Славиша К. Миљковић: Откривање истине о језику Срба 1


Претходни чланак од истог аутора:

Славиша К. Миљковић: Увод у одгонетање Србског језика
http://wp.me/p3KWp-5it

Славишин текст за скидање са доњег линка је у Word-u 2003, текст је у ћирилици, али пре тога требате знати да Славиша користи један специфичан фонт под називом “Times-Cirilic”, и да би вам се његов текст отворио у ћирилици у Wordu, потребно ја да на свом рачунару имате инсталиран исти такав фонт, у супротном, текст вам се неће отворити у ћирилици, већ у латиници, са грешкама за поједина слова, уместо њих биће знаци интерпукције, зарези и разне цртице.

Са овог линка можете скинути фонт “Times Cirilic” и инсталирати га на свом рачунару:
Скини фонт “Times Cirilic”

Славиша К. Миљковић: Откривање истине о језику Срба 1
Преузми текст

Аутор: Славиша К. Миљковић

ФЕЉТОН

Славиша К. Миљковић

ОТКРИВАЊЕ ИСТИНЕ О ЈЕЗИКУ СРБА
или
ОДГОНЕТАЊЕ СРБСКОГ ЈЕЗИКА

Славиша К. Миљковић

Славиша К. Миљковић

Угледао сам свет 1958. године, у селу Врело које се налази на четворомеђи алексиначке, сокобањске, сврљишке и нишке општине. Од 1960. године живим, учим, радим, сликам и пишем у Нишу. Кључна сазнања о сликарству, језику и историји стицао сам самостално.Један сам од оснивача друштва Сербона и часописа Глас Сербоне.

Објавио сам књиге: Нови србски митолошки речник (2008.), Нови србски етимолошки речник 1 (2010.), Одгонетање србског језика 1 (2011.), Одгонетање србског језика 2 (август 2011.), Одгонетање србског језика 3 (март 2012.), Одгонетање србског језика 4 (август 2012) и Одгонетање србског језика 5 (октобар 2012).

1. СРБСКИ ЈЕЗИК ЈЕСТЕ ЧУДО ОД БОГА

Ко су Срби? Зашто су смештени на најидеалнијем кутку на планети Земљи? Зашто говоримо баш оваквим језиком? Колика је величина и снага тог језика? Да ли против Срба постоји Светска завера и да ли у њој учуствују и „домаће” снаге? Колика је снага лажи велика кад су у питању србски језик и историја? Ко замрачује непоновљиву величанственост србског језика? Зашто наша наука крије истину о србском језику и историји? Нацију најпре одређује језик, смемо ли пристати на лажи о србском језику и тако се сврстати уз нације утемељене на лажима? Да ли смемо да се одрекнемо себе да би „тамо неки“ били срећнији?…
Питања су безбројна. Покушаћу да на нека од њих дам одговор позивајући се на сведока који никада није лагао. Име тог сведока јесте Србски Језик!

Зашто србски језик не лаже?

Зато јер је унутар њега уграђено величанствено поимање: Реч је од Бога ради истине, кретање је ради спајања. Ово је уједно и прво утемељење на коме почива србски језик! Пред овим божанским поимањем, наука позната као Философија мора да клекне или се дубоко поклони.

Одавде следи да је србски Врховни Бог носилац Истине јер је Србима дао језик ради Истине.
Сви који у ери долара/евра мисле да то и није нека велика и битна ствар – много греше! Ако се мало присетимо неких прочитаних књига можемо тамо наћи примере врховних богова који лажу или подстичу на лаж. Ако је Врховни Бог једне нације лажов, каква је тек онда нација која га поштује?

Чињеница јесте: порекло европских језика се крије. Као извор се наводе антички језици или измишљени индоевропски (индогермански) језик. Пошто се србски језик на великом стаблу језика смешта високо у гранама (као младо-развијен језик), јасно је да су претпостављени (измишљени) индоевропски корени речи ту из непоштене намере да се некако оправда велика удаљеност западноевропских језика од Мајке Језика. Трагови недела сакривају се разарањем србског културног, националног и економског бића. Санкције, разарања, наметнути грађански ратови и бомбардовања, откидања србских етничких територија, геноцид… немају само економски циљ (иако се и он јасно види у виду ресурса и тржишта Србије). Потребно је што више ослабити србску матицу и матрицу ударајући највише на најачег: на непоткупљивог сведока који се зове Србски Језик не би ли он коначно поклекнуо.

Духовност једног народа огледа се у његовом језику. Није духовност у слепој вери (у том случају би најдуховнији били они који су верски затуцани). Ако неко уме зналачки говорити – то није случајност. То је последица, а не узрок. Зна да говори онај који има шта да каже. Реч проистиче из срца (душе), Бога, Истине – јер реч је ради Истине. Не могу се говор и језик усавршавати изговарањем лажи и глупости. Реч је порука прошлости за будућност. Реч се преноси и проноси. Реч јесте истовремено одјек прошлости, реч ће одјекивати и у будућности. Реч нам се као одјек подједнако враћа из прошлости и будућности. Реч је од Бога јер је Бог – Реч (Истина). Реч је истовремено и Запис (реч здесна гласи чер = цер = свето дрво познато као Запис). Записивати реч = Храстом говорити. Храст јесте Божје и србско дрво. Реч храст здесна гласи цар х = цар небески = Бог. Срби и Храст (Запис, Бог, Реч) јесу у сагласју од почетка јер су Срби првописмени. Према томе, истинску духовност не могу имати они народи који су украли реч (језик): реч је ради Истине, крађа подразумева лаж, мржњу и злочине ради чувања украденог. У тим радњама нема духовности. Оног тренутка кад су измишљени народи проглашавалили србски језик својим називајући га лажним именима, тог тренутка престаје духовност тих „народа“. Народ без духовности у одређеним историјским прекретницама постаје народ-звер. Оваква звер не поседује духовност, зато тражи србску крв јер србски језик чува поруку да дух (душа) борави у срцу (крви). Зато је најпожељнија крв оног народа који је сачувао своју духовност (реч, душу, срце, истину – Бога). Због тога над србским народом траје толико дуго геноцид у континуитету.

Нашој (да ли нашој?) језичкој и историјској науци наметнут је огроман комплекс ниже вредности. Тај комлекс наша званична језичко-историјска (назови) наука до бескраја продубљује. Наши званичници у историји и језику не умеју, не знају и, највише, не смеју, а за то су, дивног ли чуда, од овог народа награђивани и уважавани. Изградили су огромну грађевину од карата са којима прокоцкавају сопствени народ, његову духовност, писменост, историју и будућност. После толико изговорених и написаних лажи и неистина, они не смеју омогућити васпостављање Истине. Они су себе доживотно затворили у кули од карата за коју тврде да је вечна. Попут осуђеника на доживотну робију, који су цео свој живот провели у истој ћелији, тако и наши академичари познају сваки милиметар свог научног ћорсокака и могу писати о њему бескрајна „научна“ дела. Тако деформисани, више нису способни да схвате да около њих постоји бескрајно слободан свет србског колективног памћења. Они немају физичке, умне, моралне или било које друге снаге да сруше ту трулу и нестабилну грађевину коју су прогласили чврстом и вечном. Трагедија за нас је у томе што са њиховом смрћу остаје њихов дух уграђен у многобројне њихове клонове. Академичари стварају нове академичаре у својој затвореној кастинској организацији. Клонови настављају њихово срамно дело истичући минорност србског народа и његових тековина, спремајући тако предуслове за нове геноциде над србским бићем. За то време, проверени непријатељи србског народа тапшу их по рамену, позивају их на грандиозно рекламирана „научна“ предавања где аплаудирају једни другима. Штампају им се о србском трошку луксузна издања те, једном давно договорене, „истине“ о Србима као неисторијском народу.

Недело према србском народу не могу опростити никоме.

То јесте један од разлога што сам се латио великог посла у покушају да одгонетнем србски језик. Успео сам да дођем до малог дела величанствене истине о србском језику. Тај делић истине о србском језику у потпуности руши наводе званичног србског језикословља и србске званичне историографије.

Мојих (за сада) седам објављених књига системски доказују правила на којима почива србски језик. Преко 150.000 обрађених речи у мојим објављеним и необјављеним књигама необориво потврђују истинитост тих правила. Њихова величанствена једноставност и лака проверљивост доказују да је србски језик Мајка Језик. То значи да у свим језичким уџбеницима појам индоевропски језик мора бити замењен појмом србски језик.

У наставку овог писања покушаћу да на најједноставнији начин прикажем помињана правила. Тиме ћу показати колико је наше званично језикословље забасало у заблуду или злонамерје.

У наредном наставку говорићу о васпостављању неистине и спремности да се пристане на њу.

Насатавак:
Славиша К. Миљковић: Откривање истине о језику Срба 2
http://wp.me/p3KWp-62F

6 реаговања to “Славиша К. Миљковић: Откривање истине о језику Срба 1”

  1. Неђељко Милосављевић Says:

    Поштовани Небојша, Опет смо дошли на исту стазу зачараног круга, Ја немогу да заобиђем оваква нагађања јер чињенице са којим се подржавају у потпуности нетачне. Пример, Публикација г. Божидара Митровића, и његовим Коловени је чист абсурд, тај г. незна да чита Речуљу, Ова магична реч се чита овако; КВУЕЕНИ што значи КО ВОЛИ УЧЕЊЕ, Ед Светли, Ед ИСТИНЕ СВЕТЛЕ, НАРОДА ИСТИНЕ. Ја сам покушао да ступим у контакт са г, Митровићем али узалуд јер одговора нема. Небојша, ако имате могућност да негде пронађемо Азбуку Речуље (Руна) да је објавимо, ја сам саставио у преводу нашег писма али ја немам могућност да то ваљано испишем, Ћирилично писмо са Речуљом
    Ја не улазим у дискусију са г, Славишом Миљковићем, јер ту треба доста времена да се прво објасне и њему као Божовићу. Обадва Господина се требају ослободити од речи Богови и Божанства по Шаблону Хришћанства, то је велика грешка да се подржава неко који је са свим средствима уништавао предходника. Успут само да кажем, да код наших пређа је највиша доктрина било СВЕТЛО и ИСТИНА, Олтар наших пређа је НЕБО кога су звали ОГЊИШТЕ и СУНЦЕ кога су звали ОГАЊ,Ова имена ја сам прочитао у Речуљи и у писању Старих Жупљана тј Египћана. Овде се не помиње реч БОГ, тај назив није постајао код наших пређа, они су имали назив БРАЋА, то се добро поклапа са мојом оформљеном Азбуком којом се многе ствари могу одгонетнути, Ја могу да вам пошаљем пример ове нове Азбуке, која истовремено даје тачно име (назив) сваком слову, Досада смо чули многе верзије нагађања како се која слова зову и зашто, Ово што ја нудим је вредно серијозно размотрити. У нади да овога пута нисам прекорачијо неке линије, само да знаш мене гони ИСТИНА и нико више.
    поздрав Неђељко Милосављевић ,

  2. Неђељко Милосављевић Says:

    ИСПРАВКА!!
    јА СЕ ИЗВИЊАВАМ ЗА ВЕЛИКУ ГРЕШКУ КОЈУ САМ ПОСЛАО У ПРЕТХОДНОМ КОМЕНТАРУ, АКО ЈЕ МОГУЋЕ ДА ЈЕ ИСПРАВИТЕ ИЛИ ДА ЈЕ У ПОТПУНОСТИ ОДБАЦИТЕ. РАДИ СЕ О ПРЕВОДУ ОНЕ РЕЧИ О КОЈОЈ САМ ПИСАО АЛИ И САМ САМ ПОГРЕШИЈО КАД САМ ЈЕ АНАЛИЗИРАО. ОВДЕ СЕ РАДИ О МИСАОНОЈ РЕЧЕНИЦИ; „КЛУВЕНИ“ СА ЗНАЧЕЊЕМ; „КО ВОЛИ УЧЕЊЕ,ВОЛИ ЕИС-а (ед истине светле), НАРОДА ИСТИНЕ“. Ето то је сада исправљено, ја жалим за грешку коју сам направио у нади да је сада све у реду,
    Поздрав Неђељко Милосављевић

  3. Богосав Says:

    Eво НЕЂЕ-љко коље србске младице. Као да чека у заседи . Тек је почео фељтон а он оштри, меша Митровића
    и Миљковића. Изнеси на трпезу јело које си лично спремио па тек онда упоређуј СВОЈЕ со овим Славишиним. Сабери се , преспаВАЈ НЕКА СЕ ЗАОКРУЖИ СЛАВИША, АКО Га до сада ниси чуо и видео. Ја сам га лично видео
    и додирнуо, велика је то ствар. А претходно сам слушао под АПОСТОЛИ ИСТИНЕ 5, види напочетку мог сајта
    „слике и закон постања“ Небојши хвала што СРБСКЕ ЈЕЗИЧКЕ МАЧЕВЕ стављаш У РУКЕ србских МЕДИЈСКИХ
    ВИТЕЗОВА..После ГОСПОДА БОГА (који је С Р Б) највеће чудо у КОСМОСЅУ ЈЕ СРБСКИ ЈЕЗИК!

    • Небојша Says:

      Поштовани Неђељко,

      Лепо вам каже Богосав, фељтон још није ни почео а ви одмах „пуцате“ по принциу „он/они не зна/ју“ … „ја све знам“. Не иде то тако, није ни лепо имати такав однос према дотичним истраживачима, а прво и прво нико не зна ко сте ви? Да ли сте неки самостални истраживач, да ли сте написали неке књиге, или сте само читали књиге других на основу чега сте стекли своје мишљење о србском језику? Поред тога, у Славишином тексту убацујете непотребно и Божидара Митровића, а на сајту имам и Митровићев текст, па тамо коментаришите оно што он пише. Осим тога, некако све то несигурно објашњавате, сами себе исправљате, а и непрецизни сте, јер кад било шта објашњавате морате све описивати прецизно, не час ово, час оно, и сами себе исправљате. И кад објашњавате ту „магичну реч“, требате је написати и објаснити, и рећи та магична реч: „Коловени“ чита се=КВУЕЕНИ итд…“ а на само ставити „та магична реч“ не прецизирајући која, јер сте после споменули поред коловени и реч „Речуље“ па они који нису образовани по овом питању могу помислити да се ради о тој речи, а не о коловени.

      Кад објашњавате нешто из ове материје, то се тако ради, строго да буде чисто и јасно, јер неко ко чита све то има мање знања, неко више, неко зна шта ви подразумевате под „та магична реч“ а неко је у недоумици да је можда то „Речуља“. То се тако ради, јер ви не знате ко је у публици, мора све бити прецизно.

      Дакле, треба сачекати да изађу сви текстови Славишиног фгељтона, па онда после читања матерјала изнети своје мишљење, а тих фељтона биће , свако дан по један…

      На самом почетку текста дао сам линк ка Славишином претходном тексту где је приказан тај видео матерјал из серијала апостопли истине, то је ово…

      Славиша К. Миљковић: Одгонетање Србског језика

      У претходном Славишином тексту са горњег линка дат је и његов број телефона, па га зовите, а то што не можете да дођете до Митровића ту ја не могу ништа, тражите га још.
      Све у свему, тај набусити принцип с којим наступате без икакви претходних излагања: „Ја све знам … они не знају“ није добар, јер потпуно негирате тиме труд и рад тих људи, обезвређујете га. Има начина финих и лепих да изразите своје неслагање, али ред је прво да прочитате цео фељтон, па онда да причате…

  4. Dragan Says:

    Pozdravljam Све коментаторе и домаћина Небојшу,уз похвалу
    За модерирање . Овако и ја да дам своје мишљење о овим стварима што се тиче нашег језика и ту одмах да напоменем иако сам лаик ево за неверне томе – једино на нашем се језик каже језик где се у тој именици појављује назив органа говора директно и то би ваљда требало да нам буде довољан доказ да схватимо да је човек створен и од почетка говори језиком.што рече Господин Предраг Ристић, мени веома важна личност у овим областима, кад су у пи тању наш архаични језик култура и религија, једноставно ко има дара у одређеним дисциплинама њему се једноставно отвара логика стварања ствари – тако математичар има математика иде без муке, музучару се инструменти и мелодија отвара а лингвисти појмови и корени речи иду логиком.Уз ово сам заправо хтео да кажем да су радови горе поменутих г. Митровића , г. Миљковића, најзад и г. Деретића веома логични ….
    Например размишљао сам и о томе , па како кад је то све тако зашто већина не прихвати ове вредности, па сам дошао до закључка да уз ове истине иде и веома висока одговорност, ни мање ни више него одговорност аријевских вредности, а ми смо нажалост тај осећај као нација изгубили, и сад некако мање више бијемо битку да то вратимо себи.Е сад како; губитак се десио уочи, за време првог и у току другог светског рата , а понајвише за време комунизма.
    Само још ово , да опет мало цитирам. Опет г.Пеђу Ристића:
    Неке истине не захтевају математичка објашњења већ се прихватају природне онакве какве јесу .

    Слушао сам и мало и читао и званичнике наше историјске науке и лингвистике , што кажу, од заната .

    Па шта да се ту каже, кад ОН нас потражитеље истине и родољубног поштовања назива романтичарима и комплексашима нижих вредности, те да је све блиставо утемељено на истинама и историјским чињеницама и на то довезује фразу да историју пишу победници.И знајући то, порука би наша требало да гласи :
    Знамо господине Р. Р. Зато се и мучимо не би ли као губитници тих њихових победа вратили отето , дописали брисано , вратили вредност обезвеређеним вредностима на којима свет стоји миленијумима.

    П.с. Незнам од ових у европи ни један језик, где се језик каже језик… Ако неко зна …

    Поздрав

    • Небојша Says:

      Draganе,

      Поздрав и вама. Ваши коментари су драгоцени. Треба бити упоран, истрајан и радити како се може на обнови изгубљених знања србског народа о свом језику и самоме себи.

      Поздрав,
      Небојша


Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.