Драган Симовић: Древно Предање о Белим Србима


Аутор: Драган Симовић, песник и књижевник

Древно Предање о Белим Србима

У Златно Доба Стриборије, у области између Седморечја и Белоречја, тајанствено и тајинствно, на Беломе Ветру, низвела се, из Језгра Звезданог Јата, Велика Раса Белих Срба, чувара Светих Знања и Божанских Тајни.
Настанивши се међу многољудним а гостољубивим племенима КолоВена, они су почели да предају Света Знања и да поступно откривају Божанске Тајне.
Најпре су коловенским племенима пренели АзБуку, а затим Пруне и Руне, Звуковно и Гласовно Писмо у знамењима и сликама, те Писмо са резама и цртама, како би што лакше и што верније сачували Знања која би им Бели Срби предавали.
Због Пруна и Руна њих су КолоВени прозвали Прунима, односно Рунима, а некад и ПеРунима, што је доцније запамћено, и остало, као Име Бога Који Је Земљом Ходио.
И дан-дањи, сва словенска племена Перуна, Бога-Муња-и-Громова, Бога Доњег Неба, доводе у везу са Белим Србима.
Одмах да разјаснимо порекло појма
Бели Срби.
По Предању, Бели Срби нису једно од коловенских илити словенских племена, већ су се они низвели Одозго, по Задатку, као Божански Учитељи свих КолоВена.
Надаље, по том истом Предању, Белим су их прозвали због Белога Ветра који је иза њих остајао када су се низводили на Земљу, а Србима због опонашања звука и бруја који је за њима стизао.
Што значи, да је реч Бели слика ветра или облака, а реч Срби ономатопеја илити подражавање, опонашање тајинственог звука који је стизао за облаком.
Корен речи СРБ јесте СРРРББ-СРРРББ, а то ономатопејско слово, осећате већ, дуго одзвања у нама, а поготову тек понад снежног горја Стриборије илити Северије!

Предање даље каже, да су Бели научили КолоВене да слове, да причају, и да ришу (отуда риши, као божански песници и мудраци у Перуновим Ведама!), односно, да шарају знамења, да пишу.
Тако су, захваљујући Белим Учитељима, КолоВени постали први Словестан Род на Земљи.
Будући да су Бели неко време провели мед коловенским племенима, предајући им Знања и уводећи их у многе Тајне, коловенски су их кнежеви, у знак захвалности, даривали најлепшим невестама, како би се мешањем Земаљске и Звездане Расе створила Нова Раса ПраАријеваца.
Изравни мушки потомци Белих Богова прозвани су доцније Белим Србима, а ови су се, потом, умножили и раширили Великим КолоВенским Царством, тако да су од њих постали сви ини Бели –
Бели Срби, Бели Руси, Бели Мугри, Бели Сури.
По обављеном Задатку мед КолоВенима, Бели су Богови отишли у неприступачне висинске земље ТиВетра, где непрестанце бели ветри дувају, а то је данашњи Тибет, да и тамошњим племенима објаве Божанске Тајне.
Отуда и данас постоји тајинствена духовна веза између свих ПраАрјеваца, свеједно на ма којему крају Мајке Земље да обитавају.
Срби, Руси, Пољаци, Тибетанци, Персијанци, Индуси, Иранци, Ирци, Шкоти, Норвежани, Пруси и ини, сви су они, уистини, потомци Белих Богова који су давно негда Стриборијом ходили.
Наравно, не сви, већ само они, између ових споменутих народа, који имају ДНК и Светлосни Запис Белих Богова, Белих Срба.
Колики је постотак у којему народу потомака Белих Богова, то нека свако самостално, за себе, истражује.
По Предању, потомци се Белих препознају по израженим божанским начелима, по племенитости и отмености Стваралачког Духа, по Љубави према Истини и Правди, по милосрђу и предусретљивости, по потреби да дају и предају, да се жртвују за ближње и суближње и, на концу, да имају веома развијено Начело Одговороности пред самим Животом.
И још нешто да разјаснио.
Значи, сви Срби нису Ови СРБИ, сви Руси нису Ови РУСИ, сви Индуси нису Ови ИНДУСИ, сви Тибетанци нису Ови ТИБЕТАНЦИ, већ само Они који се, између се, по нечему тајинственом, препознају!
А то нешто происходи из Виших Духовних Светова.

14 реаговања to “Драган Симовић: Древно Предање о Белим Србима”

 1. Lara Says:

  Gospodine Simoviću, Vi ste zaista mistični pesnik iz Onog Vremena, prošlog ili budućeg, svejedno.

 2. vesna Says:

  Ево за Лару препорука да би јасније разумела мистичност Драгана Симовића да скине и прочита Словенско-Аријевске веде, Сањтије – књига Перунове мудрости, први круг, које је наш Небојша поставио на “Забрањеној историји СрБа“. А ја бих рекла Драган је песник свог времена од постања до данас, и времена које долази.

 3. vesna Says:

  Autor: Predrag Petković
  Da li ste se ikada zapitali zbog čega se srpska istorija proučava samo od Nemanjića, iako su Srbi postojali hiljadama godina pre toga?
  Da li je reč o srpskoj religiji koja je iz određenih razloga morala biti zaboravljena, ili možda uništena
  Zanimljiv je podatak koliko se naš narod otuđio od svoje izvorne religije, stare više hiljada godina. Iako se zna da pripadamo slovenskoj grupi naroda, malo ljudi je upoznato sa našom pravom religijom, našim božanstvima i svim onim znanjem koje su naši preci imali. Ogromno duhovno znanje koje se nalazilo u drevnim staroslovenskim spisima izgubljeno je i zaboravljeno. Tome su u svakom slučaju zaslužni razni politički trendovi kroz koje je naš narod prolazio, kao i prihvatanje drugih religija koje su se na jedan perfidan način borile protiv slovenske duhovnosti.
  I tako godina za godinom, vek za vekom, Sloveni su se pod prisilom stranih religija sve više odvajali od svoje vere, izgubivši time svoj genetski kod koji je zapisan unutar svake slovenske duše. Nasilno menjanje svoje tradicije i duhovnosti stvorilo je veliku religioznu zabunu koja se kroz istoriju sve više povećavala.
  Rušenje slovenskih paganskih hramova, proganjanje i ubijanmje sveštenika, paljenja knjiga i proterivanja koje su slovenski narodi preživljavali, stvorilo je jedan veliki otpor prema religiji koja joj se nametnula. I tako iz određenih političkih razloga Srbi zaboravljaju svoju pravu veru i prihvataju drugu koja ni po genetskom kodu ni po priridi Slovena nikada nije mogla biti stvarno prihvaćena.
  Slovenski paganizam je religija koja potiče iz drevnih Veda, jer kao što znamo Srbi su došli iz Indije što su potvrdili mnogi svetski istoričari. Samim tim slovenska religija je identična vedskoj arijevskoj religiji, o čemu svedoči srpski jezik koji je od svih jezika nejsličniji sanskritu, drevenom jeziku na kome su zapisani najstariji sveti spisi -Vede.

  I tako se kroz vreme izgubila čitava riznica znanja kojom je naš narod raspolagao. Jedan deo Srba se poturčio i primio islam (muslimansku veru) drugi deo Srba se pokrstio i primio hrišćanstvo (jevrejsku tradiciju) a kasnije je deo Srba prihvatio komunizam koji je propagirao ateizam. Šta je na kraju ostalo od srpske religije? Pitamo se kako se mnogi nazivaju Srbima a ne znaju da nabroje ni tri slovenska boga, a da i ne govorimo o suštini slovenske religije.
  Zašto uopšte govorim o ovome? Razlog je vrlo interesantan, a on je da su slovenski čarobnjaci i sveštenici bili vrsni astrolozi, i da su savršeno pratili kretanje planeta na nebu, i na osnovu toga organizovali svoje živote. Sve ovo se dešavalo nekoliko hiljada godina pre nego što su grci i rimljani imali bilo kakav nagoveštaj o atrologiji. Svo znanje koje mi danas smatramo da dolazi od starih grka odnosno rimljana, jer koristimo njihove nazive sazvežđa i planeta, ustvari dolazi upravo od naše slovensko religije. Grci su sve naučili od slovena, što je poznato izuzetno malom broju ljudi. Tek danas kada mnogi rade na obnovi staroslovenske religije, neke činjenice izlaze na svetlost dana. Iz tog razloga sam odlučio da dam osnovni pregled slovenskih bogova, odnosno planeta i sazvežđa, koje su kasnije grci prisvojili. Tako mi danas koristimo njihove nazive ne znajući da su ona vezana za našu religiju i našu tradiciju.
  KO JE UKRAO “ZVEZDANU KNJIGU“ ?
  Iznad azurnih obala Crnog mora u hramovima grada Suroža obožavano je Božanstvo Sunca. Sloveni ovo more nazivaju Suroškim morem, a grad Surož bio je izuzetno bogat, pa su mnogi brodovi često uplovljavali u njegovu luku. Tu su bili usidreni mnogi brodovi kao na primer grčki, persijiski, etrurski, egipatski. Ipak grčki brodovi ovde nisu uplovili radi trgovine, već su se sa brodova iskrcali ratnici. Grci provaljauju u hramove, ruše božanstva i iznose dragocenosti koje su ovde bile enormne. Puno knjiga, zlata i srebra, odnešeno je u Grčku. Tako su u jednom momentu Grci zauzeli ovaj grad. Među izuzetno vrednim stvarima koje su ukrali je i posuda sličnoj onoj koja se nalazila u Retri sa crtežima i figurama nebskih sazvežđa drevnih slovena.
  Grci su se trudili da odgonetnu značenje Zvezdanih Bogova i onoga što je iznad njih bilo napisano, međutim slovenska nauka je za njih najvećim delom ostala nerešiva mistrerija. Nakon toga oni su dali svoja tumačenja slovenskih sazvežđa i božanstava. Onda su prekrstili slovenske bogove u grčka imena i od tada datira grčka mitologija. Ipak stari grci su govorili da su sveto zvezdano znanje dobili od Hiperborejaca sa severa, kako su nazivali slovene. Sve se ovo dogodili negde oko 4.veka pr.n.ere.
  Najstarija knjiga koja sadrži znanje o zvezdama naziva se „Zvezdana knjiga Koleda“. Stari sloveni su ovu knjigu dobili od boga Koleda (Krišne). Ovde se nalaze pesme o stvaranju sveta, i svemu onom što je potrebno za astrološku nauku. Bog Koledo preneo je ovu nauku o Velikom Kolu, i napravio prvi kalendar (dar Koleda). Prema tradicionalnim astrološkim proračunima ovo se poslednji put dogodilo oko 6530. god. pr.n.ere. Kasnije su mudrac Brag i njegov sin Usenj prenosili dalje astrološku nauku.
  Da su astrološkim znanjem sloveni odlično vladali ne svedoče samo zapisi i legede, već i ostaci drevnih opservatorija na severu i južnom Uralu. Tokom ekspedicije E.S.Lazareva i V.N.Dimina na planini Ninčurt u blizini jezera Sejd, otkrivene su ruševine paleolitske astronomske opservatorije koja je sagrađena u međuledenom dobu, dok je na južnom Uralu pronađen grad hram Arkaim koji je u isto vreme sagrađen kao kalendar i opservatorija.
  Prema slovenima centar neba je Polarna zvezda oko koje se okreće zvezdano nebo, ili kako su ga oni nazivali Kolo Svaroga. Tu se nalazi put koji vodi ka božanskim svetovima. Upravo u ovoj tački nalazi se vrh planine Alatir, u vedama poznata kao Meru planina. Na njenom vrhu nalazi se stablo jabuke sa zlatnim plodovima, a onaj ko uspe da ih okusi postaje Vladar sveta. Oko ove jabuke kreću se sazvežđa Mali i Veliki Medved.

 4. dragansimovic Says:

  Лара, свако је од нас, не само Овде, у Овоме Свету, већ и у иним световима, минулим и будућим, са Сврхом и Смислом.
  Свако је од нас Овамо дошао по Задатку.
  Свако је од нас у Послантву, у Мисији.
  Моје ти песме делују мистичним, и то си лепо рекла, само зато што
  долазе из Језгра Звезданих Јата, из ПраСуштаства, из ПраБића.
  Моје су песме Душа ПраВасељене.
  Те песме су давно негда, а то је Овај Тренутак, Садашњи Тренутак,
  испевали Божански Песници, који су их мени предали, да бих ја могао вама да их предам.
  Кад кажем вама, онда мислим на тебе и Весну, на Милана и Радосава, на Миодрага и Небојшу, као и на све ине, који се, попут
  мене, у овим песмама налазе и препознају.
  Моје су песме Истина моје Душе.
  Али су оне, такође, и Истина твоје Душе, као и сваке Душе
  која тежи и стреми ка Истини!
  Ове су песме наша Вертикала, наша Божанска Оса.
  Ове песме певају у Славу Белих Срба, ВедСрба ПраАријеваца.
  Овим песмама се бранимо од душмана, који желе да нам избришу
  прасећање и прапамћење, од оних врага који смерају да нас сатру
  и затру, да нас испишу из Божанске Књиге Живота.
  Ове смо песме сви ми заједно у Пољу Беле Сварге стварали.
  Ово нису само моје песме, већ наше песме!
  Ове су песме и твоје!
  Не пишем из таштине, већ из Љубави према Лепоти и Истини.
  Из Љубави према Створитељу и Великим Прецима, као и још већим
  Потомцима који из Будућности долазе.
  Нека си благословена, Лара!
  (Кад год споменем твоје име, сетим се Пастернака, а ти знаш што!)
  Нека је благословен наш брат Небојша!
  И нека смо благословени сви ми!
  Јер само овако, благисаљујући једни друге, ми се, уистини, од Таме и Зла бранимо.
  Бранећи себе, бранимо ближње своје.
  Бранећи једни друге, славимо Створитеља, Живога Бога у Нама.
  Ето, рекох ти из Бића, у позно доба ноћи, оно што имах да ти речем.
  Братски поздрав, теби и свима, од Песника.

 5. Драган Симовић Says:

  Весна, нека те благослове Богови и Преци Белих Срба!
  И само твоје име казује да си од Белих ПраАријеваца, јер Весна је Богиња Пролећа.
  Штавише, Весна је Пролеће!
  Да, у праву си!
  Наша су сва времена.
  Наши су сви простори, сва пространства и сви светови.
  Одувек смо били, и заувек ћемо бити, како пева Древни Песник.
  Сва времена и сви векови јесу Овај Тренутак.
  А Овај Тренутак, Ово Вечно Сада, јесте Сама Вечност!
  Сваки Бели Србин мора сваког Белог Србина да чува, штити, брани и спасава! То је Завет наших Великих Предака, ВедСрба Стриборјана.
  Сваки Бели Србин мора у сваком Белом Србину да види и препозна
  Самога Себе!
  Да види Живога Бога у Ономе који наспрам њега стоји!
  Само се тако спасавамо у Времену које долази, у Времену што је већ
  дошло!
  А сада се, Весна, обраћам, како теби, тако и другима који посећују Небојшин сајт!
  Моји су пријатељи, Бели Срби, васпоставили Духовно Језгро Белих Срба на Ртњу, под називом Ртањ Добре Наде, и позивају, уз Небојшу,
  још троје са овога сајта, да се појавите горе, у њиховим домовима, 21. децембра 7520/2012. године.
  Све вам је у њих отворено, све обезбеђено; имате конак и храну за три дана, а, ако вам буде дивно и красно, можете остати и дуже!
  Ко од вас пожели, да обитава на Ртњу, нека се јави Небојши, што пре, да би Небојша благовремено обавестио Белог Домаћина, Даждбога Белобора!
  СпасиБог, Весна!
  Братски поздрав свима од Песника Белих Срба.

 6. Lara Says:

  Vesna, Anatolij Kljosov, ako sam dobro razumela, kaže da su drevni Srbi naselili zapadnu Indiju a P. Petković _ da su došli iz Indije. Pa, sad da li su drevni Srbi svoje Vede odneli u Indiju ili su iz Indije doneli vedske spise?!

 7. Vesna1 Says:

  Па Лара, СрБи су од прапочетка као Бели Срби били и у Индији и на Хелму о чему говре многи скривени подаци. И могла бих рећи да ми је најприхватљивије писање др и теозофа Драгољуба Татомировић из његове мале али велике књиге “Заштити силом читану реч“ коју можете пронаћи и скинути на његовом сајту Златни билтен. Јер ако су Бели СрБи-СрБи-Словени-Коловени….од постања били присутни у АЗији и данашњој Јевропи може се рећи да су се само померали, а не дошли или отишли. Разни писци, историчари имају своја тумачења и виђења. А логика бистром човеку налаже да сам размишља и донесе лични закључак.

 8. Vesna1 Says:

  Драгане, Спасибо, на вашем лепом писању и позиву за 21. децембар, који на моје жаљење не могу да остварим, јер имам обавезе. Са великом надом да ће бити друге прилике да ово Духовно гнездо посетим, јер би ми била велика част, па макар било и на један дан. И још једну молбу од вас за обавештење где и како могу да купим ваше књиге. Све лепе жеље за вас и срдачан поздрав.

 9. Драган Симовић Says:

  Драга Весна!
  Ртањ те вазда чека, стрпљиво и смирено, у правасељенском тиховању, и, кад год будеш добила унутарњу поруку да идеш, а ти се само јави нашем пријатељу Небојши Јовановићу, а он ће већ, како зна и уме, да те повеже са Синишом Огњеновићем, који је духовни творац Ртња Добре Наде.
  А што се књига мојих тиче, ту, заиста, ништа не могу да ти помогнем, будући да су сва моја издања одмах распродата, а ја у својему дому немам ни један једини примерак!
  Све своје ауторске примерке, од сваке објављене књиге, одмах бих разделио пријатељима, тако да се на мене због тога већ љуте и жена и деца!
  Објавио сам до сада више од тридесет а мање од педесет књига, код разних издавача (видиш, не знам ни колико сам књига објавио!), али се ни за једну књигу нисам везивао онако како се неки песници и књижевници везују за своја дела. Чим објавим неку књигу, одмах престанем да размишљамо њој и, скоро да је заборавим!
  Чујем од пријатеља да налазе моје књиге у неким књижарама у унутрашњости или у београдским антикварницама, или, пак, код уличних продаваца, па и на бувљацима по Србији.
  Има и оних издавача који без моје дозволе бјављују дивља издања!
  Наравно, да мени никада није падало на ум да их тужим због ауторских права, јер те моје књиге нису више моје!
  Најновију моју књигу, под насловом ПОЋИ ЋУ ДА НАЂЕМ ЗЕМЉУ СВЕТИХ ПРЕДАКА, можеш да наручиш од америчког издавача, по цени од дванаест долара, а упутство имаш на Небојшином сајту, само укуцај наслов књиге!
  Жао ми је што не могу да ти са посветом поклоним књигу!
  Весна, само Напред и Навише ка ПраСветлости!
  Срдачан поздрав од Драгана Симовића.

 10. Lara Says:

  Da, da.Ja u ovoj oblasti tek sričem prva slova, iako sam u poznim godinama. Ali za znanje nikad nije kasno.Pozdrav, Vesna.

 11. vesna Says:

  Спасибо Драгане, даће Бог да буде како сте рекли, а наш Небојша је ту, па ћу се сигурно обратити за помоћ и савет око одласка, када дође време. Чула сам од пријатеља да ће доста света бити тамо, иако пут баш није лаган, за 21. децембар, и да ће се неке посебне силе на тај дан појавити изнад нашег Ртња, ја на њих рачунам, у сваком смислу, за спас нашег рода. Чак ми један другар рече да је, чини ми се, у Трећем оку прочитао да ће и Спасоје Влајић тамо бити тога дана. Нека је свима са срећом. А што се ваших књига тиче, жао ми је што их у редовној продаји нема. Покушавала сам раније да наручим преко Небојшиног упутства за куповину, али ја нисам неки стручњак за рачунаре, па нисам успела, али покушаћу још једном. Допада ми се предлог да погледам по антикварницама, има једна у Бранковој, можда ми се посрећи. Песме које пишете, већ су у вашој глави, те вам и нису потребне књиге, писане су за нас, па не чуди што ни једне немате. Знате, ваше приче и текстови нама су и храна и лек за душу. Жао ми је само ради посвете. Знам само када се нешто довољно жели, то и буде.

 12. vesna Says:

  Лара, године нису важне. Ја читам дуго, и читам стално, и све што више читам, чини ми се, још ништа прочитала нисам. И увек нађем нешто сасвим ново, што дуго тражим и чепркам, па га нема, и одједном се појави, као Перунове веде. Али када човек само крене, отвара се пут за путем, заиста. Иначе мислим да интернет ради на отуђењу човека, једина добра страна што пружа море података у којима можете пронаћи књиге и податке који су недоступни у стварном животу. Јер многе су књиге склоњене са намером да их нико не прочита. И ја вас срдачно поздрављам.

 13. Драган Симовић Says:

  Весна, благослов ти од Створитеља и Предака!
  Има једна дивна књига, коју смо заједнички стварали Владан Пантелић
  и ја, а зове се ПРАСКОЗОРЈЕ ПРАИСКОНИ!
  То је, заиста, Књига за Душу.
  Ту смо Владан и ја изнели оно тајинствено познање и искуство из својих праисконих душа.
  Иначе, Владан је посвећеник, песник и исцелитељ, србски шаман,
  а у својему Унутарњем Бићу објединио је Древна Знања, како Истока тако и Запада.
  Ту књигу смо објавили у петсто примерака и распродали, али је Владан, ипак, сачувао неки примерак за пријатеље.
  Мени неће више да је поклања, јер, како рече, нема сврхе.
  Одмах све разделим.
  Замолићемо Небојшу, нашег пријатеља, да ти проследи Владанов
  број телефона, па да се вас двоје чујете.
  Има Владан још неких мојих књига, које чува и од мене!
  У сваком случају, биће ти исцељујући разговор са Владаном, будући
  да је он упућен у многе тајне исцелитељства.
  Остај ми у здрављу и, буди радосна!
  А ја сада полазим на Словенски Дунав да берем дрва за ватру.
  Поздрав од Песника!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: