Достојевски: Словенски народи, европејство и Европа. Отпали Словени и Русија која спашава


Ко познаје како функционише људски ум, човеково свесно, подсвесно, несвесно, индивидуално, колективно, психолошко биће… он врло лако може унапред предвидети како ће се појединац и читави народи понашати 100-200 година унапред, а славни Рус, Фјодор Михајлович Достојевски, био је врх у томе.

Извор: Башта Балкана

*************

Словенски народи, европејство и Европа. Отпали Словени и Русија која спашава

Словенски народи, европејство и Европа. Отпали Словени и Русија

Шта је велики Достојевски предвидео како ће се Словени и словенски народи, Европа и Русија сусретати у будућности. Европејство и магнет Русије.

Фјодор Михајлович Достојевски (рус. Фёдор Михайлович Достоевский; рођен 11. новембра, односно 30. октобра по старом календару, 1821. године у Москви, преминуо 9. фебруара, односно 28. јануара по старом календару, 1881. године у Санкт Петербургу) је био један од највећих писаца свих времена.

Фјодор Михајлович Достојевски (рус. Фёдор Михайлович Достоевский; рођен 11. новембра, односно 30. октобра по старом календару, 1821. године у Москви, преминуо 9. фебруара, односно 28. јануара по старом календару, 1881. године у Санкт Петербургу) је био један од највећих писаца свих времена.

 

Односе словенских народа и Русије је још 1877 године прилично тачно предвидео Ф. М. Достојевски:

“Русију треба озбиљно припремити за чињеницу да ће сви ови ослобођени Словени с ентузијазмом похрлити у Европу, да ће до губитка свог идентитета бити заражени европским формама, политичким и социјалним, и да ће морати да прђу кроз дуг период европејства пре него што ишта постигну у свом словенском значењу и свом посебном словенском позиву у свеопштем човечанству. Међу собом ови земљаци ће се стално сукобљавати, увек завидети једни другима и једни против других интригарити.

Наравно, у тренутку неке ОЗБИЉНЕ НЕВОЉЕ, они ће се сигурно сви ОБРАТИТИ РУСИЈИ ЗА ПОМОЋ. Колико год да нас оговарају, сплеткаре и клеветају у Европи, кокетирајући с њом, и уверавајући је у своју љубав, они ће увек инстинктино осећати (наравно, у невољи, а не раније) да је Европа природни непријатељ њиховом јединству, била и увек ће бити, а ако они уопште постоје на свету, то је стога што ПОСТОЈИ ОГРОМНИ МАГНЕТ – РУСИЈА (прим редактора), која их све неодољиво привлачи себи, и тако чува њихов интегритет и јединство….”

Речи великог писца примерене су (и данас – примедба редактора) да у доброј мери опишу оно што се десило у већини земаља Источне Европе. Али не и у Србији и са Србима. Русија се у то уверила и то ће ући у историју наше две земље.

Извор: Из књиге Криса Хацинса у сарадни са А. Коробко, ’ПУТИН ‘ (књига је изасла у марту 2013 године). Припремила Милка Кресоја.

*************

Да, тачно је, што рече предходни писац текста….

Достојевски је изгледа промашио само код Срба, код народа који је после Руса највише страдао за слободу, јер није могао ни да помисли да уопште и може постојати такав олош и одрђена издајничка елита каква је код срба, која сваку србску крв предака и њихових потомака (палу за слободу, за Србију и Србски Род), у миру убије барем још 2 пута, и тако „припрема терен“ за будуће нове живе, свеже и фрешке жртве клања, убијања и разна друга зверства над србима.

Таква олош елита у Срба, и увек верно од западо-ватикана подржавана, можемо рећи да је инсталирана с почетком берлинског конгреса (одржан од 13 јуна до 13 јула 1878). Олош се намножио свуда: политичари, странке, „интелектуалци“, наука, образовање, медији, полиција, војска, тајне службе, а где све не?

Са њима разасутим у свим институцијама власти, како на локалном тако и на државном нивоу, Србе као народ чека само нестанак, како биолошки, још више идентитетно, у главама, жив си… а мртав си.

Кажу да су некад Срби у најтежим моментима узвикивали:

„Боље гроб, него роб“

Да, но данас је за већину срба преовлађајуће:

„Боље бити роб, него Србин“

Надајући се, да ће олош елита одједном сама од себе да се преокрене, да од окорелих велеиздајника постану патриоте. Србски владајући олош (са свим својим свитама и камарилама), превазишао је сву олош што меже имати неки народ, ова србска се непрекидно развија и сладострасно „цвета„, буја.

Ако се Срби као народ не освесте и пробуде, неће им помоћи ни Бог, ни Руси.
Бог помаже само онима који себи помажу, а такође и Руси.

Не ради се више о Србској елити, част појединцима који су свесно од стране власти гурнути на маргини и ван институција где се одлучује ( и пре свега из медија), питање је да ли се србски народ може освестити, пробудити, покренути?

Да ли то жели, право је питање?

И да тако освешћен и пробуђен, створи потпуно нову елиту, која је присутна у србском народу. Срби су увек имали своје Тесле на свим пољима живота и живљења (и имаће их), ван институција власти, у народу. Њима треба раскрчити мочвару, да изађу на чист пут, и дођу на власт.

Данас је једино и главно питање ово:

Има ли измучени србски народ снаге са се усправи и покрене, или ће наставити да спава гледајући ТВ великог брата, чекајући тако нестанак…?

4 реаговања to “Достојевски: Словенски народи, европејство и Европа. Отпали Словени и Русија која спашава”

 1. lutajuca Says:

  Sve se mora gajiti… Zaista je pitanje koliko još Srba nosi u sebi slovensku dušu… Mnogo je i dugo ugušivana, perfidno,na razne načine…

 2. Gordon FlashSTAR Says:

  *Srbija SRBSKOG NARODA*
  je najjača odbrana života sveta od ludila!
  Ko brani od ludila sebe najviše brani ceo svet ..branila je evropu od azijskog ludila a rusiju od evropskog ludila..i još brani! ..svima treba znanje srbske pameti bez koje nemogu ni u ludilu sa sobom da vladaju..SAMO SRBI NISU U ZABLUDI,ZNAJU KOJE ZNANJE NEDOSTAJE,BEZ KOGA JE UZALUDAN ŽIVOT I VLADAJUĆEM LUDILU SVETA.
  ..očajnička je zavisnost ludila od vođstva Srba..i VIDITE DA KAKO NESTAJU SRBI U SVETU,TAKO NESTAJE I SVET U SVOJEM LUDILU ..kad je rat,brzo i mnogo, kad je primirje, sporo i pomalo..i nije samo Dostojevski pogrešio,pogrešio je i Tolstoj,ne postoji MIR..postoji samo RAT I PRIMIRJE ! ..kada Srbe napadne svetsko ludilo RATOM,Srbi životom brane od ludila više SVOJE ZNANJE !..bez kojega ni jedno ljudsko biće nemože biti čovek ! a NIJEDNO BIĆE PA NI LJUDSKO NEMOŽE OPSTATI AKO NIJE ČOVEK !!! ..u velikoj je zabludi kao u živom blatu svet ludila..
  _________________________________________________________________________
  ………………………………….*NI-ŠTA NESAVRŠENO NEMOŽE OPSTATI*
  ……………………………………………….*PRESUDA je PRAVDE*
  ******NJegovog*Beskonačnog*Veličanstva*KOSMOSA*E_TARa*LO_GhOstA*APSOLUT*********
  __________________________________________________________________________

 3. Milutin Says:

  Једина нада за србе остаје та, да ће у некој блиској будућности доћи до опште амнезије читавог човечанства, а ту се налазе и срби који морају да се врате у стање Безсловесности, што ће рећу у стање пре ПРВОРОДНОГ ГРЕХА. За општу Амнезију постоје већ услови само се чека погодно време да се до тога дође, тј. да се то представи читавом свету од кога ће сва Земаљска племена занемети, а само једно мало стадо народа, можда баш Словенских, које је и економски и културно и технолошки толико заостало за светом да ће, та *групица* људи бити путеводитељица остатку свих народа који ће тумарати по свету незнајућу уопште о себи ништа као на самом почетку Људске историје. Невидим неки други начин да се до тога дође, осим једино могуће Катаклизме која ће у једном Трену све народе света ставити у ист положај, а то стање је СТАЊЕ БЕЗСЛОВЕСНОСТИ. Сви показатељи земаљски о томе сведоче већ сада, јер је ствар измакла контроли, А СПАСИТЕЉ СВЕТА НЕЋЕ ДОПУСТИТИ ДА ЗЕМЉА ОСТАНЕ ПУСТА!

 4. TESLIJANCI Says:

  Jedina nada za svet da prestane da propada je DA SVET PRIZNA TESLU KOJI JE REŠIO SVE PROBLEME BEZ KOJIH VLADAJUĆE NEZNALICE SVOJOM „RAZVIJENOM TEHNOLOGIJOM“ SVE VIŠE SAMOUNIŠTAVAJU CEO SVET.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: