Никола Тесла – Смрт не постоји

29 реаговања to “Никола Тесла – Смрт не постоји”

 1. Nikola Lonchar Says:

  Zdravo Nebojsa,
  Divno je sve sto radis. Neophodno je da vidis vise zastupljen na drustvenim mrezama jer sada je to prvo
  Mozes slobodno stavljati na TSF sve stranice I na moju stranicu FB sve info. Svih ovih godina si mnogo lepog napisao. Kad sve to malo vise izreklamiras onda je vreme za knjigu. Prvo izdanje moze biti i malo I da svi kupimo unapred, onda na digitalno izdanje koje stalno prosirujes. Verujem da to moze biti neki mali izvor prihoda.

  Sent from my iPhone

  • Небојша Says:

   Здраво Никола,

   Хвала ти на похвалама за мој рад о публиковању Тесле и његових дела. Наћи ћу сад твоју ФБ сраницу, па ћу да поставим ове најновије чланке о Тесли. Ево, нашо сам је и послао сам ти захтев за ФБ пријатељство…

   Немам ти ја средства за књигу, а и морам да видим рачуна о очима, јер свих ових година радећи на свом блогу највише су ми страдале очи. Писаћу и даље на свом блогу колико могу, и докле могу, он је мени главни медиј…

   Теби желим задравље и успех у раду Теслине Научне Фондације.

 2. Аца Says:

  Волео бих да знам одакле је цитиран овај текст.

  • Небојша Says:

   Не знам Ацо. Тај цитај ми је дао један пријатељ, као и скениране делове из књига које је он лично купио у Теслином музеју, а то су књиге са Теслиним чланцима» и предавањима». Нешто сам од тога објавио, а биће још чланака, све ми је он то послао у мејлу али у „jpg“ формару, а ја сам то конветвао у „pdf“ форматуu. Има он још тих књига о Тeсли, па је вероватно из тих књига извуко тај цитат. Он ми гa је дао нa латиници», а ја сам га као што видиш оћириличио.

   Циљ је и мени и том пријатељу који ми је проследио те матерјале да популаришемо Теслина дела, његове мисли, јер тога има врло мало, а кад се то мало по мало објави на интернету, биће то велика инспирација за многе надарене људе!

  • Аца Says:

   Ако сазнаш детаље, јави.

  • Аца Says:

   Можда је најбоље да тог друга што пре питаш одакле је скенирао текст јер ће можда заборавити ако прође неко време.

  • Небојша Says:

   Јавио сам се Ацо том дугу на мејл, кад ми одговори, јавићу ти шта ми је одговорио…

 3. Sreten Says:

  Ja mislim da je razumno govoriti i pisati o Tesli kao pronalazacu i vizionaru . Tu se medjutim treba zaustaviti.

 4. Небојша Says:

  Ацо,

  Питао сам друга за извор. Реко ми је да је извор за те Теслине цитате о смрти нашао у једном тексту Ђорђа Шпирића Фраксона:

  https://www.facebook.com/fraxon.spiric

  Контактирао сам Фраксона и одговорио ми је да је те Теслине цитате пронашо у једном тексту још 2000-те, као и то да тачан извор за те Теслине цитате може да нам каже Веља Абрамовић. Питао сам и њега за извор пре 2, 3 дана, но Веља ми још није одговорио. Мислим да је он сада заузет, јер ми је још раније рекао да за кинеску Нову Годину (05.02.2019.) треба да му у Кини, на кинеском језику, изађе из штампе заједничка књига о Тесли са кинезом Стивом Лоом.

  Чекаћу Вељин одговор….

  Ево ко жели може да погледа филм о Тесли из 1980 године, са Петром Божовићем у улози Тесле.

  Тајна Николе Тесле

  • Небојша Says:

   Јавио ми је Веља за цитате. Цитати су из радио драме Стевана Пешића: „Тесла или прилагођавање анђела“ која је годинама извођена на малој сцени Народног позоришта у Београду. Теслу је играо глумац Љубовоје Тадић, а новинара Џона Смита из часописа „Бесмртност“, играо је глумац Раде Миљанић.

   Иначе, ко је иоле проучавао Теслу, ови његови цитати о смрти нису изненађење, већ су баш у његовом духу, примерени његовом научном уму, начину размишљања и пре свега спознаје…

  • Аца Says:

   Хвала на информацијама. Ако се ради о радио-драми то значи да нису у питању Теслини цитати већ речи неког писца. Дакле то није рекао Никола Тесла.

 5. Vladimir Says:

  Iz moralne i duhovne odgovornosti zelim reci sto imam.

  Moguce da je citat iz Pesiceve drame. Ja je nisam citao. Rijeci su u duhu Tesle pogotovo zadnja recenica, da je vjerujem da nisu plod „maste“, jer treba znati da li je Pesic bio sklon takvoj „masti“. Takva „masta“ nije fikcija puka.

  Ako jeste u pomenutoj drami, onda cu morat to provjeriti i naznaciti ubuduce u objavljenom radu na temi 3,6,9 da bi se izrekla mogucnost da je u pitanju umjetnicka sloboda ili mozda izvod iz nekog intervjua sa Teslom iz 30-ih godina proslog vijeka koji je ko zna gdje objavljen u nekoj od knjiga. Ili je mozda neki od clanaka, jer Muzej NT nije objavio sve clanke Tesle, a kao dokaz za to imamo u Teslinom clanku o 21 vijeku iz 1937. koji je iz lista „Patfinder“ objavio Aleksandar Milinkovic u svojoj knjizi „Carobnjak i genije“. Medjutim, kako se citat poklapa sa Teslinim citatima o etru (preveo Abramovic jos 2011. tekstom „Etarska fizika i relativizam“ za KPV) i njegovim matematickim proracunima njegovog LUMINOFEROZNOG (svjetlosnog) ETRA iz novembra 1933. (arhivski dokument objavljen u Abramovicevoj knjizi 2014), ja sam u svojim radovima „Stajnerova tri stepena zivota covjecanstva“ i na temi Teslinih brojeva kao kljuca Svemira objavio ovaj citat a da sam jedino tu ostao kratak da naznacim odakle je izvor, jer sam ga dobio u slici putem gomile mejlova. Ostati uskracen za jedan izvor smatram da ne mogu biti proglasen kao „manipulator“, jer u nauci takodje postoji doza vjere sto pokazuje atom kojeg niko nikad nije snimio, i jos gomile drugih primjera koji su proizasli iz zapazanja Svijeta sto je dalo pravo za utemeljenje. Neko ce zato nauku osporavati, a isto tako neko ce i vjeroispovjesti razne takodje osporavati. A kljuc je upravo u razumu i transcedentalnoj logici.

  A evo izvlacim iz radova mojih u sta se uklapa citat ukoliko je stvarno Tesla negdje to i rekao, ukoliko nije umjetnicka sloboda Pesica iz drame:

  – Kада кренемо уназад од наших пра/баба и пра/ђедова имамо врхунац у бројевима 3+3=6 и 3×3=9, јер у “Законима судбине” аутор Ридигер Далке (Лагуна, Бг, 2015, 197,198) математички тврди да након четири генерације већ имамо 16 сродника, а након 33 генерације уназад: 128 – 256 – 512 – 1024 – 2048 – 4096 – 8192 – 16384 – 32768 – 65536 – 131072 – 262144 – 524288 – 1 048 576 – 2 097 152 – 4 194 304 – 8 388 608 – 16 777 216 – 33 554 432 – 67 108 864 – 132 217 728 – 268 435 456 – 536 870 912 – 1 073 741 824 – 2 147 483 648 – 4 294 967 296 – 8 589 934 592, што је више од данашње популације живих на Земљи. Дакле, до самог Небеског свјетла, илити Теслиног луминоферозног етра (акаше). Kако Тесла и рече: “Смрт не постоји, а самим тим сазнањем, нестаје и страх од исте. И запамтите: ни један човјек који је постојао, није умро. Претворили су се у свјетлост и као такви постоје и даље. Тајна је у томе да се свјетлосне честице врате у првобитно стање. Враћање у неку од првобитних енергија. Христ и још неки знали су ту тајну. Ја сам трагао за тиме како да се очува људска енергија. Она је један од видова, свјетлост у души, понекад равна врхунском небеском свјетлу. Нисам трагао за тим ради себе, већ ради добра свих. Вјерујем да ће моја открића учинити људима живот лакшим, и усмјерити их на духовност и моралност”. Са друге стране Петар Други Петровић Његош у својој “Лучи микрокозми” рече: ”Ми смо искра у смртну прашину; ми смо луча тамом обузета”. –

  Prvi element u originalnoj Mendeljevoj tablici bio je Njutonijum, a prva krvna grupa je nulta i majka je svim krvnim grupama. S druge strane, kada na primjer vitamin C u tabletici, secer ili sto god slicno stavimo u vodu on nije nestao, vec se samo stopio sa vodom (H2O), postali su Jedno, jer je vitamin iz cvrstog agregatnog stanja presao u tecno.

  Dakle, ako je Pesic zaista napisao u drami, sto cu morati provjeriti kad imam neki trag, vjerujem da nije plod maste Pesica, nego da je prije upoznao rad Tesle, procitao clanke, intervjue, predavanja i to iskoristio, jer dramu koju imam u planu pisati radicu na temi Njegosa i Tesle upravo preko znanja Njegosevih pjesama i „Luce mikrokozme“, Teslinih pisanih rijeci, njegovog rada i savremene etarske fizike prvenstveno La Violetea i Danijela Vintera ciji se rad poklapa sa Teslinom etarskom fizikom. Uz to cu kroz dramu staviti i svoje misli proizasle iz istrazivanja i razmisljanja, a naznacicu da su moje. Njegos je u svojim pjesmama a ne samo „Luci: koristio brojeve, filozofiju elemenata stvaranja, ali i atom, elektrizam, magnetizam, beskonacnost i vjecnost. To moze svako provjeriti. Prvi je prije Tesle duhovnu stranu sagledao intuitivno preko djela Faradeja, a ne samo filozofije Kanta i drugih.

  Nema sumnje da svi idemo u svjetlosni Izvor nakon “smrti“. To je logika i razum, jer ni jedan atom ne propada nakon fizicke matematicke dezintegracije materije preko vibracija medijuma, etra. Svjetlosni etar je taj koji fotka u konstanti svaki pokret, rotaciju, svacije ne/djelo, jer je nas DNK iz pticije perspektive, iz vertikale, isto sto i CD u kucistu racunama (analogan medijumu, etru) kojeg ocitava laser analogan svjetlosti i drugim pojavama visoke frekvencije.

  Ja licno, koristeci citat i navodivsi gore u svom radu sto je napisao naucnik Ridiger Dalke u svojoj knjizi opravdavam tu misao i svoju duboku vjeru da su zaista Tesline rijeci. I sa navedenim gore sto sam naveo gore iz svog rada ukazujem drugim dokazima na ono: „Vjerujem da ce moja otkrica uciniti ljudima zivot laksim i snosljivijim, i usmjeriti ih na duhovnost i moralnost“.

  Iskreno i otvoreno, mirne savjesti a u cilju duhovnosti i moralnosti,
  Vladimir Karadzic

  • Аца Says:

   Због тога што се објављују текстови из „никад публикованих чланака“ и цитирају из непроверених извора, настаје ситуација у којој једни тврде да је Тесла био православац, други католик, баптиста, будиста, агностик итд. У овом примеру очигледно је да не може све да буде истина али у другим случајевима то није очигледно.

   Још бих само напоменуо да у науци нема места за веру. То што нико није снимио атом не значи апсолутно ништа. Они који знају суштину схватају да је тако нешто немогуће исто као што је немогуће снимање гравитационих таласа или много тога другог. Постојање атома је доказано и због тога се то зове наука. У науци нигде нема вере и у вери нема науке. Када наука почне да се бави веровањем тада настаје квазинаука (временске струне, црне рупе, паралелни светови итд.).

   Што се тиче достигнућа Николе Тесле она су потпуно неоспорна нарочито онима који познају област електромагнетике. Лаици мистификују Теслу и додају му елементе који ситуацију воде до апсурда. Зашто то раде, време ће можда показати.

  • Небојша Says:

   Ацо,

   Потпуно је небитно да ли је Тесла у религијском смислу био агностик, будиста, ово или оно, већ шта је дао науци. Међутим, ове Теслине текстове што сам ја дао нису из „никад публикобаних чланака“, за све има ДИРЕКТАН извор, осим за Теслине мисли о смрти, које имају индиректан извор који је публикован, тако да је све проверљиво. Рецимо, дело: „Предавање Николе Тесле о светлости и другим појавама високе фреквенције (1893.)“ имају извор, извор је „„Journal of Franklin Institute“, као и књига: „Никола Тесла – Предаваањ“. Исто тако наведени су извори и за остале текстове које сам објавио на свом блогу, па ти проверавај колико хоћеш, тако да не трпај ме индиректно у кош са тим што наводиш о томе шта је Тесла био у религинском смислу, јер то је потпуно небитно за непревазиђеног генија попут Тесле, кога свет још није имао.

   Нико не мистификује Теслу, па ни лаици, довољно да се само наброји шта је Тесла првио започео у науци, које је открића први на свету открио, затим да су Тесли фактички одузете 10 нобелове награде за његове изуме и открића, што је касније приписивано другима… О томе је говорио физичар и академик Владимир Пар, а Владимир Пар није мистик па да мистификује Теслу, већ један од ретких научника који на правилан начин разуме у схвата Теслу.

   Тесла је био геније, геније над генијима, а не научник. Геније ПО ЗНАЊУ И ДЕЛИМА превазилази сваког научника, он је много више од научника и сваког појма о томе шта је научник. Разлика између генија и научника, је као разлика између Бога и човека…

   Један од ретких стручних И ШКОКОВАНИХ људи, који је схватио величину Тесле, и који такође говори да је Тесла био највећи научник ове цивилизације, непревазиђени геније, је и наш инжењер Горан Марјановић. Горан се не бави мистиком и мистификовањем, већ науком. По мени, Горан има делић генијалности попут Тесле…

   Ево шта говори Горан…

   Инжењер Горан Марјановић о Теслиним скаларним таласима

   Горан (10:16 – 10:54):

   „Да се вратимо на Колорадо Спрингс. Оно што је Тесла тамо успео, ја тврдим, поново као што сам тврдио и пре 10-ак година, да до дана данашњег нико, буквално нико, бар јавно и званично, није достигао ни делић онога што је он постигао. Јер су људи мислили да знају боље од њега. Видели сте оне огромне варнице тамо Била Вајсока. Међутим, немојте заборавити да је он користио високонапонски трансформатор од 125 kW, а Тесла свега 10 kW, а имао је много јаче резултате…!“

   Горан Марјановић (36:50 – 37:03):

   „Али шта је најважније… Па погледајте шта је Тесла урадио… Па данас нико не може да направи овакав трансформатор да му је примар резонантан на 59 KHz, а секундар на 96 KHz, и да то ради! Ма нема шансе! То вам гарантујем! Ја их правим 15 година…“

  • Аца Says:

   Говорио сам о суштини манипулације информацијама и само као пример навео „религијско убеђење“ Николе Тесле. Нити сам те прозивао нити имам намеру више да комуницирам с тобом јер све узимаш на нож.

  • Небојша Says:

   Разумем те ја Ацо, ниси ме прозвао, тачно је то. Међутим, не мораш да ме лично прозовеш да би ти одговорио, довољан је твој коментар и да ја осетим ПОТРЕБУ да одговорим на њега, ако је повезан са темом текста, а не да ли си ме прозвао или не…

   Пошто сам већ учесник у распрви, осећао сам потребу да ти одговорим, јер је твој коментар повезан с темом, и нисам узео твој коментара на нож, јер да јесам, било би и оштријих речи, али у домену не дирања у интегритет личности. Но, мој коментар није такав, нема оштрих речи упућених ЛИЧНО ТЕБИ. Међутим, овде се види да си ти мој обичан коментар схватио као да је на нож, да имам нешто против тебе. Међутим, то није тачно, јер мој коментар је културан, има одређену аргументацију, и нема увредљивих израза, било какву оштрину, и слично томе…

 6. Vladimir Says:

  Gospodine Aco,

  Članke Tesline koje je Nebojiša objavio dobio je od mene. Baveći se Teslinim člankom o 21 vijeku ja sam citirao Teslina predavanja i članke i patente. A ja ne „manipulišem“. To Vama može izgledati tako jer ste isključili duhovnu stranu sebe. Kako se može provjeriti nešto što ni oni koji nisu iznijeli nisu naveli? Ako ništa drugo tako se daje podsticajna sila drugima da provjere. Isto tako, Vi navodite da je to iz Pešićeve drame, a da ne citirate dramu, što bi trebalo ako već insistirate na 100% istine. Treba da dokažete Vašu tvrdnju nama. Zašto to ne uradite ako ste već 100% sigurni i 100% znate? Ja da sam na Vašem mjestu ako već tvrdim da je iz Pešićeve drame uzeo bih knjigu, citirao, naveo izdavača i strane. Tako sam uradio na teze ravnozemljaša koji rekoše da Tesla „nikad“ nije rekao da je Zemlja okrugla, pa sam ih demantovao citatima i literaturom. Zato ću provjeriti Vašu tvrdnju da li je citat zaista iz Pešićeve drame. To da znate. I kad provjerim javno ću citirati ovdje ako je onako kako Vi tvrdite, bez obzira ako se meni potkrala greška zbog drugih koji nisu naveli izvor, a citat je zlata vrijedan jer je tvrdnja logična i predupredljiva naukom.

  Nisu isto atom i talasi, jer se talasi detektuju čak i na Teslinom detektoru elektromagnetnih talasa iz sredine 1890-ih. Tako da je atom ostao vjera, ma šta Vi tvrdili da nije. Vjera iz slike pojavnog Svijeta, jer je Radefordov model atoma nastao na osnovu Sunčevog sistema. I ja nemam problem sa tim, jer vjerujem na osnovu dokazanog centra (Sunca) i planeta oko njega da zaista jeste materijalizovano djelo atoma. Zato vjerujem da nismo sve otkrili, i shvatam da vjera i istraživački instikt daju nagon za traganje i pronalazak svim umovima kroz istoriju čovječanstva. Ista vjera je prethodila Teslinoj ideji slobode od komutatora izmjeničnom strujom. Isto tako smatram da to što prosipana voda ucrta kaplje sa strane oko centra jeste posledica istog odnosa elektrona oko jezgra atoma.

  Pod broj dva, gomila matematike ne dokazuje sliku Svijeta, nego samo teorije od osobe do osobe, pa tako formula Ajnštajnova iliti Mileve Marić nedokaza eksperimentom Teoriju relativiteta, jer ni čestice u akceleratoru nisu mogle biti 1960-ih ubrzane 300 000 km/sek da dokažu ono skraćivanje „štapa“ i „rakete“ pri svjetlosnoj brzini a produženje vremena. Pa opet teoretska nauka NASA-e sa gomilom formula podupire tu tezu, iznosi besmislene teorije uključujući i „strune“ i „crvotočine“ koje ste pomenuli, kao što su uveli besmislene pojmove „tamna materija“ i „tamna energija“ ne bi li zamjenili ono što su ukinuli – etar. Dakle, besmislena vjera je tu uradila svoje i postala danas „nauka“ ne uzimajući Tesline eksperimentalne dokaze iz 1899/1900 da svjetlost nije najbrža sila u prirodi, nego postoje brži talasi koji su posljedica etra, i etarski fizičari današnji, naročito La Violete i Vinter dokazuju to svojim teorijama etarske fizike napravljenim kao posmatračka analiza eksperimenata. Ili Džon Hačinson svojim eksperimentima, ili nekad Ernst Mah, ili etarski preteča Tesle Džon Vorel Kili koji je bio proglašavan za „prevaranta“ zbog eksperimenata sa levitacijom putem vibracija zvuka. Evo današnjih „prevaranata“:

  Sjetite se da ne postoji apsolutna sigurnost u bilo čemu pa ni u informatici, niti 100% tačnosti, niti 100% konstantnosti. Inače ne bi bilo napredaka i novih otkrića. To je iluzija fanatičnih materijalista u nauci koji bi da se igraju Boga, i zavedu fiksno stanje svog poretka koje se nerazlikuje od želje vladara da vječno vladaju, i religijskih dogmi za isto. Ako u 1 izvoru neko ostane uskraćen a priloži ga uz ostale citirane (kao što radim), onda taj jedan nije „manipulacija“ ako mu u prilog idu navedene stvari po literaturi, i samo daju svakome podsticaj za razmišljanje, istraživanje, provjeru. A da je onako po pitanju „smrti“ to je 1/1 tačno i logično, i u skladu sa zakonom fizike jer sve što se dezintegriše materijalno ide u svjetlosni etar. Ukoliko to nije rekao Tesla (a ja mislim da jeste i da je to pozni Tesla) nego mu se „pripisuje“, a da i ne navodite to i prosvijetlite nas koji tražimo izvor, to ne može biti „neistina“ i „kvazinauka“.

  Etar je isto tako „kvazinauka“, „fantazam“, „mistika“ drugima, a zapravo postoji i Tesla se njime bavio. Dr inžinjer Dejan Bajić je pisao komentare na Tesline X zrake rekavši da Tesla nije vjerovao u etar prije Ajnštajna, a da nije ni čitao Teslino predavanje „O svjetlosti i drugim pojavama visoke frekvencije“ iz 1893, niti Tesline citate o etru, niti istražio arhivu neobjavljenu u Muzeju NT, dok je filozof V. Abramović objavio Tesline dokumente iz arhiva 2014. Da li je iko primjetio to? Niko! A to je klasično nepoznavanje Tesle od jednog inžinjera koji je čak pisao komentare, i niko mu nije rekao ni riječi jer su valjda oni jedini Bogom dani da se bave Teslom, jer oni su jedini „stručni“ i „sve znaju“, a svi ostali su „manipulatori“ i „kvazinaučnici“. Uzmite ČLANKE i PREDAVANJA Nikola Tesla iz Zavoda za udžbenike (Bg, 1996, 2006, 2016) i uvjerite se. Nebojiša se uvjerio. Taj inžinjer se nije udostojio ni kad je već to pomenuo da obrazloži Ajnštanovu teoriju niti etar, ali je „znao“ da je Tesla „prije Ajnštajna“ odbijao etar. I šta sad? Mogli bismo da diskutujemo o tome ko zapravo uistinu poznaje Teslu spram onih nabubanih hronoloških podataka i rada patenata čime se isključivo bave inžinjeri, i da se zadržimo na tome.

  Možete da se ljutite na nas „prevarante“ i „manipulatore“, „kvazinaučnike“, ali duhovna strana se objašnjava kroz nauku. Znam da to boli materijalističke naučnike zapečaćene vaspitanjem isključivo materijalističkog sagledavanja (zarobljeni duh i um = zabetonirana svijest koja isključuje napredak), a to nije bio Tesla. Znam da to još više „vrijeđa“ zemaljsku crkvu. Ali, to je njihov problem auto/projekcije.

  Nema nikakve „mistifikacije“, nego logike i to sam preduprijedio jednostavnim primjerom rastvaranjem u vodi. To što je neko isključiv i jednosmjeran u tome, nemam problem sa tim.

  Srdačan pozdrav

  • Аца Says:

   Господине Владимире,

   ни са вама не желим даље да разговарам због неколико разлога.

   1. Написали сте есеј одговарајући на моју, од ваше стране измишљену, тврдњу о цитату из драме. То не тврдим ја него професор Абрамовић. Дакле нисте се потрудили да правилно прочитате оних мојих неколико реченица пре него што сте есејом одговили на њега.

   2. Дозвољавате себи да тврдите да сам искључио духовну страну себе и ту сте потпуно промашили, што ставља под сумњу и остале ваше тврдње. Осим тога целу дискусију чини бесмисленом то што долазите до закључака о некоме само на основу ваших претпоставки.

   3. Фрљате се терминима говорећи да атом није снимљен и то користите као аргумент, а када ја кажем да ни ЕМГ таласи нису снимљени онда кажете да су детектовани и тако се играте речима банализујући суштину. Па човече, атом је доказан у многим експериментима исто као што су таласи детектовани, али нису фотографисани ни једни ни други а то кажем јер је вама фотографија као доказ веома важна.

   Играјте се ви духовности и науке али без мене јер са вама нема разговора због претходно изнетих чињеница.

 7. Vladimir Says:

  Gospodine Aco,

  Ja se „ne igram“. Za mene fotografija nije važna, jer da jeste ne bih uzimao eksperimente, a eksperimenti dokazuju i ja sam se na njih osvrnuo jasno van linkova, već u tekstu. Pa i cvijet je dokaz atoma na neki način zbog fotosinteze. Tako da ste Vi taj koji je izbanalizovao samo moj osvrt po pitanju snimka. Pobogu, pa da je meni fotografija toliko važna ne bih se bavio etrom, nego bih ga odbijao samo zato što „nije snimljen“. Ja činjenice dadoh i u linkovima, a to je vama takođe „igra“.

  Što se tiče drugog, Vi ste izokrenuli priču, jer Vam ja tražim dokaz pa i toga što je Abramović rekao za citat. Dakle, dokažite tvrdnju, i provjerite Abramovićevu, i da li je to plod mašte Pešića, a ne da tvrdite isključivo ono što mislite etiketirajući druge. A od skoro znam i ja od Fraksona da je Abramović pomenuo to, ali ni Frakson ne zna izvor na koji se pozvao pomenuti. Kako god, citat valja staviti uz naznaku da je vjerovatno Teslin iz nekog intervjua ili članka, jer Tesline riječi još nisu sabrane i publikovane na jedno mjesto, pa otuda imamo i Teslin članak o 21 vijeku kojeg nema u publikaciji Zavoda za udžbenike, ali ga ima kod Aleksandra Milinkovića. Za patente isto važi, za intervjue isto važi.

  A oko kontaktiranja, to vaše durenje pokazuje samo Vašu slabost. Iz te Vaše slabosti ide i ona podmetačina da se Tesla „mistifikuje“. Vjerovatno se i Njegoš bavio mistifikacijom kada je u „Luči mikrokozmi“ koristio pojmove: atom, elektrizam, magnetizam, sveti magnet, vječnost, beskonačnost, besmrtnost u objašnjenju pojavnog Svijeta i van religijske strane u pomenutom spjevu. „Mističnost“ je samo stari izraz za nerazumijevanje.

  Naravno da Vi i ja ne treba da razgovaramo, upravo zbog prethodno iznijetih činjenica. Ja razumijem Vaš ugao gledanja, ali Vi ne prihvatate moj zbog isključivosti. Zato mi fotografiju pokvareno vadite iz konteksta da bi mi isključivo naštetili, a Vaše durenje zabetonirali. Pa svaka Vam čast. Tako se ponašaju samo političari u Skupštini kada dodaju nulu na nekom iznosu da ocrne protivnika, a onda tom protivniku kažu isto što i Vi meni: „Bilo Vam je teško da pročitate“, jer mi nemate dokaz Abramovićeve tvrdnje što sam Vam jasno tražio, ili citata iz Pešićeve drame sa sve izdavačem. Pa kome je sad teško čitat ne znam. Znam samo da ću doć do Pešićeve drame i provjeriti. Dakle, ne znate a etiketirate druge, i izvlačite iz konteksta da bi drugu stranu sveli kako tobož „banalizuje“ i „igra se“. Pa politikant ste rođeni za Skupštinu. 🙂

  Svako dobro

  • Аца Says:

   Па када немате аргумената онда вређате и измишљате при чему мени то импутирате.

  • Аца Says:

   И ја да вам доказујем тврдњу проф. Абрамовића?!?! Па то питајте Небојшу али да, нисте прочитали ко је шта написао.

  • Небојша Says:

   Ацо,

   Ским се ти свађаш?

   Ти измишљаш да те неко вређа, нико те овде у коментарима није вређао. Ако тврдиш да те неко вређа, цитирај то, да видимо те „увредљиве“ речи, а ако не цитираш где се види да те неко заиста вређа, значиће да измишљаш….

   Ко тебе уопште и тера да доказујеш тврдњу проф. Абрамовића, да ли је тачна или не?
   Нико те овде у том правцу није терао, сам си се јавио да коментаришеш, тако да постављаш бесмислена питања…

  • Аца Says:

   Нећу ништа да коментаришем већ само да цитирам (везано за неке увреде и „доказивање“), а очигледно је да је сваки даљи разговор бесмислен:

   1. – „Isto tako, Vi navodite da je to iz Pešićeve drame, a da ne citirate dramu, što bi trebalo ako već insistirate na 100% istine. Treba da dokažete Vašu tvrdnju nama. Zašto to ne uradite ako ste već 100% sigurni i 100% znate?“

   2. – „jer Vam ja tražim dokaz pa i toga što je Abramović rekao za citat. Dakle, dokažite tvrdnju, i provjerite Abramovićevu, i da li je to plod mašte Pešića,“

   3. – „Zato mi fotografiju pokvareno vadite iz konteksta da bi mi isključivo naštetili, a Vaše durenje zabetonirali.“

   4. – „Pa politikant ste rođeni za Skupštinu“

  • Небојша Says:

   Ја у том цитираном не видим никакво вређање, већ само одређњене тврдње. Рећи некоме да је политикант није вређање. Ти само тражиш разлог да се искључиш из ове дискусије, јер си наишо на танак лед, и сад треба све да испадне као да те неко вређа…

  • Аца Says:

   Ти одлично знаш због чега прекидам сву комуникацију и сада то злоупотребљаваш провоцирајући ме.

  • Небојша Says:

   Ја Ацо видим да ти не прекидаш комуникација, јер стално се јављаш изнова, и коментаришеш…

 8. Vladimir Says:

  Za @Аcu izvor – prenosim samo dio Teslinog intervjua iz avgusta 1896. godine:

  „…Svedok ste smrti svog oca ili majke i ponovo prolazite kroz iste patnje. Poimate neizmerni ponor koji vas odvaja od njih. Tada vas obuzme strašna čežnja da ponovo budete s njima. Znate da ih je nemoguće vratiti, ali nema veze, IZUMISLIĆETE nešto, otkriti NEKU SILU KOJA ĆE PONOVO SJEDINITI RASUTE MOLEKULE DA OPET STVORE ONA DIVNA, VAMA TAKO DRAGA OBLIČJA…Tako vas vaša imaginacija vodi od tuge do radosti, iz rada u igru, i sav taj svet je večito prisutan, večito na raspolaganju vama na užitak i prosvetljenje, po vašoj želji i zapovesti.“
  (Nikola Tesla, intervju avgusta 1896. godine, iz knjige „Tesla-izumitelj električnog doba“, autor V. Bernard Karlson, Akademska knjiga, Novi Sad, 2015, str 246.)

  Dio Teslinog nekrologa povodom smrti Vestinghausa 1914. godine:
  „Volim da se sećam Džordža Vestinghausa onako kako mi je delovao 1888. kada sam ga video prvi put. Ogromna energija tog čoveka samo se delimično pretvorila u svoj kinetički oblik…“
  (Nikola Tesla, iz knjige „Čarobnjak-život i vreme Nikole Tesle, biografija jednog genija“, autor Mark Sajfer, Stylos, Novi Sad, 2006, str 394.)

  Pitam se, gospodine Aco, da li i sada mislite isto da su Tesline riječi da „smrt ne postoji“ plod nečije fikcije, izmišljotine, manipulacije?

 9. Vladimir Says:

  „U dusi sam duboko religiozan i stalno sebi pruzam zadovoljstvo verovanjem da najvece misterije naseg postojanja tek treba da budu shvacene. Uprkos dokazima za suprotno, sama SMRT MOZDA NIJE KRAJ ove divne metamorfoze kojoj prisustvujemo. Na taj nacin uspevam da odrzim um netaknutim, da se ucinim otpornim na nedace i da dosegnem toliko zadovoljstvo i srecu da mogu da izvucem nesto dobro i za najtamnije strane zivota, iz velikih zivotnih muka.“
  Nikola Tesla

  (iz knjige: Mark Sajfer, „Čarobnjak – život i vreme Nikole Tesle, biografija jednog genija“, Stylos, Novi Sad, 2006, str 414.)


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: