Jугослав Петрушић: Програмиран распад СФРЈ, рат обавештајних служби, ко су људи „хијене“?


Југослав Петрушић био је припадник више обавештајних служби, човек са 4 пасоша који каже да никад ни сам не би поверовао у ову причу што ћете чути, да му се све није догодило како се догодило, и да не поседује документа о томе, која је поделио многим амбасадама, укључујући свим земљама бивше Југославије, но нико га не позива на суд да га испитује о овоме што прича, а човек просто тражи и моли да га позову и изпроцесуирају. Ради се о Распаду СФРЈ и свим оружаним сукобима током грађанског рата 1991-1995. Петрушић поседује доказе ко стварно стоји иза свих крвавих злочина, на свим странама. Емисију са Петрушићем направила је телевизија Републике Српске.

Југослав Петрушић 11.мај.2010. (1)

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

За распад Јуославије каже да се планирао давно пре почетка сукоба. Реализација тог плана креће после рушења берлинског зида, све те тајне обавештајне службе које су 40 година водиле хладни рат исток-запад, нису могле да нестану, да испаре, њихов рад се преусмерио око нове прерасподеле снага и зоне утицаја на светској сцени, по мери светских моћника. На мети је био Балкан и рушење СФРЈ. Четрдесетак шефова тајних служби преселило се 1990-те у Београд, који је био центар њиховог рада.

Иначе, информације ради, Петрушић каже да је у рушењу Чаушеска највише имала удела српска тајна служба, и срушила га је. Значи, овде видимо да прави креатори светских догађаја нису људи попут Милошевића, Туђмана, Алије Изетбеговића, већ разне тајне обавештајне службе, цивилне, војне, јер зашто би један комунистички режим рушио други.

Југослав Петрушић 18.мај 2010. (2)

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com
Видео прилог моћете скинути пратећи ово упутство.

Главни рушитељи СФРЈ за рачун новог светског поретка били су људу „хијене“. То су људи који долазе споља, људи попут Холбрука, Вилијама Вокера, Солане, Веслија Кларка, Мадлен Олбрајр, Бернарда Кушнера, Беранара Анри Левија, разни обавештајци, контраобавештајцил и многи други, разни холанђани, енглези, ови, они, укључујући и Уједињене Нације. На свим светским жариштима појављују се иста та лица. То су пара формације које се крију иза разних међународних организација и институција. Хијене су криве за сва зла према свим народима бивше СФРЈ. Да би могли да контролишу ситуацију око распада СФРЈ тај хијенски пара систем створио је унутар  Република бивше СФРЈ свој пара систем, од разних људи из полиције, војске, Контра обавештајне службеј ЈНА (КОС).

Главни људи који су радили по њиховим инструкцијама били су:

 • Александар Васиљевић, шеф контраобавештајне службе (КОС) ЈНА,

 • Алија Делимустафић, министар унутрашњих послова БИХ,

 • Јозо Леотар, заменик министра унутрашњих послова БИХ,

 • Антон Тус, са хрватске стране.

Значи, ово је било пре почетка сукоба, крајем деведесете, и почетком 91-ве. Хијене су им рекле да је најбоље да доведу националисте на власт, Туђмана, Милошевића, и Алију Изетбеговића, и рекли су им да њихову децу одмах увуку у криминал и убиства, што се и десило, каже Петрушић. Затим су им хијене рекле да формирају паравојне јединице. У хрватској је то био Парага, у Босни Лука Празина, у Србији Аркан, и многе друге паравојне јединице, да сад не набрајам.

Тај пара систем које су створиле, контролисале и којим су командовале хијене, требао им је само да створи маглу где нико неће знати шта се стварно дешава и ко стоји иза свега. Унутрашњи пара системи су сваком предеснику неке Републике, политичару, преносили потребне информације, зато се све и дешавало онако како се дешавало. Свако од тих председника мислио је да најбоље ради за своју земљу, но били су обичне наивчине, а Срби су најгоре прошли, то знамо! Наравно, хијене су долазиле и код председника Република и сваком причале потребну причу у коју су ови поверовали, Караџић, Милошевић…

Најинтересантније детаљ је око Сребренице, Караџић је желео да се преда Хагу још 1997-ме, мућтим људи хијене и разни слични типови су му рекли да сачека, да се не преда. Поента свега је да је Караџић био ухапшен тек кад су му била одузета сва документа која разоткривају праве творце тог наводног сребреничког геноцида. Караџић је имао дукумента да затвори Хаг, да спере лажну слику о Србима као монструозним злочинцима, да укаже на праве креаторе Сребренице, на ове хијене и друге зликовце који стоје иза њих.

Иста прича се односи и за Ратка Младића и Горана Хаџића, ухапсиће их тек кад им одузму сва документа која указује на праве креаторе Сребренице и других ратних дешавања.

Петрушић поседује документа која указују да је у Сребреници било око 700-800 жртви, ко је исценирао сребреницу лажног геноцидног карактера. Спреман је да иде на сваки суд, по било којем питању, а по много чему терете и њега. Четри пута је био у Хагу да им преда документа, но они су га игнорисали. У Хагу је помињан у десетак процеса са најтежим злочинима, међутим нико га из Хага не позива, нико га не тужи?! Не позивају га управо да би покрили ове хијене које се терете по тим документима.

Сви ти пара системи крију се иза разних тајних друштава: масона, ротари клубова, лондонског клуба, малтешких витезова и питај бога чега већ. Петрушић каже да скоро више и нема места у полицији, правосуђу, политици, а да људи на битним позицијама нису чланови горе поменутух организација, свуда, код нас, а највише у Европи, тамо је поплава.

Не може ништа на свету да се ради, било шта, разна политичка убиства, организован криминал, дрога, без одобрења и контроле ових моћних пара система, система полиције, војске. Зато се политичка убиства никад не откривају.

Петрушић каже да је већ мртав човек, да је трагедија његовог живота његова спознаја да су његови шефови из француске тајне обавештајне службе, војне и цивилне, највећи зликовци, укључујући и Жака Ширака. Они су радили за свој приватни интерес, а не за интересе Француске. У том контексту помиње случај „палих пилота“ (рат у БИХ). Петрушић је више пута слао извештаје својим шефовима са доказима да су пилоти живи, међутим сви од реда су крили ту информацију, лагали су говорећи да су пилоти мртви, да би се окористили, укључујуии и Ширака.

Петрушић је украо тајне планове бомбардовања Југославије и предао их нашим органима.

Доста тога је причао Петрушић, препун је информација и не би било лоше када би неки добровољац одрадио транскрипт његовог говора,  па да ми пошаље то да објавим. Ако ми неко помогне, био бих му захвалан.

21 реаговања to “Jугослав Петрушић: Програмиран распад СФРЈ, рат обавештајних служби, ко су људи „хијене“?”

 1. aleksa Says:

  800-800 zrtvi? Samo u Srebreinci ih je bilo preko 8000. Ljudi, do kada cemo se zavaravati? Nasi preci su, vodjeni tim beumnim i bezdusnim ljudima pocinili genocid u Srebrenici. Moramo da rascistimo sa nasom prosloscu, da se pomirimo i zatrazimo oprost kao ljudi, ne da nosimo tudji teret na svojim ledjima ceo svoj zivot. Nemci su to uradili, osudili dela svojih predaka i sada zive jednim normalnim zivotom, bez mesanja njihove proslosti u buducnost. Mi moramo to da uradimo

  • Небојша Says:

   aleksa,

   Е, где си бре, односно где сте бре домаће слуге лажи да је у Сребреници био геноцид? Нема вас нешто. Хвала ти aleksa што си се јавио да мало обновимо градиво, да у Сребреници није било геноцида! Морамо да рашчистимо са изродима попут тебе aleksa, аргументовано наравно. Знам, излазиће ти оспице од ове аргументоване истине, почећеш да флекаш, вероватно нећеш ни да читаш све ово доле, јер су те програмирали да радиш против срба и истине да у Сребреници није било геноцида! Но, добро, ниси битан ти, ово што нећеш да читаш ти, читаће други, и хвала ти још једном aleksa што ми помажеш да још више ширим истину да у Сребреници није било геноцида!

   Па ево да почнемо са овим. На доњем линку имаш прегршт текстова са доказима, аргументима и документованим чињеницама да у Сребреници није било геноцида:

   Истина о Сребреници
   http://fwd4.me/0vuh

   Пре него што цитирам неке делове из тих својих текстова и коментара, погледај овај филм aleksa, агитатору лажи, и мој помагачу ширења истине о Сребреници, филм је и на српском и на енглеском, надам се да ћеш разумети.

   Dossier Srebrenica (english subtitle) – Досије Сребреница

   На твоју жалост aleksa филм на изузетно квалитетан начин раскринкава ту пропагандну лаж да је у Сребреници био геноцид!

   Па онда овај доле текст, где сами муслимани причају да је на списку „геноцидса“ било и 500 живих муслимана из Сребренице! Е мој aleksa, пролупао си бре, па сами муслимани те демантују!
   Узми бенседин, и прочитај ово aleksa, истина ће да те шокира неприпремљеног.

   **********
   Сребреница: На списку пострадалих у “геноциду” и 500 живих сребреничана!

   Најбољи пример манипулације и пропагандне „истине“ и невиђене обмане да се у Сребреници јула 1995-те десио геноцид, раскринкавају сами муслимани из БИХ, заправо сам директор Истраживачко документационог центра из Сарајева, Мирсад Токач, на одржаној презентацији „Босанског атласа ратних злочина“ у Бања Луци 31.03.2010.

   Сребреница: На списку пострадалих у „геноциду“ и 500 живих сребреничана!

   Линк ка видео прилогу на:http://www.youtube.com/
   Видео прилоге скинути по овом упутству.

   У овом горњем видео прилогу имате у ствари два одвојена прилога са телевизије Републике Српске , где је Мирсад Токач потврдио да се на списку пострадалих у ратним догађајима у Сребреници јула 1995-те налазе и 500 живих сребреничана! Чућете и изјаве људи поводом тога из Републике Српске. Да напоменем да су сви пострадали са спискова сахрањивани у гробници у Поточарима, општина Сребреница, где је и меморијални центар „Сребреница- Поточари“. Такође је на поменутој презентацији потврђено да је за 70 сахрањених у Поточарима, утврђено да нису страдала у јулу 1995-те године.

   Но ни то није све, чућете лично од Мирсада како потврђује да на тим списковима пострадалих нема само сребреничана, већ и зворничана, братунчана, власеничана. Нешто пре презентације у Бања Луци, 19.03.2010-те директор Меморијалног центра у Поточарима, Мерсед Смајловић, потврдио је да је у Поточарима сахрањено нешто више од 50 муслимана који нису страдали Јула 1995-те, већ да су то рођаци пострадалих?!! Све је то образложио да се то урадило „из сентименталних разлога“. Чини ми се да је све то урађено из других практичнијих разлога, јер сви ови помешани: сребреничани, братунчани, зворничании, живи и мртви, па чак и неки који су два пута рођени и умрли, неки чак никада нису ни рођени (то можете прочитати у овој вести са сајта Републике Српске:“Сребреница: потврђене манипулације жртвама„), сви ови са ових фалсификованих спискова ушли су у хашку тужбу за геноцид, на основу које је и донета судска правна квалификација да се у Сребреници десио геноцид!

   Ето, то вам је та такозвана „демократија запада“… најобичнији мит.

   О овоме се од страних интелектуалацва попут Едварда Хермана, Ноама Чомског, Александра Дорина и осталих причало и раније, није Мирсад открио ништа ново, али све је то тако поражавајуће и јадно за читав светски међународни правни систем, који је брутално згажен до темеља! Само да би се лажно, у оквиру сценарија новог светског поретрка, оптужио невин српски народ за непостојећи геноцид!

   Сада се овим муслиманским потврдама та пропагандна конструкција о наводном геноциду потпуно срушила, и види се да је урађена на најниже могућем бескрупулозном нивоу, без икаквих доказивања, са фалсификованим списковима!

   Све је ово увреда за праве жртве геноцида из другог светског рата и дубље прошлости, а најгоре од свега је то, да се у тај монтирани сценарио уклопио и српски властодржачки режим, учинивши злочин према истини и духовни геноцид према властитом народу! У прилог томе чућете у видео матерјалу како се Чедомир Јовановић изјашњава да се у сребреници десио геноцид. Тако је властодржачки режим задао најтежи ударац српском народу у читавој његовој историји, гори од било ког спољњег непријатеља, а никад се нису никаквом резолуцијом одредили према највећем геноциду који је икада учињен према Србима, од хрватских усташа у Јасеновцу!

   Ми се можемо и морамо опоравити од тог ударца, али за истину се треба борити, није довољно само је знати, а како то треба да се ради најбоље нам показују браћа из Републике Српске која су у далеко горој ситуацији од нас.

   Додик: Утврдити чињенично стање о Сребреници

   Линк ка видео прилогу на:http://www.youtube.com/

   Када је руководство Републике Српске увидело да их Резолуцијом о Сребреници властодршци из Србије пуштају низ воду, да им забијају нож у леђа, што може да доведе у питање постојање Републике Српске, јер како „геноцидан народ“ може да има Републику, коначно су решили да покрену институционалну иницијативу за сазнавање пуне истине о догађајима у Сребреници, о манипулацији бројем пострадалих. Поводом тога Додик указује на фалсификоване спискове пострадалих у Сребреници, на којима има и живих муслимана сребреничана, али да још нико из Федерације БИХ није покренуо иницијативу да се ти људи избришу са списка страдалих, а они су и у тужби за геноцид, живи људи!

   Чућете још један јако значајан податак. Светска Здравствена Организација, под контртолом Уједињених Нација, заједно са властима БИХ, за време ратних догађања у Сребреници јула 1995-е, направили су списак људи који су изашли из Сребреничке регије, на том списку налазе се 35.362 особе.

   Како онда то може бити геноцид, ако 35.362 особа напусти сребреничку регију?!

   Оно што је фрапантно је то, да тај списак никада до сада није објављњен, па чак ни хашки трибунал није инсистирао да се тај списак објави у свим судским процесима које је обрађивао! Наравно, и више је него очигледно да се тај списак изашлих и живих особа намерно није обелодањивао да би се правили лажни надувавани спискови са муслиманским „жртвама геноцида“, не би ли се лажно сатанизовао српски народ и оптужио за непостојећи и измишљени геноцид…!

   Ми се морамо борити за истину, без обзира на сву неправду и хипокризију светских политичара, не треба бити малодушан, јер кроз ту борбу изграђиваћемо себе и своју слободарску сасмосвест, а свакој неправди увек дође крај, то је напросто тако…!

   **********

   А ово доле aleksa су моји коментари једном муслиманском интелектуалцу који се служи дезинформацијама и лажима за комплетан рат у Босни, не само за Сребреницу. Добро погледај видео прилог где наш др Љубиша Симић форензичар доказује да у свим тим гробницама сребреничким нема више од 2000 лешава, али нема цивила, већ муслиманских војника. Док, насупрот тога видећеш да је пре било каквог догађања у Сребреници од муслиманског ножа и метка из „заштићене зоне“ Сребреница, страдало преко 3000 српских цивила!!!

   То је Геноцид!!!
   **********
   “Стрељани” у Сребреници, а гласају у Европи
   http://fwd4.me/0vuJ

   Господине Дураковићу,

   Управо ћу Вам доказати да је Ваш коментар, не само пун дезинформација, него и испрзног фразеолошког моралисања, док ја на свом сајту искључиво дајем аргументацију и чињеничне истине за текстове који су на њему, што се може сагледатзи и видети. Но, да почнемо…

   Ви тврдите да сте записничар времена из Зворничког краја, значи волите хронологију догађаја рата у БИХ да проучавате. ОК… уреду, али сваки рат, ако ћемо до хронологије и записивања времена, има свој почетак, он почиње од почетка, зар не?

   За почетак рата у Босни искључиво сте криви ви Муслимани! Сва одговорност иде на ваш терет, као и за све последице које произилазе из ирационалних и неконтролисаних догађаја када се запали несагледиви ратни фитиљ! Ево вам информација које поткрепљују моје тврдње, дакле не дезинформације…

   Муслиман из Босне, Рамиз Делалић Ћело, прича како је убио српског свата, у Сарајеву на Башчаршији, 12. марта 1992. зато „што је певао Српске песме“ на гле, чуда, српској свадби. Да није можда требао да пева муслиманске песме господине Дураковићу? Зар се за ово убија човек? То је и био почетак рата у Босни, са овим убиством једног Србина, из чиста мира, на свадби!! Због овога су директно одговорни муслимани, за рат у Босни!! Ви Бошњаци-муслимами…!! Јер од вашег метка страдао је један Србин, на свадби, пре било каквог сукоба и рата! Ово је био повод за српско-муслимански рат, први метак је опалио муслиман госодине Кемале! Ви ста најодговорнији! Висте кривци! Да није било овога, не би било ни рата, ни ваших ни наших жртава, а ви кривите Србе као искључиве кривце за све! То је монструозно! То је злочин против истине који вам Богови неће опростити!

   Идемо даље….

   Ваш председник Алија Изетбеговић, не само да је био исламски фундаметалиста, већ и нациста по опредељењу, носио је Хитлерову униформу у младости, био је за време другог светског рата припадник злогласне SS Ханџар дивизије, која је клала и убијала Србе! Алија је својевремено још у СФРЈ, у својој исламској декларацији, споменуо господине Кемале „да је НЕМОГУЋ суживот између муслиманса и НЕ-муслимана“. Срамота и брука за вас муслимане, имали сте нацисту за председника господине Кемале, и ви се усућујете да држите неке моралне придике, срамота…! Подаци о Алијиној хитлеровској прошлости постоје господине Кемале, знате ви то врло добро. Но, да не причам то само ја, „зли Србин“, то тврди и независни амерички интелектуалац Michael, Parenti:

   Michael Parenti – Алија Изетбеговић је у другом светском рату био нациста!

   Такође раскринкава и следећу монструозну лаж. Добро то погледајте господине Кемале.

   Michael Parenti раскринкава лажи да су Срби одговорни за масакр у Босни на Сарајевској пијаци !

   После овог увода, како је почео рат у Босни, и ко га је почео, ко је шта био, да пређемо сад на детаље Вашег коментара, где кажете:

   „Kada je rijec o istini na Balkanu ja sam ocekivao da ce se netko javiti iz Srbije i da ce biti prilicno objektivan u iznosenju historijskih cinejnica.Medjutim,kao sto znamo do sada se nitko nije pojavio,a nece se zasigureno pojaviti jos dugo.Nazalost,jos uvijek ima i takvih ljudi u Srbiji koji negiraju genocid i daju izjave i komentare kako je broj ubijenih uvecan.“

   Шта ви покушавате са флоскулом „као што знамо“, алудирајући да је то нешто арументовано и доказано ? Ви се бавите перфидним инсуниацијама господине Дураковићу, јер то „као што знамо“ има за циљ да укаже да су „опет ти Срби (као што знамо) за све криви? То је прљаво подметање гопсподине мој! Да ли ви схватате сами себе, а причате о дезинформацијама? Кој геноцид је увећан, знате ли ви да је Балкан широк појам и да је било највише геноцида баш над Србима, да можда не мислите да је број жртава у Јасеновцу повећан… „као што знамо“ ?

   Затим кажете ово…

   „I vrabci na granama znaju odakle su stigli tenkovi na kraju 1991.godine u Zvornik,a stigli su iz Jastrebaskog pokraj Zagreba.Dvanaest pristiglih tenkova i samohodki jedinice JNA pod komandom pukovnika Radosava Tacica i komandanta tekovskog bataljona kapetana Dragana Obrenovica (sada u Den Hagu) su oslobili Zvornik od njegovih stanovnika Bosnjaka-tada muslimana.
   Zar to nije genocid?“

   И врапци на грани знају господине Дураковићу да сте тада, тај период који помињете 1991. и све до повласчења 1992-ге, живели у ДРЖАВИ ЈУГОСЛАВИЈИ са 6 Република и да је ЈНА била једина легална војска те државе, а не ваше паравојне јединице, и да је имала право да се појави и интервенише на било којој тачки своје земље! Да ли се сећате А Босну сте ви Муслимани-Бошњаци разбили, то каже ваш злочинац Ћело, не ја, не „зли Срби“! Муслимани су први проллили крв, Српску! Како вас није срамота да причате о српској кривици и геноцидима, имате ли ви, елементарног ппоштења и искрености! Ви сте започели рат, ви сте одговорни за све последице, и сада овде моралишете! Срамота! Поставите ту формулацију што сам цитирао било ком човеку „да је једина легална војска ЈНА ослободила Зворник од становника Бошњака,“тада муслимана“ и питајте га после: Да ли је то геноцид?! Одмах би Вас човек упутио на лекарски преглед. Да ли ја сад овде треба да будем неки видовњак, да би знао шта Ви мислите и шта се крије иза баших нејасних и неконтролисаних речи…? Или је то опет „као што знамо“.

   Наравно да није био геноцид!
   А сада погледајте ово господине Кемале Дураковићу…

   Геноцид муслимана у Добровољацкој ул. у Сарајеву 2-3.мај1992. 1 од 6†

   Погледајте ово веома добро господине Дураковићу, свих 6 делова. Тај масакр над војницима ЈНА, цео прилог. Тада је ваш Алија дао гаранције да ће колона безбедно проћи, али се десио преварантско и мучко убијање војника ЈНА. Какав је тај ваш председник, када уз његове гаранције да ће све безбедно проћи, дешава се монструозни злочин! Зар ово није монструозно!!

   Господине Дураковићу, да се нису десили злочини муслимана око Сребренице, пре 11.07.1995., где је страдало и било измасакрирано преко 3000 српских цивила, жена, деце(!)… не би се десила ни Сребреница!! Војска Републике Српске не би имала разлога да уђе у „заштићену зону“ из које се „цивили“ Насера Орића, и он, убијали Србе, запамтите то за сва времена…!!
   То је истина коју ни НАТО, ни америка, ни Хаг, не могу да порекну, ма колико оружје и силу користили за утеривање „правде“!

   Зар ових доле ( кликните на слику закланог српског детета, да видите сајт са српским жртвама масакра муслиманских кољача) 3870 измасакрираних српских жена, деце, стараца.. које су муслимани измасакрирали није геноцид!!
   Колико пута, господине Кемале, тртеба да се искасапи Србин, да би то био геноцид!

   ………….

   The REAL Srebrenica Massacre/ Srebrenica Genocide: 3,870 Serbian Civilians Murdered by Izetbegovic’s & NATO’s Islamist Warlord: Mr. Naser Oric.These little Serbs, Predrag and Danka Sekulovic, were slain with their parents on Sep. 13, 1992 by Bosnian Muslims in the village of Bakic on the road to Foca. He was 7, she was 4.

   slika5

   ………….

   Да ли је ово геноцид господине Кемале…?
   Или нас можете клати, ко да смо хуманитарни отпад, и да вас нико не осуди за то?

   То је било пре те ваше Сребренице! Ваљда господине Кемале време иде унапред, од почетка рата у БИХ… од 1992-ге па до 1995-те, а не уназад, од 1995-те па до 1992-ге! Прво треба вас муслимане осудити за овај геноцид над Србима у периоду 1992-1995, па ћемо после да видимо шта се заиста десило у Сребреници od 11.07.1995!

   Како Вас није стид да причате о Сребреници, а прећуткујете геноцид над Србима око Сребренице, пре 11.07.1995! Не, Вас не интерсује истина, све лажи око Сребренице подржава Империјална сила америка и НАТО. Јели онда то истина? Ваш кољач и злочинац Насер Орић, који се хвалио пред Билом Вилером из “Торонто стара”, да је убијао српске цивиле, пуштен је на слободи из Хага! Да ли је можда требало да закоље неко Српско дете пред судијом , па да то буде доказ који је валидан да је он злочинац? Уосталом, ево шта бошњак Ибран Мустафић каже за Насера Орића у својој књизи „Планирани хаос“:

   […]Књига „Планирани хаос“, аутора Ибрана Мустафића из Поточара код Сребренице садржи информације о умијешаности врха власти бивше Републике БиХ у режију догађаја у јулу мјесецу, али свједочи и о судбини неких угледних сребреничких Срба, који се и данас воде као нестали.

   У књизи аутор наводи имена припадника Aрмије РБиХ који су учествовали у нападима на српска села око Сребренице, говори о постојању „Пријеког војног суда“ у згради Скупштине општине. Мустафић пише да је један од судија тог суда био и Зулфо Турсуновић из Сућеске.

   Наводи да му се Насер Орић исповиједио како је убио предратног сребреничког судију Слободана Илића.

   “ Кад смо ону екипу заробљених Срба из затвора поново повели према Залазју и кад је почело клање, мени је допао Слободан Илић. Попео сам му се на прса. Био је брадат и чупав као животиња. Гледао је у мене и није проговорио ни ријечи. Извадио сам бајонет и директно га ударио у једно око а затим провртио ножем. Није ни запомагао. Затим сам га ножем ударио у друго око. Нисам могао да вјерујем да не реагује. Искрено речено, тада сам се први пут уплашио, тако да сам га одмах послије тога преклао“

   – наводи Мустафић у књизи Орићево свједочење.[…]

   И шта ћемо сад господине Кемале, чији су ово извори за крвника Орића који је ослобоћен кривице у Хагу за монструозне злочине! Српски? Доста је бре тих лажи, погледајте истини у очи…!!

   Извор:Историјски пројекат Сребреница:
   Насер Орић убио судију Слободана Илића

   О чему ви причате господине Кемале! Како Вас није срамота! И где ће Вам душа?

   Погледајте ово господине Кемале да видите жртве геноцида муслимана над Србима! Добро погледајте!!

   Злочини муслимана, прилог направио амерички новинар Ричард Рос. Сребреница- Власеница 1992 (Преведено)

   Некима су вађене очи, неке фамилије покланих Срба нису могле ни да препознају своје најмилије, јер су им тела била спаљена, изобличена, одсецани делови тела, главе! Па зар то није масакр и геноцид над Србима господине Кемале Дураловићу!! На крају прилога муслимански iкрвник прича како је и кога клао…!

   А што се тиче броја жртава то је монструозна лаж, чујте шта каже:

   Др. Љубиша Симић, форензичар, 1/2 пио 24. 11. 2010 сребреница жртве хашки трибунал

   Др. Љубиша Симић, форензичар, 2/2 пио 24. 11. 2010 сребреница жртве хашки трибунал

   Ево шта је још рекао на једној трибини, а о томе је причао и у ова горња 2 видео прилога:

   „Говорећи на јавној трибини у вези са најновијим бројем часописа „Двери“, посвећеним догађајима у Сребреници, Симић је истакао да су ова истраживања показала да има 1 919 десних и 1 923 комада лијеве бутне кости, иако према тврдњама стручњака Хашког трибунала, на овим локацијама, има 3500 извјештаја.

   Ову форензичку студију жељели смо да направимо да бисмо дошли до закључка колико је заправу ту тијела“, рекао је Симић, чији предмет истраживања су били форензички извјештаји стручњака Хашког трибунала у Сребреници и око ње.“

   Извор

   Дакле, могли сте да чујете, да је реална цифра нешто мање од 2000 лешева, а не 8372.

   Зашто је господине Кемале српским форезничарима Хашки суд забранио пруступ приликом ископавања лешева у Сребреници? Зашто и они ниси могли да утвдрђују да ли је цифра 8372 или нека друга!

   Да ли се тако воде озбиљни праведни и законски судски поступци, где стртана коа је оптужена за геноцид не може да присиствује ископавањима, или је нешто хтело да се прикрије?

   На сцени психолошки рат невиђен до сада које се води против нас Срба! И ви муслимани учествујете у томе и само досољавате љуту рану на нашу муку, желите да нас прогласите за нацисте 21-ог века, да би спрали руке са злочуна муслимана! А и друге зверке би да прикрију злочине попут НАТО пакта. Е неће моћи, истина ће изаћи на видело.

   То није добро господине Дураковиће, ни за један народ на Балкану, овајдиће се само трули запад у својим прљавим политичкимк играма…!

   Погледајте господине Дураковићу мало и овај сајт, Историјски пројекат Сребреница, да видите шта се стварно дгодило у, и око Сребренице, истине ради.

   **********
   Надам се aleksa, агитатору лажи, да ниси толико изфлекан оспицама од претходне количине истине, и да ћеш моћи и ове доле истините чињенице да погледаш.

   **********
   Нови докази о сребреничкој лажи!

   Ово је снимак радио емисије „Атлантис„, коју води и уређује госпођа Биљана Ђоровић, која се некада емитовала на другом програму радио Београда 2. Гости емисије су Стефан Каргановић, директор НВО „Историјски пројекат Сребреница“ и др Љубиша Симић, вештак судске медицине.

   Стефан Каргановић и др Љубиша Симић: Нови докази о сребреничкој лажи

   Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
   Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

   У предмету Душко Јевић и други, где се одређеним људима оптуженим за геноцид судило за убијање заробљеника у складишту земљорадничке задруге у Кравици у јулу 1995. године после пада Сребренице, тужилаштво БИХ (процес је одржан 14.03.2011.) је извело свог заштићеног сведока, он је почео да прича своју причу, међутим, у једном тренутку он је застао и рекао, обративши се председавајућој:

   „Ја не могу даље“ и наставио:
   „Да ли могу сада да почнем да причам истину?“

   Наравно, одједном је настао шок, тајац, сви су били збуњени, но председавајућа није имал куд, па му је рекла:
   „Па добро, реците шта имате.“

   И заштићен сведок почео је да прича, а за то је свакако потребна храброст:

   „Све што сам до сада причао је лаж. Ја сам био престрашен уценама и претњама истражитеља тужилаштва, који ми је предочио, да ако ја не дам изјаву која се уклапа у оптужницу, да ја могу сам да се нађем на оптуженичкој клупи, да они имају доказа против мене.“

   Питање је сад, колико још има таквих уцењених сведока од стране тужилаштва? С друге стране, др Симић је доказао да се ДНК анализом добија само идентитет леша, не и да ли је страдао у Сребреници, или је можда умро од неке болести пре догађаја у Сребреници. Том ДНК-а анализом желела се избећи једино валидна форензичка анализа и аутопсија, јер рецимо када би се пронашо неки леш са траговима гелера, јасно је да та особа није стрељана или заклана, већ да је страдала у борби. Али, када би тај исти леш идентификовали ДНК анализом, добили би само идентитет леша, ту нема трагова гелера и доказа да је та особа страдала у борби. Форезничком анализом добија се реалан број настрадалих, и то се није уклапало у унапред пројектовану и лажну цифру од 8000 пострадали, док ДНК анализом можете лажно да дођете до те тобоже „валидне“ цифре пострадалих.
   Исто тако др Љубиша Симић истако је једну битну чињеницу, ДНК лабораторија у Тузли која врши ДНК анализе, нема уопште сертификат и лиценцу за рад од више истанце, што би значило као кад би неко ко нема диплому доктора-хирурга вршио операцију. Зато и не чуди да муслимани када им се затраже на увид те анализе, они не дају то, тако да је научна проверљивист немогућа, што још додатно указује на игру скривалица.

   Ето то је једино објавио Атлантис, најпрофсионалније што се може. Сем Атлантиса, нико о овоме у осталим главним електронским медијима не прича, истина се прикрива!

   На овом случају „Сребреница“ јасно се види да светски монструми који воде овај свет инсталирају у глобалном дискурсу и политичким односима норматив и превласт лажи над истином, јер сви фактори врло добро знају да се у Сребреници није десио геноцид: и светски моћници, муслимани, јер куд ћете боље раскринкавање лажи када то чине њихови сведоци оптужбе, знају то и водећи политичари у ЕУ, и ови наши квислинзи на власти. Такође су сви ови фактори свесни да и српски народ то зна, а опет се лаже. То је уједно и глобална психолошка операција да људи свесно пристану на лаж као „истину“, на закон лажи која се приказује као „борба за правду и истину“, а „праведници“ новог светског поретка цинично се позивају да је све у оквиру „међународног права и закона“, знајући да је то лаж, знајући да и ми обични људи знамо да је то лаж, но они то и желе, да ми сви свесно пристанемо на лаж, да је у својим главама уврстима као водећи норматив живљења.

   У том контексту најтрагичније смо прошли ми Срби са овом издајничком влашћу и опозицијом, у наше име свесно су прихватили лаж као „истину“ и неправедно нам урезали печат геноцидности резолуцијом о сребреници. Ево сад Тома глуми „мученика“, штрајкује глађу да би натерао Тадића да одреди датум превремених избора.

   А што Тома није гладовао када се доносила антисрпска резолуција о Сребреници у Народној Скупштини?

   Зашто тај Тома пре доношења те антисрпске резолуције није изводио народ на улицу, да се протестима то спречи?

   Зато што су сви лидери позиције и „опозиције“ из истог шињела, све су то бескрупулозни манипулатори који народ третирају као гласачку стоку. Зато сад и Тома гладује, што је чист маркетиншки потез за те будуће превремене изборе, не би ли добио имиџ „главног лидера опозиције“, да се избори за што бољу позицију за шишање оваца.

   Док се не отарасимо свих тих странчара, и не доведемо истинску елиту на власт, Србији нема бољитка!

   Ширите истину о Сребреници.

   Помозимо да се Атлантис врати на таласима Радио Београда 2, потпишимо петицију против укидања Атлантиса.

   Петиција против укидања радио емисије АТЛАНТИС:
   http://www.gopetition.com/petition/44202.html

   **********
   Јеси ли жив aleksa?

 2. Nino Says:

  Na kojoj planeti zivi ovaj srbin Aleksa?

 3. aleksa Says:

  Nema na cemu Nebojša, hvala tebi spremnosti i trudu koji si ulozio da sastavis ovaj komentar koji sam upravo procitao. Citao sam jer sam zeleo da vidim koliko smo presli na putu dozivanja pameti i povratku zdravom razumu. Upravu si, Nebojša, izlaze mi ospice i flekam jer sam uspio da procitam sve , i ne mogu da verujem za koje „cinjenice“ se hvatas ti i vecina nas pri pokusaju da opravdamo zlocinacke akte nasih predaka koji nisu nista dobro doneli srpskom narodu.

  Da pocnemo:
  CItirao si Mirsada Tokacu kako navodi podatak da je medju stradalim bosljacima u Srebrenici i 500 zivih ljudi, evo sta on kaze na sve uz to da je brojka od 500 zivih ljudi izvucena iz konteksta i da niko nije mogao da je potvrdi, cak ni izvestaj vlade Republike Srpske o dogadjanima u i oko Srebrenice koji cu na kraju navesti.

  „Po vašim podacima, koliko je u BiH od 1991. do 1995. ubijeno Bošnjaka, koliko Srba, a koliko Hrvata?
  – Od ukupnog broja, od oko 99 hiljada imena poginulih koja smo sakupili, 66 posto su Bošnjaci, 25 posto Srbi, osam posto Hrvati i jedan posto ostale etničke grupe. Od oko 40 hiljada ubijenih civila, više od 33 hiljade bilo je Bošnjaka, četiri hiljade Srba, nešto više od dvije hiljade Hrvata i 376 iz redova ostalih etničkih grupa.

  Koliko je Srba ubijeno u glavnom gradu i na koji način?
  – Na teritoriji grada Sarajeva stradalo je ukupno 3.974 Srba, od čega 2.900 vojnika i 1.074 civila. Mi nismo ulazili u detaljniju analizu uzroka smrti, ali znamo da je većina Srba civila ubijena tokom opsade od granata i snajpera, kao što su ginuli i drugi građani Sarajeva. Isto tako, znamo za mnoge slučajeve ratnih zločina počinjenih nad Srbima u Sarajevu. Sve to biće predmet naših dodatnih analiza.“

  Celi inervju na:
  http://fwd4.me/0w21
  Dalje kazes:
  „Musliman iz Bosne, Ramiz Delalić Ćelo, priča kako je ubio srpskog svata, u Sarajevu na Baščaršiji, 12. marta 1992. zato “što je pevao Srpske pesme” na gle, čuda, srpskoj svadbi. Da nije možda trebao da peva muslimanske pesme gospodine Durakoviću? Zar se za ovo ubija čovek? To je i bio početak rata u Bosni, sa ovim ubistvom jednog Srbina, iz čista mira, na svadbi!! Zbog ovoga su direktno odgovorni muslimani, za rat u Bosni!! Vi Bošnjaci-muslimami…!! Jer od vašeg metka stradao je jedan Srbin, na svadbi, pre bilo kakvog sukoba i rata! Ovo je bio povod za srpsko-muslimanski rat, prvi metak je opalio musliman gosodine Kemale! Vi sta najodgovorniji! Viste krivci! Da nije bilo ovoga, ne bi bilo ni rata, ni vaših ni naših žrtava, a vi krivite Srbe kao isključive krivce za sve! To je monstruozno! To je zločin protiv istine koji vam Bogovi neće oprostiti!“ umalo da poverujem… Ubistvo jednog srbina u Sarajevu je navelo celu vojsku jedne drzave, 4. po snazi u Evropi da izvrsi agresiju na goloruk, komsijski, do jucer prijateljski, narod. Mozemo da lazemo bolje od toga

  Posle toga:
  „Alija je svojevremeno još u SFRJ, u svojoj islamskoj deklaraciji, spomenuo gospodine Kemale “da je NEMOGUĆ suživot između muslimansa i NE-muslimana…“ ajde mi, molim te, navedi gde se ovo spominje u deklaraciji
  Dalje:
  „Pogledajte ovo veoma dobro gospodine Durakoviću, svih 6 delova. Taj masakr nad vojnicima JNA, ceo prilog. Tada je vaš Alija dao garancije da će kolona bezbedno proći, ali se desio prevarantsko i mučko ubijanje vojnika JNA. Kakav je taj vaš predsednik, kada uz njegove garancije da će sve bezbedno proći, dešava se monstruozni zločin! Zar ovo nije monstruozno!!“
  Slucaj Dobrovoljacka se procesuje u Beogradu, sudi se Iliji i koliko znam ne ide u smeru koji bi doveo do toga da se na tom mestu desio genocid ili bilo kakav planirani zlocin. Apelacioni sud ponistio je prvostepnu presudu Suda kojom je Jurisic osudjen na 12 godina zatvora, te slucaj ponovo vratio u proceduru, pred izmenjenim Sudskim vecem.

  Slecece iznosis:
  „Vaš predsednik Alija Izetbegović, ne samo da je bio islamski fundametalista, već i nacista po opredeljenju, nosio je Hitlerovu uniformu u mladosti, bio je za vreme drugog svetskog rata pripadnik zloglasne SS Handžar divizije, koja je klala i ubijala Srbe!“
  A on (Alija) odgovara:
  »Notorna je laž da sam služio u Handžar diviziji. Kad je ona osnovana, imao sam 16 i pol godina. Jedina vojska u kojoj sam služio bila je JNA, od 18. travnja 1945. do 4. ožujka 1946. godine, navedeno je u pismenoj reakciji Alije Izetbegovića na tekst objavljen u subotu u Dnevnom avazu, vezano uz optužbe bivšeg diplomata u New Yorku Darka Trifunovića. Treba znati i da je Handzar divizija osnovana nakon srpskih napada, pokolja i zlocina nad muslimanskim stanovnistvom u istocnoj Bosi kako bi ono moglo da se brani i to je jedina divizija koja je ustala protiv Hitlerove vojske nakon zlocina koje je ta vojka pocinila

  Nazalost, istina je da su bosanski srbi odgovorni za masakar na Sarajevskoj pijaci:
  „Michael Parenti raskrinkava laži da su Srbi odgovorni za masakr u Bosni na Sarajevskoj pijaci…“ rec je o pijaci Markale koliko znam.
  http://fwd4.me/0w22
  Ko je drzao taj grad pod opsadom i terorom? Sarajevo je grad koji je drzan pod opsadom i terorom 15 meseci, najduze u istoriji covecanstva. I znam da ti se nece svideti odgovor, Nebojsa, ali bosanski srbi su ti koji su bili na brdima oko Sarajeva i ubijali sve sto se krece, bilo ono zena, dete, starac, hrvat, bosnjak ili srbin.

  „Vi se bavite perfidnim insuniacijama gospodine Durakoviću, jer to “kao što znamo” ima za cilj da ukaže da su “opet ti Srbi (kao što znamo) za sve krivi? To je prljavo podmetanje gopspodine moj! Da li vi shvatate sami sebe, a pričate o dezinformacijama? Koj genocid je uvećan, znate li vi da je Balkan širok pojam i da je bilo najviše genocida baš nad Srbima, da možda ne mislite da je broj žrtava u Jasenovcu povećan… “kao što znamo” ?“ Navedite mi koji su to genocidi

  „Zar ovih dole ( kliknite na sliku zaklanog srpskog deteta, da vidite sajt sa srpskim žrtvama masakra muslimanskih koljača) 3870 izmasakriranih srpskih žena, dece, staraca.. koje su muslimani izmasakrirali nije genocid!!“ slika vodi na stranicu koja je potpuno prazna, zelim da vidim te fotografije za koje samo ti tvrdis da postoje

  A za ovo:
  „Kako Vas nije stid da pričate o Srebrenici, a prećutkujete genocid nad Srbima oko Srebrenice, pre 11.07.1995!“
  … i ovo:
  „Gospodine Durakoviću, da se nisu desili zločini muslimana oko Srebrenice, pre 11.07.1995., gde je stradalo i bilo izmasakrirano preko 3000 srpskih civila, žena, dece(!)…“
  je ovo dole odgovor:
  „I sam Ured tužilaštva u Hagu, koji je vodio slučaj protiv ratnog zapovjednika odbrane Srebrenice, je na novinskoj konferenciji priznao da brojka od preko 3,000 navodnih srpskih žrtava “nije blizu stvarnosti.”[ICTY Weekly Press Briefing (Office of the Prosecutor), 6 July 2005]

  Naser Orić nikada nije bio optužen za taj ‘zločin,’ jer se taj zločin nije desio. Čovjek koji je sastavio popis navodnih srpskih žrtava oko Srebrenice je teški srbijanski ultranacionalista čija vjerodostojnost je osporavana čak i od strane Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ). Ured sekretarijata i vijeća MKSJ-a javno je sveo Milivoje Ivaniševića na negiratelja genocida, dodatno smanjujući njegovu vjerodostojnost.[ICTY Weekly Press Briefing (Registry and Chambers), 14 March 2007]

  Grobovi navodnih ratnih žrtava bosanskih Srba oko Srebrenice se, kako kažu, nalaze u vojničkom groblju u susjednom Bratuncu – prijeratno pretežno bošnjačkoj općini iz koje su lokalne srpske vlasti i paravojne formacije iz Srbije protjerale čitavo bosansko-muslimansko stanovništvo u prva tri mjeseca rata, ubijajući najmanje 612 Bošnjaka. [The figure represents a minimum number of Bosniak victims that had been killed in Bratunac between April and June 1992. The figure does not include a number of Bosniak victims that had been killed in 1992, but lack a precise month of death. Data obtained from Elma Zahirovic of the Research and Documentation Center in Sarajevo.]

  Groblje se nalazi na parceli ilegalno oduzetog zemljišta koje je prije rata bilo u bošnjačkom privatnom vlasništvu. Slijedom srpskih glasina da su bošnjački branitelji Srebrenice nekako pobili više ’3,000 ‘Srba, Istraživačko dokumentacioni centar (IDC) u Sarajevu proveo je do sada najopsežnije istraživanje stvarnog broja srpskih žrtava u i oko Bratunca, inače regije odakle su Srbi napadali Srebrenicu iz teško naoružanih sela. Prema IDC informacijama, “Navodi da je broj srpskih žrtava u Bratuncu, u periodu između aprila 1992. i decembra 1995. godine, tri hiljade su očiti falsifikat… Nakon sto su svi izvori međusobno uspoređeni, i nakon uklanjanja imena koja su se ponavljala rezultati su pokazali da je u Bratuncu ubijeno i poginulo 119 civila i 424 vojnika.”“[Research and Documentation Center, “The Myth of Bratunac: A Blatant Numbers Game”, 7 June 2010, http://www.idc.org.ba.]

  Dalje kazes:
  „Navodi da mu se Naser Orić ispovijedio kako je ubio predratnog srebreničkog sudiju Slobodana Ilića.“
  Naser Oric je osudjen za ovaj i zlocine koje je pocinio

  „Nadam se aleksa, agitatoru laži, da nisi toliko izflekan ospicama od prethodne količine istine, i da ćeš moći i ove dole istinite činjenice da pogledaš.“ Videli smo koliko su cinjenice koje si gore naveo istinite, a sada cemo da vidimo i za ove dole. Sve cinjenice koje se na vode u filmu Dossier Srebrenica su neistinite ili falsificirane kako bi se sto vise umanjio broj muslimanskih zrtava a povecao broj srpskih i kako bi se, eventualno, predstavilo da su muslimani ti koji su sebe ubijali a to im nije bilo dovoljno pa su i srbe ubijali.
  A uz tvoje vredjanje na pocetku i ovo sada, i uz reci koje se nalaze na kraju komentara imam veoma dobar uvid u tvoj mentalni sklop Nebojsa

  Idemo:
  „U predmetu Duško Jević i drugi, gde se određenim ljudima optuženim za genocid sudilo za ubijanje zarobljenika u skladištu zemljoradničke zadruge u Kravici u julu 1995. godine posle pada Srebrenice, tužilaštvo BIH (proces je održan 14.03.2011.) je izvelo svog zaštićenog svedoka, on je počeo da priča svoju priču, međutim, u jednom trenutku on je zastao i rekao, obrativši se predsedavajućoj: …“
  „Pitanje je sad, koliko još ima takvih ucenjenih svedoka od strane tužilaštva?“

  „Isto tako dr Ljubiša Simić istako je jednu bitnu činjenicu, DNK laboratorija u Tuzli koja vrši DNK analize, nema uopšte sertifikat i licencu za rad od više istance, što bi značilo kao kad bi neko ko nema diplomu doktora-hirurga vršio operaciju. Zato i ne čudi da muslimani kada im se zatraže na uvid te analize, oni ne daju to, tako da je naučna proverljivist nemoguća, što još dodatno ukazuje na igru skrivalica.“
  Za Ljubisu:
  „ICMP-ev sistem laboratorija je prošao strogu akreditaciju njemačke akreditacijske kuće DAkkS GmbH i raspolaže certifikatom ISO 17025. ICMP-ev Upravni odbor za forenzičke nauke okuplja neke od najuvaženijih svjetskih stručnjaka molekularne biologije, forenzičke patologije, antropologije i arheologije.“ [ http://fwd4.me/0w2D ]

  Za ove navode:
  „Dodik: Utvrditi činjenično stanje o Srebrenici“
  „Dakle, mogli ste da čujete, da je realna cifra nešto manje od 2000 leševa, a ne 8372.“
  „Kako onda to može biti genocid, ako 35.362 osoba napusti srebreničku regiju?!“
  „Zašto je gospodine Kemale srpskim forezničarima Haški sud zabranio prustup prilikom iskopavanja leševa u Srebrenici? Zašto i oni nisi mogli da utvdrđuju da li je cifra 8372 ili neka druga!“
  i navode slicne ovima:
  „Šef vladinog Tima Staša Košarac je naveo da je prema podacima srebreničkog Civilnog štaba iz januara 1995. godine u Srebrenici tada živela 36.051 osoba – 19.566 muškaraca i 16.639 žena, kao i da je prilikom izlaska Bošnjaka iz Srebrenice u Tuzlu izvršena određena vrsta popisa prema kojoj je do 4. avgusta 1995. iz Srebrenice izašlo 35.362 stanovnika.“

  evo demanta od vlasti u Beogradu:
  http://fwd4.me/0w24
  Nakon cega slijedi:
  „Kada je rukovodstvo Republike Srpske uvidelo da ih Rezolucijom o Srebrenici vlastodršci iz Srbije puštaju niz vodu, da im zabijaju nož u leđa, što može da dovede u pitanje postojanje Republike Srpske, jer kako “genocidan narod” može da ima Republiku, konačno su rešili da pokrenu institucionalnu inicijativu za saznavanje pune istine o događajima u Srebrenici, o manipulaciji brojem postradalih. Povodom toga Dodik ukazuje na falsifikovane spiskove postradalih u Srebrenici, na kojima ima i živih muslimana srebreničana, ali da još niko iz Federacije BIH nije pokrenuo inicijativu da se ti ljudi izbrišu sa spiska stradalih, a oni su i u tužbi za genocid, živi ljudi!“

  Cak i sama vlast Republike Srpske priznaje i osudjuje da se zaista desio monstruozni zlocin i masakr nad civilima muslimanske veroispovesti, i prizanje 7800 zrtvi, u izvestaju komisije vlare Republike Srpske iz 2004. godine (DOGAĐAJI U I OKO SREBRENICE OD 10. DO 19. JULA 1995.):

  „…utvrdila da je u periodu od 10.-19. jula 1995. godine
  likvidirano više hiljada Bošnjaka, na način koji predstavlja teška
  kršenja međunarodnog humanitarnog prava, te da je izvršilac,
  pored ostalog, preduzeo mjere prikrivanja zločina premještanjem
  tijela;“

  I osim tog izvestaja javno trazi izvinjenje:

  „Bosnian Serbs issue apology for massacre
  by Associated Press
  The Bosnian Serb government issued an apology yesterday for the 1995 massacre of 7,800 Muslim civilians in Srebrenica, saying it ‘shares the pain’ of the victims’ families. The apology came after the government reviewed a Bosnian Serb commission’s final report on the worst massacre of civilians in Europe since World War II. The government session was last month, but the conclusions were not made public until yesterday.
  ‘The report makes it clear that enormous crimes were committed in the area of Srebrenica in July 1995,’ the Bosnian Serb government said. ‘The Bosnian Serb Government shares the pain of the families of the Srebrenica victims, is truly sorry and apologizes for the tragedy.’
  Although Bosnian Serbs have long been blamed for the massacre, it was not until this past June – following the Srebrenica commission’s preliminary report – that Serb officials acknowledged that their security forces carried out the slaughter.
  The commission’s final report has not yet been made public, although the government has revealed some of its conclusions. Officials have said the report acknowledges that the mass murder of 7,800 Muslim men and boys by Bosnian Serb forces was planned.
  The Bosnian Serb government said it was determined to ‘face the truth about the recent tragic conflict in Bosnia-Herzegovina’ and ‘take decisive steps to force all persons who committed war crimes to face justice.’
  Several Bosnian Serbs have been indicted by the UN war crimes tribunal in The Hague, Netherlands, for their roles in the Srebrenica killings. Those who were tried at the tribunal either surrendered or were arrested by NATO peacekeepers. None was apprehended by the Bosnian Serb government. Most of the 20 fugitives still sought on war crimes charges are presumed to be hiding in the Bosnian Serb territory.
  Associated Press, Banja Luka, 11 November 2004“

  Nakon svega molim vas da procitate i sledece:
  http://fwd4.me/0w2B
  I kao zakljucak svega da citiram nekog koga vrlo dobro poznajemo:

  „Laganje je najbolja vrlina srpskog naroda… Mi lažemo da bi varali sami sebe,da tješimo druge,mi lažemo za oprost ,mi lažemo da bi seborili protiv straha, lažemo da bi skrivali svoj jad..Laganje je oblik našeg patriotizma i potvrda naše inteligencije.. Mi lažemo na maštovit i kreativan način…(roman ”deobe”1961. ninova nagrada…)

  „Uz američke i evropske laži, ravnopravno, ali sramnije i besmislenije su srpske laži u režiji Slobodana Miloševića, a koje raznose i umnožavaju generali, političari i novinari: okupacija Kosova tumači se odbranom državne celine i suvereniteta. U porušenoj, obogaljenoj i poraženoj Srbiji sa hiljadama ubijenih i ranjenih, proglašava se nacionalna pobeda. Farsa za farsom! Nadrealizam istorije“.
  Dnevnik Dobrice Ćosića, u noći kada je NATO obustavio bombardovanje Jugoslavije

  „Laž je srpski državni interes.“
  „Laž je u samom biću Srbina“.
  „U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“
  „Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“ Dobrica Ćosić

 4. aleksa Says:

  „U predmetu Duško Jević i drugi, gde se određenim ljudima optuženim za genocid sudilo za ubijanje zarobljenika u skladištu zemljoradničke zadruge u Kravici u julu 1995. godine posle pada Srebrenice, tužilaštvo BIH (proces je održan 14.03.2011.) je izvelo svog zaštićenog svedoka, on je počeo da priča svoju priču, međutim, u jednom trenutku on je zastao i rekao, obrativši se predsedavajućoj: …“
  „Pitanje je sad, koliko još ima takvih ucenjenih svedoka od strane tužilaštva?“
  Sigurno je i svaki general srpske vojske pod ucenom u Hagu. Otvorite vase oci, gledajte

  • Небојша Says:

   aleksa,

   Отворили смо очи, игра је завршена, ти ниси „aleksa“ већ неки „alija“, јер твоја ИП адреса говори да си из БИХ, из Зенице или Сарајева. Дакле, сад су јаснији твоји коментари и твој план, хтео си да глумиш србина, да наводно Србин критикује Србина, да би твоји коментари прошли. Међутим, и сам сам се чудао да се неки српски изрод може усудити да иде толико далеко, да све ове аргументе за муслиманске злочине и масакре над србима, као и за немилосрдне доказе да се у Сребреници није десио геноцид, једноставну брутално негира иако су докази јаки ко земља!!

   Значи aleksa муслиману, план ти није успео, а мислио си ако користиш екавицу да се неће приметити твоја превара, али неке речи су те одале, и када сам погледао твоју ИП адресу, потврдиле су се моје сумње, ти си муслиман.

   Одлично!

   Пошто знам да ће сад ово све пратити муслимани, даћу још брдо доказа, да побијем твоје бруталне лажи, као и да дам додатне аргументе да у Сребреници није било геноцида, као и за све што си тврдио. Данас ћу ти презентовати један део, а тек сутра предстоји лавина документованих чињеница, видео прилога, посебно за Сарајево, које је у грађанском рату 1992 – 1995 био логор за мучење и убијање Срба!!!

   Па да кренемо aleksa муслиману…

   Почећу са норвешким филмом о Сребеници, редитељ документарца је норвежанин Оле Флум, а у његовом креирању су учствовали и 2 ваша муслиманска новинара, који су решили да открију истину, јер су савесни људи, новинари истраживачи, не лажу ко ти и ваши политичари.

   Пре него што aleksa муслиману погледаш цео тај филм, погледај један инсерт који много говори шта се стварно догодило у Сребреници, и шири aleksa тај филм по БИХ, само вас истина може опрати!

   Хакија Мехољић и Мухамед Филиповић – Сребреница издани град (A town betrayed)

   Дакле, шта овде видимо?

   Видимо да Хакија Мехољић ратни командир муслиманске полиције у Сребреници, прича о договору Клинтона и Алије, да ваш вођа жртвује 5000 муслимана, да би Клинтон имао повода да интервенише против „четника“. Ето га ваш вођа, користи вас као жртвену јагњад, а ви га славите, да би спровео неспроводиво, унитарну исламску Босну, што се никад неће спровести!

   Ево шта каже Хакија за Алију, ратни командант Сребреничке полиције.
   Хакија Мехољић:

   „Имају само добри и лоши људи, у сваком народу, Алија је лош човјек“

   То је тачно.

   Реко је праву истину о Алији, за њега сте увек били жртвена јагњад. И о каквом геноциду муслимани ви причате уоште?!

   Кад се јасно види да је све исценирано. Ваши лидери су користили то што су амери и моћници света против Срба, па ћеш у доњем целовечерњем НОРВЕШКОМ филму видети оно што ваши крију од вас. Познато је да су све три стране у БИХ, потписале Кутиљеров план за мирно разрешење ситуације у БИХ, да не би дошло до рата: и хрватски представник, и Караџић, и ваш Алија. Неколико дана после тога, Алија је повуко свој потпис са тог плана, не Караџић! И тиме се јасно види да сте за почетак рата искључиви кривци ви муслимани, ова ће вас истина докусурити ментално, ако се не манете лажи и погледате истини у очи, а она говори следеће:

   Пре било каквих ратних сукоба, муслиман Рамиз Делалић -Ћело убио је једног Србина на свадби, на свадби еј!!!

   То, и повлачење Алијиног потписа са мировног плана говори да сте једини и искључиви кривци за рат у БИХ ви муслимани!!! Ово су необориве чињенице, документи! То се не може никако оспорити и полако aleksa муслиману долази време када се распада та ваша пропагандна лаж, не само ваша, већ и светска, да су за рат у БИХ криви Срби и да се у Сребреници десио тобоже геноцид.
   Даном за даном, та слика се руши све више и више, а и ближи се тренутак када ће ваши савезници амери тотално да пукну, разбиће зубе на Ирану… од Русије и Кине!

   За то се неће дуго чекати, констелација снага у свету ће се променити, и истина о Сребреници ће бити позната у свим светским медијима, а то је:

   „У Сребреници није било геноцида, све је пропагандна лаж!“

   А да је то тако, говори и овај документарац…

   Сребреница – Издани град (A town betrayed) цео филм

   Ево неких цитата aleksa муслиману, где говоре сами муслимани, којима је доста лажи! Угледај се на њих aleksa, уместо што пљујеш на српске жртве од муслиманске руке!!

   Наратор:

   „Мајор Хусо Сахиловић из Сребренице отишао је у пензију 2008. Он ће сад по први пут говорити о грађанском рату. Његова верзија се веома разликује од званичне верзије. Као официр муслиманске војске у демилитаризованој зони Сребреницеа, био је сведок како Насер Орић саботира мировни план УН-а!“

   Хусо Сахиловић, официр муслиманске војске:

   „Оно што је сигурно да у Сребреници није било предато наоружање од стране армије БИХ. Предато је једно 15- до 20 посто најнеквалитетнијег наоружања: ловачке пушке, покварени митраљези и тако даље…“

   Наратор:

   „Поред чињенице да није предато сво наоружање, крајем 1994 извршено је више тајних испорука наоружања из ваздуха. Срби су протествовали узалуд. На источној обали Америке Фазло се састао са бившим обавештајцем Џоном Шиндлером, који је 1996. био главни аналитичар америчке државне безбедности у Босни. Он сматра да су испоруке оружја узрок за оно што ће десити у Сребреници.“

   Џон Шиндлер, бивши обавештајац и главни аналитичар америчке државне безбедности у Босни, каже:

   „Сви су знали за испоруке оружја из ваздуха. То није била тајна. Једино се није зналио чији се авиони користе, ко плаћа и шта тачно носе. Оружје из тајних испорука из ваздуха, које је завршило у Сребреници, директан је узрок операције „Криваја“ из 1995. односно напад на Сребреницу. Генерал Младић је више пута протествовао код УНПРОФОР-а због испоруке оружја Сребреници из авиона и хеликоптерима из Тузле. Срби су знали за све то. Тражили су да УНПРОФОР оде. УНПРОФОР је знао за те летове, али нису могли да их спрече, јер је ваздушни простор био под контролом НАТО-а, односно Америке.“

   Наратор:

   „Влада САД негира умешаност у кријумчарење оружја, али Есад Сипиловић, који је побегао из Југославије у Америку и учествовао у Клинтоновој председничкој кампањи 1992, признаје да је кријумчарио оружје у Босни.“

   Есад Сипиловић каже:

   „Лично сам учествовао у испоручивању оружја из Јемена за Босну. Могу да потврдим да су американци зажмурили на једно око кад смо достављали оружје у Босни.“

   Наратор:

   „Оружје је у Сребреницу стизало на магарцима и хеликоптерима. Документи потврђују да је штаб Насера Орића забележио приспеће оружја, муниције, радија, РПГ и против оклопних граната. Ово представља кршење мандата УН и договора о демилитаризованој зони, постигнутог са српским генералом Ратком Младићем!!“

   Дакле овде aleksa муслиману видимо да сте ви МУСЛИМАНИ свесно прекршили ПОТПИСАН договор о демилитаризацији сребреничке „Заштићене зоне“! Користили сте СВЕСНО то што су светски моћници били на вашој страни, и свесно сте из „Заштићене зоне“ нападали, клали и убијали српске цивиле!!! Само да би изазвали реакцију Срба да нападну вас, јадна „невинашца“ из „заштићене зоне“ да би светски медији ширили лажну и бљутаву пропаганду како су срби кољачи и убице, а ви сте у „заштићеној и демилитаризованој“ сребреничкој зони имали 28 дивизију ваше армије! А та зоне је требало да буде потпуно демилитаризована, и ОНДА У ЊОЈ НЕ БИ БИЛО НИКАКВОГ РАТА, НИ ЖРТВИ!

   Ви нсте криви за све!!

   Ето какво сте ви муслимани, служите се нечасним радњама, само да би дошли до својих циљева, преко српских лешева! Неће то још дуго опстати, свет се буди, почело је са Норвешком, па Данском и Шведском где се приказује филм „Сребреница Издани град„.

   А када ћете ви муслимани да се пробудите?

   Ми ћемо Срби све издржати и ваше и светске лажи, а поготову ћемо сада на предстојећим изборима да се решимо и ових наших квислинга на власти који у спрези са вашим државним врхом издају комплетан српски народ у служби лажи, а истина је на нашој страни!!!

   Зато се и позиваш на њих…

   Полако… све ће се то скоцкати како треба, народ има једну мудру изреку:

   „Све у своје време“

   Пљујеш aleksa муслиману по српским жртвама, и поред СВИХ доказа, којих је пре било каквих догађања у Сребреници било 3287!

   За сваку жртву постоји име и презиме, скинуо сам га са сајта Српске Православне Цркве:

   http://fwd4.me/0w2p

   Ево још једног прилога aleksa муслиману који разоткрива вашу мутљавину са списком особа погинулиг у „геноциду“.

   Др Зоран Станковић, вештак судске медицине говори у Хагу: Уписан као страдалник у сребреничком меморијалном центру, а јавио се да је жив!

   http://fwd4.me/0w2l

   Др. Зоран Станковић, генерал-мајор Војске Југославије у пензији , који је у Хашком процесу против Шешеља био ангажован од стране тужилаштва као вештак оптужбе за судску медицину, дошао је у прилици, када га је Шешељ испитивао, да говори о лажирању бројки „жртви геноцида“ у Сребреници. То је при крају снимнка, од 04:28 а пре тога чућете и о другим детаљима фалсификовања између броја ископаних лешева, и броја „жртви геноцида“. Све у свему, прави скандал од процеса око Сребренице и кредибилитета Хага као озбиљног суда! Фарса над фарсама и Планетарна срамота!!

   Др Зоран Станковић, вештак судске медицине говори у Хагу: Уписан као страдалник у сребреничком меморијалном центру, а јавио се да је жив!

   Преузми видео прилог путем овог упутства.

   Др Зоран Станковић:

   „Ми имамо случај, рецимо, да је име које је уписано у меморијалном центру који се налази поред Сребренице, уписано је име човека који је пре годину или пре пар година, две године, се јавио да је жив!! И тог тренутка… какав је кредибилитет тих и таквих информација! Ја сам на то стално указивао и био критикован како ја смањујем број муслиманских жртава?!! Не! Зна се шта је број, шта је пронађено, шта није пронађено! Зна се када се људи воде као пронађени, а када и под којим условима као нестали, када и под којим се условима проглашавају мртвим!“

   Е господине Станковићу, разумем вас, није вам лако, ем сте као експерт Хашког тужилаштва у процесу против Шешеља, хашког суда који што се тиче „геноцида“ у Сребреници, и нестале особе третира као „жртве геноцида“, ем ненадано, сад као њихов заступник доказујете лажирање броја Сребреничких „жртви геноцида“. Годинама копају и никако да их ископају 8000, изгледа да требају да копају дубље. Свеопште лудило, фатаморгана! Али најтеже је ипак са нашим властодржачким страначким „експертима“ за „геноцид“ и утеривање жига геноцидности српском народу. Не можемо тек тако да се играмо са њима. Може тај „мртвак“ који је уписам на меморијалном центру и да попије кафу са њима, али он је за њих „жртва геноцида“, јер тако пише на меморијалном центру.

   Макар и једна измишљена жртва, а има их мниого више, побија целу монструозну лаж да се у Сребреници десио геноцид!!!

   Сутра aleksa муслиману следи права канонада доказа и аргумената који разоткривају све ваше лажи!

 5. Alexander Dorin Says:

  Volio bi da se ovde ukljucim u diskusiju, zato sto vidim da neki ljudi pokusavaju da negiraju cinjenice i da pretvore neistinu u istinu. I totalno je nebitno dali se to pokusava uz pomoc Mirsada Tokace, takozvanog tribunala u Hagu ili americke vlade.

  Ja se licno bavim od 1995. godine do danas sa „Srebrenicom“. U toku tih istraga sam dosao do podataka koje sam licno proverio, u odnosu na neke ljude koji nisu vodili istrage, niti su ista proveravali, nego se jedostavno pozivaju na one „izvore“, ciji cilj je da izopace istinu.

  Kao prvo: niko ne tvrdi da je u Srebrenici stradalo skoro 3300 Srba, niti neko tvrdi da ih je na groblju u Bratuncu neko sahranio. Ta cifra stradalih Srba se odnosi na celu Regiju Birač, kojoj pripadaju opstine Srebrenica, Bratunac, Vlasenica, Zvornik, Osmaci, Šekovići i Milići. To je ta regija u kojoj je muslimanska vojska iz Srebrenice godinama napadala srpska sela. Takodje su Srbi bili napadnuti u selima gde je procentualno zivelo vise Muslimana. Muslimanska armija iz Srebrenice je ta sela velikim delom napadala sama, a ponekad je dobivala pojacanje od muslimanskih jedinica izvan Srebrenice. U svakom slucaju je vojna komanda muslimanske vojske iz Srebrenice odgovorna za te napade.

  Imena srpskih zrtava nije niko izmislio, nego su sakupljena u tim opstinama koje pripadaju regiji Birač. Ja sam licno mnogo puta obilazijo srpska groblja i spomen sobe u tom kraju. Sve sam slikao i snimao. Tako sam na primer u jednoj jedinoj spomen sobi nasao oko 1000 slika stradalih Srba, medju njima i starci, zene i deca. Radi se o spomen sobi u Zvorniku. Te zrvte leze na groblju u Karakaju i u selima u okolini. I groblje u Karakaju sam slikao, kao i neka groblja u selima. Tako sam slikao na primer u selu Drinjaca spomen kamen decaka Slobodana Stojanovica, koji je 1992. godine (imao je tek 11 godina) u Donjoj Kamenici grozno mucen i ubijen. Decka je mucila i ubila Albanka Elfeta Veseli iz Vlasenice, koja je bila borac u armiji Nasera Orica. Poznati patolog Dr. Zoran Stankovic je licno pregledao les ubijenog deteta. U spomen sobi u Zvorniku i na groblju u Karakaju ima mnogo slika pobijenih zena, staraca i dece. Ako mi administrator pomogne, onda bi kasnije rado jedan deo tih slika ovde objavio.

  U spomen sobi u Bratuncu ima nesto malo manje slika nego u Zvorniku. Veliki deo tih zrtava je sahranjen na groblju u Bratuncu. Ko tvrdi da su to sve vojne zrtve, taj je obican lazov. Jer se na groblju i u spomen sobi mogu videti mnoge slike staraca, zena i dece. Nije se nikada radilo iskljucivo o vojnickom groblju. To je jedna perfidna laz. Tacno je da na tom groblju takodje leze borci. Ali je takodje tacno da je jedan veliki deo tih muskaraca zverski ubijen, sto je po zenevskoj konvenciji strogo zabranjeno. Tim muskarcima su muslimanski vojnici sekli glave i polne organe, rezali im muslimanske simbole u kozu, vadili im oci i mucili ih na najbrutalniji nacin. Jedan deo tih muskaraca je ubijen u njihovim kucama kada su slavili praznike sa njihovim familijama. Imao sam uvid u patoloske izvestaje Dr. Zorana Stankovica. On sto sam video je groznije nego u nekim horor filmovima. Jedan deo tih slika sam dobio od Zorana Jovanovica iz Vlasenice, koji je u toku rata bio sef mediske sluzbe drinskog korpusa. Objavili smo jedan deo tih slika u nasoj knjizi „Srebrenica – kako se zasita zbilo“. Isti Jovanovic mi je prosledio grozne video snimke srpskih zrtava. Na jednom snimku se vidi na primer jedna Srpkinja koju su muslimanski vojnici pekli na raznju. Imam sve podatke o tom zlocinu. A da ne govorim o drugim snimcima, koji su zaista grozni. I sve te snimke bi dao na raspolaganje da se ovde objave.

  Obisao sam i groblje i spomen sobu u Vlasenici. Tamo se mogu naci nekoliko stotina slika pobijenih Srba. Da podsetim samo na masakr u selu Kljestani, gde su Oricevi vojnici pobili iskljucivo starce. Posetio sam takodje spomen sobu u Sekovicima. I tamo vise nekoliko stotina slika srpskih zrtava, medju njima ponovo zene, deca i starci. Mestani su mi pricali o uzasnim zlocinima Oriceve armije. U Skelanima se nalazi spomenik sa imenima od vise od 300 srpskih zrtava. Jedan deo tih ljudi je cak sahranjen u Srbiji (Bajna Basta), zato sto situacija posle pokolja srpskih stanovnika nije bila sigurna. Na jednom groblju se moze na primer naci slika Aleksandra Dimitrijevica. Njega su Oricevi borci ubili dok je u kolima sedio na krilu svoje majke. Aleksandar je imao 5 godina kada su ga ubili. Takodje su pucali u njegova dva druga brata. Jedan je podlegao malo kasnije svojim povredema, doj je onaj drugi prezivio ranjen. Tog dana su u Skelanama pobili mnoge civile.

  Kada saberem sve slike mrtvih Srba u spomen sobama onda dolazim pribizno do cifre od 3000. Ali ima i po selima groblja koja nisam jos obisao. Tako na primer u Fakovicima i drugim mestima. Meni znaci ne treba nikakav Mirsad Tokaca, muslimanska vlada ili drugi ignoranti, koji negiraju te zrtve koje smo ja i drugi licno dokumentovali, niti mi trebaju drugi bolestinici koji se sprdaju sa tim zrtvama. U sledecim delovima cu da ovde sirim konkretne podatke o stradalim selima, kao sto cu i da citiram iz izjava Srba koji su taj pakao preziveli. Citiraci cu i Nasera Orica, koji je u raznim intervijuima bio veoma ponosam na te zlocine itd. A posle toga cu ovde da objavim mnogo cinjenica koje dokazuju da je ta cifra od 7000 – 8000 stradalih muslimanskih Srebrenicana jedna jedina izmisljotina.

  • Небојша Says:

   Хвала вам Aexander Dorine што сте се јавили, контактираћу вас преко вашег фејсбук профила ради договора да ми пошаљете све те матерјале, да их поставим овде, да се и документовано види какве су све стравичне злочине чинили муслимани Србима! Истина излази на видело, мало по мало, али сигурно!

 6. Alexander Dorin Says:

  Objavicemo ovde sve, pa ce im nestati volje da negiraju njihove zlocine i manipulacije sa istinom.

  • Небојша Says:

   Да, управо тако, документована истина је најјаче оружје, оно говори само за себе.

 7. ISTORIJA Says:

  Rat je počeo kada su na aerodromu u Sarajevu izviždali Sajrusa Vensa,Buša starijeg mirotvornog izaslanika koji je na Miloševićev apel američkoj administraciji poslat da uspostavi put MIRNOG RAZDRUŽIVANJA NARODA Jugoslavije I TAKO SPREČI ZLOČINSTVO GRAĐANSKOG RATA KOGA JE BIN LADEN PRIPREMAO VEĆ U BIH,međutim,
  Oni koji nisu imali do tada državu kao Srbi Hrvati i Slovenci,su svesno žrtvovali i svoj i tuđ narod u pokretanje građanskog rata ne bi li RATOM IZNUDILI SEBI DRŽAVU NA BALKANU,JER SUDSKIM PUTEM KAO DO TAD NEPOSTOJEĆA DRŽAVA NE BI MOGLI POTRAŽIVATI I DELITI TERITORIJU SA KONSTITUTIVNIM JUGOSLOVENSKIM narodima SHS !
  ..tako je PRVO UBIJENO KONSTITUTIVNO PRAVO PA ONDA I RATOM OBESPRAVLJENI NARODI..
  ..Srbi su istorijski već imali i državu i konstitutivno pravo na samoopredeljenje pred Međunarodnim sudom pravde PA IM NIKADA NIJE „PADALO NAPAMET“DA U RATU NAPRAVE TO ŠTO VEĆ IMAJU,A JOŠ MANJE DA KOLONIJALIZUJU I OSVAJAJU
  TERITORIJE KAO IMPERIJA NI SUSEDNE TERITORIJE NARODA SUSEDNIH DRŽAVA NI VAN BALKANSKIH !
  ..ujdurme ne mogu da sakriju namere jer istorija za razliku od pravde je neuništiva..

 8. Alexander Dorin Says:

  Spomenik dečku i psu
  V. MIJATOVIĆ | 25. mart 2008. 19:40, Novosti RS

  Tragična sudbina malog Slobodana Stojanovića, ubijenog 1992. u Donjoj Kamenici biće ovekovečena spomen-obeležjem. Inicijativa je potekla od „Centra za istraživanje zločina nad srpskim narodom“

  TRAGIČNA sudbina malog Slobodana Stojanovića, ubijenog 1992. u Donjoj Kamenici biće ovekovečena spomen-obeležjem. Inicijativa je potekla od „Centra za istraživanje zločina nad srpskim narodom“. „Večernje novosti“ medijski su pokrovitelj spomenika koji će ostati kao opomena i podsećanje na sve nevine dečje živote izgubljene u ratovima.
  Porodica Stojanović napustila je juna 1992. godine svoj dom u Donjoj Kamenici bežeći pred užasima rata. Skrivali su se od tragedije koju su predosećali. Spakovali su najnužnije i pred zoru probudili sina, jedanaestogodišnjeg Slobodana.
  Kada su stigli na sigurno, dečak je zavapio: „Tata, ostade nam Lesi na lancu.“ Uzalud su ga roditelji odvraćali od ideje da se vrati po psa. Jednog jutra, Slobodan se iskrao i krenuo po svog prijatelja. Više ga nikada nisu videli…
  Njegovo ismasakrirano i izmučeno telo pronađeno je godinu dana kasnije u zajedničkoj grobnici, ogrnuto samo plavim radničkim mantilom. Ubila ga je, saznalo se, tada tridesetdvogodišnja Elfeta Veseli, koja je ratovala u formacijama Nasera Orića. Za svoj zločin nikada nije kažnjena.
  Teškog zadatka da svojim delom ovekoveči ovu potresnu priču prihvatio se naš poznati vajar Miodrag Živković. Reporteri „Novosti“ posetili su umetnika u njegovom ateljeu. U radionici mesto je našla i majušna statueta koja prikazuje dečaka kako se bezbrižno igra sa svojim psićem. Umetnik nam objašnjava da je reč o maketi budućeg spomenika malom Slobodanu Stojanoviću. Radni naziv skulpture, kaže on, jeste „Dečak i pas“.
  Nasuprot tragičnoj sudbini momčića, skulptura isijava životom i radošću. Umetnik je želeo lirski spomenik, spomen ljubavi, a ne ratu. Hteo je da ispriča univerzalnu priču.
  – Deca su uvek nedužna – priča Živković. – Kao i nesrećni Slobodan, sposobna su samo za igru i ljubav. Zamislite samo koliko je bila snažna veza između ovog dečaka i njegove kuce. Baš tu igru i ljubav sam pokušao da „uhvatim“ ovim delom.
  Njegova supruga Zorica, profesor na Akademiji primenjenih umetnosti, pomagala mu je u stvaranju. Opisuje nam koliko je teško Žile, kako mu tepa, prolazio kroz proces stvaranja ovog spomenika. Objašnjava nam da je u umetnosti najvažniji lični doživljaj. Ništa ne nastaje bez patnje. Stvarajući skulpturu, umetnik je morao iznova proživeti i doživeti nesrećnu Slobodanovu sudbinu.
  – Stalno razmišljam o tom dečaku – kaže Miodrag. – Kako se osećao suočen sa smrću, sa tim jezivim mukama? Čak i životinja zna kad joj se sprema smrt. Zamislite kako je strašna ljudska patnja u tom trenutku.
  I, mesto na kom će se spomenik nalaziti je puno simbolike. Želja je da to bude u centru Zvornika, na raskršću tri puta: prema Srbiji, Srebrenici i Sarajevu. Umetnik nam objašnjava da svako delo ima svoju intimu i da se ta intima, u neodgovarajućem prostoru može izgubiti. Voleo bi da spomenik bude tako postavljen da se može izdaleka uočiti. Da svako ko ga vidi poželi da priđe i pogleda ga izbliza. Da pročita poruku. Da više nijedno dete ne izgubi život zato što je druge vere, nacije, rase…
  http://fwd4.me/0w4T

  fsghgah

  Кликните на слику да је увеличате.

  • Небојша Says:

   Муслимански злочини над Србима у околини Сребренице. Ево прве слике масакра, ускоре следи фото албум.

   dfrth

 9. Alexander Dorin Says:

  Ovaj mrtav covek na slici je Andjelko Mladjenović, rodj. 1965 u Ježestici, ubijen 8.8.1992 u Ježestici. Posedujem izjavu svedoga koji je gledao is sume kako su „srebrenicke zrtve“ tom coveku sekle glavu. Ibran Mustafic pise u njegovoj knjizi „Planirani haos“ kako je jedan Oricev borac, zvali su ga „Kemo“, sa glavom te zrtve hodao po selima i plasio ljude. A ti muslimaski borici pravdaju takve nevidjene zlocine sa sledecim „argumentom“: „pa sta ces, on je bio vojno sposoban muskarac“.

  • Небојша Says:

   Овај текст Александра Павића је један од најбољих и најсажетијих да се сагледа сва та пропагандна лаж о Сребреници. Текст је пун званичних изјава разних лица из мисије УН-а који су били на лицу места, изјава које бацају светло истине на тамну пропаганду Пентагонских лажи! Ту су и искази двојице значајних муслимана који сами говоре да је Сребреница само један сценарио, за нас Србе паклени сценарио, да нас лажно оптуже за геноцид, а да агресор НАТО предвођен Америком, добије нову улогу у покоравању света и непослушних:“мировни НАТО“.
   Извор:http://fwd4.me/0w5U

   Александар Павић
   Недељни Телеграф,
   10. фебруар 2010. број 720.

   Клинтон тражио 5.000 мртвих за НАТО интервенцију

   "Истина о Сребреници", шта се стварно догађало

   Стотинак интелектуалаца из САД, Европске уније, Израела и Русије упутило је прошле недеље апел парламенту и председнику Србије да не усвајају резолуцију о Сребреници којом би оптужили сопствени народ и “зацементирали пропагандну причу чије кључне компоненте немају упоришта у чињеницама”.

   Потписници апела, међу којима су угледни европски и амерички професори, новинари, бивше дипломате, само су део великог круга људи који сумњају у “званичне” верзије догађаја које креирају моћне државе и институције, тврди политиколог Александар Павић, који годинама прати и анализира извештавање страних извора о ратовима на просторима бивше Југославије.

   „Важност Сребренице је превазишла националне и регионалне границе, она се претворила у суштинско цивилизацијско питање: да ли пропаганда може да принуди један народ да призна злочин који није починио“

   каже Павић.

   „Критички интелектуалци на Западу кажу да је парола “Морамо спречити нову Сребреницу” постала стандардни увод у „хуманитарне” војне интервенције широм света, од Косова, преко Ирака до Конга“.

   А пропагандни методи развијени у “случају Сребреница”, тврди он, употребљени су и за оправдавање тоталитарних, такозваних “антитерористичких” закона који постају повод за одузимање слободе и неограничено држање у притвору без пресуде, чак и без знања притвореног због чега је иза решетака.

   Најжешћи момак Сребренице

   Павић је дуго живео у САД где је и дипломирао на престижном Берклију, а деведесетих се вратио у домовину која је пуцала по шавовима. Захваљујући добрим контактима с обе стране океана, бавио се консултантским пословима, једно време био је саветник у кабинету Биљане Плавшић, а сарађује с угледним центрима за истраживање геополитике у САД.
   Он наглашава да је манипулација информацијама о Сребреници започела истог тренутка када и рат у Босни.

   „Југословенски амбасадор у УН, Ђокић, грубо је спречен 1993. да представи Генералној скупштини и Савету безбедности извештај о етничком чишћењу Срба у Сребреници и околним селима, с именима више од хиљаду убијених цивила. Те жртве за свет не постоје, иако је њихов коначан број већи од три хиљаде.

   Али, кад је Војска РС прешла у контраофанзиву већина западних медија почела је да извештава о хуманитарној катастрофи цивила муслимана у Сребреници, која је убрзо проглашена за демилитаризовану зону под заштитом УН.

   – Међутим, она је, као и остале заштићене зоне, постала упориште Армије БиХ, с прекаљеним борцима који нису разоружани“

   каже Павић. О томе пише и репортер „Вашингтон поста“ у фебруару 1994:

   „Ратни трофеји Насера Орића нису окачени о зид његовог удобног стана. Они су на видео-касетама: спаљене српске куће и безглави српски мушкарци, са њиховим патетично згрченим телима. ‘Морали смо да употребимо хладно оружје те ноћи’, објашњава Орић, док се сцене мртвих мушкараца искасапљених ножевима смењују на његовом ’сони’ телевизору. Обучен је од главе до пете у маскирну униформу, са грбом Армије САД поносно пришивеним преко срца. Командант Орић је најжешћи момак у овом муслиманском граду, Сребреници, коју је Савет безбедности УН прогласио заштићеном безбедном зоном.“

   Павић истиче да овакве репортаже с терена нису изазвале значајнији утисак у јавности, јер их је било неупоредиво мање од редакцијских коментара о хуманитарној катастрофи, и подсећа:
   – Незапажен је био и Бутрос Гали, тада генерални секретар УН, који је у извештају из маја 1995. упозорио:

   “Последњих месеци, снаге (Изетбеговићеве) Владе су битно повисиле ниво војних активности у већини заштићених зона и њиховој околини, а многе од њих укључене су у шире војне кампање. Влада држи знатан број војника у Сребреници, што у овом случају представља кршење договора о демилитаризацији…”

   То је 2002. потврдио и извештај Холандског института за ратну документацију, сачињен од сведочења војника Холандског батаљона, припадника УНПРОФОР у сребреничкој заштићеној зони.

   „Извештај је открио и америчку улогу у снабдевању екстремних муслиманских снага и довео до пада холандске владе“

   – каже Павић.

   „У њему пише да је демилитаризација енклаве била је мртво слово на папиру и да се снаге Армије БиХ нису уздржавале од „кршења свих правила у окршајима с ВРС“.

   У јулу 1995, дошло је до неочекиваног обрта: бројна и добро наоружана 28. дивизија повукла се из Сребренице, а за њом је кренула и колона цивила. У већини западних медија убрзо се појавила прича да су огромне снаге ВРС масакрирале цивиле у заштићеној зони Сребренице, а лицитирало се бројевима од 8.000 до 10.000 убијених.

   Међутим, Павић подсећа да је Мајкл Еванс, искусни и цењени војни дописник лондонског “Тајмса”, демантовао ту причу:

   “Постоје извештаји да је до 1.500 Срба учествовало у нападу на Сребреницу, али су обавештајни извори оценили да је главни напад извело око 200 људи, са пет тенкова. Била је то операција прилично ниског нивоа, али из неког неразумљивог разлога, војници Владе БиХ нису пружили превелики отпор”

   Наш саговорник цитира и сведочење португалског официра Карлоса Мартинса Бранка, једног од главних посматрача УН у Сребреници:

   ”Муслиманске снаге нису чак ни покушале да искористе своју предност у тешкој артиљерији… У овој ситуацији, с обзиром на медијску пажњу војни отпор би довео у опасност слику ‘жртве’ која је тако пажљиво грађена.”

   Што више мртвих, то боље

   „Сами инсајдери из Сребренице дали су најбоља објашњења неочекиваног повлачења јаких снага 28. корпуса

   – каже Павић.

   „Ибран Мустафић, оснивач СДА у Сребреници и посланик у скупштини Федерације БиХ, у интервјуу 1996. је рекао: “Сценарио за издају Сребренице је свесно припремљен. Нажалост, у тај посао су умешани босанско Председништво и команда Армије”. Он је нагласио да су напади из заштићене зоне били “свесно давање повода српским снагама да нападну”, а да су трагични сценарио направиле “личности које су у лето 1995. напустиле Сребреницу без огреботине”.

   Због оваквих изјава на Мустафића је организовано неколико атентата, а још већи скандал је изазвало сведочење Хакије Мехољића, некадашњег шефа полиције у Сребреници.

   „Он је открио да је циљ повлачења 28. дивизије био срачунат да доведе до што већег броја жртава, да би се добио повод за НАТО интервенцију

   – каже Павић.

   „Мехољић је открио да је Алија Изетбеговић делегацији из Сребренице рекао: “Клинтон ми је нудио и у априлу 1993. да четничке снаге уђу у Сребреницу, изврше покољ пет хиљада муслимана и тад ће бити војна нтервенција”.

   Кад је Изетбеговић покушао да ово демантује, Мехољић је као сведоке позвао још седморицу људи који су присуствовали састанку.


   О пометњи међу народом који се повлачио за 28. дивизијом Армије БиХ из Сребренице, писао је и Џонатан Рупер из ББЦ:

   “И холандски мировни контингент и обавештајни официри британских специјалних јединица САС, који су се налазили у граду кад је пао, били су сведоци огорчених борби између самих муслимана у Сребреници кратко време пре него што су Срби ушли. Такође постоје извештаји да је знатан број погинуо прелазећи минска поља која је њихова страна поставила.”

   Ко пита мора да се сели

   Павић подсећа да је амерички новинар Џорџ Памфри одмах посумњао у “сателитске снимке масовних гробница” уврштене у документацију УН о Сребреници која ће бити под ембаргом следећих пола века:
   – Памфри је открио да Медлин Олбрајт није Савету безбедности показала оригиналне снимке. Он је у чланку питао:

   “Где је оригинална фотографија коју су снимили извиђачки авиони? Објављена фотографија носи накнадно придодату ознаку ‘Могуће масовне гробнице’. То значи да су подаци о времену и месту које је снимљено, које извиђачка камера аутоматски уноси, избрисани с фотографије, док су стрелице и друга тумачења тога шта је то што треба да се види, накнадно унесени на саму фотографију. Како ико може да зна да је фотографија снимљена близу Сребренице?”

   Радознали новинар је скупо платио цех своје професионалности – морао је да се пресели у Европу јер више није могао да објављује нигде у Америци.

   Очевицима зачепљена уста

   Међутим, оваква сведочења потонула су у заборав, каже наш саговорник, за разлику од оптужби за никада доказано убиство 8.000 цивила.

   „Одмах после пада Сребренице, у јулу 1995, наслутио сам да причу о њој неће креирати очевици с терена, већ ратни пропагандисти из кабинета – каже Павић. – С двојицом британских параламентараца и принцезом Линдом Карађорђевић, у тај градић сам стигао неколико дана пошто су га напустиле Орићеве снаге. Док смо се приближавали џамији коју је зарушила артиљерија, видело се да је она на парламентарце оставила јак утисак, на лицима им се читала осуда Срба који гађају верске објекте. Међутим, кад смо ушли у џамију, запрепастили су се кад су на зидовима видели ратне мапе, постере муџахедина и графите на арапском. Схватили су је богомоља била и војни објекат.

   Британски парламентарце је још више изненадило кад су видели да су исту зграду делиле мировне снаге УН и Орићева 28. дивизија, а у Братунцу су им показани свежи гробови српских бораца погинулих у борби с том великом и добро наоружаном јединицом која се под борбом пробијала ка Тузли.

   „О свему су одмах телефоном обавестили британске медије, али већ исте вечери позвани су из Лондона

   – сећа се Павић.

   “ После тог разговора потиштено су рекли: “Наређено нам је да више ништа не говоримо за медије”. Схватили смо да нешто врло лоше према.

   И заиста, неколико дана по уласку ВРС у Сребреницу на Западу је започела медијска кампања у којој су српске снаге оптужене за масакр десетак хиљада цивила.

   „Најава у „Бостон глоубу“ из јула 1995. типичан је пример дезинформације тог времена: ”Клинтонова администрација још увек није дошла до независних потврда о злочинима у Сребреници, али не сумња да су се они ипак десили…”

   – цитира Павић.

   “ Дакле, или је Клинтонова администрација била у дослуху са организаторима „злочина“, па је пре свих других знала да се он десио, или је унапред знала „сценарио“ по којем ће теза „почињеног злочина“ бити разрађена.

   У медијској кампањи о злочину, иако га нико није видео ни чуо, остале су незапажене речи холандског капетана Схутена, јединог официра УН у Братунцу у време наводног масакра: “Сви папагајски понављају речи других, али нико не показује чврсте доказе. Примећујем да у Холандији људи желе да по сваку цену докажу да је геноцид почињен”.

   Скрајнут је и извештај високог комесара УН за људска права Хенрија Виленда, који је после петодневног испитивања избеглица у Тузли рекао: “Нисмо нашли никога ко је својим очима видео неки злочин.”

   – Врхунац пропагандне кампање било је “откриће” тајанствених сателитских снимака који су наводно приказивали масовне гробнице – каже Павић. – Сребреничка истраживачка група, која је неколико година касније окупила истакнуте америчке научнике, бивше официре и дипломате, закључила је:

   “Медлин Олбрајт је 10. августа 1995. показала неке сателитске фотографије на затвореној седници Савета безбедности, у прилог денунцирања босанских Срба, укључујући и једну фотографију која показује људе – наводно босанске муслимане близу Сребренице – окупљене на стадиону, као и снимак наводно направљен мало после тога, који показује оближњу пољану са “узнемиреним” земљиштем. Ове фотографије никад нису јавно објављене, али чак и да су веродостојне, оне нису никакав доказ ни стрељања ни закопавања тела.”

   Олбрајтова преварила УН

   Павић указује да је специјално за наводне снимке из Сребренице смишљен и нови термин “узнемирено” земљиште , што би могло да значи да је земља прекопавана или нешто слично:

   „Међутим, сви људи који су професионално и објективно извештавали о Сребреници, било да су дипломате, новинари или официри УН, потпуно су скрајнути, онемогућено им је да професионално напредују – каже Павић. – Један од таквих био је и Филип Корвин, највиши званичник УН у БиХ у доба сребреничких догађања који каже: “Цифра од 7.000 убијених, којом се често барата у међународној заједници, јесте једно неодрживо претеривање. Права цифра је вероватно ближа броју од 700…”

   Кад мртви гласају

   Ничим доказано убиство хиљада цивила из Сребренице довело је и до стварања Хашког трибунала, о коме је Ричард Холбрук за ББЦ рекао: „Схватио сам да је Трибунал за ратне злочине врло драгоцено оруђе. Употребили смо га да бисмо из дејтонског процеса искључили два најтраженија ратна злочинца у Европи и да оправдамо све што је уследило.”

   – Не постоји ниједан доказ да је 8.000 људи убијено у Сребреници – истиче Павић. – Међутим, извештај Међународног црвеног крста од 13. септембра 1995. недвосмислено указује где је завршило 5.000 “несталих”:

   “Око 5.000 муслиманских војника из Сребренице напустило је енклаву пре њеног пада. Муслиманска Влада је признала да су ти војници прекомандовани у друге јединице њихових оружаних снага.”

   Влада Алије Изетбеговића, наравно, никада није обелоданила имена тих војника, тако да они нису скинути са списка несталих!
   Уочено је и да је на изборе у Федерацији БиХ изашло и око три хиљаде „покојника“ из Сребренице, али кад је Влада РС затражила бирачке спискове ради упоређивања са списком несталих, мисија ОЕБС одбила је да им пружи увид у те податке.
   Павић је тада био саветник у кабинету Биљане Плавшић, па се лично уверио колико је тешко доћи до истине у Босни:

   “ Бирачке спискове нисмо добили, са образложењем да ОЕБС “нема новчана средства да их извуче из архива, који су разбацани широм Федерације БиХ”.

   Истовремено, америчка НВО из Бостона “Лекари за људска права” почиње да ископава масовне гробнице и објављује резултате, без присуства РС и икаквог међународног независног надзора и верификације. РС није могла да реагује на прави начин, јер је и даље била под огромним притиском, нарочито због присуства огромне силе од 50.000 добро наоружаних страних војника.
   Међународне снаге обезбеђивале су ископавање гробница које су везиване за Сребреницу и до краја ископавања су строго забрањивале приступ представницима из РС.

   Масовне убице, ситне рибе за Трибунал

   Александар Павић сматра да Хашки трибунал на све начине заобилази тему људи који су стрељали неколико стотина муслимана, заробљеника из Сребренице:

   „Дражен Ердемовић је именовао још седам наводних саизвршилаца злочина, припадника мистериозног 10. диверзантског одреда. По Ердемовићу, стрељали су, за новац, један Словенац, Хрват, муслиман и неколико Срба. Хашки трибунал не само да није подигао оптужницу ни против једног од њих, већ их није никада позвао ни као сведоке. Један од њих, Марко Бошкић, ухапшен је у САД и добио казну од пет година затвора, али за имиграциони прекршај. Трибунал је рекао да је реч о ситној риби, а да они тражне крупне, што значи да их занима само да оптуже руководство, да би преко њега оптужили цео народ.

   С друге стране, Трибунал мистификује целу ствар око људи који су стрељали, јер је очигледно да би њихово испитивање водило и откривању које су све стране службе ту биле умешане и ко је наредио стрељања.

   Луд за кривца, нормалан за сведока

   – Крајем 1996. Хашки трибунал је дискретно преузео контролу над даљом истрагом од УН, иако су га формирале државе које су имале директну улогу у балканским сукобима и јасне политичке циљеве – каже Павић.

   Од самог почетка тужиоци Трибунала су изјављивали да су Срби масакрирали на хиљаде муслиманских мушкараца из Сребренице, а процес истраге масовних гробница је фатално компромитован од 1997, кад је истрагу масовних гробница преузела Међународна комисија за нестала лица, коју је основала Изетбеговићева Влада и чији рад није контролисала ниједна независна међународна институција!

   Али, пошто ни ископавања гробница удаљених и сто километара од Сребренице нису успела ништа да докажу, као крунски доказ наводе се сведоци, пре свега Дражен Ердемовић, припадник 10. диверзантског одреда.
   – Реч је о Хрвату из Тузле који тврди да се у више наврата борио за Армију БиХ и снаге босанских Хрвата, ХВО, а на крају и у ВРС – подсећа Павић. – Ердемовић тврди да је његова осмочлана група примила наредбу да погуби муслимане на војном газдинству Брањево код Пилице од стране једног потпуковника, али тај официр никада није именован. Он каже да су припадници његове групе примили 12 килограма злата, али није могао да се сети од кога. Признао је да је за пет сати сам стрељао 1.200 људи, али је на наведеној локацији нађено око 120 тела. Трибунал сматра да Ердемовићево ментално стање не дозвољава да му се суди, али његова сведочења сматра веродостојним, а Србија би требало да на основу њих призна кривицу!

   Павић не сматра да је “случај Сребреница” створен због љубави према муслиманима или мржње према Србима, већ због прагматичних војно-политичких циљева Запада:

   “ НАТО је тражио повод за интервенцију и долазак на Балкан и била му је потребна довољно велика цифра мртвих да узнемири и мобилише јавно мњење – каже Павић. – Прво су створени “случајеви” у улици Васе Мискина и на пијаци Маркале, за које се данас зна да су намештаљка, а врхунац је била прича о “геноциду у Сребреници”, који је претходница “масакра у Рачку”, после кога је бомбардована Србија.

   Павић подсећа да је доказ за то писмо из 2000. које је Вили Вимер, тадашњи председник Парламентарне скупштине ОЕБС, упутио тадашњем немачком канцелару Шредеру са конференције о Балкану и проширењу НАТО, коју је у Братислави организовало министарство спољних послова САД:

   “ Вимер је цитирао америчке званичнике који су рекли да је сврха НАТО бомбардовања 1999. била да се исправи грешка генерала Ајзенхауера из 1945, када није стационирао војску у овом делу Балкана. Сада желе да Србија призна кривицу и да Срби подрже ову верзију како би америчка администрација сакрила свој злочин.

   Б. Субашић

 10. Богосав Says:

  Освета американца за 1945. године, срочена је у Одлуци америчког конгреса јануара 1992.год (датирано 6.2.1992.г, на четири странице, телексом адресирана на Репблику Српску крајину, потпис Зоран Ђорђевић) о сатеривању СРБА мишју рупу, и свођења Србије на београдски пашалук, данашњим намерама и само на Шумадију. Понашање актуелне издајничке власти и расрбљених Срба им иде на руку. Тако да интервју Јохана Галтунга, ПОЛИТИКА, 16.02.2010. године, заиста најјезгровитије говори. Бомбардовање Србије је давно зацртано, што због погрешне ВЕРЕ и Погрешне АЗБУКЕ а што због Титовог ремећења планова запада око Балкана. И да ово није рат за Косово већ рат против СРБИЈЕ И БЕОГРАДА. Сви остали – Шиптари Муслимани, бошњаци, Хравати, Мађари, Власи- су хушкани и данас се хушкају, надркавају на СРБЕ. Ту им се придружуј и расрбљени Срби плаћеници-издајице. Потирање односно завера против СРБА, СЕРБА, СИРБА ,траје више од 6000 (шест) хиљада година. Најј- жешћи је напад извршен на СОРАБСКИ, СРБСКИ језик од кога је настао САНСКРИТ, а од САНСКРИТА сви остали језици. СРБСКИ је за човечанство СКРИвени САН. Према казивањима Милојка Креманца ускоро читав свет да учи СРБСКИ језик. Ко изађе на ову магистралу БОЖИЈЕ ИСТИНЕ биће спашен. Ко се Срба одриче, Бог се њега одриче. БОГ СРБЕ ЧУВА СРБИЈУ, СРБИЈА ЈЕ БОЖИЈЕ ОКО, КОСМЕТ ЈЕ ЗЕНИЦА БОЖИЈЕГ ОКА!!!! ДОГОДИНЕ ПРИЗРЕНУ!!!!!!

  • Небојша Says:

   aleksa муслиману,

   Причаш о опсади Сарајева, а Сарајево је био логор за Србе у коме су Срби мучени и убијани. У 126 логора за Србе у Сарајеву, за време грађанског рата у БИХ 1992 – 1995 – ликвидирано је 6635 Срба!! Ево га документарац о томе, то су сведочанства логораша који су преживели или који су били размењени у размени заробљеника.

   Сарајево логор (и) за Србе

   Линки ка видео прилогу на: http://www.youtube.com
   Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

   Пресуде су биле измишљене, а неке од тих судија који су лажно осудили Србе, сада су судије у БИХ федерацији, наравно, суде „праведно“. Значајно је истаћи и ова 2 податка. Првог марта 1992 прекршен је тада важећи УСТАВ Републике БИХ, прекршили су га муслимани и хрвати. Организован је референдум о независности БИХ, Срби нису учествовали у томе, нису пристали на то, а референдум је био несуставан, јер по тадашњем важећем УСТАВУ Републике БИХ, за референдум се требају сагласити сва 3 конститутивна народа да би био важећи, али Срби су били против тога, тако да се и из овога види да су за рат у БИХ једино криви муслимани и хрвати, који су прекршили УСТАВ БИХ, није се поштовала воља Срба!

   Овај неуставни и противзаконит рферендум био је генератор будућег рата, аргументи су неумољиви!

   И друга ствар што је битна, а овде у овом документарцу се говори, када је Рамиз Делалић – Ћело, пре икаквог рата на свадби убио Србина, после тога Алијина власт уопште се није потрудила да нађе починиоца, и да тако покаже да је муслиманима стало до мира! Нити је сада ико кажњен у федерацији БИХ за лажно утамничење Срба и ликвидацију, а докази постоје!

  • Небојша Says:

   aleksa муслиману,

   Сада је јасно зашто негираш истину, па и Маркале, а Паренти је лепо рекао шта се десило:

   Паренти каже:

   „Десио се масакр на тржници у Сарајеву. Срби су били оптужени за тај масакр. И то је био разлог зашто је НАТО почео нападе и бомбардовање и уједно најгори једнострани акт, за насилничко истеривање Срба. Тај масакр у тржници у Сарајеву као прича објављена је на француској телевизији, да је особа која је то учинила муслимански екстремиста који је активирао бомбу на тржници, а и Уједињене Нације су потврдиле да експлозија није последица артиљеријског зрна, већ од постављене бомбе. Дејвид Овен, представник Уједињених Нација, међународни преговарач, заједно са Сајрус Венсом, у својој књизи „Балканска глувоћа“ на страни 652 каже да су НАТО снаге знале за то да је то муслиманска бомба, и да Срби нису то учинили„.

   Ево сад једног мог текста из 2010-е који потпуно на документован начин, путем видео снимка, разбија ту лаж да су Срби одговорни за масакр на Маркалама!

   **********

   Радован Караџић коме се суди у Хагу, у процесу своје одбране захтевао је да се пусти немонтиран снимак, за који Караџић сматра да га је снимила муслиманска војска па потом по његовој претпоставци највероватније продала:

   Масакр на Маркалама режирали муслимани!

   Линк ка видео клипу на:http://www.youtube.com/
   Линк ка видео клипу са сајта телевизује Републике Српске:http://www.rtrs.tv

   На снимку се јасно види припрема инцидента на сарајевској пијаци, на Маркалама! На самом почетку тог снимка, види се човек који узима вештачку ногу и носи је да је спусти поред тезге. На снимку ћете јасно видети да је то вештачка нога. То је део ноге од колена па на доле, и јасно се види да је тај део, наводне ноге, шупаљ, да је то од неке лутке.

   Затим, отприлике на средини снимка неколико секунди задржан је кадар на наводно неко страдало лице, на неки наводни леш, који јасно личи на лутку. Караџић износи да је тражио од хашког тужилаштва идентитет те наводне жртве. Тражио је име и презиме, затим обдукциони налаз, али му из Хага то нису доставили! Наравно… како ће му доставити налаз када је то лутка, иначе то би му морали доставити у процесу суђења. Дакле, на овом се снимку јасно види да је цео инцидент монтиран од стране муслимана, да би се неправедно оптужили Срби!

   Исто тако, на снимку се види да су тезге празне, да нема робе, што опет јасно указује да је инцидент припреман од стране муслимана, јер наводно, по њима, када је пала граната са српских положаја, било је 400-500 људи на пијаци. Али ако је то тако, зашто су тезге празне, нема робе? Шта по празним тезгама раде толики људи, шта купују, јер то је пијаца, зар не?

   Заиста све ово је монструозно, на шта су све водећа светка политичка класа и муслимани спремни да ураде, само да би се неправедно оптужили други, Срби…!

   Караџићев тим је дошао до снимка који јасно указује да су муслимани режирали инцидент на Маркалама. Тај снимак би, да хоће, рецимо могла да користи и ова Тадићева властодржачка структура у одбрани националног интереса, да покрену поступак доказивања лажног оптуживања Срба, да су одговорни за инцидент на Маркалама, да пред хагом затраже званично преиспитивање целог тог случаја на основу кога је НАТО и бомбардовао Србе.

   Шта мислите, да ли би Тадићева властодржачка структура то покренула?
   Зашто Тадић не да иницијативу за то?
   Зашто га то не преокупира као та опсесивна резолуција о Сребреници?

   О Марклама је исто говорио и Лорд Овен, својевремено представник Уједињених Нација и међународни преговареач у БИХ. Он је у својој књизи:“Балканска глувоћа“, на страни 652 написао да је НАТО знао да је то била муслиманска бомба и да Срби нису одговорни за инцидент на Маркалама!

   О томре говори бриљантни амерички интелектуалац Мајкл Паренти при крају следећег видео прилога:

   Мајл Паренти раскринкава лажи да су Срби одговорни за масакр на Сарајевској пијаци Маркале !

   Линк ка видео клипу на:http://www.youtube.com/

   Наравно, нема шансе да Тадић или било ко из његовог тоталитарног режима покрене код међународне заједнице процес доказивања да Срби нису одговорни за Маркале, јер нису их светски моћници довели на власт да раде у корист своје нације, већ да разграђују и урушују Србију, да од ње направе амерички протекторат, да овај народ убију у појам, да му наметну комплекс кривице, да смо одговорни за сва зла овога света. И на крају су нас, на основу лажи да се у Сребреници десио геноцод, жигосали да смо геноцидан народ!

   Све су обесмислили и обезвредили: живот, морал, етику, људскост, достојанство, све што су дотакли, сваку универзалну вредност!
   Морамо се пробудити и покренути, јер Тадићев тоталитарни режим ће нас потпуно докрајчити, неће стати, јер немају милости за ништа…!

   Још упечатљивији видео прилог, само гледајте и слушајте…

   Маркале: Масакр на Маркалама муслимански злочин

   Шта видимо, опет ону пластичну ногу, део неке лутке, која треба да послужи као део измасакрираног тела, и тезге без робе. Шта купује наводно маса људи на пијаци на тезгама без робе?!

 11. Небојша Says:

  Масакр на Маркалама режиралчи муслимани, доказ на видео снимку!

  Радован Караџић коме се суди у Хагу, у процесу своје одбране захтевао је да се пусти немонтиран снимак. На снимку се јасно види припрема инцидента на Маркалама! Од 2 минута и 25 секунди иде део где се види човек који носи вештачку ногу да је спусти поред тезге, а наравно на тезгама нема нигде ни робе, то се види током целог снимка, и шта наводно купује та маса људи на пијаци на којој нема робе!? На снимку ћете јасно видети да је то вештачка нога, откинути део неке лутке. То је део ноге од колена па на доле, и јасно се види да је тај део, наводне ноге, шупаљ, да је то од неке лутке, та вештачка нога се и касније види, када су подметнути лешеви муслиманских бораца који су раније погинули, а да апсурд буде већи, тај снимак је понудило тужилаштво у Хагу као доказ!!?

  Какав Неморал И ПРОСТОТА!

  Уосталом, и Пуковник Демуренко, који је био начелник штаба једног сектора миротвораца у Сарајеву и командант руског миротворачког батаљона, сачувао је комплетну документацију која се односи на Маркале, и на основу те документације говори да је апсолутно немогуће да су Срби испалили гранату на Маркале!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: