Спој соларних плоча (ФВ панела) и Теслиног Wardencliff торња


Аутор: Владимир Караџић
крај октобра 2011. године.
Извор: Знање»

Ова идеја настала је сасвим случајно, попут неког бљеска. Њена датација је септембар 2009. године. Тек нешто мало касније дошло је до развијања идеје.

Међутим, сматрајући да детаљисање овдје није потребно давати пред инжињерима, јер они то могу боље и јаче од мене уколико идеја има икакав значај, одлучио сам држати се само визије и неких варијанти о којима ће овдје бити ријечи.

Инспирисан величанственим дјелом Николе Тесле, снагом и значајем његовог Ворденклиф торња, истражујући га као и соларну енергију, јавио се идејни спој соларних плоча (ФВ панела) и Торња. Знајући досадашње недостатке соларне технике (проблем географске ширине, чување сакупљене енергије током ноћи, скупоћа, недовољно сунчани број дана и сл. ), критички и самокритички, нисам сматрао идеју нешто значајном. Али, с друге стране, знајући неке новитете и неки будући период, сјетих се чланка Николе Тесле „Енергије будућности – други извори енергије“ (писан вјероватно 1919.) те се чини као да се остварују неке могућности за ширу и јачу употребу соларне енергије, како је Тесла разматрао и у чланку “Проблем повећања људске енергије” (писан 1900. г.) у разматрању ‘трећег проблема’.

Данас се сакупљена соларна енергија чува захваљујући соли за ту сврху. Будућност соларне технологије ићи ће несумњиво другим путем. Према неким истраживањима (нпр. часописа National Geographic, Србија, текст „Прикључивање на Сунце“, септ. 2009.) соларна технологија биће доступнија, јер ће 2025. године престати експанзија вјетра. Све ће то водити једно другом. Ствари ће се нужно морат мијењати. И нафта па понестаје, јер нико не зна колико још нафте има у великим извориштима, док мања налазишта нити су исплатива нити могу “нахранити” унутрашње системе великих сила изграђене на њој. Такође, осврћући се на остало, занимљиво је погледати планове на бионичким протезама до 2030. и 2050. године (а које већ постоје, о чему смо између осталог писали у раду “Неки кораци будућности”) …

Унутрашња слика – визија, идеја: у циљу додатног енергетског потенцијала Торња (као комуникација енергија) за његово енергетско увећавање, замислимо да је данас нпр. торањ сав обложен соларним плочама уз све оно што је с њим спојио Тесла. Можда би то убудуће могло снабдјети Торањ додатном енергијом. Имајмо на уму и узимање енергије из земљиних дубина, о чему је Тесла такође писао у чланку “Проблем повећања људске енергије” за разматрање ‘трећег проблема’.

Ако једног дана будемо успјели ухватити енергију природних муња, онда би се на Торањ, на врх куполе, могао ставити хватач муња, а под земљом да се у неку куглу са детекторима повезаним с оближњом лабараторијом и Торњем сакупи и задржи сва или барем дио енергије, те тако искористи за рад. Тесла је утро савршен пут својим дјелом и он ће га без сумње наставити у пуном потенцијалу, кад-тад, прије или касније.

Човјек ће просто бити принуђен супротно од данашњег понашања према себи, другима и околини, да крене другачије уколико мисли да одржи свој опстанак, управо због великих проблема које је сам створио. Једног дана како наука буде још напредовала у будућности, надајмо се у здравијој антиатомској атмосфери и супротно досадашњој болесној капиталистичкој мисли и дјелу, на Теслин тип Ворденклиф торња могли би се можда додати и остали ресурси природних енергија, бесконачних, бесплатних, које човјек и данас избјегава користећи фосилна горива, загађујући околину, повећавајући емисију угљендиоксида и стварајући глобално загријевање уз наплату струје.

Но, као што написах на почетку нема потребе да детаљишем на идеји, ставићу само инжињерима на знање своје визуелне варијанте да се знају, уколико ова идеја има икаквих могућности у будућности. Те варијанте су (према општем приказу скице-цртежа коју сам дао) у циљу да не наштете раду Теслиног Торња, ни једним дијелом, већ да га само додатно снабдеју енергијом за његово увећање, обављајући тако комуникацију енергија са Земљиним потенцијалом. Дакле, ту су сљедеће варијанте ове идеје:

 1. или да Торањ буде сав обложен ФВ панелима и сакупља енергију, и користи је уз сав остали Теслин инжињерски пројекат;
 2. или да Торањ у близини има соларну електрану;
 3. или да Торањ буде окружен ФВ панелима, а да можда само купола Торња буде обложена соларним плочама и да зраци плоча око њега усмјеравају зраке ка соларној куполи.

За крај, сматрам веома важним да кажем, искрено према себи и другима и потпуно отворено (иако ће многима бити чудно, али ако нема самокритике нема ни напретка), да ми се чини да ова идеја можда и нема неки нарочити значај. Али сматрам одговорно према свом бићу и другима да је изнесем из чисте савјести, кад је већ дошла прије пар година у тренуцима инспирације, попут бљеска. Знајући снагу етра и можданих таласа, а тиме и космоса, надам се да нисам ухватио нечији мождани талас. Зато ову идеју дајем на видјело за искрену анализу људима од ‘заната’, без обзира има ли она могућу будућност или не. Битно је и одговорно дати је на анализу, да више не буде у ужем кругу већ отворена за све. Само тако идеје могу бити брже развијане. Само тако се може знати Истина.

2 реаговања to “Спој соларних плоча (ФВ панела) и Теслиног Wardencliff торња”

 1. Богосав Says:

  Владимиру и осталим прегаоцима препоручујем доктринарни став који је Милојко Креманац пренео
  нашем Драгану Симовићу у КЊИЗИ ТАЈНЕ НЕБА ( има је на овом сајту) да се енергетски
  тарнсмитер носи у торби под мишку (пазуху) и да неће бити потрбне ни зграде а камо ли торњеви-с
  У току 1993. г дат ми је нацрт тзв САХУ ГЕНЕРАТОР, ( Србин САВИЋ и Немац ХУБЕРТ) у виду
  усправљењног саћастог диска , пречника око 3 метра, за конверзију магнетних силница у 5 КВ струје.
  Енергетски лоби, вестингхауси и нафташи нису га пустили у примену. Високо -ентрописки системи
  нису решење. Када се активирају -монтирају , поред садашње једне и осталих пет пари спирала
  у ДНК за скаларне таласе сваки појединац ће бити слободан јер ће директно из центра космоса да
  добија животну енергију. Иначе покренули смо акцију да се на врху РАДАН (смиљан) ПЛАНИНЕ
  постави Теслин уређај за конекцију космичке енергије, а у подножју ХРАМ НАУКЕ и ТУ ТЕСЛА
  прогласи за свеца како је то некима речено. Господ ИСУС ХРИСТОС за ДУХОВНИ ПРЕБРАЖАЈ
  а Тесла за ЕНЕРГЕТСКИ преображај ове цвилизације.

 2. Vladimir Says:

  Postovani, umni covjece, Bogosave,

  hvala na javljanju. Inace, ja sam i sam istakao sumnju za potrebu ovoga, dakle, iskreno prema sebe a onda i drugima. Narocito, u za koju recenicu vise u prvoj objavi dan-dva prije ove na BosanskojPiramidiSunca.
  Jednog dana cemo na Zemlji moci praviti materiju iz energije kosmicke, a tada ce nestati moc novca i bice besmisleno sto neko ima milijarde…
  Ja sam ovu ideju nakon 3 godine nosenja u glavi morao podijeliti da mi ne stvara teret. Inace, nakon objave, dobio sam pismo da ce biti isprobana u Brazilu, u jednoj labaratoriji teslijanskog tipa koja se sprema. Nisam ni pitao kada i sl., jer ona vise nije moja briga cak i po cijenu da bude kradena, jer zastita ideja “medjunarodna“ kosta i samo je za SAD i EU pod tim pojmom, tako da je to obesmisljeno u svijetu spijunaze nastavljene i nakon Hladnog rata, kao i zbog povecanja cijene svake godine u matici ali i vani. To je pitanje biti ili ne biti namagrcen od onih koji na duh i um zaradjuju.
  Neke druge ideje (koje nisu dosle kao ova, klasicno iz etra) prije toga duboko sam potisnuo da su gotovo isparile, jer su drustvenog pravca i nemoguce su da cak i budu saslusane ako ne i ismejane, bilo gdje i bilo kada dokle god je ovakav poredak u regionu a onda i svijetu.
  Ova ideja je data jednako onako kao sto bi i ma koji drugi pisani rad nakon neke spoznaje poslije istrazivanja. Ona vise nije moja briga, jer je samo trebala da bude prenesena uz jedan osvrt.

  S velikim postovanjem,
  srdacan pozdrav iz sve duse!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: