Бојлер на дрва – Уштеда струје, одлично решење за живот у еко комунама и еко селима!


Једна љубитељка живота у природи у виду еко комуна, еко села, послала ми је пре неки дан овај линк, једно одлично решење за уштеду у струји у животу таквих заједница, то је бојлер који ради на дрва, вода се загрејава дрвима.

Извор: ДајШтаДаш.ком

**********

Уштеда струје! Бојлер штедиша!

Цена: 120.0 ЕУР
Датум: Четвртак 1. мар. 2012.
Уштеда струје! Бојлер штедиша, топла вода 24 сата, месечна уштеда преко 400кW ел.енергије, загрејте воду без потрошње електричне енергије грејући се на дрва, монтажа на шпорет на дрва. Тел. 064-1898121 и 017- 428827

Kontaktiraj autora Контактирај аутора


**********

И међу љубитељима живота у природи постоје разна виђења како би се живело у њиховим заједницама, еко-комунама, еко-селима. Једни су да се живи потпуно без струје, једни су да се живи са минимумом потрошње струје, за најнужније ствари, осветљење, коришћење интернета због ширења идеје живота у природи, и још по нешто. Кад се нешто хоће, жели и има упорност, мислим да и једни и други могу остварити своје жеље, ја сам више за идеју коришћења струје за минималне потребе, по могућности на алтернативни начин, уз коришћење енергије ветра, сунца, а што да не и нечега у виду коришћења Теслиних идеја коришћења радијантне енергије Земље, које има у изобиљу, онако како је Тесла то радио реализујући своје генијалне изуме.

И Србија и свет, имају значајан број Теслијанаца, који би могао да поради на Теслиним идејама коришћења бесплатне енергије која нас окружује, то ће време доћи, то је неминовност, а дотле, могу да нам послуже разна иновативна решења попут овог, бојлера на дрва.

Ето прилике, нек ово понуђено решење буде мотив да се многи креативци који желе да живе у природи ангажују на своја властита решења и реализацију.

Сам бојлер видимо кошта 120 € а колико кошта уградња овог бојлера на шпорет на дрва, питање је, не би требало да буде много. Но било како било, ово је одлично решење за уштеду струје за све оне који желе да живе у природи, еко комунама, селима.

Данас 03. фебруара 2013. постављам фото албум Ненадовог бојлера  са новим фотографијама које сам добио.

34 реаговања to “Бојлер на дрва – Уштеда струје, одлично решење за живот у еко комунама и еко селима!”

  1. Небојша Says:

    Ево једног лепог напредног села, Врмџа, са очуваном животном средином, где у задње време расте број становништва, што је реткост у Србији. Врмџа се налази у подножју Ртња и у селу живи одређен број људи, како сам чуо, који желе да покрену неку еко-комуну.

    Село Врмџа»

  2. Данијела Says:

    Звала сам, човек је из Врања и зове се Ненад.
    Уградња је урачуната у цену за купце који су му у близини.
    Каже да породица уштеди месечно око 500KW јер топлу воду
    из бојлера користи за кухињу, купатило (чесма, туш кабина),
    а што је јако интересантно и много битно,
    машина за прање веша користи воду из тог бојлера, и тако се доста уштеди.
    Први пут чујем да је неко тако прикључио веш машину.
    ЧЕСТИТАМ, БРАВО!

    • Небојша Says:

      Данијела,

      Да, и ја се придружујем честиткама, јер баш сам се мислио док сам објављивао тај текст, да ли топла вода из тог бојлера на дрва, може да се користи и за веш машину, а сад видим да конструктор каже да може. То је онда одлично, тако да остаје да се струја из државних извора користи само за осветљење, док се не реши и тај проблем корошћењем соларне енергије, и онда су људи који живе у природи потпуно независни од државе, не плаћа се струја, већ само годишљи порез на кућу, који није велики, односно порез на имовину.

  3. Nenad Says:

    Zahvaljujem se na interesovanju za moje proizvode……Veliki pozdrav…..
    nenad.vraza@yahoo.com
    Nenad Stefanovic Vranje

    • Небојша Says:

      Nenade,

      Шта кажу муштерије, јер су задовољни производом?
      Како иде продаја?

      Поздрав.

  4. Goran Says:

    Поздрав,
    желио бих преко твога сајта да прослиједим пар линкова за које сматрам да могу бити од велике користи нашем србском народу. Први се односи на врло ефикасне соларне колекторе за догријавање просторија, а који могу лако да се направе од пивских или неких других конзерви:
    http://solar.freeonplate.com/solarni_kolektor.htm
    Могућности овог колектора погледајте на овом видео прилогу:

    Сем тога мислим да би нашем народу могли добро доћи и давно заборавњени стирлингови мотори. Изумљен је у 19 вијеку и ,не знам зашто, потиснут од стране парне машине Џемса Вата. Степен корисног дејства му је раван моторима са унутрашњим сагорјевањем, једноставне је конструкције (један сам и сам направио од конзерви),и што је најбитније-покреће га загријан ваздух.Дакле, ради на било који извор топлоте укључујући и сунце. Данас се користи само за покретање подморница,а зашто нема ширу примјену,то не знам. Ево и пар линкова:
    https://sites.google.com/site/stirlingbuilder/

    http://www.stirlingengines.org.uk/thermo/

    Мислим да би ове информације могледобро доћи и теби за пројекат еко-заједница.

    Све најбоље!

    • Небојша Says:

      Браво Gorane!

      Хвала ти што си ово проследио, биће сигурно од користи. Ако можеш усликај на мобилни твој стирлинг мотор, па ми пошаљи слику да је објавимм, и опиши искуства са њим, да ли си задовољан са њим и слично…

      Поздрав и све најбоље!

  5. Горан Says:

    Поздрав Небојша,
    имам један кратак видео о стирлингу што сам га направио од конзерви,али нисам знао како да га поставим на твој сајт, а такође не могу да пронадјем ни твој е-мајл, па ако можеш да га ставиш у одговору. До тада ево ти још један линк према видеу који приказује стирлинк покретан сунчевом енергијом:

    • Небојша Says:

      Горане,

      Важи Горане, Ово је имејл формулар на који ми се људи преко сајта могу јавити, но ту може само да се пише порука, остављају линкови, али не и да се качи неки матерјал. Ево га мој мејл: orgonster@gmail.com па ми пошаљи твој видео на њему, ја ћу да га накачим на ју тубе и објавим. Претпостављам да у видео прилогу дајеш и разна објашњења, а ако је без тога, ти ми пошаљи и кратак текстић, или ако те не мрзи сними нови видео заједно са твојим објашњењима, али сигурно она иду заједно са видео прилогом, него те само потсећам.

      Поздрав.

  6. nenad Says:

    musterije su zadovoljni a najzadovoljniji su kad im stigne racun za stuju koji je znatno manji juce ujutru sam montirao solarni bojler a popodne smo merili i voda je bila 60 stepeni vlasnik nije mogao da veruje da moze da se zagreje toliko stepeni pozdrav svim zainteresovanim

    • Небојша Says:

      Одличне могућности стирлинг мотора могу се видети код ове пумпе за воду у садејству са сунцем. Тај линк ми је проследио Горан.

      А ово сам нашо на википедији о стирлинг моторима:

      http://bit.ly/PR10OK

      Апелујем на све оне који су проучавали стирлинг моторе и евентуално раде нешто са њима, експериментишу, нека ми на овом мејлу:

      orgonster@gmail.com

      пошаљу свој концизан и детаљан чланак, да га објавим на сајту, јер је све то драгоцено за људе, за њихове егзистенцијалне потребе, да не зависе од израбљивачке индустрије и новца којег имају све мање, од куповања бензина, плаћања струје итд… већ да могу самостално и независно да задовољавају своје енергетске потребе живећи у неком месташцу у природи, незагађујући је. Наравно, ту би се користиле разне алтернативне направе сличне стирлинг мотору.

  7. nenad Says:

    izvinjavam se svim zainteresovanim za bojler stedisu pogresio sam imejl adresu svi koji zele da se informisu za solarni bojler i bojler stedisu nek se jave na 064/189 81 21 ili 069/894 65 00 ili na imejl nenad.vraza@gmail.com pozdrav svima

    • Небојша Says:

      nenade,

      Додао сам у тексту још неке слике вашег бојлера које су ми од једне жене, која је у контакту са вама поводом бојлера, прослеђене путем електронске поште. А вама нудим да ако желите напишете неки свој текст о бојлеру на дрва којег правите, сва ваша искуства и сугестије око тога. Можете послати и неке нове фотографије, затим бих вам препоручио да снимите видео прилог, ја бих то објавио на ЈуТубе, затим бих тај видео прилог убацио и у вашем тексту и објавио то на мом сајту. Тако ће вашим потенцијалним и будућим муштеријама бити потпуна и јаснија слика о бојлеру на дрва. Ако се одлучите на то, ви ми се јавите на мој мејл:

      orgonster@gmail.com

      Поздрав.

    • Небојша Says:

      @nenade,

      И остали који пратите ову тему, погледајте ово:

      Стирлинг мотори и еко комуне

      Пала ми је на памет идеја да се бојлер на дрва може искористити за конструкцију ститлинг мотора, уз наравнмо све своје пратеће специфичности, што би било веома корисно за оне који се определе за живот у природи.

      Ако неко има идеју, замисао… нека каже, а претходно може да погледа Палуба форум» где је веома концизно и сажето писано о стирлинг моторима и њиховим могућностима.

  8. nenad Says:

    svi za interesovani za bojler stedisu koje zanima bojler ima razlicitih dimenzija od 40 litra je 120 a 0d 80 litra je 150 evra postoje i dva tipa jedan koji dolazi odozgo kao sto je na slikama a drugi je sa strane i on se srafi na zid i postoji mogucnost izbora boje po zelji kupca kontakt na 064 1898121 ili na 062 8946500 ili na meil nenad.vraza@gmail.com pozdrav svim zainteresovanim

  9. hermellion Says:

    Divna i prava akcija! Bravo Nebojša! Bravo pronalazači – naš narod je vodeći u tome u svetu! Bravo narode!
    Nebojša, hajde ako imaš mogućnost postavi je za printanje tekstualnog dela bloga!
    Ma ovo valja i za one koji nisu u prirodi.

    • Небојша Says:

      hermellion,

      Да, у нашем народу има пуно иновативних људи. За неки дан ћу поставити тему о стирлинг моторима и еко комунама, треба ми времена, јер сам преоптерећен разним радом на компјутеру. Али за пар дана ћу поставити ту тему, већ иовако видим да је тема на фејсбуку где сам је такође поставио, мислим ово са бојлерима плус најава за стирлин моторе, изазвала велико интересовање, што дакако може послужити и људима који не живе у природи. Овај бојлер на дрва може се уградити и у стамбеним зградама где постоје димњаци, таквих стамбених зграда са више станова има доста у Србији, такође се разне могућности стирлинг мотора могу искористити и у градском животу.

      Но, наравно, мене првенствено интересује живот у природи, али ето, све ово може бити искоришћено и за градски живот.

  10. Горан Says:

    Ево још један стирлинг на дрва. Мало ме подсјећа на „веселу машину“,па нисам могао да одолим да га не окачим на сајт

    • Небојша Says:

      Горане,

      Овај видео не може да се гледа на подручју Србије, а пошто си ми реко у мејлу да тренутно живиш у Шведској, ти то не примећујеш, јер ти кад кликнеш на клип да покренеш видео код тебе то функционише, али код нас у Србији не. Систем Ју Тубеа аутоматски по ИП компјутерским адресама које свако ко поседује компјутер има, препознаје ко је из које земље.

      У том клипу којег си поставио кад се кликне изађе обавештење да је клип забрањен за подрчје Србије, јер у себи садржи неку музичку секвенцу које припадају музичкој кући „ЕМИ“, и због некакви ауторских права на ту музику, из неког разлога је такав садржај забрањен за приказивање у Србији, док у Шведској рецимо није.

      Али ево једног другог прилога о стирлингу на дрва.

      Big stirling engine on wood stove

      За неки дан ћу да покренем тему о стирлинзима, тако да ће се у коментарима стављати разни корисни клипови о њима, а има их доста на ју тубе. Ево једног интересантног прилога којег сам нашо тражећи на ју тубе прилоге о стирлинзима. Ради се о рециклажној машини која уништава све и меље га у најситније делове: пластичне флаше, конзерве, ципеле, патике, војничко ћебе, , свашта.

      Погледајте…

      This Machine Destroys EVERYTHING

    • Небојша Says:

      Ко зна руски а заинтересован је за идеју стирлинг мотора и еко комуна коју ћу да отворим, ево прилике да помогне. Случајно сам на ју тубе нашо један клип на руском о стирлинг моторима, у тексту је тај рус дао линк ка свом сајту. Кад сам отишо путањом линка, имао сам шта да видим, тај рус је цео сајт посветио стирлин моторима: нацртима, пројектима, конструкцији, објашњењима, баш је опширан. Ево га линк ка његовом сајту, а овде има доста видео прилога о стирлинзима.

      Издвајам ово, стирлинг на дрва…

      Стирлинг на дрва

      А овде је пример једног генератора којег покреће стирлинг.

      ГЕНЕРАТОР + Двигатель Стирлинга ++ Stirling Engine generator

      Он је на целом свом Ју Тубе профилу накачио прилоге о стирлинг моторима, ево га линк ка његовом каналу:

      http://www.youtube.com/user/Igorbeleckii//

  11. Горан Says:

    Здраво Небојша,
    онда би било најбоље да скинеш са странице тај клип што сам ти послао заједно са коментарима. И ово што већ има је сасвим довољно. Треба да мало претражим интернет како би прегледао клипове о соларним пећима, па ћу да ставим неколико најзанимљивијих на страницу.
    Срдачан поздрав.

  12. филип Says:

    Погледајте како су други (Кинези) направили овај Роцкет стове:

    А погледајте како је неко у Хрватској направио сличан дво -(тро-) степени Роцкет стове од отпадних материјала шта је нашао, а врло ефикасно греје приземље куће од око 60 м2 са врло малом потрошњом дрва:
    http://bit.ly/RSJjEx
    http://bit.ly/RSJkbF

  13. филип Says:

    Пардон, пошто немам могућности исправке претходног поста, прво погледати слике дво- и тро-степене ракета пећи:

    http://e-vozila.com/forum/

  14. филип Says:

    Зашто сте ми обрисали мој пост?

  15. филип Says:

    Пардон, није ми јасно зашто немам најновије коментаре на десној страни, и како то да час не видим своје коментаре, а након овог задњег поста сад видим да НИСУ избрисани моји мкоментари? Извињавам се,…

    • Небојша Says:

      филипе,

      Јел тебе неко јури негде?
      Где си бре навалио?

      Блогове воде и одржавају живи људи кад то могу, нису роботи да 24 часа бдију над блоговиома и сајтовима, поготову када као у мом случају један човек све ради сам. Мораш бити стрпљив, а не брзак.

  16. nenad Says:

    stigo je jos jedan nov proizvod bojler na lozenje za kupatilo za zgrevanje vode i kupatila svi zainteresovani nek se jave na 064 1898121 ili 062 8946500 ili na sajt nenad.vraza@gmail.com hvala unapred

  17. Gumnik Minđarević Says:

    Шта мислите о учењу и делу Рудолфа Штајнера?

    • Небојша Says:

      Што се мене тиче, то је добро учење. Он је у ствари ударио темељ еколошке пољопривреде илити биопољопривреде, без употребе икакавих и било каквих хемикалика.

      Рудолф Штајнер: Биодинамишка пољоприведа

      http://spos.info/forum/index.php?topic=13930.0

      На рубу знаности: Биодинамичка пољопривреда 26.04.2010.

  18. nenad Says:

    Poslao sam nove slike bojlera za u kupatilu na drva i greje kupatilo i greje vodu…i novi proizvod za grejanje susednih prostorija a u sklopu bojlera kao kalorifer …uskoro postavljam jos dva komada novim korisnicima,pa objavljujem….Pozdrav od Nenada iz Vranja….

    • Небојша Says:

      nenadе,

      Нема тих нових слика, изгледа да се нисте снашли да убаците слике у коментаре на овај текст, па их зато пошањљите мени на овај мој мејл:

      orgonster@gmail.com

      па ћу ја да их поставим.
      Поздрав.

  19. Небојша Says:

    Ево, поставио сам у тексту фото албум Ненадовог бнојлера са новим пристиглим фотографијама…

    • Небојша Says:

      Ко живи у природи, није лоша ни ова идеја…

      Соларни „Цуцук“ 🙂 бојлер

      Линк ка видео прилогу на YouTube
      Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

    • Небојша Says:

      Ево једне варијанте соларног стирлинг мотора…

      Solar stirling engine – alpha stirling

      Линк ка видео прилогу на YouTube
      Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

      Најбољи патент за њега, има наш др Владан Петровић, али не знам да ли је то игде популаризовао, с обзиром да има боље решење, а то је његова јединствена соларна топлана! Тренутно је то најбоље у свету, а зашто је то тако, погледајте овде.


Затворено за коментаре.