Драган Симовић: О Истини и Правди


Аутор: Драган Симовић, песник и књижевник

О ИСТИНИ И ПРАВДИ

Сви говоре о Истини и Правди, али само ретки желе да се сретну са Истином и Правдом,
док они, још ређи (најређи!), тек, живе по Закону Истине и Правде.
Људима су пуна уста Истине и Правде, не зарад Истине и Правде, већ зарад Лажи и Кривде.
Кад светина говори о Истини, онда има на уму Лажи по којима се влада;
и када спомиње Правду, онда мисли на Кривду коју над неким спроводи.
Постоје људи лажи, који се рађају и умиру у Лажи.
Уистини, огромна већина људи живи у Лажи, јер им је лепше и једноставније да живе у Лажи него ли у Истини.
Живети у Лажи, значи не бити Одговоран (тако размишљају људи у опсени!) пред Створитељем, пред Духом Постања, пред ПраВасељеном.
Али, и то је, како рекох, највећа варка!

Људи лажи остају вековима, некад и тисућама година, утамничени у Лажи, у Вртлогу, у Витлу Самсаре.
Само Освешћен и Посвећен Човек може да искочи и излети из Витла Самсаре (из Закона узрока и последица), и да крене Путем Светлости.
Спасење је увек Вертикала – Сварожница, Усправница, Божанска Оса!
Истина и Правда ослобађају човека; ослобађају породице, племена, а некад и свеколике народе.
Кроз повесницу племена и народа, кроз паметарницу Белих Стриборјана, многи су појединци (а ти појединци су, скоро по правилу, свагда и увек знамените личности!) бивали жртве Лажи; а из Лажи вазда происходи и Кривда која се над неким врши и спроводи.
У овоме времену, које дуго траје, Срби су највеће жртве Лажи и Кривде!

По обиму, обиљу и количини лажи које су изречене, у разним видовима, на разним странама, са разних и различних места, а на рачун ВедСрбства и Срба, уистини, нема примера, нема поређења, нема словесног упоређивања, кроз многе векове у повести човечанства.
Због тих лажи које се, ево, већ дуже од столећа шире о ВедСрбству и Србима, Срби су у двадесетом веку биолошки преполовљени.
Не смемо заборавити, никада, да је највећи геноцид, највећи погром над једним народом, управо извршен над Србима и Србством!
Ниједан народ у двадесетом столећу није тако страдао, није тако крвнички уништаван и затиран (од колевке па до гроба!) као Срби!
Ако Срби желе да живе, ако желе да буду присутни на Мајци Земљи као Словестан Народ, онда они никада не смеју нити да забораве нити да опросте овај грозни злочин извршен над њима!
Можда је праштање, како кажу, хришћанско, али није ведсрбско! Срби су Ведски Народ, и знају да је праштање – понављање злочина над самим собом!

23 реаговања to “Драган Симовић: О Истини и Правди”

 1. kocmoc Says:

  Dragane Simovicu, hvala Peruny da makar jedan Srbin progovori GOLU ISTINU umesto ogavnih bibliskih protiv- prirodnih i prema tome i protiv Bozjih lagarija.

  „Можда је праштање, како кажу, хришћанско, али није ведсрбско! Срби су Ведски Народ, и знају да је праштање – понављање злочина над самим собом!“

  праштање – понављање злочина над самим собом! Greske i zablude se moraju oprostiti da bi se sprecile u buducnosti ali NIKAD namerni zlocini protiv pojedinaca i nacije, nikad pucistima, komunistima – internacionalistima nema nikakvog oprostaja. Bez mrznje, osloboditi Srbiju od takvih stvorova. Ne mrzis ni vuka ni zmiju ali ti je duznost da ih se oslobodis sto brze i sigurnije i humanije – bezbolnije. Srbi to odlicno znaju ali su i suvise pokvareni i kukavice da to prihvate kao neoborivu istinu. Sve je to do tancina Gorski Vijenac objasnio ali popovi i ucitelji petokolonasi ne da kriju Gorski Vijenac od omladine nego jos gore! Tumace ga omladini kao poeziju a ne kao SRPSKO JEDINO SVETO PISMO – SRPSKU BIBLIJU.

  Bishop Jaroslav Hus

  „The Meek Shall Inherit the GULAG ARCHIPELAGO“

  “Christianity ==Bolshevism with mask of Religion.

  Bolshevism == Christianity without mask of Religion”.

  Biskup Jaroslav Hus

  “Pokorni ce naslijedit GULAG”

  „Krscanstvo ==Boljsevizam sa maskom religije”

  „Boljsevizam==Krscnstvo bez maske religije”

 2. Dragan Simovic Says:

  Жив био, ВедСрбине!
  Космос је уистини КоСмо!
  Морамо да се вратимо ПраПочелу, Језгру Духовне Светлости,
  а то и јесте Веда: Знање, Знање о Суштаству, Знање о Присуству,
  Знање о Божанском Пореклу, Знање да је Човек – Божанство!
  Све потоње религије јесу стране Бићу и Суштаству ВедСрба,
  Белих Срба, јер ВедСрби никада нису имали религију; ВедСрби
  имају Веру и Знање, а то је ВероЗнање, где се прожимају Вера
  и Знање, где Вера и Знање бивају један заокружен поглед на свет.
  ВедСрбски поглед на свет јесте правасељенски, звездани, космички!
  ВедСрбски поглед на свет (а то је Вера и Знање) чини Човека Бићем
  Слободним, Свесним и СамоСвесним; чини Човека Божанством
  у Присуству Створитеља.
  Хришћанство (и не само хришћанство, већ све ине религије!) јесте
  страно и туђе ВедСрбском Бићу!
  ВедСрбин, хришћанством поробљен, нема чисте мисли,
  нема чиста осећања, нема чисте и јасне визије!
  Да би ВедСрбин био (обитавао) у Истини, он мора да изиђе
  на Пропланак Веда, на Пропланак Свести, на Сварогов Пропланак!
  Поздрав од Песника!

 3. Лука Says:

  Поштовани Симовићу, кад је реч о Хршћанству и његовој заблуди, да ли то значи да су и наши стари, када су прихватили званично Хришћанство и веру у Исуса Христа ( од Св. Саве , Цара Лазара до Св.Николаја или Јустина Поповића ) БИЛИ У ВЕЛИКОЈ ЗАБЛУДИ ?
  Значи ли то да су сви Солунски борци погинули “ за Краља и Отађбину и Часни Крст“ били у заблуди јер су веровали у „погрешног“ или „тиђег“ (јеврејског) Бога ???
  То је тешко обичном човеку објаснити.
  Значи ли то да су сви они умрли а не знајућу за „истину“ о Хришћанству, у ВЕЛИКОЈ лажи !

  Када би избацили из српске историје све оно што је „повезано“ са Хришћанством, ШТА БИ ОСТАЛО ???
  Будући СРБСКИ ВОЈНИК у шта и у кога да верује ? У кога да се нада ? Где је правда ?

  Свако добро, Песниче Светлости!

  • Небојша Says:

   Лука,

   Да кажем нешто и ја о овоме…

   Непоштено је и неправедно, а и нетачно, да у дискусији са Драганом Симовићем око религијских уверења код Срба користиш борбу Срба у првом светском рату за опстанак своје нације и државе, као борбу Срба за своја религијска уверења, односно Православно Хришћанство, јер кажеш:

   „Значи ли то да су сви Солунски борци погинули ” за Краља и Отађбину и Часни Крст” били у заблуди јер су веровали у “погрешног” или “тиђег” (јеврејског) Бога ???“

   Прво и прво, први светски рат није био религијски рат, он није избио зато што су Срби имали „погрешну веру“, па је сад то напрасно изнервирало аустроугаре да нападну Србе, да сад не улазим дубље у то, јер то је познато како је и зашто избио први светски рат. Аустроугари нису напали Србе зато што су имали „погрешну“ веру па су хтели да их преобрате у неку другу, већ су хтели из одређених разлога да их униште као нацију, њихову државу, а код Срба је поред Срба православаца било и Срба атеиста, и они су Срби, и они су се борили за отаџбину у том рату. Дакле, аустроугари су због прекомпоновања света по својој визури хтели да унуште Србе као Србе, само зато што су Срби, без обзира да ли су то Срби Православци, Срби атеисти, Срби комунисти, Срби ови, они…. њима је једино било битно да су то Срби у својој универзалној препознатљивој суштини, коју не воли ни један господар, у њиховој слободарској сушини, што су они тумачили као „реметилачки фактор“.

   Дакле, Срби нису гинули у првом светском рату бранећи своју веру, јер нису били ни нападани због својих религијских уверења, већ оптџбину, државу, и нацију, и гинући узвикивали су:

   Живела Србија!

   Сходно томе, ако хоћеш да полемишеш о религији код Срба, о њиховој духовности, држи се историје, историје постојања Србсаког народа и религијских уверења током целе Србске историје, од самог постојања Срба као народа, а историја Срба је многу дужа него од примитка и калемљења на хришћанство. О томе говори и стари Србски календар који је неоспорива историјска чињеница.

   Србски календар за 7521 – 2013 годину
   (Кликни на слику да је видипш увећано)

   srbi

   Шта би сад било, ако би ишли твојем сувише упрошћеном логиком, само да би наврнуо воду на свој млин, па рецимо да нам се јави глас предака и каже:

   „Браћо Срби, зар смо ми 5-6 хиљада година гинули за своју изворну веру да би ви сад прешли на хришћанство? Јер да није било нас, не би било ни вас итд… итд… „

   Чак шта више, постоје озбиљни истраживачи, попут Светозара Радишића, који говоре», а он није једини, да се хришћанство као религија темељи на Србској изворној религији.

   Не би сад да продубљујем ову тему, јер за то треба отворити посебну тему, али сво ово самоосвешћивања и буђење Срба треба да буде у духу разумевања и слоге код Срба, а не неслоге, свађања и дељења, јер Срби су и Срби Православни Хришћани, и Срби Православци, и Срби атеисти, и једни и други, и трећи и ини… су Срби, то им је заједничко, то је кичма Србства, заједништво у Роду и Народу, у националном битку.

 4. Za Srbstvo Says:

  Ako neko zna nešto više o BADNJAKU kao srbskom običaju unetog u hrišćanstvo,od kad postoji,molio bih da napiše.

  • Небојша Says:

   Ево једног доброг видео прилога за размишљање, за самоистраживање, за разне упите, не за свађање…

   РОДНА ВЕРА, СТАРОСЛАВЦИ, ВРЕМЕ ПРОМЕНА…

   Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/

 5. Лука Says:

  Небојша,

  Чему овакав став „Непоштено је и неправедно, а и нетачно, да у дискусији са Драганом Симовићем око религијских уверења“ . Зашто ? Зашто „непоштено“ !?! Мени је сваки нормалан, обичан и људски дијалог- поштен и културан дијалог.
  Песник лепо написа …“Уистини, огромна већина људи живи у Лажи, јер им је лепше и једноставније да живе у Лажи него ли у Истини.“

  И друго, …“Хришћанство (и не само хришћанство, већ све ине религије!) јесте
  страно и туђе ВедСрбском Бићу!
  ВедСрбин, хришћанством поробљен, нема чисте мисли,
  нема чиста осећања, нема чисте и јасне визије!“

  Значи, Хришћанство је ЛАЖ и ПРЕВАРА !!!Тешко је направити границу између Православља и Хришћанства ? Између „нашег“ и „туђег“ !

  Питање гласи: Колико то ДАНАС Срба зна ???Или , колико Срба је спремно ту тврдњу да прихвати ??? Можда, 2% или 3 % А остали ? Шта са њима ?
  Прво ће ти рећи,“јесил крштен ти бре“ !!!
  Поздрав !

 6. Za Srbstvo Says:

  ..i pre nastanka pitanja JESI LI KRŠTEN ili TI NISI KRŠTEN postojalo je i danas postoji originalno srbski prehrišćanski oblik,
  JESI LI KASVETAN ili TI NISI KASVETAN..za osobu koja nema dovoljno ljudskog razuma za nešto što čini a netreba da čini ili nešto što ne čini a treba da čini.To su dva oblika,dva načina ‘suda’ logički jednakog smisla..

  • Небојша Says:

   Лука,

   Био сам врло јасан, фино и културно сам ти све објаснио, и немој да ми се дерњаш овде!

   Па непоштено је и неправедно, јер користиш први светски рат, да су наводно срби убијани због свог религијског уверења, па се питаш, да ли су зато солунски борци дали животе, јер су наводно били у заблуди због веровања у погрешног Бога?!

   Лука:

   „Значи ли то да су сви Солунски борци погинули ” за Краља и Отађбину и Часни Крст” били у заблуди јер су веровали у “погрешног” или “тиђег” (јеврејског) Бога ???“

   О чему ти причаш човече божји?!

   И детету је јасно да ти све овде извитоперујеш! Солунски борци (међу којима је било и Срба атеиста-националиста, а не само Срба хришћанина), дали су животе због одбране отаџбине и Србије, а не што их је неко увредио да верују у погрешног Бога како ти извитоперујеш, да су Срби наводно гинули јер их је неко увредио да верују у погрешног Бога!

   Зато је то непоштено, и неправедно, и неистинито, јер и јесте неистинито!

   И друго, односи се на ово што је реко Драган:

   „Хришћанство (и не само хришћанство, већ све ине религије!) јесте
   страно и туђе ВедСрбском Бићу!
   ВедСрбин, хришћанством поробљен, нема чисте мисли,
   нема чиста осећања, нема чисте и јасне визије!“

   Ово се односи на Вед Србина као Србина носиоца те првобитне изворне србске вере и духовности, а не на тебе Србина православног хришћанина!

   Дошли смо до тога да се људима као у основној школи треба објашњавати како да тумаче изговорено, онако по смислу изговореног, како је речено, а не фантазирањем и умишљањем, и мука ми је од тога да објашњавам то људима више!

   Њему је страно хришћанство, Вед Србину, а не теби Лука или неком другом Србину који је православни хришћанин, јер ти ниси Вед Србин, већ православни хришћанин, што није исто. Све је јасно речено, али ти у свомј емотивном изливу беса то и не видиш, нити правилно схваташ Драганове речи.

   Ти ни мене не схваташ, мој део текста, јер Православни Србин, и Србин Православни Хришћанин нису исто. Православни Србин је Србин пре калемљења на хришћанство, он нема никакве везе са хришћанством, јер је поштоваоц Изворне Србске Право-Славне вере пре калемљења на Хришћанство, а Србин Православни Хришћанин је тај који је примио хришћанство.

   Мир, јединство и слога између ова два Србина је могућ, јер им је заједничко национално биће и суштаство, Србски Род! То се може постићи само путем схватања, разумевања и мудрости, а не викањем, драњем и бешњењем…!

 7. Лука Says:

  Небојша,
  Ако се неко дерња на овом сајту то си једино, ТИ !
  Друго, ја се теби нисам ни обратио већ песнику Симовићу !
  И не знам зашто, да ти као домаћин сајта , мораш да сваком „држати лекција“ поводом ове или било које друге теме, да лупаш по пристима и „пацке“ ко да су сви будале а једино си ти „паметан“. И мораш сваког да „набуџиш“ ( са разлог или БЕЗ) по сваку цену, па где пукло да пукло. То је дијалог ?!? Шта ти умишљаш да си ?
  Пратио сам „дијалог“ који си водио у вези Двери . Разбили су те . Једва си се „извукао“. Онај дечко из Бора из Двери те разбио ко „мало дете“. Треба од њега да начиш како се аргументима и чињеницама води дијалог.Али ти „тераш по свом“ држиш се „шупљих аргумената“ и празбих прича и „разбијаш“ ко неки харамбаша.
  Од сваког добронамерног човека направиш свог „непријатеља“ ! Па који си ти човек ? Јеси ти Србин ? Шта си ?

  И на крају да поновим речи из прве реченице свог првог коментара „кад је реч о Хршћанству и његовој заблуди, да ли то значи да су и наши стари, када су прихватили званично Хришћанство и веру у Исуса Христа ( од Св. Саве , Цара Лазара до Св.Николаја или Јустина Поповића ) БИЛИ У ВЕЛИКОЈ ЗАБЛУДИ „?
  И немој ми „паковати“ Први светски рат да је био ово или оно, то НИЈЕ ТЕМА!!! Значи , ради се о Хришћанству о Исусу Христу ! Чије је то Бог ? За Србе, је ли то ЛАЖАН бог ! Јесте ! Тачка!!!

  Колико је наших страдалника ( од св.Саве,Цара Лазара, Солунских бораца,Четничког покрета,Јасеновца,Јадовна до „олује“ и данас на КиМ.) отишло у смрт са вером у лажног бога Исуса Христа ? У ЛАЖНОГ БОГА СУ ВЕРОВАЛИ ДА ЋЕ ИХ СПАСИТИ ! И ШТА ЈЕ БИЛО !
  Ја не трвдим да су они због тога настрадали него да су имали наду да ће их НЕПОСТОЈЕЋИ БОГ СПАСИТИ !
  Песник лепо написа …”Уистини, огромна већина људи живи у Лажи, јер им је лепше и једноставније да живе у Лажи него ли у Истини.”

  И друго, …”Хришћанство (и не само хришћанство, већ све ине религије!) јесте
  страно и туђе ВедСрбском Бићу!
  ВедСрбин, хришћанством поробљен, нема чисте мисли,
  нема чиста осећања, нема чисте и јасне визије!”
  А ти кажеш …“јер ти ниси Вед Србин, већ православни хришћанин, што није исто“.

  Идем поново у Основну школу да научим нешто али од 7521.год. да постанем ЈЕДИНСТВЕН СРБИН са континуитетом СРБСКЕ ИСТОРИЈЕ !!!
  Само не бих желео да ми ти Небојша будеш учитељ, већ поштовани Песник Симовић.
  Лаку ноћ !

 8. Dragan Simovic Says:

  Драги Лука!
  Поштујем твоју поетику, твој поглед на свет и твоје Суштаство!
  Поштујем и ценим свакога Човека, јер у свакоме Човеку препознајем своје Биће, препознајем Живога Бога!
  А сада да разјанимо Слово.
  Слово је за мене светиња, будући да сам Језик и Слово наследио преко Божанских Предака од Створитеља, од Белих Богова.
  Или си превидео (свесно или несвесно!) или си погрешно протумачио и себи разјаснио Слово!
  Ја све време говорим о ВедСрбима (што је и Небојша одмах схватио!), а не о Србима уопште, о Србима који себе сматрају хришћанима, мухамеданцима, будустима илити атеистима.
  Свако је од Створитеља слободан да иде властитим путем, Унутарњим Путем, јер Тај Пут јесте Једини Пут за њега!
  Одувек ми је, на књижевним вечерима, бивало најмучније да тумачим своју поезију, да тумачим своју песму.
  Шта је Песник хтео да каже?!
  То је школско питање. А највише нас збуњују проста, школска питања.
  Песник је хтео да каже управо оно, што ће сваки читалац да протумачи, схвати и доживи на свој начин, саобразно са својим Бићем и Суштаством.
  Питање пуно казује о ономе који пита!
  За ВедСрбина није важно ШТА, већ КО пита!
  Твоје сам питање разумео, али тебе нисам!
  Кад кажем, Лука, да тебе нисам разумео, то има једно дубље значење, то је с ону страну Речи, с ону страну Слова, то је у ПраЈезику, то је у МетаЈезику, то је у Оностраном, у Акаши.
  Песник не сме никога и ништа да вређа, да повређује, да понижава, да ниподаштава. Песник пева и ствара у Љубави, Лепоти и Доброти.
  Ако Песник није у Љубави, Лепоти и Доброти, онда он ни Песник није!
  Ако поново, али пажљиво, прочиташ моју песму, моје писаније, онда ћеш схватити да ја никога и ништа не повређујем.
  Не повређујем ни једног јединог Србина! Ни једног јединог Човека!
  И моји су Преци живели и гинули у свим биткама, у свим војнама, у свим ратовима. Гробовима мојих Предака омеђена је не само Ова Србија, већ и Бела Србија, Стриборија, Хипербореја.
  У двадесетом веку биолошки је преполовњено моје Племе!
  Из Балканских ратова и Првог светског рата, од дванаесторице мојих Предака, великих ратника, петорица се враћају дома, док су седморица гробовима својим обележили велике србске битке.
  Сви моји Преци, великли ратници, живели су и гинули за СРБСТВО!
  Понављам: за СРБСТВО!
  Надам се, да си ме разумео, и схватио, онако како сам и рекао.
  Братски поздрав од Песника!

  П. С.
  Лука, ово није само теби одговор, већ и свима инима који би желели да полемишу са мном. Полемика је нижа разина Духа, где се распршује улудо драгоцена духовна и стваралачка енергија.
  Још сам у младости схватио, да је полемика одлика западног човека, западног интелектуалца, који је пун таштине и гордости.
  За ВедСрбина, за Хиперборејца постоји само Унутарњи Пут.
  А то, у песничком преводу значи, или узми или остави!
  Или ти се свиђа, или ти не свиђа!
  Не пишем и не стварам да бих с неким полемисао, већ да би се с неким, ко је близак мени, ко је сродам мени, срео и препознао!
  Моја сарадња са Небојшом је и постављена на тим основама, на тим поткама. Ми смо се на самоме почетку договорили, да ја објављујем на његовом сајту своје песничке радове, али да се не укључујем у полемику, јер НЕМАМ ВРЕМЕНА за полемике!
  Благодарим Небојши на одбијању полемичких стрела од мене!
  Благодарим свима вама који читате ове странице!
  Нека све нас благослове Богови и Преци!

 9. Лука Says:

  Истина боли ! Зато ми ниси „пустио“ већ си обрисао задњу коментар. То је чиста лична цензура „домаћина“ сајта ! Нема шта, домаћински гест, јер домаћин МОРА ДА БУДЕ УВЕК У ПРАВУ !?! Срамота !
  Због таквог саможивог, бахатог,себичног,субјективног понашања, домаћин ће ОСТАТИ САМ НА свом сајту ! Умишљаш за себе да си „БИЧ БОЖИЈИ “ време је да се спустиш на земљу и да се нормално понашаш према својом гостима!

  Истина вређа само имишљење духовне величине !

  Штета због песника Симовића, нашао је стварно „дрвеног адвоката“ !?!
  Laku noć !!!

 10. Srb Says:

  За Небојшу:
  DEN BRAUN – DA VINCIJEV KOD – VELIKA PREVARA !!!

  http://www.stormfront.org/forum/t360026/

  (знам да ти извор текст не годи, али то не умањује његову вредност, барем га прелистај…позз)

 11. Srb Says:

  Умовање здравог разума – Васа Пелагић

  http://www.scribd.com//Vasa-Pelagic-Umovanje-zdravog-razuma

  • Небојша Says:

   Лука,

   Е, јадниче и бесни фанатиче, па ти немаш ни стрпљења да сачекаш неко одређено време да ти се пусти коментар, већ одмах бесниш. Па не џоњам ја поред компјутера 24 часа ко ти, па сав у зноју чекаш да ти пустим коментар.

   Сам са собом причаш побеснели паћениче, „ратујеш“, „побеђујеш“, „читаш лекције“, играш неке игрице сам са собом, а у стварности и збиљи немаш живаца ни да сачекаш да ти се одобри коментар да би прочитао одговор, па онда да одговориш на њега. Али добро, у игрици сам са собом ти увек „побеђујеш“, па си тако „победио“ и мене, јер види се да си одавно бесан на мене, јер помињеш Двери, а не трпиш истину о њима.

   Истина боли, да, поготову тебе, јер се показало да имаш врло видљивих проблема са перцепцијом, вероватно се ради о неким проблема са психом, јер Драган сво време прича о ВедСрбима, а ти сво време „капираш“ да он говори о Србима хришћанима. Чими ли си ти оптерећен, то ни ти јадан не знаш, јер да знаш имао би контролу над собом, не би се овде расправљао сам са собом у 2 задња коментара.

   Слушај, овако, пре него што било где одговориш на неки текст, или коментар, два, три пута прочитај то, па ако те садржај текста изнервира и почнеш да бесниш, ти мало застани, смири се, одспавај мало, па поново прочитај текст или коментар, да би схватио шта он описије.

   Ког си бре ти спустио на земљу „јуначе“, кад не капираш да Драган цело време говори о ВедСрбима, како ти и сада сам објашњава, а не о Србима хришћанима, мухамеданцима, будистима, атеистима…. и како човек да комуницира са тобом, када си изгубљен у времену и простору, јадан не знаш ни да је дан када си дао овај задњи коментар, јер твој коментар си написао и пустио у 10:46, то је дан човече божји, а ти нам желиш Лаку ноћ?!

   Добро, иди мало одспавај, па кад се пробудиш прочитаћеш мој коментар, а ако желиш неки умни обрачун самном, јер видим индиректно га тражиш, и већ славиш „победу“, јер си ме наводно „спустио на земљу“.

   Јави се у рубрици „Причаоница живота„, да видимо шта те мучи, да видимо ко ће кога да спусти на земљу, ти мене или ја тебе, јер ову тему си промашио 100 %, тако да ту немаш више шта да кађеш. Написаћу ти још један одговор, односиће се на твој предзадњи коментар, па ћеш ваљда у причаоници живота да се испричаш.

 12. Лука Says:

  Извињавам се Песнику Симовићу због мог незнања, али Небојши нећу !

  Мени стварно није јасно ко су ВедСрби ( …“Ја све време говорим о ВедСрбима …“)?

  Да ли се мисли на духовно метафизичко језгро СРБСТВА !
  Или су то „неки“ конкретни Срби !?! Какав је однос Вед Срба са Православним Србина, и Србином Православним Хришћанином = Србски Род !?!
  Шта је Србски Род ? Где су ИЗВОРИ ( 7521 – 2013) !?!

  Ја морам у Основну школу, јер збуњен сам овом „једноставном“ ИСТИНОМ !!!

  • Небојша Says:

   Лука,

   Сад ти одговарам на твој коментар који почиње са: „Ако се неко дерња на овом сајту то си једино, ТИ !“

   Из Драгановог одговора ти је јасно зашто сам се умешао, јер као што он рече, он се не спушта на нижи полемички ниво, док сам се ја свесно определио за то, мада је понекад то мучно кад наиђу типови попут тебе, са неким својим виртуелним перцепцијама, где не схватају читањем и размишљањем о чему аутор пише, већ нађу неки изоловани детаљ, и онда у том свом неком заумном свету, умисле да песник вређа њихове ставове, а не увиђају да су потпуно погрешно схвалитли песникове речи.

   Ако лепо погледаш мој први коментар упућен теби, ја нигде, када сам се обраћао теби, нисам на крају тих реченица постављао знакове узвика „!“, један, два, или више њих, заправо, нема их нигде у мом првом коментару теби, што би се могло евентуално протумачити да се дерњам, или сам нешто љут на тебе, или бесним.

   Испочетка сам мислио да је немогуће да ниси приметио да Драган не говори о Србима уопште, јер је то тако очигледно, већ о ВедСрбима, па сам зато помислио да си свесно хтео да га на неки начин дисквалификујеш, њега, или његов текст, па зато намерно умећеш нешто што нема везе са текстом, намећеш тежину гињења Срба у првом светском рату, и то на потпуно небулозном поентом, да су они гинули „јер су имали пгрешну веру“, а не што су бранили србство и своју отаџбину. Помислио сам да тежину тог осетљивог моменмта гињења и жртвовања живота код Срба, желиш да наметнеш као „аргумент“ против, у контексту Драгановог текста, неку врсту притисака на Драгана, који наводно треба теби да иде у прилог, и, с тим, у прилог неке врсте дискредитације саме суштине Драгановог текста.

   Зато сам и реко на почетку, да су твоји покушаји неправедни и непоштени, јер то и јесте тако с обзиром да је Драган говорио о ВедСрбима, а не о Србима уопште, или Србима хришћанима како си ти схватио.

   Међутим, у твом одговору на мој коментар у коме ја нисам желео да те повредим, зато сам и бирао речи, ти си почео да се дерњаш, јер си увидео да сам указао на кључну поенту, да ти потпуно апсурдно намећеш контекст гињења Срба у првом светском рату на смисао Драгановог текста, јер Драганов текст благе везе не ма стим. Кад си то увидео, то те је изнервирало и почео си да бесниш, па си изустио и ово:

   Лука:

   „Значи, Хришћанство је ЛАЖ и ПРЕВАРА !!!!“

   Што нема благе везе са смислом Драгановог текста и нашта он упућује, и ти тако жустро реагујеш, ставио си чак 4 знака узвика, што је евидентно да се дерњаш и да бесниш. Дакле, ти си први почео да се дерњаш, не ја, а још се то и овде види:

   Лука

   „Прво ће ти рећи,”јесил крштен ти бре” !!!“

   После сам ти и ја жустрије одговорио, надовезујући се свесно на твоју побесннелу енергију.

   И после, увидећи да сам ја јасно указао на твоје апсурдне „аргументе“ који се никако не могу довести у контекст са смислом Драганових мисли, ти си то тешко примио, на неки начин био си разбијен, пуко си, па да би то компензовао, почео си да убацујеш Двери и мој текст о њима, што је ван оквира теме Драгановог текста, и реко си да ме је наводно неки дечко из Двери и који је још из Бора, потпуно разбио. Био си немоћан, па си желео то да компензираш, мећутим, и ту се види колико си пуко, колико си разбијен и колико те је истина о твојој чудној пецепцији пореметила, јер тај дечко који је из Двери, и који ме је наводно разбио, није из Бора, већ из Кладова, и он је био разбијен мојим коментарима, а служио се и лажима, да су Двери наводно имали кампању обавештавања Ирениног протеста против ГМО 2 месеца на свом сајту, а ја ето нисам дошо на тај протест, а заправо су је имали само неколико дана пре заказаног Ирениног протеста, то сам доказао у том тексту. Наравно, претходно сам измећу осталог и консултовао Ирену, да проверим све.

   Толико о том „разбијању“ Небојше, а заправо многи су ми се јављали на мејл да ми дају подршку за ту моју добронамерну, али строго аргументовану критику рада организације Двери.

   О Дверима ћу поново писати, прво да видим како ће се понашати у контексту Алексићевог организовања грађанског протеста прозив ГМО заказаног за 21. март. Ево, то је близу, а за сада не видим да позивају грађанство на тако огромно и пресудно значајан протест, али сачекајмо 21. март.

   Овде није реч о Дверима, но споменуо сам их јер си ме ти довео у контекст са њима, а ова тема нема везе са тим. Ја не стварам непријатеље својим писањем, већ ме типови попут тебе доживљавају као непријатеља, боли те истина о теби и твојој чудној перцепцији смисла Драгановог текста, то сам отворио и зато ме доживљаваш као непријатеља, и уместо да моје речи у мом првом коментару схватиш правилно, да се присабереш, размислиш у смислу „испеци па реци“… ти си почео да бесниш.

   Немој да се вратиш у основну школу да би савладао неке лекције и градиво које си пропустио, сад су основне школе напредније, уче се теже ствари, врати се поново у обданиште, да будеш поново дете, недостаје те игра, па после почни са основном школом поново…

 13. Лука Says:

  Ја не добих одговор о ВедСрбима ? Ко су они и да ли још постоје ?
  Али узалуд.

  Нема везе, шта је ти је, одох у оближњу шуму да скупим гранчице јер треба наложити ватру и мало се огрејати .

  Ватра је чудо ! Знање је моћ !

 14. Dragan Simovic Says:

  ВедСрби и у Овоме Трену обитавају, расејани по многим и различним европским и азијским народима. То су Бели Срби, Стриборјани, Хиперборејци, Аријевци!

  Аријевац значи:

  Племенит, Отмен, Узвишен, Господствен, Словестан, Освешћен.

  (Пишем великим словом, будући да су тако и Древни писали.)
  ВедСрби су Велика Раса, Звездана Раса – потомци Белих Богова.
  Они су ПраАријевци илити Првобитни Аријевци.
  Кад кажем Раса, онда мислим на ДНК и на Светлосни Запис.
  Раса се одређује по мушким Прецима.

  Свако је од нас преко оца (а отац опет преко својега оца, и тако све до ПраИскони!) наследио и ДНК и Светлосни Запис.
  Највећи постотак ВедСрба налази се, разумљиво је, међу Србима, Русима, Пољацима, БелоРусима и Украјинцима. Али, има их и мед иним народима: у Немаца, Мађара, Талијана, Персијанаца, Иранаца и Тибетанаца.

  Да разјаснимо.

  Ово што се данас назива Србством илити Србима, то је, песнички речено, мешавина разних раса! Ови данашњи Срби нису сви ВедСрби, илити Срби Аријевци!

  Зашто?

  Зато што нису све Србкиње (кроз многе векове!) рађале децу, превасходно, са Расним Србима! Бивало је ту свега.

  И прељубе, и невере, и кривовере, али и силовања.

  Срби су вазда ратовали и гинули. Само у Првоме светском рату изгинуло је педесет посто србских момака.

  А већ смо рекли, да се Раса одређује искључиво по мушким Прецима.
  ВедСрби, Срби Аријевци, увек се препознају!
  Не знам како, али се препознају!

  Њих обједињује заједничко Божанско Дејство, заједнички Божански Дух, заједничке Божанске Визије.

  Они се између се препознају Срцем, Душом, Бићем и Суштаством.
  Препознају се Унутарњим Видом, Унутарњим Чулима.
  Све што вам овде предајем, открио сам у Акаши!
  У својим песничким јасновиђењима.
  А Песник није дужан да тумачи и разјашњава своје визије.
  Песнику или верујете или не верујете!

  Ко жели, дубље и шире, научно тумачење и разјашњење, нека се обрати Анатолију» Кљосову» ( http://aklyosov.home.comcast.net/ ), руском академику, знаменитом научнику и великом посвећенику.

  Ово писах једино стога, да бих поштедео Небојшу од Лукиних пропитивања! Иначе се клоним полемика ове врсте, јер (најчешће!) обезвређују и обесмишљавају само Стваралачко Биће.

  Поздрав од Песника.

 15. Za Srbstvo Says:

  Ko hoće da zna gde su VedSrbi treba da ode do Muzeja Nikole Tesle u Beogradu,spusti se na zemlju na kolenima i pred urnom sa prahom Teslinim zahvali se Nebu što stvorilo je NJegovu materiju VedSrbina i nastani Njegovo telo Svojim Duhom Neba.

 16. Лука Says:

  Хвала Песнику Драгану Симовићу на објашњењу и на утрошеном времену.

  Колико то обичних Срба све зна ? Веома, веома мало. Добро, нема више полемике. Тачка.

  Свако добро !

 17. Za Srbstvo Says:

  Hvala NEBOjši što se kao ni jedna institucija u Srbiji ovoliko trudi da širi istorijsku istinu o Srbima,da naučnim argumentima i razumevanjem ljudskih prirodnih vrednosti objasni i odbrani ljudsko dostojanstvo celog srbskog naroda 😉
  ..veliki pozdrav od nas Teslijanaca *


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: