза и да је испод тога било заиста озбиљних политичких проблема…“

  Нека неко из Београда нађе Јована Јовановића Јоцу, јер он Поповићеву књигу има код себе, нека му помогне да се преведе на србски, макар у почетних 500 примерака да се изда, да се већ једном раскринка тај мит и бескрупулозна лаж о „моћној југословенско- социјалистичкој економији“ која и даље служи да трује србске мозгове и нараштаје!

 11. Данијел Says:

  Потпуно се слажем, морам да примјетим напредак у раду, јер све више људи се интересује за нашу праву србску историју, а не западњачку подметачину.: )
  Волио би рећи пар ствари о нашој древној историји.
  Први Аријевски освајач, наш Цар Нино Белов,је освојио читав тад Познати Свијет и такође је донио писмо у Индију.
  Сматрам да је од тог писма Србице и нашег језика настао Санскрит,имам теорију о самом називу,имена.
  Касније су настале Веде,вјерујем да је то најважнији документ старе Србске вјере, а Душанов законик је јако сличан Мануовом праву, као ниједан други!
  Ту додајем и књигу Лесандро, Цар Србски, која потиче из 12 или 13 вијека, нађена је у манастиру, на Косову, читах на форуму гђе. Весне о томе.🙂
  У тој књизи пише све о Лесандровим походима и још много тога, Дакле, ми Срби смо знали о томе, још пре него што су нашли његов гроб!
  Зато што ми памтимо наше владаре, боље од свих!
  Још кад додам Гундулића,све је јасно…
  И Херцег Босна је Србски назив,мада га користе већином они наши, а католичке вјере.:)
  Такође, једно од имена за нашег Нина је и Неброд,а знате шта то значи?
  Неб+род=Небески Род, то свакако има Везе са Нашим причама о небеском народу.🙂
  Препоручујем да Сви прочитате, Обредне пјесме древних Срба из Индије, Наиме,, Милош Милојевић, Вук Караџић су скупљали пјесме по селима, а многе причају о Индији, и Нашим градовима тамо, као и борбама са разним народима и напуштању из Индије.
  То ми говори о меморији нашег народа.
  А пјесма Дјевојка са ријеке Чуј је идентична по елементима као и Косовка девојка, само што је Старија бар 2000 година, с обзиром да спомиње трагедију у Индији.
  Наставићу постављат јер имам много тога за рећи.🙂
  Велики Поздрав, браћо и сестре!

 12. Gordon FlashSTAR* Says:

  Nelogično je da su prastari Sloveni osvajači teritorija EvroAzije jer su tu pod uticajem podneblja severnog i umerenog klimatskog pojasa genetskom adaptacijom „modifikovani“ i nastali kao staroslovenska bela rasa.
  Iz žarkog ekvatorijalnog pojasa gde su nastale genetskom adaptacijom tamnopute rase su sa juga osvajale to veliko EvroAzijsko prostranstvo prirodne prapostojbine Slovenske rase.I danas postoji takav trend ekspanzije tako da se nemože reći da su prastari Sloveni „osvajali“ Indiju..čak se može reći da je I CEO PODKONTINENT INDIJE SA JUGA ZALUTAO NA SEVER I PRILEPIO SE EVROAZIJI🙂
  ..a sa ovim tvorcima Jasenovca i sa Titom koji je svesno pozivao njegove saveznike američke i engleske srbomrzce da bombarduju civilno stanovništvo u gradovima Srbije,sve i da hoće jugosloveni, u Srbiji Srbi zauvek neće više biti njihova braća .

 13. Igor Kicanovic Says:

  Закључак је да смо ми, Срби, ипак прошарани и да нам је крв шаренолика. Турци, дивљаци по изгледу, култури и историји су много утицали на наш генетски код. Историја и генеза су тотално супротни појмови. Историја је “подметнута“, али генеза није. Крв нас убија. Историја и да угледа светлост дана , онаква какву читамо овде, тј. она која није прекројена и сл., нема веза за генетиком. Историја може увек да се промени. Можемо да будемо и најстарији, то неће ништа променити. Нас ће увек ГЕНИ да ремете. И нека смо по историји најстарији, подржавам то, али смо по генетици јако млади. Као да смо недовољно развијени. Тек стајемо на ноге. А док се права историја утврди, неће да нас буде. Због гена. Ако су и гени нека теорија завере, е онда смо стварно у огромном проблему. Нерешивом. Велики поздрав од мене.

 14. Veštačka Inteligencija Says:

  Закључак је да смо ми,
  Jugosloveni, ипак прошарани и да
  нам је крв шаренолика.
  Rimljani,Турци, дивљаци по
  osvajačkom zlodelu, anti-култури и
  zataškanoj историји су много утицали
  на наш генетски postanak.
  Историја и генеза Jugoslovena су
  тотално jasno појмови.
  Osakaćena iсторија је подметнута,
  još od našeg hvaljenog političkog cara i boga Konstantina
  али генеза није mogla. I нас
  VREME
  убија. Žarko želimo da Историја ratova protiv opstanka starosedelaca Srba ,и да угледа
  светлост дана neće biti shvaćena od mladih i naivnij potomaka žrtava naše 2000 godišnje tradicionalne osvajačke ekspanzije , онаква
  какву читамо овде, тј. она
  која није прекројена pokušajem i našeg Hitlera da bombardovanjem Beograda i NARODNE BIBLIOTEKE spali istoriju Srbstvu и сл.,
  нема веза за генетиком.to ima veze sa LUDILOM GENOCIDA
  Историја може увек да се
  промени.mi smo ovde na blpgu majstori za dezavuisanje ali i ISTINA O „PROMENI“ ISTORIJE UVEK MOŽE DA NAM SE VRATI U BUDUĆNOST KO BUMERANG RAVNO U GLAVU Можемо да
  будемо и најстарији,samo ako si tako javno kažemo,može nam se..ali.. то
  неће ништа променити. Нас
  ће увек ГЕНИ да ремете. И
  нека ni смо по историји
  најстарији, подржавам то kao našu želju,
  али смо по генетици јако
  млади.ŠTO JESTE JESTE Као да смо
  недовољно umno развијени. Тек
  стајемо на ноге a u obe Jugoslavije otkrismo se. А док се
  права историја утврди, неће Srba starosedelaca da ih bude samo
  да нас буде . Због гена. Ако
  су и гени нека теорија
  завере onda su i Jugoslavije i kradođorđevići i Jasenovac i tito njena VIDLJIVA PRAKSA, е онда смо стварно у
  огромном проблему.
  Нерешивом. Велики
  поздрав од мене.
  Оставите одговор

 15. Данијел Says:

  Прво и прво, не постоје словени!
  Тај назив почиње да се користи тек у 6 вијеку, не прије!
  Дебела племена су себе звала тако јер су се словили или разумјели међу собом, а њемце смо тако звали (зовемо и сад) јер нисмо разумјели њихов говор, ту лежи истина!
  Могли смо и те како, јер смо имали писмо, Језик и културу, Винчанску (Читај СРБСКУ!).
  Ми имамо највише, око 39 процената најстаријег гена, више од било Кога, што је потврђено и научно).
  Још да додам да су Сви Ромејски или Византијски хроничари, историчари и писци Србе звали Илири, Трачани и Скоро и Гери и Далмати, итд.)
  Све до 19 вијека Илир је синоним за Србин, Није џабе Стефан Немања рекао да је повратио своју дједовину!
  А Канцеларија за Србско питање у Аус-Угр се звала Илирска, толико!
  Здрави били!:)

 16. Небојша Says:

  Анатолиј Кљосов: Срби и Словени су Аријевци
  http://wp.me/p3KWp-5zM

  Србски гени стари 12.000 година! — 1. део

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  Србски гени стари 12.000 година! — 2. део

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

 17. Veštačka Inteligencija Says:

  Istoričar Rimljanskog cara i boga Konstantina u svojoj koloniji na Balkanu🙂 .. piše da su Rimljani i Iliri branili svoja utvrđenja od Huna i Mongola ili tako nešto a da su Srbi došli sa severa preko Dunava tek u 6. veku.. ne rekavši tačno celu istinu DA SU SE SRBI POTOMCI PRASTARIH SLOVENA TADA VRATILI..to znači da pomenuti ILIRI branioci rimljanskih utvrđenja pre šestog veka NISU NI SRBI NI POTOMCI STARIH SLOVENA KOJI SU DOŠLI TJ. VRATILI SE KASNIJE U 6.veku🙂
  ..ko su onda Iliri..pa logično sa juga Apeninskog poluostrva preci Albanaca i Šiptara genetski braća Rimljanima..koji i dan danas žele da otimaju TERITORIJU DANAŠNJEM POTOMSTVU PRASTARIH SLOVENA,SRBSTVU !
  ..Jugosloveni nikad nisu postojali pre pojave Jugoslavije,a PRASTARI SLOVENI GENETSKI PRECI DANAŠNJEM SRBSTVU SU POSTOJALI I POSTOJAĆE NA CELOM PROSTORU EVRO AZISKOG KONTINENTA JOŠ OD DAVNO PRE POKUŠAJA RIMLJANSKO-ILIRSKE PA I JUDEO-HRIŠĆANSKE političko-duhovne lažovsko-jugoslovenske KOLONIJALIZACIJE BALKANA SRBIJE.

 18. Veštačka Inteligencija Says:

  Mir u svetu se ne bazira na moralnim religijskim i verskim učenjima i odnosu snaga jačih država prema slabijim već na KULTURI UVAŽAVANJA RAVNOPRAVNOSTI NARODA,UVAŽAVANJEM SVIH SVA PRAVA SVIMA .
  UN trebaju biti glavni edukator KULTURE RAVNOPRAVNOSTI I UVAŽAVANJA SVIH LEGITIMNIH INTERESA SVIMA NASUPROT EKSPANZIJE autistično bezobzirnih (NE)KULTURA KOJE JESU PRVI OBLIK RATA !
  Bilo da se radi o ŠIRENJU religija,vera,ideologija,ili etničkih entiteta..danas se vodi u prvom obliku rat u svetu,samoinicijativnim enormnim razmnožavanjem na bilo kojim ili bilo čijim teritorijama !
  ..UN NIŠTA NE PREDUZIMAJU NA EDUKACIJI I UVOĐENJU KULTURE ŽIVOTA U UREĐENOJ SVETSKOJ ZAJEDNICI PROTIV PRVOG OBLIKA RATA,ekspanzije,to neminovno vodi i u oružani sukob !
  ..naprotiv „humanitarna“ pomoć bez obaveze na zaustavljanje ekspanzije ,samo ubrzava sazrevanje prvog oblika rata,ekspanziju,u oružani unutrašnji građanski rat koji služi kao otskočna daska „humanitarnoj“ intervenciji koja je pokriće za jačanje hegemonije nadvlasti nad svetom !

 19. Срб Says:

  OFF TOPIC

  Ко стоји иза пројекта „Facebook“?

 20. Igor Kicanovic Says:

  Остаће жал што ова Забрањена историја Срба неће угледати светлост дана. Није промењена историја крива што мој комшија краде у фирми јер је политичар, а прадеда му је погинуо као СРБСКИ борац у СРБСКИМ ратовима. Није историја крива то што има 1 милион срба без основне школе и барем 400 000 неписмених. Није историја крива што нестајемо свакодневним саобраћајкама и убиствима. Територије Душановог царства никада нећемо да вратимо, јер је то просто немогуће… И да се Забрањен историја и званично прихвати, ништа неће моћи да се промени. Цивилизација је много одмакла да би прихватила тамо неке корекције историје. Нажалост, што пре прихватимо тренутне чињенице и сутуације, биће нам много лакше. Једино знам да можемо да променимо и улепшамо будућност својим поступцима.Осмехом. Није морао Арчибалд Рајс да нам каже какви смо. Довољно је сазнање о свакодневном непоштовању кућног реда у зградама и било где другде на јавном месту…рецимо.

 21. Небојша Says:

  Igor Kicanovic,

  Није циљ забрањене историје да спречи људе да краду, нити је циљ забрањене историје да натера људе да иду у школу и да се описмене, да буду хуманији људи итд… итд… то је смешно и помислити, то се ради на другим пољима друштвеног рада и то нема благе везе са историјом, са националношћу. Циљ историјског описмењавања срба кроз публиковање забрањене историје је много дубљи него свакодневни живот, да се живи на нивоу животиње, да се има само да се једе и пије, да се гледа тв и онда је добро (то су зомби…). Нас душмани кроз историју уништавају зато што смо Срби, и то много више нас уништавају путем разних лажи, па и историјских, дакле у глави.

  Био ти идентитно Србин или обичан грађанин који националност сматра ортодоксном глупошћу, душманин (србски) те кроз историју уништава зато што имаш „…ић“ њега боли к**** што се неко из србског рода идентификује као обичан број са својим „дужностима и правима“, односно као грађанин. Њему је битно да си ти, хтео-нехтео, Србин, или да кажем „потенцијални Србин“… односно можда неки будући „пробуђени Србин“, јер носиш србско име и презиме, знао то или незнао, и пре свега живиш у држави Србији, кога треба „убити“ у мозак и спречити било коју шансу око националног освешћења.

  Е зато служе пропагандне лажи.

  Забрањена историја је већ угледала светлост дана, на интернету највише, критична масо срба који је знају је све већа и већа, и питање је само историјског тренутка када ће бити и у уџбеницима. Ми Срби и Руси, и остала словенска браћа, требамо се ујединити и по школама увести своју истиниту историју, наравно са доказима и аргументима, и боли нас к**** шта каже запад, шта ће причати, јер све је научно доказљиво, проверљиво, ко хебе хебени запад, ионако је тамо сумануто лудило, а биће још веће.

 22. Igor Kicanovic Says:

  Лепо је што можемо да се понодимо таквом историјом. Нажалост, реалност је другачија. Живот је брз, а будућност неизвесна. Ја никада , као велики оптимиста и академски грађанин, ну и у какву теорију завере нећу да поверујем против српског народа. Можемо да се похвалимо нашим веома успешним спортистима, уметницима и сл. Далеко смо ми још од света, не због теорија завере, већ због нас самих. Ок, једног дана ће историја да се сазна. Али тада неће бити околнисти где права историја може да промени чињенично стање.

 23. Veštačka Inteligencija Says:

  Činjenično stanje je da je nastupila istina:“JUGOSLAVIJE VIŠE NEMA“,počela je istorija prava..

 24. Veštačka Inteligencija Says:

  ツ. ツ. (neuropsihijatrijsko posmatranje)
  nalaz:
  Mr.’Kićanović’,Vi neverujete da su prvi i drugi svetski kao i poslednji rat imali zaverenički cilj, pogubljenje,porobljenje,oslabljenje i proterivanje Srba iz Srbije i Balkana !

 25. Igor Kicanovic Says:

  Gospodine Veštačka Inteligencija, ko ste vi sa tim Veštačkim imenom? Neki teoretičar i spec. neuropsihijatrije,a? Moj um mi ne dozvoljava da se bavim glupostima, imam mnogo jak socijalan život. A vi verujete u to,gosn neuropsihijatru !!!!! P.S. U Srbiji je ipak svako trener. Neuropsihijatri se bave istorijom. Za
  to smo u nevidjenom kanalu.

 26. Veštačka Inteligencija Says:

  ツ. ツ. (neuropsihijatrijski konzilijum)

  Mr.’Kicanovic’,
  Ovi psihijatri se ne bave istorijom,već IDIOTIZMOM IDIOTA KOJI lažima o istorijskim pravima Nam na Balkan, PIŠU KRVAVU ISTORIJU PREVARE SRBSKOM NARODU !

  Uput za specijalistički pregled kod oftamologa

  ..sumnjamo da pacijent ne vidi istinu ispravno,postavite mu test pitanje:Koji je od ova dva simbola slovo aaaa?
  1.∀ ili 2. A
  Ako kaže simbol br1,onda mu dajte naočare za izvrtanje slike i postavite mu da pročita novo test pitanje: Šta ovde piše?

  SRBIJA PRIPADA SRBIMA !

 27. Igor Kicanovic Says:

  Мене у ствари занима спорт и музика. Учинило ми се да је забрањена историја стварно таква и да има смисао. Нешто ми , ипак, говори, читајући Господина који се на овом сајту представља као Veštačka Inteligencija да је то само финта. Не ваља вам такав став. А ја сумњам да ће „неуропсихијатријски конзилијум“ ишта урадити за живота нa тему из наслова. „Mи виљушком, а Немци рукама !“. Чињеница је да смо пре 700 година били царство, али је и чињеница да смо после тога успели све да упропастимо… Касно је , роде мој. Само да будемо бољи у будућноси и ништа нам више не треба. Србине, читај као што је написано- ОФТА Л МОЛОГ.

 28. ZDRAVKO Says:

  БЛАГО СРБИМА И СРПСТВУ ДОК ЈЕ ОВАКВИХ ЉУДИ КАО ШТО ЈЕ НЕБОЈША…ХВАЛА ВЕЛИКО , ОД СРЦА

 29. Небојша Says:

  Еј, Здравко Србине, поздрав!
  Ево за тебе и све Србе једног свежег матерјала…

  ТВ Бијељина: Сасвим лично – Гост Милан Видојевић

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

 30. Небојша Says:

  Igore Kicanovicu,

  Види се по твојим коментарима, да си потпуно без икакве националне свести, само си глумио тобожњег неког „великог националисту“ као убеђујеш око себе комшије и друге људе… указујеш им на историјске лажи о нама Србима, а тебе „јадног“ нико неће да слуша, и ти тако као „уморан ратник који следи пут предака“ … „дижеш руке од свега“, као све је то добро, тачно, та забрањена историја, али „коначно схваташ“ ту „велику мудрост“ да је „живот брз, опасан“, а у ствари ти си од почетка потуно анационалан тип, и у неку руку пропагатор националног „аутизма“ да кажем, да, то је права реч. Ти си у ствари, као и маса сличних теби „продукт и производ“ тајних и полутајних планова и завере против Срба, не теорија завере, а да су планови постојали и постоје, говори нам наш „велики вођа“, наш „вољени друг Тито“:

  Добро ово доле прочитај, јер када сам то претходно дао у коментару, ти то уопште ниси схавтио, а и не чуди ме, јер тебе само занима спорт и музика, не желиш да се удубљујеш у тешку и сложену тематику, јер вероватно тако „само губиш време“, сумњам и да имаш капацитета за то, а овде ниси користио тешке речи, у смислу да су ово што сви ми пишемо озбиљно око историјских лаж неке „болесне небулозе“, само да би ти се коментари прихватили, а да би се после фино и лепо сам изјасни ко си и шта си, што је твоје право, наравно. Дакле, да чујемо шта је рекао наш „велики син“:

  Јован Јоца Јовановић 2/7
  Погледај видео»

  “… Знате шта је Тито изјавио Мештровићу. Имате у књизи… у књигама, ја то што причам имате у књигама. Биланчић историчар загребачки је читао записнике политбироа, десет дана по уласку у Београд Тито је изјавио. ” Ми ћемо се у Србији понашати као окупатори… И још нешто, сретне се Иваном Мештровићем, то имате у сећању сина Мештровића, имате о томе у Загребу књигу. Каже Тито, пошто је и Мештровић масон, па се срели масони. Каже:” Што се ви не вратите у Југославији”? Каже Мештровић: “Бојим се Срба“. Тито каже:Не требате их се плашити, ја сам их уништио заувек”!! И још једна мисао, Тито је рекао једном приликом: ” Ја сам тако уништио Србе, да за 50 година неће знати ко су! А за 100 година неће постојати…!

  Е, то је то, прошле су тих 50 година (то је ово скорије и садашње време), и Тито је уз послушне Србе комунисте (које је пажљиво одабирао када их је постављао на неким битним позицијама у властодржачкој послератној комунистичкој структури и хијерархији. То су заправо били они водећи „заслужни борци“ из партизанско-ратничког периода, не они обични из борбених редова, већ они са високим положајем), издајице свога србског рода, потпуно очистио Србију од виђенијих и утицајних Срба националиста, србских интелектуалаца који су били чврсто утемељени у националној самосвести! Неки су брутално без икаквог суђења побијени у чисткама од 1944. -1953. неке је Титов антисрбски режим послао на Гоолом отоку, у затворе итд… а неки су срећом избегли то и побегли у иностранство, тако да је у Србији остао само колебљив и млак слој тзв. „Срба“, то су Срби који би продали веру за вечеру, за функцију на власти, фотељу, за положај директора у фирми, „јер живот је брз и опасан“ нарочито Србима…

  Е, такви Срби су рађали децу, која су генетским путем наследили њихову генетику, њихов ментални склоп, а то су типови попу тебе, национално аутистични. Осим ових чистки, србском слоју је испиран „национални“ мозак пропагандом, интернационализмом, односно комунизмом и југословенством, затим пре свега лажном историјом, нарочито о томе шта се стварно догађало у Југославији за време другог светског рата! У прилог томе, нека Срби добро погледају овај документарац:

  Истина о 27 Марту 1941…!!

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.
  други део, трећи део, четврти део, пети део, шести део.

  Србима је поред свега овога усађиван и комплекс да су хегемонисти, да би осећали кривицу што су Срби, док су се остали народи стрпљиво припремали за отцепљење из СФРЈ, а њихови комунистички лидери су то потајно подржавали, а тобоже то јавно осуђивали, тако да је Тито био потпуно свестан да ће се у Србији путем тог његовог плана за чишћење Срба, намножити пуно тзв. „Срба“ који размишљају попут тебе, који су потпуно идентитетно „очишћени“ од свог Србског рода, национално, тако да су постали потпуно аутистични по питању осећања националног Србског идентитета и свести, ма шта својом испразном реториком говорили, јер Срби се познају по делима!

  Е, то је поента Титових речи, да је уништио Србе заувек, и да за 50 година неће знати ко су, он је знао да ће Србија путем његових чистки бити препуна националних „зомбија“. То су „срби“ попут тебе, Тито је о теби, и маси сличних тада нерођених “ тзв „Срба“ говорио, када је убеђивао Мештровића да се врати у Југославију, знао је да ће чистке и пропаганда учинити своје, да ће тиме Србе скоро потпуно национално уништити, да за 5о година неће знати ко су, то је ово садашње време, а ти си савршени пример тога. Има данас дакако у Србији много неких људи који говоре да су Срби, али то је само про форме, то су национално испражњени умови, „Титов пород“, без икаквог осећања за национални колективитет, то су скоројевићи и практичари попут тебе који ће увек „мудро“ закључивати, да је „живот брз и опасан“.

  А када се такви „Срби“ увуку на „клизав терен“ где се аргументовано говори о фалсификованој историји Срба, они само „пљуну па залепе“ то је „теорија завере“, као нико не мрзи Србе, ови душмани што их тамане вековима. Али, да погледамо шта кажу ти „србски душмани“, данашњи њихови савременици! Ах, да, извињавам се, то су „утицајни људи из политике“ који су кројили скорашњу судбину Срба, а само су се надовезивали на дугорочне језуитско-Ватиканске планове о уништењу православних народа, па и Срба. Дакле:

  Историчар Драгомир Анђелковић чита шта су све познати западни политичари рекли о Србима

  Амерички конгресмен Дејвид Обеј:

  „Срби су свиње“

  Медлин Олбрајт:

  „Срби су одвратни“

  Ричард Холбрук:

  „Срби су злочиначки дупеглавци“

  Пирер Јустинов:

  „Срби су наопаки створови, чија је припадност људској раси у великом закашњењу“

  Хелмут Кол, немачки канцелар:

  „Нека се Срби подаве у сопствениом смраду“

  Сенатор Бајден:

  „Срби су неписмени дегенерици“

  И после свега овога дођеш ти као „угледни академски грађанин“ који не верује у теорије завере, да наводно „цео свет“ мрзи Србе, а ово што ти „примерци“ гадљиво причају о наам Србима је чист расистички говор мржње!

  Е мој Игоре, да су наши преци који су крвљу платили стварање Србске државе и нације „размишљали“ као ти: „Живот је опасан, брз… може мрак да ме прогута“ ти се вероватно не би ни родио. Немој овде да „переш“ свој осећај кривице, па покушаваш да нас убеђујеш:

  Igor Kicanovic,

  „Лепо је што можемо да се понодимо таквом историјом. Нажалост, реалност је другачија. Живот је брз, а будућност неизвесна. Ја никада , као велики оптимиста и академски грађанин, ну и у какву теорију завере нећу да поверујем против српског народа. Можемо да се похвалимо нашим веома успешним спортистима, уметницима и сл. Далеко смо ми још од света, не због теорија завере, већ због нас самих. Ок, једног дана ће историја да се сазна. Али тада неће бити околнисти где права историја може да промени чињенично стање“.

  Ово је у суштини твоја нека мини пропаганда, да сви буду као ти, да батале свој рад на пробуђивању Срба, „јер живот је брз и опасан“. Нажалост, то је само ГОВОР О ТЕБИ, јер живот је поред тога што је брз и опасан, непредвидљив, може свашта да се догоди, па и Срби да се национално пробуде и да на власт доведу часне патриоте.

  Иначе, та академска структура у коју ти улазиш, и коју онако поносно помињеш, је највеће зло овога народа! Додуше, не сви академици, част појединцима, али ону су мањина. Академици из САНУ-а врло добро знају да садашњи властродржци издају Космет и желе добровољно да прихвате отцепљење Космета од Србије! И уместо да барем одрже неки свој протестни скуп, да буду на страни народа, они ћуте: „јер живот је брз и опасан“, али како за кога, не и за њих, јер они тако лепо играју „историјску игру завере ћутања“, а о томе говори и овај Деретићев говор, из овог кратког инсерта: „Завери ћутања, Срба против Срба, полако, али сигурно, долази крај – истина већ излази на видело“!».

  О чему се ту ради…?

  У Новом Саду је 2004-те организован је научни симпозијум по иницијативи 2 академика, нашег Тасића и Брукнера, са намером да докажу да Винчанско писмо није никакво писмо, већ да су то некакви знаци. Зашто? Зато што је Винчанско писмо старо преко 7000 година, старије је од египатског и сумерског, и што Срби у својој садашњој азбуци имају 22 слова из Винчанског писма, што говори да смо ми много старији народ него што тврде наши академци, јер ко папагаји држе се фалсификоване историје од Порфирогенита, који каже да су Срби дошли на Балкан у 7-мом веку.

  Међутим, захваљујући непристрасном научнику, Милтон Шон Вину, а какав би научник другачији могао и да буде, цео покушај је пропао. Милтон је свима на том скупу доказао да је Винчанско писмо најстарије писмо које постоји, и да ми Срби треба да будемо поносни на то, јер у данашњој азбуци имамо 22 слова из Винчанског писма. Кад је то рекао, наши академици су изгледали ко покисле кокошке, каже Деретић.

  Да је то Деретић исто тако као и Милтон Шон Вин доказивао, на исти научни начин, наши „академиски грађани“ би га прогласили лудаком, измислили би већ нешто, јер брига је њих за научне доказе! Али… Милтон Шон Вин је Милтон Шон Вин, није Србин, већ непристрасни научни научник. И Деретић је то исто, али има „лошу и непожељну особину“, Србин је, онај прави.

  Заиста је срамота и понижење имати у својим редовима “научне” умове који се свим силама труде да подрже лажну историју о нама, јер ако хоћеш да уништиш неки народ, уништи му историју. И то нам раде у најгорем историјском тренутку, кад нам прети да нестанемо!

  Ови наши “научници” су нама највећи непријатељи, не страни фактор .
  А зашто нам то раде?
  Да би задржали своје фотеље у служби лажи и овог квислиншког режима који уништава и распарчава Србију!

  Зато морамо подржавати Деретића и наше сличне научне умове који мукотрпно раде да истина о Србима изађе што више на светлост дана, иако их многи Тасићи неаргументовано омаловажавају, да је што више Срба упозна, да се пробуде и национално освесте…!

  Деретић је у овом видео прилогу, у емисији „Голи живот“, говорио следеће:
  http://is.gd/ChWj9B

  Јован И. Деретић:

  „Покојни Витас, новинар, знате за њега, чули сте… је питао Дејана Медаковића (тадашњи председник САНУ-а) када је он био…: „Зашто ви не прихватите округли сто који Деретић тражи“?
  То је била прилика да ме они сатру (каже Деретић)

  А Медаковић је рекао:
  „А ко ће да седне с друге стране стола“?
  Ми немамо стручњаке (Каже Медаковић)!??
  Како немате стручњаке?! (пита новинар Витас)
  Па немамо стручњаке за стару историју!?
  Па ко пише уџбенике?
  Е, то је друго…?!

  Нека то други организује, а не ми.
  И онда је додао (Академик Дејан Медаковић):
  „Деретић има доказе које ми не можемо да прихватимо, нити можемо да дискутујемо“.

  Ето, за наше „историчаре“ из САНУ историја Срба заправо почиње од берлинског конгреса 1878., а не од самог постојања Срба као народа, које задире и у античко доба, што је потврђено у архивским историјским списима и документима која обрађују античко доба. За САНУ „историја“ Срба дакле почиње фигуративно, од берлинског конгреса, када су од стране светских моћника зацртане смернице за фалсификовање србске историје и културе, од тада су у институцијама Србије што се тиче историје и културе, довођени на власти само слепи послушници германско-нордијске историјске школе, за коју си у сами немци признали да је нетачна!!

  Немачка академија наука одрекла се своје нетачне германско-нордијске историјске школе, а србска САНУ шта чека?

  http://wp.me/p3KWp-5MW

  Деретић је потпуно у праву када каже да сви геноциди над Србима, односно сви Србоциди», почивају на првобитном културном геноциду на бази фалсификоване историје Срба и Словена, по којој смо ми Срби „неписмени дивљаци“ који су у 7 веку пали са Марса на Балкан, и почели да кољу и убијају све живо.

  Igorе Kicanovicu,

  Овај слој Срба који се свим срцем и душом бори за буђење србске нациналне самосвести код Срба, не можеш са својим „нажалост“ обесхрабрити, а нити утицати на будућност Србије и Срба, нажалост. Али ето, покушао си…

  Историја није за тебе. Слушај ти лепо музикицу, гледај спорт, а и академик си, бре…! Академски грађанин, знаш ваљда шта ти је „света дужност“ … „не петљај се тамо где ти није место“, са забрањеном историјом Срба, јер историја Срба почиње од берлинског конгреса, зар не академче, а?

  Да, знам да знаш да не, али ти си нашао једноставније решење:

  „Живот је брз, опасан“…

  Нарочито за Србе.

 31. Veštačka Inteligencija Says:

  ツ. ツ. (neuropsihijatriski savet)
  Mr.’Kicanovic’,Mi smo Vas uputili oftamologu NA ISPITIVANJE KOLIKO NE)RAZUMETE NAPISANO A NE OFTA L MOLOGU NA PROVERU DA LI VIDITE NAPISANO.

  nalaz oftamologa:

  Kod pacijenta ‘Kicanovic’ pronađena je završna faza oboljenja uma,ČULA LOGIKE.

 32. Igor Kicanovic Says:

  “Живот је опасан, брз… може мрак да ме прогута”. Објасни овo?! Господине, НЕК ТИ ЈЕ БОГ У ПОМОЋИ. Ти, реално ништа не знаш о животу. Видиш ко изврће чињенице, ТИ. Никада нисам написао да је живот опасан, већ неизвестан !!! Ти делиш Србе на оне који су за тебе и оне који су против. Ја сам већи Србин од тебе, јер не делим Србе на тај начин. Ја једноставно НЕ ДЕЛИМ СРБЕ. Настави са се бавиш некаквом историјицом, не бих Вас више задржавао.

 33. Небојша Says:

  Igore Kicanovicu,

  Ја сам мислио да ти као академски грађанин, тако си се једним делом представио, разумеш богатство и дијалектику дијалога, дискусије, и размене мишљења око нечега, поготову када се говори о историји, и то скривеној и лажној, тада је нужно да се иде у дубину и ширину, као и то да треба проникнути у оно што је саговорник неизрекавши „изрекао“, а за то се каже, рекао је нешто „између редова“, нешто неизречено, а имплицитно је присутно. Но, да кренемо редом, тражиш да ти објасним ово што сам реко, а ти наводиш:

  “Живот је опасан, брз… може мрак да ме прогута”

  Извуко си мој цитат из контекста, па ради потпуног објашњења дајем ширу реченицу где сам тај цитат изреко:

  Небојша:

  „Е мој Игоре, да су наши преци који су крвљу платили стварање Србске државе и нације “размишљали” као ти: “Живот је опасан, брз… може мрак да ме прогута” ти се вероватно не би ни родио“.

  Ти кажеш да изврћем чињеници, јер кажеш да нигде ниси написао „…да је живот опасан, већ неизвестан !!!“
  Па ни ја нигде нисанм рекао да си ти то написао:

  Небојша:

  “Е мој Игоре, да су наши преци који су крвљу платили стварање Србске државе и нације “размишљали” као ти: „Живот је опасан, брз… може мрак да ме прогута”

  Или ово што сам рекао…

  Небојша:

  „дижеш руке од свега”, као све је то добро, тачно, та забрањена историја, али “коначно схваташ” ту “велику мудрост” да је “живот брз, опасан…“

  У првом цитату из шире реченице, да би се видео контекст, као и из другог цитата друге реченице, јасно се види да ја нисам рекао да си ти написао:

  (Први цитат, онако како си га ти написао):

  „Живот је опасан, брз… може мрак да ме прогута”

  (Други цитат, онако како си га ти написао):

  „Живот је опасан, брз… може мрак да ме прогута”

  За први цитат када се погледа цела моја реченица из које си извуко цитат, јасно се види да сам закључио да ти размишљаш овако:
  „Живот је опасан, брз… може мрак да ме прогута”.
  А не да си то написао дословно тако, што је потпуно различито значење. Исто тако се може рећи и за други мој цитат када се погледа у ширем контексту моје реченице, и пре свега значења мојих речи, а то је ово:

  „… али “коначно схваташ” ту “велику мудрост” да је “живот брз, опасан”

  Дакле, и ту се јасно види да сам рекао да ти схваташ да је “ живот брз и опасан“, а не да си то написао. Дакле, ти изврћеш чињенице „велики Србине“ и мењаш им смисао, не ја.:-)

  Па, да, сумирамо, тачно је да си ти написао:

  Игор Кићановић:
  „Живот је брз, а будућност неизвесна“

  и да ниси написао да је и опасан, што ја нисам ни рекао, али се између редова и дубљег смисла твојих коментара, када се мало загребе испод површине, односно између редова, неизречено а присутно, имплицитно, тачно уочава алузија да ако је живот брз и неизвестан, његова будућност, он је уједно и опасан, јер нема тог живота који је истовремено и брз, и неизвестан, и безопасан. То не иде једно с другим, а поготову када причамо о нама Србима, где не само да нас свет гази, гази нас он, али „ударна игла“ му је домаћа издајничка, властодржачка „елитна“ и интелектуална структура. А томе су се придружили завером ћутања и не пружања интелектуалног отпора и одбаране, академски грађани из САНУ-а!

  Не делим ја Србе који су за мене, а који против, ја само изражавам своје мишљење и ставове о србству у овој теми, изниосим чињенице, аргументе, како видим решења за наш проблем итд…

  Нисам клинац да се поредим с неким да ли сам већи Србин или не, од њега, то раде људи дечјег ума, али у твом случају, јасно се може рећи да си србин, али србин који је изкомплексиран што је србин, on осећа кривицу што је Србин, усвојио си пропагандно изконструисану слику да смо ми нешто лоши као народ, па да треба да се поправимо, да се уклопимо у цивилизовано свет, јер кажеш да смо далеко од њега. Све се то може видети у овим твојим цитатима.

  Игор Кићановић:

  „Далеко смо ми још од света, не због теорија завере, већ због нас самих…“

  ……

  “ Чињеница је да смо пре 700 година били царство, али је и чињеница да смо после тога успели све да упропастимо… Касно је, роде мој. Само да будемо бољи у будућноси и ништа нам више не треба…“

  Све је погрешно, Србски народ је добар народ, племенит и радан, али његова интелектуална „елита“ и властродржачка структура која га води кроз историју уназад 100 година је највећи олош и најнеморалнији део народа! Временом су кроз живот путем инстуитуција и друштвеног живота, увели крајњи неморал и пад свих људских вредности, то се најбоље види данас, данас где је „корупција и превара“, шибицарење…“правило понашања“, нови „норматив“, а морал је неко рече „пребачен“ у цркву. Но, како ствари стоје, морал је почео да бежи и из цркбве, јер она се све више претвара у предузеће за пружање верских услуга“ без оне праве истинске и суштинске духовности. За све постоји новчана тарифа, опело умрлом овде у Бору је 5.500,00 динара, и ако немаш пара да платиш, нема ни „божје службе“.

  Наравно, као и у сваком народу, кажем народу, има један број појединаца из народа који искачу из племените матрице србског рода. Тај ителектуални олош који се увуко у институционалну структуру, стално народу намеће чувено „ми„, „ми“ смо лоши, „ми“ треба да се поправимо, оно чувено оуопштено комунистички „ми“, ради избегавања суштине ствари и конкретне одговорности.. „другови, „ми“…!

  А ради се о томе да су они ти „ми“ који су лоши, тај интелектуални слој, они, су „ми“, а не ми као народ, та тзв. србска „елита“ која нам константно попује да смо лош народ, да треба да се поправимо и прилагодимо „цивилизованом свету“, укључујући и академике из САНУ, они су убедљиво најлошији део народа, они су највеће зло које је икад имала Србија! Икада!! Потпуно ће нас уништити као народ, и идентитетно у националној самосвести, и егзистенцијално, ако се не пробудимо. На сцени је највећа историјска издај Србије, њена пљачка и упропашћавање! Та, „наша елита“, одавно није наша, већ ради по инструкцијама страног фактора, они више нису део србског народа, они су домаћи окупатори, окупатори државе, и окупатори свести, будући да служе страном душманину на потпуном уништењу Србије како државе, домаће индустрије, тако и брисању из Србских глава нацоналне самосвести и идентитерта, путем завере ћутања о историјским лажима које су имале велики допринос у поништавњу србског идентитета уназад 100 година, јер „ми смо багра“ која је на Балкан дошла у 7 веку.

  Академик Срејовић је видимо рекао, да САНУ нема стручњаке за стару историју! По САНУ-у историја Срба почиње од 7 века, а шта је било пре тога, ма кога је то брига, важно је да су они научили „домаћи задатак“ нетачне нордијско-германске историјске школе.
  Има ли већег понижења за србски народ, јер тим својим непроучавањам старе истиорије Срба, третирају нас као да смо марсовци, пали смо са Марса на Балкан, јер ето, наводно нема никаквих података, по званичној „историји“, о Србима, где су тачно били пре тог чудноватог 7. века.

  Слободан Филиповић (палеолингвист и митолог) рекао је једну веома битну ствар у овом предавању»

  Слободан Филиповић:

  „… Може се доста причати о овоме, али мислим да свака прича престаје после овога што ћу вам рећи. Ова ствар је из несрбског извора, тачније америчког, из америчког часписа „Факт„, где је наведено давно, да за историју Срба постоји преко милион извора! Међутим, званична историја знате ли колико користи?

  Двеста?!
  Само 200!?

  Словима д-в-е-с-т-а, тако да ту свака прича и сумња треба да престане…!

  Иначе, онај ко би желео да проучава стару историју Срба, не може то да ради овде У Србији, јер Деретић је једном рекао да су из свих релеватнтнмих државних и градских библиотека у Србији, избачени антички писци и хроничари, који пишу о томе да су Срби аутохтон народ на Балкану.

  Ето, шта нам ради наша „елита“…

 34. Igor Kicanovic Says:

  Могуће је да не ваљам, али на свом facebook профилу постављам углавном овакве ствари: http://www.pravda.rs/2013/09/18//,
  http://www.telegraf.rs/vesti/832272-naucno-dokazano-srbi-najstariji.
  Тек сам почео.

 35. Vlada NBG Says:

  Небојша,

  достављам Вам један руски документарац који приказује сву бестијалност, али и провидност историјских лажи које су нам наметнуте. Општа какофонија лажи и обмане мора стално да постоји и ради са великим интензитетом и капацитетом, јер и лажови, који су нам историјске лаже наметали и сами схватају колико је њихова лажна грађевина, иако наизглед огромна, уствари на стакленим ногама. Нажалост, за ово многи не знају, али Вас зато молим да Ви овај снимак поставите на Вашу страницу да људи виде и да се упознају са истином, а они који још увек подругљиво говоре да смо ми србски родољуби и аутохтонисти маштари, новоромантичари и малтене лудаци, схвате или макар назру светлост истине, самоспознаје и самопоштовања.

  Велики поздрав!

  Влада

 36. Небојша Says:

  Хвала ла Вам Владо на овом видео прилогу, баш је користан. Не морамо ми ништа да убеђујем ове који нас етикетирају са „новоромантичари“ итд… Они су плаћени то да раде, они знају да је званична „историја“ Срба лажна, али посао им је тандрчу да су они који раскринкавају са доказима лажну историју, „теотретичари завере“, „новоромантичари“, па и „лудаци“ кад виде да су немоћни. Они не треба да нас брину, иако су у неким званичним институцијама, битно је да што више часних интелектуалаца и обичних људи почну да схватају да су на званичној историјској сцени многе лажи о Србима, тако ће критична маса људи која размишља својом главом у све већем обиму сазнавати своју праву историју, а лажну ће наравно одбацити из својих глава.

  Касније, кад дође одговарајући историјски час, истинита историја Срба ући ће и у школске уџбенике Србије. Треба бити стрпљив и радити на дуге стазе, а интернет је наше „оружје“.

  Велики поздрав!
  Небојша

 37. Небојша Says:

  Забрањена историја 01: Подунавље – Стварање колевке европске цивилизације

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  Ово излагање Јована И. Деретића одржано је у Новом Саду, 30. 03. 2005. године, а забележено је само тонски.

 38. Небојша Says:

  Проф др. Јован И. Деретић: Срби и Руси један народ (01.03.2013.)

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  Ово је одломак са излагања проф. др. Јована И. Деретића и Миодрага Којића на тему „Срби и Руси један народ“, а то се догодило 01. 03. 2013. године у Београду (Сурчин).

 39. Небојша Says:

  Забрањена историја Срба: Венети = Срби

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  Забрањена историја: 023. – Венети = Срби. Излагање Јована И. Деретића у Новом Саду 30. 05. 2007. год.

 40. Небојша Says:

  Забрањена историја – 48.: Како се губи србство

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  Забрањена историја – 048. Како се губи Србство. Излагање Јована Илића Деретића у Новом Саду 28. 01. 2009. год. Аутор: Борко Ковачевић и други.

 41. Небојша Says:

  Етно: Слободан Тркуља и Балканополис. Албум: Краљевство Балканополис.

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  Проф. др Јован И. Деретић, Антић и Јарчевић: Измишљено досељавање Срба на Балкан (Хелм)

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

 42. АинуСрб1993 Says:

  Није баш везано за тему, али препоручујем. Поздрав свима. Сваки освешћени Србин је важан.

  Ртањ Пирамида – 3Д реконструкција

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  Босанске пирамиде 2013.

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

 43. Небојша Says:

  Веома пажљиво погледајте овај видео, јер за нашу самосвест, за наш идентитет и духовни опстанак као србски народ, најбитније је раскринкати огромне историјске лажи званичне „историје“ о нама Србима!

  Јован И. Деретић гост на бањалучкој „АТВ“ у емисији „1 на 1 – 14.10.2013.

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

 44. Небојша Says:

  Видово – село Мокра код Суве планине (22.06.2013.)

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  „Драган Јовановић је окупио пријатеље Славишу К. Миљковића, Горана Лазаревића, Слободана Јарчевића, Милоша Гроздановића, Бориса Лазића и др. госте да међусобно поделе сазнања и размене мишљења и искуства“.

 45. Небојша Says:

  Забрањена историја Срба 048: Како се губи Србство

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  Ово излагање професора Јована И. Деретића одржано је 28.01.2009. у Новом Саду.

 46. Небојша Says:

  Јован И. Деретић: Павлова пећина

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  Ово је излагање професора Јована И. Деретића одржано је у Новом Саду 10.12.2008.

 47. Небојша Says:

  Јован И. Деретић – Дачка Србија – ДакијаНаслов клипа

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

 48. Небојша Says:

  Забрањена историја 052: Србске династије Јаблановићи и Хранићи

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  Ово предавање Јована И. Деретића одржано је у Новом Саду 25. 02. 2009. год. Аутор: Борко Ковачевић и други.

 49. Небојша Says:

  Јован И. Деретић о историји Срба и Руса – део 1

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  Ово је гостовање Јована И. Деретића на локалној телевизији Сомбора у оквиру емисије „К54″…

  Јован И. Деретић о историји Срба и Руса – део 2

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

 50. Небојша Says:

  Др Јован И. Деретић: Северни Срби – Германија

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  Ово веома важно предавање је одржано 30.11.2005.

 51. Небојша Says:

  Обнова државе Србије Свевладовићи и Светимировићи

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  Ово предавање др Јована И. Деретића одржано је у Бистрици (старо име за Нови Сад)03.12.2008.

 52. Небојша Says:

  Јован И. Деретић: Измишљено досељавање Срба на Балкан. Када су се остали народи доселили на Балкан? – 29.05.2012.

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  Ово је Деретићево гостовање на ТВ Бељина у емисији „Документ“ од 29.05.2012.

  водитељ:

  „Ви тврдите да Срби на Косову нису изгубили битку“?

  Јован И. Деретић:

  „Нису. На Косову у косовском боју била је чиста србска војна победа“.

  водитељ:

  „Како“?

  Јован И. Деретић:

  „Лепо. Зато што су победили, зато што су турци побегли са бојишта.

  водитељ:

  „А’л, ми смо учили нешто сасвим друго“.

  Јован И. Деретић:

  „А, што смо ми учили, учили су нас којешта. Један век после косовског боја говорили смо о србској победи, а после тога говорили смо о поразу. Ви знате ко је донео први вести да је Вук Бранковић издао? Дубровчани су то донели, они из Ватикана у Србији, неких 70 година после косовског боја.
  Вук Бранковић је имао један од најсјајнијих учинака у боју. Никакве издаје није било.“

  водитељ:

  „Како?“

  Јован И. Деретић:

  „Па лепо“.

  водитељ:

  „Одакле вам ти подаци?“

  Јован И. Деретић:

  „Из турских архива. Издаће сад један генерал у пензији једну књигу, који је имао срећу да његов колега студира заједно у Француској са једним турским официром, а тај турски официр био је син једног турског историчара који је имао комплетне податке илити архиву, и о косовском боју. И, донео му информације, које се потпуно поклапају са онима што сам ја већ раније објавио на предавањима, разумете. Само с тим што је овај турчин донео заиста потпуно прецизне податке“

  водитељ:

  „Шта стоји у тим подацима?“

  Јован И. Дњеретић:

  „Па, лепо, овај… Срби ту разбили турску војску, турска војска је побегла. И, никада… победник не бежи са бојишта. У Србији није остао ни један турски војник, знате, ни један град није освајан, ништа! Они су после боја у паници побегли за, до… (па следи нешто неразумљиво речено). То је једно. Друго, интересантно је да се зна да су главне војсковође преживеле, србске војсковође. Командант левог србског крила се вратио жив и здрав са својом војском натраг у Босну.

  Вук Бранковић је преживео. Он је командовао, на… резерву, и на десно крило, разумете. Лазар је убијен зато што је остао, после разлаза војске је остао да служи службу Богу захвалност у „Самодржи“ А, Бајазит је оставио посматраче турке кад је одступао према Приштини, да му јави да ли ће срби да их прогоне, да их гоне. Срби су сматрали да су их поразили и разбили, и да нема више потребе да их гоне, сами ће да побегну. И разишли се око 3 сата после подне. И онда су… онда је Бајазит хтео да се врати да покупи тело оца и брата, који је био остао на бојишту.

  И ови (посматрачи) су му јавили да су се срби разишли, и он је дошао предвече и нашао Лазара у „Самодржи“, са малом групом, ухватио и погубио, узео тело оца и брата и побего за… (опет мени нешто неразумљиво речене, има тог места)…“

 53. Небојша Says:

  Србски добровољачки покрет 1912 – 1918 године

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  Ово је предавање др Јована И. Деретића које је одржано одржано у Бистрици (старо име за Нови Сад) 17.12.2008.

 54. Небојша Says:

  Симболи Срба у Античкој уметности

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

  Ово је предавање др Јована И. Деретића које је одржано у Бистрици (старо име за Нови Сад) 28.05.2008.


Затворено за коментаре.

Прати

Добијте сваки нови чланак достављен у ваше поштанско сандуче.

Придружите се 1.401 другом пратиоцу

%d bloggers like this: