Драган Симовић: Како је велик страх од Истине!


Аутор: Драган Симовић, песник и књижевник

Како је велик страх од Истине!

У окружењу вековних непријатеља, како један народ да опстане и да буде свој!?
Како да расподели божанско дејство и на вечите одбрамбене ратове и на узвишена уметничка и духовна дела?!
Срби су јединствен народ на целоме свету, између осталог и стога, што у свом окружењу, што на својим границама, имају највеће непријатеље словесног човечанства!
И заиста, вековни непријатељи Срба нису само непријатељи Србства, већ су они непријатељи целе једне узвишене расе, која је столећима бивала покретачка снага на свим пољима Ума и Духа!
Сви злочини над Србима и противу Срба, били су, уистини, и злочини над свеколиком аријевском расом!
Занимљиво је, и чудновато, да о овој Истини нико од словесних и просвећених Срба, није до сада говорио!
Све време је србско племство, попут ноја, завлачило главу у песак, просто не желећи да сагледа и освести ову Истину!
Због тога што је србско племство (а то је оно што бисмо назвали културном и духовном елитом!), скривало ову Истину од својега народа, србски је народ, у двадесетом веку, био највећа жртва свих ратова и пошасти!
Додуше, оно што називамо србским племством, није никада ни бивало истинито племство србскога народа, зато што су сви они, будући школовани и образовани на Западу, унапред, још као школарци, припремани и спремани да скривају свеколику Истину о својему народу.
Знања стицана на Западу немају духовну ни ширину ни дубину (а никада већ нису ни следила Божанску Осу!), тако да и после свих завршених западних школа, човек није дорастао божанским задацима, нема усађено начело одговорности пред родом и племеном, нити, пак, изграђен карактер, поетику живота и живљења!
Ако желимо да будемо у Истини, а морамо, онда ћемо рећи, да је управо србско племство одговорно за три милиона мученички убијених Срба у двадесетом веку!
Зашто је одговорно?
Зато што није на време, у прави час, јавно говорило, што није писало и објављивало књиге, управо о овоме – да су Срби у окружењу човеколиких звери!

Ни дан-дањи, нико од србских интелектуалаца, нико од србских академика, нико од школованих и образованих Срба, нико од србских политичара, не говори о овоме.
Просто је невероватно, како је велик страх од Истине!
Али има још нешто што ме чуди!
Чуди ме сам србски народ!
Просто не могу да поверујем, да после свих погрома и јама по Херцеговини, да после свих распињања и клања, да после најгрознијих злочина из окружења, Срби нису стекли макар природну, ако не већ божанску мудрост, те да једном за свагда омудре, да се једном заувек удруже и уједине против свег тог звериња у људскоме обличју!
Зар је могуће да Срби и даље буду југо-носталгични, да и даље верују у ватиканско-усташко братство и јединство?
Еј, моји Срби!
Ви нисте само наивни, већ и бесловесни!
Никада врана неће испилити сокола!
Ако су им дедови били кољачи, знајте да ће они бити још већи кољачи!
Само србска војска може да брани србски народ!
Они који су, у име прича о демократији, уништили вашу војску, знајте да вас потајно, потуљено и лукаво, поново припремају као јањце за кланицу!
Зар је могуће да им још увек верујете?!
Ако им верујете, онда ви нисте одговорни не само према својој деци, већ према Животу самоме!

%d bloggers like this: