Умро је велики човек, г. Стојан Ненадовић


Стојан Ненадовић (09.10.1942 - 21.05.2011.)

Са жаљењем и тугом обавештавам вас да је умро велики човек, умро је господин Стојан Ненадовић, аутор оригиналне теорије о некредитном новцу. Како сам обавештен, Стојан је због наглог повећања шећера у крви, пребачен у болницу. Лечен је око 2 недеље, међутим задња 2,3 дана упао је у кому, добио мождани удар и умро.

Имплементацијом Стојановог пројекта о некредитном новцу, свет би изашо из финансијске кризе, као и Србија. Био сам пријатељ са господином Стојаном и често смо разговарали телефоном и путем месенџера Google Talk. Причали смо о разним стварима, али наравно највише смо обухватали идеју о некредитном новцу. Изузетно је био културан и достојанствен у опхођењу и комуникацији.

Господин Стојан је своју оригиналну теорију о некредитном новцу креирао још у прошлом веку, тачније 1980-те, али тада у политичким и економским круговима бивше СФРЈ, није било разумевања за некредитни новац.

Господин Стојан је био добричина, то најбоље зна његово окружење из Сремске Митровице где је живео.

Од када се током 2007-ме по интернет форумима, и касније са израдом његовог сајта, прочуло у Србији и свету за некредитни новац, Стојан се целим својим бићем одао писању по домаћим и страним форумина и сајтовима, образлажући детаљно своју идеју о некредитном новцу. Одговарао је на разна питања, учествовао у дискусијама, потпуно је био посвећен томе, предано, упорно и вољно. Такође, путем електронске поште обраћао се разним политичарима у Србији, страначким лидерима и разним економским стручњацима око подршке за његов некредитни новац, да се имплементира у пракси, како у Србији, тако и у другим државама када се ради о комуникацији са странцима.

Његов животни сан је био да се некредитни новац имплементира широм света, не би ли тако свет изашо из финансијске кризе.

Овај изузетно достојанствен, поштен, моралан, скроман и смеран човек родио се да би испунио своју мисију, креирао је своју оригиналну теорију о некредитном новцу, али нажалост није му се испунио животни сан, да се некредитни новац имплементира у Србији или некој другој држави.

Међутим, сада када се путем његовог сајта широм света зна за његов оригинални пројекат о некредитном новцу, живеће и господин Стојан.

П.С.

Неколико пута кроз наше многобројне разговоре, Стојан ми је изразио бојазан да ће да умре, а да неће дочекати да се оствари његов сан у пракси, имплементација некредитног новца у Србији и барем у неким другим државама у свету. Тешио сам га, и обећао сам му да ћу му и после његове смрти одржавати сајт.

Наравно, то обећање ћу и испунити док год будем могао да опстанем на интернету, јер ради се о томе да сам у великој егзистенцијалној кризи, без посла сам, и једине приходе до сада сам остваривао одржавајући 2 сајта, од којих је један Стојанов.

На месечном нивоу, свеукупна зарада била ми је 11.000 динара (110 €), а сада само 5000 динара (50 €)

Ко жели да ме донира и тако помогне одржавање и опстанак Стојановог сајта, нека то учини на доњим рачунима, динарском или девизном.

Хвала.
Небојша Јовановић
……..
Динарске донације уплаћивати на следећи рачун:

Banca Intesa

Uplatnicu popuniti ovako:
uplatilac:………. ime donatora….
svrha uplate:…. na tekući račun
primalac:……… banka Intesa
iznos: ……………..

Broj tekućeg računa je:

160-5400100450913-16
……..

Девизне донације уплаћивати на следећи рачун:
……..

7A: Account with institution:
RZBSRSBG
RAIFFEISEN BANKA AD
BEOGRAD, RS
59: Beneficiary customer:
RS35265050000012360739
NEBOJŠA (STOJANKA) JOVANOVIĆ
TREĆI OKTOBAR 32/7
19210 BOR

5 реаговања to “Умро је велики човек, г. Стојан Ненадовић”

 1. ГалацМладен Says:

  Слава му

 2. ТРИ Says:

  Вечна Слава Великом Човеку,
  до недавно највећем живом Србину.

  Они који су остали, настављају путем Стојана Ненадовића…

 3. Vidoje Says:

  Покој му души.

  Надам се да ћемо ми који посећујемо ову интернет страницу да будемо јединствени и да се уклопимо да новчано помогнемо опстанак једне од две интернет странице, или још боље, обе.
  Било је говора неких да се не осећају пријатно да уплате неку ситнију суму, па стога сам дошао на идеју да се ми овде, који посећујемо сттранице на мрежи, које држи или-и одржава Небојша, да нађемо дан када ћемо да уплатимо нешто новца и тада ако би нас десет уплатило по 100 динара, могли би у једном дану да на Небојшин рачун уплатимо 1000 динара. Дао сам пример, увек је, да уплати свако колико може, ако је то 50 динара, онда је то 50 динара. Очекујем да се неко јави са конректним датумом, и да то направимо већ овог месеца.
  Небојши, а и сваком нормалном би значило била каква новчана помоћ. Ако је то месечно 1000 динара, и то је боље него ништа.

  Ево је прилика Срби да покажемо себе на делу. Јер мени делује, можда грешим, да има превише паметаовања како на овој интернет страници, тако и на другим, а да нема дела, нема их, а то се види нашта личи српство. Тако да ајде да ово изгурамо из два корака. Ја сам дао идеју. Прихватите је, и нека неко да датум. На договорени дан (да не буде недеља, тад су банке затворне, свако по на особ оде у банку (или ако има интернет банковање) и уплати колико може. Да видимо колико ћемо да скупимо, Небојша би јавио. Па да видимо какви смо.

 4. diskografija Says:

  Премда смо живели у истом граду (што на почетку нашег мрежног дружења нисам ни знао), нисам дочекао да га упознам и уживо. Такође је тужно а и срамота што се на једном од економских форума развила врло жива дискусија међутим модератор је или необразован, или тенденциозан или политички подобан, па је „бацао коске“, скретао тему, искључивао посетиоце и исмевао им се ако мисле другачије од „званичне економске теорије“ да би на крају неколико тема закључао и све нас најурио. ХвалаТи Стојане за кратко али садржајно дружење


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: