Научници објавили јефтин лек против рака – али никога за то није брига!!??


Извор: Бележница
14.03.2012.

Превела и уредила: Љубица Шаран, Matrix World

Митохондрија. Фотографија власништво Science photo library

Митохондрија. Фотографија власништво Science photo library

 

ОВАЈ ЛЕК НЕ ИЗИСКУЈЕ ПАТЕНТ, тако да га било ко може да примени јефтино и брзо, за разлику од неефективних скупих лекова које производе водеће фармацеутске компаније!

Канадски научници су пронашли једноставан лек за потпуно излечење рака, али велике фармацеутске компаније уопште нису заинтересоване за његову производњу. Истраживачи са Универзитета Алберте у Едмонтону, успели су прошле недеље у потпуности излечити рак својим препаратом, али медији и телевизија једва да су објавили нешто о овој једноставној техници излечења рака која користи обичне јефтине лекове.

Метода укључује примену диклороацетата (ДЦА), који се тренутно користи у лечењу метаболичких поремећаја, тако да уопште не ствара негативне нус појаве или нежељене дугорочне ефекате.

ОВАЈ ЛЕК не изискује ПАТЕНТ, тако да га било ко може применити јефтино и брзо, за разлику од неефективних скупих лекова које производе водеће фармацеутске компаније!

Канадски научници су тестирали ДЦА на људским ћелијама и с њим безопасно убили рак: плућа, мозга и груди, док су здраве ћелије остале нетакнуте и живе.
ubijanje-raka

Овај лек су тестирали и на пацовима који су имали озбиљне туморе у завршним стадијумима, њихове су се болесне канцерогене ћелије тренутачно скупиле када су им у воду за пиће стављали ДЦА .

Лек састављен од ДЦА је широко доступан, и техника за излечење рака је изузетно једноставна, али због чега се велике компаније не у укључују у производњу лека и његову дистрибуцију, због чега медији нису заинтересоване за ово откриће?

Митохондрија унутар живе људске ћелије

Митохондрија унутар живе људске ћелије

Људске ћелије имају природне механизме за борбу против рака, то су органеле – митохондрије, но оне требају окидач да би постале ефектне.

У Википедији стоји: Митохондрија је станична органела еукариотских ћелија која служи као извор ћелијске енергије. Митохондрије су место активности циклуса лимунске киселине (Кребсовог циклуса) као и место стварања аденозин трифосфата електронским транспортом и оксидативном фосфорилацијом. Цилиндричне су структуре, промјера између 0,3 и 1 µм и дуги од 5 до 10 µм. Састоји се од две мембране, од којих је спољна релативно напета, унутрашња мембрана је наборана како би јој се повећала површина и тако повећала могућност стварања АТП-а. Верује се да су настали ендосимбиозом од аеробне бактерије и зато садржавају 70 С рибосоме и циркуларну ДНА као и прокариоти.

Крај цитата.

Научници су до сада сматрали да станични митохондрији постану оштећени и неактивни за време напада рака. Фокусирали су се на гликолизу, која је слабо ефектна у борби против рака и углавном бацање ресурса и трошење времена.

Произвођачи лекова су се фокусирали на гликолизу као третман у борби против рака!

С друге стране третман ДЦА-ом не укључује методе гликолизе, већ се у потпуности фокусира на митохондрије; они активирају митохондрије које се након активације успешно и брзо боре против рака. Овај ефект дозвољава рактивацију процеса који се назива апоптоза. Митохондрији у себи имају програм за самоуништење који се активира када се ради о ћелијама рака!

Приказ митохондрија у ћелији

Приказ митохондрија у ћелији

Без апоптозе, тумори брзо и необуздано расту јер се њихове ћелије одбијају „угасити“. Функционални и активирани митохондрији ,захваљујући ДЦА, покрећу овај процес и једноставно гасе ћелије рака!

Када се искључи процес гликолизе, тело производи мање, лијечни киселине, тако да се оштећено ткиво око ћелија рака не распада и на таква начин не ствара погодан терен за таст нових тумора .

Фармацеутске компаније не инвестирају новац у истраживања ДЦА методе, јер се таква не може патентирати, а без патента ФАРМАЦЕУТСКА ИНДУСТРИЈА НЕ МОЖЕ ЗАРАЂИВАТИ НОВАЦ. Они тренутно зарађују огромне своте новца на њиховим патентираним ”лековима” за АИДС .

Неактивна митохондриј станица плућа

Неактивна митохондриј станица плућа

С обзиром да фармацеутске компаније неће развијати ДЦА до коначне примене на људима, било би потребно да независне лабораторије започну клиничка испитивања ДЦА да би потврдиле истраживања канадских научника и да би се на крају лек могао примењивати на људима. Сав се тај посао може направити у колаборацији с канадским свеучилиштем које је прво започело истраживања, и свакако ће радо асистирати истраживања и развијање крајњег лека за потпуно лечење рака!

Надамо се да ће објављивање овог текста допринети подизању свесности о учинцима диклороацетата – ДЦА и његовој успешности у излечењу рака, и искрено се надамо да ће можда тако инспирисати неке независне компаније за истраживање и производњу овог лека који ЗАИСТА СПАШАВА ЖИВОТЕ, јер велике фармацеутске компаније то уопште неће учинити.

%d bloggers like this: