Вилијам Ендгал – Скривена агенда новог светског поретка


Данас вам путем емисије „Атлантис“, коју уређује и води на другом програму радио Београда госпођа Биљана Ђоровић, представљам Вилијама Енгдала (William Engdahl), економисту и историчара који годинама самопрегорно истражује геостратешка позадинска значења светских избивања, ратова и разних империјалних игара најмоћнијих сила, што је уједно и позадина многих смишљено исценираних светских ратова, тако да је то је уједно била, и остала, скривена агенда новог светског поретка у процесу стварања и одржавања контроле моћи над стратешким економским и енергетским ресурсима, а тиме и над државама, људима и на крају крајева читавим човечанством. Тако су тим истраживањима настала следећа Енгдалова ауторска дела:“Столеће рата 1″, „Столеће рата 2“, „Англоамеричка нафтна политка и нови светски поредак“, „Семе уништења“, „Моћ новца“, „Пад америчког века“, „Тоталитарна демократија“, „Доминација пуног спектра“. Енгдалове књиге су преведене и на хрватском језику. Нешто од тога нашо сам на интернету и то можете скинути са следећих линкова: „Семе Уништења“ (3.75 мб. – 303 стр.) и једно Енгдалово предавање: „Свјетска економија: Птичја грипа – јавни и тајни план“ (150 кб.)
Радећи интервју с Енгдалом госпођа Биљана је направила две емисије и у свакој од њих обрађиван је материјал из горе поменутих Енгдалових књига. У првој емисији:

Атлантис – Вилијам Енгдал прва емисија

Преузми аудио (25мб.)

Највише је било речи о тим позадинским шаховским играма разних моћника у процесу исценирања ратова ради задобијања стратешких моћи над контролом економских и енергетских најстратешкијих ресурса, а у другој је било више речи о генетски модификованој храни (ГМО)… и неизбежном паду америчке империјалне моћи, доминације и теорора над осталим светом.

Осврнућу се само на неколико детаља из прве емисије…

Сазнаћете ко је био чувени британски географ и геополитички стратег Халфорд Мекиндер (Halford Mackinder) чије су идеје на почетку 20-сетог века постале класика у геополитици и геостратегији. Из његових идеја сазнаћете зашто онај ко влада и контролише пределом „Срца“ света, контролише и цео свет.

Сазнаћете суштину, и детаљно образложено праве узроке првог светског рата у добро чуваној тајној чињеници да је каса из које се финансирала империја Велике Британија, баш пред саму објаву рата Немачком Рајху, била испражњена, у банкроту!Истовремено је Немачка, и тада и у претходном потоњем периоду, била у великом и до тада невиђеном економском успону и процвату. У том стилу амбициозни Немци замислили су и пројекат изградње пруге од Багдада до Берлина, путем које би се Немци снабдевали стратешком сировином, нафтом, која је на подручју Ирака била откривена. Схватајући значај тога, британски елитни стратези то нису смели да дозволе, јер би тиме била угожења њихова империјална моћ и поморска контрола путева, јер би тим пројектом Немци себи омогућили контролу нафтног пута и континеталном Европом. И пошто је та зацртана маршута пруге пролазила и кроз „трусно“ подручје „дивљег“ Балкана, скројен је у главам британске елите сценарио за избијање првог светског рата, да би се спречила континентална контрола Европе од стране Немачке. После створеног хаоса и шока првог светског рата створена је позиција која је омогућавала Великој Британији да им се каса нановое попуњава стицањем профита путем контроле ресурса. А као и тада, као и после хаоса и шока другог светског рата, тако и данас после разних исценираних и креираних шокова од стране владара Планете… највише профитирају они сами, првенствено у финансијском сектору, најбогатији банкари, затим војна индустрија и нафтни комплекс, јер то је увек било под контролем одређене елите и фамилије светских моћника.

Сазнаћете који су прави разлози настанка организација светског значаја као што је била “ Лига Народа“ после првог светског рата и садашње „Уједињених Нација“ створене после другог светског рата.

1919 -те после завршетка првог светског рата, а током преговора у Версају, оформљена је приватна агенција „Савет за међународне односе“ окупљена око богаташа Рокфелера и Моргана који су је после оснивања и финансирали.

1939-те Савет за међународне односе, почео је да прави планове којима се утирао пут америчкој доминацијии у свету, а све је базирано на поукама лошег искуства и грешкама британске империјалне моћи која је била у опадању и губљењу стечених моћи. Тада је Рокфелер издао налог тој агенцији да се изради строго поверљива геополитичка студија базирана на економији, историји и геополитици. У ту сврху Рокфелер је ангажовао тада најбоље експете из економије, историје и геополитике.

Такође, у емисији је било речи о злоупотреби ММФ-а и Светске Банке након њиховог стварања, као и о разумевању стратегије геополитичке моћи и доминиције Америке након другог светског рата вођене Кисинџеровом максимом:

“ Ко контролише нафту – контролише државе… ко контролише храну – контролише људе… ко контролише новац – контролише цео свет“.

Атлантис – Вилијам Енгдал друга емисија

Преузми аудио клип (25мб.)

У другој емисији Енгдал наговештава пропаст и колапс америчке империјалне моћи, и пластично приказује ту неминовност говорећи да када би и сам Исус Христ био на челу Сједињених Америчких Држава, чак ни он не би могао да спречи амерички потоп. Када је говорио о генези свега тога, рекао ја да се моћ Америке након другог светског рата заснивалаа у основи на контроли светских финансија и капитала где је центар свега тога био Вол Стрит (Wall Street). Говорио је о доларизацији економија земаља бившег Совјетског Савеза, Варшавског пакта и Југославије. Производњом економских криза од стране САД-еа доларизоване су и земље Латинске Америке. Крајем деведесетих доларизоване су и земље Азијских тигрова. У слабим земљама у којима су амери продуковали кризу наметали су „смртоносне реформе“ и условљавања преко ММФ-а.
Та паразитска политика профитирања наметањем долара и уништавањем здравих економија многих земаља дело је најмоћнијих породица које деценијама уназад креирају политику Америке, попут Рокфелера, Ротшилда, а све у циљу покоравања целог света.

За разлику од многих аналитичара који за светску финансијску кризу говоре да је контролишу моћници који су је изазвали, Енгдал тврди да им је контрола измакла из руку, јер многе земље пружају отпор у преношењу тешке финансијске кризе и колапса из Америке у њихове земље. Највећи отпор је каже Енгдал у земљама Западне Европе које нису хтеле да следе захтеве Бушове и Обамине администрације, захтеве за штампање новца како би се спасио доларски систем. Отпор томе пружа и Русија са Путином на челу, затим исти случај је и са Кином која се такође извлачи из канџи везаности за доларски систем.
Све те земље предузимају властите мере за превазилажење кризе не ради спашавања долара, већ сопствених економија. Наравно, све ово нервира моћнике који контролишу Америку и зато су, каже Енгдал, још опаснији, јер у спознаји да губе контролу над глобалним финансијама могу прибећи неразумним потезима у стварању вештачке светске кризе, хаоса и панике, како би се створили ванредни законски услови за формирање јединствене светске владе под њиховом контролом, да би изгубљене моћи поново повратили и пре свега да би успоставили тоталитарни нови светски поредак. Сада смо и ми сведоци тих покушаја у изазивању панике и кризе светских размера путем вештачки наметане непостојеће пандемије и панике са свињским грипом.

Интересантна је Енгдалова метафора за Обаму и његову администрацију, која гласи да је он:

„старо вино упаковано у новим боцама“

поткрепљујући то тврдњом како у свом кабинету Обама у многим секторима има исте утицајне људе из бивших америчких администрација које су и креирале у свету, из године у годину, финансијску и политичку кризу. У прилогу томе помиње и одређена имана, као што је његов саветник за спољну политику, човек попут Збигњева Бжежинског.

Пола ове друге емисије Енгдал је посветио дијабличном пројекту Америке са својим пољопривредним бизнисом преко пар моћних компанија, попут Монсанта (Monsanto), како би путем генетског инжињеринга у производњи генетски модификованих организама (ГМО) контролисали исхрану што већег броја становништва на Земљи, што им даје могућност да такву храну користе као своје моћно биолошко оружје у кажњавању „неподобних“.
Енгдал је рекао да је о свему томе написао читаву једну књигу под насловом:“Семе уништења“ базирану на својим истраживањима о ГМО. У том свом истраживању наишао је на базична документа која су указивала да је Рокфелерова Фондација деценијама уназад учествовала у финансирању самог почетка научних истраживања на пољу генетике и генетског инжињеринга како би се омогућила политика контроле исхране људске популације. У свету је присутна индустријализација и дистрибуција хране лошег квалитета, хране препуне разних хемикалија, вештачких додатака и великим делом са тако произведеном храном, снабдевају се многе продавнице у Западној Европи и Америци. Коначан биланс свега тога код становништва које се храни таквом храном је пораст разних алергија и болести попут дијабетиса.

Енгдал износи још много упозоравајућих детаља из области производње ГМО и уништавања здраве пољопривреде и сточних фондова у неким земљама, значи не само у Америци, хранећи стоку и живину разним концентратима, прскајући их пестицидима и кљукајући их антибиотицима да брже расту.

Износи и чињеницу да је и славни мултимилијардер Бил Гејтс (Bill Gates), творац у свету првог оперативног система Windows, уложио милионе долара у ГМО пројекат да би у земљи недођији, на Арктику, на острву „Свалбард“ изградио „Банку семена“ коју је BBC назвао „Doomsday Seed“ (Семе судњег дана), а причица за наивне је та, да ће се ту сачувати семена свих могућих биљних култура, у случају да свет задесе нуклеарне катастрофе, глобални киматски поремећаји и сличне ствари с којима се плаши свет.
Међутим… позадину свега тога разоткрива чињеница, да су у цео пројекат укључене и неке ГМО компаније као и Рокфелерова фондација.

Све у свему, ово је веома поучан и значајан интервју који је дао Вилијам Енгдал.

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.