Јелена Триван на седници Скупштине Србије о КиМ од 13.01.2013. рекла да и платформа и резолуција о КиМ крши Устав Србије


Јелена Триван на седници Скупштине Србије о Косову и Метохији

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/

Јелена, говори о томе шта је Дачић говорио поводом резолуције о којој се одлучивало.

Јелена Триван:

„… Да не можемо да се вратимо на Устав који нас све обавезује, да не можемо да затварамо очи пред стварношћу, и да не можемо много да променимо ту стварност коју видимо, и то је за сваку похвалу…“

Затим…
Jelena Trivan

Јелена Триван:

„Оно што се отвара само као питање, јесте питање легитимитета и легалитета онога што сте рекли. Ви сте господине Дачићу, ми смо са том политиком изашли на избор, ми само са том политиком изашли на изборе и добили онакав резултат какав смо добили, ви сте председниче Дачићу 2 дана пред изборе хапсили албанце, и опоменули их, најавили реципроцитет у хапшењу (у односу на шиптаре из лажне Републике Косово) и опоменули Томислава Николића и Бориса Тадића, да су њих двојица за разлику од вас, спремни да се зарад европских интеграција, да се одрекму Косова, а да сте ви једини председнички кандидат коме је то прва и последња ствар, и да Европа ту за вас није никаква алтернатива.

Друго питање председниче Дачићу је питање легалитета, многи уставни стручњаци данас ће рећи да је Устав превазиђен, и ја ћу се са њиме сложити. Али ви сте председник владе, и када ви кажете да можемо да ставимо Устав под мишку и да идемо у Приштину, онда то има другачије значење. У том смислу, дужни сте били председниче Дачићу, схватајући да вам овакав Устав везује руке, онемогућава вас у даљим преговорима, није реалан, и тера вас да обмањујете јавност, да уставне промене предложите, али никако да га прогласите на овакав начин непостојећим и неважећим…“

Шта нама поручује овде Јелена Триван?

Поручује нам то, да је и њој, као и ДС-у, СНС-у, СПС-у, Вучићу, Дачићу… Устав Србије само мртво слово на папиру, с којим се служе прилом заједничког удруженог злочиначком подухвата око велеиздаје КиМ-а и Србије, јер су суспендовали Устав Србије и извршили државни удар, усатавни пуч! Јелена чак хвали Дачића на његовој „храброј политици“, јер он само наставља „њихов пут“, пут ДС-а, оно што су они започели и чему су ударили темељ, а свим нормалним људима је јасно да су ударили темељ издаји Космета и кршењу Устава Србије. Чак му је и честитала на тој политици, што су само наставили политику Дс-а.

То је суштина, ради се о заједничком удруженом злочиначком подухвату око издаје Космета и кршења Устава Србије!
У овом Јеленином говору се види да она нема ни трунке морала и елементарног поштовања закона и Устава једне земље, Србије, јер све ово са поносом прича и износи, све око кршења Устава, са чиме се и она слаже, јер је тренутно важећи Устав Србије „превазиђен“?!

Све ово прича без икаквог стида, а у било којој другој држави да то прича, већ би била у затвору, јер би се то оквалификовало као отворено деловање на кршењу Устава и закона неке земље, као државни удар.

Овде такође видимо, да се указује на Дачићева лажна обећања бирачима, у име СПС-а, приликом кампање поводом прошлогодишњих избора, а чим је дошао на власт, све што је обећао прекршио је! То је исто урадио и Томислав николић у име СНС-а.

Криво су се заклели и тиме изгувили сваки легитимитет и легалитет да својим странкама управљају Србијом!

%d bloggers like this: