Блог рођендан – Седам година постојања блога (сајта) „Небојша“


Драги посетиоци,

Ухххх… ко би реко….

На данашњи дан, пре седам година (20.03.2007.) отворио сам себи на бесплатном WordPress сервису (хостинг) бесплатан блог, дакле, ништа не плаћаш, само радиш. То је велика ствар за обичног човека попут мене, који нема никакав приступ на државним и локалним медијима, попут хиљаде истих, где би могао да каже коју реч, јер свима нама обичним људима је мука од оних који уместо нас из народа „заступају народ“ на медијима, телевизијама.

До данас на овом блогу објављена су 1184 чланка, уз 7221 пратећа коментара. Број посета до данашњег дана је солидан, а он је: 1.909.911. Рекордан број посета у једном дану је: 7179.

Сећам се једног мог покушаја, мислим да је то било 2007. да у мом Бору на локалној телевизији ТВ Бор, коју плаћамо ми борани, кажем коју реч о покушају велике пљачке РТБ Бора путем „приватизације“», то је била она ситуација са румунском фирмом „Купрум“, која је требала да купи РТБ Бор за време владавине тог чувеног „поштењачине“ и „патриоте“, сад пропалог Коштунице, који је тад био председник владе Србије (од 3. марта 2004 — 7. јула 2008.), а у тадашњој „приватизацији“ РТБ Бор и покушају пљачке, учествовала су и 5 министра из његове владе, на челу са Миланом Париводићем, који је у то време био министар за економске односе са иностранством и координатор Министарства финасија, и као такаве био је, у име владе Србије, главни и одговорни када је склопљен криминални и пљачкашки купопродајни уговор са Купрумом о приватизацији РТБ Бор, који је срећом убрзо пропао, па РТБ није приватизован. А он човек, иако има завршну реч, и пре свега одговорност, јер ставља потпис на уговор, он није појма имао шта пише у том уговору, да ли је нешто на штету РТБ Бор и државе, или не, јер то су по њему „технички детаљи“ које он није у обавези да зна, јер „то је посао агенције за приватизацију“, а не његов, „јер није добио хонорар за то“ (а чекај, зар ти немаш плату као министар?), а човек потисује уговор у име државе Србије?!!

Направио сам један кратак прилог о том криминалном циркусу, дао сам најбитније детаље и поставио то на Ју Тубе, овде». Али пре тога, пре обог потписивања купопродајног уговора са „Купрумом“, одлучих да покушам да на локалној ТВ Бор кажем као грађанин нешто о томе, звао сам телефоном тадашњу главну уредницу ТВ Бор, објаснио јој шта желим и она ми рече: „Дођите„.
Ја дођох, покуцах на врата, објасних да сам се најавио, и уредница ме одмах упита:
Ко вас шаље„?
Ја одмах укапирах да је она првобитно мислила да ме неки страначки шеф шаље да дам неко саопштење, па ми је зато рекла да дођем, но пошто нисам члан ни једне странке, нити ћу икада бити, ја јој рекох онако шаљиво:
Ја га шааљем.“
уз објашњење да нисам члан ни једне странке, али да као грађанин имам права да се појавим у медијима, јер општински медије и финансирају грађани итд… итд…
Уедница ми затим рече нешто овако, у ироничном стилу:

Да, разумем вас, грађани имају права на то, али знате какви су грађани: нервозни су, незадовољни, воле да опсују, а то није баш згодно...“

И нормално, није ми допустила да се појавим на ТВ Бор, без обзира што сам ја рекао да не псујем, да умем да причам и да склапам реченице, но није ништа вредело. Наравно, и ја сам био свестан да нема вајде од свега, али барем сам хтео да покушам, да уствари видим како функционише та медијска машинерија.

Све у свему, интернет са блоговима, сајтовима, разним форумима, даје шансу грађанину да се искаже, да изнесе своје ставове и мишљења о ситуацији у друштву, да пише о било чему што пожели, али да буде и одговоран за то, зато сам ја и одлучио да пишем под препознатљивим идентитетом, под пуним именом и презименом, да објавим и своју фотографију, да се не кријем иза неког безвезног надимка и да га тако без икаквог идентитета користим да причам свашта, нетачно и без икакве одговорности, што анонимност аутора допушта.

Трудио сам се да на свој специфичан начин писања, отворим људима очи за многе ствари, да их подстакнем на бунт, бунт слободарског духа, да сами мењамо нашу судбину и утичемо на њу, и баш сам се свих ових 7 година из петних жила посветио томе, често занемаривајући и приватни живот, будући да овај посао тражи целог човека, јер све живо радим сам, скоро без одмора. Такав сам ја, у овим тешким временима, на првом месту ми је борба за опште добро, немам онај ситно-шићирски интерес да гледам само себе, јер како појединцу може бити добро, чак и да он лично живи добро, ако све више и више људи из његовог окружења живи лоше, пропада, људи луде, захвата их депресија, умиру, а ти „живиш добро“?! Тада се губи смисао свему, јер живот ван људске заједнице није ни живот. То све што мислим, може добро објаснити она песма: „Прво су дошли…“:

„Када су нацисти дошли по комунисте,
ја сам ћутао;
јер нисам био комуниста.

Када су затворили социјалдемократе,
ја сам ћутао;
јер нисам био социјалдемократа.“

Итд… итд…

И на крају дође Дара и теби да узме меру, дођу и по тебе, одведу те… и сад више нема ко да се буни, дефинитивно. Код мене се у животу неке ствари и одвијају у циклусима од по 7 година, или 14. Седам година сам у овом фазону, седам у оном и све тако…
Дакле, по мени, да би неко друштво живело добро, у просперитету и хуманости, сваки појединац би требало на првом месту да има на уму опште добро, и да буде спреман на личну жртву борећи се за бољитак у друштву, а то не треба да се схвати буквалистички, да се сад попнеш на зграду и одмах скочиш са ње да би доказао да си патриота који се жртвује. Бити спреман на жртву не значи и обавезно да ћеш бити жртва, јер наравно, и поред тога што ти је на првом месту опште добро, ти ћеш успут водити рачуна и о себи, породици, па сад ако баш страдаш, тако је живот хтео, али… живео си као слободан човек, а не као роб, који је иако „жив“ у ствари мртав, зомби.

Ето, издржах ових 7 година, али као и код многих, ушао сам у неке тешке и неизвесне егзистенцијалне комликације, па се морам више посветити себи и спашавању своје егзистенције, али сада ми је некако лакше, јер иза мене стоји мукотрпан седмогодишњи рад, одређено дело, шта год ко мислио о томе.

Наравно, ја се не жалим, само објашњавам свој живот, све је ово мој избор, потпуно свестан. Од сад ћу да радуцкам колико могу, до краја марта треба да напишем једну моју кратку анализи мартовских „избора“ 2014., јер спрема се финале, на власти су се учврстили егзекутори и гробари Србије, и ако се не побунимо и не доведемо патриоте на власт, збрисаће нас, без милости! Нас, наше породице, наше мајке, сестре, браћу, очеве, децу, пријатеље… али, да не дужим, о томе ћу писати нешто шире у том будућем тексту, до краја марта. Пре него што поставим музику коју волим, рећи ћу вам још да сам напрвио контакт са господином Тодором Вулићем, човеком који на оригиналан начин проучава и истражује историју, јер се по њему у историји ништа не догађа случајно, већ у одређеним временским ритмовима, циклусима.

Наиме, др Вулић је, за разлику од класичних историчара који историју третирају као мање-више хаотичан след случајних догађаја, у својим истраживањима доказао да то нипошто није тако. Он у својим књигама тврди да је историја објективно нужан и закономеран процес, који се одвија по одређеним временским ритмовима. Утврдио је, проверавајући нашу историју, и историју других нариода, да постоје више ритмова по којима се разна збивања понављају. Али, ти ритмови се изводе из једног математичког образца, затим, они се међусобно допуњавају, комплементарни су, и тако заједно чине мрежу тих историјских збивања, и затим каже:

„Значи, ако имамо неку историјску годину, она по једној ритмици наслеђује једно збивањеа из тамо неке претходне године, друго збивање по другој ритмици из неке друге године, и онда сва та збивања се стичу по тим временским ритмовима, градећи сад тај један мозаик догађаја за актуелну неку годину, која може да буде и 2008. година…“

То што господин Вулић прича поставио сам на Ју Тубе, овде», а кад то погледате, биће вам јасније о чему се ту ради. Ја сам за њега чуо пре неколико година када је гостовао код Слободана Живковића у емисију „Субјекат“ из 2009., али заборавих за њега, све до пре неки дан, када га је, гостујући у емисији „Инфо-Ратници“ код Биљане Ђоровић, поменуо професор Радишић, и Вулићево предвиђање од раније, а односи се на то да ће Руси поново задобити Крим у свом окриљу 2014. што се знамо и десило. Ево шта је др Радишић рекао:

„… Уосталом, постоје такозвани „историјски циклуси“. Овде код нас постоји научник, ајде не знам како би рекао, истраживач у сваком случају. Тодор Вулић који је написао једну књигу, у којој је, између осталог 2012. године писало да ће Руси 2014. изаћи на Крим, односно да ће изаћи на Црно море, а написао је и шта ће се 2023 године догодити…“

Др Вулић је то предвидео да ће се то десити на основу својих специфичних проучавања ритмичких циклуса у понављању догађаја кроз историју, и када се тачно проуче закономерности у мрежи разноразних догађања и понављања кроз време, у историји, тада се могу и предвидети неки догађаји који ће се тек десити, на основу ових временских ритмова и њихове закономерности у понављању. То ме је све поново заинтригрирало, па сам убрзо нашао контакт на интернету за др Вулића, и ступио у контакт са њим, затим ми је он послао 3 текста која ћу објавити крајем марта-почетком априла. У једном од тих текстова, о почетку трећег светског рата, помиње се и тај податак за Крим, а тај текст господин Вулић је писао 2009. А сви смо свесни, да после намерно изазване кризе са Украјином, где је запад са САД на челом дебело умешао прсте и све организовао у Украјини, да више ништа неће бити исто, поготову што су и Руси индиректно преузели Крим, који је и био у њиховим рукама све док га Хрушчов неје „поклонио“ Украјини 1954. Дакле, са припајањем Крима Руској Федерацији после референдума на Криму 2014., више ништа неће бити исто, више нема повратка на старо, трећи светски рат улази у другу фазу, кроји се нова геополитичка карта света, а запад и нацисти IV Рајха, биће поново поражени!!

По прогнозама господина Вулића, Србију ће заобићи трећи светски рат, нећемо бити директни учесници, нама се 1941. година већ догодила приликом бомбардовања 1999. а веза за то је Слободан Милошевић и његово рођење, будући да се он родио 1941.,али о томе отом-потом, време је да уз мало музике, прославимо овај мој блог рођендан, а почећемо са музичком легендом Бора, Владаном Вучковићем Пајом и његовом предивном инструменталном музиком…!

Пазите се, чувајте се, волите се!
Поздрав свима!!

Владан Вучковића – Паја, легенда Бора
Инструментал: „Марс“, „Ила-Ила“, „Београд“…

Ју Група – Опасно те волим

Линк ка видео прилогу на YouTube
Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

Галија – Ти можеш све

Линк ка видео прилогу на YouTube
Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

Неда Гаврић – „SPENTE le STELLE“

Линк ка видео прилогу на YouTube
Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

Етно – Слободан Тркуља и Балканополис, албум: „Краљевство Балканополис“

Линк ка видео прилогу на YouTube
Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

Етно- Светлана Стевић Вукосављевић: Књигу пише турски царе

Линк ка видео прилогу на YouTube
Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

26 реаговања to “Блог рођендан – Седам година постојања блога (сајта) „Небојша“”

 1. zoran perunovic Says:

  Cetitam i srecno!

  • Небојша Says:

   Хвала Зоране.
   Поздрав!

  • Небојша Says:

   Хвала Вам Марија!!
   Поздрав!

 2. Marija Says:

  Честитам!
  Желим Вам да наставите и да трајете!

 3. freedom Says:

  Време: 20.3.2014 22:24, freedom пише: > > Време: 20.3.2014 22:06, freedom пише: >> >> >> >> ——– Изворна порука ——– >> Тема: Re: [Нови чланак] Блог рођендан – Седам година постојања блога >> (сајта) “Небојша” >> Датум: Thu, 20 Mar 2014 21:50:26 +0100 >> За: freedom >> У-одговор: freedom@medianis.net >> Прима: Небојша >> >> >> >> Nebojisa, sad sam se vratio sa knjizevne veceri povodom 30 godina od >> naseg velikog pisca niškog po korenu, a narodnog po mudrosti Duška >> Radovića.Bili su i mnogi njegovi savremenici, tj saradnici, Dobriica >> Erić, Ljubivoje Ršumović, …i jos mnigi drugi Moša Odalović, >> Slobodan Stanišić,Vladimir Andrić,Dušan Pop Đurđev, Tode Nikoletić… >> kao i oni koji su radili sa njim emisije za decu, poletarac, i >> potonji pesnici, njegovi poštovaoci i sledbenici.Prijatno veče , >> podsećanje, odavanje počasti, trganje od zaborava, uz izdanje po neke >> pesme u jednoj knjizi o Dušku radoviću, i o onome na šta ih je >> inspirisao. >> Čestitam i tebi veliki jubilej, sedam godina teškog i napornog rada, >> na osvešćivanju, i povezivanju ljudi sa mnogim istinama i >> istomišljenicima. To ljudima u otudjenim i siromaštvom okruženoj, >> okuženoj nebrigom sredini mnogo više znači nego što možemo i >> pretpostaviti.Želim ti da još dugo radiš, imaš dobre goste kao pisce >> i teme u na tvom sajtu i blogu.A da bi to podtigao treba ti malo i >> tempa umerenosti, što se intenziteta rada tiče.Da ne bi došlo do >> prevelikog zamora. >> Uskoro treba biti objavljena jedna interesantna knjiga iz oblasti >> istorije SKADAR, prof.dr Kaplana Burovića, ovde u Nišu.Možda si čuo >> za njega.Ako nisi molim te da se zainteresuješ jer on to i zaslužuje, >> makar po mom skromnom mišljenj.Ako se slažeš drugom prilikom i to >> uskoro, ću ti o ovoj temi napisati još nešto, što je i te kako bitno >> za naš narod. >> Još jednom čestitke i srećno za mnogo godina, >> srdačan pozdrav Miro Đorđević >> Време: 20.3.2014 18:12, „Небојша“ пише: >>> WordPress.com >>> Небојша posted: „Драги посетиоци, На данашњи дан, пре седам година >>> (20.03.2007.) отворио сам себи на бесплатном WordPress сервису >>> (хостинг) бесплатан блог, дакле, ништа не плаћаш, само радиш. То је >>> велика ствар за обичног човека попут мене, који нема никакав приступ >>> на д“ >>>

 4. Gordana Ana Says:

  Ja sam ti vec cestitala.
  Cuvaj se… i srecno!

  • Небојша Says:

   @freedom,

   Драго ми је да је одржано књижевно вече поводом нашег великог писца, песника, новинара и афористичара, нишлије Душка Радовића који је заиста био изузетан и свестран. Да, чуо сам за академик Каплана Буровића, ти ми пошаљи то што имаш о њему, а ја ћу то објавити кад имам времена.
   Хвала ти на честиткама и подршци за мој рад, видећемо како ће даље ићи, живот је постао непредвидив, али да ништа не прејудицирам, време ће показати своје.

   Срдачан поздрав.

   @Gordana Ana,

   Да, јеси.
   Чуваћу се.
   Срећно и теби!

 5. Гумник Минђаравић Says:

  Срећно теби и нама!!!

  • Небојша Says:

   Гумник Минђаравић,
   Хвала.
   Поздрав!

 6. Dare Says:

  Svaka cast, samo napred!

  • Небојша Says:

   Хвала.
   Да.
   Наравно.
   Поздрав…!

 7. gavrilo Says:

  srecna godisnjica pa ziveo ti i blog jos 100 god.
  hvala na svetlima istine i uteha nam je u ova smutna vremena..
  ps, a i pesma nas je odrzala njojzi hvala..ona izvorna srpska junacka i casna…

 8. tomka Says:

  Nebojša, čestitke i svako dobro od ❤ i veliko hvala za dosadašnji trud 🙂

 9. dmitras Says:

  Žao mi je što malo kasnim, ali dva dana sam spasavala kompjuter. Pridružujem se čestitkama i izražavam zadovoljstvo što te poznajem, Nebojša. Radiš veliku stvar džući glas, kamo sreće da je više onih koji su na to spremni, kao i onih koji su sposobni da sagledavaju svoje dobro u kontekstu dobra zajednice. Želim ti još više poseta i još više dobrih tekstova i priloga!

  • Небојша Says:

   @dmitras,
   @tomka,
   @gavrilo,

   Од Срца свима вама хвала ❤ ❤ ❤ на лепим речима које сте издвојили за мене, на вашој подршци и честиткама!
   Ево једне лепе песме за све нас…

   Група „С времена на време“ – Мој свет

   Линк ка видео прилогу на YouTube
   Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

 10. Sasa Says:

  Nebojsa cestitke i samo tako nastavi.Zelim ti svu srecu za daljni rad ali i zivot.

  • Небојша Says:

   Sasa,

   Хвала на честиткама и лепим жељама.
   Поздрав!

  • Небојша Says:

   Amazing Galloping Horses (Коњи у галопу – предивно!)

   Линк ка видео прилогу на YouTube
   Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

 11. Slobodna Net Publika Says:

  Kada se stave na jedan tas svi jednosmerni režimski mediji preko kojih političari „misle“ u ime naroda a na drugi BLOG NEBOJŠE JOVANOVIĆA (DŽONSONA)..spadne povez od očiju BOGINJI PRAVDE I ONA PROGLEDA..
  ..postane joj jasno da je ceo svet gledao svo vreme..
  ..a za samo sedam godina istorije na internetu ISTINA SE ISPOD,VEKOVIMA ZATRPAVANA LAŽIMA,UZDIŽE KAO SVETAČKI OREOL IZNAD GLAVE PROGLEDALOJ PRAVDI.
  ..PRED OČIMA SUDA SVETSKE JAVNOSTI.
  Hvala Nebojši Jovanoviću što si radio pravu stvar i neka te mudrost čuva u zdravlju i radu bez cenzure
  i bez kraja u svetu.. 🙂

  • Небојша Says:

   Slobodna Net Publika,

   Еј, где си лесковчанин! 🙂

   Хвала и теби на лепим речима, лепим жељама и подршци!
   Желим ти свако добро, да будеш здрав, то је сад за све нас најбитније.

   Ево нешто за тебе…

   Тесли у Славу! Његова Ера тек долази…!

   Линк ка видео прилогу на YouTube
   Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

   Поздрав…!

 12. * Says:

  Hvala na zahvalnici 🙂
  ..ovde kažu kude se putuje ne se kazuje..
  al’ uglavno sam u Kosmosu u orbitu oko Sunca u automatkom režimu pilotiranja..nego mislim da će jednog dana Tesla moći celu planetu da teleportuje u neki kutak svemira kao Eldridž.. a umesto Sunca bi će i svetla i toplote iz gravitacije..klima će biti bez vetra a tehnologija antigravitacijska samo navučeš kao pojas za spasavanje i letiš gde ti treba..industrija će biti bez pogona samo kao kopir aparat za masovno kopranje svega materijalnog itd.. šta bi sve bilo da je ozbiljno shvaćen..
  ..isti če mi klik end.

  • Небојша Says:

   Да…

 13. sale Says:

  Samo napred , ja uvek citati i pratiti kad god mogu !!
  Samo pametno i cuvaj se !!
  Pozdrav !!

  • Небојша Says:

   sale,
   Хвала на подршци.
   Поздрав.

 14. donsaki Says:

  Извини на кашњењу! Да нам Ти уз благослов Божији доживиш и прославиш уз пуно љубави и среће још пуно оваквих рођендана!!! Све нај,нај,нај брате наш. 🙂

  • Небојша Says:

   donsaki,

   Ма нема везе, какво кашњење 😉

   Хвала ти на подршци и лепим речима.
   Желим ти свако добро.

   Поздрав!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: