Генетски Модификована Храна (ГМО)


Генетски модификована храна

Линк ка видео прилогу на:http://www.youtube.com
Преузмите видео прилог путем овог упутства.

Као што сам и најавио,данас објављујем текст на теми генетски модифициране хране, или „ГМО“ (генетски модифицирани организми). Код нас ни до дан данас нисам видео ни једну емисију на малим екранима која обрађује тему о ГМО и њену велику штетност, опасност и погубност по зравље људи и читавог човечанства, ако се уведе у ланац исхране. Чак шта више, овде се протурало да то није штетно по здравље људи, исто као и у Хрватској, али се тамо ипак неко и потрудио да обради и другу страну медаље, све опасности и ризике примене ГМО са несагледивим последицама по човека који је на рубу самоуништења ако у исхрани уведе генетски модификовану храну…!

Крешимир Мишак је у својој емисији „На рубу знаности“ угостио Џефрија Смита и Арпада Пустаија од којих ћете пуно сазнати оно о чему се овде ћути и што нећете чути на нашим телевизијама.

Џефри Смит је написао и књиги о погубности ГМО-а под насловом „Семе Обмане“ коју ћете моћи да скинете на крају текста,као и још две књиге.Препоручујем вам да скинете овај видео клип о ГМО и да га приказујете пријатељима, комшијама.

Генетски модифицирана храна је већ ушла у ланац исхране без икаквог претходног тестирања о опасностима које она доноси по човеково здравље, јер Америчка популација данас се прехрањује са око 70% храном у чијем саставу је нека генетски модифицирана супстанца. Корпорације у трци за профитом не бирају средства да спроведу своје планове са ГМО, подмићују државне чиновнике, уцењују претњама и подмићују независне научнике који говоре о штетности ГМО.

Уместо да се ГМО храна прво испита на животињама пре него што се пусти у ланац исхране човека,она су пушта на светска тржишта која су сада преплављена генетски модифицираном храном, а да се људи и не питају за то, што заправо говори да корпоративни моћници у својој незајажљивој и болесној жељи за профитом користе човека као покусног кунића!

То је тако увредљиво и понижавајуће за човека…!

Да ли на паковањима са том храном упште нешто и пише (јер ако пише, ко ће то да купи?),  и ако пише, да ли то човек може да препозна и правилно схвати?

Каква је ситуација код нас са ГМО храном…?

Сада ћу вам укратко рећи најбитније детаље из презентације…
Највећа корпорација у свету која производи ГМО храну јe Монсанто„.

Највише се производи генетски модифицирана соја, памук, кукуруз и уљана репица.

Међутим, ми знамо да се соја и кукуруз користе као додаци разној храни. Та храна се даје људима без икакве контроле и надзора да ли је због ње дошло до промене здравља код човека. Оно што се зна је то, да је убрзо после увођења генетски модифициране соје у Великој Британији, порастао број људи алергичних на соју за 50 %.

Још 1995-те године Шкотско министарство пољопривреде и Шкотски научници приметили су да се у ланцу исхране Велике Британије увела генетски модифицирана соја, кукуруз и рајчице. Приметили су, односно нису могли да пронађу ни један научни рад о здравственој сигурности те хране, а већ је пуштена у промет. Пошто су приметили да је то чудно, нелогично, издвојили су значајна средства за научно истраживање здравствене исправности ГМО намирница, као и за израду самог протокола за тестирање.

И сада на сцени ступа јунак ове приче научник др Арпад Пустаи, који је радио у институцији која је на конкурсу добила право да врши испитивања.

Др Пустаи одмах наводи да је заправо позадина наручиоца ових испитивања била та, да се осим успостављања научног протокола за испитивање генетски модифициране хране, дође и до резултата који би уверили научну јавност и потрошаче Велике Британије о исправности ГМО намирница. Међутим, то није све, др Пустаи, као и цео научни тим, запрепастио се када је тек после три године рада и испитивања (1998-ме) открио да је цео пројекат већ одобрен без обзира на резултате испитивања,као и то да су 1996-те одобрене и пуштене у промет ГМО културе које су они испитивали, тако да се тада отприлике у саставу 60 до 70 посто хране која се продавала у В.Британији, налазила и нека генетски модифицирана супстанца!!??

Човек се у неверици питао, зашто они уопште и раде та истраживања ако је све већ одобрено, а да претходно све није било тестирано на животињама, већ су покусни кунићи били људи!?

И, тако, …клупко је почело да се одмотава…

Експерименти др Пустаија на пацовима утврдили су да су пацови који су добијали генетски модифицирану рајчицу показивали поремећај и ретардацију у развоју у односу на пацове који су јели природну рајчицу, са истим хранљивим састојцима и протеинима као и ГМО рајчица.

Ретардација и поремећај код пацова који су јели генетски модифициране рајчице огледао се у томе да су им црева расла много брже, бубрези и јетра били су оштећени, величина им је била мања, мозак им се није правилно развијао. Имали су много спорији имунолошки систем који је спорије реаговао на претеће стимулансе из околине, него пацови који су јели генетски немодифицирану храну. Имали су и разна крварења унутрашњих органа…

Затим… у Америци је одређена група фармера приметила да су њихове крмаче касно улазиле у трудноћу и да су уместо младунчади рађале водене мехуре, а у неким случајевима рађале су чак и „ништа“…!??

У пет Америчких држава, фармери који су узгајали свиње имали су потпуно идентичне проблеме. На крају их је траг навео на то да су све крмаче јеле један те исти кукуруз, генетски модифицирани кукуруз

То је оно што је откривено, али највероватније је да је то само врх леденог брега…
Неки фармери су експериментишући доказали да су њихове животиње „паметније“ од фах идиота који раде на генетском инжењерингу правећи ГМО за животиње. Ради се о пацовима, свињама и кравама.

О чему се ради…?

Рецимо,.. фармери су својим кравама понудили да бирају шта ће да једу, између генетски модифициране и генетски немодифициране хране. У два корита су ставили генетски модифицирану и генетски немодифицирану храну, с тим да су краве прво доводили до корита са генетски модифицираном храном.

Краве би помирисале ту храну, затим погнуле главу, погледале друго корито са храном, и затим отишле до њега да би јеле ту храну, генетски немодифицирану. Тако је било и са осталим животињама. Мајка природа зна шта ради, животњама је усадила истанчане инструменте за одабир добре хране.

Хмм,… али шта ћемо са човеком, шта је њему природа „усадила“?

Па усадила му је ум са умећем здраворазумског размишљања, али нажалост, тај ум је изгледа подлегао под огромним „притиском“ мноштва информација са разних медија, и у неспособности да обради и преради све то, постао је само један обичан „хард диск“ за „нарезивање“ информација, а несретни човек вртећи бесомучном брзином тај диск, само живи у илузији да „размишља.“

И на крају, веома је важно да се и ово чује, што се дуго скривало од јавности…

Постоје докази да је ГМО био узрок једне епидемије са смртним случајевима,а да је узрок томе била генетски модифицирана храна! Наравно корумпирани политичари и људи из индустрије генетског инжењеринга ћуте о томе, то не причају када говоре о ГМО, већ само причају да је ГМО „спас за гладне и све бројније човечанство“.

У Америци се током 80-тих година, прича господин Џефри Смит, у једној епидемији разболело 5 до 10 хиљада људи, а 100 њих је умрло. Данас се зна да је узрок њихове смрти био тај да су јели храну са контаминираним додатком који се звао „L триптофан“, а који је био направљен од генетски модификоване бактерије. То је био пројекат једне Јапанске фирме. Очигледно је било да је дошло до неког поремећаја, те су те бактерије производиле неке смртоносне супстанце.

Али, када је на Америчком Конгресу Агенција за храну и лекове подносила извештај о тој епидемији, уопште није говорила о генетском инжењерингу и тој генетски модифицираној бактерији и „L триптофану“, већ је говорила да је узрок тој смртоносној епидемији била некаква превара у вези са здрављем. Такође су на све начине крили информације од јавности које би је наводиле да је уопште и било речи о генетском инжењерингу у овом случају. Да је то била епидемија тим који је то истраживао утврдио је то на основу четири појаве које су карактеризирале ту болест:

  • била је ретка,
  • избила је на брзину,
  • била је озбиљна,
  • долазила је из једног извора.

Да се ово није десило, да се нису утврдили ови фактори, највероватније је да би се тај смртоносни генетски модифицирани додатак храни можда још налазио на тржишту, говори нам Џефри Смит.

Али, сада се постављају и намећу нека суштинска и логична питања када се ради о ГМО:

  1. Шта се догађа са хиљадама генетски модифицираних производа који се тренутно налазе на тржишту у ланцу прехране Американаца и осталих народа…?

  2. Да ли можда преостали ГМО додаци храни не изазивају баш тако нагле епидемиолошке болести са смртним последицама, већ спорије, али сигурно и континуирано изазивају пораст неких већ познатих болести, алергија, па и болести са смртним случајевима, а да рецимо није епидемија па да би се после због тога избацио неки ГМО производ са тржишта…?

Многа се питања још овде намећу…

Генетски инжењеринг је веома млада научна грана, постоји тек неких четрдесетак година, и ево шта нам још открива из ове презентација професор др Маријан Јошт…

Генетика је некада сматрала да човечје тело има стотинак хиљада протеина и трврдило се да отприлике исто толико има и гена, дакле стотинак хиљада, јер се мислило да један ген кодира и креира једну беланчевину, протеин.

Међутим, с напретком апаратуре показало се и открило да у човечјем телу има око 250.000 протеина, али право запрепашћење у научним круговима настало је када се открило да у човечјем телу заправо постоји „само“ око 30.000 гена!

Шок…!

Како сад то, ..мислило се jедан ген = једна беланчевина, а сада се такође зна да постоји и више од 100.000 беланчевина,…шта сад…!?

Али даљна истраживање су још више шокирала, јер се утврдило да ген из унутрашње станице уха може да кодира не само једну,већ 576 беланчевина…!

Да, утврдило се да већина гена кодира само једну беланчевину, али се такође утврдило и открило да 4096 гена у човечјем телу кодира и производи више од једне беланчевине!

Рекордер по броју производњи протеина је ген винске мушице, који може произвести и кодирати више од 38.000 различитих протеинских молекула. Све ово је веома значајно, јер је централна догма генетског инжењеринга сматрала да један ген производи само један протеин, и с тога се сматрало да се променом једног гена може променити својство само једне беланчевине.

И шта сад, научници су мислили да се одређене болести могу сузбити тако да ће се променом једног гена променити само један циљани молекулски протеин чији поремећај изазива ту болест, али…??
Не смем ни да помислим какви се све ужаси могу десити човеку ако се болести почну лечити генетским инжењерингом…!

Професор доктор Маријан Јошт раскринкава нам један мит, мит о „победи генетике над природом“, јер се својевремено у медијима бучно и помпезно тврдило да је овца Доли клон, веран својој мајци. Међутим, није тако, она није била клон!

Када је генетским инжењерингом клонирана овца Доли она није била идентична својој мајци…!

Али је зато мајка природа све „зацртала“, говори професор Јошт, јер када са клонира у природи, и када се рецимо грана Врбе узме и посади на неком месту, израшће потпуно идентична Врба верна својој мајци.

Професор Јошт нам открива и оно што је забрањено да се прича, да у свету тренутно постоји десетак људских клонова…!

Наравно, свим овим што сам писао не желим да плашим никог, већ да се људи тргну већ једном и уозбиље, да почну да размишљају својом главом, а не да буду „овце Доли“…

Док човек прво не спозна себе, ко је, шта је, зашто живи, куда иде… (?) цивилизација ће само „лутати у мраку“ и посртати, зар нам садашњи тренутак живота на Планети то не говори…?

Хајде да се на крају мало и нашалимо, али опет, ко зна, можда је то и збиља, можда је целој гарнитури ДОС политичара, када су ишли код Амера на брифинге и састанке где им је причано како и шта да раде у Србији, стављан у храни на тим ручковима и закускама неки генетски модифицирани производ, јер кад год донесу неку глупу нестручну одлуку или закон који се коси са здравим разумом и памећу, они по правилу кажу „аргументујући“:“…тако се ради на Западу“…

Преузми следеће књиге:

Генетски модификована храна (153 КБ.)

Jeffrey M. Smith: Сјеме обмане (1.2 МБ.)

F. William Engdah: Сјеме уништења (3.7 МБ.)

Књиге за преузимање и видео клип преузео сам са сајта Ивана Антића…

http://www.ivantic.net/

20 реаговања to “Генетски Модификована Храна (ГМО)”

  1. natty Says:

    kao student genetičkog inženjeringa, mogu Vam reći da ste samo površno dotakli temu, koja je dosta komplikovanija. naime, čitava stvar se mnogo više tiče ekonomije (na primer borba evropske hemijske industrije sa američkim nastojanjima da se upotreba hrane od gm organizama rasprostrani), nego brige o zdravlju ili želje da se iskoreni glad u svetu.
    na biološkom fakultetu univerziteta u beogradu naučnici zastupaju mišljenje da je upotreb gm organizama u ishrani opravdana. međutim, ostaje ono što ste i sami naglasili – da su interakcije u genomu jako fine i kompleksne, a molekularna nauka je, iako izuzetno napredna, još uvek mlada nauka, i kao takva, podložna greškama, kao i manipulaciji od strane laika i lažnih stručnjaka.
    imajući u vidu znanje koje sam stekla na fakultetu, zalažem se za strogu kontrolu u proizvodnji hrane od gm organizama, ali nikako nisam za to da se proizvodnja takve hrane zabrani.
    pozdrav

  2. Nebojša Says:

    Hmmm…,
    Vi ste student, ali dr Arpad Pustai junak ove prezentacije to nije, i dokazao je da je GMO štetna za pacove i ostale životinje, zar to nije neki pokazatelj…?

    Mislim da se čitava stvar više tiče stručnosti, etike, morala, a ne ekonomije,jer GM hrana je već uveliko na svetskim tržištima,a da prethodno nije ispitana na životinjama, nego smo pokusni kuniću mi,ljudi…!
    Ovo je zastrašujuće i odvratno, a ne smem ni da pomislim šta tek sve može da se desi..!
    Čuli, ste, Džefri Smit je rekao da je i bilo smrtnih slučajeva zbog GMO 80-tih godina, pa je supstanca „L triptofan“ koju su proizvodile GMO bakterije povučena sa tržišta.

    A vi kažete da niste da se ta hrana zabrani.

    Ok, a bi li pristali da jedete GM hranu bez da znate da li je ona ispravna za zdravlje, da budete pokusni kunić…?
    Pročitajte šta o GMO kaže profesor iz Hrvatske dr Marijan Jošt
    A za vas i ostale navešću neke citate iz knjige:

    H R V A T S K A T E H N O L O G I J A
    Odjel za nacionalnu tehnologiju Matica hrvatska
    Uredio Zvonimir Radić
    …………………..
    Tvrdnje o sigurnosti GM htane nemaju znanstvenu potporu
    Tvrdnja “Hrana dobivena iz GM usjeva jednako je sigurna kao i ona dobivena iz drugih kultura…”
    (Chrispeels i JeleniÊ, 2003.) neistinita je, jer za postavljanje takve tvrdnje nisu provedena neophodna znanstvena ispitivanja, a ni kratko vremensko razdoblje od početka masovne komercijalne proizvodnje GM usjeva (1996.) do danas nije dostatno za donošenje takvog zaključka.

    Genetički inženjeri morali bi tu tvrdnju potkrijepiti rezultatima znanstvenih istraživanja, a to naprosto ne mogu, jer takvi rezultati ne postoje. To je i razlog zašto je brošura“HRANA …”, prilog časopisa Priroda 8-9/2003. puna neargumentiranih i neistinitih tvrdnji koje su na razini prvotnih, ali istodobno neostvarenih želja genetičkih inženjera. Moj komentar tih tvrdnji, temeljen na znanstvenoj literaturi (navedeni izvori), je sljedeći:

    Zdravstvena ispravnost Netočna tvrdnja:GM biljke i njihovi proizvodi jednako su sigurni kao i oni tradicionalni. Od brojnih radova koji pobijaju ovu tvrdnju navest ću samo neke:izvješće o hranidbenom pokusu na štakorima podnešen Upravi za hranu i lijekove (FDA) u SAD-u o GM rajčici Flavr Savr ukazuje na pojavu simptoma ranog raka želuca pokusnih žvotinja. (Edwards, 2000).

    hranidbeni pokusi s GM krumpirom na miševima pokazali su stvaranje i ubrzani rast kanceroznog tkiva probavnog trakta. (Fares i El-Sayed, 1998.), hranidbeni pokusi s GM krumpirom na mladim štakorima pokazali su usporen rast, sporiji razvoj vitalnih organai smanjen imunitet pokusnih žvotinja. (Ewen i Pusztai,1999.), znanstvenim je pokusom dokazan štetni učinak rekombinantnog Cry1Ac
    toksina iz Bt-kukuruza. (Vázquez-P

    …………….

    Prehrambena vrijednost

    Pusti su snovi tvrdnja:“U bliskoj budućnosti dominirat će GM biljke koje će biti zdravije s prehrambenog gledišta … više vitamina i drugih vrijednih sastojaka …”O promašenim snovima najbolje svjedoči primjer “zlatne riže” obogaćene provitaminom A. Još se danas neki ugledni hrvatski znanstvenici u odbrani ideja genetičkog inženjerstva pozivaju na primjer “zlatne riže”, projekta realiziranog u javnoj instituciji, dakle ne u jednoj od toliko danas omraženih multinacionalnih korporacija. Oni nažalost ne znaju da je ovaj, na oko human i dobronamjeran projekt, demistificiran joπ 2000. godine. O čemu se radi?

    To se može sve detaljno pročitati iz knjige sa prethodnog linka.

    Pozdrav.

  3. ana Says:

    JEŠĆEMO OTROV

    SLUŠAJUĆI SAVETE IZ INOSTRANSTVA, NAŠA ZEMLJA DOZVOLJAVA DA SE U HRANU STAVLJA SVE VIŠE PESTICIDA, ADITIVA I HORMONA KOJI IZAZIVAJU RAK ILI SU U NAJMANJU RUKU ŠTETNI PO ZDRAVLJE

    BEOGRAD – Srbiju će uskoro preplaviti hrana puna aditiva, čak i onih koji su potencijalni izazivači kancera! Godinama se u našoj zemlji, na predlog međunarodne organizacije za hranu Kodeks alimentarijus, sistematski dozvoljavaju aditivi i ostali dodaci hrani koji su ranije bili zabranjeni. Između ostalog, ova organizacija podržava korišćenje i genetski modifikovane hrane.

    – Ovi nečovečni normativi dozvoljavaju i veću upotrebu pesticida u hrani, čak i one za koje se zna da su kancerogeni (atrazin, metil-bromid). Posledica svega ovoga biće veći porast hroničnih bolesti i raka – objašnjava izvor Kurira iz jedne ekološke organizacije. On tvrdi da će uvođenjem ovih pravila sve životinje koje se uzgajaju za hranu ili mleko morati da dobiju hormon rasta i antibiotik, dok će poljoprivrednici biti prinuđeni da koriste semenje izloženo zračenju.

    Doktor veterinarske medicine Miroslav Stojšić kaže da je skandalozno dozvoliti da se antibiotici, mnogi aditivi i hormoni nađu u hrani.
    – Čovek koji je bolestan i pije antibiotike može doživeti anafilaktički šok i umreti ako pojede meso životinje koja je takođe konzumirala antibiotike – tvrdi dr Stojšić i dodaje da hrana u kojoj se nalaze hormoni dovodi do prevremenog polnog sazrevanja dece, što zatim dovodi do pojave raka.

    – Kancer dojke i materice u dvadesetim godinama direktno je povezan sa hormonima u hrani – kaže Stojšić. On naglašava da je jedna od najvećih opasnosti današnjice genetski modifikovana hrana. Prema njegovim rečima, tipičan primer je genetski modifikovana soja, koja je kod stanovnika Amerike i Engleske pre nekoliko godina dovela do pojave krvavih proliva i kancera debelog creva.

    – Najcrnje od svega je što će se tek za nekoliko godina znati koje još sve posledice ovi otrovi imaju po ljudski organizam – objašnjava Stojšić i naglašava da ljudi, dok još mogu, treba da kupuju hranu uzgajanu na malim seoskim parcelama, a da izbegavaju kupovinu u velikim stranim marketima.

    Odgovorni iz Ministarstva poljoprivrede smatraju da se donošenjem standarda i srodnih dokumenata olakšava međunarodna trgovina hranom i ne vide ništa sporno u primeni njihovih predloga.
    – Moram da naglasim da je reč o pravilniku o kvalitetu, a ne bezbednosti hrane, i da u njega godinama unosimo aditive, ali i mnoge druge preporuke na predlog Kodeksa – kaže Slobodan Šibalić, načelnik odeljenja za veterinu.

    Protesti u EU

    Kodeks je kraći naziv Komisije za Kodeks alimentarijus (Codedž Alimentarius Commission – CAC), a predstavlja specijalizovanu međunarodnu organizaciju za hranu, koju su 1963. godine osnovale Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) i Svetska zdravstvena organizacija (NJHO). Važno je napomenuti da Kodeks alimentarijus nije zdravstvena komisija, već komisija za trgovinu i kontrolu sigurnosti hrane.
    Britanija je prihvatila Kodeks alimentarijus, bez obzira na protest više od milion stanovnika. Češka je jedina članica Evropske unije koja se još uvek odupire Kodeksu, dok su sve ostale prihvatile većinu njegovih propisa.

    Trovanje po Kodeksu

    Kodeks nameće krajnje problematične kriterijume u proizvodnji hrane i dozvoljava:
    – Uvođenje genetski modifikovanih proizvoda (GMO) na globalnom nivou. Pored toga, ovi proizvodi više ne moraju da nose oznaku GMO na etiketi, jer se tako znatno teže prodaju.
    – Više od 300 različitih aditiva (većinom sintetičkih) odobreni su kao „sigurni“. Među njima su aspartam, BHA, BHT, potasium bromat, tartrazine, koji su tretirani kao kancerogeni ili štetni po zdravlje ljudi i životinja.
    – Više nije potrebno obeležavati životinje koje su genetski modifikovane, što je do sada bilo obavezno.
    – Eko-proizvođačima je dozvoljeno da svoje proizvode podvrgnu zračenju.
    – Na etiketi eko-proizvoda ne moraju da budu navedeni sastojci neorganskog porekla.
    – Dozvoljava povišene koncentracije više od 3.275 vrsta pesticida u hrani, uključujući i one za koje se zna da su kancerogene ili remete rad endokrinog sistema.

    http://www.kurir-info.rs/clanak/vesti/kurir-04-02-2010/jescemo-otrov

  4. ana Says:

    Granit je prirodni izvor zračenja a sta mislite kakva je tek voda iz granitnih stena i kakvo dejstvo ima u nasem organizmu

    „Mineralna voda Knjaz Miloš nastaje na taj način što voda na svom putu u utrobi zemlje prolazi i kroz stene čuvenog bukovičkog granita iz koga crpi specifičnu kombinaciju neophodnih minerala čime se oplemenjuje i izlazi na površinu jedinstvenog mineralnog sastava koji izuzetno prija ljudskom organizmu.

    http://www.alo.rs/vesti/23601/Fabrik…vena_u_Bukulji

    Granite is a natural source of radiation, like most natural stones. However, some granites have been reported to have higher radioactivity thereby raising some concerns about their safety.
    Some granites contain around 10 to 20 parts per million of uranium.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Granite

    p.s. granitne ploce mozete naci u BGu u celoj Knez Mihajlovoj

  5. ana Says:

    Zracenje hrane dovodi do raka

    „What is also new is the fact that efforts are being made to deceive the public by telling them that it is “pasteurization”, “cold pasteurization” or even more ingeniously, “electronic pasteurization”. The public have a right to know what is being done to their food. “

    http://iicph.org/news_0801-protecting-our-food

  6. kristijan Says:

    >>>>U Americi se tokom 80-tih godina,priča gospodin Džefri Smit, u jednoj epidemiji razbolelo 5 do 10 hiljada ljudi,a 100 njih je umrlo.Danas se zna da je uzrok njihove smrti bio taj da su jeli hranu sa kontaminiranim dodatkom koji se zvao „L triptofan“,a koji je bio napravljen od genetski modifikovane bakterije.<<<<<

    Mala ispravka,nisu jeli hranu vec je u pitanju bio dijetetski proizvod koji se koristi za nesanicu,dakle tablete.
    Kada je uzrok pronadjen zabranjene su kao i uvoz supstance koja se koristi u njihovoj proizvodnji,a od tada takve i slicne prozivode kontrolise federalna agencija za hranu i lekove,dok se u Evropi isto to slobodno prodaje,a dijetetske suplemente niko ne kontrolise.

    • Nebojša Says:

      Шта се све спрема људима попут ГМО производа то човек нити слути. Једна од тих опција је и та, да ће и животиње кљукати са ГМО, антибиотицима, или шта већ, и онда добијате рецимо зечеве, ко у доњем прилогу, који више немају своју оригиналну и од природе и Бога задату генетску структуру. А нико неће ни знати да су то ГМО зечеви, и док једу такво месо мислиће да једу здраву храну.

      Генетски модификовани зечеви

      Ево шта аутор прилога на Ју Тубе каже, цитирам:

      „Zecevi rucaju….. Posle izgladnjivanja od 82 dana oni ovako alavo jedu, pravi fenomen 🙂
      Ne pokusavajte ovo kod kuce, jer vam nece uspeti, ovo je posebvna vrsta zeceva, genetski modifikovana i dovedena do toga da moze da izdrzi 100 dana bez hrane….. ali ja sam human pa sam ih nahranio posle 82 dana ili 92…… mozda sam se malo zabrojao :-D“

  7. Небојша Says:

    Разговор Маријана Јошта с Вилијам Ендахлом 1/2

    Разговор Маријана Јошта с Вилијам Ендахлом 2/2

  8. miša Says:

    ima li takva hrana bilo kakvu oznaku na pakovanjima ili ambalazi?

    • Небојша Says:

      Негде има, негде нема, а по примени стандарда Codexa Alimentarijusa, више није потребно обележавати ГМО производе.

  9. miša Says:

    kakva je oznaka, ako je ima ?

  10. Ivana Says:

    Nebojsa nisam uspela da skinem knjige i da vidim video sa pocetka . . .?

    • Небојша Says:

      Ivana,

      Проверио сам, сви линкови за књиге функционишу, а и онај главни видео са гоогла ради. Погледај да нешто није до тебе у вези видеа, провери да ли имаш најновију верзију флеш плејера. Јави ми шта је било, да ли си се снашла.

  11. Ivana Says:

    Nisam se snasla, ja sam naravno laik sto se kompijutera tice znam samo osnovno, juce mi je u prozoru prvog videa bilo crno i nista nisam uspela, a danas se vidi onaj cikica i uspela sam da odgledam, ali knjige su mi jos uvek problem kad kliknem pojavi se da nisje uspeo da nadje i to na sve tri, mozda je losa konekcija bas sam se smorila.

    • Небојша Says:

      Опет сам проверио, све ради, послаћу ти те књиге на мејл.

    • Небојша Says:

      Е, Ивана, извини, моја је грешка, у праву си била, линкови за књиге нису били добри, видео је ок, јер су били са старог сервера који више није функционалан. Реко сам грешком да линкови функционишу, јер заправо ја сам скинуо само неке патрљке, а нисам пробао да их отворим , мислећи да је све ок. Међутим, кад сам покушао да ти их пошаљем на мејл, видо сам да су то патрљци неки, нису могли да се отворе, јер су били неисправани и непотпуни фајлови. Сада сам поставио нове линкове на новом функционалном серверу и све функционише, можеш да скинеш сада слободно све књиге 🙂

  12. Ivana Says:

    E pa hvala Nebojsa!

  13. Ivana Says:

    Uspela sam da skinem knjige 🙂


Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.