Инфо


Овде ћете бити информисани о новинама на блогу, како техничких, тако и уређивачких. Ту ћете моћи уједно да дајете и неке ваше сугестије и предлоге везане за блог, да поставите питање, да се уведе нека нова рубрика можда, и слично. За лакше сналажење и праћење чланака на блогу, додао сам поред рубрике „Праћење сајта“ (са десне стране, на плавој усправној траци па идете мало на доле) и додатне опције у виду: „Архива“ , „Мапа сајта“ и „Посебне стране“ које се налазе одмах у десном горњем углу сајта, на десној усправној плавој траци.

Намера ми је и да оћириличим цео блог, а пошто је све првобитно почело са латиницом, до сада сам стигао да оћириличим 223 текста, укупно их има до сада (20.05.2010.) 372.

На сајту приликом дискусија није дозвољено вређање саговорника по било којој основи. Дозвољене су наравно оштре и аргументоване полемике које су везане за ставове саговорника, не за његову личност. Но, ако се понекад несмотрено и прекорачи граница оштрине у дискусијама, јер људи су жива бића па се понекад излете, постоји и извињење. Ја као уредник блога не сносим одговорност за садржај објављених коментара других особа.

У случају да приликом преглеђивања и читања блога приметите да неки видео или аудио прилог не може да се гледа, услед неисправности линка, ви ми пријавите то овде, да исправим грешку. Исто то се односи и на линкове ка другим веб страницама, фотографијама итд…

Поздрав свима.
Небојша Јовановић

23 реаговања to “Инфо”

  1. доц. др Ирина Деретић Says:

    Драги Небојша,
    на твоме сајту сам видела 2 књиге мога покојног оца Јована Деретића, писца Историје српске књижевности. Замолила бих те да их скинеш, јер се тиме угрожавају ауторска права моје мајке и мене каоо очевих наследница.
    С вером да ћеш услишити моју молбу.
    Срдачно,
    Ирина Деретић

    • Небојша Says:

      Драга Ирина,

      Ја сам сад први пут чуо да постоје два Јована Деретића. Но мало сам прочачкао интернет и сазнао да постоје два Јована Деретића, Ваш отац Јован Деретић који је био историчар књижевности, и који је умро 2002-ге године. Овај други Јован Деретић, који је жив, чија сам дела објавио на свом сајту, је Јован И. Деретић, историчар, он се бави само историјом. Чуо сам да он инсистира да се приликом навођења његовог имена обавезно стави средње слово „И“, да би се разликовао од вашег оца. Нисам знао за све ово, и кажите ми тачне наслове књига Вашег оца, па да их склоним. По својој прилици то су ове две књиге:

      „Историја Српске књижевности “
      „Књижевност 18 и 19 века“

      Но, волео би да ми Ви Ирина то потвртите, па да склоним књиге.

      Срдачно Вас поздрављам,
      Небојша

  2. galacmladen Says:

    Sve o Jovanu Dereticu istoricaru knjizevnosti na wikipediji

    http://bit.ly/cfQlin

    • Небојша Says:

      Да, да се видети које књиге треба да склоним, но чекаћу да ми то његова ћерка потврди. Нисам знао да постоје два Деретића, ја сам мислио да се све ове књиге од Јована И. Деретића, историчара

  3. Небојша Says:

    За који минут почињем са подизањем на Ју Тубе предавање ДР Светозара Радишића: „Нестанак великог брата, 2012-та„. Предавање траје преко 2 сата и биће ми потребно преко 20 сати да накачим тај видео клип.

    Евентуално пристигле коментаре на неку тему, моћи ћу да пустим тек после тога.

  4. Stefan Says:

    Ja sam takodje ne davno saznao da imaju 2 Deretica.

    Evo sajt gospodina Jovana I deretica.

    http://www.serbijana.com/index.php

    Uzgred Nebojsa sve pohvale od mladog zemljaka! POzdrav

    • Небојша Says:

      Stefane,

      Да, познат ми је Деретићев сајте. Ево, у рубрици „Забрањена историја Срба“ можеш погледати доста видео клипова са Деретићем, како у самом тексту, тако и у коментарима.

      Хвала ти на похвалама Stefane!
      Поздрав!

  5. Stefan Says:

    Davno sam gledao njegove filmove na utubu,pre nekih 2 godine a pre 2 meseca sam nekim cudom izbunario tvoj blog od tada sam zapanjen Zeolitom,sladjanom velkov,monosodium-glutamatom,teslom itd.

    Jedino kada bi postojala mogucnost da se clanci ocenjuju pa samim tim da najaktuelniji budu na vrhu,a ne ovaj sistem novi na vrhu stari pitaj boga gde,nadam se da me razumes.

    Iznenadili su me ljudi poput Milutina Miletica kao i gospodin koji je patentirao 2 motora 1987 cijeg imena trenutno ne mogu da se setim.

    Ako postoji mogucnost da se dodaju sve te licnosti u folder LICNOSTI,to bi bilo sjajno,pogledacu mozda nadjem jos interesantnih SRBA 21 veka.

    Hvala na informacija i mislim da je red da napravis sajt kako valja,cena godisnjeg odrzavanja je 50e cini mi se,ja sam spreman da dam pola?

    Pozdrav

    Izvinjavam se na latinici ali nikako da instaliram paket sa cirilicom.

    • Небојша Says:

      Stefane,

      Чланци се оцењују као што видиш, испод сваког чланка постоје иконице са сликом шаке са палцем усмереног ка горе („свиђа ми се“) и палцем на доле („не свиђа ми се“), а природно је да нови чланци буду на врху, јер како би неко знао да је изашо неки нови чланак, ако није на врху, већ си га ставио не знам где. На сајту постоји „Мапа сајта“ где се чланци разврставају по категоријама и ту се веома брзо може наће жељени чланак или област нечијег интересовања, па да у тој категорији погледа оно што му је интересантно. Затим, у десној усправној траци у рубрици „Праћење сајта“ такође се могу наћи чланци по категоријама, тако да је логички да се рецимо чланци Др Слађане Велков могу наћи у категорији „Здравље, Здравство, Исхрана“ или евентуално „Фармаколошка мафија“. Како важи за смисао текста о Др Слађани Велков и њеним предавањима, тако је и за све остале чланке који су разврстани по категоријама смисла значења. Тако да се за највише 10-ак минута може наћи сваки чланак. Постоји и „Архива“ у којој су излистани сви чланци, додуше не по категоријама.

      Што се тиче „Мапе сајта“ ту ми хвали преко 100 чланака да унесем и разврстам их према категоријама, јер ме због преморености и презасићености све сустиже и престиже, будући да све радим сам око уређивања и одржавања сајта, а у то спада: техничко позадинско одржавање и ажурирање, писање чланака, обрада аудио-видео матерјала за сајт, читање свих коментара ради одобравања, затим ја често и коментаришем… и разни други послови… одржавам Дуцијев сајт, Столетов, па када ми Дуци пошаље неки диск са наступом треба га одгледати, обрадити и прилагодити за ју тубе итд… итд…

      Све ово тражи време, а и људе, јер овакве сајтове да би задржали потребну динамику треба минимум да раде 4-5 човека, а не као што је случај самном, да ја све то радим сам.

      Наравно, све је то мој избор, јер тешко је наћи неког истомишљеника волонтера који би ми помагао, тако да имам више времена за одмор.

      Започео сам и нови сајт: http://nebojsa-bor.net/ који би у техничком смислиу био бољи, ту сам боље решио мапу сајта, јер имам више слободе. На том хостингу чак не морам ништа да плаћам, јер ми је један пријатељ понудио да бесплатно користим његов простор на том хостингу. Међутим, ту нисам завршио ни петину посла, јер једноставно физички не могу да постигнем све у смислу неке динамике, да све иде брзо: и рад на садашњем сајту (што ми је најбитније, због динамике), и рад на изради новог, затим да другоме одржаваш сајт итд.. итд…

      Само онај, ко ради сајтове зна колико је ово што ја радим огромно оптерећење за једног човека, где у ствари треба да раде 4-5 особа. Но, кажем, то је мој свестан избор, јер је и сајт мој лични печат који је препознатљив, не желим да ми се сајт претвори у cory/paste на бази чега функционишу мали милион сајтова где 80% чланака су чланци пренесени са других сајтова, а не креатора и уређивача сајта.

      Наравно, такви сајтови су потребни да би се на једном месту нашли сви жељени чланци о ономе што је основни циљ и концепција сајта, но ето моја је концепција мало другачија. Преносим и ја добре чланке са других сајтова на свој, имам и друге ауторе који пишу за мене, али на сајту преовлађују моји чланци, мој неки лични печат и погледи на смисао живта и с ходно томе шта треба писати и указати људима.

      Наравно, све би могло да буде и боље, али шта да радим када трпим многа оптерећења, жив сам човек, а не робот, тако да ме неке ствари сустижу и престижу, нешто не стигнем да урадим на време, нешто и заборавим, али ето трудим се из петних жила да све буде што боље. Надам се да ме људи разумеју…

      Кад се мало одморим и освежим биће још и боље…

      Поздрав.

  6. Gumnik Minđarević Says:

    *Еј људи јесте ли живи, шта се то овде догађа одмора никад доста?!

    • Небојша Says:

      Gumnik Minđarević,

      Почетком Јуна ћу да отворим сајт за коментаре, није ствар у одмору, у Србији земљи издајица, државних криминалаца и пљачкаша на власти само мртав човек се добро одмори, а ако си жив, и којим случајем нормалан, требаш имати дебеле живце да издржиш сво лудило, беду и понижавања што једино зна да „производи“ шибицарса багра на власти.

  7. Mihailo Says:

    Драги Небојша, сам Бог вас је послао да нам отворите очи, да нас тргнете од свакодневног заслепљивања и заглупљивања… Сасвим случајно сам наишао на вашу страницу, привукли су ме чланци о ГМО храни, па сам кренуо да обилазим ваш блог и ,најблаже речено, оборен сам с ногу, крајње позитивно.. Народу треба баш овако нешто, овакав блог, Неко ко ће окупити људе са још мало здраве памети и информисати о ПРАВИМ стварима, без медијске режије.. Одушевљен сам Вашим радом и овом приликом Вам захваљујем и подстичем да наставите са радом а ја ћу наставити да вас пратим и да ширим причу о вачем блогу…
    Све најбоље..
    Михаило из Зајечара

    • Небојша Says:

      Драги Михаило,

      Хвала Вам на похвалама и подршци.

      Ја само добро користим логику, логику догађаја и здраворазумско расуђивање, наравно уз садејство са веродостојним аргументима и чињеницима који су на првом месту, то све заједно кад се повеже отвара очи, уз циљ да је истина на првом месту, ма какава да је: ружна, блна. У суштини, истина није ни ружна, ни болна, истина је истина, али ако се годинама живи у заблуди, у лажима за које људи мисле да је „истина“, па још вежу по правилу јаке емоције за ту „истину“ и „знање“, онда откривање истините истине може да буде јако болна ствар за неке, а за неке и нешто неприхватљиво, иако је истинито, јер су годинама улагали себе у то што су мислили да је „истина“, и то сад треба признати себи, тај потпуни промашај. Е, то је болно, не истина, и зато се многи због ега који „крвари“ још више учвршћуију у својим заблудама.

      Међутим, ако особа смогне храбрости, истине ради, то признавање промашаја је у ствари снага будућег препорода. Што се тиче ГМО хране, објавио сам данас нови чланак:

      ФОТО: Погледајте како ГМО разара Аргентину!
      http://wp.me/p3KWp-6xn

      Поздрављам Вас Михаило.

  8. Аца Says:

    Шта се дешава са Иваном Антићем? Његов сајт више не постоји.

    • Небојша Says:

      Сајт му се не види само тренутно, јер се десио неки квар на немачком серверу на коме му је постављен сајт, али изгледа да се поправка одужила. Ето, то је то …

  9. Аца Says:

    Већ сам помислио да су интервенисали наши фармакомафијашки душебрижници.

  10. Аца Says:

    Тај тренутак се нешто одужио.

  11. Аца Says:

    БРАВО! Занима ме да ли је неки наш „душебрижник“ интервенисао код прошле хостинг фирме да му угасе сајт? Или се можда власт брине да јој народ превише не оздрави?

    • Небојша Says:

      Не, није то. Цео сервер је био у квару, тако да нису били видљиви сви сајтиви на том хостингу неко време, не само Антићев сајт.

  12. Аца Says:

    Месец дана за поправку било каквог система и сервера је превише. То се решава за пар дана. Сумњиво је то мени.

  13. Ivan jovic Says:

    Zelim da kupim knjigu kraljevstvoslovena od jovana drretica

    • Небојша Says:

      Ivane,

      Мораћете да се потрудите да нађете неки контакт за Јована И. Деретића (ја га немам) и кад га контактирате, да купите књигу.


Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.