Бранко Павловић – правник: Бриселским споразумом признаје се независност Косову! Србија не треба да уђе у ЕУ!


У скорашњој емисији „Екстреми“ ( Екстреми 24.04.2013. http://youtu.be/Cm7ZSwjYzMw ) на ТВ Мост коју води и уређује Бојан Панаотовић, гости су били Бранко Павловић, представник удружења „Никад Граница“ и политиколог Данило Копривица. Било је више тема о којима се причало, почело је са КиМ-ом поводом бриселског споразума, па о недавној Пајтићевој декларацији „избаченој у незгодном тренутку“ и о развојној банци Војводине у којој су се „разне чудне ствари дешавале“.

Ја сам исеко и поставио само овај први део, где су саговорници дискутовали о бриселском споразуму, јер сматрам да је то за нас Србе и Србију, у овом тренутку најважније, да се говори о КиМ-у и одбрани Косова и Метохија од ове велеиздаје, јер од исхода ситуације са Косметом, зависиће даља судбина свих Срба, целе Србије, затим Републике Српске, па и Војводине, и разних корупција, пљачки…

Ако спасимо Космет од издаје, све ће надаље добро тећи у Србији, а ако га не спасимо, Србија ће незадрживо да тоне, да се даље разбија, распарчаваи уништава! На ред ће доћи Војводина, Рашка област итд…

Бранко Павловић – правник: Бриселским споразумом признаје се независност Косову!

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
Видео прилог можете скинути путем овог сајта.

Пре анализе ове емисије, прво треба рећи најактуелнију и најбитнију ствар. Пре референдума грађана о бриселском споразуму, око којег се ових дана с правом прича, косметски Срби, а и све патриотске организације у Србији, траже да прво Уставни суд Србије донесе оцену уставности бриселског споразума, па да се онда на основу одлуке Уставног суда, евентуално распише референдум.

Зашто евентуално?

Зато што се у референдуму о бриселском споразуму крије једна велика замка и подла превара актуелне власти, зато и желе на брзину да организују референдум.

Прво, не само што бриселски споразум на најбруталнији начин крши Устав Србије, што бриљантно објашњава Бранко Павловић, већ су и платформа за преговоре са Приштином, и резолуција Скупштине Србије о КиМ која је изгласана 13.01.2013. на основу те платформе, против уставни акт и у суштини уставни пуч, јер се тим документима драстично крши устав Србије! О томе прича обраћајући се Ивици Дачићу, нико други него један од високих функционера, ДС-а, Јелена Триван, и то баш на тој седници када се доносила резолуција о КиМ! На овој и овој страници, такође експлицитно говоре, прво председник ДС-а Ђилас, па затим Борко Стефановић, да се бриселским споразумом признаје независност Космету – де факто!

Дакле, тиме се крши Устав Србије!!

Наравно, да не треба да вас чуди што жути то обелодањују, јер ДС је и утемељивач те издајничке и противуставне издаје Космета са Борковим парафираним договорима са Приштином, пре него су наши врли „националисти“ из СПС-а и СНС-а дошли на власт. Али, да би се народ превео жедан преко воде, шибицарски је све лепо смештено да тзв. „народњаци“ потпишу акт издаје, а не у народу омражени жути из ДС-а, и сад их ови напушују да им срозају рејтинг, што и није тешко, за неке будуће ванредне изборе.

Замка и превара Дачића и Вучића је та, да ако што пре организују референдум око бриселског споразума, тако ћемо им ми грађани Србије помоћи да се ПРАВНО легализује издаја Космета и кршење Устава Србије, изјашњавајући се на референдуму о бриселском споразуму! Јер, не може се расписати референдум о неком противуставном документу и споразуму, то је кривично дело! Зато издајице и нису прихватиле на недавном састанку захтев косметских Срба, да прво Уставни суд оцени уставност бриселског споразума, па онда да се евентуално организује референдум. Међутим, знају Дачић, Вучић и Николић да су и бриселски споразум, и платформа о КиМ, и резолуција о КиМ, противуставни документи који драстично крше Устав Србије, јер се тим документима корак по корак легализује и признаје сецесија лажне Републике Косово!

И, ако би уставни суд донео једино могућу и исправну одлуку, да је бриселски споразум у супротности са уставом Србије, онда би актерима тих кривичних дела било суђено по кривичном закону Србије! Зато се изгледа Дачић спрема да спроводи тешку репесију, подмукло прети косметским Србима да ће им укинути плате и радна места ако не пристану на спровођење бриселског споразума (Читај… да буду национална мањина на незавосном Космету под ингеренцијама Устава самозване Републике Косово). Ако се патриотска сцена не уједини да се пошаље у историји издајнички режим, чека нас тешка вишегодишња репресија, распарчавање и уништавање земље, беда, глад, понижавања, културно-духовни геноцид, брисање србског народа из историје, издајници ће се тотално окренути против народа, прешли су праг преко кога више нема повратка, свесни су да народ зна да су свесно прекршили Устав Србије и издали Космет.

Сазнао сам пре неки дан гледајући ТВ Коперникус, где су гостовали косметски Срби после пропалог договора са владом Србије око референдума, да се 10 маја у Београду организује велики народни сабор свих Срба ма где живели, као израз мирног протеста у својству чисто физичког присуства, да се тако изрази народно незадовољство против добровољног одрицања властодраца од Космета и његовог измештања у правни систем самозваног Косова. Скуп ће се одржати на Тргу Републике са симболичним почетком у 12:44 са асоцијациојом на резолуцију УН-а о КиМ-у 1244 која се такође крши бриселским споразумом, а она је једини пуноправни документ који служи за решавање проблема око Космета, будући да се по међународном праву сви светски проблеми решавају у оквиру УН-а, не у оквиру ЕУ која нема ингеренције за тако нешто, а друго је то што су наши квислинзи свесно изместили решавање ситуације са Косметом у оквиру ЕУ и Еулекса.

Скуп је изразито ванстраначки, сви Срби који буду дошли не смеју да доносе никаква страначка обележја или обележја патриотске организације којој припадају. У овом тренутку ради спаса потребно нам је јединство и слога, Време је да се превазиђу разлике, постоји само једна странка за све Србе, једна партија, једна патриотска организација:

Србија!!!

Такође, требао би ДСС и патриотски блок да скупљају потписе грађана за референдум о смени Дачића, Вучића и Николића са функција које имају, јер су се обавезали у предизборној прошлогодишњој кампањи, давши обећање бирачима (Дачић и Николић) да неће потписати Боркове бриселске договоре, а урадили су супротно! Тиме су изгубили легитимитет, јер су на основу лажних обећања и заклињања и добили изборе! То је злоупотреба политичких функција ради изборне користи!

Потребно је само 100.000 потписа и у том случају скупштина би била у обавези да распише референдум о њиховој смени! Значи, не потписи за петицију, коју скупштина може да изпроцесуира али и одбаци, већ за референдум, и тада је скупштина по закону обавезна да га распише. Кад се смене и изгубе посланички имунитет, онда их треба судски изпроцесуирати! Време ће убрзо показати да ли су то само пусти снови, или…

А сад да пређемо на емисију…

Добро је што су гости били опречних ставова, да народ види како се перфидно манипулише са свешћу људи од стране Данила Копривице, где се издаја Космета, затим кршења Устава од стране највиших државних чиновника треба прихвати као „нормална ствар“, као „жртва која треба да се прихвати“ (за наше добро) што је непрекидно провејавало, и између редова, и индиректно кроз ставове госодина Данила, а све је вешто увио, онако безазлено у своје „лично мишљење“ … „он то тако види… иако је каже „свима нама тешко“ због онога што ће нам донети, и што нам доноси, „бриселски споразум“ (читај издаја, капитулација, тоталан пораз, признавање сецесије Космета, кршење Устава Србије, јер то је оно што нам доноси бриселски „споразум“).

Адвокат и правник Бранко Павловић је на бриљантан начин са најбитније правне стране, доказао да је цео бриселски споразум у свих својих 15 тачака, апсолитни пораз Србије и њено признавање сецесије самозване Републике Косово! Он је упоредно анализирао и оригиналну верзију споразума на енглеском језику и преведену, и у контексту онога што је преко државних медија речено о томе, али са освртом на битне детаље који нису изречени, а објашњавају путем овог споразума признање државности и суверености самозваном Косову од стране највиших државних органа Србије и њених представника: Томе, Дачића и Вућића!
Oni si izdali-Kosmet

Најбитнији доказни моменти који указују да се бриселским споразумом признаје независност и државност Косову, су ти, да се апсолутно у свакој тачки споразума инсистира на томе да ће се све радити у складу са правосудним системом Косова, у складу са Уставом Косова. А сдруге стране, контра овоме, нигде ни у једној реченици се не спомиње правосудни систем Србије. Затим, нема ни једног спомена не само Устава Републике Србије, него ни резолуције УН-а 1244. Пре бриселског споразума, наводи Павловић, већ је успостављена граница и царина са Косовом на Јарињу путем споразума о Интегрисаном Управљању Границом (IBM – Integrated Border Management) што је такође признавање државности Косову, јер се царине успостављају само између 2 државе. Ко оде на Јарињу, он се и увери у то, јер сећам се да је једном Александар Павић гостујући у емисији „Атлантис Ултра“ причао, да када је једном приликом био на граничном прелазу Јариње, да су 2 шиптара у царинским униформама на којима пише „царина“, вратила назад неке људе из Републике Српске, јер нису имали пасоше. Такође је и сам Милован Дрецун причао док је био у опозицији да је IBM споразум о интегрисаном управљању границом, да би затим чим је постао власт, напрасно за 360 степени променио мишљење и почео да нас уверава да је IBM споразум о управљању административним прелазима?!!

Идемо даље…

Сам наслов споразума са речју за споразум на енглеском језику „agreement“ оригиналне верзије документа „у коме две равноправне стране уређују принципе на којима ће одредити даље односе, већ успоставља Приштину и Београд на једну те исту раван“ указује Павловић. А апсолутно најгора тачка споразума која нам говори да Србија признаје независност Косову је тачка 14, у којој се Србија обавезала да неће стајати на путу Косова ка Европској Унији. Само суверене државе могу да уђу у ЕУ. Затим, у тој истој тачки 14 Србија се обавезала да неће наговарати друге, нити ће подстицати друге у међународној заједници да спречавају такав пут Косова. Чим је ово изреко, Павловић је то одмах повезао са једном грубом обманом и лажи коју у медијима протура саветник господина Николића, и неки други политичари, а то је како Србији предстоји једна „вееелика дипломатска офанзиваааа…“ у којој се треба спречити један масовни талас додатног признавања Косова, што је бесмислица и груба одвратна лаж без преседана на јавној сцени, зато што се Србија баш том тачком 14 обавезала да то не сме да ради, да има било какве дипломатске офанзиве у циљу спречавања и подстицања других да не признају Косово.

А сада долази на ред једна веома битна ствар да се објасни како се веома перфидно преко медија утиче на подсвест Срба, да им се улије и зацементира у глави да је „Косово одавно изгубљено“ и да се са тиме „треба помирити“, јер „то је реалност“. Ради се о Данилу Копривици и његовом наизглед „приватном мишљењу“…

Већ на самом почетку свог монолога, Данило Копривица је аудиторијуму дао до знања, да му је најзначајније питања за судбину свих Срба и Србије у овом најтежем историјском тренутку, питање Космета у контексту бриселског издајничког споразума (што он јесте – мада на то дотични господин то тако не гледа), задња рупа на свирали, јер се плашио да „због Косова“ и „овог пута“ не трпи питање Вјводине?!

Данило Копривица:

„Пре него што кажем коју реченицу о Косову, надам се да Војводина неће и овај пут трпети због Косовског проблема, и питање је да ли ће нам остати довољно времена и за Војводину…“ … „То јесте, питање губитак Косова сваког од нас погађа без обзира како гледамо на сам споразум који сад анализирамо…“

Пазите, која перфидна дрскост да кажем, али која има за циљ да се у подсвести Срба манифестује тотални дефетизам и мирење са губитком Космета, јер забога, „неће ваљда опет да трпи Војводина, због ТОГ Косова које је ионако изгубљено“, па је ред да се не губи много времена на расправи о ономе што је „већ изгубљено“, јер чека нас проблем са Војводином, зар не? Војводина још није проблем за Србију, то питање није интернационализовано, и зато Срби треба да се усредсреде на оно најважније за њих, на одбрану Космета, међутим, по Данилу то сад није толико битно, „нећемо ваљда стално о Косову које је одавно изгубљено“, сад се треба „посветити питању Војводине“.

Данило Копривица:

„… а сматрам да смо смо ми слободни људи да оног тренутка ако кренемо у аналитзу сваког од члана тог споразума, можемо да нађемо много аргумената, неке од њих је навео господин Павловић и реално кад саслушате она делује врло логички, врло утемељено, међутим, ја се бојим да је ситуација нешто другачија из широког „вајт“ формата. Напросто, нисам сигуран да је Србија била у позицији да креира члан по члан споразума, нисам сигуран да су ови људи имали мандат да лако одбију тај споразум, јер искрено речено и последњи резултати избора су ишли у прилог томе, да је већина грађана на одређени начин хтела да европске вредности и Европска Унија, истина ми ћемо се сложити са великим закашњењем, буду на првом месту, или барем ја та тако тумачим…“

Чим је Данило изреко већ медијски излизану мантру која ама баш ништа не значи, али се то третира као „света крава“, а ради се о чувеним „европским вредностима“ у које се наравно не сме ни сумњати, јер подразумевано значи и треба да се зацементира у подсвест Срба да су оне „све супер исконски праведне и законите“, па и када другима (Србима) нелегално и незаконито одузимаш део територије. Зато је Бранко то одмах пресеко следећим речима…

Бранко Павловић:

„ЕУ подржава спречавање сецесије. Ово што Европска Унија ради Србији, то је супротно европским вредностима, и само још једну реченицу, нећу вас више прекидати, и господин Вучић, и Николић и господин Дачић. Они су ове изборе добили тврдећи да ће поништирти споразуме Боркове из Брисела, а не да ће урадити ово све. Тако да су они тешко обманули јавност и тешко слагали јавност….“

Још нешто о претходном цитату господина Копривице, о његовом „широком вајт“ погледу на ситуацију око Космета у контексту бриселског споразума. Будући да зна како реагује психа и подсвест људи, он намерно изговара масама неразумљиву реч „вајт“ која треба да замагли јасне доказе из споразума који говоре да се Србија одриче Космета, мада је свима јасно, што и он говори, да када се погледају и анализирају све тачке споразума, ми „можемо да нађемо много аргумената“… и сада овде Копривица намерно не изговара оно што се подразумевано закључује када се погледа на те јасне ко дан аргументе, а то је да се њиме указује да се Србија одрекла Космета, да га је изместила из свог правног система и препустила самозваном Косову. Он то намерно изоставља да каже, да би то индиректно довео у сунмњу, и зато одмах наставља са скретањем пажње са тих убедљивих капитулантских
аргумената:

Данило Копривица:

„… нисам сигуран да су ови људи имали мандат да лако одбију тај споразум, јер искрено речено и последњи резултати избора су ишли у прилог томе да је већина грађана на одређени начин хтела да европске вредности и Европска Унија, истина ми ћемо се сложити са великим закашњењем, буду на првом месту, или барем ја та тако тумачим…“

Ово је чиста обмана, али „заштићена“ у виду „приватног мишљења“, као не сећа се Копривица шта је обећавано у предизборној кампањи од стране тих људи које он помиње, а они су управо обећавали народу и бирачима да ће одбацити Боркове парафиране бриселске споразуме, што значи да нису имали мандат од већине грађана да Србија иде путем „европских вредности ка ЕУ“, јер се обећањима да ће се поништити Боркови бриселски споразуми, управо даје мандат Космету, ДА КиМ-у да остане у Србији, а НЕ ЕУ! Зато су на основу тих обећања Николић и Даћић добили изборе да би се удружили у коалиционо партнерство.

И пазите сад какав апсурд и небулозу над небулозама изговара Копривица када је Павловић говорио да се Србија обавезала тачком 14 да не сме спречавати Косово, нити наговарати друге, ка путу Косова у ЕУ и међународним интеграцијама…

Данило Копривица:

„Ал са друге стране, знате шта, чињеница је би и ми могли бити спречавани од стране Косова и Косовских пријатеља у истим тим интеграцијама…“

Пазите, он овим даје легитимност нелегитимном и насилно отцепљеном Косову, као да ће и самозвано Косово спречавати Србију на путу ка међународним интеграцијама, мада нешто (самозвано Косово) што је непризнато у УН нема права на то, нити легитимитет. Наравно, све то има за циљ да се у подсвести Срба уреже чист дефетизам и апатија поводом Космета, јер „Косово је одавно изгубљено“, то је „наша реалност“ и „одавно готова ствар“.

И, на крају да укажем на ово, а остало ћете сами погледати.

Данило Копривица:

„Међутим, нама остају још 2 решења, остају нам још 2 политичка алата. Једно је референдум, и друго је рат. Кад кажем референдум и рат, референдум вероватно би морао брзо да следи. Ратна опција не мора брзо да следи. Држава, ја сам сигуран, да нисмо кадри ни референдум да организујемо у атмосфери која ће гарантовати стабилност и неподељеност нације, а о рату да не говорим, мислим…“

Насупрот анализи 15 тачака споразума које јасно указују да се Србија одрекла Космета изместивши га у правни систем самозваног Косова, што свако нормалан уочава јасно, једино то није јасно Копривици будући да он на те јасне аргументе гледа „широким вајт погледом“ али је зато попут неке врачаре веома сигуран шта нас чека у будућности, које су опције ако се не прихвати споразум… то је референдум и рат.

Овде је у питању класично застрашивање Срба ратовима уз напомињање и асоцијацију „да нам је познато шта се све дешавало 90-их“, а то је „да смо све ратове изгубили“, као и стварање представе у главама Срба да је „ЕУ једина алтернатива“, јер на овој земаљској кугли ништа не постоји „сем Европе“ ни један други центар моћи нити педаљ земаљске кугле. Свакако, тим намерним застрашивањем Срба ратовима, има се за циљ да се не сагледа јасна алтернатива уласку у ЕУ, без икаквог рата, да се крене у потпуно другом смеру, који је и те како могућ, и веома видљив, а то је савез са Русијом, са земљама БРИК-а, јер ЕУ се ионако распада, само је питање времена „када ће Титаник да потоне“ и не треба пловити ка њему.

О томе да Србија треба да се одрекне уласка у ЕУ говори доњи видео прилог, да је глупо о томе преговарати када ти ЕУ отима парче територије, а и што је још битније, чак и невезано са проблемом око Космета, чак и да га немамо, нама је из економских интереса штетан улазак у ЕУ, гледано чисто економским параметрима и правилима која владају кад уђеш у ЕУ, јер у ЕУ само 2-3 земље имају право да се економски развијају у својим пуним економским капацитетима и потенцијалима, а остале земље су у чистом колонијалном односу у којем им се потпуно уништава домаћа индустрија, пољопривреда, а радници у тим земљама служе само као мало плаћена ђубретарска радна снага капиталистичким корпорацијама и фирмама.

Бранко Павловић на ТВ „AVAX“ 21.03.2013. Отворено о свему. Србији је из чисто економских интереса штетан улазак у Европску Унију…!

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
Видео прилог можете скинути путем овог сајта.

%d bloggers like this: