Дуци на ТВ Јесењин, Март 2009


Дуци је поново био гост на ТВ Јесењин, у спортској емисији: „Контранапад“, где је преко спорта критиковао капитализам као један монструозни фашистички поредак који у трци за незајежљивим профитом уништава све пред собом: људе, живот, природу… и зато има екоцидни карактер. Спорт је капиталистичком поретку само инструмент у виду духовне дроге која служи да се маса људи, нарочито младих, држи у покорности, као у неком непрекидном егзалтираном трансу, коме је за циљ да их спречи да увиде праве узроке њиховог незадовољства.

Спорт је као идеологија капитализма „инсталиран“ у свим земљама, као такав прихваћен је и на истоку и на западу, нема разлике.

У тој идеологији човек (спортиста) је сведен на ниво роботизованог противника, непријатеља кога треба савладати, а у боксу га можеш и „легално“ убити.

Доминирајући капитализам данас генерише социјалне разлике у државама, у друштвима, а у спорту се само вешто и перфидно тако настало незадовољство радничких маса и младих људи „преусмерава“, где га они у спектакуларним представама на стадионима у егзалтираном заносу празне, као и преко ТВ екрана.

Ове битне ствари Дуци увек помиње…

Поред осталог, Дуци је говорио и о тренутној ситуацији у нашем друштву и где је излаз.

Причао је нешто и о себи, о бесмислу организовања тзв. „Универзијаде“ у функцији пљачкања овог народа, а у истом смислу говорио је и о закону о спорту који треба да се донесе, где ће то исто да се ради путем „приватизације“ над имовином коју су створили радни људи, генерације!

Пуно тога је речено.

Све у свему Дуцијев наступ је пун његовог препознатљивог набоја и енергије која једино као таква може да разбуди овај народ и све грађане! Све је огољено, кристално јасно и препознатљиво, јер нема магле реторичког заглупљивања која се шири ко зараза на главним електронским медијима.

Уживајте…!

Линк ка видео клипу на http://video.google.com/

Скини видео клип (1h. 23min. 44 sec 196.5 мб.)

Ко се не снађе око скидања видео клипа, јасно упутство може се прочитати овде.

Једно реаговање to “Дуци на ТВ Јесењин, Март 2009”


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: