Немачки научник Александер Корб негира геноцид над Србима у НДХ!


Извор Двери
Пише: Владимир Умељић

Владимир Умељић: На делу је промена у немачкој историјској науци: у НДХ, по новим „истраживањима“ није извршен геноцид над Србима!

Александер Корб - типичан "научни" представник запада који негује култ лажи и обмана према словенским православним народима (Срби, Руси и остали....), у свим битним делатностима које се тичу политичке сфере, сфере званичног дискурса, нарочито званичне "историје", итд...

Александер Корб – типичан „научни“ представник запада који негује култ лажи и обмана према словенским православним народима (Срби, Руси и остали….), у свим битним делатностима које се тичу политичке сфере, сфере званичног дискурса, нарочито званичне „историје“, итд…

Немачки историчар Александер Корб на Хумболтовом Универзитету у Берлину с највишом оценом summa cum laude одбранио је докторску тезу из области историјских наука под насловом „У сенци светског рата. Масoвно насиље усташа над Србима, Јеврејима и Ромима“. Његове радикално нове тезе гласе:

 1.   у тадашњој хрватској држави 1941–1945. „није се догодио геноцид над Србима“;
 2.  клерикална компонента (хрватски католички клир и Ватикан) „није играла никакву битну улогу“ при масoвном насиљу над Србима у хрватској држави 1941–1945, тако да је и насилно покатоличавање Срба имало „искључиво секуларни карактер“.

Корб, дакле, улази у радикалну колизију с огромном већином свих досадашњих научних радова и њихових закључака.

Ова анализа поставља Корбове тезе на проверу с три тачке гледишта: а) научно-историјске, б) језичко-филозофске (теорија дефиниционизма), и в) политиколошке.

Научно-историјски гледано, Корб бира једностран, селективни приступ овој проблематици и већ на почетку драстично редукује тј. искључује енормни део примарних историјских извора и научне литературе. Томе припадају сви српски извори, закључно са сведочанствима преживелих српских жртава, с образложењем да су иста или „српско-националистичка“ или „српско-комунистичка“, све изворе сведока-очевидаца из редова тадашњих окупатора – немачких нациста и италијанских фашиста – с образложењем, да су исти „српско-националистички“ или „српско-комунистички“ манипулисани, као и све примарне историјске изворе и научну литературу, који сведоче о улози хрватског католичког клира и Ватикана, јер су „антиклерикални“.

Језичко-филозофски, Корбов доказни поступак недвосмислено припада принципу „узурпација власти над дефиницијама и психагогијама“, који теорија дефиниционизма препознаје као покушај интересног редефинисања, виртуализовања стварности и психагошког етаблирања те нове „стварне стварности“ у свести циљне групе путем њене интернализације. Корбов рад је тиме пре релативистички језичко-филозофски трактат у научно-историјским хаљинама, него научна историјска студија.

Политиколошки се може констатовати, да је и његовим неспорним трудом промена парадигме у немачким друштвеним и хуманистичким наукама достигла нови квалитет, сасвим други ниво самовољне и виртуелне рефлексије стварности.

Анализу Владимира Умељића, која је првобитно објављена у Зборнику Матице српске за друштвене науке бр. 141 прочитајте преко доњег линка:

Владимир Умељић: Промена парадигме у Немачкој историјској науци: У хрватској држави 1941–1945. није
извршен геноцид над србима?

Скини студију

7 реаговања to “Немачки научник Александер Корб негира геноцид над Србима у НДХ!”

 1. Miro Says:

  Цивилизованом човјеку није потребно доказивати о геноциду из 2. св. рата. Младима је то потребно а посебно нагласити да су данашња времена времена лажи подвала у служби Сотоне. Такав слуга је и овај Корб. Жалим га.

 2. Jelena Protić Says:

  konclager-doneckoy-oblasti.html
  Strasno!!! Koncentracioni logor ili nova „zuta kuca“??!

 3. Elizabeth Milenkovich Says:

  Nista neobicno. Hrvati i njihovi Svabe uradice sve sto je susta laz. Moja familija koja se preselila iz USA da bi ziveli u svom rodnom kraju , stradali su u Glini od tih zveri i zlocina najvecih u proslom veku.

 4. Milosh Milenkovich Says:

  Ово што је овај написао је ноторна лаж, превара и обмана, и нема никакву историјску вредност. Ово није научно дело, ово је пропаганда запада и ватикана, чији је циљ демантовање историјских истина. Сви су се дигли против Срба, али заборављају да су Срби пре 100. година срушили две империје. Нека се добро пазе, јер Бог три пута спасава! БОГ ЋЕ ОПЕТ ДА СПАСЕ СРБИЈУ! ЖИВЕЛА СРБИЈА! А о Империји, нека Бог реши најбоље за напаћено човечанство.

 5. Sasa Says:

  Ma ko li je da mi je znati ta individua koja je dala minus?

 6. Moć Srbske Nemoći Says:

  ..bolje bi mu bilo da je doktorirao na temu
  EVROPSKO ZVERSTVO NEMA BUDUĆNOST

 7. Аца Says:

  Наравно, ми ћемо да ћутимо исто као када су Милошевића ставили у музеј ратних злочинаца заједно са Хитлером, Гебелсом и осталим злотворима.


Затворено за коментаре.

%d bloggers like this: