Сергеј Кара-Мурза: Манипулација свешћу


Сава Росић, преводилац

Драги посетиоци и љубитељи књиге „Манипулација свешћу“ од Сергеја Кара-Мурзе, стицајем околности ступио сам преко мејла са преводиоцем књиге госпођом Савом Росић. Морам да признам да је то изванредна и племенита жена. Ја сам пристао да склоним њену књигу за скидање ради заштите њених ауторских права, међутим госпођа Росић је то категорички одбила следећим речима:

„Ни случајно немојте скидати књигу! Зато сам је и преводила да је људи читају!“

Но, пошто сам сада упознат са позадином настанка ове изузетно значајне књиге, морам да саопштим нешто. Госпођа Росић је самопрегорно три године радила на преводу књиге. Затим, премда су се и она као аутор превода и сам Сергеј Кара-Мурза одрекли свог хонорара, нико од издавачких кућа није хтео да изда књигу. Међутим, ова племенита жена није одустала, већ се дала у подухват да сама из својих средстава финансира издавање књиге, јер је сматрала да је у овим тешким временима Кара-Мурзина књига изузетно значајна за њен српски народ. И успела је у томе.

Куповина књиге (први део)

Сви они који могу да издвоје 700 динара књигу могу да купе код сина госпође Росић, Петра Росића, на овом телефону: 064/92-58-932. и тако ће помоћи овој племенитој жени да барем мало поврати уложеног новца за штампање књиге.

Госпођа Росић ми је дала 5 њених преведених чланака од Сергеја Кара-Мурзе, тако да ће они бити објављивани сукцесивно, први ћу објавити до краја данашњег дана.

Куповина књиге (други део)

31.10.2011. 

Госпођа Сава Росић је поново својим личним средствима, које је стрпљиво скупљала, доштампала и други део књиге „Манипулација свешћу“, како би људи који су набавили први део, могли да купе и други (стране 363-919), по цени од 800 динара.

Такође и други део књиге, можете наручивати код сина госпође Росић, Петра Росића, на његовом телефону: 064/92-58-932

6 реаговања to “Сергеј Кара-Мурза: Манипулација свешћу”

  1. Марко Says:

    Виртуальная агрессия
    (са србским поднатписима)

    • Небојша Says:

      Да, видо сам то, ево га други и трећи део:

      Виртуална Агресија (02)

      Виртуална Агресија (03)

      Све ове видео прилоге можете скинути пратећи ово упутство.

  2. Tијана Says:

    Поштовани,
    ни наша земља није поштеђена сличних, погубних утицаја неконтролисаног коришћења компјутерских игрица како на децу, тако и на старију популацију. Што више квалитетно проведеног времена са породицом, пријатељима, једини је лек за наше намучене душе. Хвала Вам што сте још једном скренули пажњу на свакодневна искушења којима су изложене наше породице.

    • Небојша Says:

      У праву сте Тијана, потребни су нам разговори и топла јасна реч, и у породици, и са пријатељима, познаницима, и тако креирати позитивне вибрације и реалност.

  3. slobodan hadzibegovic Says:

    Veoma dobro – sad treba i smisliti i realizovati pravilne metode. Pocetak je u spoznavanju sebe:
    http://wp.me/p1diXz-45

  4. Vesna1 Says:

    Да, одлични клипови, давно сам их одгледала. Наравно да и наша деца нису поштеђена напада на њихове мале и невине мозгове. Пунем видео игрица, разних ужасних филмова, цртаних филмова. А што је најтрагичније, гледала сам неко од предавања Мирољуба Петровића у коме он прича да његова ћерка, која је ученик основне школе, има уџбеник из енглеског језика у којој је главни јунак девојчица Луси (име од Луцифер) која дочекује другарице за ноћ вештица, које су маскиране свакоразним вештичијим костимима, костимима костура и сл. Те он каже да се и код нас, као у Америци фаворизује један сатанистички празник, на који се он док је боравио у Америци згражавао. Значи можете детету код куће забранити компјутер или тв али у школама се полако провлачи слична прича. Да ли је то нормално и ко води рачуна код нас какви уџбеници се деци намећу?


Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.