Државом и армијом управљају хокус-покус дилетанти


Светозар Радишић – смењивање генерала Поноша

Линк ка видео клипу на: You Tube
Преузми видео клип (10.5 мб.)
Ко се не снађе око скидања видео клипа, једноставно упутство је овде.

У овом видео материјалу, господин Радишић износи неке организационе чињенице око руинирања ЈНА током распада СФРЈ, констатујући да се ЈНА никада не би распала да политичари нису одрадили свој посао, јер нигде војска не управља државом, већ политичари. Дакле, због тога, битно је да људи схвате да се СФРЈ није распала зато што се распала ЈНА, већ се ЈНА распала зато што се распала СФРЈ због политичара који су одрадили свој посао!

У другом делу господин Радишић говори о садашњој организационој конфузији, о дилетантским и нелогичним стварима око случаја смењивања генерала Поноша, где га је министар одбране Шутановац практично удаљио са те функције.

И шта се уствари око тог случаја догодило…?

Догодило се да начелник Генералштаба не зна ко је његов прертпостављени, а касније се потврдило да то не зна ни председник Републике, ни премијер !?
За мене то није ништа чудно, за ДОС – политичаре, да не знају ко коме и чиме треба да управља, да немају појма о теорији организације, јер чим су дошли на власт једноставно сами себе проглашавају експертима, за све, без обзира што немају одговарајућу квалификациону спрему за одређену област, као и школу завршену за то.
Тако је и наш садашњи председник, психолог Тадић, за време док је био министар одбране, једноставно рекао да на овим просторима више неће бити ратова (изгледа да је неки видовњак, а не одговорни министаре одбране, тада…), па је с тога почео да распродаје од наоружања све што се могло продати, а као шо знамо, неку врсту наоружања је и уништио.

Петооктобарци су се од самог почетка доласка на власт понашали бахато, нестручно, и неодговорно, тако да рецимо око војске нико ту не пита за савет наше школоване стручњаке из теорије организације и управљања армијом, и како то све треба да се ради.
Петооктобарци су све окренули наопачке, а ја би то назвао: „турбо-фолк демократија“.
При свему томе, када се све ово зна, петооктобарци у Војну стратегију и доктрину, ради одбране од тога, не укључују не-оружане облике агресије о чему Радишић годинама говори и каже да је то данас заступљено око 80 % када се државе нападају и руше!

Одавно је војна стратегија у свету напредовала, поготову у NATO машинерији коју светски моћници користе за терор у свету и прекрајање истог по својој жељи… на рачун и неизмерљиву штету међународном праву, правди, моралу и свеопштем животу, природи…!

И…када се то све има у виду, овај напредак у војним стратегијама и облицима ратовања, онда за наше петооктобарце можемо слободно да кажемо да су из каменог доба.
Али наравно, брига њих за нас, за своје грађане и народ, јер на крају крајева последице трпимо и осећамо ми, а не они, и ко зна колико ће то још да треје?
Нешто о неоружаним облицима агресије можете да погледате овде, где Радишић детаљније говори о томе, а касније даћу тај видео клип посебно, са коментаром, јер све је од изузетне важности, да ми обични људи будемо свеснији чиме смо све изложени и које су последице тога…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: