Тесла предвиђа ток првог светског рата и појаву другог – децембар 1914.


Овај Теслин текст објављен је у америчком магазину: „The Sun„, децембра 1914-те. Касније је тај чланак преведен на србски језик и објављен је у књизи: „Никола Тесла – Чланци“ коју је издао Завод за уџбенике и наставна средства из Београда.

Тесла предвиђа ток првог светског рата и појаву другог – децембар 1914.

Скини текст»

4 реаговања to “Тесла предвиђа ток првог светског рата и појаву другог – децембар 1914.”

 1. Sreten Says:

  Bio je veliki pronalazac. Ali , bez obzira na tekstove koji se mogu pronaci po arhivima , preterano je pripisivati mu nekakvo predvidjanje pocetka i toka rata i uopste kititi ga atributima koje nije imao.

  • Небојша Says:

   Sretene,

   Тесла није био проналазач, то је увреда рећи за Теслу, по мени. Он је био много више, био је геније, но „мудраци“ попут тебе то не могу да схавте, тај ниво постојања и Бића што је струјало кроз Теслу, зато га и спуштате на ниво „проналазача“, на ниво који једино разумете. Ништа није претерано, овај текст доказује да је Тесла предвидео ток првог светског рата и појаву другог, а не ти текстови по архивама које помињеш, који светлост дана нису још ни угледали у јавној медијској сфери.

   Овај део Теслине личности око предвиђања је мање битан од онога што је он дао кроз патенте и у техничкој документацију која се налази у архиви Теслиног музеја, и која још ни до дан данас није сређена и дата на јавни увид многим истраживачима, и то није случајно. То све доказује да Тесла није обичан тзв. „проналазач“, јер да јесте, не би се и даље његова документација чувал у тајности, јер тобоже „архив још није сређен и категорисан“, а прошло је више од 50 година од каад музеј има ту Теслину документацију./p>

 2. Sreten Says:

  Sto mi uopste saljes mejlove o novim clancima , kad brises moje komentare?.

  • Небојша Says:

   Sretene,

   Ето видиш да их објављујем. Систем их је грешком проследио у спам, и то сам случајно приметио, и одобрио ти коментаре. Иначе, мораш се макар мало описменити што се интернета тиче. Не шаљем ти ја лично мејлове о новим чланцима, већ WordPress систем на коме је постављен мој блог. Ти си се сам претпалтио својим мејлом да пратиш мој блог, и ако погледаш у сандуче твоје електронске поште, видећеш да ти мејл са чланцима шаље WordPress систем по аутоматизму, а не ја лично својим мејлом, јер кад би то радио лично, излудео би шаљући хиљадама људи мејлове с мојим чланцима, јер нешто више од хиљаду се претплатило да прати мој блог.

   Ако желиш да се одпретплатиш да пратиш мој блог, то можеш учинити преко тих мејлова које ти WordPress систем аутоматски шаље на твој мејл кад изађе неки чланак на мом блогу, јер си га ти сам преко мог блога убацио у систем желећи да пратиш мој блог. На дну те поруке што ти шаље систем, имаш опцију да се одпретплатиш, па се одретплати ако желиш…

   То му дође то…


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: