Рудолф Арчибалд Рајс: „Чујте Срби“!


Veliki čovek!!

Велики ЧОВЕК!

Иронија живота се поиграла са нама Србима… Арчибалд Рајс… пореклом Немац, а држављанин Швајцарске… био је већи Србин по срцу и души него многи „елитни“ Срби по крви!?

Рајс, као наш највећи пријатељ, Европљанин, у својој књизи „Чујте Срби“ причао је више о нашим лошим особинама, као прави искрени пријатељ, а веома је мало истицао наше добре особине.

Зато и служе пријатељи…да нам истину о нама кажу отворено … да би исправили своје грешке, свој погрешан пут…

Рајс је тестаментно завештао своје срце да почива на Кајмакчалану..да буде са својим друговима, борцима, због којих нас је и заволео!

Шта рећи кад се прочита ова књига?

Када се погледа уназад сто и нешто година, па све до данас, остаје једна горчина, беспомоћност и осећај дубоког стида!!!

Као да смо проклети,па имамо тако очајно лоше политичаре и „интелигенцију“ због којих смо више пропатили него од било кога!! Од њихових свесно и несвесно погрешних одлука…!

Рајс је био богат човек, угледан стручњак, велика је каријера била пред њим…
По образовању је био хемичар, а по професији криминолог.

Све је то Рајс оставио за собом, жртвовао могућност сјајне каријере и удобног монденског живота због нас Срба, а није морао…Међутим, заволео је нас и нашу одушевљену ослободилачку борбу са далеко надмоћним непријатељем.. дух је надвладао материју…!

Рајсова књига је дуго скривана од очију јавности…све до пре неколико година! Рајс је до танчина разоткрио сву поквареност и неморалност тадашњих Српских политичара и „интелигенције“, али,… то је један континуитет… ови данашњи су превазишли своје „учитеље“ у свему…!

Кад се замислим над том великом Рајсовом жртвом у име љубави према Српском народу, стид ме је и мука ме хвата кад помислим на прљаве комуњаре из бившег режима и ова нова Петооктобарска неолиберална демократска говна и „интелигенцију“…!!

Не да нико од њих није попут Рајса спреман на жртву зарад опште добробити Српског народа, целог нашег друштва, да нас извуку из понора у који срљамо,… већ су се ко бели медведи заштитили имунитетима од сваког судског процеса против њих, а камо ли робије..!

У ствари,… они жртвују цео један народ, свој народ, у псећој послушности према својим моћним неолибераним менторима, знајући да ће и они да добију своју „коску“ у невиђеном пљачкању привреде Србије кроз „Приватизацију“ и све су то легализовали.. и „све је по закону“…

„подела плена“  је њихов  „консензус…“

Имају и еуфемизме, да се власи не досете… „структурна трансформација“…“транзиција“…“Евро-атланске интеграције“…“Болоњске декларације…“

П.С.

Можете и овде да прочитате целу Рајсову књигу: „Чујте Срби !“, а на доњем линку да је скинете. Да би читали Рајсову књигу преко целог екрана са овог Сцрибд флеш плејера, кликните на задњи квадратић десно на самој основној линији плејера, и текст ће се увећати преко целог екрана.


Скините Рајсову књигу „Чујте Срби“ (8.6 мб.)

2 реаговања to “Рудолф Арчибалд Рајс: „Чујте Срби“!”

  1. Gumnik Minđarević Says:

    Kњигу коју сваки Србин мора да има! Књига за сва времена,која ће бити актуелна докле год Срби као народ буду постојали! Човек нас је спознао боље од нас самих!

  2. Petar Says:

    Ovu knjigu (Arčibalda Rajsa) , knjigu Svetog Nikolaja Velimirovića, kao i srbske junačke pesme , svak treba bar jednom godišnje da čita.
    – Sveti Nikolaj Velimirović : „nije obrazovan onaj koji je školovan , već onaj koji ima obraza“
    – i ovo „lako je naučiti glupaka ili životinju ali je teško naučiti onoga, koji je još nenaučen počeo druge da uči“
    – ili kako primeti jedam moj sused (i pored toga što je odavno u penziji zbog psihičke bolest , ali mu to nije smetalo da uvidi prave krivce za srbsku propast) , i reče : „Ovi u skupštini se ponašaju kao da su svi naučnci“. „Obukli lepa odela , stavili one mašne oko vrata pa misle da su svi naučnici“…


Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.