Очајни професор протествује: Зауставите хапшење омладине!


Да бих како-тако разбио медијску блокаду око хапшења омладине после геј параде, преносим са сајта Звонимира Трајковића једно писмо које му је упутила професорка Оливера Новаковић, он је то писмо после озваничио на свом сајту и упутио отворено писмо председнику Тадићу. Ради се о својеврсној тортури застрашивања омладинаца и њихових родитеља, претресању станова, саслушавања, и чак покретања кривичних поступака против омладинаца који нису ни учествовали у демонстрацијама 10.10.2010!?

Извор:
Звонимир Трајковић
2
2.10.2010.

*****

Отворено писмо председнику Србије Борису Тадићу
Зауставите хапшење омладине!

Господине председниче Тадићу мислим да сте са репресијама отишли предалеко и сматрам да је задњи час да са таквим методама утеривања страха престанете. Хапшењима и репресијом над неистомишљеницима, које називате „хулиганима“, „фашистима“… изазваћете знатно веће и озбиљније протесте, који се и по вас лично, и по Србију, могу завршити трагично. Прочитајте писмо које ми је професор Оливера Новаковић упутила – и на време извуците једно могући закључак, да се са хапшењима мора престати.

Поштовани господине Трајковићу

Хтела бих прво да вам од срца честитам на досадашњем веома плодном и за Србију драгоценом раду, као и да вам пожелим сваку срећу у будућем вашем делању!

Разлог због којег се јављам је жеља да вас обавестим о нечему што се ових дана дешава у Београду, а што се у медијима потпуно заташкава. Наиме, у току је невиђена хајка – у виду привођења, претресања станова (истина, уз судски налог), саслушавања, као и покретања кривичних поступака, огромном броју малолетника који су неколико дана пре 10. октобра били у било каквој вези са неком од патриотских организација, узимали летке и остали пропагандни материјал и сл., а БЕЗ ОБЗИРА ШТО НИСУ учествовали на демонстрацијама на дан 10. 10. 2010!

СУП у 29. новембра је практично преплављен средњошколцима и њиховим родитељима који су обавезни да дођу на саслушање. У најбољем случају та деца ће добити казну од 2. год. условно! То су добри, паметни млади људи. Ја их многе и лично познајем. Деца за пример, младе патриоте, одлични ученици, победници на многим такмичењима, не само у спорту, него и у свим областима знања. Велика већина су искрени верници који редовно иду у цркву, где их наравно уче да цене праве православно-хришћанске вредности. А сада та деца, будућност ове наше напаћене земље, треба да се повлаче са својим родитељима по станицама полиције и бивају саслушавана, док хомосексуалци шетају насмејани, са разнобојним балонима у рукама, заштићени од те исте полиције, односно од те исте државе!

И сваки тај паметни, родољубиви, млади човек мора са својим родитељима да иде код социјалног радника на разговор,односно неку врсту терапије! Коме је терапија потребна, њима или учесницима параде?! Има ли краја овом лудилу? Уосталом, шта су они погрешили? Зар има кривице у томе што су били у контакту са члановима легалних патриотски орјентисаним организација? Наравно да су недужни и сви они млади људи који су учествовали на демонстрацијама, али, треба ли тек наглашавати невиност малолетника који су на дан демонстрација, а под утицајем родитеља, седели у својим домовима?! Верујте, и инспекторима у СУП-у је непријатно. Један је тихо промрљао оцу неког средњосколца: „До сада смо добили списак од хиљаду малолетника против којих ће се повести судски процес за ширење расне, националне и остале врсте нетрпељивости, а да уопште нису ни учествовали у демонстрацијама“.

Где су сада НВО за људска права? Зашто се не огласе и не стану у одбрану ових младих људи? Свима њима ће у току судског процеса бити потребни адвокати, који их морају заштитити од оваквог бруталног „утеривања страха“од стране наших, до хистерије уплашених, властодржаца! Имају ли њихови родитељи новац да ангажују адвокате? Јасно је да ти људи нису ни функционери ДС-а, ни „експерти над експертима“ из Г17, нити било шта слично. То су службеници, просветни радници, радници… некада, такозвани средњи слој грађана, а сада популарно „жртве транзиције“, у преводу – сиротиња! Ништа сада не предузима ни СПЦ, из које су нам (с пуним правом) слали поруке да је наклоност према истом полу „Содома и Гомора“! Морамо се покренути. Не смемо дозволити да се „гуши“ патриотска младост Србије, а да ми будемо само неми посматрачи.

Зато вас најљубазније молим да дигнете свој глас и против овога! Све то што нам се дешава је скандалозно. Претерано нас понижавају и ако се хапшења не зауставе, поћи ћемо сви у демонстрације за ослобођење ухапшених.

Нека вас Бог чува.
С великим поштовањем:

Оливера Новаковић, професор,
секретар покрета ЗЕНЕС – Жене савест Србије
проф. др Мила Алечковић Николић

Коментар и савет

Нико, па ни ви председниче Тадићу, нећете одбранити власт употребом силе и репресијом. Ваша политика је дубоко погрешна, којом сте Србију уништили и понизили. То велика већина грађана види, схвата и осећа па су протести 09. и 10. октобра одраз укупног расположења грађана према вама као председнику, Влади коју ви у потпуности контролишете и Скупштини која је изгубила сваки ауторитет натегнутим „усвајањем“ ад-хок „закона“ према тренутним потребама власти. На улицама Београда 09. и 10. нису били Хулигани, фашисти, криминалци и навијачка руља, били су људи којима је доста понижења свих врста, а која управо ви иницирате. Политику националног понижавања можете променити, али народ НЕ. Народ се мења поступно, генерацијама, које ни ви ни многи који су били на улицама биолошки неће доживети.

Утопистичка политика коју водите „да Европска унија нема алтернативу“ је погубна у свим сегментима по Србију и Српски народ. Речено вам је више него јасно да нас та ЕУ из својих интересних разлога неће, и да у њу можемо да уђемо само зомбирани – без националног поноса, Космета, историјског сећања и наших традиционалних вредности. Ако сте ви лично спремни да будете зомби политичар Европејац, овај српски народ није спреман да буде сива безлична маса ЕУ која ће му наводно донети просперитет. Било је десет година прилика да то ЕУ уради али смо од ње добијали само претње, понижења, и условљавања. Председник који и поред свега тога стално понавља „да ЕУ нема алтернативу“ није политичар који може успешно да води Србију. Све на Свету има алтернативу, и онај који то не уме или не може да је пронађе, дужан је да место председника уступи онима који то знају и умеју.

То је била порука демонстрација 09. и 10. октобра. Нереде је изазвала ваша принуда да се геј парада мора одржати, иако сте имали више него јасне процене да је то за 85% Србије неприхватљиво. Не спорим да је у нередима учествовало и пар десетина хулигана који су МУП-у добро познати. Њих и треба хапсити, али вам то не даје за право да хапсите и све остале, и то хиљаде младих који са хулиганством, фашизмом и криминалом немају никакве везе. Они су патриотска омладина која неће више да подноси понижења, и који су вашој поданичко-погубној политици рекли ДОСТА.

Престаните са хапшењем омладине, пустите из затвора ту недужну децу – да не би дошло до још већег хаоса и протеста на коме неће више бити само деца, већ и њихови родитељи, радници и армија незапослених који су вашом политиком дошли на праг сиромаштва. Понижење и беда је завладала Србијом, и они своје незадовољство имају право да изнесу и на улици, поготову када то нигде друго не могу. Пустите децу из затвора, јер се погрешна политика никаквом силом не може одбранити.

Звонимир Трајковић

*****

С једне стране Тадићев режим хапси и малтретира омладинце који су само били у контакту са члановима легалних патриотских организација и то под лудачки смешном оптужбом за ширење расне, националне и свакакве нетрпељивости, а да нису ни протествовали 10.10.2010-те!?

С друге стране шиптар Рагми Мустафа, председник Скупштине општине Бујановац отворено у интервјуу листу „Правда“ заговара сецесију осталих делова Србије ван КиМ-а и каже да ће на тлу Србије направитиу Албанију:
Извор: Правда

„Природна Албанија“ је политичка платформа која ће заживети. Тај простор обухватаће, поред Албаније, делове Србије, Црне Горе, Македоније, Грчке и Косоо, а до њега ће се доћи мирним путем, рекао је за „Прав­ду“ Рагми Мустафа, председник Скупштине општине Бујановац, који се управо вратио из Тиране, где је био специјални гост Коче Данаја, заговорника идеје „Природне Албаније“.“

Мустафа сасвим отворено ради против државе Србије, изазива отворено националну нетрпељивост и мржњу, флагрантно крши Устав Србије, а још није ухапшен!

Овај антисрпски, антиљудски, антихумани Тадићев режим неће ни ухапсити Мустафу који заговара сецесију, националну нетрпељивост и мржњу, а хапси омладинце Србе који су само били у контакту са легалним патриотским организацијама!??

То се може закључити по данашњим вестима које је емитовао радио Беогтрад1 у 15:00 где се каже да ће државни тужиоц проверити наводе и изјаве Мустафе, где је шта реко, како је то реко, у ком контексту, па тек кад се провери да ли има елемената за покретање кривичне одговорности, они ће је покренути. Човек се у листу Правде јасно изјаснио, али наравно, наћи ће државни тужиоц „потребни контекст“ и од хапшења неће бити ништа, а Србија и Срби доживеће још више понижења. Могуће је да ће питати сведоке којом бојом гласа је Мустафа заговарао план велике Албаније на рачун територијалног интегритета Србије да би утврдио да ли има кривичне одговорности, јер ако је отворено заговарао сецесију одређених делова Србије благим и „пријатељским“ тоном, то ће вероватно бити олакшавајућа околност, право на „различито мишљење“, а још и каже да ће све бити изведено мирно, Срби неће ни да примете, зашто би га хапсили онда.

Тадић жели да репресијама и застрашивањима заплаши младе од било какве будуће побуне, а и не само младе, већ и све обесправљене, опљачкане и деградиране грађане Србије,  Србе које константно понижава, све нас је довео до хаоса. Међутим, неће му то успети никако, све му се већ враћа као бумеранг, већ клизи незаустављиво, сићи ће са диктаторског трона, ни један тиранин није дуго био на власти. Он је лупао у шерпе и протествовао против Слободановог режима, нико га није хапсио, а сад хапси омладинце који нису ни протествовали, али су ето познавали чланове легалних патриотских организација?! Он нас понижава и доводи до очаја потпуно свесно, то неће изаћи на добро.

Нико те бре Тадићу не подноси, нико!!
Радници отерали Тадића…!

3 реаговања to “Очајни професор протествује: Зауставите хапшење омладине!”

  1. nedodjija Says:

    mozda je konacno vreme da i roditelji izadju na ulicu…. na kraju krajeva, nase bitke i ne treba da vode deca umesto nas !

  2. SAVLE Says:

    Диктатура !
    Имао би „државни апарат“ и паметнија и преча посла!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: