Душан Синадиновић: Изградимо Теслин Торањ у Србији! Помозимо Душану да реализује своје иновације!


Аутор: Душан Синадиновић

Душан Синадиновић из млађих иноваторских дана

Циљ наше Акције је да се изгради ТЕСЛИН ТОРАЊ У СРБИЈИ, као грађевинско, архитектонско, културно и историјско дело.

Био би изграђен, у част великана светске науке, као визионарски симбол генијалног научника, али и у част саме науке. Био би изграђен и ради пропагирања науке као основе сваке напредне државе.

ТЕСЛИН ТОРАЊ треба да буде, симбол модерне Србије, у Европи и у свету. Допринео би њеном угледу и симболички говорио о Теслином доприносу човечанству. Наш сународник, ТЕСЛА је планетарна прича као и његов ТОРАЊ и то треба искористити, јер он је светски бренд и уједно наш најцењенији бренд у свету.

ТЕСЛИН ТОРАЊ, био би туристичка атракција светског ранга, што доноси, у сваком случају и добит за целу Србију, у сваком погледу… Био би светска туристичка атракција, а шта то значи, не треба посебно нагласавати.

Пројекат Теслин торањ у Србији има више варијанти и годинама уназад пропагира се читавој нашој јавности али се и презентује државним институцијама.

Зашто баш ТОРАЊ ?

Макета Торња

Због тога што Никола Тесла већ има своје споменике, називе улица, музеје и аеродром, али немамо обележје онога што је највише волео, а то је његов легендарни ТОРАЊ Wardenclyffe Project.

Наш пројекат не подразумева, машине, апарате и пратећу опрема, коју је уграђивао генијални научник. То је енигма и за садашњу светску науку и велике научне институте који располажу огромним знањем, великом количином новца и најмодернијом опремом. Свако ко жели додатне информације може да погледа на ЈуТубе-у документарни филм Душана Синадиновића, под називом: ТЕСЛИН ТОРАЊ У СРБИЈИ.

Филм Теслин Торањ у Србији Душана Синадиновића 1/3

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com
Други део, трећи део. Видео прилоге можете скинути пратећи ово упутство.

Ова акција има подршку значајних особа из земље и иностранства. Ово је, по многим мишљењима, пројекат светског карактера, како наглашавају многи обожаваоци Теслиног лика и дела, из читавог света.

Ми смо велики поштоваоци дела Николе Тесле и желимо да пропагирамо ову тему,као и да члансво на нашој ФБ страници буде многобројно.

Жалосно је, кажу многи, што до сада, ТОРАЊ није изграђен, али је и неумесно да се прича како нема новца за нашег великана Теслу, јер ближи се стогодишњица рушења ТЕСЛИНОГ ТОРЊА.

Важно је да се пројекат покрене, било да то уради држава или особа од угледа и финансијски моћна. Тада би стизале донације од људи добре воље и поштоваоца Теслиног дела, из Србије, али и из целога света, што значи да би ТОРАЊ могао да почне да се гради у етапама, како се прикупљају средства, као што је било и са многим другим пројектима у Србији. Постоје и друге варијанте за финансирање као што је спонзорство, донаторство, акционарско друштво,… У крајњем случају не ради се о превеликој инвестицији, а добробит је вишеструка.

Ако толико причамо и величамо Николу Теслу као Србина, онда би и држава Србија требала нешто конкретно да уради за њега и то на један посебан начин, као што је Тесла то урадио за целокупно човечанство, конкретним делом. Пошто је Србин, то је велика част, али и наша обавеза.

Свако ко поштује име и дело Николе Тесле и жели да пројекат успе, овако како га ми видимо добро нам дошао. Када успемо сви заједно, свако од нас ће имати делић доприноса у овој акцији. Ако неко од Вас познаје људе од утицаја и финансијске моћи, или има идеје како што пре реализовати пројекат, нека нам помогне у томе. Тада би ТОРАЊ, на велико задовољство свих нас био изграђен веома брзо.
Нека свако од нас у име Николе Тесле, који нам је омогућио бољи живот својим проналасцима, пропагира ову акцију до коначног успеха.

Пројекат „Теслин торањ у Србији“ предвиђа и отвара велике могућности и допуњава ће се деценијама у будућност новим напредним идејама из разних области блиских овом пројекту што је још једна предност. Због свега тога то ће бити прави симбол и центар модерних схватања, идеја, мисли и вредности модерне и напредне Србије. Поред осталог, ово није само туристичка атракција, већ за собом повлачи много шта поред тога подсећа на Теслино дело што значи на неки начин прво треба ширу јавност да приближимо Теслино дело а затим да се створи клима и да онда тек можемо да очекујемо да се примене Теслина дела и идеје. Ово је за све нас на акцији постала права мисија и покрет ка лепшој будућности. За све ово што радимо имамо подршку са свих страна света и многи од њих са нестрпљењем очекују да пројекат крене у реализацију и да они дају свој допринос, што нам много значи.
Захваљујемо њима и свим уваженим Теслолозима који су наша подршка и позивамо још пријатеља да нам се придруже..

Негујемо истинске вредности, како је и Тесла то видео, поштујући биће и природу.
Тесла је између осталог хтео да спроведе своје радове у дело тако што би омогућио бесплатну и неограничену енергију за све и на свакоме месту и да употреби такав систем који би искључио рат на планети. Једном речју, хтео је да направи рај на земљи. Никола Тесла је највећи ум који је икада живео на Планети. Он је својим делима дао велики допринос напретку човечанства. Тесла је научник испред свог времена и неки његови проналасци ће тек бити актуелни у будућности. Реч Тесла је постала синоним за генијалност ума и проналазачки дух високог ранга…

Желимо да нагласимо да је у овај пројекат уложено много труда, воље, љубави и времена, па молимо за разумевање. Хвала вам свима… велики поздрав и свако добро!

ИЗГРАДИМО ТЕСЛИН ТОРАЊ У СРБИЈИ!
О пројекту

Теслин центар: Основа пројекта „Теслин торањ у Србији“ као: научно, туристичког, културног, забавног центра са свим пратећим стварима подразумева и сарадњу са дијаспором и светом,… То значи његовом изградњом се тек отварају многе могућности, тако да је пројекат отвореног типа за садашње и будуће генерације…

Реч, две о аутору, Душану Синадиновићу из Лесковца
Пише: Небојша Јовановић

Ја и Душан Синадиновић пријатељи смо преко фејсбука, значи само преко интернета, али нисмо баш нешто темељније и детаљније комуницирали, само сам знао да је велики поштоваоц нашег генија Николе Тесле, и да му је велика жеља да се у Србији изгради Теслин торањ. Замолио ме је да на блогу нешто напишем о његовој идеји да се у Србији изгради Теслин торањ, али ја сам му реко да је најбоље да он то лично учини, да то буде његов ауторски текст, јер идеја је његова као и самопрегорни труд да се идеја реализује.

Када сам поставио његов текст који ми је послао, пожелео сам да поставим и његову фготографију као аутора, па сам стога почео да претражујем његов фејсбук профил, не би ли пронашао неку његову фотографију.

Међутим… почео сам да откривам пуно дирљивих и лепих ствари о овом прекрасном човеку претраживајући не само фејсбук, већ и интернет преко гугл претраживача, затим ЈУ Тјуб видео сервиса… и морам да признам, да су ми сузе текле док сам читао текстове и гледао видео прилоге о Душану и његовом животу, његовим идејама и креацијама којима се потпуно и свесно препустио. Целе претходне ноћи сам то пажљиво гледао и слушао, све до 3 ујутру, и ево данас објављујем прилог у њему.

Све до овог текста, нисам ни слутио каквог дивног, даровитог, поноситог, посвећеног и племенитог човека познајем, човека који се потпуно свесно и предано посветио великим иноваторским идејама, које су део њега, његовог бића и постојања!

Душан Синадиновић из Лесковца, је једини конструктор у свету са 2 потпуно нова мотора и компресора, то су ротациони и полуротациони мотори и компресори.

Са 18 година конструисао је мотор који може да служи као компресор или као покретач аутомобила.

Душан Синадиновић:

„Полуротациони мотор… може да буде и компресор. У зависности од могућности може да буде и бензински, дизел и да троши нека друга горива…“

Линк»

Душанове идеје и иновације прочуле су се у свету. Нажалост, те своје иновације Душан још није успео да реализује, јер за то треба доста пара да се уложи. Душан је још 1987-ме године одбио понуду „Мерцедеса“ да примени своје иновације на ротационом и полуротационом мотору. Понуду је одбио, како сам каже у једном од доњих видео прилога, што из патриотизма, што из одређеног сплета околности и породичних проблема. Душан је из патриотских разлога желео да своје иновације оствари у својој Србији. За његове иновације је била заинтересована „Застава“ из Крагујевца, али су Душану понудили веома понижавајуће услове. Желели су да ради за њихов иновациони институт на реализацији својих пројеката, али чак ни плату да не прима (!?), док господа „не изађу из кризе?!“

Заиста нечувено! Свака друга земља би помогла овакве своје сличне даровите иноваторе попут Душана, али не и Србија, која уназад 60-70 година, у државним и привредним институцијама, на положајима гаји само „коров“, медиокритете који спречавају сваки развој и бољитак!

Душан тешко живи, без и једног дана радног стажа је, продаје свеће и цвеће да преживи, али је поносно посвећен својим иноваторским идејама, не тражи милостињу, већ помоћ и подршку добрих људи, чека шансу и прилику да реализује своје иновације. Онако како ја схватам овако дивне даровите људе, њихов посвећен истраживачки дух и гениј… сигуран сам да је Душан потпуно свесно посветио свој живот мисији остварења својих иноваторских пројеката, као што сам већ реко, он не тражи милостињу, већ чека шансу, спреман је на свесну жртву идеје ради.

Ширите овај чланак, помозимо овом даровитом и дивном човеку да би он помого Србији и себи, ваљда ће се наћи неки финансијер који ће уложити у Душанове иновације, више верујем у људе него у ову државу коју тренутно воде најгори пропалитети и барабе које је Србија икад имала!! Можда му помогне неко ко је сличан њему, неки иноватор који није морао много да чека на реализацију, можда неко попут Вељка Милковића:
http://www.veljkomilkovic.com/

Погледајте молим вас доње прилоге о Душану, не би ли што више сазнали о овом дивном, даровитом и преданом човеку.

Продајом свећа финансира филм о Тесли
http://bit.ly/mps8KY

Иновације на ротационом мотору и компресору, репортажа на РТС-у из 1993-ће

Линк ка видео прилогу на:http://www.youtube.com

Душан Синадиновић: Два мотора и компресори

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com

Биће још прилога о Душану, обавезно то погледајте, у коментарима….

211 реаговања to “Душан Синадиновић: Изградимо Теслин Торањ у Србији! Помозимо Душану да реализује своје иновације!”

  1. Velimir Abramović Says:

    Lajbnic kaže

    vreme je poredak nejednovremenih dogadjaja
    prostor je poredak koegzistencija

    Dragi Skulja,

    TAČKA NIJE DEO PROSTORA JER DEO PROSTORA IMA DIMENZIJE, A TAČKA JE PO DEFINICIJI ONO ŠTO SE NE RASPROSTIRTE, NIJE PROSTOR UOPŠTE JER NEMA DELOVE…TAČKA JE ČISTO VREME…NJEN BROJ JE NULA…

  2. LOgika prirode* Says:

    ..i Arhanđel Mihaijlo i Flaš Gordon imaju krila i mogu da lete,brane život od palih anđela i znaju o nevidljivim silama kao svedoci kosmogonije i nastanka sveta,više nego bilo ko u tom svetu..za Teslu kažu zapadnjaci da je luci_fer,a pobediti njega znači znati nešto više nego je on uspeo da sazna..i sam Tesla je najavljivao da će se roditi novi um 100 godina posle njega..’56. i da se raduje što će on biti ponovo srbski..izgleda da je Aleks Rejmond tvorac stripa o Flašu Gordonu opisao Arhanđela Mihaijla ili je Arhanđel Mihajlo svetac najava dolasku Flaša Gordona..sve jedno..zahvaljujući tebi Dušane našeg Carstva naše Carcko ime i našoj porodičnoj slavi,ovog momenta postao sam svestan ovih zapanjujućih sličnosti..
    *21_22.11.2011.*..sudbina se ostvaruje..da li su dvojica ko jedan il su jedan ko dvojica..šta li ovaj dat_um znači..
    ..mač prav_de u pravim rukama reč je istine..
    <-N-S-«

  3. nenad Says:

    da li je neko kupio knjigu TESLA SECRET i napravio teslin generator??? Milim da je to mnogo važnije nego rasprava kada je ko rodjen. ako može da se to napravi zašto svi ćute i ne rade??? da li je knjiga prevara? na sajtu je samo cena i uplata nema nikakvih podataka o knjizi? molim sve koje žele da napravimo ovo a ne samo da pričamo o tome ko je pametniji, da mi se jave na email: dajsliku@yahoo.com ako to košta samo 100 dolara pa odvojiću toliko da napravim makar i ne uspeo u tome. javite se da vidimo šta možemo da uradimo zajedno. nenad

  4. BUDA-LAMA Says:

    ..glani problem je što mi ne prepoznajemo pametno..
    ..tako nam je Tesla bio pred nosom a ipak mi ga nismo odmah udostojili da ga proglasimo ni za počasnog akademika nauke..
    ..mi jesmo glupi..

  5. Gumnik Minđarević Says:

    Јесте да сам се тек недавно прикључио народе, многе теме су актуелне и дан данас. Да ли може неко да ми да неку информацију о тзв. “воденој машини“. У вези ње је снимљен и филм, међутим ми неби били ми да исто тако не направисмо то чудо и човек једва извуче живу главу због тог малог чуда ???!


Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.