Промоција календара „Забрањена историја Србије“ за 7528. – 2020.-ту годину, објашњење, наручивање и продаја…


Пре неколико година наша уметница Љиљана Кртинић, која је академски графичар и ликовни педагог, дошла је на генијалну идеју како да србима приближи њихову праву и истинску историју, а идеја се састоји у томе да то србима проближи преко годишњег календара, који би уједно био и календар и уџбеник, дакле календар-уџбеник. Одабран је и назив за такав календар, а то је: Календар – уџбеник „Забрањена историја Србије„.

За наредну 2020.годину већ је одштампан календар „Забрањена иосторија Србије“ (7528 п.н.е – 2020.) и мени је члан те екипе, Горан Митић Мита, наш физичар, астрофизичар и метафозичар, понудио да уз одређену провизију промовишем тај календар преко свог блога, тако да наручивање и куповина тог календара може да иде и преко мене, а моје контакте преко којих можете да наручујете календар оставићу на крају текста, прво да вам приближим ову идеју…

Овај календар-уџбеник је изузетно квалитетно дизајниран, урађен је на врло квалитетном папиру, опремљен је на 33 стране и садржи сдледеће:
древну и праву историју Срба,
биографије србских светаца, јунака и стваралаца,
опис србских слава и постова,
представе неких наших манастира,
рецепте и савете србина Милијана Стојанића» – најбољег светског кувара и Гинисовог рекордера.

Идеја да се све ово приближи преко календара-уџбеика је генијална, јер календар ће бити видљив и доступан за преглед свих 365 дана у било ком домаћинству које га поседује, стану, илити дому, јер наш човек се тешко одлучује на куповину и читање књига о томе, а овако путем календара све ће бити прихватљивије и делотворније, јер свако ко буде имао овакав календар, кад год баци поглед на календар на одређене месеце и датуме, да поглеад нешто, види и сазна око тих датума: када, шта и како, он ће видети и одређен текст за читање, у коме ће бити нешто написано из горе изнетог садржаја календара.

Наравно, кад било који појединац, који буде поседовао овај календар, буде „бацио“ поглед на календар…, угледаће одређену слику и текст који ће прочитати, тако ће му се пробудити радозналост за даље истарживање и сазнавање истине која се објашеава у каледару, а своје истраживање ће моћи да настави преко интернета, јер данас се све око забрањене историје Србије и Срба може наћи преко интернета, чак и читаве књиге у неком електронском формату, најчешће то је пдф. формат.

На доњој слици можете видети делимичан изглед календара за наредну годину…

Делимичан изглед календара за 7528⊕2020 годину

Кликни на слику да је видиш увеличано…

Хајде да сад прво видимо и послушамо шта сама ауторка ове оригналне идејке, уметница Љиљана Кртинић, говори о свему овоме…

Љиљана Кртинић – Забрањена историја Србије од 7525. пре Христа до данас (04.03.2017.)

Линк ка видео прилогу на YouTube
Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

Љиљана Кртинић “КАЛЕНДАР СЕРБСКИ“ (7526. шумопад дан двадесет шести)

Линк ка видео прилогу на YouTube
Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

Љиљана Кртинић и Горан Митић – Календар и уџбеник „Забрањена историја Срба“ (18.12.2019.)

Линк ка видео прилогу на YouTube
Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

Пре него што прокоментаришем одабране делове онога што је причала Љиљана Кртинић, желим да напоменем да наручивање и продаја овог календара није ограничена са задњим даном у овој години, наручивање и продаја ће тећи и добрим делом наредне године, јер календар – уџбеник „Забрањена историја Србије и Срба“ је идеалан поклон за ваше пријатеље током целе наредне године, кад организујете своју славу, или када будете ишли на славу неког сво рођака или пријатеља…

Овај стари србски календар био је у употреби све до 1881 године, и ево шта о нашем србском календару говори наш угледни научни радник, господин Милан Стеванчевић» који је дипломирани електроинжињер, члан је студијске групе 1 Међународно-консултативног Комитета Међунардне Уније за телекомуникације, специјализоване агенције Уједињених Нација.

Милан Стеванчевић:

Србски календар је највеличанстенији споменик историје, културе, традиције србског народа. То је календар који је био званичан календар свих србских држава, и Србске Православне Црква до 1881 године. По том календру датирани су сви закони, уредбе, важни догађаји, крунисања краљева, једноставно све што се могло записти, записанмо је по србском календару….“

А сада ћу нешто рећи о месту Сербин, данашњем Ксантосу, на коме и дан данас посоји обелиск са уклесаним законима из VIII века пре Христа, о чему је Љиљаан говорила у видео прилогу са Гораном Митићем Митом, а то место се данас налази у Турској, ево га на мапи:

Кликни на слику да је видиш увеличано…

Ево шта о том обелиску у Сербину говори Љиљана Кртинић

00:26:14:

„… Али шта је поента, поента је да постоји један обелиск у месту Серби, на реци Србици, данас се то зове Ксантос, с обзиром да се градови по називима мењају, али сви који ту живе знају да је то била: „Србица“! Као што знамо да су неки градови код нас променили назив. Значи назив је по основи нашег „срб“, значи ту имамо разне топониме у целом свету, али овај је мени био најзанимљивији. Сви други, овај кога год занима може да погледа где је шта, рецимо ликијске те области, тако што се веже и за нашу Лику и за даље… Али ово је мени јако било занимљиво, зато што наш свештеник Светислав Билбија је први који је успео тај обелиск да протумачи, на основу нашег писма.

…… …… ……

00:27:20:

„Ту се налази једно писмо, и ту се налази прецизан законик понашања тог народа у том време тамо. Значи 16 тачака тог закона је на том камену написано. Е, сад, кад се то мало ближе погледа, ко буде имао календар моћи ће да види, да је на том једном обелиску, или камену, записано, и да постоји и латиница и ћирилица, значи ћирилично и латинично писмо. Има чак и дупло „W“, ево га.

Ево то и ова слика показује:

Кликни на слику да је видиш увеличано

Што се тиче места Сербин и обелиска у том месту, написао сам 2012-те детаљан чланак о свему томе, па ко жели нек прочита:

Руси обелодањују истину о пореклу Срба путем србског обелиска, са уклесаним законима из VIII века пре Христа!

https://wp.me/p3KWp-5hh

Импресивно је Љиљана говорила о манастиру Свети Роман», и о најбољем светском кувару, србину Милијану Стојанићу». Љиљана напомиње да јој спас и здравље донео баш тај србски домаћи хлеб (од целог зрна), којег прави Милијан, јер је једући га излечила канцер кога је имала, а лекари су јој предвидели да ће живети само још 3 месеца. Што се тиче тог србског домаћег хлеба кога прави Милијан, треба рећи да се у овом календару налазе Милијанови рецепти за тај домаћи хлеб, и за још 12 врста србских јела.

Што се тиче назива за месеце, наши стари и преци називе за поједине месеце, одређивали су пратећи природне појаве, како климатске тако и атмосферске, затим обичајне радње, пољопривредне радове и томе слично. Називи тих месеца користили су се до 1881. године, ево тих назива:

јануар – коложег,
фебруар – сечко,
март – дерикожа,
април – лежитрава,
мај – цветањ
јун – трешњар,
јул – жетвар,
август – гумник (месец када се вршило жито на гумну),
септембар – гроздобер
октобар – шумопад,
новембар – студен,
децембар – коледар.

Пратећи овај доњи видео прилог, одушевило ме то што је Љиљана као академски грађанин изјавила да је правилније писати срБски, него срПски…

У ЦЕНТАР – Древни србски календар – Сада је 7527. година, а не 2019!

Линк ка видео прилогу на YouTube
Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

Ево тог дијалога…

Водитељ: 00:02:59:
„Извините што вас питам, по вама је правилније ипак рећи срРбски, а не срПски?

Љиљана:

„… Ја сам кажем кренула у то дубоко у свом апсолутном незнању, и онда у једном тренутку на једној трибини, то је био округли сто у Бачкој Тополи, у Србском културном центру, чула сам, значи, то су људи из разних сфера делатности, и професор Радишић је рекао да је то „срБски“. Кад се завршила трибина, ја онако гледам…, нико не пита…, једино ја не знам зашто, па сам га замолила да ми све то објасни, после тога ми је објаснио и господин Бранко Косовић, који је архитекта-грађевинац, тако да сам из тих извора сазнала зашто је битно да то знамо, да је правиолније написати „срБски“ него „срПски“, а битно је зато што, размишљала сам касније, и питала људе, и сви су тврдилки да треба писати: „срБски“…“

И на крају остаје ми да оставим моје контакте преко којих можете наручивати календаре Забрањена историја Срба 7528. – 2020.

Моји подаци су следећи:

име: Небојша Јовановић
И-мејл: orgonster@gmail.com
моб. 062/354 943
вибер: 00381 62 354943

На виберу сам само када сам кући, преко Wi-fi…

Цена календара је 888 динара + поштарина. Ако поручите 5 календара, још један добијате бесплатно. Ако поручите 10 каландара, 3 добијете бесплатно. Цена за иностранство зависи од земље у коју се шаље. Поштарина је укључена у цену, а за цену пошаљите захтев на горе назначени мејл или Вибер. Код поруџбине пошаљите име и презиме примаоца, адресу, телефон и колико календара наручујете…

П.С.
Ширите овај текст даље преко интернета…!

 

16 реаговања to “Промоција календара „Забрањена историја Србије“ за 7528. – 2020.-ту годину, објашњење, наручивање и продаја…”

 1. Небојша Says:

  Треба обавезно погледати и ово…

  Милан Стеванчевић о историја Срба – Србски календар (23.03.2019.)

  Слободан Филиповић – Повратак старом србском календару (01.07.2016.)

 2. Небојша Says:

  Заинтересована лица могу и овде у рубрици за коментаре остављати податке за наручивање календара. Код поруџбине пошаљите име и презиме примаоца, адресу, телефон и колико календара наручујете…

 3. Boki Says:

  7528 ne počinje kad i predstojeća 2020, već je ona u toku, a kada će biti 7529, neka odgovori autorka kalendara ! Da li to nekako treba da bude u proleće 2020, ili… !?

  • Небојша Says:

   Boki,

   Да, наравно, али овај стари србски календар ће стојати целе идуће 2020 године, по кућама и становима, да би био едукативан, а то кад почиње 7528 и кад се завршава, људи ће сазнавати у календару кад га буду прегледавали. Календар ће се продавати све до краја марта идуће године, јер Србска Нова година по том старом календару, почиње 4. априла…

   Не треба журити, за сазнавање истина потребно је време, јер дуго су нас лагали да би се истина сазнала за 5 минута, дакле то докле траје 7528-ма, кад почиње 7529-та људи ће сазнавати преко календара кад га буде прегледавали, као и много тога још…

   Поздрав.

 4. Небојша Says:

  Интервју Горана Митића Мите са Љиљана Кртинић – Зашто је србска историја забрањена (29.12.2019.)

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

 5. Dusko Says:

  Пошаљи ми један календар
  Dinkić Duško
  30445 Hannover
  Deutschland

  • Небојша Says:

   Dusko,

   У реду, само остави и тачну адресу становања, а не само град у коме живиш (Hannover). Остави и број мобилног, јер треба и тај податак, а и ради брже комуникације, остави број твог вибера.

   Поздрав.

 6. Бојан Says:

  Поздрав
  Да ли би могао да наручим 3 календара
  подаци су: Бојан Пилиповић – 11500 Обреновац – Студеничка 17а – 0649409628

 7. Бојан Says:

  Да ли је цена календара 888 динара?

 8. Небојша Says:

  Морам да похвалим словенце, председник словеначјког Удружења Пријатеља Николе Тесле, Петер Деисигнер, наручио је 10 календара „Забрањена историај Србије“:

  Словеначко Друштво Пријатеља Николе Тесле:
  https://dpnt.si/

 9. Avio Karte Says:

  јако бих волела да знам како сте то израчунали?
  Ако Душанов законик датира од маја 1349. одн. 6857. Од тада је прошло 671 година (2020-1349=671). Ако на право рачунање додамо 671 добијемо: 6857+671=7528. То значи да мај 2020. мора бити мај 7528.
  А ако нова година почиње у априлу онда смо још увек у 7527-ој години, зар не?

  • Горан Says:

   Има несугласица, да ли се на актуелну годину додаје 5508 година или 5507.

   У неком од манастира се наводно помиње година по којој се дâ закључити да је србски календар још хиљаду година старији, значи требало би да се дода 6508 година на текућу.

   Хиљаду година су наводно одузели Ромеји јер није долазило у обзир да Срби имају старији календар. Због тога историчари причају да је србски календар „византијски“, иако су га „Византинци“, тј. Ромеји узели од Срба.

   Мада не знам колико је прича истинита јер Ромеји су могли да прогласе србски календар за свој, није било потребе да неком србском владару нареде да скинe хиљаду година. Ко зна шта је истина, има пуно подметања.

 10. Velika Says:

  Pomaze Bog,
  Zeleo bih da narucim ako je moguce 5 kalendara, ili manje ukoliko niste u mogucnosti….
  Unapred hvala.

  Jovic Velika
  Mali Zvornik, Radalj
  Ul.bb
  Br. Poste 15321
  Tel. 0157462387

  • Небојша Says:

   Ја више не радим са календарима, тако да они који желе да наруче календаре, нека се обрате Љиљани Кртинић и Горану Митићу…


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggers like this: