Саопштење поводом хапшења Николе Алексића


Извор: Васељенска Телевизија

Београд – Дана 02. октобра у 12.00 часова, испред Народне скупштине у Београду,незаконито је ухапшен Никола Алексић, директор Еколошког покрета Новог Сада, који је уредно и благовремено најавио сопствени, лични протест због издаје народа и државе од стране председника Србије, Владе, Народне скупштине, Војске и Полиције Србије.

Више од тога, противправно хапшење Николе Алексића и његов протест пред Народном скупштином, указало је целокупној јавности да Србија има људе који су спремни да положе своју слободу и живот ради живота будућих покољења и будућности Србије.

Разлог личног протеста Никола Алексић је први пут најавио 2. фебруара о.г., затим 5. јуна о.г. на општенародном протестном скупу испред Народне скупштине када је поновљен рок до када би се морала зауставити агресија на Србију и Србија прогласити територијом без генетски модификованих организама. Трећи пут је протест најављен у видео и писаном прогласу Војсци и Полицији Србије са захтевом да коначно почну да бране Устав и важеће законе одбраном Србије од агресије радиолошко-хемијско- биолошком методом.

Сам долазак Николе Алексића пред Народну скупштину уредно је и благовремено најављен полицији Београда.

Забрана одржавања јавних скупова није могла да се односи на лични протест Николе Алексића, јавно окупљање није најављено, јавног окупљања није ни било, осим ако се режим није уплашио Николе Алексића и који им се од страха умножио у више ликова.

Његово хапшење и осмочасовно задржавање у станици полиције као и привођење дежурном прекршајном судији, уз задржавање и прикривање копије пријаве протеста Николе Алексића, је било противправно и противуставно. Његово хапшење је било усмерено искључиво према грађанима Србије којима је тако поручено како ће проћи.

Више од тога, противправно хапшење Николе Алексића и његов протест пред Народном скупштином, указало је целокупној јавности да Србија има људе који су спремни да положе своју слободу и живот ради живота будућих покољења и будућности Србије.

Еколошки покрет је поносан на Николу Алексића, на његову спремност да по цену своје слободе одржи своју реч, чиме је осветлао образ Еколошком покрету у целини.

Једно реаговање to “Саопштење поводом хапшења Николе Алексића”

  1. Александар Says:

    Е Мајко СРБИЈО!!! Где идеш? Шта постајеш? Ужас, срамота,јад и бол.
    Алексићу орден Светог Саве!!!


Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.