Бранко Драгаш на ТВ Бор


Бранко Драгаш, банкар и економиста, 15-ог априла био је гост на ТВ Бор у емисији „Отворени студио“. Емисију је водио Дарко Стојадиновић. Користим прилику да се захвалим директору ТВ Бора на одобрењу да публикујем ову емисију на интернету. У емисији је било речи о фијаску неуспешне приватизације РТБ-а Бор, после чега је евидентно да у први план проналази своје место стратегија за приватизацију РТБ-а Бор по студији Бранка Драгаша и његовог тима. (Линк ка страници за скидање)
Било је речи и о бесплатним акцијама и много тога. Погледајте и послушајте. Кликните на команду „full“, доле десно, да вам се презентација прикаже преко целог екрана…

Линк ка видео клипу на google

Видео прилог скини преко овог упутства.

Оно што се само по себи намеће око приватизације РТБ-а Бор, је то, да смо ми сви врло добро свесни, да је приватизација урађена на нестручан, незаконит и неодговоран начин од стране Владе Србије. Писао сам о томе доста, али бих издвојио лажно приказивање унутрашњег дуга повезаних фирми унутар РТБ Бор групе, као спољни дуг, према повериоцима и да Приватизациони Саветник по чијем се документу и врши приватизација РТБ-а Бор, наводи у том документу да не гарантује за тачност података унетих у документу, нити је одговоран за евентуалне штетне последице по кориснике (радници, пензионери) тог документа.
Кад овако пише Владин „стручни’ тим, зашто би нас онда чудило још неодговорније понашање Владе Србије према нама Боранима и свим грађанима Србије, са ова два фијаска са купцима РТБ-а, где је у „телефонској седници“ продавала РТБ Бор, као да се ради о пословима на бувљој пијаци, а не државним.
Што рече Драгаш, свако од нас би могао да купи РТБ Бор као што су то хтеле газде Купрума и Атека, без иједног динара из свог џепа.
Склопиш уговор са „експертима“ из Владе Србије, одеш са тим уговором код неке банке, заложиш га као гаранцију за паре, добијеш крeдит, даш договорену кинту државним „дилерима“ у распродаји стратешких фирми, и тако без динара из свог џепа заокружиш цео процес и постанеш газда РТБ Бора.

Све је ово већ виђено и зато грађани Бора и Србије пажњу треба сконцентрисати на следеће.

Чули сте Драгаша, човек нуди, ако се десе његове предвиђене изборне околности, да:

 1. РТБ Бор постане акционарско друштво са 51 % државног акцијског капитала и остало како је рекао.
 2. Да РТБ бор води његов стручни менаџерски тим са платом ог једног евра годишње, док РТБ Бор не стане на своје ноге и почне позитивно са послује, да се повећава производња.

У овом случају, са мешовитом акционарском својином над РТБ-ом, неће више моћи партијски лидери који никада у животу нису ништа радили него се само бавили политиком, да одређују ко ће шта да ради, не!

 1. Такође ће се рационалним пословањем спречити разни лоповски марифетлуци разних комерцијала у РТБ-у
 2. Трошкови производње једне тоне катодног бакра неће више бити због укалкулисаних марифетлука и несавесног пословања 6000 или 8000 долара по тони како садашње руководство тврди и повећава, већ онолико колико и реално јесу, измеђи 2000-2200 долара по тони.

У случају да се Драгашева предвиђања остваре и прође његов закон о акцијама, имаћемо и право на акције од РТБ-а, што нам је Влада Србије једном смишљеном уредбом одузела. Тако то они раде, донесу закон и кажу ти да имаш право на акције од приватизације твоје фирме, па тамо где одлуче, донесу уредбу да када се дотична фирма приватизује, немаш право на акције, јер је то „процес реструктуирања…“.
Грађани Бора и Србије пред нама је историјски тренутак, јер овако како је предложио Драгаш за РТБ Бор, тако ће се приватизовати и све остале фирме од стратешког значаја за Србију…!
За добар, здрав, срећан и леп живот у једној држави, од суштинског значаја је снажна економија и привреда те државе…све остало је филозофија…!

Ајде да будем мало као Тадић у кампањи…

 1. Знам да смо сви захваћени „страначким лудилом“…
 2. Знам да све странке и бившег и садашњег режима владају Србијом „самоуправном поделом плена“ у мафијашком капитализму…
 3. Знам да је за Србију најбоље решење и једини излаз ванстраначка парламентарна демократија…
 4. Знам да су од Србије створили пакао и „лавиринт без излаза“ и „запушили“ сваку рупу да се не провуку нови и поштени људи који би одговорно управљалу државом Србијом…
 5. Али исто тако знам…да ако на изборима 11-ог Маја, победи ова „демократска багра“ окупљена око ДС-а са својом камарилом која распродаје Србију и понижава нас до крајњих граница својом псећом оданошћу без граница, према капиталу, НАТО-у и Западним моћницима који систематски и психолошки суптилно уништавају Србију …да ће на карти Европе и Балкана Србија изгледати потпуно другачије, а можда се неће ни наћи на било којој мапи, чак ни лупом…!

Зато народе, људи и грађани, помогнимо Драгашу и сличним новим људима који ће доћи, урадимо и тај последњи „трзај“, нека на будућим изборима победи коалиција око Коштунице, или Радикали, нека оформе већинску владу или владу Националног спаса, нека пусте да стручни људи попут Драгаша управљају економијом Србије,јел то је задња шанса и за њих, у противном…бес народа ће убрзо „збрисати“ и њих из политичког живота…!
Има још једна опција, веома битна, ако победи коалиција окупљена око ДС-а, а Радикали и ДСС (јер нажалост, од политичких групација и покрета нема ко други) не изведу народ на улицу у грађански контролисаном бунту, …сносиће историјску одговорност за издају Србије…!
Неће их опрати ни Сава ни Дунав, нити било која опозициона „национална реторика“…

3 реаговања to “Бранко Драгаш на ТВ Бор”

 1. Nebojša Says:

  Treba uraditi njegov model privatizacije i za RTB Bor,kao i za sve strateške firme za Sbiju.Medjutim,da bi se to uradilo,Srbija treba nove ljude i novi sistem upravljanja.
  Stranke bi izbacio iz parlamenta,jer stranke i strančarenje su dva najveća zla za Srbiju.Treba se vratiti izvornom parlamentarizmu,onako kako je počelo pre 200 godina.Dakle,u Srpskom parlamentu treba imati 250 poslanika,iz cele Srbije,najboilji ljudi,stručni,pošteni.Jedini uslov bi dakle bio „moralna politička podobnost“,što znači…da nisu članovi ni jedne partije,već obični pošteni i stručni ljudi.Stranke,neka postoje,neka „popuju“,ali marš napolje iz Parlamenta,a njihovi „stranci“,strančari… marš napolje iz državnih firmi države Srbijei…!
  Svu pogubnost stranaka za Srbe u parlamentu,najbolje je opisao najveći prijatelj Srba,Rudolf Arčbald Rajs.Pročitajte ovo dole iz 1928-me i videćete sliku današnje Srbije:
  Rudolf Arčibald Rajs o izvornom parlamentarizmu.
  Link ka stranici gde se ovaj tekst može skinuti
  Ovoj DOS vladi,razvijene u „strelce“ ne bi poverio ni buvlju pijacu za upravljanje.

  A zatvorsku kantinu bi…

 2. Ivan Says:

  Stavicu ovaj klip kod nas na sajt, nadam se da nije problem?

 3. Nebojša Says:

  Naravno da nije problem Ivane,postavi to.
  Daj mi samo link za vaš sajt da vidim šta ima tamo,šta pišete i to…
  A bre,ja zaboravih,kliknuo sam na tvoje ime i video sam to što si postavio na vašem sajtu,odlično.

  Pozdrav.
  P.S.
  Koristim priliku i drugima da kažem,možete slobodno postavljati Dragašev nastup na svojim blogovima sajtovima,jer to ja i želim,da se njegova priča širi,da što više ljudi to čuje,jer po mom mišljenju, to je veoma važno za Srbiju,ne samo za Bor!

  Jedino se pitam,šta rade ostali obrazovani i stručni „Dragaši“ koji su svesni toga što i ovaj Dragaš?
  Isto i oni znaju za sve prevare,pljačke i malverzacije u ekonomiji i privredi Srbije posle „promena“ 2000 -te,a ćute…!
  Zašto bre…???
  Dokle…???


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: