Руси обелодањују истину о пореклу Срба путем србског обелиска, са уклесаним законима из VIII века пре Христа!


У сарадњи са нашом великом патриоткињом, Савом Росић, која са руског језика преводи разна корисна штива и књиге у корист освешћивања и буђења србског народа, објављујем овај изузетно значајан чланак руског професора и академика В. А. Чудинова», који упучатљиво говори о пореклу и постојању нас Срба, у овом случају ради се о VIII веку пре Христа, а о томе говори стари законик уклесан на обелиску из града Сирбина, данашњег Ксантоса, који се налази у малој Азију, у данашњој Турској. Положај данашњег Ксантоса можете погледати на овој мапи».

Е, сад, ово је веома битно ради раскринкавања лажи да су се Срби населили, по званичној „историји“, на Балкан у VII веку (626 године) из своје прапостојбине која се налазила иза Карпата. Карпати су планине у средњој Европи које се протежу својом дужином од око 1500 км. преко Чешке, Совачке, Пољске, Украјине и Румуније. Локацију Карпата на мапи Европе можете погледати овде».

Оно што је најиндикативније за историјско постојања неког народа је ЊЕГОВ ЈЕЗИК, његова писменост и његово писмо. Законик који је уклесан на обелиску из Сирбина потиче из VIII века пре нове ере, писан је на сербо-рашанском језику и писму! Ово је очигледан доказ да су Срби у VIII веку пре нове ере били настањени не само на просторима мале Азије, већ и Балкана, будући да је Драгољуб П. Антић у једном делу своје књиге: “Континуитет Винчанске цивилизације” (од могућих хиперборејских корака до данас)” доказао да су у ТЕХНИЧКО-ФИЗИЧКОМ смислу „велике и масовне сеобе“ народа у VII веку ПОСЛЕ НОВЕ ЕРЕ биле неизводљиве! Тај део можете скинути и прочитати, а можете га прочитати и са овог линка».

Ако су масовне сеобе народа у техничко-физичком смислу биле неизводљиве у VII веку после нове ере, онда су још мање биле изводљиве VIII веку пре нове ере, јер ако користимно само податке званиче „историје“, пре VII века после нове ере ништа се не зна о Србима, осим да су се „доселили на Балкан из своје прапостојбине иза Карпата“. Само то, а шта су радили пре тога, од чега су живели, итд… ништа се не зна.

Будући да се по овом уклесанмом закону на обелиску из Сирбина, јасно види да су Срби били писмени и постојали као културан народ још у VIII веку пре нове ере, и ако би се само ослоноли и пратили податке званичне „историје“ и овог сазнања о постојању Срба још у VIII веку пре нове ере… испада да су се срби прво са простора мале Азије одселили на простор иза Карпата, напустивши простор мале Азије, заобишавши ближи Балкан, па су ето одлучили, да се у VII веку после нове ере, опет и поново потпуно масовно преселе на неку другу локацију, да се спусте са простора иза Карпата, на Балкан, кога су заобишли приликом претходне „селидбе“ из мале Азије, и, од тада, они по званичној „историји“ постоје као народ, иако постоје многобројни веродостојни подаци о њиховом постојању као културног и писменог народа, попут овог уклесаног закона на обелиску из VIII века пре нове ере, на њиховом језику, 1400 година пре тог фамозног VII века нове ере.

Наравно, кад се све ово изанализира, паметнима је лако закључити да званична „историја“ дебело лаже, по њој „цап-царап“… и народ се преселио, масовно, као кад пређеш улицу, јер напросто не објашњава ништа више о томе, како се уопште хранио тај народ приликом те масовне сеобе и како је било могуће уопште теглити толику храну са собом приликом преласка толике километраже, годинама и годинама… да се народ прехрани (жене, деца, старци, војници) будући да тада, у VII веку после нове ере, неке иоле напредне технологије и технике није били ни у мислима, а камоли пракси, да би се теглила толика храна и да би се народ адекватно и брзо селио, хранио, лечио, јер у питању је било хиљаде и хиљаде километара пешачења.

Будући да је законик на обелиску превео наш свештеник Светислав Билбија (рођен 1907, у Босанском Грахову, село Угарци), после овог преведеног текста, додао сам видео прилог где наш историчар и палеолингвиста Радован Дамјановић говори нешто више о њему. Светски научници, историчари, лингвисти и археролози, ни до дан данас нису дешифоровали писмо Етрураца, народа који је живео пре 3000 година у срцу данашње Италије, а интересантно је то, да су за звучну подлогу ради дешифоровања етрурског писма коришћени сви могући језици, па чак и језици народа централне Африке, једино, гле чуда, у обзир ради дешифровања етрурског писма није узет србски језик, србска ћирилица, или још тачније, србица.

Човек који је дешифровао етрурско писмо био је Светислав Билбија користећи србску ћирилицу, тумачећи етрурско писмо з десна на лево.

В. А. Чудинов, чији је текст Сава Росић превела, академик је Руске Академије Природних Наука, председник је РАН (Руска Академија Наука) комисије за кулктуру античке и средњовековне Русије, директор је Института за за старословенску и староевроазијску цивилизацију.

Са руског превла Сава Росић

Извор: Институт древнеславянской и древнеевразийской цивилизации

Институт за старословенску и староевроазијску цивилизацију

В. А. Чудинов

О српском камену из Сирбина са законима из VIII века

Историјско обавештење.

Слика 1. Општи изглед обелиска из Сирбина (Ксантоса) (4)

Сава Росић, преводилац овог значајног текста.

„У Лици малоазијској (Људеји) Александар Велики је затекао једно посебно стање. У градовима Лике, који су били бројни, није било персијских посада. Иако је Лика била укључена у Персијску царевину од времена Кира Великог, она је задржала своје посебно уређење и своје старе законе. Имали су савез од 23 града, међу којима је град Сирбин (данашњи Ксантос) био престоница и највећи од градова (1). Личани су најпре били познати под именом Солими, а затим као Термили по једном делу Крићана, које је Сарпедон довео са Крита и населио у Лици (2). Сарпедон је основао и град Милет као насеобину критског града Милета (3)“.

Слика 2. Текст на северној страни обелиска у Сирбину према препису Ернста Калинке (7)

„Стари Законик лички, који је био уклесан у каменом обелиску у граду Сирбину, потиче из VIII века пре Христа, нађен је и био је на сербо-рашком језику и писму. Изглед овог споменика, гледано са северне стране, приказан је на слици 1, а на сликама 3. до 6. детаљније су приказане западна, јужна и источна страна. Ликијске текстове је сакупио крајем XIX века аустријски професор Ернст Калинка (5). Тумачење текста грчким и другим језицима није дало резултат, а прочитан је у целости од стране Светислава Билбије, уз тумачење древног србског језика и писма из Лидије и Ликије. Билбија је најпре протумачио и објавио своје дешифровање текста са северне стране споменика, према препису Ернста Калинке (6) (стр. 6 наведене Калинкине књиге приказана је овде на слици 2, са 34 исказа које је Билбија гласовно протумачио као запис фонетским писмом, а протумачио га је помоћу сличности са србским језиком“.

Слика 3. Поглед на споменик са западне стране (северна је лево) (9)

„Светислав Билбија је текст са северне стране споменика у Сирбину назвао ‘Порука Србима урезана у обелиск у престоници Лике – Ликије пре 2.600–2.800 година’, а касније протумачио читљиве делове записа и са других страна. Тај радни материјал је објављен у зборнику ‘Catena Mundi’ под насловом ‘Обелиск из Ксантоса – Камена књига закона и обичаја старих Срба’ (8), где су искази приказани у облику одредби законика, које су груписане према темама које обрађују, уз ознаку стране споменика и броја реда за сваку од одредби“.

Слика 4. Натпис на обелиску из Сирбина, поглед на јужну страну (западна је лево) (10)

„Комплетан текст овог споменика сербо-рашке писмености азијске Ликије и древног сербо-рашког законика, који садржи 232 одредбе, уобличио је и допунио коментарима проф. Радомир Ђорђевић (13). Одредбе су сврстане у 16 група, према своме садржају, а свака од њих носи ознаку стране света и реда на обелиску. Те групе (главе Законика) су: (1) О управљању државом – задатак државе; (2) Хуманитарне дужности државе; (3) Слобода занимања и рада; (4) Обичаји и закони; (5) Избор и особине вође; (6) Дужности бораца; (7) О непријатељу и његовом чињењу; (8) Мудре изреке и савети; (9) Савети предака пољоделцима; (10) Савети копачима златне руде; (11) Лекарски савети; (12) Кривична дела, поступак и казне; (13) Васпитање деце; (14) О храни и њеној припреми; (15) О храни и како се хранити; (16) Уклесано треба читати, памтити, вршити.“

Слика 5. Натпис на обелиску из Сирбина, поглед са југа слева и са истока здесна

„Ради стицања утиска о садржају законика са обелиска у Сирбину, навешћемо овде појединачно само неке од одредби (оне носе Билбијине ознаке стране и реда). Тако у делу названом ‘О управљању државом; задатак државе’ стоји: 3-10: ‘О управљању овђе међама – границама државе завјет ту створити, ослањати се на стотине бораца, ови се нужно хоће – требају… ‘, С-7: ‘Држава има задатак позивати на оружану узбуну кроз цијели живот’ итд.“

Слика 6. Део натписа на обелиску из Сирбина (12)

Кад камен говори – дискусије нема.

„Са ова три приказа: камен Розета, натпис са Крита, Законик из Сирбина, нисмо исцрпли још све материјалне доказе у прилог старе србске историје, има их још подоста. Али, за сваког нормалног човека, и ово је сасвим доста.

Ово је ‘корпус деликти’, ово су документи који су попут парног ваљка сатрли све фалсификате такозване бечко-берлинске ватиканске школе. Имају ли још образа ти наши бедни нордисти да се појаве пред србским народом?

Човек може да не зна, иако незнање никог не оправдава, али, када му се покаже и прикаже, а он и даље неће да зна, онда – или је луд или покварен. Све док им нисмо дали непобитне доказе могли смо да на њихово понашање гледамо кроз прсте. Али после свега овога, они који и даље хуле на свој народ верглајући којекакву непријатељску пропаганду, њима је место на стубу срама!“

Тако Јован Деретић завршава свој омањи преглед. Засад ми још много тога није јасно, пошто ће превод са савременог српског текста документа на савремени руски садржати мноштво грешака, док би изворни текст (напола руски), записан ћирилицом, био врло занимљив за лингвистичку анализу.

Град који се сада зове Ксантос.

Википедија о њему пише: „Ксантос (грч. Ξανθος) – у давнини највећи град и средиште Ликије, земље на југозападу Мале Азије. Упоредо са светилиштем Летон рушевине Ксантоса унете су у УНЕСКО-в списак споменика светског културног наслеђа. Основан је почетком првог хиљадулећа пре наше ере. Персијанци су га 546. г. пне. заузели и сасвим срушили. Крајем IV века пне. улазио је у састав царства Александра Македонског, а од 190. г. пне. био члан независног савеза градова Ликије (Ликијски савез). Око 180. г. пне. познати су тирани Лисиније и Еудем. Брутова војска га је 42. г. пне. заузела и поново срушила. Касније је ушао у састав римске провинције Ликија (Lycia). Од древног града сачуван је само мали део, откривен приликом ископавања, између осталог позориште. Међу најзначајније сачуване споменике ликијске културе спадају особени надгробни споменици, којих има две врсте:

 • уклесани у стене, богато архитектонски украшена тобожња прочеља зграда,
 • високе гробнице на узвишицама, у виду кућа или окружене колонадама.

Најзначајнији споменици те врсте су ‘споменик харпија’ из VI века пне., назван тако по очуваном рељефу на њему, окружен стубовима, као и ништа мање богато украшен зидном пластиком ‘споменик нереида’ у виду јонског храма на високој основи из V века пне. Оба споменика спадају у најважнија дела малоазијско-јонске културе. Ту је пронађен и највећи споменик ликијске писмености – ликијско-милијска стела (око 380. г. пне.)“.

Изгледа да та стела и јесте Законик. Овде су наведена и два нова изворника, (14) и (15).

Слика 7. Моје читање натписа на основици обелиска са југа

Моје читање натписа.

Привукла ме је основица обелиска, на којој сам видео натписе. То је иста фотографија која је и на слици 5, поглед са југа. На избоченом камену с осветљене стране може се прочитати двапут написана реч МАСКА у два реда (горњи ред читам у инверзној боји). Ниже и улево, на другој избочини написана је реч ЯРА (ЈАРА). Још мало ниже чита се израз МИР ЯРА (ЈАРОВ СВЕТ). Најзад, на равној површини, на фрагменту у белом оквиру, могу се прочитати речи РУСЬ ЯРОВА (РУСКА ЈАРОВА – Руска: стари назив Русије). Као што се види, откривено је мало речи, али се из њих може закључити да је град СЕРБИНА, исти и СИРБИНА, исти и КСАНТОС у Ликији исконски улазио у Јарову Руску.

Слика 8. Моје читање натписа на основици обелиска са запада

Гледајући са запада на основицу обелиска, види се низ ликова. Највећи од њих се налази на бочној страни леве плоче и подсећа на лава гледаног спреда, благо окренутог улево. На лику унутар оквира може се прочитати реч РОД, а испод оквира – реч ЯРА (ЈАРА). У доњем делу лава може се видети још један лик, мушки, спреда. Десно од носа може се прочитати реч РОД. Горе десно налази се мало мушко лице спреда, нагнуто улево. Испод браде је исти натпис – РОД.

На десном камену је огроман лик спреда. То је мачја њушка. На челу је натпис МИР ЯРА (ЈАРОВ СВЕТ), доле, на бради – ЛИК МИМЫ (ЛИК МИМЕ). Горњи десни део тог лика образује самосталан лик спреда, такође налик на животињску њушку. На врху носа и десно написана је реч МАРА. У оквиру је написано ЛИК ЯРА (ЈАРОВ ЛИК), а лево од оквира налази се нешто искривљено мушко лице спреда. Најзад, изнад левог ока миме Јара налази се омање женско лице оштрог носа и браде, профил окренут удесно. У висини браде може се прочитати натпис МАРА ЯРА (ЈАРОВА МАРА). Сматрам да то још нису сви ликови и натписи.

Слика 9. Ернст Калинка

Разматрање.

Јован Деретић ми је познат по његовим наступима на Међународним конгресима о доћириловској писмености. Сада он има сопствени сајт, тако да се можемо упознати са његовим истраживањима и пре него што дође на Конгрес.

Овог пута је подсетио на то да је у доба антике постојао град Сербина (тј. „Српски“) у Ликији (Људеји), који је потом добио назив Ксантос. Тамо и дан-данас стоји обелиск са мешовитим натписом на руско-српском језику. Нажалост, сада је натпис нечитљив због тога што су слова многима, укључујући и мене, непозната. Тај натпис је прочитао Светислав Билбија, али нисам пронашао на интернету дослован превод. Могуће је да се он чита управо онако како га је тај истраживач прочитао, али можда и није тако. Међутим, мени је била занимљива основица обелиска, на којој сам пронашао ликове и натписе сличне ликовима и натписима на култним каменовима. Другим речима, те плоче су вероватно још старије од самог обелиска. Мала Азија је, испоставља се, улазила у Јаров свет, али да ли је улазила у Јарову Руску, не зна се. Нејасно је и то да ли постоји још неки натпис изведен истим словима, такође написан на српско-руском језику.

Закључак.

Број светих каменова које сам истраживао постаје све већи, па и на плану секундарног коришћења.

Литература

ДЕР: Деретић Јован С. Србски Законик из VIII века п.н.е. 18. новембра 2010. године. Сајт http://www.serbijana.com/Istorija/zakonik%20VIII%20vek.php

1 Strabon: „Geographie“, XIV, 3.6, De l’Imprimerie Imperiale, Paris, 1805.

2 Strabon: „Geographie“, XIV, 3.10, De l’Imprimerie Imperiale, Paris, 1805.

3 Strabon : „Geographie“, XIV, 1.6, De l’Imprimerie Imperiale, Paris, 1805.

4 http://lexicorient.com/turkey/xanthos03.htm

5 Kalinka Ernst: „Tituli Liceae, Tituli Asiae Minoris, Vindobonae“, collecti et editi auspiciis Academiae Litterarum Vindobonensis, v. 1-2, Denkschriften (Österreichische Akademie der Wissenschaften. Philosophisch-Historische Klasse) – Nr. 1-2

6 Sventon ( Svetislav) S. Bilbija: „The Mummy of Zagreb and other Atruscan, Lydian and Lycian Written Monuments“, pp. 70-105, The Institute of Etruscan Studies, Chicago, 1989.

7 http://lexicorient.com/turkey/xanthos03.htm

8 „CatenaMundi– Српска хроника на светским веригама (зборник)“, уредио Предраг Р. Драгић – Кијук, Том II, с. 901-911, Ибарске новости – Краљево и Матица Срба и исељеника Србије – Београд, 1992.

9 http://en.wikipedia.org/wiki/Lycia

10 http://www.flickr.com/photos/profilacktisch/1744875911/sizes/l/in/photostream/

11 http://www.flickr.com/photos/sueandmartin/409040273/sizes/l/in/photostream/

12 http://www.flickr.com/photos/andreamichael/812268434/sizes/l/in/photostream/

13 „Обелиск из Ксантоса: Законик правних, обичајних и моралних начела Срба пре 2600 – 2800 година), Ликија (Мала Азија), превео Светислав С. Билбија“, приредио Радомир Д. Ђорђевић, Сербона, Ниш, 2003.

14 Тreuber O. Geschichte der Lykier, 1887

15 Houvink ter Cate Ph.H.J. Тhe Luwian population groups of Lycia and Cilicia Aspera during the Hellenistic period, Leiden 1961.

**********

Као што рекох у мом предговору, сада ћете погледати полусатну емисију о Етрурцима, о етрурском писму и Светиславу Билбији који је једини у свету дешифровао етрурско писмо, користећи србску ћирилицу…

Српско-српски речник: Етрурци, етрурско писмо…

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

Аутор ове емисије са телевизије „АРТ“ о Српско-Српском речнику је историчар Радован Дамјановић, који преко 30 година истражује табу теме српске историографије и палеолингвистике. Емисија је на Ју Тјубу већ постављана, али из 2 дела, ја сам те делове скинуо са овог Ју Тјуб профила»  и спојио у један документарац, ради континуитета у праћењу.

Емисија је приказана 2002. на ТВ „АРТ“ и као што то обично бива, чим неко почне да чачка и истражује по дубљој србској историјској прошлости, наши добро „васпитани и издресирани ђаци“ бечко-германске и ватиканске „историјске“ школе, одмах то забране, тако да је емисија Радована Дамјановића укинута.

Ево шта сам аутор каже о емисији…

Радован Дамјановић, историчар и палеолингвист:

„Ова епизода из серије Српско-Српски речник говори о Етрурцима и тајни њиховог језика и писма. Отац Војислав Билбија говори о свом стрицу Светиславу који је први прочитао и растумачио етрурске натписе и то преко српске ћирилице. После више од пола века његов рад још увек није коментарисан од такозване „стручне“ јавности“. За остале информације и набавку књиге погледајте сајт“: http://www.srpskosrpski.org/index.htm .

У једном моменту Радован Дамјановић упита протојереја Војислава:

„А реците нам, како је гласило оно етрурско правило читања“?

Војислав Билбија:

„то је изгледало стрицу, то је врло згодно, ставио је, то је печат један који је преведен, не знам гдје је нађен, у сваком случају као баш права научна фантастика, ћирилице српске, јер, он је ставио на насловну страну књиге. То је округли печат, који кад се чита обрнуто, чита се з десна на лијево, пише јасно, чак и ми можемо то да, без ћирилице, значи пише на етрурском:

Шти
Шта
Што
Ште

Јасно, овај.. читај како је написано. Значи Вук Караџић од пре господа Христа…“

Сликовито речено, отац Војислав је причао о овом:

На крају бих додао оно што је и сам историчар Дамјановић истако, сами Расењани су себе звали „Расени“ , не „Етрурци“, и по логици стварти други народи их тако требају и називати званично, док су римљани расењане звали „Етрурци“, што је апсурд, а тако се расењани по тој латинској историјској школи и помињу у званичној „историји“, не како што они сами себе називају, Расени, већ како им други надену име, а ти исти историописци, себе нон-стоп у историјским списима зову исто, истим именима, само „римљани“, немају друга имена.

Једноставно речено, тако је то када се жели замаскирати историја неком народу, да се не уђе у траг његовог порекла и постојања, називај их у списима стотином различитих имена и створићеш маглу, али донекле, јер језик и писмо не можеш никад одузети неком народу! ЈЕЗИК-БИЋЕ и његово писмо, сигуран је и истинити траг о његовом постојању, о постојању Срба!

По мом мишљењу, ми Срби, Руси и сви остали слични народи, који цене само историјску истину, доказиву неприкосновену истину, требамо озваничити своју сопствену историјску школу базирану на свим могућим релевантним и веродостојним историјским документима, списима, подацима, археолошким налазима, а пре свега по пруочавању својих језика. Не треба се уопште обазирати на ту фабриковану „бечко-германско-ватиканску „историјску“ школу, али не треба ни бежати од научног полемисања и сучељавања са њом, ако они то желе. Напротив, то им треба и понудити: документовано, аргументовано, научно, методолошки исправно, будући да историске чињенице и подаци говоре сами за себе.

Ако они то одбију, игноришући лако доказиве и видљиве историске доказе о нечему, о рецимо постојању Срба, Руса итд… тврдећи игнорантски да су они „неприкосновени тумачи историје“, не треба се заиста обазирати на то, држимо се ми историјски ДОКАЗИВИХ чињеница, на научном нивоу, и права историјска истина ће кад тад заузети примат на светској позорници народа.

А до тада, битно је да је ми знамо, обзнањујемо и поштујемо, због нас самих, да не би примат у нашим умовима и психама заузела разарајуће погубна
лаж..!

Нашо сам још једну интересантну емисију где је гостовао историчар Радован Дамјановић, ради се о емисији Мирјане Бобић – Мојсиловић: „Погоди ко долази на вечеру – Радован Дамјановић„.
Погледајте је: први део, други део, трећи део, чретврти део, пети део.

42 реаговања to “Руси обелодањују истину о пореклу Срба путем србског обелиска, са уклесаним законима из VIII века пре Христа!”

 1. domana Says:

  I sta Srpska akademija nauka kaze na ovo? … muk i tisina …
  Ima li „debeli obraz“ neku meru kojom se meri ta debljina?

  • Небојша Says:

   Српска Академија Наука (САНУ), шта то беше?
   Ја бих реко да је то бечко-германско-ватиканска академија наука.

 2. Ninoslav Says:

  Vebstrana od gospodina Jovana Deretića nije više dostupna.
  Pitanje je zbog čega?

  • Небојша Says:

   Ninoslave,

   Да, приметио сам то још раније, Деретићев сајт више није доступан:

   http://www.serbijana.com/

   Но, по изгледу, не личи ми да му је сајт оборен, или како се то интернет речником популарно каже, „хакован“, јер хакери кад неком оборе сајт, они на сајту оставе своју поруку, да власник зна ко му је сајт оборио, то хакери обавезно ураде, то је поента свега код њих. Кад се кликне на Деретићев сајт, нема никакве хакерске поруке, већ је то вероватнио сервер на коме је био постављен Деретићев сајт, па нешто није плаћено, и сајта нема. И ако је тако, онда властинк тог хостинга док му се одређена сума не уплати, он више не објављује јавно дотични сајт.
   Но, ко зна шта је у питању, можда и неки неспоразум на релацији Деретића и оног ко му ради сајт, неке компликације и слично, ко зна, једино може да се нагађа…

 3. eugenika Says:

  domana…Одговорићу ти питањем
  Која САНУ и ко да говори-одговори?
  Оно што је вредело, поумирало је…а оно сто сад вреди
  скрајнуто…схвати да је појам Србија, Српско и сл. по
  данашњим мерилима веома неукусно помињати!
  Неке тамо наметнуте (слепим послушницима) интеграције полако
  секу корене..мада..по мени НЕЋЕ МОЋИ докле год буде нас који
  лајемо, јер (бар по мени) не лаје кера себе ради већ ради села!
  А село, село нам је село весело…погледај и сама наста личимо!
  А ове џукеле што лају (како им газде нареде) себе ради..боље нека
  ћуте, јер народ памти.
  А образ..то су давно заменили гузицом.
  Поздрав свима који су свесни ко су и шта су!

 4. Драган Симовић Says:

  Небојша, овај је ПУТ изабрао Тебе!
  Настави овим Путем ка Пра Светлости!
  На том ће Ти Путу, вазда и свагда, помагати БОГОВИ и ПРЕЦИ!
  Још мало, још сасма мало, и посве ће се обелоданити Истина о ВедСрбима и ВедРусима!
  Отвара се Поље Беле Сварге.
  Стриборјани, ВедСрби и ВедРуси, крећу путем НАВИШЕ!
  Сварогово Небо се радује повратку Белих Срба!
  Ново Доба и јесте Доба Коловена, Стриборјана, ВедСрба, Пра Аријеваца!
  Поздравља Те Песник!

  • Небојша Says:

   Да, Драгане, пут Истине о Србима, њиховом идентитету, пореклу, постојању, самосвесности, је незауставив!

   Поздрављам и ја Тебе!

 5. SLAVO Says:

  Srbska SANU je sve osim Srbske.

 6. Sanity_Not_Included Says:

  Perune, baci grom i budi precizan!

 7. МиодрагНоваковић Says:

  Reblogged this on СРБски ФБРепортер and commented:
  ОВО ЈЕ ОРИГИНАЛНИ ЧЛАНАК СА „НЕБОЈШИНОГ“ САЈТА:
  http://www.dzonson.wordpress.com/
  ИЗУЗЕТАН ИСТОРИЈСКИ ДОКУМЕНТ…

 8. Неђељко Милосављевић Says:

  Pofresno‚citanje Etrurske uzrecice, vi citate isto kao nas prvi tumac
  ovako; STI,STA, STO, STE pravilno citanje glasi;
  ovako; STI, STA, STU, STE у трећој речи знак У кога имају Руне оно се чита неправилно, тако је радио и Светислав Билбија тај знак је звук слова У
  поздрав Неђељко Милосављевић

  • Небојша Says:

   Миодраже Новаковићу,

   Хвала ти што шириш истину на ФБ Репортеру, јер ова истина о нашем историјском постојању као писменог и културног народа, у добљој историји и прошлостти, је изузетно значајна да се објављује ради буђења и освешћивања СрБског народа, да се шири интернетом. Интернет нам је за сада једини информативни простор где можемо ширити истину, а колико видим све више људи се окреће интернету да нешто истинито сазна, јер су им се смучиле ове заглупљујуће манипулативне и строго контролисане велике телевизије!

   Поздрав!
   Небојша

  • Небојша Says:

   Неђељко Милосављевићу,

   Недовољно сте ми јасни, час пишете латиницом, час ћирилицом, шта хоћете да кажете?
   Хоћете да кажете да се она горе етрурска узречица ни чита како је протумачио Светислав Билбија:

   Шти, Шта, Што, Ште

   већ:

   Шти Шта Шту Ште ?

 9. Драган Симовић Says:

  Небојша!
  Ја сам проследио Овај Твој Оглед, нашем Пријатељу и ВедСрбину, Миодрагу Новаковићу, да га објави на страницама СРБског ФБРепортера!
  Нека се шири Поље Беле Сварге! Нека се шири и разастире СРБСКА СВАРГИНА МРЕЖА!
  Сварга је, на Језику Пра Срба, Небо у којему столује Сварог.
  Гледај да пронађеш што више радова од Светислава Билбије, будући да је Он Велики ВедСрбски Посвећеник, који је, како у Свету тако и у Акаши, трагао за Пра Србским Коренима.
  Ретки су ВедСрби попут Њега!
  Између осталог, Светислав је Билбија истраживао и ПЕРУНОВЕ РУНЕ!
  И та ће Истина ускоро да изиђе на Видело.
  РУНЕ су ПЕРУНОВЕ, илити ВедСрбске, а не Германске!
  Само Срби Стриборјани знаду Тајну о Рунама!
  Руне су Огњено Писмо Перуново. Преко Тог Писма Перун се објавио Пра Србима. И кад се дубље загледаш у резове и црте Писмена, схватићеш да су та Писмена Муњама Перуновим урезивана и рисана!
  Сви су ини народи узимали и присвајали од ВедСрба!
  Од Језика и Писма до Предања и Духовности!
  Ово је Време Велике Истине. Тако стоји у Светим Списима.
  Поздравља Те Песник Белих Срба!

 10. Замундије Says:

  Историјски нетачно, етрурско писмо је изведено из грчког писма (од којег је настала и латиница и ћирилица) и зато наравно постоје неке сличности, сваки поштен историчар ће се Деретићевим идејама смејати (осим ако није новонационални српски романтичар као већина коментатора изнад), наравно да разумем жељу за величањем српског (старог-новог) идентитета сад кад више нисмо Југословени, али зато треба почети велике ***стварне*** српске историје која је огромна, светла и величанствена, не треба потпуно измишљати нову.

  • Небојша Says:

   Да Драгане, гледаћу да пронађем још радова од Светислава Билбије и да их објавим, а кад ће то бити, не знам. Следеће што ћу објавити је једно предавања Славише К. Миљковића о србским словима и језику, уз његов чланак, даћу и податке где се могу купити његове књиге.

   Славиша К. Миљковић о језику

   Треба да ступим у контакт и са историчарем и палеолингвистом Радованом Дамјановићем, па да крене сарања и са њиме.

   Поздрав!

 11. Драган Симовић Says:

  Небојша! ВедСрбине!
  Присетих се, у тренуту надахнућа, Видосаве Виде Томић, Песникиње и ВедСрбкиње, која је, још раних седамдесетих година прошлога века, трагала за Коренима Ведских Белих Срба!
  Боравила је у Индији и у Енглеској, а све са сврхом, да би што више тога докучила и сазнала о Србима Стриборјанима, о Србима Пра Аријевцима!
  Молим Те, будући да си Ти, заиста, вичнији од мене у претраживањима на Сваргиној Мрежи, потруди се да нешто Њено пронађеш, те да објавиш на овим нашим страницама.
  Слободно се позови на мене, будући да смо се Видосава и Ја дружили у Оно Доба, док је Она радила на Београдској телевизији и уређивала серијал Природа и Човек.
  Она Ти је једна племенита Србска, Словенска Душа!
  И Њезина је Поезија дивотна, згуснута, тајинствена!
  Има Видосава, између осталог, и надахнут песнички оглед о Србици!
  Оглед о Србици, гел, Видосава је Томић радила заједно са Сликарком Маријом Ћулум!
  Знај, да ће Ти Она отворити многе Тајне Двери.
  Ово казујем стога што, уистини, осећам, да си Ти добио задатак од Пра Србских Богова, да помно радиш и истражујеш на Овоме Пољу!
  Има још један разлог!
  Не могу Ја Сам да постигнем!
  Доста сам већ књига написао и објавио!
  Наравно, ја ћу песнички, посвећенички, да стварам и даље, али је, канда, дошао тренутак, да ви, млађи, преузмете ВедСрбску Лучу!
  Поздрав Ти од Брата Песника!

  • Небојша Says:

   Драгане,

   Већ сам то пронашо, матерјале о Видосави, о томе сам нешто и реко у тексту о Бранислави Божиновић. То је овај матерјал, интервју Видосаве са нашим чувеним санскритологом Радмилом К. Стојановићем, човеком који је говорио 3 стара језика, укључујући и санскритски. Тај интервју је из 8 дела, кад будем стиго објединићу га у један документарац и објавити, сад дајем први и трећи део…

   Корени србског језика – професор Радмило К. Стојановић 1

   Корени србског језика – професор Радмило К. Стојановић 3

  • Небојша Says:

   Замундије, Замундије,

   Баш право име за онога ко жели да замунђава, да прикрије истину, мора се признати да имате стила, да сте овде само привремено дошли да нас мало забавите.

   Али доста су овај народ замунђавали „историчари“ попут вас, који чим нешто кажу, открију своје незнање, робовање лажним догмама званичне „историје“, и пацерски покушај манипулације, прикривања истине, али ваше време је прошлост иха-ха…!

   У видео прилогу, човек који се 30 година бави историјом и палеолингвистиком, Радован Дамјановић, лепо је рекао оно што се у стручној јавности зна, да је етрурско писмо покушавано да се дешифрује свим могућим познатим језицима, дакле…

   Светски научници, историчари, лингвисти и археролози, ни до дан данас нису дешифоровали писмо Етрураца, народа који је живео пре 3000 година у срцу данашње Италије, а интересантно је то, да су за звучну подлогу ради дешифровања етрурског писма коришћени сви могући језици, па чак и језици народа централне Африке. Дакле, Замунђавајући Замундије, у покушају дешифровања етрурског писма коришћено је и грчко писмо, али ни са тим језиком научници нису успели да га дешифрују, а ви кажете да етрурско писмо произилази из грчког?!!

   О… боже боже, кој пацер, а прича о историји.

   Ето, како се брзо открију манипулатори попут вас, зато сам и пустио ваш коментар, као један оглед у приказивању јефтиних и провидних трикова у служби лажи, а тако се виоше од 100 година ради са србским народом, од његове такозване „елите“.

   То је и разумљиво, јер сте припадник оног што неповратно ишчезава, романтичар сте лажне германске школе чија се нестручност одмах и види, лаж муњевито препозна, јер, иако се у свету зна, у стручним круговима, да етрурско писмо није дешифровано од такозване „научне јавности“, чак и са грчким језиком, ви кажете:

   „Историјски нетачно, етрурско писмо је изведено из грчког писма“

   Е, типе, типе…

   Ако, види се, лаж се константно распада, оболела је, умире!

   Јадно и бедно као и ваш неуспешан покуша дискредитације озбиљних истраживача попут Деретића, и кад један такав „стручњак“ попут вас, чија се нестручност и лаж одмах уочи, изрекне неистину, да је ћирилица проистекла из грчког, шта рећи него да је ваш коментар слика и прилика јада и беда наших званичних „историчара“, који више од 100 година служе лажној германској историјакој школи!

   Замундије, Замундије, право име за лажну германску историјску школу, не можете више замунђавати српски народ, истина о србском језику у потпуности ће изаћи на видело, то време управо долази!

   Србски народ ће се пробудити, и преко СрБског ЈЕЗИКА-БИЋА само-освестити, то је незауставиво…!

   П.С.

   Хаа… ха… овај ваш коментар је само ваш лични омаж лажној бечко-германско-ватиканској икстиријској школи…

 12. Неђељко Милосављевић Says:

  Postovani prijatelji, za momenat da se malo urazumimo, zasto mlatimo istu slamu koju vec vekovno mlati Becko -Berlinska doktrina i njeni sledbenici. Okrenimo se istinitom ucenju, koje podrayumeva, samo öitanje postojecih dokumenata kojih ima na pretek rasuti po celom cvijetu. Moj savet je sva pisanja koja su stara 5-et stoleca pa do samog pocetka njihovog stvaranj, u tim pisanjima lezi naåa istorija, to je istorija Naroda SRB. Sve ostale price su hvatane iy vazduha Postovani rode mi joå nismo niåta procitali pravilno nego nagadjamo kao gatare. Sva pisma , podrazumevam stara ona imaju zajednicki jeyik to je jezik Naroda SRB, i sva ta pisma imaju nistu karakteristiku ona su pisana sa (1) jednoslovnim recima, ovo je rezultat mog istrazivanja, ya dalje informacije se mogu dobiti putem e-pos mmn,@gmail.com
  ps; redaktore jag har problem sa pisanjem cirilicnim pismom jer nedostaju neka slova, to se desava retko ali ovde je tako, zato st me vi opominjali na jednom komentaru kojim pismom pisem,
  pozdrav

 13. Pedja Says:

  Steta sto ranije ne saznah za ovaj sajt. Puna podrska za sve sto radite, svaka cast! I ne brinite se nista, jer, „u ovoj zabokrecini ne moze se covek ni utopiti“. 🙂 Sve najbolje Vam zelim i neka vas Gospod cuva.

 14. Душан Says:

  Sećam se još početkom 90-ih,moj pokojni otac Branko je skupljao feljtone iz Nedeljnog Telegrafa o izgubljenim srpskim istoričarima (zaboravljenim ili zataškanim)
  Radi se o periodu pre i između 2 svetska rata.Nažalost zaboravio sam kako se zove taj istoričar o kome su bili feljtoni.
  Čovek je u to vreme pisao o našem poreklu i poreklu načeg pisma.
  Sve ovako kako može da se nađe kod vas na sajtu. Bilo je tu još svačega.
  Moj otac je to strpljivo skupljao,međutim negde je to sklonio i ja nikad nisam mogao da nađem,sećam se kao kroz maglu nekih članaka.
  Taj čovek i razni drugi pošteni istoričari su pisali o tome na objektivan način,ali kasnije su se umešale Germanske škole i naše ljude i profesore(tada studente) su kod njih na katedrama u Zapadnoj Evropi učili našoj istoriji po njima,a ne kako jeste.Tako da su svi ti intelektualci tamo školovani dolazili nazad i predavali ovde po tom Germanskom opšteprihvaćenom sistemu i usđivali u naše buduće generacije njihovu verziju našeg porekla. Meni je uvek bila sumnjiva teza* Došli u 7 veku i napravili državu*.
  Naravno u komunističko vreme samo je dodatno zataškavana naša prava istorija.
  Hvala bogu što postoji internet,pa da možemo da se nekeko umrežimo i podelimo znanja i činjenice i pokušamo da i drugima otvorimo oči.
  Samo se nadam da neće uspeti njihov pokušaj da kontrolišu protok informacija na internetu,tu se moramo odbraniti,ovo je ljudima jedini prozor u istinu.

  Uzgred,treba promovisati npr. neke mirne proteste za osvešćivanje ovog napaćenog,cenzurisanog naroda.
  Evo sad u subotu ima neki protest ispred RTS da se izurgira da puste na našem Javnom servisu film Borisa Malagurskog Težina lanaca,koji će mnogo prodrmati sve u zemlji i probuditi širu javnost.

  Samo napred,odičan je sajt i podržavam vas 100 posto.
  Pokušavam u svom okruženju da dam doprinos tome,osvešćivanju nacije,treba biti uporan i argumentovan i moraće kad tad da se pokrene lavina istine koja će ovo vekovno zataškavanje srušiti kao kulu od karata.
  Pozdrav Nebojša od Dušana

  • Небојша Says:

   Душане,

   Хвала ти на подршци, желим и ја теби успеха у освешћивању србског народа, да шириш истините информације до којих дођеш, дошло је храјње време да спознамо своју праву историју, ствар је већ кренула и имаће свој ток, континуитет…

   Поздрављам те Душане.

 15. Митар Says:

  Небојша, моје поштовање према теби и твојој борби за истину о историји српског народа, његовом језику, као и о његовим другим аспектима. Можда је кључно ово што си горе написао :
  “ …По мом мишљењу, ми Срби, Руси и сви остали слични народи, који цене само историјску истину, доказиву неприкосновену истину, требамо озваничити своју сопствену историјску школу базирану на свим могућим релевантним и веродостојним историјским документима, списима, подацима, археолошким налазима, а пре свега по пруочавању својих језика. Не треба се уопште обазирати на ту фабриковану “бечко-германско-ватиканску “историјску” школу, али не треба ни бежати од научног полемисања и сучељавања са њом, ако они то желе. Напротив, то им треба и понудити: документовано, аргументовано, научно, методолошки исправно, будући да историске чињенице и подаци говоре сами за себе.“
  Све то је захваљујући Интернет комуникацији и овако добрим сајтовима као што је твој, можемо некако „доћи“ до ИСТИНЕ која се највише крије од стране ове издајниче власти. Мрак влада данас у Србији!!! Може лако да се деси „да нам исеку Интернет“ !?! И шта онда ? Зора никако да дође ! Па сам хтео да те питам, за мишљење о активностима које се обављају за 6. октобар 2012. Предпостављам да ти је та информација позната ( ево сајт http://narod.rs/2012/06/20/100-dana-do-nove-vlade/ ) па бих волео да чујем твоје мишљење о овој „акцији“ ! Поздрав !

  • Небојша Says:

   Митре,

   Био сам доста заузет, и тек сада стижем да ти одговорим…

   Интеренет не могу технички потпуно да контролишу, али могу разним законским актима попут AKTA: http://wp.me/p3KWp-4Zw да забране писање о разним истинама и преварама, да забране такве сајтове, за сада то није успело. А и ако им успе, ушта не верујем, скидајте разне матерјале које сте покупили на интернету, и у случају потребе ширите истину даље, а и сада, кад још нема те забране, јер доста људи још не користе интернет.

   Што се тиче тог народног покрета 6 октобар, тек сам сад чуо за њега, и ако је тако заиста како пишу и проповедају, онда је то добро. У сваком случају, са тренутним странчарима шибицарима нема нам спаса, ма какву владу формирали!!!

   Србију могу да извуку само потпуно нови људи, часни, стручни и поштени, који до сада нису били ни у једној од свих по*раних странака!!!

   Поздрав!

 16. Митар Says:

  На сајту http://narod.rs/2012/06/20/100-dana-do-nove-vlade/ колико видим , већ формирају Организациони одбори по Општинама па сам хтео да ти скренем пажњу, овако јавно, да се пријавиш. Зато што сматрам да си поштен, паметан, способан и стручан и колико можеш да мало „погураш“ ову заједничку ствар и да се успешно ова „акција“ реализује ! Ти у Бору а ја у Вршцу и тако редом, да склонимо ову багру са наше грбаче за сва времена. Поздрав !

 17. onedux Says:

  Препоручујем да се за сваки случај све информације које се прикупе копирају негде и архивирају ван интернета,можда и на неки хард или дискове,јер ако успеју да се упетљају у инетрнет лако ће моћи све да нам упропасте.
  Овако преко интернета се много лакше шири истина,макар међу нама млађима,али треба бити опрезан,јер они могу преко ноћи да утичу на неке ствари и ако виде да превише људи уочава истину могу да реагују веома агресивно и брутално.
  Зато на време треба све да се константно ажурира и складишти.
  Поздрав од Душана
  Иначе сам отворио блог страницу да даље ширим међу мојим пријатељима и познаницима истину о нама и о ономе што се догађа око нас.
  Као нпр:
  Покушавам да анимирам људе да се заинтересују да се заустави покушај доношења закона о Јавно-приватном партнерству иза кога се крије распродаја наших водовода,извора пијаће воде као и обрадиве земље. Слично као у Латинској Америци (Боливија),кад су им све покуповали и дигли цене троструко,чак су им и кишницу опорезивали.На срећу су се Боливијци отргли и устали протиб тих корпорација и протерали их.
  Пишем и о ХААРП систему који је прошла власт допустила да се тајно инсталира у близини Барајево,село Бељина,то је веома опасно,а људи немају појма која је то моћ,може у веома лоше сврхе да се употреби,на људима,на психу.Гађа фреквенцију мозга и може да утиче на разне способности…
  То треба гурати да се испита,да се потврди па да их окупирамо или да се оповргне аргументовано.
  Ја у то место идем често пословно,засад мештани не знају ништа,али сам их престравио па ће се ваљда и сами покренути.
  Све најбоље.

  • Небојша Says:

   onedux,

   Ако већ идете често пословно у Барајево могли би да сликате ту харп антену, да је посатавите на интернет да људи виде како изгледа, а могли би и мени да проследите ту фотографију.

 18. onedux Says:

  Идем,али није тако лако да се нађе,вероватно је још увек тајна локација,у оквиру неке суме ту или ограђено на неком приватном имању.
  Ипак у том систему има 100 ак антена које чине једну велику.
  Мора да покрива око хектар,два земље.
  Видећу и ако мештани нешто знају.Да се заинтересују и они сами.

  • Небојша Says:

   onedux,

   Да, знам да није лако и једноставно да се наже антена, али уз помоћ мештана мислим да ћете успети.

 19. Богосав Says:

  Мисао је бржа од таласа, вода је преноси земљиним шаром( велика тајна воде+ човек је углавном вода). ХАРП је ПРАХ, утерују нам мисли у њихов ТОР да би брстили њихове намере. Мисао може да сваку спстанцу претвори у плазму ( нема атома него само протони и електрони) То је најјача теслина
  заштита.. Отац Тадеј рече— какве су ти мисли такав ти је живот——СРБ је БОГ. СРБИЦА је БОЖИЈЕ
  писмо, графеме слова се директно исписују гласом– постоји метода ЦИМАТИКС којом је доказано да латинчно писмо не може да се креира гласом, већ само СРБИЦА. Ниједан западни језик није од
  БОГА, етрурско писмо је злоупотребљено. Писану реч мачем штитимо!!!!!!!
  хвала БОГУ што нас има довољно да то чинимо и на небу и на Земљи. ИСТИНА је наш најоштрији
  мач. ГОВОРИ И ПИШИ ДА ТЕ ЧИТАВ СВЕТ РАЗУМЕ!!!!

 20. Max Q Says:

  Slatko se nasmejah, komentare nisam smeo ni čitati jer me je već zaboleo stomak.

  • Небојша Says:

   Max Q,

   Еј, Max Q, извини, драго ми је да си се јавио, али ово није блог за децу, овде се говори о озбиљним стварима попут Историје. Но, добро, схватам твоју дечачку радозналост. Дакле, имаш среће, пошто волим децу решио сам да ти помогнем. Нашо сам један блог за децу примерен твом узрасту и нивоу, па док не дођеш до стадијума да судиш о историјским збивањима, мораш се развијати поступно. Знам, Знам, не љути се, знам да си ко свако дете нестрпљив и да ти се жури, али мораш се правилно развијати, ићи корак по корак, да не би дошло до неких великих ломова код тебе у том осетљивом периоду.

   Не знам кој си узраст, но ево мислим да ће ти одговарати ове вежбе док не будуш оспособљен да расуђујеш о историји.

   Развијање моторике код деце:
   http://bit.ly/SPCMZe

   А кад се замориш, ево ти једна игрица да се у паузи освежиш мало:

   Затвори мацу
   http://bit.ly/SPFIoM

   Буди добар, и слушај маму и тату.
   Поздрав.

 21. Max Q Says:

  A onda ću da budem dostojan da se igram kvazi-istoričara, evo mogu odmah nije teško, samo malo mašte i dovoljno gluposti da te ne bude sramota da lupetaš. Za koji dan sledi i dokaz da su SrBBBi čuvali mamute i jelene još pre više stotina hiljada godina:

  http://serbian.ruvr.ru/

  • Небојша Says:

   Max Q,

   Нема шта да се играш квази историчара, ти јеси квази историчар, патолошког мамутског типа, јер видим волиш мамуте…

   Већег мамута глупости и патолошког србомрзачког бесрамља од тебе нема. Одавно такве зомбиране медиокритете Србија одгаја, ви сте нус производ фалсификованог историјског образовања које је у Србији почело од берлинског конгреса, од стране Срба „историчара“. Сад му дођете као неки „адитив“ домаћој и светској сатанистичкој антисрбској медијској пропаганди. На сваком месту користите прилику да брутално вређате србски национални идентитет, а маштања, фантазије, халуцинације су вам главна ствар, дрогирате се тиме, то вам је ко ваздух, без тога не можете да дишете и постојите. А управо си доказ ти, са тим линкованим чланком, јер у том чланку Гласа Русије ничег нема на шта би асоцирало на србски идентитет. Но наравно, то треба измислити и тако приказати, чак и када је овако провидно, јер мамутима глупости и србомрзачког бесрамља, машта и халуцинирање не недостају да у фатаморганичном србомрзачком заносу измисле свашта и да тако извређају на сваком милиметру србски национални идентитет у потрази ка својим коренима.

   Ја обично и не пуштам коментаре попут твог, да не губим време на срамоту и патолошке србомрзачке изпрограмиране типове, но ето тако понекад мора вам се показати место где сте, на дну србског медиокритетског талога, и будалаштина. Ви сте космички смрад, и то је чак комплимент, нема те речи која може да опише ваш патолошки анимозитет и мржњу према србском националном идентитету, треба је измислити, у вашу „част“.

   Срећом, таквих мамут-медиокритета има све мање, истина продире, тако да ће патолошких простака попут тебе бити све мање. Вама треба показати где вам је место.

   Ови мамути што су нађени, много су млађи од заосталих мамута „интелектуалног“ дна и талога у србском народу, ви сте убедљиво најстарији на Планети. Прво сте ви створени, па онда Срби, једино се то тако може објаснити. Ето, један комплимент вама, ви сте најстсарији, не Срби, прво сте ви створени, па онда Срби.

   И зато, није искључено да сте ви јахали ове мамуте, осећа се нека фатална привлачност.

   Ајд Max Q, настави игрице: „Иде маца око тебе, пази да те неки мамут не огребе…“, можда за пар хиљада година одртастеш и кренеш у старије разреде…

 22. Винчанац Says:

  Проучити Винчу и наћи писана документа. Винчанска цивилизација је трајала 5.000 година и Она је извор свих цивилизација.

 23. Dusan Says:

  A da pitamo Hrvate. Oni bi poceli od Indusa, Persijanaca. Pogledajte kako je protumacen Hetitski jezik. Preko latinskog pa niko ne tvrdi da su Hetiti preci Rimljana. Svi Evropljani imamo stari jezik Sanskrit i puno slicnih reci kao i vrlo slicnu konstrukciju reci. prve su amebe pa onad: Srbi ili Hrvati?

 24. Владимир Says:

  Одгледао сам пажљиво предавање проф. Чудинова (на почетку текста!) о Варјагима и нигде не спомиње Србе, већ говори да су то Руси и да говоре руским језицима, зато молим да ми неко одговори на питање: Где то проф. Чудинов помиње у свом продавању о Србима?

 25. Prijatelj Says:

  Meni je interesantna upotreba slova j na pocetku reci I izostanak istog u latinskoj upotrebi.Primer jertusci u etrusci jagnje agne latinskoj.O cemu se tu radi


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: