Драган Симовић: Књига Тајне Неба – Визије Милојка Креманца


Данас вам представљам још једно дело нашег Србског песника, књижевника и духовњака, Драгана Симовића. Да би целу презентацију читали преко целог екрана кликните на прву команду Scribd плејера на доњој командној линије почевши с лева у десно. Сликовито упутство можете погледати у овом приказу.

Ово Драганово јасновиђење писано је у јесен и зиму 1991./1992. и може се поделити на следећа поглавља:

 1. Унутарњи човек
 2. Живећемо као у рајским вртовима
 3. О судбини Срба
 4. Виђење небесног света
 5. Дворана огледала вечности
 6. Од пролећа биће боље
 7. У пределима красоте
 8. Ко је писао свете књиге
 9. Како заслужити Небо
 10. Рат злих духова
 11. Отићи ћемо одавде
 12. Небо се отворило

Преузмите књигу у целости:
Књига Тајне Неба – Визије Милојка Креманца (Word 2003)
Књига Тајне Неба – Визије Милојка Креманца (Pdf)

 Књига Тајне Неба – Визије Милојка Креманца

48 реаговања to “Драган Симовић: Књига Тајне Неба – Визије Милојка Креманца”

 1. Nikola Says:

  Poštovani Nebojša,
  Hteo bih Vama i čitateljima ovog sajta, koji nisu upućeni ili nisu informisani u ovakve opasne i pogubne duševne knjige za Hrišćane na ovakvih tema i lažnih proroka, kao što je Miloje Kremanac da plasiram jasan stav i mišljenje iz Pravoslavnog ugla.
  Pravoslavno objašnjenje i stav, kao i mnogo drugih informacija možete naći na ovu adresu već dobro poznata u Srbiji:
  http://fwd4.me/0wDJ
  http://fwd4.me/0wDK
  Srdačan pozdrav,
  Nikola

  p.s.
  Evo jedan deo knjige Pravoslavlje i sekte, verujem da je dovoljno iznesena istina o gore navedenog lažnog proroka i velika srpska obmana:

  CARSTVO BOŽIJE I CARSTVO PRAZNINE
  Pravoslavlje i duhovnost Nju Ejdža
  (PRAVOSLAVLjE I SEKTE, KNjIGA 7)

  PROROCI“ KOJI VIDE LAŽ

  Usred buke i zbrke modernih vremena pojava lažnih proroka, „vidilaca“ i „čudotvoraca“ je uobičajena, to je simptom bolesti duhovnog organizma jednoga naroda, koji se odrekao Pravde i Istine Hristove i pohrlio u tamu novog paganizma. Ipak „laže“ ostaju „laže“, ma kako „prorokovali“ i ma šta „viđali“ i ma kakvu „sudbinu pogađali“. Njih se treba čuvati da čovek ne bi zapao u zamke neprijatelja našega spasenja. Veoma strogim i pravednim sudom Svoje Ljubavi, još preko Svetih Proroka Staroga zaveta, Gospod upozorava „lažljivce“ da se okanu svog obmanjivačkog dela: „Ne viđate li taštu utvaru i ne govorite li lažno gatanje“, pita On preko proroka Jezekilja lažne proroke u obezboženom Izabranom Narodu. „Zato što govorite taštinu i vidite laž, zato eto Mene na vas“, kaže Gospod (Jez. 13,78). Oni koji love neiskusne duše Božijega naroda astrologijom, gatkama i „proricanjem“, neće sačuvati svoje duše, ako se ne pokaju (Jez. 13, 18), I, zaista, „Teško ludim prorocima koji idu za svojim duhom a ništa nijesu vidjeli“ (Jez. 13, 3). Ali, teško i onom narodu koji veruje „ludim prorocima“, a ne Bogu Živome i Istinitome, Hristu Gospodu i Njegovoj Crkvi.

  Po Srbstvu danas haraju mnogi „vidioci“ i „pogađači“, čije je pravo ime “ Legeon“… Navešćemo samo neke, poznatije, podsećajući na razliku između Svetitelja Božijih, Proroka istinitih, kojima Gospod otkriva tajne vremena i večnosti radi spasenja ljubljenog naroda, i slugu sataninih, koji na ovaj ili onaj način obmanjuju lakoverne i maloverne, mrzeći i njih i njihovo spasenje.

  Pre svega, tu su „narodni proroci“, tipa deda-Miloja i Milojka Kremanca. I za jednog i za drugog je očevidno da su „fabrikovani“ u komercijalnim laboratorijama za masovno pogubljivanje ljudskih duša, čiji rad programiraju i finansiraju krugovi profesionalnih okultista i njihovih mecena. Još očiglednije je da „nauk“ ovih i ovakvih nema nikakve veze sa Pravoslavljem. Deda Miloje propoveda reinkarnaciju tvrdeći da su „popovi izmislili“ Strašni sud, da bi vladali „s narod“, govori da su „pravu“ Bibliju (u kojoj Strašnog suda „nema“) pravoslavcima oteli rimokatolici, sa kojima tobože moramo da se pokoljemo, da bismo došli do „istinskog Svetog pisma“?!? Milojko Kremanac veruje da će „zastarelo Pravoslavlje“ uskoro nestati i da će Srbi i Rusi (!?), na čelu sa svojim „mudracima“ (=okultistima raznih boja), stvoriti „novu, slovensku religiju“!

  U društvu ove dvojice nadrimistika nalazi se i slikar Milić Stanković, koji sebe naziva Milićem od Mačve, koji odnekud tvrdi da Srbe prati prokletstvo, jer je „glava svetog Kneza Lazara“, navodno odvojena od tela, što nije tačno – ona se nalazi u Kneževom kivotu. Milićevo učenje izrazito je pagansko sa pseudohrišćanskim prelivima, ono nema nikakve suštinske veze sa Hristom Gospodom i Njegovom Crkvom. Ovaj slikar se „proslavio“ i organizovanjem raznih „balova vampira“ po Srbiji, kao i javnim bacanjem kletvi na zemlje neprijateljske našem narodu. Njegove „propovedi“ tipična su mešavina mitoloških i religijskih predstava. Sve to, međutim, ne bi bilo toliko opasno i zabrinjavajuće da ovaj slikar ostaje u domenu sopstvene slikarske privatnosti, ali, na žalost, on počesto javno istupa i njegove izjave, koje obično dobijaju širok publicitet u masmedijima, kod verski neupućenih mogu naići na pogubni odjek.

  Među Srbima su popularne i „proročice“ poput Vave, „vidovite“ Bube, i Milje Regulus (pravo prezime – Vujanović), a među njima je i jedan muškarac koji je hirurškim putem pokušao da promeni pol i koji sebe naziva Kleo Patra. Sve njih moguće je ukratko ovako odrediti: reč je o osobama koje ne proriču u ime i slavu Hrista Gospoda, nego iz svoga demonski prelešćenog srca i uma, ponajčešće i zarad svoje slave, zbog čega su takođe veoma opasne za verski neprosvećene.

  Naravno, medijska propaganda lažne duhovnosti veoma je bitna za njeno širenje. Onemogućavajući Crkvi povratak u škole i uskraćujući joj obrazovne termine na TV-u, nadležni su, sa druge strane, širom otvorili vrata raznim „zvezdama“ novokomponovane religioznosti među današnjim Srbima. Pored televizije, veliku ulogu u širenju ove duhovne zaraze igra i štampa, pre svega, specijalizovani listovi tipa „Trećeg oka“ (mada i dnevne novine objavljuju već sasvim redovno horoskope i iscrpno beleže i raznovrsne egzibicije okultista, ponekad ih zaogrćući plaštom naučnosti, kao što je 1993. bio slučaj sa spektakularnim „misaonim mostom“ između Srbije i Rusije, koji je beogradski list „Politika“, kao jedan od organizatora ovog ekstrasenzornog magijskog eksperimenta, pokušao uz to da zaogrne i blagoslovom Crkve, zbog čega je naša Crkva od njega morala javno da se ogradi). „Treće oko“ i njemu slične revije okultizma, sadrže mnogo najraznorodnijeg materijala, pa povremeno i članke o pravoslavnoj duhovnosti, sa akcentom na čudesnome, što bi neiskusnima valjda trebalo da bude dokaz da se i ostalo, što se u ovakvim časopisima može pročitati, ne kosi sa Pravoslavljem.

  Međutim, sav taj materijal i oblikuje se i kombinuje tako da kod neupućenih razvija verski relativizam u stilu „sve religije uče o istom“ i da ih zavedu u okultističke fantazije i vežbaju u njima (reinkarnacija, astralna projekcija, tumačenje snova, itd.). Stoga u Pravoslavlju neutvrđeni narod – bar njega, ako je već sa našom intelektualnom elitom koja simpatiše i Pravoslavlje, zbog njene samouverenosti to nemoguće učiniti treba na sve načine i neprestano upozoravati da se klone takve štampe i takvih knjiga, sledujući zapovesti svoje Crkve koja zabranjuje i čitanje jeretičkih spisa, dakle, i svih onih šarenih publikacija sa opakim mirisom okultnoga (magijski tajanstvenog), kojima smo organizovano preplavljeni.

  Posle pola veka ozvaničenog ateizma u zemlji Srbiji, Srbski narod se našao na raskrsnici, duhovnoj i istorijskoj, izložen mnogim primamljivim opasnostima i zamkama. Ako želi da hodi putem svojih blagovernih predaka, od svetoga Save do svetih Novomučenika srbskih, on se od prikaza slobode i Novoga Doba mora okrenuti Hristu Gospodu, koji sve novim čini (Otkr. 21, 5) i Carstvu Nebeskome, mora se promeniti i umom i srcem i delima svojim, preumiti se i pokajati se za sva svoja stara i nova lutanja, sva zloverja koja je prigrlio, izlažući se opasnosti da izgubi svaki putokaz spasenja. Bitni element pokajničke obnove naroda jeste odbacivanje, odnosno demaskiranje i suzbijanje – silom Hristove Istine – modernizovanih praznoverica i sujeverja drevnog neznaboštva i svakog okultizma uopšte.

  Zadatak Crkve na tome planu je, pored javnog prepoznavanja starog neprijatelja čovekovog spasenja u novome ruhu i širenja popularno artikulisanih pravoslavnih istina o problemima pokretanim na stranicama okultističke literature, takođe, i ne manje javno i jasno razobličavanje „istančane“ verske mlakosti onih naših intelektualnih krugova za koje je „povratak ezoteričnim veštinama drevnosti“ (i njihovo „novodobno“ razvijanje) – kao jedna vrsta protesta, na Zapadu a onda i kod nas, protiv institucionalizovane religije, koja „očigledno ne može da zadovolji potrebe savremenog čoveka“ – poželjan i preporučljiv i za naše intelektualce.

  Razotkrivajući razpravoslavljenost svesti takvih zastupnika „novog religioznog senzibiliteta“, koji teži za „kosmičkom religioznošću, za obnovom one duhovnosti koja neće da se vezuje za jednu kulturu, za jednu naciju, za jednu konfesiju“ (dr Žarko Trebješanin, „Neki novi vernici“, Politika, 9. maj 1993.), Crkva i njeni poslenici morali bi da nađu načina da opravoslavljenim jezikom savremenosti odgovaraju na potrebe savremenog čoveka, sišavši sa uzvišenih propovedaonica i iskročivši iz svojih kabineta i predavačkih sala na duhovne vetrometine naše svakodnevice.

  Dragan Malešević Tapi

  Poznati domaći hiperrealista, Dragan Malešević Tapi, čvrsto je uveren da je i on jedna od naših mesijanskih figura. U intervjuu datom „Dugi“ (br. 1619), pod naslovom „Pokorićemo svet slikama“, izjavio je: “ Ja imam direktan ulaz u sva znanja o masoneriji i tajnim društvima“.

  Pošto veruje u reinkarnaciju, tvrdi da se protiv tajnih društava bori već vekovima. „U poslednjem životu sam bio Srbin i opet sam ovde kao Srbin sa specijalnim zadatkom“.

  Njegovi prijatelji i on se u mentalnom ratu bore protiv crne magije. „Biće dobro sa Srbijom 1999. Biće dobro. Živnućemo“, „prorokuje“ on u intervjuu.

  “Srbi – narod najstariji“

  Kult „Srba kao najstarijeg naroda na svetu“ neguje Izdavačko preduzeće „Miroslav“, koje objavljuje knjige poput „Najstariji jezik Biblije“ i slične. Dok Srbstvo tone, bez pokajanja, ideolozi ovog pokreta pokušavaju da nas uvere kako smo mi najveći i najveličanstveniji narod u istoriji. Usred rata devedesetih, koji je odneo Srbsku Krajinu, jedan pevač je, sasvim u duhu ovog pokreta, pevao: „Živjeće ovaj narod,/ i poslije ustaša./ Jer i Bog je Srbin,/ Nebesa su naša.“

  Dragoš Kalajić

  Jedan od najaktivnijih razobličitelja „Novog svetskog poretka“ na našem terenu, slikar i publicista Dragoš Kalajić, u očima mnogih pravoslavnih Srba (i Rusa, jer su u Rusiji objavljene njegove knjige), naročito početkom devedesetih, izgledao je kao borac za svetosavlje i Kosovski Zavet u surovim uslovima srbske današnjice. Njegova obaveštenost, antiamerikanizam, priča o povratku „verodostojnim tradicijama“, poznavanje ezoterije i tajnih društava poslužili su kao osnova da se u to čvrsto veruje. Bio je na strani Republike Srbske, pa je čak uveden i meću njene senatore.

  U Rusiji je bio član redakcije časopisa „Elementi“, čiji je glavni urednik Aleksandar Dugin zagovornik tzv. „nacional-boljševizma“. (Dugin je, inače, sinkretista, sklon da meša hrišćanstvo i paganizam.)

  Juriju Vorbjovskom, autoru knjige „Put ka apokalipsi: kucanje u zlatne dveri“, 1994. godine, Dragoš Kalajić je predstavljen kao “ savetnik za ezoteriju predsednika Miloševića“.

  Doduše, istine radi, treba reći da u Kalajićevom odnosu prema Hristu i Hrišćanstvu postoje dve faze.

  U prvoj, on je bio paganin-bogoborac, koji je ostrašćeno mrzeo Spasitelja sveta i veru koju je On darovao čovečanstvu. U časopisu „Gradac“ br. 5758, koji je bio posvećen Apokalipsi, Kalajić je objavio članak „Ispit katastrofe“. Glavni cilj teksta je analiza Otkrivenja Jovanovog u odnosu na Kalajićevu omiljenu apokaliptiku germanskih pagana. Po njemu, Hrišćani, čiji je predstavnik Sveti Jovan Bogoslov, imaju htonsku „forma mentis“. Ista ih navodi da apokalipsu zamišljaju kao sadističko uživanje u mučenju ljudi koji će od apokaliptičkih zala stradati. Rimska imperija, koja je gonila hrišćane, činila je to zbog svog pluralizma, pre svega religijskog, da bi spasla svet „od ataka hrišćanske isključivosti i netrpeljivosti“. Po njemu, Hrišćanstvo je „monoteistički totalitarizam“. Apokalipsa nalaže „ideal kolektivističkog, nivelirnog društva po uzoru na stočno stado“, a prema Otkrivenju, tvrdi Kalajić, spaseni su obeležni stočnim pečatom (Otkr. 9, 45). Hrišćanstvo je „sujeverje“, robovska religija, a mučeništvo nije izraz herojstva, nego „jagnjećih“ osobina čoveka-sluge, „krotkosti, poslušnosti, te spremnosti na žrtvu“. Broj mučenika koji su pali od ruku rimskih neznabožaca, po Kalajiću, mnogo je manji no što ga prikazuje „hrišćanska propaganda“. Nebeski Jerusalim je, po njemu, slika opljačkane Rimske imperije, u kojoj sirotinja uživa na „kanibalskoj“ gozbi prirećenoj za nju od strane Boga.

  Što se, pak, centralne teme Hrišćanstva tiče – sveopšteg vaskrsenja u Dan Drugog Hristovog dolaska, on to naziva „gnusnim čudom oživljavanja lešina“ (podvlačenje naše, nap. prir.)

  Pišući predgovor za sabrana dela Julijana Odstupnika, Kalajić tvrdi da je ovaj rimski car pokušao da spreči degradaciju čoveka od strane „izopačenih hrišćana“, koji su u kultu mučeništva tobož slavili leševe. Večni život je, opet, „oživljavanje lešina u eshatološkoj utopiji“. Hrišćansko predanje veli da su poslednje Julijanove reči bile: „Galilejče, Ti si pobedio!“, ali Kalajić tvrdi da ih je car-bogoborac uputio „sunčanom bogu“, Heliju…

  U toj fazi svog stvaralaštva Kalajić je čitaocima nudio vuka umesto Jagnjeta Božjeg, i vučji čopor umesto stada Dobrog Pastira. U „Ispitu katastrofe“ kaže da se „jagnje žrtvovalo da bi steklo moći velikog uništitelja sveta“. Tada je Kalajić veličao ledeni, germanski politeizam, čiji su bogovi „objektivni“, za razliku od hrišćanskog Boga koji je previše „strastan“.

  Kasnije, pak, Kalajić ne istupa više tako otvoreno, ali paganin ostaje. U tekstu o Musoliniju, „Benito suprestar“, objavljenom u “ Dugi“ br. 1671. za 1997. godinu, Kalajić tumači glas devojke koja u neofašističkoj povorci kliče „Duče!“ On kaže: “ Taj glas traži zapravo spasioca iz sve dublje krize, pa i ambisa u koji zapada civilizacija Zapada. Nije to ništa novo pod kapom nebeskom. Tema Spasioca i odgovarajućih očekivanja stara je koliko i indoevropski svet iz koga je potekla. Jevrejski Mesija samo je plagijat iranskog, odnosno arijskog Saošajnta, a Isus Spasilac jedan od njegovih avantura (podvlačenje naše, nap. prir.) Istorija pustolovina indoevropskog čoveka nas uči da ne treba pasivno zazivati i očekivati pojavu Spasioca već ga valja probuditi u sebi. Spasilac o kome je reč samo je metafora unutrašnjih snaga i sila, volja i moći“.

  Sve što je karakteristično za paganizam prisutno je i u ovom iskazu: Jevrejski mesija je „plagijat“ indoevropskog, Isus je avatar tog indoevropskog „natčoveka“, „spasilac“ je u nama. Čovek je, dakle, božanstvan po prirodi i otkrivanjem te božanstvenosti on se spasava…

  Tako se Kalajićeva „odbrana Evrope“ i Srbskog naroda, od pošasti mondijalizma svodi na uveravanje čitalaca da je spasenje moguće oslanjanjem na sebe – „poslednjeg Evropljanina“ i na svoju (novopagansku) “ božanstvenost“ tj. gordost.

  Krhka nada, nema šta…

  • Небојша Says:

   Поштовани Nikola,

   Ово је некоректни напад на србског Посвећеника, писца и књижевника, за оно што ви не разумете, зато и цитирате шта су други причали. Ви већ доносите суд за нешто што не разумете, а Исис је реко:

   „Не судите, биће вам суђено“.

   И биће тако!

   Драган је строги индивидуалац, није члан никакве секте или било каквих структура који га подстичу на нешто. Објаснићу вам то касине детаљније, кад завршим неке обавазе.

 2. Nikola Says:

  Mnogo poštovani gospodine Nebojša,
  Ovo je smešno što ste napisali gde ja sudim nekome 🙂 .
  Zar Vam moje upućivanje, informisanje građana Srbije u spoznaju istine za sajt Svetosavlje, Vama liči na neki sud ?
  Apsolutno se slažem sa Vama da je +GOSPOD+BOG+, Taj ko će suditi mene, Vama i celom svetu od njegovog začetka i tu nema dileme.
  Kao što sam ja mogao da preispitam, celokupni moj sadržaj u poruci, ni na jednom mestu ne spominje poštovanog pisca gospodina Dragana Simovića, to Vam garantujem. Ja odlično razumem to što sam i pročitao i napisao, tačnije citirao druge.
  Danas u ovom poslednjem vremenu u koje živimo je jako lukavo i pogubno za svaki Pravoslavni Srbin i uopšte za svakog Pravoslavca po svetu, tako da moramo ostati na svoje Sveto Savsko predanje i ostavštinu, koliko nam je preostalo do danas.
  Slažem se sa Vama da sam ja citirao segmente od Pravoslavnog aspekta protiv lažnih vidovnjaka, proroka i jasnovidaca, ali se ne slažem sa Vama da nisam razumeo dobro to što sam citirao. Ja nisam hteo da ostavljam svoje amatersko, laičko mišlenje kad se u potpunosti slažem sa Pravoslavnih zakona koje je ostavio naš GOSPOD HRISTOS u SVETOM PISMU, a segmenti iz knjige Pravoslavlje i sekte se u potpunosti poklapaju sa lažnih vizija kod lažnih proroka. Možete pogledati na sajtu Svetosavlje, ko je zapravo autor sajta i autor knjige segmenta koju sam prikačio.

  Molim Vas da mi odgovorite, da li je za Vas Srpski Prosvećenik (u ovom slučaju pesnik Dragan Simović), čovek koji prosvećuje ljude sa vizije antihristovih sluga i njihovih lažnih proroštva (u slučaju Milojka Kremanca ) ?
  Srpska pravoslavna crkva već Vam je dala odgovor na ovog pitanja, što se tiče toga još od njenog nastanka u vremenu Svetih Oca Save i Simeona. I u ovom slučaju je jasno vetar u kom pravcu duva.
  Hoću da Vam poštovani Nebojša jasno potenciram i napomenem da nema igranja sa literature iz ovakvih oblasti kao knjiga pisca Simovića, koje su kombinovane sa nekim avanturističkom literaturnom književnim aspekta. Bez razlike koliko bio rejtin autora u svetu ili matičnoj zemlji ipak nećemo proći bez duhovnih posledica. Sa jedne strane je uredu što gospodin Simović nije član nikakve sekte ali sa druge nije uredu što se poigrava se nečim što je danas svrstano kao najveći Srpski neprijatelj, (mislim na lažnog proroka Milojka i zamajivanje Srba kao i lažnih Tarabići i mnogo, mnogo drugih).

  Nudim Vam predlog da sami istražite na javnih pretraživača oko ove oblasti ili Vam mogu poslati stručnu literaturu na ovoj temi. Na doljnoj adresi se nalazi (akademsko ali ipak Pravoslavno) istraživanje koje su sastavili budući doktori tj studenti sa Medicinskog fakulteta iz Beograda, tj sajt studenata Medicinskog fakulteta u Beogradu.
  Svaka čast studentima, izvršili su selekciju svih sekti po Srbiji.
  Ovo je jako korisna informacija za današnjoj teškoj i palojo situaciji u kojoj se nalazimo !
  http://fwd4.me/0wDb

  Za kraj da Vam napomenem da ovo sve što sam dostavijo, nije nikakav sud nikome, nije nikakav napad nikome, ove su samo stavovi i informacije u globali Pravoslavne crkve u svetu, kojih sve više i više ih danas zaboravljamo.

  Želim Vam svako dobro i Bog Vam pomogo,
  nedostojni N.

 3. Gordon Flash* Says:

  *NI JEDNO LJUDSKO BIĆE NIJE DOSTOJNO BIĆU PRAVOG BOGA,ONOGA ŠTO ON SAM PO SEBI JESTE*

  BUDA_LAMA*

 4. Gordon Flash* Says:

  *SVE RELIGIJE LJUDIMA SVETSKE,
  SAME SVOJEMUU NERAZUMOM SEBE OSUDILE SU NEVERSTVOM U POSTOJANJU SVE_TOGA,
  *E_TARa*,PRAVOGA BOGA JEDINOGA SVEMU U SEBI*

  BUDA_LAMA*

  • Небојша Says:

   Поштовани Nikola,

   Да, заиста има смешних ствари, а најсмешније од свега је да сте ви ипак имплицитно, у претходном коментару, донели суд о Драгану, рекавши ово:

   „Poštovani Nebojša, Hteo bih Vama i čitateljima ovog sajta, koji nisu upućeni ili nisu informisani u ovakve opasne i pogubne duševne knjige za Hrišćane na ovakvih tema i lažnih proroka, kao što je Miloje Kremanac da plasiram jasan stav i mišljenje iz Pravoslavnog ugla.“

   Дакле, ви јасно овим ставом имплицитно говорећи о Драгановој књизи доносите суд о њему, јер он је аутор књиге, дакле говорећи да је његова књига „опасна и душевно погубна“, па сте опет вашим речима рекли да је Милоје Креманац „лажни пророк“.

   Ако говорите да је Драганова књига опасна и душевно погубна Ви сте јасно изрекли и суд о аутору, да је и он „душевно погубан“( за дрштво у коме је написао ту књигу), јер аутор је Драган Симовић, и тако испада ја је он неко зло, јер пише „опасне и душевно погубне књиге“, то је ваш суд, изнета квалификација после читања књиге и размишљања. То су Ваше речи, то није извучено из цитата са сајтова које сте дали у прилог.

   Кад је Исус рекао ово:

   “Не судите, биће вам суђено”.

   То се односи на неки морални суд, неко дефинитивно осуђивање некога у моралном-духовном смислу за оно што је он учинио или урадио, као и у смислу етикетирања. На такав суд је Исус мислио, не кад неко нешто опљачка, па га осуде за крађу. Дакле, Исусовио говорење у суду и доношењу судова има духовно-морални смисао, а ви сте то имплицитно изрекли за Драгана када сте донели суд, који је дефинитиван, јер говорећи да је Драганова књига „опасна и душевно погубна“ ви сте изрекли суд, па и етикету сте трајну прилепили Милоју Креманцу, да је лажни пророк, и то је суд. Све су ове квалификације и судови искључиво ваше речи, не цитати са сајтова, а најсмешније је то, што да би видели да ли ће све да се одвије како пише у Драгановој књизи, односно како је рекао Милоје Креманац, те ствари тек треба да се одмотају, ради се о будућем времену, и када се ради о Космету, и о другим стварима, навешћу још две.

   Дакле, ми још не знамо да ли ће то да се догоди баш тако или не, то је још у процесу догађања и одмотавања.

   Рецимо… у књизи која је писана 1992/1993, дакле пре 20 година, пише да ће доћи време када ће доћи доба када ће људи користити Теслину технологију бесплатног коришћења енергије из околине, онако како је Тесла замисио и показао путем неких изума. То је на путу да се догоди, јер многи Теслијанци у Србији и целом свету раде на томе, код нас су то Велимир Абрамовић, Горан Марјановић и остали значајни Теслијанци. Један је и дао коментар у овој теми. Ја то желим да се деси, али да ли ће се то десити или не, то тек треба да видимо у будућем времену. Онда, како можете донети суд да је Милојко Креманац лажни пророк, како сте и рекли?

   Дуга ствар коју сам рекао да ћу поменути је Православље, у књизи пише да ће у неком будућем времену Православље бити у измењеном облику. И то се односи на неко будуће време које још није дошло. Можда ће се догодити, можда и неће, али да се то сагледа треба попричекати, у неким будућим догађањима, онда како можете да за Милоја Креманца кажете да је лажни пророк?

   У том контексту Вам одговарам и на ово Ваше питање:

   „Molim Vas da mi odgovorite, da li je za Vas Srpski Prosvećenik (u ovom slučaju pesnik Dragan Simović), čovek koji prosvećuje ljude sa vizije antihristovih sluga i njihovih lažnih proroštva (u slučaju Milojka Kremanca )?“

   Прво, овде изврћете целу ствар, јер сам за Драгана написао да је „србски Посвећеник“ не „Просвећеник“ како ви изврћете, што има другачију конотацију, а доказ за то су ове моје речи:

   „Ово је некоректни напад на србског Посвећеника, писца и књижевника…“

   А сад да Вам одговорим на питање…

   Овде опет Ви својим речима, не цитатима са сајтовима, дајете суд о Драгану да он просвећује људе са визјама антихристових слугу и лажног пророка Милоја Креманца. То је веома јасан Ваш суд Nikla, чак и увреда према Драгану, зато што није тачно, јер он то не ради, не иде улицама да млатари својом књигом и тако „просвећује људе“, нема своје емисије на телевизијама попут тих Клеопатри, где би причао о својим визијама, па да тако просвећује људе, човек је само написао своје јасновиђење пре 20 година, издао књигу, и то је то. Нити је члан било какве секте и групације која му је рекла то да ради и дала задатак, једноставно, то је његово јасновиђење које је он претворио у књигу, и чак не зарађује на томе, већ је дао да се бесплатно дели у електронском издању, ко хоће да чита нек чита, ко неће и не мора.

   Овде чак дајете тешку квалификацију и суд, који је нетачан, да Драган просвећује људе путем лажног пророка Милоја Креманца, а видели смо да неке ствари о којима је говорио Милојко Креманац, тек треба да сазнамо да ли ће се десити или не, па како онда неко може да буде лажни пророк?

   Толико погрешних разумевања имате око мог горњег коментара, да се сам питам како ли ћете схватити овај који је дужи, а у претходном кажете ово:

   „Slažem se sa Vama da sam ja citirao segmente od Pravoslavnog aspekta protiv lažnih vidovnjaka, proroka i jasnovidaca, ali se ne slažem sa Vama da nisam razumeo dobro to što sam citirao.“

   Ја Nikola нисам ни рекао да сте погрешно разумели то што сте цитирали, већ ово:

   „Ово је некоректни напад на србског Посвећеника, писца и књижевника, за оно што ви не разумете, зато и цитирате шта су други причали“.

   Рекавши ово:

   „Ово је некоректни напад на србског Посвећеника, писца и књижевника, за оно што ви не разумете“

   Јасно алудирам да некоректно нападате Драгана ЗА ОНО ШТО НЕ РАЗУМЕТЕ У ЊЕГОВОЈ КЊИЗИ, а не у вашим изнетим цитатима, и зато и закљуучујем:

   „зато и цитирате шта су други причали“.

   јер не разумете садржај књиге, а не цитате са сајтова…

   Е, сад, прокоментарисао бих мало ово што сте изрекли…

   „Ja nisam hteo da ostavljam svoje amatersko, laičko mišlenje kad se u potpunosti slažem sa Pravoslavnih zakona koje je ostavio naš GOSPOD HRISTOS u SVETOM PISMU, a segmenti iz knjige Pravoslavlje i sekte se u potpunosti poklapaju sa lažnih vizija kod lažnih proroka“.

   Прво, Исус Христ није оставио никакве законе у Светом Писму, јер он га није ни писао, већ попови тадашњег времена. А друго, чак и да се слажете што пише у православним књигама о лажним пророцима, без вашег лично просуђивања у конкретним случајевима, чим се сложите са тиме, па то после на слепо изговорите у неком конкретном случају као што је Драганова књига, без свог личног размишљања о садржају књиге, прихватањем тих ставова као ваших, у моменту кад их изговорите у неком случају, попут овог, ви преузимате одговорност за донешене судове, он је тада и ваш, не само суд православних књига. Бог вам је дао све инструменте да размишљате својом главом, и да је тако, видели би да Милоје Креманац није лажан пророк, јер за неке ствари које је изреко тек требамо видети у неком будућем времену да ли ће се догодити.

   Међутим, кад причамо о Библији, ја тврдим, да 90% људи који се куну у Библију, нису је ни читали, односно само су гутали предивне цитате које је Христ изговарао, оно што су попови презентовали, али да су читали Библију видели би неке скандалозне ствари , и то у самом почетку, ради се о Инцесту!

   Да, да… добро сте чули, ево потврде, све се може проверити.

   Прва књига Мојсијева;- глава 19: 30 ; 38

   Имате случај инцеста, где Лотове кћери имају сексуални однос са њим, само да би продужиле лозу!!? То је одвратно и неморалмо, нема шансе да је Библију писао Бог, то је тако смешно, ево тог дела:

   30. А Лот отиде из Сигора, и стани се на оном брду с двије кћери своје, јер се бојаше остати у Сигору; и живљаше у пећини с двије кћери своје.
   31. А старија рече млађој: наш је отац стар, а нема никога на земљи да дође к нама као што је обичај по својој земљи.
   32. Хајде да дамо вина оцу нека се опије, па да легнемо с њим, еда бисмо сачувале сјеме оцу својему.
   33. И дадоше оцу вина ону ноћ; и дошавши старија леже с оцем својим, и он не осјети ни кад она леже ни кад устаде.
   34. А сјутрадан рече старија млађој: гле, ноћас спавах с оцем својим. Да му дамо вина и довече, па иди ти и лези с њим; еда бисмо сачувале сјеме оцу својему.
   35. Па и то веће дадоше оцу вина и уставши млађа леже с њим, и он не осјети ни кад она леже, ни кад устаде.
   36. И обје кћери Лотове затруднеше од оца својега.
   37. И старија роди сина, и надједе му име Моав; од њега су Моавци до данашњег дана.
   38. Па и млађа роди сина, и надједе му име Вен-Амије; од њега су Амонци до данашњег дана.

   Ово вам попови не цитирају, већ друге ствари, пошто знају да 90% вас тзв. „религиозних људи – верника“ нећете ни да читате Библију, манипулишу са вама ко са малом децом, али ово се налази на самом почетку Библије, и просто је невероватно да људи то не примете, односно то је знак да 90% људи и не чита Библију.

   Оних 10% људи који прочитају ово, углавном попови, а и друге компромитујеће и шкакљиве ствари за Божји Универзални морал, јер тврди се да је Библију писао Бог, ћуте о овоме. Јасно је да Библију није писао Бог, већ попови у времену настанка Библије, па су је касније мењали по потреби духа одређеног доба. А да свештена лице мењају Библију, да би опрали своје грехе, говоре и неки наши монаси који су уз Атемија стали храбро у одбрани Православља. Имам тај видео прилог у једном тексту.

   Ви Nikola дајете цитате о сектама, а у врху СПЦ имате Епископе који издају Православље и воде га екуменизму под патронатом Римокатоличке цркве. То је горе од секташтва, то је издаја Светосавља и Православља!

   А што се тиче Исуса Христа, главна ствар је шта је он реко, а попови нусу записали у Библији, има и тога, но то је дуга прича, и не би сад започео ту тему…

   Поздрав.

 5. Nikola Says:

  Poštovani Nebojša,
  Posle ovoga teksta što sam pročitao za Svetog pisma – Bibliju i GOSPODA HRISTA koji ste napisali, mislim da je dosta bilo od moje strane i nemogu da produžim da pišem dalje. Neću da ja snosim nikakvu savesnu odgovornost, niti da bidem inspirator Vaših svatanja koje ovde iznosite za Pravoslavnog Hrišćanstva.
  Svako ko dobro poznaje Pravoslavnu veru i Crkvu, svatiće šta sam hteo da kažem i kakvu je bila moja poruka.
  A takođe će svatiti i šta ste Vi rekli i koliko je sve to ispravno i ima smisao u Veri Hristovoj.

  Mogu Vam potvrditi da ste na kraju rekli nešto odlično i tu ste 200% apsolutno ispravni a to je ovaj citat:
  Ви Nikola дајете цитате о сектама, а у врху СПЦ имате Епископе који издају Православље и воде га екуменизму под патронатом Римокатоличке цркве. То је горе од секташтва, то је издаја Светосавља и Православља!

  Nisam hteo da otvaram ovu oblast ali HVALA I SLAVA BOGU, Vi ste dotaknuli suštinu svega ovoga. Takozvana spc više nije Prava Crkva Hristova, već samo formalna, školjka institucija u Srbiji. Ona se nalazi u >veliki jeres< a stvari koje se odvijaju unutra su nezamislive za normalnog čoveka. I zato nastaju preko noći ovakvi lažni proroci i lažna proročanstva uz blagoslov otpale spc.
  Ja sam je odavno napustijo i ne pripadam više u spc. Prema proceni u Vašoj Hrišćanskoj zrelosti Nebojša ne verujem da ćete svatiti šta se dešava ni u crkvi u egzilu kod v.Artemije, mada su oni na ispravnijem putu od spc pa zato Vam se čini da kao brane Pravoslavlje. Ali još uvek nisu to što ste rekli: који су уз Атемија стали храбро у одбрани Православља.
  Evo malo pojašnjenje u korist svih zainteresovanih: Ne može da brani neko Pravoslavlje koji saslužuje ili se moli u zajedničke liturgije sa Grčkom novokalendarskom crkvom po Gregorijanskom kalendaru i tu je sve jasno. Novi kalendar je otpali i anatemisan od Sveti Otaca Pravoslavne Crkve.

  Ako ste borac Svetosavac i hoćete da branite Preostalog Pravoslavnog Hrišćanstva u Srbiji, sa ljubavlju Vam preporučujem Vama i svim našim Srpskim braćama i sestrama da se priključe u Srpsku Istinsku Pravoslavnu Crkvu – SIPC (eng.STOC) ili možete posetiti sajt i više se informisati na serbiantrueorthodox, tačnije ovde:

  http://www.serbiantrueorthodox.org/

  Nek je SVEMOGUĆI BOG na pomoć Srbiji i Srpskom rodu !
  N.

 6. Богосав Says:

  НИ-КОЛА, НИКО-ЛА, ОКАНИ-Л, ЛОКАНИ, АЛ-НИКО, КИЛОНА, ЈЕСИ КИЛОЊА јер се од твог ИМЕ-на св е
  ово ТВОРИ. И мокраћа и столица су БОЖИЈЕ творевине а ИЗГОВОРЕНЕ РЕЧИ су ТВОЈЕ, лепе,
  или ПОГАНЕ, твој избор из твојих мисли и уста излазе. Угризи се за језик, осетићеш и физичку бол, јер
  си опседнут демонском енергијом. Кажеш да си СРБИН а пишеш ЛАТИНИ-цом, а ко поништи СРБЕ
  БОГУ-МИЛЕ, него ЛАТИНИ и они који ЛАТИНСКИ крст РАСПЕЋА преузеше уместо КРСТА СУШтИНЕ,
  равнокраког, на БАРЈАКУ МУСИЋА СТЕВАНА и БОШКА ЈУГОВИЋА. са 12 крстова около. СВЕТОМ САВИ
  такав крст коптски свештеници показаше У ТЕБИ, ЕНО ГА исти такав ћерка ми донела из Коптске цркве Каиру. Такви су многи крстови на московским Кремаљским храмовима. КОСОВСКИ;КОПТСКИ и
  КРЕМАЉСКИ крстови због којих језуити-запад-католици вриште ко бикови копају, немогу да заврше
  апокалиптични стампедо, А ТИ СЕ НИКО-ЛА њима придружиуо и пениш а незнаш да стојиш али у духу
  мртав. Погледај сајт мој ( где је твој сајт, твоје творење покажи) ~~слике и закон постања~~ да се мало
  отрезниш, јер ниси БУДАН. КО СЕ СРБА И СРБИЦЕ ОДРЕКНЕ, БОГ СЕ ЊЕГА ОДРЕКНЕ.!
  БОГ СРБ ЧУВА СРБИЈУ, СРБИЈА ЈЕ БОЖИЈЕ ОКО, КОСМЕТ ЈЕ ЗЕНИЦА БОЖИЈЕГ ОКА!!!
  ДОГОДИНЕ ПРИЗРЕНУ СА ПУТИНОМ СРБИНОМ!!!!!! БОЖЕ ДАЈ 11

  • Небојша Says:

   Добро, свако је рекао шта је имао. Време је за уједињење. Данас треба да напишем текст о уједињењу патриотске сцене, то је једини излаз на предстојећим изборима, да победи Србија, а не квислинзи.

 7. ivant Says:

  мудре мисли!
  јел постоје неки докази о години настанка овог писанија?

 8. Ivana Says:

  Nikola eto ja sam prisala Artemijevcima da se tako izrazim jer sam mislila da su oni istinski pravoslavni , i eto malo sam pogledala po vasem sajtu a cinimi se da sam i pre naletela na njega kad sam trazila o krstenju, i naisla da smo svi ustvari neispravno krsteni, i bas sam kod svog mladjeg detea insistirala da se pogruzava zbog toga sto sam kod vas procitala.
  Nego se sad kolebam pa kako ja ovako izgubljena potpuno neuka sto se pravoslavlja tice ,da kaze covek pocetnik, da znam da i vi niste jos jedan tamo ogranak pravoslavlaj za koji moze da se sumnja da li je zaista ispravan. I naravno najvise me zanima a ako bi i resila ponovo da se krstim a pogresim u vezi sa vama onda nije jedno krstenje nego dva, a da li se ponovo krste i oni sto su pogruzavani u SPC. Bas mi mnoge stvari nisu jasne, a jos manje mi je jasno kako uopste odabrati ako si pocetnik i nisi siguran ko je istinski pravoslavan. Stvarno uzas, kao kad covek pokusava da bira da li je nesto GMO ili nije a ni ne znas kako GMO izgleda i sve ostale zamke danasnjeg doba…Imas li odgovor ili je na meni da se zeznem ili ne?

 9. Nikola Says:

  Poštovana Ivana,

  Vi ste postavili pravo pitanje za Vas i Vašu porodicu a ja imam pravi i tačan odgovor na Vašu veliku dilema. Nemojte da odlučujete ništa sami pre razgovor sa mnom a posle ostavljam na Vašu slobodnu volju.
  Ali pre toga moram da Vam napomenem da nemožemo da vodimo ovakav presudan i važan razgovor za Vas na ovakvom javnom mestu radi upada neciviliziranih individualaca sa strane. Insistiram preko email-a, tako ćete moći i razmišljati precizno bez upada sa strane. Daću Vam informacije koje ćete proveriti i videćete da je sve realno i postoji na ovom svetu i da ništa nije izmišljeno.
  Ako se slažete pišiti za ostalo je lako.

  Srdačan pozdrav,
  Nikola

  • Небојша Says:

   Nikola,

   Ako Вам је имејл тај који остављате приликом уписивања коментара прави, могу га проследити Ивани, па ви комуницирајте.

 10. Ivana Says:

  Vazi Nebojsa, i hvala sto si uvek tu za mene ! Samo jos Nikola da potvrdi

  • Небојша Says:

   Ма нема проблема Ivana, 😉 ја сам ту увек да помогнем тамо где могу. Кад Nikola потврди, даћу ти његов мејл.

 11. Gloria Mundi Says:

  ..i nemoj imati drugog boga..

  ..a šta sad da radim ja kada ZNAM DA JEDAN BOG
  *E_TAR*
  IMA SVE NAS U SEBI ma sa svem sve svetske religije od usijane Suncem Indije potekle pa sve do nas ovde i danas..
  ____
  !!!!!!!
  ¤¿¤
  —-
  ..kosa mi se diže na glavi kolki je taj trend duhovnosti uzeo maha,a oni koji uče ceo svet poštovanju boga PRVOSVEŠTENICI, NAJVEĆI NEVERNICI JESU..

  sic transit
  gloria mundi

 12. Nikola Says:

  Nebojša,
  Možete ostaviti moj emali Ivani koji Vam ostavljam prilikom poruke, to je jedan od više email kojie imam.
  Pozdrav.

 13. Јелена Says:

  Nikola, да ли могу добити ја Ваш мејл од Небојше, имам сличну дилему као Ivana. Хвала.

 14. Василије Says:

  „PROROCI“ DEVEDESETIH I RASPETO SRBSTVO:

  http://www.svetosavlje.org/

 15. Srbin iz Krajine Says:

  Ja nisam kršten,samo sam uz pomoć kuma PRVONAIMENOVAN.
  Ako hoću da uvažim dobre namere Hrišćanstva mogu da se KRŠTEVAM KAO HRISTOV SLEDBENIK U HODOČAŠĆU ONAMO I ONAKO KAO ŠTO JE DOBRI GOSPOD HRIST KRŠTEVAN.
  Ako hoću da se krštevam kao hrišćanski vernik onda o tome kakogod brine SVEŠTENIK U ONOJ CRKVI GDE SE VERNICI DOĐU KRŠTEVATI.
  Ako ove majke ne ili žele biti zbunjene ti nemoraš sve praviti sebe kao kakav guru Nikola,
  SVETI ČIN KRŠTEVANJE NIJE TAJNA NI STROGI ČIN OBAVEZANO U SVEMU ISTI.
  Srogi čin i tajnost je praktikovao Alojz Stepinac

 16. Nikola Says:

  Jelena,
  Svakako da možete dobiti moji email, nije problem.
  Ja sam malo izašao dobar pa samo dajem informacije i pravim nekome uslugu, ništa više od toga.
  Za onima koji smeta moja pomoć ili se ne slažu, slobodno neka sami uzmu adresni sajt Srpske Istinske Pravoslavne Crkve, koji je naveden gore. Na njemu ima navedeno sve moguće informacije koje vas mogu zanimati, čitajte, istražujte, zaključujte, sudite ili pitajte stručnu službu i profesionalnog aktivnog sveštenstva koji su dostupni za kontakt i bave se sa tim stvarima.
  Tako ćete zaštediti i mene i vama dragoceno vreme, energiju i još mnogo toga.
  A na kraju krajeva ja sam samo običan laik u svemu ovome koji se trudi da bude vernik, ništa više.
  Jel tako Nebojša ili nije ? 🙂

  Pozdrav,
  Nikola

 17. Ivana Says:

  Nikola ja vam poslala mejl da li ste ga primili ?

 18. Nikola Says:

  Ivana,
  Da dobijo sam mejl i sada sam vam odgovorijo.
  Pozdrav,
  Nikola

 19. Srbin iz Krajine Says:

  Nemoram biti vernik da bi poštovao pravo na postojanje religija i vernika ali ako nešto zaglupljuje i ubija ljude ma kako ga veličali kao najsvetije ,ma nek ga njegov vrag nosi tamo gde nas hoće da vodi.

  Ljude netreba religijama učiniti ni ovcama ni vukovima .

 20. Dragana Says:

  @Nikola
  CESTITAM VAM NA UPORNOSTI. Ipak zapitala sam se da li jedan posvecenik poput vas zna za kochnicui kad mu je vreme da istu povuche? Mozda su ovo sve trabunjanja koja su ovde objavljena i zaista svako treba da ostavi komentar jer smo se naslusali laznih proroka od 90tih pa naovamo i cini se da su se svi laznjaci skupili u Srbiji tokom tih najcrnjih godina nasih zivota i istorije naseg naroda. Ali budite ozbiljni, pominjete Kalajica koji je bio obican tragatelj kao i vecina nas. Umeo je doduse lepo da zbori i u prirodi mu je bilo da nametne svoje misljenje pa su ga mnogi ozbiljno shvatali, preozbiljno. Pominjete Tapija masona -po sopstvenom priznanju- i da makar malo znate o masonstvu znali biste da je njihov bog luchonosha.
  Dakle Nikola, vi zvucite ili kao novi svezi freshki vernik ili jednostavno ste covek sa malo znanja i argumenata ali spreman za prepirku. Nema potrebe. Bice jos laznih proroka i bice prevarenih ali se ljudi od njih ne cuvaju ni vikom niti na silu.
  Evo ja pricam i pricam i pricam da u Starom Zavetu proroci zapisase sudbinu naseg naroda i znate sta? Niko nista! Mogu da vam svima citiram i proroka Danila i proroka Jezekilja i proroka Jeremiju i od reci do reci da vam svima pokazem i desifrujem gde su pomenuli Milosevica i njegov odlazak u Hag – kao i svih njegovih saradnika, doslovce tako pise- i Kosovo i sta ce biti sa istim -dace se vasa zemlja i svetinje u vlast najgorima medju narodima- ali uazlud.
  AKO SAM NESTO SHVATILA TO JE DA SE ISTINA U SRBIJI KRIJE I SVE STO JESTE ISTINA TO SE PRECUTKUJE.

 21. Dragana Says:

  @Ivana
  Vase sumnje oko ispravnosti krstenja su ispravne ali tu dilemu koja vas muci resicete ako odete u neki od manastira – Kovilj je manastir kojiimatelefon a znam iz sopstvenogiskustva da se odrasli kao i deca krstavaju pogruzavanjem u vodu od glave do pete-
  ONO STO ZELIM DA VAM KAZEM, I PODNO OSTROGA SE NAJVEROVATNIJE POGRUZAVA U VODU NA NAJPRAVILNIJI NACIN ALI SETITE SE…TAMO JE KRSTEN I ONAJ KOJI SE BAVI POLITIKOM NA NAJGORI NACIN A ZOVE SE CEDOMIR JOVANOVIC . MENI SE CESTO CINI DA JE TO JEDNA NEKRSTENA DUSA ILITI PRAVI NEKRST -MOZDA VAM JE POZNATO MISLJENJE VLADIKE AMFILOHIJA KOJI JE UCESTVOVAO U TOM KRSTENJU O NJEMU- PA ONDA ISPADA DA SU VASE SUMNJE O „ISPRAVNOSTI“ ILI „NEISPRAVNOSTI“ KRSTENJA SUVISNE. Krsteni jeste ali sta ce od vas – mene, svih nas- ispasti zavisi samo od nas. Sama sumnja u ispravnost krstenja cesto ume da bude zamka.

 22. Dragana Says:

  I JOS JEDAN KOMENTAR -oprostite sto sada ja nemam kochnicu-
  BICA SVETLOSTI KOJE SIMOVIC POMINJE SU BICA KOJA SE CESTO POMINJU KOD POZNAVALACA OKULTNOG -SVETLOST, LUCHONOSHA, PALI ANDJELI ITD-A NAJOCIGELDNIJA JE SLEDECA RECENICA: BICE DOBRO I TVOM I HRVATSKOM NARODU KADA SE VASE CRKVE UJEDINE????
  POSTOVANI SIMOVICU, POSTOVANI MILOJKO – NE NE I NE! EKUMENIZAM NIKAKO! DOBRI LJUDI STA JE VAMA? DA STE ZAISTA SRELI BICA SVETLOSTI -VI ZNATE JESTE LI- STO IH NE UPITASTE ZASTO VAM TAKVU JERES UOPSTE POMINJU?
  OPSTE JE POZNATO DA SE GRADI SOLOMONOV HRAM U JERUSALIMU, DA SE SIRI EKUMENIZAM BILOMILO BILO SILOM I DA SE CEKA SKORI DOLAZAK ONOGA KOJI CE SVE RELIGIJE UJEDINITI ALI JE SVE OSIM BOGA IZ SVETOG PISMA I SVE OSIM HRISTA ZA KOGA MI ZNAMO. SVE JE „ANTI“…DOBRI LJUDI STA VAM JE ? KAKVA BICA KAKAV EKUMENIZAM KADA ZNATE KOLIKO JE NASIH SVETIH OTACA UPOZORAVALO I UPOZORAVALO I PLAKALO DA SE OSVESTIMO I NE ULAZIMO U SAVEZ SA VATIKANOM???
  UZGRED TA SVESTLOSNA BICA MOGU BITI I DEO BLU BEAM PROJEKTA -KAO STO JE VEROVATNO I GOSPA IZ MEDJUGORJA I SL-


  • Небојша Says:

   Dragana,

   Види се одмах да немате кочнице, нити стрпљења и разумевања да схватите овај текст јасновиђења и сад практично оптужујете Драгана да пропагира екуменизам, што није тачно, али наравно, као и сви који су затворени у својим догмама и догматичним „размишљањима“, чим чују нешто различито, одмах изкалкулишу то у своје шеме, јер вама треба само одушка да своје незадовољство искалите на другог, и зато правите следеће конструкције извлачећи из целе реченице овај део, контекст који вам треба за ваше неправедне оптужбе, да се мало истресете, до следећих попуштања кочница, и тако све у круг.

   Ви кажете:

   „BICA SVETLOSTI KOJE SIMOVIC POMINJE SU BICA KOJA SE CESTO POMINJU KOD POZNAVALACA OKULTNOG -SVETLOST, LUCHONOSHA, PALI ANDJELI ITD-A NAJOCIGELDNIJA JE SLEDECA RECENICA: BICE DOBRO I TVOM I
   HRVATSKOM NARODU KADA SE VASE CRKVE UJEDINE????“

   Драган није рекао само ово:

   „BICE DOBRO I TVOM I HRVATSKOM NARODU KADA SE VASE CRKVE UJEDINE????“

   Већ, цела реченица гласи овако:

   „На крају, у неко доба, нестаће мржње између ових народа сада зараћених, кад се две ваше цркве садашње споје у једну цркву, али ће то тада бити посве нова црква у светлости“.

   И где ви овде видити жено божја пропаганду екуменизма?

   Прво, чак и да у овоме видите екуменизам, овај период када ВРХ СПЦ води православље у екуменизам, не Драган јасановидац, који годинама ово унапред види, он само описује ток догађаја, шта ће да се деси, а ви му подмећете да се он наводно залаже за екуменизам, да га пропагира, само зато што је видео да ће се то догађати. То наравно није тачно.

   Узмимо хипотезу да ће се то и десити, и поред тога што сви ми желимо да се то не деси, јер ВРХ СПЦ-а има подршку тренутног издајничког режима на власти и Ватикана. Дакле, по вама, јасновидац који је пре 20 година видео да ће се екуменизам код Срба десити, заговара га и лично?! То није истина, јер ви због обневиделости не схватате просту чињеници да јасновидци само описују ток догађаја, шта ће се у будућности дешавати, они нису криви за то, они само описују ток догађаја, а поготову се Драган лично не залаже за екуменизам, већ за уједињење србског народа по свим основама, па и духовним.

   Јасновиђење је писано у периоду 1992/1993 када многи нису ни знали шта је екуменизам, шта значи та реч, а тада се није ни говорило по медијима о отвореном екуменизму од стртане Врха СПЦ.

   Али, јасановидци само описују ток догађаја, под условом да је то што ви видите екуменизам, али није, но узимам као да јесте, да би вам указао где грешите. Не може онај који види да ће се у будућности нешто неминовно догодити, бити и крив за то, ИЛИ ДА МУ СЕ НАМЕЋЕ ДА СЕ ОН ЗА ТО ЗАЛАЖЕ. Само људи који су сужених оквира перцепције, намећу им намере и фикс идеје да они лично пропагирају екуменизам. Њима само треба мета за пљување, ништа друго, не разумевање.

   Е, сад, оно најважније, ово што је Драган написао уопште се не односи на екуменизам:

   „На крају, у неко доба, нестаће мржње између ових народа сада зараћених, кад се две ваше цркве садашње споје у једну цркву, али ће то тада бити посве нова црква у светлости.“

   Дакле, овде је јасно да се не радио о овоземаљским црквама, већ једена посве нова, у светлости. Дакле не ни садашња Католичка, Православма, већ једна потпуно нова, у светклости.

   Овај цитат има своју ширину и дубину, дакле нешто потпуно ново, ни јасновидац не наговештава шта, али чим се помиње светлост, Црква у светлости, то нема конотацију већ постојећих строго организованих религија, ваћ најдубље дубине саме духовности.

   Не можете тачно да појмите шта је јасановидац видео, можете само да слутите, и чињеница да Драганова реченица коју сам цитирао може да се тумачи и овако као ја, говори да су могућа више сценарија, јер да би заиста сазнали шта ће се десити, требамо сачекати, то је још будућност за све нас, то тек треба да се догоди, то је процес у току, а можда ни наша ни будућа генерација то још неће спознати, а можда се то догоди и за 10 година, али евидентна је чињеница да то време још није дошло, тек треба да се догоди, будући да мржња између хрвата и срба још траје, посебно код хрвата који и дансас величају усташе, по њима дају имена улица и тргова, имају и усташку странку, ову – „У Хрватској делује Павелићева усташка странка„:

   http://fwd4.me/0wgP

   По хрватима у Јасеновцу није страдало око 700.000 срба, што је цифра из СС немачких извора, већ 80.000 а по најновијем како кажу хрвати, Срби више не смеју да говоре о својим жртвама у Јасеновцу, јер је то „језик мржње?!“ ( Хрватски Хелсиншки Одбор: Подаци о Јасеновцу су језик мржње)

   Ове детаље сам вам јасно изложио да би се јасно сагледало да Драган у свом јасновиђењу говори у неком будућем времену, када не буде било мржње између ова два народа, то тек треба да дође, не о екуменизму које је у току са истовременом тренутнои-владајућом мржњом измеђе ова два народа. Међутиим, ви одмах приписујете Драгану да се залаже за екуменизам. Екумензам у којег србски народ уводи врх СПЦ уједињењем у једну цркву, неће донети нестанак мржње између хрвата и Срба, то је јасно, а самим тим је јасно да Драган описује неки даљи период када ово говори:

   „… али ће то тада бити посве нова црква у светлости“

  • Небојша Says:

   Dragana,

   А када Драган говори о светлосним бићима, он говори о духовном свету, о духовним виђењима, не о физичком виђењу тзв. „светлосних бића“ путем „blue beam“ пројекта, и то је сасвим јасно, јер забога ради се о духовном свету, не физичком.

 23. Богосав Says:

  Небојша, брате, ов неосољени опет на Драгана Симовића, песника горостаса ПРВОСВЕШТЕНИШТВА
  БОЖИЈЕ ЦРКВЕ У СВЕТЛОСТИ. Ова ИМЕ-нована ДРАГАНА појма нема о томе, не разуме, јер је ушла трачнице манипулације, догме које ће се брзо распрснути. Скупља отпатке у јаркове, уместо да је на МАГИСТРАЛИ БОЖИЈЕ ИСТиНЕ коју јој Симовић подастире. Елем ТАЈНЕ НЕБА, су најпрецизнија ДОКТРИНА СРБСКА и ЦИВИЛИЗАЦИЈСКА на 27 страница. Приде овом је и препорука
  да овакве србске неверне томе прочитају ПОЗНАВАњЕ ОПШТИЛА- ЧОВЕКОВИХ ПРОДУЖЕТАКА(
  речи,папирни путеви, одећа,новац, стрипови, точак, фотографије, телеграф, радио, тв, интернет,
  око 25 тих продужетака) из 1971, Маршала Маклауна. Кључ за разумевање друштвеног развитка
  види у ПРАВИЛНОМ тмачењу ПРОБЛЕМА КОМУНИКАЦИЈА. Сматра да друштвени систем у већој мери одређује ПРИРОДА ОПШТИЛА него њихова СДРЖИНА. Управо у ПРОЈЕКАТ
  РУСИЈА ( забрањене књиге , СРБски ФБРепортер), се на 108 страна образлаже ИНВАЗИЈА
  информационе технологије манипулација као ДИВИЗИЈЕ за покоравање човечанства. Овај ПРОЈЕКАТ
  је изванредна КОНЦЕПЦИЈА ослобађања човеЧанства, заснована на планетарним преображајима
  и КОСМОЛОШКИМ ПЕЧАЋЕЊЕМ, о коме СИМОВИЋ приповеда. И езотерија, и религија и наука
  сУ сфере – дугине боје спектра, БЕЛЕ БОЈЕ БОЖИЈЕ ИСТИНЕ. Србима је ГОСПОД подарио три полуге– ЈЕЗИК, ДНК, менд.СИСТЕМ ЕЛЕМЕНАТА СА КОЈИМА ТРЕБА ДА ПРОСВЕЋУЈУ ЧОВЕЧАНСТВО ДО2024. ГОДИНЕ. Више о томе на сајту~~~~СЛИКЕ И ЗАКОН ОСТАЊА~~~
  БОГ ЧУВА СРБИЈУ. !!!! УЈЕДИ ЊЕЊЕ СРБА ИЛИ СМРТ.!!! КО СЕ ОДРЕКНЕ СРБА И СРБИЦЕ
  БОГ СЕ ОДРЕКНЕ ЊЕГА.!!! ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ!!!!!

 24. drgr Says:

  „ovi neosoljeni“? a potom farisejski pozdrav „dogodine u…“? vi i ne znate u svojoj ostrascenosti da koristite reci cionista koji su stvorili Izrael i sada grade treci hram sve u cilju doceka svoga mesije … gde Srbin moze da se poziva ili pozdravlja uz cionisticki i farisejksi pozdrav? malo znate mnogo se busate i posle nagarbusimo svi zajedno. to sto postujete jednog coveka -dragana- to je za postovanje ali nedostatak volje da cujete nekoga ko se sa njim i vama ne slaze pokazatelj je da nikada takvi po Prizrena necete stici. evo mogu da se kladim da biste dali desnu ruku i za ruse i da necete -i pored ociju- da vidite da su siriju odbranili a na srbiji se uce kako sebe da spasu.sta hocuda kazem? vreme leti a vi iako ste dobar i castan covek rob ste emocija.s jedne strane imamo prozapadnjake koji su robovi novca a sa druge emotivce koji su robovi neznanja i lepih zelja.
  prvi nas vuku na dno a vi drugi – medju kojima sam katkad i ja- mlatite praznu slamu.
  EVO PITANJA ZA SVE KOJI MISLE DA IMAJU SOLI U GLAVI: POSTOJI JEDNA KNJIGA NA NET-U MISLIM DA SE ZOVE BELA KNJIGA I TU SU -navodno- SKUPLJENA PROROCANTVA OCA TADEJA I OCA GAVRILA. Rekose dobri oci da ce na celo Rusije doci Mihailo, preciznije da ce doci sam car. I da ce mnogi od onih koji su sada zivi njegov dolazak doziveti. AKO OVAKO NASTAVE RUSI SA PUTINOM -koji ocigledno nije ni car niti Mihailo, barem ne da je nama poznato- HOCEMO LI MI DOCEKATI TOG MIHAILA? DA LI JE pROCANSTVO LAZIRANO -od strane onih koji su stavili knjigu na net- ILI NEKO NAMERNO BIRA PUTINA NE BI LI ODLOZIO DOLAZAK MIHAILA ILI PAK ISTORIJA I BUDUCNOST UOPSTE NISU NI ZAPISANI NI ZACRTANI PA CE SE DESITI NESTO SASVIM TRECE?
  Ko ume na ovo da dogvori on ejzaista „osoljen“, ali nikako ostrascen.

 25. Богосав Says:

  ДРГР- у ЛАТИНИ-чару, Предстваи се пуним именом и презименом, покажи свој саајт, немој да брстиш
  СРБСКЕ МЛАДИЦЕ. Кум је божији изасланик, ако ти је кум дао име немој да га ништиш јер разапињеш
  БОГА У себи. Јевреји често пишу само сугласнике, а самогласници се подразумевају. Ово твоје име
  ДРГР по мени испада као ДРоГеР, ДРуГаР…. сам себе убијаш појам. Такав ти је и коментар збрда
  здола. Препоручене књиге за утемељивање оваквих коментара, 27 + 147+ 434 стране, кад то прочита,
  памети ти. Удари главом да се пробудиш, иначе ти нема помоћи. У великој си заблуди.
  А још латини-чариш латиницом мучиш себе и не можеш бити касветан у вертикали. Остај ми
  здрављу и памети. БОГ ЧУВА СРБИЈУ, КО СЕ ОДРЕКНЕ СРБА И СРБИЦЕ, БОГ СРБ СЕ ОДРЕКНЕ ЊЕГА!!!

 26. Gordon Flash* Says:

  ..šta mu vredi ako je i osoljen,kad mu i so nije jodirana..

 27. Богосав Says:

  Изгледа да ФЛАША из које црпиш шкрте фразе је ФАЛШ. фонетски и србицом-ћирлицом, јер
  ЛАТИНИ-чариш ка о и ДРГР. , дробиш без динара ОЈ!!!! Баш си неки КОРДОН унакажени, тако
  се постројаваш морзеовски. Памети ти!

 28. Gordon Flash* Says:

  *NIJE VAŽNO KAKO ČIME IZRAŽAVAŠ,SAMO AKO ZNAŠ ŠTA HOĆEŠ DA KAŽEŠ..*

  BUDA_LAMA*

 29. DRGR Says:

  @BOGOSAV
  KAKV RECNIK, KAKVA HULA…SLAVA TI

 30. Петар Says:

  Богосаве,можеш мало детаљније о тој 2024.год?Откуд ти то да Срби треба да просвећују човечанство до 2024.год.?Шта ће се тада десити?Поздрав!

 31. Петар Says:

  Богосаву-Ишао сам на твој сајт,ко је та Јаворка Антовић-Чубрило?Koлико јој се може веровати?Jeл то сигурно-за долазак Божји баш те године?Питам јер постоје велике манипулације са пророчанствима па је питање колико се може веровати и уздати баш у ту Јаворку….

 32. Богосав Says:

  БРАТЕ ПЕТРЕ РЕКОХ … НА -праведни рат- теби хвалУ. ЈАВОРКА сестра од 1986 године а и ових дана записује поруке и графеме слова што јој Господ, син МУ ИСС ХРИСТОС наши православни
  светитеЉи диктирају. Пратим је од 1993. године, и многа казивања су одмах достављана западним
  амбасадама и нашим црквеним велико достојницима као упозорења.- Припрема да све то сакупи и стави на увид човечанству, јер истиче време владавине ЗЕМЉАНА. То ће се најјасије указати у
  време ЦВЕТАЊА ЛИПА. То исто у КЊИЗИ ТАЈНЕ НЕБА- ВИЗИЈЕ МИЛОЈКА КРЕМАНЦА, ИЗ 1992. ГОД. објави наш БРАТ ДРАГАН СИМОВИЋ, А И САДА ОБЈАВЉУЈЕ СЛИЧНО НА ОВОМ И ДРУГИМ ПАТРИО-СКИМ САЈТОВИМА.
  БОГ ЧУВА СРБИЈУ!!!!!!!!!!!

 33. Петар Says:


  Ртањ-највећа и најстарија пирамида планете!

 34. Петар Says:


  Ртањ-највећа и најстарија пирамида планете!

 35. Vladimir Says:

  Mile Dupor, čuveni astrolog i naučnik, pisao je Nikoli Tesli da je progres u slovenskim narodima u budućnosti.
  Čini se da sa ovim srpsko-ruskim timom za kosmološki Institut Nikole Tesle u Beogradu, zaista započinje nešto napredno….


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: