Протествујмо против доношења закона о легализацији ГМО у Србији!


Влада Србије ускоро, у другом кварталу, треба да на дневни ред донесе предлог закона о промету ГМО, да легализује промет ГМО (Генетски Модификовани Организми). Разне научне студије и експерименти независних научних радника, показале су да је ГМО храна штетна по човека, по његову оригиналну генетску структуру како ју је Бог створио, зато је у Србији потребно да се организује масован и миран грађански протест испред Народне Скупштине против доношења овог погубног закона!

Осим у видео прилогу, детаље о свему овоме имате у доњим текстовима, скините их, правите од њих летке и својим активизмом лепите те летке свуда где се може: по болницама, школама, стадионима, пијацама, бувљацима, пензионерским домовима, аутобуским станицама, по жељезничким станицама, по излозима продавница, по бандерама итд… да би људи били што обавештенији и о штетности ГМО, и о протесту који треба да се закаже. Можда је најбоље да се протест одржи с почетком пролећа 21.03.2013. када се све буди, па ред је и да се народ пробуди и бори за своје здравље, за здравље своје деце и будућих још нерођених покољења, јер ако се услед ГМО поремети генетика њихових родитеља, таква деца ће се у старту родити слабашна и неотпорна, подложна многим болестима и са ослабљеним имунитетом.

У тексту имате и листу земаља које су забраниле ГМО…

Преузмите текст у ћирилици

Преузмите текст у латиници

Протествујмо против доношења закона о легализацији ГМО у Србији!

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

18 реаговања to “Протествујмо против доношења закона о легализацији ГМО у Србији!”

 1. stojanka Says:

  GMO je najveće zlo novog svetskog poretka ,treba biti istrajan u borbi protiv ovog zla za rad naše dece i budućih pokolenja !

 2. srboljub Says:

  Ja se u svemu slažem da vlada ne donosi odluku o prihvatanju GMO bar za jednui deceniju.Bez razlike da li je to stav EU ili ne mi ne bi trebali da prihvatamo GMO

 3. Nemanja Says:

  Daj boze da to ne prodje u nasoj skupstini.Milijarde dolara su u igri tako da sam skeptican po tom pitanju.

 4. Katarina Says:

  Pogledajte vest! „Skupština Čačka je u sredu jednoglasno donela Deklaraciju o zabrani korišćenja, uzgoja i prometa genetski modifikovanih organizama (GMO) na teritoriji tog grada Čačak je tako postao prvi grad u Srbiji koji je zabranio GMO i pozvao sve gradove i opštine da mu se pridruže.“

  vise o tome: http://srbijabezgmo.wordpress.com/

  BRAVOOO!

 5. Братац Says:

  Још мало информација о ГМО можете прочитати овде
  http://www.cps.org.rs/seme_unistenja.pdf

  Борба, борба и само борба !!! СБИ ЗАЈЕДНО !!! Поздрав !!!

  • Небојша Says:

   Владимир Јанковић: КОМПАНИЈА БАМБИ УВЕЛА ГМО
   среда, 30 јануар 2013 13:19

   „Познати борац против ГМО и других еколошких пошасти у Србији и свету господин Никола Алексић председник Еколошког покрета Новога Сада у свом кратком говору на снимку на сајту YouTube (на коме има више његових гостовања у разним ТВ емисијама и трибинама на тему ГМО и сличне теме, као и проф. др Миладина Шеварлића са Пољопривредног факултета у Земуну, Ирене Барет, Покрета Двери и других) објавио је познати податак да се у Србији одавно сади и производи ГМО соја а касније и кукуруз и друго.

   Али томе је додао узбуњујући податак да је по испитивању у Војводни у просеку преко 80% а негде и преко 90% укпуних засада соје ГМО. Он пита да ли смемо уопште јести соју, да ли ћемо бити сигурни да ћемо наићи баш оних неколико процената здраве природне соје, да ли смемо да ризикујемо? Даље он каже да се у Бамби кексу за децу налази соја и да је лично разговарао са главним технологом фабрике Бамби у Пожаревцу и питао „Да ли контролишете соју на улазу сировина да није генетски модификованог (ГМО) порекла?“, одговорила му је „Па не, ми верујемо нашим добављачима.“ Никола Алексић затим пита јавност „Да ли ви верујете њима?“.

   Да ли можемо ризиковати са својим здрављем и здрављем своје деце знају ћи да ГМО храна изазива најтеже болести попут рака, стерилитета, итд?

   Избегавајте производе компаније „Бамби“.

   Дошло је време да сами тестирате свој карактер, али не у циљу доказивања снаге воље и духа, већ у циљу опстанка.

   Све зависи од нас! Најдобронамерније и најозбиљније схватите сваку реч коју прочитате. Ви живите робију, добровољну робију! Кроз Ваше слабости и пороке велике компаније зарађују велики новац! Продају Вам причу како брину о Вама, Вашој деци, земљи и природи. Све то је обојена слика стварности…“

   Прочитај више на: http://www.svetinjebraniceva.rs/

  • Небојша Says:

   Расправа у скупштини око ГМО 06.02.2013.


  • Небојша Says:

   Мирослав Живковић (Двери) Раскринкаћемо ГМО лобисте у Србији!

  • Небојша Says:

   РТС о ГМО декларацији: Чачак први забранио ГМО!

  • Небојша Says:

   РТВ Словенија: ТВ Копер о ГМО и госту Николи Алексићу

   Поред приче о ГМО, бло је речи и о запрашивању из авиона отровним хемијским траговима, Кодексу Алиментаријусу…

 6. Katarina Says:

  Mnogo mi je drago sto se informacije brzo sire. Samo udrite!

 7. Katarina Says:

  Jos jedna deklaracija:
  Na 15. sednici Skupštine opštine Kula, 5. februara, jednoglasno je usvojena deklaracija o zabrani korišćenja, uzgoja i prometa genetski modifikovanih organizama na teritoriji opštine Kula zbog mogućih štetnih posledica takvih proizvoda na ljude i prirodu.

  http://bit.ly/Y0QPdP

 8. Katarina Says:

  Jos jedna deklaracija:
  Na 15. sednici Skupštine opštine Kula, 5. februara, jednoglasno je usvojena deklaracija o zabrani korišćenja, uzgoja i prometa genetski modifikovanih organizama na teritoriji opštine Kula zbog mogućih štetnih posledica takvih proizvoda na ljude i prirodu.

  Д Е К Л А Р А Ц И Ј А

  о забрани коришћења,узгоја и промета генетски модификованих организама ( Г М О ) на територији општине Кула због могућих штетних последица од таквих производа по људе и природу.
  – Општина Кула се обавезује да ће доследно поштовати Закон о генетичким модификованим организмима („Службени гласник Републике Србије“, број 49/2009): у даљем тексту: Закон о ГМО), захтева његову доследну примену на територији Републике Србије и противи се његовој промени.
  – Општина Кула у оквиру својих законских и организационих могућности у вези са коришћењем или управљањем земљиштем и другим производним ресурсима и организовањем пољопривредне производње, прераде и промета пољопривредно прехрамбених производа неће дозволити и допустити узгајање и ширење ГМО на својој територији.
  – Општина Кула се обавезује да ће предузети све одговарајуће мере, као што су стручна предавања и други програми образовања за пољопривреднике и друге учеснике у организовању производње, прераде и промета пољопривредно-прехрамбених производа како се не би одлучили за нелегално узгајање и промет ГМО и производа од ГМО.
  – Општина Кула захтева и очекује од свих државних органа и политичких странака и покрета да се залажу за доследну примену Закона о ГМО и одговарајућих подзаконских аката и да се онемогући недозвољено гајење и промет ГМО и могуће штетне последице ГМО и производа од ГМО на здравље становништва и загађивање природе у Републици Србији.

 9. Katarina Says:

  Vest: Зелени Србије: Предлог декларације за Србију без ГМО

  БЕОГРАД – Председник „Зелених Србије“ и посланик у Скупштини Србије Иван Карић предао је данас републичком парламенту Предлог декларације за Србију без генетски модификованих организама (ГМО), којом се тражи да се Србија прогласи за територију без ГМО.
  http://bit.ly/Y0QUOG

 10. Небојша Says:

  Ево једног изванредног цртаног филма Kirrk Rutter-а са својим сарадницима, о штетности ГМО-а., о компанијама које производе ГМО и зарађују на томе. Не би било лоше да филм неко преведе и титлује на србском језику, јер је изванредно креативно осмишљен, тако да ће га сва деца и одрасли људи у Србији брзо схватити ако се филм преведе…

  ГМО цртани филм

  Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/

  Сад сам накнадно видео да се преко опције на Ју Тјуб плејеру „cc“ види превод на хрватском и може да се активира, тако да има превода, но не би било лоше да се титл „спржи“ унутар видео фајла, јер ће га тако видети више људи, на својим компјутерима, то је за оне који не користе много интернет, јер овако са овим преводом преко опције „cc“ може само да се гледа на интернету, јер када се видео скине, нема превода.

 11. Gordon Flash* Says:

  Na današnji dan,rodio se car Konstantin,deca u školama na jugu Srbije slave njegov rođendan s razlogom što je doneo nam čuveni Milanski edikt i oslobodio nas jednog od strašnog običaja kolonijalnog Rimskog carevanja, ubijanja robova raspećem..
  U zanosu proslave dana rođenja velikohumanog Konstantina ipak opet ni posle 1500 godina nema ko da objasni ŠTA SE JE DESILO SA RASPEĆEM,DA LI SE JE RIM ZAISTA ODREKAO ZLA I UKINUO SA MILANSKIM EDIKTOM RASPEĆE u šta nas uče da verujemo..?
  ..e pa draga deco Srbije i sveta čuvajte se dobro, RIM NIJE UKINUO RASPEĆE !
  Da da..veran svojoj tradiciji u nehumanosti,DANAŠNJI RIMSKI CAR »KODEKSS ALIMENTARIJUSS« u svojim Monsanto laboratorijama ,pripremio vam je novi oblik nevidljivog raspeća i krenuo uveliko u novu kolonijalizaciju sveta !!!
  VRŠEĆI RASPEĆE GENA, FLORE I FAUNE,KIDAJUĆI IH NA KOMADE,A ZATIM KRPEĆI IH,UKINUO IM JE ŽIVOT I ULOGU U KOSMOSU KAKAV SU U SLOBODI DOBILI OD NAŠEG BOGA MAJKE PRIRODE NAM..
  ..šta će se desiti i sa vašim genima,vašim tvorcima života vašeg tela draga jedina deco sveta u ovoj planetarnoj tragediji od nerazuma i sa vašim životim kao Rimskim igračkama NOVOG RIMSKOG CARA I BOGA NAM ISTORIJE PA I EVOLUCIJE NA PLANETI u njegovoj koloniji celog sveta kada se ! OBAVEZNO ! MORATE HRANITI RASPEĆEM ?
  ..Draga deco,Milanskim ediktom Rimljani nisu ukinu li mučenje sveta, naprotiv razvijali su razne oblike raspeća,raznim sredstvima obmane i prisile,njega ćete morati ukinuti Vi..Čuvajte svoje zdravlje i svoje telo da ga RIMSKI CAR KODEKSS ALIMENTARIJUSS VELIKI NE KOLONIJALIZUJE GMO VOJSKOM I NE RAŠIRI RASPEĆE KAO SVOJ OBIČAJ U VAŠEM TELU KAO SVOM RIMSKOM CARSTVU !
  Kažite STOP KODEKSSu ALIMENTARIJUSSu,KAŽITE STOP GMOu,KAŽITE STOP NON STOP RIMSKOM CARSTVU.!

 12. Katarina Says:

  Vest: I Zrenjanin bez GMO

  Članovi gradskog veća usvojili su Predlog deklaracije o proglašavanju teritorije grada Zrenjanina za oblast bez proizvodnje, gajenja i prometa GMO.
  Načelnica Gradske uprave Jasmina Malinić kaže da će na taj način teritorija Zrenjanina biti označena kao prostor bez genetski modifikovanih organizama, pridružujući se gradovima, regijama i pokrajinama u Evropskoj uniji koje su donele ovakve i slične dokumente u nameri da spreče, zaustave ili ograniče širenje GMO.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: