Професор Konstantin Meјл – Нови Никола Тесла


У прошлом чланку» када сам обрађивао гостовање Јанка Михелича на Балкан Инфо, наговестио сам да би Јанко радо уступио некоме овде у Бору апарат за лечење од Прфесорс Др. Konstantina Meyla, о коме је причао…

Јанко ће са својим пријатељима из словеначког удружења: „Друштво Пријатеља Николе Тесле»“ за неки дан да направи видео презентацију тог Мејловог апарата, па ћу објавити и ту презентацију на свом сајту. Познато је да је Никола Тесла први саставио апарат за очување здравља на принципу скаларних таласа. Међутим, Проф. Меј је тај апарат усавршио и већ је неко време на располагању свима нама, али о томе се ћути.

Док не стигне видео презентација Мејловог апарата, данас ћемо се нешто детаљније упознати са професором Мејлом, јер захваљујући Милану Зарићу, који је још 2013-те године превео 2 наступа професора Константина Мејла, данас ћу вам презентовати та два видео прилога која сам нашао на нету и поставио их на Вимео сајту.

Из та 2 видео прилога извуко сам транскрипте и на крају овог текста моћићете да их скинете, како на ћирилици, тако и на латиници. У том послу око тарнскрипта доста ми је помогао један мој друг Филип.

Погледајмо сад ова 2 видео прилога где професор Мејл прича о себи…

Професор Konstantin Meyl – Нови Никола Тесла -1

Професор Konstantin Meyl – Нови Никола Тесла -2

Професор Konstantin Meyl – Нови Никола Тесла:
Скини транскрипт на ћирилици»

Професор Konstantin Meyl – Нови Никола Тесла:
Скини транскрипт на латиници»

Када би укратко требало да се представи професор Мејл, можда је најбоље да га цитирам где он сам каже:

„У реду, тада смо били у фази где смо могли да докажемо како је моја теорија исправна, али ја сам усамљњени борац, и нисам највеће немачко научно друштво. Зато кад Хелмхолц нешто објави, то одмах бива прихваћено. Дођу из Оксфорда и Кембриџа и кажу имате право, а када објавим нико не каже да сам у праву. То значи да морам да водим много тежу борбу, морао сам стећи то искуство. Иако сам имао доказ, покушали су мој експеримент да одвоје од моје теорије, да би рекли како је теорија погрешна, да се сукобљава са Максвелом, јер је проширује, а то није дозвољено. На другој страни, омаловажавали су експеримент, рекли су да је конвенцијално представљен, није погрешан, али није баш све конвенционално објашњено; постоји део који је сасвим другачији, који Максвеловом теоријом не може ни да се симулира, ни објасни. То га је помрачило, тојест, изненада је настао сукоб. Из којих год је група долазио и ко год га је започео, покушали су то веома моћно; у истом маниру као што су, током многих деценија, игнорисали Теслина открића, тако и моју причу игноришу. Ја кажем, то је уствари сасвим нормално. Кад се појаве идеје, људи не знају боље да поступе, не прихватају их раширених руку. Потребно је проћи одређен пут – прво те игноришу, онда те исмејавају. Ако си још ту, кажу – све је погрешно, сукобљава се ас постојечим законима и бла, бла… А тада, ако си још присутан – боре се против тебе државним тужилаштвом, свим могућим лажима, клеветама, свим средствима. Узме се радио Википедија у помоћ, шире се лажне информације и тако даље; данас се све то ради свим тим средствима…“

Професое Мејл на Скрибду (ћирилица):

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: