Патриотска организацијо Двери! Закажите 21.03.2013. свеопшти грађански протест против доношења закона о промету ГМО ако вам је до биолошког опстанка и здравља становништва Србије!!


Двери – Покрет за Живот Србије, људи, народе, грађани Србије, ова ствар око ГМО (Генетски Модификовани Организми) исувише је озбиљна и значајна за здравље свог становништва Србије и његовог биолошког опстанка, да би је игнорисали и под хитно се требамо организовати на један свеопшти грађански протест испред Народне Скупштине против предстојећег доношења закона о дозволи промета ГМО којег припрема ова власт за други квартал 2013.

За оне који још незнају, о свом погубном дејству по људско здравље услед конзумирања ГМО производа и хране, сазнаће из овог» сажетог и концизног текста, као и у серији линкованих текстова на крају чланка, а биће и понеки видео прилог.
Све ћете то моћи читати и детаљно на тенане проучавати после мог текста, а сада ћу се ограничити на судбински значај протеста против ГМО, то је најзначајнији протест свих протеста! Ако се он прво не организује, сваки наредни протести против разних неправди и кримиала, биће бесмислени, јер шта ће нам онда правда за многе ствари, ако се ми, наша деца, наше будуће потомство поразболимо хранеће се са ГМО! Ако лагано у тихом геноциду умиремо и нестајемо хренећи се са ГМО! Тада ће не само правда и истина изгубити значај, већ и сам живот људског рода, јер под дејством ГМО-а бићемо мутирани генетски производи, франкештајни ГМО-а, а не природно здрава људска бића…!

У Србији, тренутно, по ономе што ја видим, један овакав масован, миран и достојанствен грађански протест никако неће организовати ни једна странка, било позиције, или „опозиције“, већ само нека патриотска организација која не партиципира у Скупштини Србије, која се искрено бори за народ. И поред неких мојих замерки на њихов рад, пре свега на оном најважнијем делу, на активизму, што сад не би потенцирао, као последљу шансу да се као патриоте докажу и организују један овакав масовни протест, дајем организацији: „Двери – Покрет за Живот Србије“.

Двери - ако се стварно покрет за живот Србије, организујте мсовни грађански протест против ГМО испред Народне Скупштине, јер ако ГМО уђе у Србију, неће бити никаквог живота у Србији, само болештине и смрт...!

Двери – ако сте стварно покрет за живот Србије, организујте масовни грађански протест против ГМО испред Народне Скупштине, јер ако ГМО уђе у Србију, неће бити никаквог живота у Србији, само болештине и смрт…!

Ако Двери јесу патриоте како се проглашавају, ако су стварно покрет за живот Србије, онда требају 21.03.2013. организовати један овакав масовни протест, или ће сам назив њихове организације бити чиста иронија ако се дозволи да у Србији уђе погубни ГМО, јер после тога неће бити никаквог живота, већ болештине и смрт! Двери то могу да организују, имају добру развијену и разгранату организацију у многобројним својим експозитурама по градовима Србије, имају стабилне финансије, донације. Ако Двери то не организују, биће издан и српски народ за чије интересе се они својим програмом тако здушно залажу.

Организацијом протеста против ГМО, последња је шанса Дверима да се докажу као искрене српске патриоте!

Нема више простора за маневар и врдање, на питању ГМО-а видеће се да ли у Србији уопште постоје патриотске организације, које искрено мисле на српски народ! Јер, шта ће нам правда за српски народ ако се дозволи продор ГМО-а- у Србији? Шта ће нам борба за свеопште националне интересе, ако хранећи се ГМО производима и храном, српски народ почне да нестаје у тихом геноциду?

Ја сам први на свету који би се борио за српске националне интересе, али та борба биће бесмислена, ако дозволимо промет ГМО у Србији, јер смо као народ у процесу нестајања, још нам само хвали биолошко пропадања што ће се десити ако дозволимо промет ГМО у Србији!

Ако се дозволи да ГМО уђе у Србију, тада ће бити чиста иронија живота борити се за националне интересе народа који под дејством ГМО-а тихо умире и нестаје. Оно што је очигледно и људски хумано, протест треба организовати на свеопштем грађанском нивоу, не српско-националном, јер ГМО не бира нацију или верску организацију коју ће да уништи, ГМО уништава свако људско биће које га конзумира, ма које нације или вере да је то љуско биће. Зато, овај протест треба организовати на свеопшти грађански ниво.

Зашто баш датум 21.03.2013.?

Зато јер је ствар хитна, власт припрема да донесе погубни закон у другом кварталу 2013. а у симболичном и природном смислу, с доласком пролећам све се буди, па је ред да се и грађани Србије коначно из апатије продрмају и разбуде!

Једно је сасвим сигурно. НАРОД НИКАДА НЕЋЕ ИЗАЋИ НА УЛИЦУ САМ И НЕОРГАНИЗОВАНО, НАРОД НИКАДА НЕЋЕ ИЗАЋИ НА УЛИЦУ САМ И НЕОРГАНИЗОВАНО... ко обезглављене кокоши, већ само ако га неко организује на протест, тек онда народ излази, КАД ОСЕТИ ВОЂСТВО ИЗА СЕБЕ, КАД ОСЕТИ ВОЂСТВО ИЗА СЕБЕ… и када се ЗВАНИЧНО И ЈАВНО ЗАКАЖЕ ДАТУМ ПРОТЕСТА, иначе ће их ко залутале падобранце хапсити полиција и проглашавати „лудацима“, „терористима који нападају државу и ремете јавни ред и мир“…

Све ово треба да имају на уму и обични чланови Двери, треба да врше притисак на своје вођство да организују масовни протест против ГМО. Двери у задње време имају изванредне чланке, трибине и видео прилоге против ГМО, то је за сваку похвалу, али то не даје ефекат промена, јер народ је још више убијен у појам него кад је био неинформисан, тад барем ништа није знао, но сада су га Двери потпуно информисале, али то народ највише убија, јер:

Сада си информисан о ГМО, све знаш, али си немоћан, јер те нико не изводи на уличне протест да се нешто стварно промени, ти и поред тога знаш да ова власат ради и даље на штету народа, јер зато ју је велики брат и поставио на власт, да све спроводи по плану великог брата око ГМО, и узалудни су и смешни било који апели властима по саттовима, блоговима, форумима:

“ Схватите да је ГМО штетан! Послушајте свој народ! Заштитите га! Забраните ГМО! Како вас није срамота да нам то радите!!…“

итд…

Они се приватно смеју томе, но кад виде да се ствар уозбиљи, да на интернету има прегрш вести, они пусте неку информацију наде на тв екранима да као „знају они то“, „размотриће они то“… поведе се евентуално нека килава расправа… међутим, ништа се не догађе У СТВАРНОСТИ, У СТВАРНОСТИ, нема промена у реалном животу, већ само слепо И ДАЉЕ, И ДАЉЕ спроводе наредбе запада. Запамтите, ови на влсасти су доведени да спроводе интересе светских сила, а њихов је интерес да се у Србији законски дозволи несметан промет ГМО, зато и видимо, као што рекох, кад се ствар узталаса у народу око ГМО, наша власт то релативизује, говорећи следеће, што је очигледан доказ да су под контролом великог брата.:
http://wp.me/p3KWp-5Wo

„… На тврдње бројних организација “зелених” и неких десничарских странака да су ГМО генерално штетни по здравље, у Министарству пољопривреде имају сасвим начелан одговор.

“Многи од тих параметара су извучени из контекста. Чисто сумњам да било какве институције раде на томе да униште своју нацију. Чисто сумњам да би и наш Савет за биолошку сигурност, где су истраживачи највишег ранга, донео неку одлуку која би била супротна интересу наших грађана”, каже Боћански…“

Па добро, ако је то тако, зашто су онда Мађари» протерали Монсанто» и почели да уништавају све засаде са ГМО, ако је то безопасно?! Зашто су Бугари такође забранили ГМО ако је то безопасно?!
Дакле, узмимо пример бугара, бугари су изашли на улице и протествовали против ГМО тако да су натерали своју власт да забране промет ГМО. Мађарска власт је такође забранила ГМО и истерала Монсанто из Мађарске!

И ми требамо ОРГАНИЗОВАНО изаћи на улицу попу бугара, само тако ћемо натерати власт да поштује вољу народа, јер народ не може неорганизовано то да учини, ко кокоши без главе које не знају где иду, већ безглаво лутају насумица тамо-амо. Иза нас треба да стане нека патриотска организација, да закаже датум протеста и да до тог датуму врши СТРАХОВИТУ МЕДИЈСКУ КАМПАЊУ ОБАВЕШТАВАЊА СТАНОВНИШТВА О ШТЕТНИОСТИ ГМО-а, онако како се може, путем интернета, мањих ТВ станица, трибина по градовима, лепљењем летака, плаката.

Ми морамо схватити једну ствар, само читањем текстова на интернету о штетности и погубности ГМО хране, осим информисаности грађана неће се ништа постићи, неће се спречити да ова власт не донесе нов закон по којем би се дозволио промет ГМО организама и хране у Србији. Да, да… ми ћемо читати текстове, згражаваћемо се над тим што светске психопате потпуно свесно трују светско становништво са ГМО, причаћемо о томе међусобно, размењивати поруке о томе на интернету преко имејла, преко чата, скајпа, путем телефона, путем коментара на сајтовима, блоговима, форумима, али ни то неће донети резултате, јер поруке на сајтовима попут:

“НЕ ГМО! НЕ!!”

Ама баш ништа неће узнемирити власт да стане у заштиту здравља свог народа, јер они су СХВАТИТЕ, СХВАТИТЕ, СХВАТИТЕ, страни плаћеници који треба да прогурају ГМО кроз закон, они су немилосрдни бездушни плаћеници!! Њима и одговара да народ само чита по интернету текстове о штетности ГМО, јер народ се тако пасивно емотивно и енергетски празни, нема грађанског активизма који једино даје резултате. Наравно, читај ти колико хоћеш текстове о штетности ГМО, буљи у компјутер, то власт не узнемирава никако, чак је то за них и пожељно, народ се тако емотивно истроши и испразни, али се зато тако истрошен активно у неком великом протесту не буни, не излази на улицу, што је добро за власт.

И шта се тада дешава?

Народ се испразнио пасивно, али промена у његову корист нема. Једино што власт узнемирава је масовни грађански протест, оно што може да угрози њихове позиције, да грађани масовно кажу исапред Народне Скупштине:

„ГМО НЕЕЋЕЕ ПРООЋЋИИИ…!!!“

Само мирним, достојанственим и масовним протестом испред Скупштине можемо спречити власт да променом садашњег закона који не дозвољава промет ГМО, то омогући новим законом који би озаконио промет ГМО у Србији.

На тако једном масовном и достојанственом скупу морамо обавезати власт да нам званично потвди писменим путем, неком својом одлуком, да неће дозволити промет ГМО у Србији, већ да ће у потпуности забранити промет ГМО, на било који начин, чак и у експерименталним видовима!

Међутим, један такав масовни протест треба бити строго организован и до танчина испланиран, та одговорност треба да падне на “Двери – Покрет за живот Србије“! Будући да ту организацију многи доживљавају као искрено-патриотску, па ако су заиста патриоте, нека се докажу активизмом, на делу, нека организују грађане на велики, миран и достојанствен протест против ГМО испред Народне Скупштине у Београду. Лепо је што на свом сајту Двери имају пуно чланака против ГМО, што одржавају трибине и видео конференције против ГМО са еминентним стручњацима, али то није довољно, тиме се само народ обавештава о штетности ГМО хране, но тиме се неће натерати власт да стане у заштиту здравља грађана Србије, будући да видимо све више да се по званичним изјавама неких представника власти чује да би ми требали да озаконимо промет ГМО.

Дакле, потребно је организовати народ на свеопшти, миран и достојанствен протест и бунт против ГМО!

Двери би могле систематски и квалитетно као уређена организација то да организују, јер имају експозитуре у многим градовима, имају и новчана средства од људи који их донирају и финансирају. И АКО НИСУ СПОСОБНИ ДА ЗБОГ ГМО САМО ИЗ БЕОГРАДА АНИМИРАЈУ 20.000 ЉУДИ ОНДА СУ НЕСПОСОБНИ ТОТАЛНО, А ТУ СУ И ДРУГИ ГРАДОВИ. Зна се како се то ради, рецимо прво јавно закажу дан протеста против ГМО, нека то буде 21.03.2013. то је довољно времена за обавештавање још необавештених, јер ипак је интернет учинио своје, доста људи зна за ГМО, али их нико не позива на организован протерст, то је у питању! И кад Двери то буду организовале, онда се путем информативне кампање обавештава грађанство о томе. То би се радило путем интернета, са мањих ТВ станица, са мноштво Ју Тјуб видео прилога где би говорили еминентни познаваоци штетности ГМО, као Професор Шеварлић, Професор Димитријевић, Др Слађана Велков, Ирена Барет, затим велики борац против ГМО савесни и независни новинар Биљана Ђоровић, па храбри и патриотски доказани Никола Алексић, затим Емир Кустурица који се на примеру откопавања никла већ доказао као борац за здравље становништва и очување природе, екологију…

Та предавања би се одржавала од стране поменутих људи, на заказаним трибинама по градовима у Србији где Двери имају експозитуре и просторије. Затим, лепиле би се плакате и леци са сажетим текстовима по градовима и селима о штетности ГМО (пијаце, домови здравља, продавнице, школе, стадиони, пензионерски домови, бувљаци, аутобуске станице, аутобуска стајалишта, домови културе, огласне табле по улицама) … све више би тако они који немају интернет били обавештени о штетности ГМО-а и били би мотивисани да се одазову на протест!

И, када би се бацили на ту кампању здушно, тих два месеца, уз наравно помоћ многобројних волонтера који нису чланови Двери, дошло би на протест сигурно барем 100.000 људи, јер само из Београда за пола сата-сат могу да се спусте до Скупштине око 50.000 људи, јер ваљда то може да се уради у граду који има 2 милиона становника, да само барем 2-3% грађана изађе на протесте против ГМО, а сигуран сам да су барем 200.000 београђана веома добро информативно упознати са штетношћу ГМО. Ту је и оближњи Нови Сад, цела Србија.

Двери се стално хвале како су пред геј парадом октобра 2011. извукли на београдским улицама на организован протест 10.000 људи. Добро, јесте, тачно је. Дакле, овде видимо да поводом идеологије хомосексуализма не држе само трибине, не пишу само чланке о геј идеологији на свом сајту, већ и изводе људе на улице да протествују поводом тога.

И сад следи једно логичко питање: како то да на масовни, на нивоу целе Србије, не парцијални, организован грађански протест Двери још не изводе барем толико људи против далеко значајнијих ствари од гејева, а то је ГМО …?

Шта чекају…?
Где су поред трибина и протести, као у случају гејева…?

ДОС је држао 10 година трибине да сруши Милошевића, писао је чланке по штампи о томе, и шта се десило?
Ништа, тек се нешто десило кад је народ позван на организован протест.

Двери… доста је било прича о ГМО, писања по сајтовима, организовања трибина, ваших сјајних фељтона о штетности ГМО, народ већ у приличној мери зна за то, обавештен је. Време је да чините права дела, практична дела која ЈЕДИНО дају резултате! Одговорност за здравље становништва је на вама, јер народ не може да изађе неорганизовано на протест, то се никада у историји није десило ни у једној земљи, чак и у доба сељачких буна, увек је неки вођа са својом организацијом позивао народ на бунт!

Двери, одговорност је на вама, ради здравља свих грађана Србије, наше деце и будућих покољења, позовите грађане Србије на масован организован и миран протест против ГМО 21.03.2013-е испред Народне Скупштине…!!

Пратећи текстови са видео прилозима о штетности ГМО-а, за оне који су још недовољно упознати са овом материјом.

ГMO – Питање опстанка народа! Последњи је час, устанимо против “хране” кoja убија!
http://wp.me/p3KWp-5Xw

Биљана Ђоровић – Реаговање на вест да Србија ове године отвара врата за ГМО
http://wp.me/p3KWp-5Wo

Монструозно: Услов приступања Србије Светској Трговинској Организацвији (СТО) је да мењамо закон о забрани промета ГМО и да то новим законом дозволимо!
http://wp.me/p3KWp-5JQ

Стоп ГМО! Стоп закону о дозволи промета ГМО!

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
Видео прилог скините пратећи ово упутство.

Никола Алексић: Власт чека моменат! Kaд се народ забави другим јадом, ОЗАКОНИЋЕ ГМО!
http://wp.me/p3KWp-5Oa

Историјски говор професора Димитријевића против ГМО у Србији!
http://wp.me/p3KWp-5Nj

Србијо! Не у Светску Трговинску Организацију (СТО)!!
http://wp.me/p3KWp-5K3

Научници света против ГМО!
http://wp.me/p3KWp-3KN

Убице човечанства – Свет према Монсанту-преведено (Опасности ГМО хране…!)

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/

Др Љубиша Јовашевић говори о опасностима од ГМО
http://wp.me/p3KWp-3PT

Генетски модификована храна
http://wp.me/p3KWp-ol

Треба ли Србији ГМО храна? Не!!
http://wp.me/p3KWp-5Wf

Професор Шеварлић: Одбацити ултиматум САД-а!
http://wp.me/p3KWp-5VR

ГМО сојина сачма: Тројански коњ за српски тањир
http://wp.me/p3KWp-5VJ

САД опет убија Србију: Прихватите ГМО, или сте награбусили!
http://wp.me/p3KWp-5Vw

Вилијам Ендгал: Семе зла ће сатрти човечанство
http://wp.me/p3KWp-3HG

САД: Срби, морате да прихватите генетски модификовану храну
http://wp.me/p3KWp-4qZ

Трују нас хербицидима 30 година!
http://wp.me/p3KWp-4ad

74 реаговања to “Патриотска организацијо Двери! Закажите 21.03.2013. свеопшти грађански протест против доношења закона о промету ГМО ако вам је до биолошког опстанка и здравља становништва Србије!!”

 1. kocmoc Says:

  Dobri i plemeniti Nebojsa, i ovde u USA imamo problem da omasovimo odbranu od korporaciskog trovnja masa je je propaganda nesavladiva, zasipaju oglasima danju i nocu da je monsanto dobra firma koja se bori protiv gladi. Niko ne shvata da je njihova borba protiv gladi u tome sto truju i smanjuju broj stanovnistva. Posalji ovo kao poruku jednog Amerikanca Srbima da su korporacije najveci neprijatelj Covecanstva i samo su obsednute PROFITOM RADI PROFITA. Juce sam bio u gradskoj biblioteci u jednoj varosici gde je lokalna vlast opozicionarna inace u Chicago je nemoguce odrzati takva predavanja posto je Chicago do srzi u kostima CRVEN – boljseviziran jos od pre 100 godina. Korupcija u gradskoj upravi je kao u Meksiku ili Beogradu pod krvolocnim Djilasom.

 2. Мила Says:

  да ли сте већ добили одговор од Двери?

  • Небојша Says:

   Не, нисам.

   Неће они ово ни да читају, а ако којим случајем читају, повредиће то њихов „понос“ по мојој процени. Но, добро, сачекајмо, време ће све показати, ко је ко.

 3. Gandalf Says:

  Slažem se sa Nebojšom, da ne prejudiciramo. Sačekaćemo, još je sveže.

 4. Vlada Says:

  Какав масовни протест, шта вам је људи, где живите ви? Погледајте уназад годину дана колико је било протеста, не само Двери, већ свих патриотских организација. И који од њих је био масован? Поготову протест против ГМО, за шта 90 посто људи није ни чуло. Апатија, зомбираност…

 5. Sasa Pjevovic Says:

  Поштовани Небојша,
  Читајући Ваш „позив“ друштвено-политичком Покрету Двери – ЗА Живот Србије за јасно одређења по питању проблематике и опасности ГМО-а у Србији, не могах да се отргнем утиску да сте у најбољем могућем случају – необавештени.

  Наиме, ако се нека друштвено политичка опција бавила проблематиком ГМО-а а то су управо Двери.

  Ви позивате (прозивате) тренутно једину политичку опцију која је на изборима кандидовала свој програм у коме је акценат стављен управо на алтернативним (чистим) изворима енергије, анти-ГМО закононима, повратку на село, очување аутохтоних сорти…
  http://www.dverisrpske.com/

  „Одлучно се противимо увозу и дистрибуцији генетски модификованог семена и хране, као и свих намирница животињског порекла који потичу од животиња које су храњене овом врстом семена или хране. Залажемо се за знатно проширивање капацитета и овлашћења фитосанитарних инспекција и појачани надзор исправности земљишта, семена, хране, воде…, посебно наглашавајући значај домаћих биљних сорти и животињских раса, семенских врста и очувања квалитета земљишта. Апсолутно смо против продаје пољопривредног земљишта странцима.“ ( http://www.dverisrpske.com/ )

  Инфантилно ( не желим да верујем да се ради о свесном ширењу нетачних информација) позивате и кажете : „Ако Двери јесу патриоте како се проглашавају, ако су стварно покрет за живот Србије, онда требају 21.03.2013. организовати један овакав масовни протест, или ће сам назив њихове организације бити чиста иронија…“

  У преводу – ако Двери не организују масовни протест кад Ви зацртасте, „доказаће“ да нису ЗА ЖИВОТ Србије? Доказаће да су неродољубиви покрет који има за циљ… (све оно ружно што вам падне на памет)

  Није Вам пало на памет да покрет који прозвасте у тексту већ увелико делује по питању информисања и едукације људи по питању опасности ГМО-а?
  ( http://www.dverisrpske.com/sr-CS/ )

  Даље настављате: „…ако се дозволи да у Србији уђе погубни ГМО, јер после тога неће бити никаквог живота, већ болештине и смрт! Двери то могу да организују, имају добру развијену и разгранату организацију у многобројним својим експозитурама по градовима Србије, имају стабилне финансије, донације. Ако Двери то не организују, биће издан и српски народ за чије интересе се они својим програмом тако здушно залажу.“

  Тачно је да Покрет Двери – ЗА Живот Србије има одличну организацију, и тачно је да имамо повереништва ( а не експозитуре како наводите) по градовима Србије и расејању.
  Оно што није тачно је то да Двери имају СТАБИЛНЕ ФИНАНСИЈЕ и редовне донације.
  Одакле вам тако нешто?
  Стабилне финансије имају оне политичке опције које су у парламенту.
  ( О изборној крађи овде: http://www.dverisrpske.com/ )

  Јесте ли сте макар једном свратили до вашег локалног повереништва Српских Двери у Бору?
  Позивам вас да свратите (ул. Краља Петра I бр. 23 (ТЦ „Коцка“, други спрат), тел: 0628822341 и 0628822342) и тако се из прве руке упознате са радом локалног повереништва те тако стекнете јаснију слику како уопште функционишу Двери Српске. (http://www.youtube.com/watch?v=dsJZxDdu5m0 )
  У току је наша анти-ГМО кампања широм Србије. Било би лепо да се прикључите и својим идејама и личним радом на терену помогнете ове акције.

  Двери су трибине организовале ( и организују) широм Србије
  ( http://www.vaseljenska.com/ )
  конференција за медије „ГМО неће проћи“
  (http://www.vaseljenska.com/drustvo/gmo-nece-proci/ )
  Трибина – Борба за живот – СТОП ГМО – Двери Краљево
  ( http://www.youtube.com/watch?v=CEwj8iLivE4)

  Књажевац: ( http://knjazevacinfo.rs/ )

  Инђија: ( http://www.vaseljenska.com/ )

  Смедерево: ( http://www.dverisrpske.com/ )

  Ниш: ( http://www.youtube.com/watch?v=Dpodeyl4SOg )

  Врачар: ( http://www.dverisrpske.com/ ) ИТД…

  Имали смо до сад већ два протеста по питању ГМО-а:
  Протест испред ЕБРД-а због ГМО-а

  И протест испред Костићеве МК групе :

  Да ли сте Ви Небојша били присутни макар на једном од ових ( не тако малобројних) трибина широм Србије или на ова два протеста ?

  Браће и сестре из покрета Двери Српских свакодневно присутни на терену по том питању.
  Ваш последњи коментар је крајње некоректан.

  Шта Ви то радите ( и шта до сад то урадисте у односу на 14-огодишњи рад Двери) да би исти имали „повређен понос“? Чиме то повређен?
  Јуче сте овде ( на Вашем блогу) поставили овај „позив“ ( пРозив  ). Шта сте очекивали? Да Вам се исти дан одговори?
  Да добијете званичан одговор руководства Покрета? Нисме ми јасни…
  Ево, на обострано задовољство, ја пратим Ваш блог редовно те тако видех и ово писаније.

  Искрено се надам да сам мало помогао и дао макар неке одговоре, те тако расветлио поједине недоумице по питању Двери и нашег (не)учествовања у броби против ГМО-а.

  Свако добро од Бога Вама и Вашима

  С’ поштовањем

  Саша Пјевовић

 6. Sasa Pjevovic Says:

  Поштовани Небојша,
  Читајући Ваш „позив“ друштвено-политичком Покрету Двери – ЗА Живот Србије за јасно одређења по питању проблематике и опасности ГМО-а у Србији, не могах да се отргнем утиску да сте у најбољем могућем случају – необавештени.

  Наиме, ако се нека друштвено политичка опција бавила проблематиком ГМО-а а то су управо Двери.

  Ви позивате (прозивате) тренутно једину политичку опцију која је на изборима кандидовала свој програм у коме је акценат стављен управо на алтернативним (чистим) изворима енергије, анти-ГМО закононима, повратку на село, очување аутохтоних сорти…
  http://www.dverisrpske.com/

  „Одлучно се противимо увозу и дистрибуцији генетски модификованог семена и хране, као и свих намирница животињског порекла који потичу од животиња које су храњене овом врстом семена или хране. Залажемо се за знатно проширивање капацитета и овлашћења фитосанитарних инспекција и појачани надзор исправности земљишта, семена, хране, воде…, посебно наглашавајући значај домаћих биљних сорти и животињских раса, семенских врста и очувања квалитета земљишта. Апсолутно смо против продаје пољопривредног земљишта странцима.“ ( http://www.dverisrpske.com/ )

  Инфантилно ( не желим да верујем да се ради о свесном ширењу нетачних информација) позивате и кажете : „Ако Двери јесу патриоте како се проглашавају, ако су стварно покрет за живот Србије, онда требају 21.03.2013. организовати један овакав масовни протест, или ће сам назив њихове организације бити чиста иронија…“

  У преводу – ако Двери не организују масовни протест кад Ви зацртасте, „доказаће“ да нису ЗА ЖИВОТ Србије? Доказаће да су неродољубиви покрет који има за циљ… (све оно ружно што вам падне на памет)

  Није Вам пало на памет да покрет који прозвасте у тексту већ увелико делује по питању информисања и едукације људи по питању опасности ГМО-а?( http://www.dverisrpske.com/ )

  Даље настављате: „…ако се дозволи да у Србији уђе погубни ГМО, јер после тога неће бити никаквог живота, већ болештине и смрт! Двери то могу да организују, имају добру развијену и разгранату организацију у многобројним својим експозитурама по градовима Србије, имају стабилне финансије, донације. Ако Двери то не организују, биће издан и српски народ за чије интересе се они својим програмом тако здушно залажу.“

  Тачно је да Покрет Двери – ЗА Живот Србије има одличну организацију, и тачно је да имамо повереништва ( а не експозитуре како наводите) по градовима Србије и расејању.
  Оно што није тачно је то да Двери имају СТАБИЛНЕ ФИНАНСИЈЕ и редовне донације.
  Одакле вам тако нешто?
  Стабилне финансије имају оне политичке опције које су у парламенту.
  ( О изборној крађи овде: http://www.dverisrpske.com/ )

 7. Sasa Pjevovic Says:

  Јесте ли сте макар једном свратили до вашег локалног повереништва Српских Двери у Бору?
  Позивам вас да свратите (ул. Краља Петра I бр. 23 (ТЦ „Коцка“, други спрат), тел: 0628822341 и 0628822342) и тако се из прве руке упознате са радом локалног повереништва те тако стекнете јаснију слику како уопште функционишу Двери Српске. (http://www.youtube.com/watch?v=dsJZxDdu5m0 )
  У току је наша анти-ГМО кампања широм Србије. Било би лепо да се прикључите и својим идејама и личним радом на терену помогнете ове акције.

  Двери су трибине организовале ( и организују) широм Србије
  ( http://www.vaseljenska.com/drustvo/poziv-na-tribinu-stop-gmo/ )
  конференција за медије „ГМО неће проћи“
  (http://www.vaseljenska.com/drustvo/gmo-nece-proci/ )
  Трибина – Борба за живот – СТОП ГМО – Двери Краљево
  ( http://www.youtube.com/watch?v=CEwj8iLivE4)
  Књажевац: ( http://knjazevacinfo.rs/ )

  Инђија: ( http://www.vaseljenska.com/ )

  Смедерево: ( http://www.dverisrpske.com/ )

  Ниш: ( http://www.youtube.com/watch?v=Dpodeyl4SOg )

  Врачар: ( http://www.dverisrpske.com/sr-CS/ ) ИТД…

  Имали смо до сад већ два протеста по питању ГМО-а:
  Протест испред ЕБРД-а због ГМО-а

  И протест испред Костићеве МК групе :

  Да ли сте Ви Небојша били присутни макар на једном од ових ( не тако малобројних) трибина широм Србије или на ова два протеста ?

  Браће и сестре из покрета Двери Српских свакодневно присутни на терену по том питању.
  Ваш последњи коментар је крајње некоректан.

  Шта Ви то радите ( и шта до сад то урадисте у односу на 14-огодишњи рад Двери) да би исти имали „повређен понос“? Чиме то повређен?
  Јуче сте овде ( на Вашем блогу) поставили овај „позив“ ( пРозив  ). Шта сте очекивали? Да Вам се исти дан одговори?
  Да добијете званичан одговор руководства Покрета? Нисме ми јасни…
  Ево, на обострано задовољство, ја пратим Ваш блог редовно те тако видех и ово писаније.

  Искрено се надам да сам мало помогао и дао макар неке одговоре, те тако расветлио поједине недоумице по питању Двери и нашег (не)учествовања у броби против ГМО-а.

  Свако добро од Бога Вама и Вашима

  С’ поштовањем

  Саша Пјевовић

 8. Sasa Pjevovic Says:

  Извињавам се за дуплирање објава. У питању је највероватније била нека грешка у систему.

 9. Мила Says:

  после реакције из Двери. изглеада да ваш коментар није коректан. И драго ми је да нисте у праву!

  • Небојша Says:

   Мила,

   Варате се Мила, тек долази моја аргументација, да сам потпуно у праву!
   Ево, то убрзо следи потпуно ће се демаскирати да су Двери фолитанти….!

   Можћда ћу тиме реметити ваше снове, али снови су само снови…

  • Небојша Says:

   Поштовани Саша Пјевовићу,

   Мислио сам да ћутим, да не износим оно што је евидентно када говоримо о Дверима, да су фолиранти и под контролом великог брата, јер не раде ону најбитнију ствар, не изводе грађане Србије на организоване масовне протесте, будући да само то доноси промене у друштву.

   Мислио сам да о томе не причам, да дам шансу Дверима да организују тај најважнији масовни протест, против ГМО, дао сам и предлог да то буде 21.03.2013. а не да са тим датумом тобоже то наређујем како ви манипулативно приказујете, нека изаберу они неки други датум, али нека организују један велики миран и достојанствен протест против ГМО испред Скупштине, будући да само то доноси резултате, не трибине, не фељтони по сајту, то је само едукација људи, ништа више. Наравно, то је неопходно, али до промена се у овој држави долази само ако народ организовано протествује. Међутим, сад ви мене из Двери прозивате и проглашавате да сам необавештен, тако да ћу морати да реагујем, да сам врло обавештен, довољно је пратити рад неке организације попут Двери и гледати шта причају и пишу, и да ли имају активизам, да ли са речи прелазе на дела, а Двери су ту скоро никакви, осим већег протеста против гејева немају ништа, никакав активизам у смислу позивања грађана на масовне грађанске протесте, нула, а неправди у Србији је толико много!

   Треба нешто да вам кажем Саша, у будуће на стављајте више од 3 линка у коментару, јер тако је систем подешен, да ако се постави у коментару више од 3 линка, коментар иде у спам, тако да сам морао да вадим 2 ваша коментара из спама, да коригујем линкове, јер дугачки су неприкладни за овај простор за коментаре, уме да дође до техничких потешкоћа, но то сам исправио.

   Да се разумемо, да не испадне да свесно нападам из неких политичких разлога само Двери, ово што ћу да причам да су Двери фолиранти и да су под контролом великог брата, комплетно се односи и на све „опозиционе странке“, мада је у Србији хаос, више нико не зна ко је опозиција, а ко позиција, јер су се све странке измењали на та места, а народу је све горе, што значи да су сви преваранти-шибицари! То сад народ види, то је и непотребно више и причати, зато се сада фокусирам на Двери, будући да се они проглашавају да су патриоте који само мисле на Србију, међутим то је само привид, лепо је то што раде, имају разне трибине о свему и свачему корисном широм Србије где имају повереништва, на сајту имају одличне патриотске текстове, о Сребреници, о КиМ- и пуно разних едукативних ствари… и ја сам неке њихове прилоге објављивао на свом сајту, задњи пут сам објавио њихове видео прилоге о штетности ГМО (Шеварлић, Ирена Барет…) али не раде оно што је најпотребније за промене, не изводе грађана Србије на масовни протест против ГМО!

   То је једино што узнемирава великог брата и његову послушничку власт у Србији! А што се тиче великог брата, држи ти колико хоћећ трибине око ГМО, пиши чланке на Двери сајту:

   „Не! ГМО Неће проћи!!!“

   То може, не смета то великом брату и његовој послушничкој власти у Србији, великом брату је битно да то исто не каже 100.000 грађана на неком протесту: „Не! ГМО Неће проћи!!!“… Е, то узнемирава њега и његову послушничку власт у Србији, али тај активизам Двери немају!

   Моја анализа и аргументи неће бити баш кратки о томе да су Двери као патриоте фолиранти, тако да је нужно да се све пажљиво чита, они који имају „концентрацију“ да читају само 15-20 реда текста, немају шта да траже, моја анализа коју започињем биће дуга и трајаће онолико колико је потребно с обзиром на реплике представника Двери попут вас Саша.

   Почећу да вам одговарам на постављена питања, али с правом очекујем да и ви одговорите на моја питања, на конкретна питања желим конкретне одговоре, не околишања.

   Ви ми упућујете примедбу да сам наводно неинформисан, јер су Двери једина политичка организација која у свом програму има акценат на „…анти-ГМО закононима, повратку на село, очување аутохтоних сорти…“ и затим наводите и њихове цитате са сајта о томе:

   „…„Одлучно се противимо увозу и дистрибуцији генетски модификованог семена и хране, као и свих намирница животињског порекла који потичу од животиња које су храњене овом врстом семена или хране. Залажемо се за знатно проширивање капацитета и овлашћења фитосанитарних инспекција и појачани надзор исправности земљишта, семена, хране, воде…, посебно наглашавајући значај домаћих биљних сорти и животињских раса, семенских врста и очувања квалитета земљишта. Апсолутно смо против продаје пољопривредног земљишта странцима.“

   То „одлучно се противимо“ показује се организовањем грађана на масовне протесте против ГМО, не на папиру, а те одлучности Двери још немају…!

   „Није Вам пало на памет да покрет који прозвасте у тексту већ увелико делује по питању информисања и едукације људи по питању опасности ГМО-а?…“

   Не знам да ли се правите наивни, реко бих да је то ради вађења „кестења из ватре“, ја у тексту нисам причао о томе, заправо ја сам нагласио да Двери то раде на информативном плану то што ви наводите, хвалио сам то на свом сајту у неким другим текстовима и коментарима, но да мало то издетаљишем, да би вам то било јасније. Двери немају активизам, нису организовали никад масовни протест против ГМО испред Скупштине Србије.

   Ако јесу, кажите ми када је то било?

   Видите, ви се правите инфатилни и дечачки наивни, наводно ме не разумете, па зато кажете:

   „Инфантилно ( не желим да верујем да се ради о свесном ширењу нетачних информација) позивате и кажете : „Ако Двери јесу патриоте како се проглашавају, ако су стварно покрет за живот Србије, онда требају 21.03.2013. организовати један овакав масовни протест, или ће сам назив њихове организације бити чиста иронија…“

   У преводу – ако Двери не организују масовни протест кад Ви зацртасте, „доказаће“ да нису ЗА ЖИВОТ Србије? Доказаће да су неродољубиви покрет који има за циљ… (све оно ружно што вам падне на памет)..“

   Прво, погрешан вам је превод, није поента у „мом зацртаном датуму“ с којим ви само желите да прикријете да Двери из неког разлога неће хтети да организују тај велики протест, дакле поента је у том САМОМ ПРОТЕСТУ, а не датуму, сам датум нек одреде Двери, не мора да буде то „како сам ја зацртао“ ја сам само са тим датумом показао како би то било, дао предлог, будући да народ мора да зна тачан датум протеста. Ево, нека буде неки други датум, само нек Двери организуу тај најпотребнији протест.

   Хајде, Двери, патриоте, докажите се на делима…!

   И друго, оно „ружно“ што ви наводите да је смоје стране прилепљујем Дверима је нетачно, то ће бити само ружна истина за Двери и српски народ, ево шта сам реко:

   „Ако Двери јесу патриоте како се проглашавају, ако су стварно покрет за живот Србије, онда требају 21.03.2013. организовати један овакав масовни протест, или ће сам назив њихове организације бити чиста иронија ако се дозволи да у Србији уђе погубни ГМО, јер после тога неће бити никаквог живота, већ болештине и смрт! Двери то могу да организују, имају добру развијену и разгранату организацију у многобројним својим експозитурама по градовима Србије, имају стабилне финансије, донације. Ако Двери то не организују, биће издан и српски народ за чије интересе се они својим програмом тако здушно залажу.“

   Па наравно, ако се дозволи закон о премету ГМО да ће Србијом завладати болести и смрт, то је сваком јасно, и ако ту евентуалност не спрече Двери организацијом масовног протеста против доношења тог закона о промету ГМО у Србији, то ће се све десити! И наравно да ће се Двери ако не организују такав протест, показати као неродољубива организација, да су под контролом великог брата, јер врло добро знају о лошим последицама за грађане конзумирањем ГМО, па забога… управо они о томе говоре на трибинама својим, они пишу о томе на свом сајту, и будући да знају све то, и ако не организују масовни протерст против ГМО, декларисаће се као фолирантска патриотска организација, јер не знам да ли ће онима који буду обољевали конзумирањем ГМО хране, помоћи да се излече трибине Двери против ГМО?

   Или можда њихови чланци о штетности ГМО?
   Неће!

   Али, да се то не деси, потребан је масовни протест који би требало Двери да организују, јер имају они финансија, нису они тако декинтирани господине Пјевовићу, да нису имали финансије, и да их немају, не би могли да функционишу приликом изборне кампање, а сами су се хвалили да имају и билборде своје по градовима, а за то треба имати поприлићне финансије господине Пјевовићу, хиљаде и хиљаде евра. Ево доказа, аргумената:

   Сента: билборди Двери на мађарском
   http://bit.ly/XFwahV

   Први билборди Двери у Северној Србији
   http://bit.ly/XFwhKb

   Нови билборди „Двери“ код Љига
   http://bit.ly/XFwmxx

   Нови билборди у Српској Војводини: Бачка Паланка
   http://bit.ly/XFwq0g

   Ово што су организовали протест испред Костићеве фирме је бацање прашине у очи народу, да се као „нешто активистички ради“. Не кажем да овакве протесте не треба организовати, међутим, они су суштински маргинални, јер то што су на том протесту Двери теретиле Костића око ГМО, то му омогућује држава да ради, дакле поента протеста око ГМО је не против Костића, већ против власти, против државе која је омогућила Костићу да ради то што ради, јер Костић без логистике власти не може ништа сам!

   Но, добрио, хајде да видимо како су Двери организовале и тај за власт „политички коректан“ протест, јер тим протестом се не узнеморава сама власт, која је и омогућила Костићу да ради то што рсади. Да сам ја на месту ових из послушничке власти великог бтата, ја се не би бунио да се пажња око ГМО- скреће на Костића, а не на саму власт која се припрема да донесе закон о дозволи промета ГМО. Е, тај протест треба да организују Двери, али тога нема! Јер ако донесу тај закон тек ће онда Костић да разради бизнис са ГМО, дакле централни проблем није у Костићу, већ у властима!

   Хоћу прецизне податке, не магловите за пример протеста испред Костићеве фирме. Кажите ми прецизно ког датума су први пут јавно објавили на свом сајту, или на неки други начин, да ће се одржати протест против ГМО испред Костићеве фирме? Желим оригинал текст њихов да видим, не ваше препричавање. Затим, кога су позвали на протест, да ли само своје чланство, или и остале грађане, које грађане? Граћане Србије, грађане Београда, или своје поверенуиштво? И треће, хоћу да видим колико дана су имали за обавештавање у односу на заказан датум протеста, почевши од времена јавне објаве да ће се протествовати испред Костићеве фирме.

   Немам потребе да слушам трибине Двери око ГМО, нити да идем код њих на трибинама у Бору, сам сам пре Двери почео да пишем око ГМО и здушно сам помагао Николу Алексића који је са својим Еколошким Покретом Новог Сада 2011. организовао протест против ГМО и осталог:

   Народни скуп у Београду против ГМО, Codexa Alimentariusa, запрашивања са неба, 5-ог јуна 2011-те, Дођимо! Сви!!

   http://wp.me/p3KWp-3SS

   Никола Алексић је видимо још 2011. организовао протест против ГМО и то три месеца пре 05.06.2011. Зашто тада Двери нису подржале организацију тог протеста и да помогну Николином Еколошком Покрету! Имали су 3 месеца да то ураде и помогну да дође више од 500-600 људи колико их је нажалост дошло!

   Ја сам тада дошо из Бора на тај протест, скупљао сам паре за то, али сам дошо, али нажалост кажем дошло је тада само 500-600 људи. Такође и Двери су знале за тај протест, али ништа нису урадили да се укључе у то, у пропаганду, да организују грађане и своје повереништво, чак шта више, хтели су да организују паралелан протест пре Алексићевог, крајем маја 2011., желели су себично да искористе сав његов труд и рад око тромесечног обавештавања људи, па да организују свој посебни протест на конту Алексићевог претходног ангажмана! Што је принципијелно лоше и нефер! Јер, тако се грађанство расцепљује и троши снага на 2 протеста, уместо да се Двери само прикључе Николином апелу још почетком марта 2011. ваљда сви треба да будемо као један, без обзира да ли сам ја Никола Алексић или Двери, лична размимоилажења се требају превазићи када је у питању народ, здравље наше деце и будућих покољења.

   Никола је протествовао против тог потеза Двери, а и други, укључујући и мене, тако да су Двери одустале од тог истог протеста маја 2011. јер већ је био заказан протест, чему дуплирање?

   Никола је више учинио од Двери у циљу узбуњивања народа око ГМО, барем је извео испред Скуптине и тих 500-600 људи, а Двери су извели нула грађана поводом ГМО испред скупштине! Нису ни организовали масовни протест испред Народне Скупштине против ГМО!

   Што се тиче Србије, ствар је у организовању људи на протест, не у информисаности, јер људи знају за ГМО, СТО, Кодекс итд… али све се препушта једном једином човеку, Николи Алексићу. Ето, Двери могу да организују протест грађана Србије испред Београдске Скупштине ако желе, али они то не желе, држе само трибине и предавање око ГМО. То је лепо, али од силног предавања, читања на интернету нема ништа, људи су постали зависни од читања текстова, и неће дупетом да мрдну да изађу на улицу, јер нико их и не позива, осим Николе који се уморио и има неприлике.

   Али ето, Двери би и те како могле да организуу један такав велики протест, да позову и друге организације да им се придруже, да закажу датум, али изгледа да то није “политички коректно”, јер како другачије објаснити њихову потпуни индолентност, неће да предузму једну такву спасоносну акцију протеста.

   Али зато урличу око укидања Војводине као Покрајине, уместо да организују грађане и закажу протест против ГМО, то је хитније, и прече!

   Е, када би то урадили, учинило би се нешто, народ би изашо на протест, баш као што су урадили бугари. Они нису спречили ГМО у својој земљи ни преко фејсбука, интернета, сајтова. Да… то им је служио само за информисаност, едукацију и мотивисаност грађанства, али су урадили кључу ствар, нека њихова организација је урадила оно што Двери још нису урадиле! Организовали су масовни грађански протест бугара на улицама, то су урадили и спречиили ГМО у Бугарској. У Србији је потпуно другачије, наша врле “патриотске” Двери не желе да организују протесте грађана, иначе би се то догодило. Дакле, више се не ради о читању текстова, људи су се начитали текстова око ГМО, но нико попут Двери не покреће грађане у акцију, то је суштина!

  • Небојша Says:

   Потовани Пјевовићу,

   Ово треба стално понављати и „урезивати“ људима у мозак, око суштински важног активизма било које организације која се сматра патриотском, па и за Двери.

   Овде о чему ја причам, и што је најнеопходније Србији, то је организација већих протеста, а то не може да уради један човек који нема ни логистику ни средства, мислим на Николу Алексића, плус тога многи га неправедно и бездушно проглашавају свакаквим, али ипак једини он нешто ради по питању активизма и организовања масовног протеста грађана против ГМО, то је чињеница.

   Али Двери би могле систематски и квалитетно као организација то да организују, јер имају повереништва у многим градовима, имају и новчана средства од људи који их донирају и финансирају. И ако нису способни да због ГМО само из Београда анимирају 20.000 људи онда су неспособни тотално, а ту су и други градови. Зна се како се то ради, рецимо прво закажу дан протеста против ГМО, нека то буде 21.03.2013. И онда путем информативне кампање обавештава се грађанство о томе. То би се радило путем интернета, са мањих ТВ станица, са мноштво видео прилога где би говорили еминентни познаваоци штетности ГМО, као Професор Шеварлић, професор Димитријевић, Др Слађана Велков, Ирена Барет, ти итд… итд… та предавања би се одржаавала од стране поменутих људи и на заказаним трибинама по градовима по градовима у Србији где имају повереништва.

   И, када би се бацили на ту кампању здушно та два месеца, дошло би сигурно више људи, јер само из Београда могу да се за пола сата-сат спусте до скупштине око 20.000 људи. Ваљда то може да се уради у граду који има 2 милиона становника, да само 1% барем изађе на протесте против ГМО, а сигуран сам да су барем 200.000 београђана веома добро информативно упознати са штетношћу ГМО.

   Дакле, са оваквом организацијом о којој причам није се ни покушало од стране Двери. Двери очигледно свесно неће да се упусте у то, а једино то доноси резултете. Неће се спречити ГМО у Србији “храброшћу” по сајтовима попут:

   “Не ГМО! Не!!!”

   То власт наравно не замера, људи се тако пасивно празне, но властима је битно да народ не протествују на улицама. Те поруке и текстови добри су у сврси мотивације, али само активизам доноси резултате, међутим Двери су потпуно неактивне по том питању, јер не желе да ризикују ништа, јер то је удобније, безбедније.

   Један човек попут Николе Алексића може да ризикује све, свој живот, али наше “храбре” Двери не желе да ризикују ама баш ништа. Храбри су на речима, али по делима су “мекице”…

   Двери се стално хвале како су пред геј парадом 2011. извукли на београдским улицама на организован протест 10.000 људи. Добро, јесте, тачно је. Дакле, овде видимо да поводом идеологије хомосексуализма не држе само трибине, већ и изводе људе на улице да протествују поводом тога.

   И сад следи једно логичко питање: како то да на организован протест још не изводе барем толико људи против далеко значајнијих ствари од гејева, а то је ГМО, вакцине, флуорисање воде, кемтраилси …?

   Шта чекају…?
   Где су поред трибина и протести, као у случају гејева…?
   Одговорите на ово господине Пјевовићу?

   Све је то штетно и за хетеросексуалце и хомосексуалце, зар не? ГМО не “бира партнера”, њему је све једно ко га једе.
   Наравно, сам одговор је садржан у питању, то није „политички коректно“.

   Не знам ко контролише Двери, али знам да су фолиранти, то сам одавно писао за њих на свом сајту, што у неким текстовима, што у коментарима и наравно поенту сам дао на најважније, да би се неко сматрао патриотском организацијом, на АКТИВИЗАМ-АКТИВИЗАМ-АКТИВИЗАМ.… да изведу народ на улицу поводом највиталнијих ствари. Чим то кажем за Двери, многи њихови чланови и обожаватаљи се љуте, неки ме чак и блате (емотивци), питају ме за кога сад па ја радим кад „тако причам“, јер ето Двери имају сјајне чланке на сајту, фељтоне, држе трибине итд… а ја се усуђујем да причам да су фолиранти, наводно их блатим.

   То јесте тачно за Двери, то са чланцима и фељтонима на свом сајту, они одлично пишу о разним неправдама по србски народ, о криминалу, у скорије време почели су и око ГМО да пишу, итд… раде то одлично, али не РАДЕ, НЕ РАДЕ, НЕ РАДЕ ОНО НАЈБИТНИЈЕ ЗА ПРОМЕНЕ, ЗА СТВАРНЕ ПРОМЕНЕ-СТВАРНЕ ПРОМЕНЕ.. а то је народ нису извели на улицу кад је било најпотребније, рецимо…

   Поводом изгласавања антисрбске резолуције о Сребреници у Скупштинии Србије.

   Месец ипо дана пре тога се знало да ће се то изглсати у Скупштини, јер је издајник Тадић имао скупштинску већину, али Двери нису ни покушали да изведу народ испред скупштине, да организуу протест, да се тако барем покуша и спречи доношење те антисрбске резолуције, па макар дошло на протесту и 100 људи, али би тада народ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ, ЦЕЛЕ СРБИЈЕ, ЦЕЛЕ СРБИЈЕ знао да су Двери праве патриоте, јер раде најбитније, изводе народ на уличне грађанске протесте, оно што ни једна власт не воли, а писање дозвољава, трибине…. пиши брате колико хоћеш, само не излази на улицу, седи кући и буљи у компјутер читајући.

   Зашто господине Пјевовићу Двери нису организовале масован грађански протест испред Народне Скупштине поводом антисрбске сребреничке резолуције?

   Одговорите кратко и јасно, директно, не испразном реториком, да су Двери писали по сајту, или да су то говорили на трибинама у затвореним просторијама:

   „Не! Сребреница не сме проћи!! Не!!!“

   Сви знамо да је Сребреница прошла, не узнимирава писање по сајту ову квислиншку власти, већ кад неко изведе на миран грађански протест минимум 100.000 срба који једним гласом кажу одлучно:

   „Не! Сребреница не сме проћи!! Не!!!“

   Е, тек то узнемитава властодржце, тада би хтели или не морали да поштују вољу народа, али Двери нису организовале такав протест, а месец ипо дана пре доношења те антисрбске сребреничке резолуције знало се да ће жуту то да изгласају!

   То исто важи за многе друге битне ствари, антисрбска резолуција око Космета у УН, сад ово око интегрисања границе са тзв. „Косовом“, ГМО…

   Да сам ја велики брат, ја би финансирао Двери да раде као што раде сада.

   Нека пишу и против мене, великог брата, нека обеваштавају народ по трибинама и свом сајту о разним неправдама наспрам србског народа, криминалу, то може, али да ми не таласају и изводе народ на улицу, само кад ја то као велики брат одобрим, да би народ имао привид да су дотични патриоте. То је врхунац софистицираних манипулација којима се велики брат служи преко „патриотских“ организација.

   Велики брат зна једну ствар, НАРОД НИКАДА НЕЋЕ ИЗАЋИ НА УЛИЦУ САМ И НЕОРГАНИЗОВАНО, НАРОД НИКАДА НЕЋЕ ИЗАЋИ НА УЛИЦУ САМ И НЕОРГАНИЗОВАНО… ко обезглављене кокоши, већ само ако га неко организује на протест, тек онда народ излази, КАД ОСЕТИ ВОЂСТВО ИЗА СЕБЕ, КАД ОСЕТИ ВОЂСТВО ИЗА СЕБЕ… и када се ЗВАНИЧНО И ЈАВНО ЗАКАЖЕ ДАТУМ ПРОТЕСТА, иначе ће их ко залутале падобранце хапсити полиција и проглашавати „лудацима“, „терористима који нападају државу и ремете јавни ред и мир“….

   .. Шта тиме добија велики брат у случају организација попут Двери…?

   Много, народ је све информисанијуи, до танчина је упознат са свим неправдама, криминалом, издајама, јер Двери га савршено обавештавају о томе, али не раде оно најбитније, не изводе народ масовно на улицу, јер само се тако може уздрмати власт. То Двери не раде, промена нема, а велики брат може само да се смешка…

   Та је најсофистициранија метода да се не десе СТВАРНЕ ПРОМЕНЕ У ДРУШТВУ, да се народ убије у појам ТОТАЛНО, ем је добро информисан, све зна, али је и космички немоћан, јер се ни једна такозвана патриотска организација на прави АКТИВИСТИЧКИ НАЧИН не заузима за народ, не изводи га на масовне, масовне, масовне грађанске уличне протесте, који једино доносе промене.

   Да није тако ДОС би држао само трибине, писао по штампи о Милошевићу и смени режима, а не би изводио народ на улицу ради промена, ради „револуције“. Заправо, ДОС је 10 година држао само трибине по градовима Србије против Милошевића, писани су фељтони по њиховим пртијским новина о неопхосности силаска Милошевића са власти, чек им је Милошевић давао и простор у медијима да причају против њега, и шта се десило, јер је тако срушен Милошевић?

   Не, све док грађани нису позвани на протест, а тако се може извојевати победа против ГМО.

 10. Мила Says:

  за модератора:
  молим вас да користите реч образовање а не едукација

  Иначе, неколико пута сам Дверима слала мејл да их упозорим да се на корицама, иначе одличне књиге Б. Обрадовића Српска Унија,нашла карта Србије без Космета.
  До сада без одговора!

 11. Sasa Pjevovic Says:

  Поштована Мила,
  надам се да сте прочитали књигу те да вам се иста и свидела.
  У вези са графичким решењем насловнице књиге – Као што сте запазили, постављена је карта ЕУтаназиста, тачније, њихово виђење и „реалност“ како данас многи воле да кажу. На сред те њихове карте стоји знак – лого „СРПСКЕ МРЕЖЕ“ ( http://tinyurl.com/bbkgo7q ).
  Поента – „ЛЕК за Србе је – СРПСКА УНИЈА!“ Акценат стављамо на свесрпске интеграције уместо евро интергацијама.

 12. Sasa Pjevovic Says:

  Небојша, из Вашег поновног писанија потврдисте моје сумње у Ваше добре намере, аналитичност и непристрасност у истој.
  Много страсти у вашим редовима поштовани земљаче. Који је прави разлог? И Власт и „опозиција“ дели идентичан став о Дверима ( баш као и Ви) 🙂
  Зашто? Понајвише из разлога што смо свима јасно и гласно рекли : СВИ СУ ИСТИ и једини указали на корен проблем овога друштва – УЈЕДИЊЕНИ МОНОПОЛИ СРБИЈЕ
  ( http://www.youtube.com/watch?v=4bksG_B2eyg )

  Да видимо како Ви видите Двери:

  Двери у служби ВБ
  Двери лажни родољуби
  Двери фолиранти
  Двери нерадници…

  И сада, Ви у овом тексту ( и неким претходним) „разобличавате“ Двери Српске 🙂

  Идућу Вашом логиком, могао бих исто тако рећи по коју о Вама:

  Прозивате Двери за „млаку реакцију“ поводом срамне резолуције о Сребреници, идући неком неутемељеном и веома чудом логиком да је управо тај покрет морао да поведе Трећи српски устанак.

  Хвала вам што овим речима управо (ненамерно) потврдисте да су Двери Српске преузеле огромно бреме на себе. САНУ, СПЦ, и комплетан парламентарна клика је требала и морала да се бави и решава сва ова питања, ради одбране и остварења НАШИХ ( Српских) интереса.

  Двери у то време нису били никакав политички субјект у Србији већ су у области невладиног сектора деловали путем разноразних пројеката ЗА Живот Србије.
  За Двери се иоле чуло тек након ових покрадених избора.

  За кога сте гласали на прошлим изборима Небојша?
  Нису криви поред власти и тадашња јадна „опозиција“ ( ДСС,СРС и тада СНС)?
  Што те вишегодишње парламентарне опције нису извеле народ на улице? Имали су пара, имали су и простор у медијима.. зашто нису?
  Но ето, тадашњи Српски сабор Двери је ТРЕБАО И МОРАО да изведе 100000 људи на улице…
  Па то је научна фантастика Небојша.
  Да ли сте икада учествовали у организовању неког иоле већег скупа, протеста?
  Ми смо их највише скупили око 25 000 (Породична шетња – противу ЛГБТ тоталитарне идеологије), 20 000 (Против изборне крађе)

  У том Вашем научно-фантастичном писанију наводите како Двери имају капацитет ( финансијски и инфраструктурни) да изведу 100000 људи на улице. То сведочи да је ваше поимање стварности ( на жалост) дисторзирано!
  Отели су нам територије, најјасније ставили до знања да наши гласови не значе НИШТА – и ето, народ од двадесетак хиљада изађе на улице београда (рачунајући и велики број нас из унутрашњости).

  На протесту против ГМО-а са госпођом Иреном Берет дошло је око 500 људи ( два месеца у назад смо промовисали овај протестни скуп) зашто нисте дошли? Да ли сам требао да дођем у Бог и вучем вас за рукав? Моје суграђане? НЕ! Ја сам тамо био са пар мојих суграђана, била је и наша заједничка пријатељица Биљана Ђоровић, а Ви нисте!

  Протести против изборне крађе – Био сам, било је и мојих суграђана, а Ви? зашто Ви нисте дошли? Зашто остали нису дошли? Јесу ли вам Двери криве? Молим вас…

  Даље, спомињете Николу Алексића, у реду. Човек прича, сведочи, маше, виче и сакупио 500 људи ( замислите, ви из Бора, ја из Кладова – Ви били на том скупу – и ја сам био на истом скупу ( опет са мојим пријатељима из Двери) да подржимо то.

  Сви су свесни да је потребна едукација, сведочење о проблемимам које доноси ГМО. Сви, осим Вас.

  Да ли можете да изведете на улицу људе да протествују против био-нано- инжињеринга над људима- Да протествују против хибрида, полу људи… глобалне дехуманизације ? Па не можете. зашто?
  Зато што су то „Шпанска села“ за широке масе. зато што су зомбизирани да живе од данас до сутра!

  Немају појма о ГМО-у а ви умишљате да неко изведе на улице 10000 људи да протествују против тога…

  И ко је крив по Вама – Двери ( они који по вама раде за Империју).

  Баш сте на кривом путу …

  Едукација, пријатељу, едукације нас једино може спасити.
  Све нас прво уништавају на пољу културе, школства, здравства…

  Мој савет је : Идите са мојим пријатељима из Бора који редовно по селима организују трибине на којима сведоче о штетности ГМО-а, помозите да што више људи чује о томе. Али не само преко Вашег блога (да ме не разумете погрешно, одличан је, редовно га пратим) већ и на терену.
  Немојте да буде као оно крајем октобра 2011 кад сте само преносили позив Бориса Малагурског да се иде на Космет у помоћ браћи. Тада сам вас замолио да ми помогнете да поведем и пар људи из Бора које знате…

  Иако смо ( по Вама) били НЕсрпски покрет ( зато што смо „избацили“ придев „СРПСКИ из назива“ – наравно нисмо но небитно), ми одосмо доле и остасмо колико је год било потребно.
  Но и то није никакав аргумен за Вас. По Вама, све што добро радимо, радимо да би смо прикрили своју праву улогу, која је по Вашој умисли директно подређена служби Империје, односно Великог Брата…)

  А Бог рече Јеврејима: „Погибе народ мој јер је без знања..:“

 13. Мила Says:

  @Sasa Pjevovic:

  књигу сам прочитала у једном даху и топло је препоручујем!

  Ипак, размислите мало о ономе о чему пише модератор!?!

 14. Зограф Says:

  Не знам колико Вам је познато имењаче, да сваком политичком покрету који законски учествује на републичким изборима, држава даје немалу своту новца за кампању, на коју се у највећој мери ослањао цео покрет Двери. Да сте имали времена и воље да упознате добар део људи који се залажу да овај покрет заживи и да оствари те капацитете о којима причате, не бисте тако говорили.
  Овим погрешним ставовима сте и мене увредили који сам само један од многих у Дверима који се труди даје од себе колико може и воли Србију свим срцем. Ако неког не познајете не можете га разумети.

 15. Ac Says:

  @Sasa Pjevovic
  Mи Срби смо иначе темпераментан народ и често „излећемо пред руду“. Тако је и са понеким осудама које је Небојша имао према Дверима. Него ово су питања за господина Пјевовића, пошто је велики јудеофил, како тумачи сав овај фашизам у Израелу:

  ДА ЛИ ЗНАТЕ?

  – да израелски држављани који нису Јевреји, не могу куповати или изнајмљивати земљиште у Израелу?
  -да су све палестинске пропуснице у Израелу обојене како би се разликовали Јевреји од нејевреја.
  -да је све до 1988. израелским послодавцима било дозвољено да објављују огласе за посао са назнаком „само Јевреји“.
  – да је Израел распоредио 85% водних ресурса за Јевреје, а осталих 15 % свим Палестинцима. На пример, у Хеброну је 85 % водених изворишта дато за 400 становника Јевреја, док је 15 % подељено измедју 120 000 Палестинаца.
  – да Израел од Америке добија 4 милијарде долара помоћи сваке године. Та годишња помоћ премашује америчка давања читавој Африци.
  – да је Израел једина земља на Средњем Истоку која поседује нуклеарно оружје.
  – да је Израел једина земља на Средњем Истоку која одбија да потпише Уговор о забрани пролиферације нуклераног оружја и забрањује међународне инспекције на својој територији.
  – да Израел тренутно окупира територију две суверене земље: Либије и Сирије, ниподаштавајући резолуцију Савета безбедности УН.
  – да Израел деценијама шаље атентаторе на територије других земаља како би убијали њихове политичке противнике.
  – да је високо рангирани војни официр израелских одбрамбених снага јавно признао да је извршио егзекуцију над ненаоружаним ратним затвореником.
  -да Израел одбија да суди својим војницима који су признали да су извршили ратни злочин.
  -да је Израел дигао у ваздух један амерички дипломатски објекат у Египту и напао амерички брод у међународним водама, убивши при том 33 и ранивши 177 америчка морнара.
  -да су четири премијера Израела (Бегин, Шарон, Рабин и Шамир) учествовали или у бамбашким нападима или масакрима цивила или у насилном истеривању цивила из њихових села.
  -да је Израел имао поштанску марку посвећену човеку који је извршио напад на цивилни аутобус и убио неколико људи.
  -да Израел вешто конфискује (присваја) банковне рачуне и послове нејевреја и одбија да плати надокнаду за оне који су тиме оштећени.
  -да је други најмоћнији лоби у САД, према недавним истраживањима међу вашингтонским инсајдерима магазина „Фортјун“, Америчко- израелски Политички Комитет (AIPAC)
  -да израелско министарство иностраних послова плаћа чак три америчке агенције за формирање јавног мњења како би се промовисао Израел.
  -да је одбрана Израела зајамчена у 70 резолуција Савета безбедности У Н.
  -да данашњи Израел почива на местима где је нестало више од 400 палестинских села и да су Израелци преименовали скоро сва места у земљи како би прекрили трагове палестинских насеобина.
  – да Шаронова коалициона влада укључује и партију „Молодет“ која заговара протеривање Палестинаца са окупиране територије.

 16. Копривић Says:

  „Сента: билборди Двери на мађарском
  …bit.ly/XFwahV
  Први билборди Двери у Северној Србији
  …bit.ly/XFwhKb“

  Морао сам да се јавим као донатор ових билборда. Немојте мислити да Двери имају паре за редовне активности кад смо их ми из наших џепова финансирали. Не знам да ли то допире до вашег мозга? Да ли сте ви лично спремни да дате паре за борбу против ГМО? Ако јесте, ево ја ћу исто донирати па да направимо билборде или да организујемо протест… немојте маштати о Дверима и њиховим бедним финансијама. Двери су имале најјефтинију кампању и све су те паре скупили уз помоћ штапа и канапа, а о томе имате податке на интернету код надлежних агенција.

  А желео бих да питам аутора овог чланка или апела… шта би било да којим случајем НЕМА Двери? Шта би било данас, како би то изгледало, да два млада човека пре 13 година нису покренули ово удружење грађана? Ви не бисте имали коме да се жалите… Морали бисте сами да се борите. Хвала Богу, заједно смо јачи, нека постоји још 100 оваквих удружења повезаних у једну „Српску мрежу“ и „Покрет за живот Србије“… и онда тек можемо маштати о протестима са 100.000 грађана!

  Ви се заправо љутите што Двери нису довољно јаке и снажне, што не могу да учине довољно и по вашој жељи, иако прозивају противнике, постављају питања, обавештавају и образују народ. Волели бисте да постоји НЕКА, било која организација која је довољно снажна да нас заштити. Е па не постоји Небојша! Нема вајде од ДСС, СРС и свих осталих који су у мало бољој позицији и са већом одговорношћу… Двери су ту немоћне, јер Двери имају укупно 200.000 пасивних гласача и око 1000 активних људи у Србији. А шта сте ви умислили? Није ово играрија Небојша, ово је тешка окупација, а народ је под анестезијом.

  Следећи пут кад Српске Двери буду организовале неку акцију, а имају заиста оригиналне и ефектне акције колико је до њих, ви морате узети учешће, морате позвати своје читаоце да се придруже и ојачају тај „Анти-ЕУ фронт“ и „Покрет за живот Србије“. Дајте свој импулс у тој борби, умножите ефекат, и надајте се. Немојте да до вас буде нека неслога ако заиста желите да се нешто добро постигне. Немојте да ви недостајете, ако неко (нпр Двери, а ко други?) покрене нешто добро.

  Ево ја вам овим путем саопштавам, апсолутно не желим више да долазим из моје провинције у БГ ако се будемо сабрали само ви, ја, Ирена и још 497 присталица Двери. На то заборавите! Изволите нападајте сада радикале, ДСС-овце и остале зашто се не удружују, зашто не разговарају са оним младим људима који имају најбоље идеје и најсвежију крв. Изволите нападните све оне своје комшије које поваздан блеје у телевизоре и рачунаре, који гледају само своју гузицу и трче за својим бизнисом, нападните све оне који нису гласали, нападните све оне младе које апсолутно ништа на овом свету не интересује… то су људи које вреди промрдати и чачнути у савест. А кудити ове младе породичне људе који су испразнили своје џепове и запоставили породичне обавезе да би се појавили на та фамозна „велика врата“ у српској политичкој арени – стварно није праведно. Покрадени су, нису успели на првим изборима, али се не предају! Све изгледа да не одустају од Србије, зато, НЕМОЈТЕ ДА ИМ СТАЈЕТЕ НА ЖУЉ! Они долазе… (ако им дамо шансу, ако им помогнемо)

 17. Копривић Says:

  И још нешто а пропо ваших промашених схватања „информисаности“ и „решавања путем масовних протеста“. Баш вечерас сам разговарао, по ко зна који пут, са познаницима који не знају ништа о ГМО. Наравно, нису се ни мало забринули, гледали су ме бледо, полузаинтересовано. Људи више не реагују чак ни на овакве опасне ствари. Немојте се заваравати. Ви можда имате погрешан утисак ослањајући се на ограничени број људи са интернета. Погледајте око себе по Бору колико им је ЗАПРАВО стало до ГМО и здраве хране. По мом скромном мишљењу, а видите да и Двери баш раде тако, образовање, информисање, васпитање, препоручивање, сазревање, преображавање свести и срца људи је кључ успеха. Ми на том пољу нисмо ни загребали по површини с обзиром да немамо приступ медијима и институцијама (просвета на пример). Рачунајте да су сви ови проблеми још увек невидљиви, и зато имате око 500 људи на улици.

  А желео бих да додам да се не решава све на улици, у ствари то је апсолутно погрешно у здравом друштву и нормалним околностима. Немојте пренаглашавати ту улицу и протесте. Ми не смемо да рачунамо да се ствари решавају на улицама. Двери су показале да знају и такве акције да организују (по 20.000 људи без икаквих инцидената), али то није добро за народ, то су ванредне активности ризичне по људе и примењујемо их у крајњој нужди, у самоодбрани. Кад народ буде спреман на ризик, САМ ће изаћи на улице! Револуције су увек финансиране и инструиране споља помоћу тајних служби, то је увек тако било и може се доказати за све једну револуцију. Двери су невероватан скуп људи који су толико креативни и оригинални да дају наду да се проблеми могу решити и на неке „срећније“ начине. Разне су технике притисака на власт и јавност. Ето Српске Двери су просто ИЗМИСЛИЛЕ „Породичне шетње“ (то није протест, него шетња са женом и децом) као свој „бренд“ који успешно спречава празнике настраности. Некада и лепа реч златна врата отвара. Зато, немојте прозивати појединце и организације у бој, него уважите и НАРОД који заправо о таквим стварима најбоље одлучује.

  • Небојша Says:

   Одговорићу детаљно свима, или у току дана или сутра, будући да сам самцит радим ствари око уређивања свог блога: текстови, обрада видео и аудио матерјала, објава текстова сарадника, својих, читање разног матерјала итд… а одржавам и 2 друга блога, за друге људе, тако да ћу своје одговоре објавити до краја дана, или сутра, кад будем могао, будући да немам никакве админе и помагаче, а имам неки неодложни рад на другим блоговима.

   Ја Двери критикујем коректно, не вређам их, користим коректне, не увредљиве речи. Дакле, када критикујем њихову главну, а најбитнију неактивност, а која ако се активира једино доноси промене, а то су масовни мирни, мирни, мирни, мирни, грађнски протести испред Скупштине Србије, имам права да кажем да су фолиранти и да су под контролом великог брата, јер то је логички закључак, поготову кад имамо на уму да људи попут Алексића који се по логистици и финансијама не могу мерити са Дверима, ни под разно, ипак раде праве ствари, организовао је протест против ГМО 05.06.2011.

   Двери се уопште нуису укључиле у то, да помогну организацији заједничкој ствари, ЗА НАРОД; ЗА НАРОД; ЗА НАРОД, јер ГМО није Алексићево приватно поитсање!
   Двери су могле да му дају ту подршку, 3 мисеца су имали времена, и ништа…!

   А зашто?

   Па зато што су фолиранти и под контролом великоф брата!
   Тако да морају бити овек „политички коректни“.

   Ова дискусија око Израела не треба да се настави, то нећу да дозволим, не зато што сматрам да је то око Израела небитно, већ дискусију желим да сконцентришем само на Двери и њихов рад, на активистички рад који је врло танан, јер ево ни против ове издајничке резолуције у скупштини Србије нису организовали никакав миран, миран, миран протестни скуп испред Скуопштине, макар да га закажу, па нека га власт откаже, али да се тиме види да Двери имају неки активизам, али јок, ништа!

   Зашто?
   Зато што су Двери фолиранти и под контролом великог брата!

   Желим да дискусија буде коректна, оштра, али коретктна, за оне који желе да буду оштрији. То се односи на све, и оне који су за Двери, и за оне који их критикује, сваки увредљив коментар упућен било којој страни, са увредљивим речима и изразима типа „издајице“ и сл., биће обрисан одмах!

   Ево како је њихов рад, критички али коректно, прокоментарисала др Слађана Велков, преписујем тај њен коментар са мог фејсбук профила где се развила једна таква слична дискусија, он је још тамо, и биће.

   Sladjana Velkov,

   Ova moja poruka je otisla do Dveri ali sam ostala bez odgovora:

   …ovo su 4 tacke koje vrlo perfidno u korenu seku fizicko i mentalno zdravlje naseg naroda. Ukoliko partije nemaju u svom programu zabranu zaprasivanja chemtrailsima, izmenu zakona i prestanak fluorisanja vode, izmenu zakona i prestanak obavezne vakcinacije i iskorenjivanje GMO, onda su 1. neinformisani, 2. informisani su ali ne mogu da shvate i 3. informisani su ali ne zele ili nesmeju da menjaju nista…“

   Prva tacka je iskljucena zato sto su do sada svi zainteresovani da predstavljaju i stite gradjane Srbije sigurno doznali preko medija.
   Ostaju samo dve opcije i nijedna od njih nije dobra po narod Srbije…

   Jos uvek verujem u postenje Dveri ali za promene je svakako potrebna drugacija akcija.
   U ovom trenutku tribine nece doneti velike promene. Kao sto su Bolivija, Bugarska i jos mnoge zemlje uradile, treba izaci masovno na ulice i mirno izraziti Slobodnu Volju naroda. Tada vise nece moci da prepravljaju i potpisuju nikakve zakone.
   Nebojsa je veoma dobro sve opisao.

   Svako kome je stalo do ove zemlje i ovog naroda ce u ovom presudnom trenutku zaboraviti na ponos i partijske igre vec ce gledati sta je najbolje za zemlju.

   Mislim da bi Dveri, koje zbog svoje mlakosti ne uzivaju veliku podrsku naroda, trebale da se udruze sa Nikolom, Profesorom Sevarlicem i Irenom da nastupe zajedno protiv GMO. To bi Dveri trebale da pokrenu jer su organizovani. Ukoliko bi se uspelo u tome, a verujem da bi, Dveri bi zadobile veliko poverenje naroda.
   Takodje mi nije jasno zasto Dveri cute o chemtrailsima? Zasto se cuti o vakcinama i fluoru kojim se truje narod?

   Ukoliko Dveri nista ne pokrenu, predlazem da kao u ratnim uslovima, pocnemo sa masovnom distribucijom kratkih obavestenja o ugrozenosti opstanka ovog naroda, koje treba distribuirati svuda, po firmama, skolama, lepiti na aute, gde se stigne. Treba dobro osmisliti letak da se narod zaista trgne iz sna. Svako bi stampao letke kuci ili kako se snadje. Treba sto cesce govoriti o GMO po lokalnim tv i radiima. Masovne i ujedinjene emocije ce pokrenuti neke spontane akcije.
   Od leta cu vise vremena biti u Srbiji pa cu biti aktivnija. Bilo bi dobro da napravimo neke emisije kao i predavanja samo o GMO i chemtrailsima gde bih kao lekar upozorila ljude o ovim opasnostima.

   Pozdrav svima

 18. Gumnik Minđarević Says:

  Надам се да људи из организације Двери схватају критике као ( нормално не све) добронамерне за још бољи и успешнији рад! Него заинтересовало ме је писаније учесника ове дебате “Ас“ о појави фашизма у држави Израел! Народ који је прошао све страхоте људског лудила другог светског рата,који је доведен до границе уништења, тако данас да се понаша према народу који им је више него братски! До сада чим је неко потегао то питање на вишем нивоу проглашаван је антисемитом? Шта смо ми Срби требали да радимо онима који су нам нанели толике жртве? Јервреји имају своју крилатицу ОПРОСТИ АЛИ НЕ ЗАБОРАВИ (паметран народ ), ми Срби идемо и извињавамо се џелатима! Морам да будем незадовољан и ставом израелске државе у догађајима који су задесили Србију од деведесетих па на овамо. Јеврејски лоби у САД је веома јак и могао је да утиче на политику САД-а према нама! Зна се колико су Срби помагали Јеврејима у другом светском рату и имали исту судбину као они! Моја породица која је исто дала жртве у другом светском рату, скривала је истакнутог члана НОП-а носиоца партизанске споменице јеврејске националности који је после рата био на истакнутим функцијама. Педесетих година прошлог века одлази у Израел.Шта да кажемо само о понашању Медлин Олбрајт према нама, коју су Срби спасли од холокауста! И дан данас ( беше у Чешкој ) та жена има несвакидашњи начин узвраћања захвалности онима који су је спасли сигурне смрти! Гледајући са стране мислим да људи у Израелу ( не могу да кажем да их нема ) треба да стану испред огледала и да сагледају докле су дошли. Изгледа да само ми Срби када правимо геноцид и етничка чишћења губимо територију и морамо у бежанију?!

  • Небојша Says:

   Ово задњи пут кажем, било какво ширења теме ван контекста Двери и њиховог активистичког рада и нерада у земљи Србији нећу дозволити, желим да се фокус концентрације дискусије одвија у правцу деловања организације Двери у Србији, а не на да се пише о јеврејима, израелцима, ционистима, и слично, то није предмет овог текста на којем се остављају коментари.

   То се односи и на оне који су прозвани да кажu нешто о израелцима, јеврејима, ни те реплике нећу дозволити, као ни нова скретања теме ван контекста рада Двери у Србији и саме ситуације у Србији.

   Поздрав.

 19. Gumnik Minđarević Says:

  Примио к знању! Извињавам се Нешо! Гледајмо ситуацију у нашем дворишту! ПОЗДРАВ!

 20. Sasa Pjevovic Says:

  Небојша, цитирали сте:
  „Sladjana Velkov – „…Mislim da bi Dveri, koje zbog svoje mlakosti ne uzivaju veliku podrsku naroda, trebale da se udruze sa Nikolom, Profesorom Sevarlicem i Irenom da nastupe zajedno protiv GMO. To bi Dveri trebale da pokrenu jer su organizovani. Ukoliko bi se uspelo u tome, a verujem da bi, Dveri bi zadobile veliko poverenje naroda…“

  А одговор је :
  http://www.youtube.com/watch?v=LzzoOhSia4M и

  🙂

  Даље, прочитајте изнова Ваше речи :
  „Ја Двери критикујем коректно, не вређам их, користим коректне, не увредљиве речи. Дакле, када критикујем њихову главну, а најбитнију неактивност, а која ако се активира једино доноси промене, а то су масовни мирни, мирни, мирни, мирни, грађнски протести испред Скупштине Србије, имам права да кажем да су ФОЛИРАНТИ и да су ПОД КОНТРОЛОМ ВЕЛИКОГ БРАТ, јер то је логички закључак…“ (!?)

  Називати Покрет Двери ( и нас који се кроз исти боримо и радимо) скупом фолираната ( „глумаца“, лажова, варалица…) и плаћеницима, квислинзима за Вас није увреда?

  Веома високо мишљење имате о себи драги господине Небојша.

  Ви сте осведочени борац у друштвено-културно-духовној сцени Србије?

  Толико године несебичног друштвено корисног рада иза ВАС да са правом дигнете глас и осудите, „конструктивно“ укорите, људски искритикујете ( …“издајници фолирантски, стоко неука плаћеничка… не ради се то тако!Не бори се тако за Србију!“ /прим./) Покрет и људе у истом, који Ваша дела неће стићи ни за 5 људских живота?

  Ваша логика се не поклапа са логиком имена као што су нпр.:

  – покојни Предраг Драгић Кијук
  – Љиљана Чолић
  – Власта Младеновић подржао Двери
  – Отац Кирило Хиландарац
  – Проф. др Александар Липковски
  – Проф. Др Љубомир Протић
  – Проф. Др Милан Петровић
  – Добрица Ерић
  – Др Мирослав С. Пушоња
  – Борис Максимовић
  – Др Марко С. Марковић
  – Миодраг Д. Јовановић
  – Владимир Димитријевић
  – др Јасмина Вујић
  – Мр Милорад Маринковић
  – Др Љубомир Т. Грујић
  – Владимир Умељић
  – проф.др. Коста Чавошки
  – Слободан Ракитић
  – др Смиља Аврамов
  – проф. Мила Алечковић
  – Душан Нонковић – Глас дијаспоре
  – Др Душан Даниловић
  – Др Мило Ломпар
  – Биљана Ђоровић
  итд…

  Да ли су ови људи обманути?
  Да ли сарађују са „фолирантима“ и „слугама ВБ-а?
  Да ли су и они део завере противу Србије и Срба а у корист Империје?

  Ако јесу, молим, помозите им Вашим истинама…
  Спасите све нас даљег погубног (не)рада!

  Поштовани земљаче, овим редовима завршавам преписку на ову тему у нади да ћете изаћи из појединих заблуда и гордости…

  Ако нисте имали прилике – запамтите, а ако сте знали, подсетите се речи божанске мудрости:
  „Све ми је дозвољено, али ми није све на корист; све ми је дозвољено, али не дам да ишта овлада мноме“.

 21. Дејан Косановић Says:

  Не вређам, али Двери су фолиранти; не вређем, али Двери су под контролом Великог брата. Од неког ко је искусан у писању текстова очекивао сам суптилнији приступ макар у објашњавању терминологије, а не да даје инфантилна објашњења за која и мој десетогодишњи син сасвим добро разуме да су неистинита. Елем, Двери су све то, по аутору, због две ствари. Прва, “неће“ да организују протест од 100 000 људи и друга, нису подржали Алексића у његовим протестима. Овај први случај не треба ни објашњавати, јер је очигледно да аутор није организовао ни једну журку у животу, а некмоли неки протестни скуп са толиким бројем људи; о перцепцији друштвених околности за тако нешто да се и не говори. Или то или је злонамеран. За други случај је интересантно напоменути да сви, апсолутно сви, траже од Двери да се ЊИМА прикључе. Тако имамо случај ДСС који је за прошле изборе тражио да се једноставно утопимо у ту партију, али за њих, донекле, имам разумевања без обзира на показану гордост, јер постоје 20 година, претендују да једини имају националну политику, итд. Са друге стране, маса појединаца, малих организација, слободни стрелци имају исте захтеве – не да се они прикључе Дверима, са свим својим особеностима наравно (нико из Двери није тражио губљење свог идентитета), већ да се Двери приклоне њима. Дакле, нигде нисам видео да неко од тих душебрижника саветује Алексића (или неког другог) да се прикључи Дверима, него само обратно, па се постављају логична питања – да ли је он или нека друга мања организација изашао на изборе и измерио свој утицај; да ли има он или нека друга мања организација неку инфраструктуру у Србији и колика је, па сходно томе да меримо и утицај у прикљученију; да ли то неко хоће да искористи дверјански потенцијал који није ни толико мали с обзиром на константну медијску цензуру и сатанизацију; итд. Једноставно, неће моћи.
  Знамо да има на стотине “селектора“ у Србији и да сваки од њих зна најбоље који тим треба да истрчи на терен, коју тактику да постави и томе слично. Сваки од њих се пита – а зашто не ово, а зашто не оно, КАД ЈА ЗНАМ НАЈБОЉЕ. И у томе је проблем; сви теже заједници, али да се ЊЕГОВА послуша свуда и на сваком месту. Никада то није било нити ће.

 22. Звонимир Says:

  Неизјашњавање Двери о издаји православља која се одвија у СПЦ под маском екуменизма већ дуги низ година а нарочито интензивно последњих година,говори у прилог Небојшиним ставовима .У србији је изузетно политички некоректно говорити о овој теми која је права табу тема за Двери.Овај табу је наметнут злоупотребом речи раскол којом се жели прекинути и предупредити свака прича о издаји православља у врху СПЦ на сличан начин као што се жели предупредити прича о стварној завери познатим речима „теорија завере“.Овим се ствара лажна представа да онај ко говори и ограђује се од јереси екуменизма која је од светих сабора и осветих отаца осуђена подстиче раскол у цркви, напротив оваквим деловањем црква се ослобађа раскола о чему говори15. канон Прво-другог сабора цариградског из 9. века: „
  „У суштини појам отпора и поделе у црквеном телу има негативну конотацију, пошто су основни атрибути Цркве љубав, мир и слога. У том смислу свака подела и раскол проузрокован због личних или нецрквених циљева није оправдан и сматра се цепањем ризе Христове. Али у историји можемо да видимо да кад год су Цркву нападали вукови у јагњећој кожи, тј јеретици, посебно они који су били високих црквених чинова, свештенство и народ су се уклањали од таквих и прекидали са њима општење. У том погледу важно је размотрити шта каже 15. канон Прво-другог сабора цариградског из 9. века: „
  А они, који се одељују од општења са својим предстојником због какве јереси, која је од светих сабора, или Отаца осуђена, то јест кад он јавно проповеда јерес и отворено о њој у цркви учи, такви не само што неће подлећи казни по правилима за то, што су прије саборнога разбора оделили се од таквога епископа, него ће напротив бити заслужни части која православнима пристоји. Јер они нису осудили епископе, него назовиепископе и назовиучитеље, нити су расколом порушили јединство Цркве, него напротив похитали су да ослободе Цркву од раскола и раздељења.“ (15. канон)
  Дали због овога или из неког другог разлога, није познат став Двери о екуменизму.Драматична збивања у СПЦ као што је безаконо протеривање од стране синода СПЦ канонског епископа епархије Рашкопризренске владике Артемија ,и монахиња Вазнесенског манастира које су оградиле од јереси екуменизма у складу са поменутим 15 каноном, испратили су Дверјани за јавност Србије као неми посматрачи.
  У њиховом програму су светосавље Свети Николај Велимировић Свети Јустин Поповић који су екуменизам сматрали за свејерес,нажалост овакве ставове о екуменизму нисмо могли чути од Двери.
  Постоји њихова изјава на сајту Двери „ Оно што нам је дало подстицај за даљи рад је благослов Светог архијерејског синода Српске православне цркве“.
  Позната је, нажалост релативно малом броју људи међу којима су претпостављам и Дверјани водећа екуменистичка улога управо синода СПЦ .Да наведем само неке примере ,Синод СПЦ је иако је био дужан да спроведе одлуку сабора, да СПЦ иступи из савеза светских цркава, ову одлуку није спровео и тако се,противзаконито ставио изнад сабора . Изјава патријарха Иринеја да је екумениста и пацифиста дата Тањугу.Незаменљиви члан синода Господин Иринеј Буловић носилац је кардиналског прстена и бискупског крста које је добио од папе лично као предводник екуменизма у СПЦ,потписник је документа о папском примату у Равени 2007.
  Господин Буловић је са богословског факултета догматику светог Јустина Поповића заменио догматиком Екуменисте Јована Зизјуласа,тако да су генерације студената богословије училе екуменистичку догматику.
  Због свега овога збуњујуће делује горе поменута изјава која није у сагласју са светосављем Светим Николајем Велимировићем Свети Јустином Поповићем . Велики је број православних верника који су гласали и који ће гласати за Двери управо због њиховог програма у чијем темељу је православље.Свима њима Двери дугују одговоре на ова и слична питања.Ћутањем о овим питањима Небојшини ставови добијаће на снази.

 23. Копривић Says:

  Пази шта каже Слађана Велков која је ваљда нешто много значајна за јавно мнење у Србији али ајде да одговорим на ову примедбу:
  „Mislim da bi Dveri, koje zbog svoje mlakosti ne uzivaju veliku podrsku naroda, trebale da se udruze sa Nikolom, Profesorom Sevarlicem i Irenom da nastupe zajedno protiv GMO. To bi Dveri trebale da pokrenu jer su organizovani. Ukoliko bi se uspelo u tome, a verujem da bi, Dveri bi zadobile veliko poverenje naroda.“

  * Ето и проф. Шеварлић и Ирена сарађују са Дверима. И тако ће бити док траје међусобно уважавање јер они нису припадници Покрета. Још фали само Алексић а он је човек више „соло играч“, и многи кажу, тежак за сарадњу. Није ни битно, свако нека гура са своје стране и то је већ довољна сарадња за почетак.

  Слађа: „Takodje mi nije jasno zasto Dveri cute o chemtrailsima? Zasto se cuti o vakcinama i fluoru kojim se truje narod?“

  * Схватите широко овај Покрет за живот Србије, средства обезбеђујеш сам као и сви ми остали, и у Покрету си ако покриваш макар један минимални део зацртаних циљева. Ако Слађана види рупу по питању хемијских трагова, вакцина, флуора… нека предложи неког некомпромитованог стручњака који би заступао те идеје. За сада Ирена солидно покрива и ту област, док се неко не придружи. Проблем код нас је што све те важне теме промовишу неке ШКЉ личности и окултисти, неопагани…итд. с којима је тешко разговарати и које је тешко препоручивати у јавности. Имамо мањак неконтроверзних кадрова у Србији. Не можемо гурати чудаке у јавност и политичку арену. Не зато што су Двери „политички коректне“ него зато што бисмо били „дисквалификовани“ пре доласка до циља. Ко има уши да чује…?

  Слађа: „Ukoliko Dveri nista ne pokrenu, predlazem da kao u ratnim uslovima, pocnemo sa masovnom distribucijom kratkih obavestenja o ugrozenosti opstanka ovog naroda, koje treba distribuirati svuda, po firmama, skolama, lepiti na aute, gde se stigne. Treba dobro osmisliti letak da se narod zaista trgne iz sna. Svako bi stampao letke kuci ili kako se snadje. Treba sto cesce govoriti o GMO po lokalnim tv i radiima. Masovne i ujedinjene emocije ce pokrenuti neke spontane akcije.“

  * Е ово ми се свиђа много више од критиковања у празно. Конкретна идеја! И? Јесте почели своју „ратну масовну дистрибуцију“? Кад ћете? Рачунајте КАО да нема Двери. Ко жели нека помогне Дверима који раде већ 14 година, ко жели нека покрене своју борбу, али суштина је да се сви својим делима удруже у Покрет за живот Србије. Изволите одаберите и почните. Погледајте колико је Велкова дала идеја… Кад бисте ви ово радили, Двери би имале огромну похвалу и подршку за ваш рад.

  „Od leta cu vise vremena biti u Srbiji pa cu biti aktivnija. Bilo bi dobro da napravimo neke emisije kao i predavanja samo o GMO i chemtrailsima gde bih kao lekar upozorila ljude o ovim opasnostima.“

  * А ово тек што ми се свиђа!!! Верујте нема ништа боље него кад ОНАЈ ко нешто предложи САМ крене то да ради. То је Дверјански принцип. Ако имаш добру идеју, изволи засучи рукаве, па ако је нешто добро одмах ће ти се сви придружити и помоћи. А ако није добро, прекини и придружи се некоме другоме. Сад је време да сви дођу у Србију и засучу рукаве. Ево на пример као Ирена Барет. Изволите, вратите се у Србију, са парама или без пара, свеједно, важно је да су сви добродошли кући. И обавестите је да је емисија „Атлантис ултра“ забрањена и пребачена на сајт Двери, а колико знам једино би код Биље могла гостовати и говорити о тим темама које је побројала…

  Господине Небојша, ја још нисам добио реакцију на изнете аргументе, а ако сте променили или ублажили став биће ми драго да сам помогао да сачувате мир.

  • Небојша Says:

   Копривићу,

   Стрпите се се „донаторе“ мој, зашто сте тако нервозни?

   Копривићу, као што сам ја Рокфелер, тако сте ви „донатор“ 🙂 Двери, јер свако може да упише било које име, без икаквог тачног идентитета, па да тврди да је донатор, док не докажете да сте донатор, да вам знамо пуно име и презиме, ваш изглед, пуни идентитет, коју фирму имате, адресу фирме, људи ће схватити да сте исто што и Двери, само обичан фолирант. Заправо ви сте дверјанин, а наводно се представљате као донатор, само да би бранили Двери, а да то има тежину „донатора“ … „добротвора“, а ја сад као све то „скрнавим“, јер сам се усудио да критикујем „недеодирљиве патриоте“ које донирају наши „добротвори“ попут вас.

   У личном обраћању вама увек ћу повремено ставити „донатор“, док не докажете да сте стварни донатор Двери, јер ја имам као што се види пуни и прави идентитет, име и презиме, изглед, место становања, чак сам и адресу становања уписивао у коментарима на сајту, а ваша тврдња да сте донатор је озбиљна ствар, јер ту чињеницу користете као аргуменр који има тежину, и ред би било да људима докажете да сате донатор и колика је та свота којм сте донирали Двери, надам се да то није тајна?

   Затим, колико вам је финансијских средстава било потребнио да изфинанситате све те билборде, то оглашавање и све трошкове, тако да не би било лоше да приложите и документацију за трошкове одржацвња и плаћања билборда, да то све буде аргументовано, јер ваљда ваша донација није строго чувана тајна?

   У супротном, људи ће схватити да сте фолирант.

   Само су пословни уговори тајна, а донације не, заправо добро их је обелоданити и за донатора, похвално је, а и за народ, да народ види колико су наши добротвори спремни да одреше кесу за оно што је у интерсу Србије и народа. „Донаторе“, народ би волео да зна колико то кошта и колико су пара наши добротвори попут вас спремни да дарују у интересу Србије, приложите документацију којом сте плаћали те билборде и њихово одржавање, затим да се види фирма која је то радила, све оно што пиоше у пословној трансакцији.

   Јер, ја се не кријем иза разних надимака и никова, оно што тврдим и пишем, радим одговорно, под пуним и правим идентитетом, тако дак мени лично не докажете овде у коментарима да сте донатор Двери, оскловљаваћу вас само као тобожњи донатор, односно „донатор“.

   Мислите да сам разбијен, па сам наводно изгубио мир и сад као не знам шта да одговорим.

   Хее, хее, ако, лоша процена, но ви мислите тако, тек следе моји коментари, само Саши Пјевовићу спремам темељних 7-8, а то ће се управо односити и на ваше ставове и тврдње „донатору“. Стрпите се, лепо сам реко да имам пуно посла, да све радим сам, но добро, ако је потребно, посветићу се само писању и аргументацију да укажем народу да су Двери фолиранти, и тражићу да ми се у дискусији на аргумент одговори аргументом! А не „маглом“ попут вашег и Сашиног одговора, маглом која треба да прикрије фолирантске Двери, супштину њиховог фолирања у кључним стварима за интерес Србије!

   И ти моји одговори Саши и вама биће довољни да се Двери раскринкају као фолиранти. Коментари ће бити аналитички темаљно аргументовани, но даћу Дверима шансу да се поправе и докажу организовањем протеста против легализације ГМО, нисам непријатељсаки настројен према њима. Но, добро, ако ви из Двери отворите неки фронт против мене у смислу неког информативног рата, мислећи да ће више вас да ме замори и исцрпи, радо ћу се посветити само својој темељној аргументацију да су Двери фолиранти и под контролом великог брата!

   Писаћу само то, јер знам да недвосмислене чињенице, и аргументи стоје иза мене посматрањем и праћењем рада Двери као организације, њиховог чињења и нечињења. Запоставићу све на сајту што сам зацртаоу, посветићу се само аргументованим одговорима браниоцима Двери, а и има све да пршти, од аргумернтације „донатору“ мој, не од псовки.

 24. Копривић Says:

  ЗВОНИМИРЕ:
  „Неизјашњавање Двери о издаји православља која се одвија у СПЦ под маском екуменизма већ дуги низ година а нарочито интензивно последњих година, говори у прилог Небојшиним ставовима.“

  * Ова прва реченица је била довољна да схватим да ниси довољно информисан о Дверима. Ако желиш да улазиш у тако суптилне ствари као што је вера, онда мораш бити свестан да улазиш у нешто ЛИЧНО. Можда су припадници Двери већином православни Хришћани, а и шта би друго могли бити у сред Србије Светог Саве, али то није никаква црквена организација или партија да би се духовне струје мешале и сукобљавале. Ви сте као присталица Епископа Артемија и антиекумениста у том Покрету добродошли подједнако као и грађани из других делова Србије (из других епархија). Што бисте ви имали неки повлашћенији став? Циљ је Истина и ЈЕДИНСТВО народа, државе и Српске Православне Цркве. Ако вас лично интересује искључиво борба против екуменизма и других духовних зала, можда је боље да останете у оквиру свог братства и борите се духовним средствима, а онима који желе да се баве политичким средствима на мало ширем фронту ван црквене порте, немојте замерати јер немате никаквог основа.

  „У њиховом програму су светосавље, Свети Николај Велимировић, Свети Јустин Поповић који су екуменизам сматрали за свејерес, нажалост овакве ставове о екуменизму нисмо могли чути од Двери.“

  * Шта је ово Звонимире? Брзоплетост или трбухозборство? Није шија него врат. Како „нисте чули“ ставове Двери о екуменизму кад сте Светосавље и учења наших Светих Отаца пронашли ни мање ни више него у ПРОГРАМУ Двери? Сами сведочите да су Двери на правом путу, и не само те, него да НЕМА НИЈЕДНЕ СЛИЧНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НА ПОЛИТИЧКОЈ СЦЕНИ. И признајте одмах, коначно имате за кога да гласате пошто вас је СНС издао за Косово и промовише вечитог портпарола СПЦ, ДСС промовише Митрополита Амфилохија, а СРС на три вере намигују како пише у Шешељевој „Идеологији српског национализма“.

  Као гласач и повремени добротвор тог Покрета надам се Звонимире да ће Двери задржати овакав однос према Српској Православној Цркви какав су имале и до сада. Нису ни ћутали, а нису се ни мешали пуно у туђа посла. То сам ја сведок пошто ме је та тема изузетно интересовала. Можда сте ви налетели на неког штурог саговорника у Дверима, али ја сам добио све одговоре које сам тражио и уверио сам се да су ово већином побожни људи који су свесни разних искушења. Наравно не могу сви бити исти и подједнако информисани, али као једна целина добро знају за те поделе у Православној Цркви (није то само у Србији). Заправо, нису то ни поделе Звонко, то се редовно дешава, то је чишћење, каљење злата. Свака птица своме јату лети. То је лично питање за вас и за мене, а не политичко питање. Ако вам је као антиекуменисти циљ Истина и српско народно јединство онда ћете се кад тад одушевити овом политичком опцијом.

 25. Копривић Says:

  Молим вас Небојша, нисам озбиљно мислио да ми одговарате ако Пјевовићу спремате 7-8 љутих а мени Бог зна колико и шта све не. Ко ће то све читати?! Не морате се трудити уопште да одговарате. Ви сте написали текст, а ми смо поставили пар коментара да се по правди чује и друга страна и паметном довољно! Немојте беспотребно ширити дискусију ако нећете рећи нешто ново. Боље се усредсредите на ГМО и остале важне теме. Ево ми увелико радимо свој посао, испратите сајт, доносимо декларације, скрећемо пажњу, не трошите енергију на празна оптуживања.

  Слободно ме зовите или по презимену или „донатор“ како вам воља! Не пада ми на памет да се вама на вашем блогу у коментарима правдам и подносим извештаје. Мора само да буде јасно да ја верујем да је Дверјанска рачуница кристално чиста иначе не би никако прошли у државним агенцијама које се баве тиме, а чуо сам и читао на сајту извештај да је то једна од најрационалнијих и најчистијих та тако кажем кампања у Србији.

  Нисте ме уопште разумели у ком својству сам набасао на овај ваш блог и зашто сам се осетио прозван као један од многобројних донатора и добротвора, и присталица. Оно што сам и сам подржао финансијски својим скромним прилогом срамота је да ви тако олако проглашавате за нешто лоше (набрајали сте наше билборде по Северној Србији). Сви су били јавно позивани у току кампање да помажу поједине акције Двери и мени се баш допало да имамо те лепе плакате па сам и сам одвојио од своје цркавице и приложио локалном повереништву. Ето утолико сам донатор без наводника! То сте и ви могли да учините да сте хтели. Тако смо удруженим снагама финансирали неколико акција које су уродиле плодом, и не жалим ниједан динар, а нису то неке велике паре, важнија је слога и задовољство које осећате на крају кад учините неко добро заједничко дело.

  Верујем да вам је сад пала још црња „магла“ и да вам ништа више није јасно. Вама је пала „магла“ кад сте прозвали Двери за Николу, Ирену и Шеварлића, а Пјевовић вам опали линк са Иреном и Шеварлићем??? Јел то та „магла“?

  Нисам ваш донатор/приложник јер ми се не свиђа овај непрегледан блог, мада сам имао прилику да читам текстове са ове адресе, али имате шансе да га поправите и естетски ако се посветите том послу као до сада. Свако добро и срећан даљи рад.

  • Небојша Says:

   Копривићу,

   Цењени „донатору“, нема сад бежиш…

   Знам, ви сте „донатор“ а ја сам Рокфелер, како иде бизнис, а?

   Није то никакво правдање око донаторства, већ одговорност за изговорену реч, да сте прави донатор ви би то брзо доказали приложеном документацијом, а садашња кукњава да не намеравате да се правдате, је израз неодговорности за изговорену реч, јер ако сте донатор, докажите брате, да се то види, нико неће да вас убије због тога, већ напротив, многи ће вас јавнио хвалити, јер донирате фамозне Двери.

   Хтели сте да дате тежину тиме што сте донатор Двери, да створите психолошки утицај, а Небојша се усуђује да их назива фолирантима.

   За мене сте само фолирант, док не докажете да сте донатор…

   Хајде да пре него што одговорим Саши Пјевовићу, одговорим вама на овај ваш предзадњи коментар упућен мени, јер видим нестрпљиви сте били, чекате, чекате… а Небојша не одговара, не зна шта да каже, збунио се, пресеко се…. па сте се забринули за његов мир, ишчекивајући његов одговор а сад наводно, одговор вам није битан. Да, да… фолирање.

   Све фолирант до фолиранта од вас дверјана, јадан је тај кога ви „донирате“, само маглу продајете.

   Као прво, ви на један веома суптилан, али уочљив начин дискредитујете Др Велков, да она наводно нема утицај у јавном мњењу, па кажете:

   „Пази шта каже Слађана Велков која је ваљда нешто много значајна за јавно мнење у Србији али ајде да одговорим на ову примедбу…“

   Не, ви сте битни „донатору“ по овим питањима, јер пази стварно, пази богати, како то да о овим стварима за здравље, не прича бравар, већ доктор медицине, који уз класичну познаје и алтернативну, и који све што прича о лошем утицају вакцина, флуорисања воде, кемтраилса на здравље људи, прича на основу пажљиво проучених студија и истраживања страних независних медицинских научника, а и на бази властитих истраживања, јер је у породици имала смртан случај од вакцине.

   Др Слађана Велков је и те како позната у народу, у Србији, држи јавна бесплатна предавања, присутна је на интернету са безброј видео прилога снимљених на разним мањим телевизијама, дакле присутна је у медијима, и више је урадила у смислу здравља за народ од Двери, убедљиво! Она бесплатно едукује људе у оном што је најпрече за здравље становништва око штетности флуоризације пијаће воде, вакцина, кемтраилса, ГМО хране, здрава исхрана, здрав живот… и ако погледате њен фејсбук профил, људи јој се нон-стоп захваљују што им отвара очи у погледу здравља и како да се излече на природан начин, јавно јој на њеном зиду пишу писма захвалности, јер су се самоизлечили на основу њених упутстава, себе и своју децу.

   Ви са овим доњим цитатом, само желите да скренете са поенте и суштине онога шта др Велков замера Дверима, ви „донаторе“ кажете ово:

   „Слађа: „Takodje mi nije jasno zasto Dveri cute o chemtrailsima? Zasto se cuti o vakcinama i fluoru kojim se truje narod?“
   * Схватите широко овај Покрет за живот Србије, средства обезбеђујеш сам као и сви ми остали, и у Покрету си ако покриваш макар један минимални део зацртаних циљева. Ако Слађана види рупу по питању хемијских трагова, вакцина, флуора..“

   Не ради се о средствима, о финансијама, већ о програму, зато ви и издвајате оне одговарајуће Слађанине цитате, само да би замаглили праву и суштинску њену замерку, а то је да Двери у свом здравственом програму немају ове доње 4 тачке, обојене црвеном бојом, које у корену секу и уништавају физичко и ментално здравље становништва, то се види из овог цитата, којег не цитирате, а он је кључан:

   Др Слађана Велков,

   „Ova moja poruka je otisla do Dveri ali sam ostala bez odgovora:
   …ovo su 4 tacke koje vrlo perfidno u korenu seku fizicko i mentalno zdravlje naseg naroda. Ukoliko partije nemaju u svom programu zabranu zaprasivanja chemtrailsima, izmenu zakona i prestanak fluorisanja vode, izmenu zakona i prestanak obavezne vakcinacije i iskorenjivanje GMO, onda su 1. neinformisani, 2. informisani su ali ne mogu da shvate i 3. informisani su ali ne zele ili nesmeju da menjaju nista…”

   Prva tacka je iskljucena zato sto su do sada svi zainteresovani da predstavljaju i stite gradjane Srbije sigurno doznali preko medija.
   Ostaju samo dve opcije i nijedna od njih nije dobra po narod Srbije…

   Кључна замерка је да то Двери немају у својој здравственој политици, јер ако то немаш, ове садашње трибине о ГМО имају искључиво пропагандну функцију придобијања људства, да се Двери наводно „боре“ против ГМО, а да је у питању фолирања наивних маса, доказ је да све то Двери немају у здравственом програму!

   Нити организују један велики грађански протест, који једино доноси резултате, не трибине, и да тако грађани испред скупштине масовно кажу:

   „Не ГМО“!

   Слађани Двери нису одговориле „донаторе“ путем мејла, на послату поруку, мејл на мејл. Какви сад видео прилози, кад неком пошаљеш мејл, очекујеш да ти одговоре мејлом, лично. Докле бре тог детињег фолирања дверјани?

   Погледајмо сад у доњем коментару, здравствену политику Двери која је понуђена грађанима.

  • Небојша Says:

   Извор: Сајт Двери

   Здравствена политика Двери
   Представљамо званичан програмски документ Двери о здравственој политици

   Београд, 08.04.2012

   Здравствена политика Двери

   ПОСТАВКА:

   Највећи проблем у здравству Србије је постављање партијских кадрова на кључна места у здравству – од Министра здравља до директора здравствених институција и начелника у Домовима здравља. Ови партијски послушници даље запошљавају здравствени кадар по вољи партије, намештају тендере за набавку опреме, примају на болничко лечење преко реда…

   Други највећи проблем је – корупција приликом запошљавања здравствених радника, као и приликом лечења пацијената (зна се колико где кошта запошљавање лекара, као и колико која операција…).

   Узроци су бројни: најпре лоша кадровска политика у здравству која је довела до хиперпродукције лекара, потом просечна плата лекара специјалисте је нешто више од 600 евра, што је недовољно узевши у обзир године уложеног труда и рада у сопствено образовање и одговорност коју овај позив носи са собом, затим поремећени систем вредности који велича преваре, лажи, криминал и корупцију под еуфемизмима способности, сналажљивости и успешног пословања. Али то се односи само на директну наплату за одређену услугу од стране појединачног лекара.

   Права корупција у здравству се дешава на вишим нивоима, на тендерима, тамо где се одлучује о набавкама материјала, лекова, обновама постојећих капацитета или инвестицијама у здравствени систем, док је посебна тема фармацеутска мафија и уништавање домаће производње лекова.

   Трећи велики проблем је непостојање јаке струковне организације медицинских радника, која би се питала о сваком проблему у здравственом систему Србије и која би онемогућила самовољу директора здравствених установа. Недопустиво је такође да директор Фонда за здравствено осигурање располаже новцем који се троши у здравству.

   Приоритет реформи мора да буде потпуно одсецање утицаја политичких странака у кадрирању управника и директора здравствених установа у Србији. Потребно је образовати нови кадар здравствених менаџера из редова лекара, економиста и правника који ће се бирати на конкурсима, а лекаре вратити тамо где им је и место – у ординације, амбуланте, болесничке собе, порођајне и операционе сале.

   Присутно је неразумно и штетно праћење европских препорука – нпр. у пројектима рационализације је увођено плаћање за лекове и за здравствену заштиту и то из џепа осигураника, а такође је укинут огроман део здравствене заштите за болесне.

   У Србији има премало болница и домова здравља, а постојећи објекти су у очајном стању (са малим изузецима). Домови здравља нису у стању да приме све пацијенте који им се јаве, а нема довољно ни здравственог особља. Због недовољних плата лекара и здравственог особља постоји опасност великог одлива врхунских стручњака у иностранство.

   Поред тога, потребно је увести озбиљне и радикалне мере штедње, као што је нова систематизација радних места, строга контрола пута лека, строга контрола нерационалне употребе скупих медицинских апарата и услуга од стране несавесних лекара, наставак допунског рада по принципу солидарности (за све запослене, а не само за екипу која је непосредни пружалац медицинских услуга), итд. И овде, као и свуда у Србији морамо да развијамо навику очувања постојећих капацитета и принцип солидарности међу колегама.

   Са друге стране, сматрамо да је организација здравствене службе у Србији недовољно квалитетно организована. Док у Београду можете наћи „специјалисту и лек за сваку болест“, дотле у многим мањим местима нема нити квалитетног кадра, нити квалитетне медицинске опреме и услова за рад. И овде је на делу београдизација Србије, па лекари ради даљег усавршавања (али и бољих услова живота) гравитирају Београду, и нерадо се враћају мањим срединама. Потребно је, дакле, редефинисати мрежу здравствених установа, најугроженијим срединама омогућити приступ примарној и секундарној здравственој заштити, а такође и интегрисати приватни здравствени сектор и тако обезбедити више радних места за младе лекаре.

   Апсолутно је неопходно дати веће ингеренције Српском лекарском друштву и Лекарској комори Србије у планирању развоја здравственог система. СЛД и ЛКС морају бринути о континуираној медицинској едукацији лекара, активно учествовати у давању одобрења за отварање приватних ординација у складу са планом развоја здравственог система, формирању уписне квоте на факултете здравствене струке, издавању и одузимању лиценце здравственим радницима, у разрешењу и именовању директора и чланова управних одбора здравствених установа, итд.

   Једном речју, лекарима и осталим здравственим радницима, али и народу у целини је потребна јака струковна организација медицинских професионалаца, са изузетно широким овлашћењима, како би коначно стручњаци бринули о струци.

   Медицина рада прати специфичну здравствену заштиту запослених у одређеним привредним гранама. Зато се залажемо за постојање лекара медицине рада који ће пратити здравствено стање запослених циљаним превентивним прегледима усмереним на одређене професионалне болести. Залажемо се за увођење тзв. „factory doctor“ што је идентично постојећем изабраном лекару тзв. „fammily doctor“; такав лекар је ближи процесу рада, стручнији у спречавању професионалних болести и повреда на раду.

   Тиме би се организовао ефикаснији рад и одмор, као и превенција производног замора као узрока повређивања и на раду и ван рада.
   Најзад, неопходно је настојати да сви грађани Србије дођу до што већег нивоа здравствене заштите, и то бесплатно.

   Посебно наглашавамо да је актуелно Министарсво здравља у потпуности занемарило значај превентиве и здравог живота, јер је у много здравствених питања, као што каже наша народна пословица – боље спречити него лечити.

   Зато би будуће Министарство здравља, како га виде Двери, много већи напор требало да уложи у здравствену превентиву и покушај да се здравствени проблеми елиминишу пре него што се и догоде – кроз одређени здрав начин живота, здраву храну, воду, ваздух и свеукупни здрав стил живота.

   ЦИЉЕВИ:

   – ослободити кључне руководеће функције у здравству од партијских личности
   – побољшати здравствену инфраструктуру (објекти, инструменти, број особља, дежурства…)
   – појачати понуду здравственог туризма (бањских лечилишта и врхунских здравствених услуга у Србији)
   – повећати понуду државних и приватних Домова пензионера за повратнике из расејања који би пружали и редовну здравствену заштиту

   – подржати остајање врхунских домаћих стручњака у земљи, као и повратак успешних на страни
   – омогућити бесплатне здравствене услуге за социјално угрожене категорије становништва
   – у здравствене установе увести менаџера (који би се бавио финансијама), како начелник здравствене установе не би морао да има никакав додир са новцем

   – додатно децентрализовати здравствене установе по Србији
   – прецизније и боље интегрисати приватни сектор пружања здравствених услуга и осигурања
   – ставити акценат на здравствену превентиву и здраве стилове живота као кључну меру очувања здравља становништва

   Двери ће спровести следећу реформу у здравству која подразумева:

   1. ПОШТОВАЊЕ ПРАВА ПАЦИЈЕНАТА да се лече на целој територији Србије, што сада није случај. На пример, пацијент из Крагујевца не може да се лечи у Београду и обрнуто из Београда не може да се лечи у Крагујевцу или Нишу. Или пак пацијент из Панчева мора да иде у Нови Сада и тако редом. У српском здравству створени су „здравствени пашалуци“, што озбиљно нарушава права пацијената да се лече на целој територији Србије.

   2. ПРАВО ГРАЂАНА СРБИЈЕ НА СЛОБОДАН ИЗБОР ЛЕКАРА, што подразумева да пацијент са књижицом здравственог осигурања може да се лечи и код приватног доктора, без да то посебно плаћа.

   3. Поштовање права пацијената да га новац који издваја за обавезно здравствено осигурање прати према изабраном лекару било да је то лекар у државном или приватном здравству. Недопустиво је да државно здравствено осигурање на силу приморава пацијента да се лечи код доктора кога пацијент није добровољно одабрао.

   4. УВЕШЋЕМО ПОРОДИЧНОГ ЛЕКАРА и тако обезбедити најквалитетнију здравствену заштиту за српску породицу у целини, што је у склопу не само са српском традицијом, већ и са светски признатим моделом породичног доктора, који је и носилац основне здравствене заштите.

   5. Извршићемо реформу здравственог осигурања, тако да неће постојати само једно, монополско здравствено осигурање, већ најмање два, а можда и три обавезна здравствена осигурања, тако да ће грађани Србије моћи да изаберу оно које им пружа најбољи пакет здравствених услуга, а за најмање пара, с правом да ако нису задовољни промене осигурање.

   6. Омогућићемо развој допунских здравствених осигурања, које ће грађани Србије моћи да бирају по избору и тако себи омогуће већи конфор здравствених услуга и квалитетније лечење.

   7. Изједначићемо приватно са државним здравством у интересу квалитетнијег лечења грађана Србије, што је зацртано и Уставом Србије, да грађани као сада не би морали да двапут плаћају исту здравствену услугу.

   Значи МИ СЕ ЗАЛАЖЕМО ЗА ТАКВА ПРАВА ПАЦИЈЕНАТА која ће омогућити грађанима Србије да се са књижицом здравственог осигурања могу лечити на целој територији Србије по свом избору било да је то приватни или државни доктор или приватна или државна болница.

   МЕРЕ:

   1. Министар здравља мора да буде ванпартијска личност, угледан човек и лекар. То исто важи и за начелнике болница, начелнике одељења у болницама, као и за сва руководећа места у здравству.
   2. Фонд здравственог осигурања мора бити строго под контролом Министарства здравља, без уплива политичких партија.
   3. Бесплатно лечење за све пензионере, децу до напуњених 18 година, студенте, незапослене без прихода, мајке са децом до 7 година старости, инвалиде, болесне од малигних болести, туберкулозе, хроничних болести…
   4. Успоставити контролу обавезног редовног плаћања здравственог осигурања радницима од стране послодавца.
   5. Поново омогућити при домовима здравља бесплатну стоматолошку службу за социјално угрожене категорије становништва.
   6. Стимулисати отварање милосрдних болница преко задужбинарских фондова. У рад ових болница укључити волонтере који ће бити под контролом здравственог особља.

   7. Отворити болнице и одељења у постојећим болницама за умируће пацијенте (као што постоји свуда у свету).
   8. У великим градовима организовати трезнилиште за пијане са надокнадом трошкова лечења у виду обавезног друштвено-корисног рада или велике новчане казне.
   9. Строго контролисати и кажњавати случајеве примања мита и злоупотребе пацијената.
   10. Отварати што више мањих специјализованих болница у малим градовима
   11. Побољшати основну здравствену заштиту и ургентну помоћ у селима и око насељених места у Србији, нарочито у току ноћи.
   12. Побољшати третман трудница у здравственим установама (Домовима здравља и породилиштима)
   13. Породиљама омогућити бољу психолошку и правну помоћ већ у породилишту (тако што ће правник и психолог бити у тиму здравствених радника који воде рачуна о породиљама – и присуствовати барем једној лекарској визити сваке породиље или спровести кратку информативну анкету међу породиљама по питању њиховог третмана од стране стручног особља, као и проблема са којима се сусрећу).

   14. Породиљама омогућити бољу подршку у првим данима дојења и неге детета – увести универзални телефон на коме 24 часа дежурају педијатријске сестре пружајући све неопходне информације.

   Изборни програм
   Подржи Двери на изборима
   Ваш потпис ЗА Двери

  • Небојша Says:

   Копривићу,

   Датум овог изборног програма је, 08.04.2012. и у њему Двери немају ништа од горе реченог по питању измене закона о престанку флуорисања воде, измене закона и престанку обавезне вакцинације, забране запрашивања кемтраилсима и искорењивање ГМО.

   Будући, да су Двери крајем маја 2011. желеле да одрже паралелни протест истоветан Николином, који је укључивао сва ова питања, то значи да су Двери упознате и информисане о овим проблемима, а и маса вас дверјана које и ја неке знам, на фејсбуку избацију гомилу текстова о овим питањима, тако да за Двери не долази у обзир опција 2 коју помиње Др Велков:

   „2. informisani su ali ne mogu da shvate“

   Већ опција три…

   „3. informisani su ali ne zele ili nesmeju da menjaju nista“…

   И ту би издвојио ову задњу констатацију:

   … не смеју да мењају ништа

   , јер то велики брат не дозвољава, тако да Двери знају где им је место, и зато морају да буду „политички коректни“.

   Двери врло добро знају, да када је Србија потписала пакт за стабилност, то обавезује Србију да дозволи ГМО и неометано запрашивање кемтраилсима. Али, да би замазали очи народу да се као баве ГМО-ом, они у задње време пишу нешто о томе, а и праве журка протесте против ГМО да замажу очи народу да се као залажу за Србију без ГМО, а то немају у свом програму!

   Које фолирање, то се види из авиона…!

   Једна таква журка представа је и протест испред Костићеве фирме, и Двери га онако мудро питају:

   Костићу, да ли си ГМО лобиста?

   „Ма, јок, ко ја?! Ма то штампа пише свашта, не радим ја то…“

   Наравно, Костић им саопштава да не увози ГМО, да послује у складу са законом, затим како Блиц извештава:

   „… две стране су се сложиле око питања која су била тема протеста, и закључили да је реч о неспоразуму“.

   Извор: Блиц.

   Ето, журка, представа за наивне грађане…

   И тако наши дверјани „борци“ против ГМО задобију лажни утисак код народа да су борци против ГМО-а, а суштина ствари није у Костићу, он без знања државе не може да ради ништа, главни протест против ГМО-а треба водити према држави, јер ако се донесе закон о легализацији ГМО-а који се припрема, Костић ће тек да разради „бизнис“.

   Двери у свом називу имају слоган да су наводнио покрет за живот Србије, да су породични људи, а управо ово што говори Др Велков највише утиче на здравље наших породица, очева, мајки, наше деце, а Двери то немају у програму, борбу против ГМО и осталог наведеног.

   Зашто?
   Зато што су фолиранти под контролом великог брата…!
   Али све ове горње 4 тачке погађају и њихову децу, зар не?

   Или, они све то знају, па чувају своје породице? А да се брину за здравље народа, имали би све ово око ГМО-а и осталог у свом програму, али Двери то немају, јер ко шиша народ!

   Сад сарађују са Иреном Барет, професором Шеварлићем по питању ГМО-а, али то је да народу само замажу очи, представа за јавност, будући да у свом програму немају борбу против ГМО-а!

   Која фолирање, врхунско!

   Наводно брину се о националним интересима угроженог српског народа, породица, а шта ће нам вредети борба за националне српске интересе ако дозволимо ГМО!
   Наравно све ће бити обесмишљено! Као народ смо у најтежој позицији од свих народа, још нам хвали ово биолошко уништавање путем ГМО-а, флуоризације воде, запрашивање кемтраилсима и храњење са ГМО!

   Које фолирање, врхунско!

   А и ово да се Двери декинтиране „донатору“ не пије воду, јер ако су Двери желеле да организују крајем маја 2011, истоветан масовни грађански протест као и Алексић против ГМО-а и осталог, значи да су тада имали паре да изфинансирају тај протерст, иако су били у лошијој финансијској ситуацији него данас, скоро 2 године касније, јер зашто би тај протест за мај 2011. планирали да немају пара да га изфинансирају?

   Сви ви дверјани тако цинично кажете да Двери данас немају финансија, да организују протест против ГМО, поред присутних донатора и када су Двери ојачале финансијски, а ето 2011. су имели финансије за протест против ГМО?!

   Е, моји дверјани фолиранти, све више се показујете у правом фолирантском светлу….!

 26. Копривић Says:

  Ти као Шваба тралала, стално једно исто, тако само правиш километарске, копираш туђе речи, дуплираш… Боже сачувај, затрпаћеш овај блог! Ти уместо да нешто конкретно замериш, ти цитираш комплетан Здравствени програм Двери! А Алексића и Велкову браниш као да си дрвени адвокат, а нисмо их ни споменули.

  Питај Ирену Барет да ли је и она тако слала мејлове Дверима или им се лично обратила као човек?

  Колико сам ја читао Нови народни договор (јер Двери немају класичан страначки програм) и остала документа, саопштења, чланке, тамо апсолутно пише све ово што ти не видиш.

  Пише и о ГМО дефинитивно, и не само да пише него си добио и линкове да видиш како та борба изгледа на делу, а тебе још нисам видео на Јутјубу? Кад будеш имао шта да кажеш ти нам пошаљи линк па да гледамо. У Новом народном договору се детаљно говори о намерама да Србија остане ГМО чиста средина за узгој здравствено безбедне хране, а дела говоре више од свих речи. Ако има нека друга политичка опција која уопште брине о овој теми, молим те обрати се тамо и нађи свој мир.

  О штетности вакцина су управо Двери покренуле прву трибину и јавну расправу у Србији, веровао или не, на чувеном Машинцу! Распитај се. То заиста спада у Здравствени програм и то је проблем партијских кадрова о којима пише тамо на првом месту. Ти корумпирани кадрови управљају нашим министарствима, агенцијама, институтима, болницама… Ниси ваљда толико наиван да ти треба цртати у програму шта са њима и њиховим штетним уговорима радити? Ако ти се не свиђају Двери, обрати се некој другој политичкој опцији, можда су они то боље формулисали од Двери.

  О флуорисању воде и нашим изворима питке воде такође се често пише, добро се сећам! Двери су колико сам ја читао толико чланака издале на ту тему да изворе питке воде морамо сачувати у народном власништву и заштитити од продаје великим светским компанијама. Рецимо Бошко Обрадовић не пропушта ту тему у својим наступима по градовима и селима Србије. Исто важи и за земљиште о коме толико говоре да га морамо сачувати у нашим народним рукама.

  А и запрашивање и тровање авионима је спомињано у документима када су Двери упозоравале на систем ХААРП, и заиста је о томе мучно говорити поред свих других проблема кад добро знамо шта су приоритети. О томе се с тобом не може говорити јер ниси у прилици да расуђујеш. Да Двери трубе и гледају у небо док окупатори вршљају по државним институцијама, или шта треба, да батале политичку борбу и почну да постављају „енергетске кристале“ по Србији? Двери су свесне проблема запрашивања људи и загађења атмосфера и то је описано у оној тачки о јакој Србији која ће суверено владати својим небом. Нећеш ваљда да људима смучимо живот и да падну у депресију, параноју и панику, а да притом нисмо у могућности ништа да им помогнемо и конкретно докажемо шта се дешава?

  Ето, читалаца ради, мало да информишем и поделим оно што знам о Дверима и досадашњим активностима. Живот је динамичан, тако ће и Двери вероватно допуњавати и усавршавати сва своја програмска документа, они су тек на почетку политичке борбе, стичу искуство, за разлику од осталих партија које су имале деценије да се боре једном речју за слободу свог народа, па ето ипак то не чине него нас зарад личних себичних интереса држе у новоколонијалном положају.

  Свако добро и хвала ти што си изрекламирао комплетан Здравствени програм Двери.

  А можда најважнија тачка по мени је ова: „Зато би будуће Министарство здравља, како га виде Двери, много већи напор требало да уложи у здравствену превентиву и покушај да се здравствени проблеми елиминишу пре него што се и догоде – кроз одређени здрав начин живота, здраву храну, воду, ваздух и свеукупни здрав стил живота.“

  • Небојша Says:

   Копривићу,

   Ти немаш мир, немаш мир јер си ухваћен у обмани да си донатор Двери, да си наводни донатор, па сад треба да се правдаш, али за ту обману, не да си донатор, јер види мозга, ко се још правда да је донатор, јер то је похвална чињеница, ти треба да докажеш да си донатор, јер си желео том чињенициом психолошки да утичеш. Хвала ти што си се јавио, да људи виде какви су људи из Двери, кажеш да немам конкретне примедбе, а то су све конкретне примедбе, јер да се Двери залажу за то што причаш, имали би у здравственом програму борбу против ГМО и осталог што је поменуто, у програм који су понудили грађанима пред изборе 2012.

   Не ради се о томе да сам ја дрвени адвокат Алексићу и др Велков, пре би се рекло да ако ниси дверјанин да си ти дрвени адвокат Дверима, али служиш се обманама „донатору“ мој. Када причам о Алексићу и др Велков износим похвале о њиховом раду, зато што то заслужују. Др Велков ради што ретко који лекар званичне медицине ради, говори о обманама и лажима класичне медицине, едукује људе о здравом животу, здравој исхрани, како се излечити на природан начин, бори се против ГМО, указује на кључне ствари око тога, и то треба ширити, јер је у општем интересу народа. Такође, Алексић ради оно што је најбитније, покушва да масовно изведе масу целе Србије на улице, испред скупштине, а ви Двери имате улични перформанс код Костића,“протест“ неки.

   Па како би било смешно да је ДОС желећи да руши Милошевића у борби због криминала отишо да протествује испред Карићеве фирме и да га питају:

   „Карићу… да ли сте ви Милошевићев тајкун“?

   Карић:

   „Ма, не, ко ја, ма лажу то бре, ја сам почео из гараже да се богатим, све сам сам створио, Милошевић ми ништа није помагао…“

   Дакле, још једном да поновим, треба то стално понављати ради грађана, око ГМО је проблем у држави која га омогућава или не, а разни Костићи ако га противзаконито увозе то једино могу да раде уз прећутно одобрење државе, у неком међусобном договору, дакле није ствар „донаторе“ (ДВЕРИ) у Костићу, већ у држави Србији око ГМО!

   Као што причам нешто неповољно о некој организацију за коју закључим да не ради добро, да се фолира, попут Двери, јер програм око заштите становништва од ГМО и свега онога што смо рекли, даје се у здравственом програму, који се нуди бирачима, тад сте били као странка организовани, а нисте то имали у програму. Уосталом, тај здравствени програм раде и нуде грађанима било које организације које се кандидују за изборну трку, да би грађани знали на чему су око гласања, а Двери ту борбу против ГМО нису у свом изборном здравственом програму понудили грађанима на изборима маја 2012.!

   Тако да нема на чему „донаторе“ што се тиче твоје захвалности за објављивање здравственог програма Двери, то сам са задовољством учинио, јер тако грађани могу да виде да су отписани по том питању, будући да у том програму немају оно што говори здравствени радник, др Велков, која се бори за истину:

   Др Слађана Велков,

   „Ova moja poruka je otisla do Dveri ali sam ostala bez odgovora:
   …ovo su 4 tacke koje vrlo perfidno u korenu seku fizicko i mentalno zdravlje naseg naroda. Ukoliko partije nemaju u svom programu zabranu zaprasivanja chemtrailsima, izmenu zakona i prestanak fluorisanja vode, izmenu zakona i prestanak obavezne vakcinacije i iskorenjivanje GMO, onda su 1. neinformisani, 2. informisani su ali ne mogu da shvate i 3. informisani su ali ne zele ili nesmeju da menjaju nista…”

   Prva tacka je iskljucena zato sto su do sada svi zainteresovani da predstavljaju i stite gradjane Srbije sigurno doznali preko medija.
   Ostaju samo dve opcije i nijedna od njih nije dobra po narod Srbije…

   Ово црвеним обележено Двери немају у здравственом програму, што значи да су фолиранти, јер такве ствари се стављају у здравственом програму кад наступаш пред бирачима, а неки накнадни народни договори само служе Дверима ради пропаганде да се ето као „боре“ за народ. Знам, знам, смета ти што упорно и стално истачем најболније тачке за Двери. Извини на томе, али схвати ме молим те, морам то да радим, јер народ је расејан, мораш више пута да понављаш нешто да би то народ упамтио, јер коментатори поут тебе, да би све ово прикрили желе „продајом магле“ на неки споредни детаљ да пребаце тежиште дискусије на нешто друго што отклања пажњу од ових кључних аргумената да су Двери фолиранти, а у ту сврху служе и напади на мене што гласно размишљам. Извини мора тако, као кад се у Двевнику по 5 пута објави нека вест, народ је изгубио концентрацију од силног манипулисања и излуђивања путем медија, па му се стога и битне ствари да би схватио неке кључне моменте морају понавњати више пута, ујутру, у току дана и увече.

   Него… узмимо тебе као пример, какав ти сад имаш кредибилитет да уопште нешто причаш када обмањујеш јавност да си донатор?
   Зато ти и немаш мир, потпуно си разобличен, немам ја потребе да будем на ју тјубу, ја пишем на блогу и постављам клипове са Ју Тјубеа од компетентних људи који говоре о штетности ГМО, ја само то преносим људима, тако то иде. Шта ће ми Ју Тубе кад имам нешто боље, блог, на коме се пишем текстови, на коме се такође преносе и видео прилози са Ју Тјубеа.

   Не копирам ја туђе речи, већ цитирам људе као и ти „донаторе“ мој, моје речи иду после тога, баш умеш да „расуђујеш“ шта је копирање туђих речи а шта цитирање.

   Знам за ту трибину Двери о вакцинама, то је добро одрађено, веровао или не, то сам и ја пренео на блогу, то је добро:

   Прва јавна трибина о свињском грипу и вакцинама:
   29.11.2009.
   https://dzonson.wordpress.com/2009/11/29/

   Тада сам још веровао у Двери, као и многи, али сам временом схватио да вас неко контролише, неки центар моћи, а заједничко и уобичајено име му је „велики брат“, зато се то увек тако и спомиње, „велики брат“. Тако да све ове аргументоване ствари што износим управо квалификује Двери да су фолиранти, јер знају о штетности вакцина, а у свом здравственом програму то не уносе као циљ, пред прошле изборе, тако да грађани то нису знали, а са тим новим народним договорима се само „крпите“, као „борите се“ за здравље народа, будући да заштита становништва од штетности вакцина, ГМО итд… треба да стоји у здравственом програму неке партије са којим она наступа на изборима, а Двери то немају у здравственом програму, не у народном договору!

   Двери су фолиранти…!

   Па ти бре не умеш да расуђшујеш, „донатору“ мој нико не тера пацеру да Двери гледају у небо, „док окупатори вршљају по институцијама“ ти немаш елементарно расуђивање, јер је најбитнија стратешка ствар протест против ГМО, вакцина, флуоризације, кемтраилса и та борба против криминалних институција и издаје Србије биће потпуно обесмишљена, ако се прво ова борба не добије, јер са уласком ГМО-а у Србији долази биолошки геноцид и после ко ће се борити онда за институције кад човек више нећи бити нормално физички и ментално здраво биће, тада ће то бити све обесмишљено.

   Институције за кога, ако се све ово не спречи?

   За франкештајне у људском облику услед дејства ГМО, вакцина, запрашивања кемтраилсима?
   И ти причаш ми о расуђивању?!

   Да су Двери фолиранти показује ВРЛО УПЕЧАТЉИВО, ВРЛО УПЕЧАТЉИВО и њихова акција скупљања потписа за петицију око смене Тадића, који је кршио Устав, али то ћу детаљније образложити када будем сутра постављао коментаре Пјевовићу. То је ово.

   Петиција Двери за смену Бориса Тадића у Нишу
   http://wp.me/p3KWp-4B8

   Суштина је у томе што потписе грађана путем петиције, макар их били и милион, по уставу Скупштина Србије ту петицију ставља на двевни ред, али приликом одлучивања могу и да је одбију, док по истом том Уставо, ако би Двери сакупљале потписе грађана за РЕФЕРЕНДУМ о смени Тадића, не као петицију, и ако би сакупили 100.000 потписа, Скупштина би била ОБАВЕЗНА по Уставу да распише референдум о смени Тадуића, и Тадић би био сигурно смењен!

   Јер народу Србије је било дозлогрдило због Тадића, а било би и више потписа од потребних 100.000 , милион!

   Двери ово нису знале?

   Знали су дверјани то, јер је њихов високи функционер Владан Глишић правник!!

   Извор: http://bit.ly/Vj6F5n

   “ Владан Глишић (Приштина, 26. август 1970.) је српски политичар и правник, члан Управног одбора покрета Двери српске и независни председнички кандидат на Изборима 2012. године“.

   Двери су то знале, имају правнике, али су хтели да пред изборе МАНИПУЛАЦИЈОМ задобију гласаче, јер као они се једини „боре“ против Тадића, а све је било фолирање, манипулација наивним грађанима, јер скупштина не би никад на основу петиције грађана Србије сменила Тадића, будући да је Тадић контролисао све, па и скупштину!

   Ето, супер конкретни аргумент да су Двери фолиранти…!

   Знам, сад ћеш да кукаш „донаторе“ како сам ја непријатељски настројен према Дверима, но то за смену Тадића писао сам доста раније на блогу, да су то све странке могле да ураде да су хтеле, али да оне то никад неће да ураде, јер су то шибицари, странке су, милион пута сам то реко, у НАРОДУ потрошена шибицарска прича! На то више не тереба губити ни секунд!! Тако да све то сад потенцирам на Двери, јер оне нису у том ешалону страначком, већ у патриотском блоку. Три, четри године су имали ту могућност, да скупљају потписе грађана за референдум о смени Тадића, али нису!

   Зашто?
   Зато што су фолиранти…!

   Немам ја ништа против Двери, после сутрашњег објављивања коментара Саши Пјевовићу, престаћу са коментарима, јер биће то довољно да грађани имају увид у тренутне чињенице о Дверима, јер знам да се по посетама ова тема изузетно прати. Међутим, ипак треба дати шансу Дверима, последњу, да се удруже са осталим патриотским организацијама (НАШИ, ОБРАЗ, ИНИЦИЈАТИВА НИКАД ГРАНИЦА, ЗАВЕТНИЦИ, НАШИ 1389 … итд…) и другим битним људима који се боре против ГМО, да се превазиђу међусобни антагонизми, разлике и парцијална неслагања, како би се одржао ШТО ХИТНИЈЕ, ШТО ХИТНИЈЕ, ШТО ХИТНИЈЕ, један велики НАЈНЕОПХОДНИЈИ ПРОТЕСТ, НАЈНЕОПХОДНИЈИ ПРОТЕСТ, НАЈНЕОПХОДНИЈИ ПРОТЕСТ, протест, против доношења закона о легализацији ГМО!

   Ако Двери ту акцију претеста не покрену, јер они су тренутно најмоћнија организација патриотског блока, то многи тврде, ако власт ипак прогура закон о легализацији ГМО, тек онда ће народ знати да је потпуно отписан од стране Двери!

   Да немам ништа лично против Двери, као и предлог како се Србија може препородити и довести патриоте на власт, описао сам у овом чланку:

   Само уједињење патриотске сцене спашава Србију! Патриоте Србије! Уједините се!!
   http://wp.me/p3KWp-52g

 27. Копривић Says:

  „Зашто? Зато што су фолиранти!
  Немам ја ништа против Двери…“

  хахаха Читаш ли ти своје коментаре? Баш сам се насмејао.

  Ево за крај ове мале расправе само да се захвалим на пажњи. Надам се да ће ти неко ко је упућенији одговорити на твоје инсинуације и неповерење према Дверима. Ја сам само имао потребу да ти се јавим кад сам видео да спомињеш неке билборде у северној Србији за шта рецимо из прве руке знам како су обезбеђени неки од њих, јер сам и сам био један од донатора (приложника). Све ти то наравно можеш слободно да наставиш да исмеваш, колико ти је воља, али кад сам већ набасао и прочитао имао сам моралну обавезу да ти у коментару опишем колико ниси у праву. Да си ми уживо тврдио такве ствари, тако неосновано понижавао жртву многих људи и милостињу, не знам како бих се суздржао. Они који дају добровољне прилоге и милостињу ће ме разумети, а ти очигледно не цениш то довољно, и сад ми је мало јасније зашто овај блог изгледа овако.

  А за крај наравно, круцијални доказ, ко би други био крив у Србији него ДВЕРИ!!! 🙂

  „Ако Двери ту акцију претеста не покрену, јер они су тренутно најмоћнија организација патриотског блока, то многи тврде, ако власт ипак прогура закон о легализацији ГМО, тек онда ће народ знати да је потпуно отписан од стране Двери!“

  Мада мени ово више звучи као ВАПАЈ + гнев него као нека злонамерност.

 28. Звонимир Says:

  „Свака птица своме јату лети“.
  Употребили сте кључну реченицу господине Копривићу.
  Да би донео одлуку о подршци Дверима на изборима морам да знам коме јату су одлетели.
  Као што сам то показао у претходном коментару, није јасно коме су се царству приволели.Ако је судити по њиховом ћутању о издаји вере од стране синода СПЦ ,коју су оверили јавном изјавом
  „ Оно што нам је дало подстицај за даљи рад је благослов Светог архијерејског синода Српске православне цркве“ готово да нема дилеме коме су се приволели царству
  .
  “ Шта је ово Звонимире? Брзоплетост или трбухозборство? Није шија него врат. Како “нисте чули” ставове Двери о екуменизму кад сте Светосавље и учења наших Светих Отаца пронашли ни мање ни више него у ПРОГРАМУ Двери?
  То, што сам у њиховом програму пронашао Светосавље и учење наших светих отаца не говори ништа о њиховим ставовима према свејереси екуменизма ако иза ових речи не стоје дела која их потврђују.Ни екуменисти се на речима не одричу светосавља и наших светих отаца,већ само на делима.Зато нам се у светом писму каже“ по делима ћете их познати“.
  Наши свети оци су о ћутању када се вера квари имали јасан став.
  Боље је одсећи језик, што каза Св. Теодор Студит, него ћутати кад покушавају да ти искваре веру.
  Св.Григорије Богослов:“Ћутањем се Бог издаје“.
  Шта бисте господине Копривићу рекли о Дверима ако би ћутали о издаји земље и народа која се управо дешава .Ништа добро сложиће те се самном,и сигурно им неби дали глас на изборима.Издаја вере је нешто много озбиљније и има много већу тежину па сходно томе и последице по државу и народ.Да за времена турске окупације и других окупација кроз које су прошли, наши преци нису сачували веру, данас Срби неби постојали као народ.Улога свејереси екуменизма је управо то, да нас кроз лажно сједињавањење са „сестринском“ католичком црквом ,како је од миља зове господин Иринеј Буловић члан синода СПЦ, у коме би папа имао примат, како је то поменути потписао 2007 године у Равени,дакле да нас кроз лажно сједињавање у првој фази, поунијате у другој фази и преведу, право у руке наших џелата и да тако преведени нестанемо као народ,као што су нестали многобројни покатоличени или потурчени Срби који су нам данас највећи непријатељи.О каквим се џелатима ради Двери су писале у свом часопису, када су писали о геноциду над Српским народом почињеним од стране католичке цркве у НДХ за враме друго светског рата .

  „Као гласач и повремени добротвор тог Покрета надам се Звонимире да ће Двери задржати овакав однос према Српској Православној Цркви какав су имале и до сада. Нису ни ћутали, а нису се ни мешали пуно у туђа посла.“
  Дали онда, господине Копривићу ,на основу горе написаног имамо право да оно што раде екуменисти у синоду СПЦ називамо, како ви то назвасте туђим послом и да о свему томе ћутимо?Као потенцијални гласач за Двери искрено се надам да ће Двери променити однос према Српској православној цркви тако што ће се јасно оградити од свејереси екуменизма којом покушавају да је уруше српску православну цркву .Ова промена би била од непроцењивог значаја за многе који лутају у мраку ухваћени у замку екуменистичке обмане.

  „Наравно не могу сви бити исти и подједнако информисани, али као једна целина добро знају за те поделе у Православној Цркви (није то само у Србији). Заправо, нису то ни поделе Звонко, то се редовно дешава, то је чишћење, каљење злата.“
  Добро сте рекли господине Копривићу.Нема поделе у Српској православној цркви.
  Има оних који су“ у јединству са Црквом Символа Вере, са Светим Апостолима, са Светим Оцима, са Светим Васељенским Саборима, са нашим Светим Савом, Светим Владиком Николајем, Светим Аввом Јустином Ћелиjским, и осталим Светитељима који животом својим Богу угодише и нама светао пример оставише“,у јединству речју и делом својим ,и оних који су то само на речима а на делу јавно за себе кажу да су екуменисти,мењају свете литургије , потписују папски примат, фотографишу се испод слике Алојзија Степинца ,протерују Светог Јустина Поповића са богословског факултета, крше црквене каноне обављајући заједничке молитве са римокатолицима ,палећи свеће у јеврејкој синагоги на јеврејски празник за која дела се према важећим канонима одлучује из цркве,и који, да невоља буде већа још увек седе у синоду СПЦ захваљујући нашем ћутању.

  • Небојша Says:

   Копривићу,

   Не знам каква си жртва у животу, али на овом блогу си жртва својих коментара, што се да видети, прво си рекао да си сам донатор оба билборда:

   Копривић:

   „Морао сам да се јавим као донатор ових билборда…“.

   А сад кажеш да си један од донатора…
   Копривић:

   „… јер сам и сам био један од донатора (приложника)“.

   Вероватно би следећи пут реко да ти је тетка дала паре да уплатиш на жиро рачун Двери, па си зато „донатор“. Ако неко има гнева, онда си то ти, јер видим упућујеш ми тихе претње пуне гнева, јер да сам ти реко уживо ово што сам ти реко на блогу, можда се не би суздржао, а мени причаш да сам пун гнева, што није тачно, јер моје знаке узвика поред места где указујем да су Двери фолиранти није знак гнева, већ они наглашавају важност и битност тих кључних аргумената.

   То су чињенице, које ја само износим на светлост дана, истине ради, попут овог фолирања за смену Тадића путем петиције, а не скупљања потписа за референдум о смени Тадића, јер би то онда била обавеза скупштине да спроведе, а петицију може и да одбаци.

   Дакле, нема ту нетрпељивости, или гнева, само голе чињенице…

   Да си овакве коментаре да си тобожњи донатор који не може да докаже ту чињеницу, што је веома просто, изреко на неком форуму где има безброј измишљених надимака, неко би те тако намазао разним етикетама за то фолирање да си донатор, да се не би покупио, јер ја сам још и био мек са својим опаскама.

   Но, добро, ако хоћеш да ти све што сам ти реко на блогу кажем и уживо, омогућићу ти то. Пошто ти имаш паре, јер си „донатор“, дођи у мој Бор да поразговарамо, можемо се наћи испред неког билборда, јер ко зна можда си и њега донирао, бићеш дакле на свом терену. На блогу имаш моје име, видиш како изгледам, у рубрици за донације оставио сам и број мобилног телефона, па кад дођеш у Бор, назови ме, да ти све кажем уживо, испред билборда.

   Двери ће сносити кључну одговорност ако не започну процес организовања масовног протеста против ГМО, јер тренутно у организационом смислу важе као најјача патриотска организација, то су чињенице. Но, и ако се то не деси, Србија неће пропасти, сувише је она велика и јака, наћи ће снаге да се у најтежим моментима извуче из блата, таман посла ако би судбина Србије зависила само од Двери…

   Но, добро, време тече, видећемо шта ће бити по питању протеста, свако ће оставити свој траг…

  • Небојша Says:

   @Sasa Pjevovicu,

   Ево да вам одговорим детаљно на све аспекте ваших коментара, идемо редом…

   Да, моје намере и критике су добронамерне, то сам и истако у тексту, јер дајем шансу Дверима да организују масовни грађански протест против доношења закона о промету ГМО, да се докажу као праве патриоте, јер једино масовни и мирни грађански протест доноси резултате, то потврђују многи, а међу њима је и веома мирољубива Др Слађана Велков, као суштински доказани и велики борац против ГМО-а и осталих пошасти које уништавају здравље људи:

   Др Слађана Велков:

   „Jos uvek verujem u postenje Dveri ali za promene je svakako potrebna drugacija akcija.
   U ovom trenutku tribine nece doneti velike promene. Kao sto su Bolivija, Bugarska i jos mnoge zemlje uradile, treba izaci masovno na ulice i mirno izraziti Slobodnu Volju naroda. Tada vise nece moci da prepravljaju i potpisuju nikakve zakone.
   Nebojsa je veoma dobro sve opisao.“

   Ја са овом мојом показном анализом да су Двери фолирани и под контролом великог брата (касније ћу објаснити шта мислим с тим) указујем на голе чињенице, које су необориве, непристрасне, то је анализа истине ради, и она доказују да су Двери фолиранти, но још увек имају шансу да се исправе, ако организују масовни грађански протест против доношења закона о промету ГМО. Свако може да се пресабере и поправи, па и Двери. И ту мора да се реагује хитно, нема чекања!

   Ово што кажете је смешно и детињасто:

   „У том Вашем научно-фантастичном писанију наводите како Двери имају капацитет (финансијски и инфраструктурни) да изведу 100000 људи на улице. То сведочи да је ваше поимање стварности ( на жалост) дисторзирано“!

   Ето, то је школски пример реторике фолираната. Не организује се протест за пројектовану цифру од 100.000 људи, то је смешно, јер никад се не зна колико ће људи доћи на неки масовни протест, битно је да се тај протест организује, да се врши кампања обавештавања, а колико ће грађана доћи на протест то се не зна до самог дана протеста. али треба бити спреман на све, па и на 500.000 грађана. Можда ће доћи 500-600, можда 5000, можда 100.000, можда и 200.000 то се тек види на самом дану заказаног протеста. Да тих 100.000 људи дођу у Београд испред народне скупштине не требају вам никакве велике паре, ја сам то објашњавао приликом протеста који је заказао Никола за 05.06.2011. то је човек, који има неупоредиво мање финансија и логистике од Двери, и тада и сада, чак му је тада чини ми се био и блокиран жиро рачун, но он се сналазио за паре, да пронађе донаторе за минимум финансијских средстава потребних за организацију протеста.

   Идемо даље…

   Прво, треба обелоданити датум протеста минимум 2 месеца пре заказаног датума, тако да и најсиромашнији људи из унутрашњости Србије сигурно могу скупити 2-3 хиљаде динара да дођу у Београд на протест, не требају вам „бесплатни“ аутобуси и сендвичи по принципу „спонтаних“ протеста које су некада организовале странке. Људи ће због огромног значаја протеста против ГМО сами скупити паре за пут, понеће сендвиче које су направили кући, флашу воде и то је то. Какве црне паре вам требају за то, а да не говорим за људе из Београда који би унапред 2 месеца знали за датум протеста, и који би тако после двомесечне мотивисаности и набоја, услед кампања обавештавања и обавештајних трибина, били мотивисани и спремни да се за сат времена сигурно око 50.000 њих трамвајима и аутобусима спусти до скупштине, не треба да им то платите, и ето 100.000 људи испред скупштине, 50.000 људи из двомилионског Београда, а осталих 50.000 из унутрашњости, где би људи све самофинансирали своје путне трошкове онако како сам објаснио, јер за 2 месеца и најгори сиромах ће да роди 2-3 хиљаде динара, само да дође да протесвује за оно што је од суштинског интереса за њега и његову породицу, као и за све грађање, а то је нешто што је најпрече, здравље које би било на удару ГМО-а ако се дозволи да уђе у Србију. А да не спомињем оближњи Нови сад, јер се за Београд после двомесечне кампање обавештавања могу стуштити за Београд барем 10.000 … новосађана.

   Тако сам и ја дошо у Београд на заказани протест од 05.06.2011. без обзира што сам одавно без посла и у тешкој финансијској оскудици, јер имао сам 3 месеца да уштедим те паре и да их некако скрпим од цркавице коју једино путем интернета зарађујем, јер сам знао да пошасти ГМО-а, Кодекса алиментаријуса и запрашивања отровима са неба, немају цену…!!

   Ето, без и једног динара из џепа Двери, уз добру двомесечну кампању може само из Београда да дође на протест 50.000 људи, какве бре паре! Само фолирантима да оправдају своју неактивност и фолирантност требају паре. Двери треба да имају само редаре које би упућивали људе на место протеста и распоређивали их, док ће милиција обезбеђивати протест.

   Дакле, закаже се масама 2 месеца унапред протест против ГМО, затим се креће у фуриозну кампању обавештавања грађанства, затим активизам грађанства у смислу лепљења плаката и летака, одржавања трибина, позивати да се активизму придруже и приватници патриоте, да дају финансије, да грађани који нису чланови Двери помажу у активизму, маса грађана ће се одазвати томе, не требају ту финансије, већ добра воља. Тако ће грађани са ентузијазмом помагати Дверима у активизму и припреми организације протеста, наравно бесплатно, јер ће видети да неко стоји иза њих, неће више сећи руке, убијати се, скакати под воз због апатије и чињенице да их нико не позива на масовне и мирне грађанске протесте да би се десиле промене у њиховим тешким животима, већ ће креативно и радосно учествовати са Дверима у припреми протеста, са вером у успех! Добиће тако снагу и елан, вољу за живот и неће више бити апатични, јер би видели да је нека патриотска организација стала иза њих, иза народа, бори се својим активизмом за народ, организовањем протеста, не само трибина.

   То Двери могу да организују, не треба ту нека баснословна пара, не требају плаћати ни „бесплатне“ аутобусе да би из других градова где имају повереништва довозили грађане на протест, ствар је у томе, да грађани 2 месеца унапред знају за датум протеста, тако ће и најгори сиромах скупити 2-3 хиљаде динара да дође у Београд, а такође би могли да се активирају и приватници из градова где Двери имају повереништво, да се потраже од њих донације, да изфинансирају барем 2-3 аутобуса за београд, а и више, јер они би толико урадили за Србију, будући да су угражени сви, и народ и приватници које ова пљачкашка држава терети великим дажбинама и порезима. Монтажу конструкцију и додатну електронску опрему за говорнике на протесту испред скупштине могу да изфинансирају донатори Двери, с којима се Двери хвале, јер ако су вам изфинансирали билборде, могу и монтажне конструкције са озвучењем, то мање кошта него финансирање израде и монтаже билборда и свакодневно плаћање оглашавање путем тих билборда.в

   Дакле, све се може кад се хоће…!

   Двери ипак имају шансу да се поправе ако организују масован миран грађански протест против доношења закона о промету ГМО којег је најавила влада.

   Ако Двери као највећа патриотска организација не организују тај протест, људии ће дефинитивно знати да су фолиранти и под контролом великог брата! На овај или онај начин!

   Идемо даље…

  • Небојша Says:

   @Sasa Pjevovicu,

   Мене нећете увући на клизав терен попуњавања ваше анкете, да ли су Двери у служби ВБ-а, ДБ-а и сличних служби, само да би добили матерјал да ме нападате и кажете: „Ево, погледајте шта прича овај Небојша о нама“… „Небојша је исти као и остали, непријатељски је расположен према Дверима, оптужује нас као и сви из тзв „опозиције“ и позиције да смо у служби ВБ-а ДБ-а…“ итд…

   Ту анкету попуните ви, будући да сте из Двери, шта год штиклирате ја ћу потврдити то, а грађани Србији и србски народ знаће барем на чему је са Дверима.

   Што се тиче ваше констатације да сте имали „млаку реакцију“ поводом срамне резолуције о Сребреници то је потпуно нетачно, Двери нису имале никакву реакцију, активистичку реакцију и акцију у смислу организовања масовног и мирног грађанског протеста! То једино даје резултате! Месец ипо дана су Двери знале да ће Тадић имати већину да изгласа ту издајничку резолуцију, људи из Двери имали су времена да организују масован грађански протест, али то нису урадили!

   Зашто?

   Зато јер то није „политички коректно“. Зато јер су фолиранти и под контролом великог брата!

   Није реч о устанку, какав устанак, већ грађански протест. Па ви немате храбнрости ни да закажете грађански протест, а камо ли неки устанак, далеко сте ви од устанка, светлосним годинама!

   Па барем да сте заказали протест против антисрбске резолуције о Сребреници, па нек га власт и забрани, тако би народ видео да се борите на прави и једини начин који дониси резултате у корист народа, активистички, активистички, активистички начин! Да сте макар заказали тај протест, па нека вам власт на крају крајева и забрани тај протест, имали би матерјала да тврдите да се као права патриотска организација борите на једини начин који доноси промене, а то су мирни МАСОВНИ грађански протести испред Народне Скупштине! Овако народ види да се само фолирате, едукујете га, то да, то је свакако потребно, али га не изводите на улицу, улица једино даје резултате, то је потврђено! Не мислим само ја тако, многи грађани мисле као ја, па чак и неки поштоваоци Двери који нису чланови те организације, који их симпатишу, јер су посећивали њихове трибине, али неће то јавно да кажу.

   Сви су се надали да ће Двери одржати тај протест, па и ја, то сам изразио у доњем чланку на само 3 дана од доношења те срамне сребреничке резолуције, јер видим нико ништа не предузима, а понајвише Двери!!

   Дођимо у Београд сви, рецимо сложно испред Скупштине НЕ – резолуцији о Сребреници…!
   март 28, 2010 — Небојша
   http://wp.me/p3KWp-2og

   Цело време чекам да нека од патриотских организација, попут: „Српског сабора Двери“ ( 24.01.2013. = тад сте још имали у називу придев „српски“ али сте пред политичку активацију избацили тај придев, зашто?! Да се можда не стидите српства! Сваки паметан човек зна да ако 11 година имаш у називу своје организације придев „српски“, па га пред активацију као странка пред изборе одједном избациш, да ће то створити на психолошком нивоу конфузију код оних који цене Двери, само лидери Двери нису знали ту ноторну чињеницу, а? Ххммм…) и сличних, упути ПОЗИВ преко интернета, мејлова и других доступним средстава информисања и обавештавања грађанства који су им доступни, да позову народ и грађане Србије на мирне грађанске протесте испред Народне Скупштине Србије, да кажу НЕ резолуцији о Сребреници! Међутим, све се своди на писање текстова по сајтовима и непрекидног понављања истих чињеница које су већ толико пута биле изречене на разним сајтовима, које доказују да у Сребреници није било геноцида. То већ и врапци знају, зна то и ова владајућа коалиција, прате они интернет и те како, тако да су упознати са свиме, са правом истином о догађајима у Сребреници, знају они то и без интернета врло добро!

   Наравно да је владајућа коалиција обезбедила скупштинску већину која ће да изгласа ову погубну неистиниту резолуцију, да је Србија одговорна за злочине у Сребреници, јер у противном не би ни донела поменуту декларацију на усвајање у Скупштини Србије. Таква катастрофална резолуција омогућиће светским моћницима да прогласе то као признање Србије и њених грађана за геноцид, што ће бити незабележено у историји човечанства и цивилизације, да политичари одређене земље проглашавају своје грађане, бираче и народ геноцидним!!? А поготову у светлу чињенице, да сребренички мит почива на лажном исконструисаном пропагандном геноциду, путем сатанизације Срба од стране медија светских моћника, који у стварности није ни почињен над муслиманима у Сребреници!

   После овог мог чланка, то поуздано тврдим, један мој друг из Београда указао је једном човеку из организације Видовдан ово што сам изреко у чланку, тако да су људи из Видовдана и Александар Павић ипак симболично одржали протест против те антисрбске резолуције.

   Акција: ПРОТЕСТ ГРАЂАНА ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ
   http://www.vidovdan.org/

   „Због доношења срамотне и штеточинске Декларације о Сребреници у Скупштини Србије, којом се дефакто Србија проглашава геноцидном, у Београду је јуче протестовала група грађана за Истину о Сребреници и представници Националног клуба Видовдан. Овим су јавно изразили своје огорчење због поделе жртава у Резолуцији и срамног сахрањивања истине о томе шта се заиста десило у Сребреници. Упркос тренутном политичком притиску и медијском мраку, позвали су грађане Србије да не клону духом и изразили наду у васкрсење истине“.

   @Sasa Pjevovicu, овде видимо да група грађана за Истину о Сребреници и представници Националног клуба Видовдан, такође нису били политички субјект, па су ипак пријавили протест и симболички протествовали! Макар и то, без обзира што је све урађено збрда здола, у 2-3 дана.

   Пет, шест човекке ја више урадило од вас за само 2-3 дана, а ви сте и тада били моћни у организационом смислу.

   Дакле, није ствар бити политички субјект па протествовати, јер по закону на грађански протест има права било која група грађана, или организација, па и сам грађанин као појединац.

   Зашто Двери нису темељније организовали овај протест, са месец дана кампање обавештавања грађанства, јер су и тада били већа и по финансијама, и по обиму организација од клуба Видовдан!

   Ако слабије организације од Двери ипак организују какав такав протест против антисрбске сребреничке резолуције, зашто нису заказале и организовале боље тај протест Двери, која је снажнија организација од националног клуба Видовдан?

   Зато јер су фолиранти под контролом великог брата!

   Не вадите се због ваше активистичке неактивности по кључним стварима за интерес српског народа на САНУ и тзв. „опозицију“ на све те странке. Ја сам како у овим коментарима на овај текст, а и раније на другим текстовима, говорио да су све странке, ама баш све, шибицарске странке, које што чињењем што нечињењем раде противно интересима српског народа, јер реторике и едукације неће донети промене у Србији, само организовани масовни протести дају резултате! Зато сам и реко да о странкама нећу да трошим речи, јер оне су давно потрошена прича у народу, већ да оно што причам о вама то стоји и за њих, чак и горе за њих, јер су партиципирали у власти, а нису се десиле некакве промене.

   Но, ипак сам човек, имам разумевања за фолиранте, морате да се „крпите“ на странке, само да би скренули пажљу са мојих убедљивих аргументима о неактивности Двери у организацију кључних грађанских протеста, највиталнијих за становништво и Србски народ!

   Идемо даље….

  • Небојша Says:

   @Sasa Pjevovicu,

   Но, добро, ово је све корисно да грађани виде комплетну слику о Дверима, на основу које ће сами донети закључке. Ви причате о протесту против ГМО-а Ирене Барет, да су Двери наводно о томе 2 месеца обавештавали, али то напросто није тачно. Тај протест је одржан 29.11.2012.

   http://bit.ly/UZcnre
   Београд, 27.11.2012
   Протест испред Европске банке за обнову и развој (ЕБРД)!

   Протест због подршке ЕБРД-А и ширења „Монстанта“
   Извор: Правда 28.11.20212.
   http://www.pravda.rs/

   И…?

   Као што се да видети тај протест је организовала Ирена Барет испред организације „СТОП ГМО“, а ви сте имали акцију подржавања само 2-3 дана, а не два месеца како кажете, и наводно ме прозивате што нисам дошо на протест, а види се да измишљате Саша, јер нисте имали кампању 2 месеца обавештавања.

   Да сте имали 2 месеца кампању обавештавања ваши чланци са сајта Двери о протесту који је организовала Ирена требали би да датирају од 29.09.2012. а ваш је од 27.11.2012.

   Да ли је то можда нека „грешка“ само да би се нападао Небојша, или нешто још горе?
   Да се тако скрене пажња са мојих критичких аргумената према Дверима на мене?

   Ево и Иренинох обавештавања грађанства о том протесту са фејсбук странице те групе против ГМО, и ту је најранији датум 27.11.2012.

   Irene Barrett
   November 28, 2012 at 8:36am
   http://www.facebook.com/

   „Ако сте некада добили жељу да урадите нешто, сада је прилика: дођите у четвртак, 29.11.2012 у 16ч испред Европске банке за обнову и развој, Булевар Зорана Ђинђића 64а, на Новом Београду, преко пута Арене. Предаћемо писмо директору банке у знак протеста са захтевом да НЕ одобри пројекат којим се финансира ширење Монсанта у Србији. ОД ВАШЕГ БРОЈА зависиће колико озбиљно ће нас банка схаватити. Ако ви радите, пошаљите чланове своје породице, баке и деде, сестре, браћу, тетке, комшинице…Ако желите да допринесете онда из виртуелног света дођите у реалан свет, све што треба да урадите је само да се појавите. Урадите нешто сада, да се не би сте питали: зашто нисам урадио нешто док се то још могло!“

   Irene Barrett
   November 27, 2012 at 8:30pm

   „… ИЗУЗЕТНО ЈЕ ВАЖНО ДА СЕ ПОЈАВИТЕ У 16ч ИСПРЕД ЕБДР ЕВРОПСКЕ БАНКЕ ЗА ОБНОВУ И РАЗВОЈ У ЧЕТВРТАК У 29.11 . ОД ВАШЕГ БРОЈА ЗАВИСИЋЕ КАКАВ УТИСАК ЋЕМО ОСТАВИТИ НА БАНКУ И ДА ЛИ ЋЕ ПРОМЕНИ СВОЈУ ОДЛУКУ ДА У СРБИЈИ ФИНАНСИРА СЕМЕ ЗЛА.

   Дакле, само 2 дана пре протеста Ирена је обавештавала грађанство о том протесту, а ви кажете да су Двери о томе имале кампању обавештавања 2 месеца, што је чиста измишљотина!

   Шта још овде видимо. Двери су се пришалтовале да помогну Иренин протест, и то је у реду, браво за Ирену! Но то је био протест против стране банке, није имао везе са институцијама државе Србије. Наравно, треба и такве протесте одржавати, али када је требало да Двери подрже онај гломазнији протест на нивоу целе Србије који је организовао Никола Алексић 05.06.2011. Двери не само да то нису подржале кроз кампању помагања и обавештавања, како би дошло што више људи на протест, а имали сте 3 месеца да то подржите!!

   И на нивоу Београда, и на нивоу осталих градова где Двери имају своја повереништва, могли су да се баце на грађански активизам преко својих људи и волонтера који нусу њихови чланови: лепљење плаката, летака, трибине… и да тако помогну Николи у организовању грађанства да у што већем броју дођу на протест.

   Не само што људи из Двери то нису урадили, већ су желели да на конту Николиног труда организовања и обавештавања грађанства организују свој протест против ГМО крајем маја 2011. уместо да помогну Николи, јер већ је био три месеца заказан протест, чему дуплирање протеста, јер то би само разјединило грађанство, расцепкало, збунило, не би знали на кој протест да оду, или би се грађанство разбило на два мања протеста, уместо на један велики. Таква могућност је постојала, будући да се тада није знало колики ће одзив грађанства бити на Николином протесту.

   Дакле, овим потезом људи из Двери су заправо радили проттив Николе и тако дају повода људима да их квалификују да сарађују са властима и због тога ремете главног човека који је организовао протест прозтив ГМО! После се крсте што их људи прозивају да су фолиранти и калкуланти! Никола је критиковао Двери због тог себичног и ускогрудог потеза, протествовао сам и ја писањем на сајту, као и мнаги други, то се може видети у овом Николином чланку којег сам пренео, погледајте и коментаре, да не буде Небојша прича на празно, јер и други су грађани критиковали Двери поводом тог неразумног потеза и покушаја.

   Саопштење за јавност поводом обесмишљавања излазака на протестне скупове
   април 20, 2011
   http://wp.me/p3KWp-3YZ

   Никола Алексић:

   „… Најава Двери да ће и они организовати ,,протестни митинг у другој половини маја због угрожавања здравља“, само показује да режим има и друге прикривене коалиционе партнере које ће користити у обесмишљавању излазака грађана на протестне скупове“.

   Издвојићу неке коментаре, а остале ко жели може да погледа на том другом чланку. Нису грађани глупи, него немају где да се искажу сем срећом да и то постоји, на разним блоговима, сајтовима, форумима… и ту се не ради Саша о „свим политичким противницима Двери“ који вас нападају у тој вашој игри политичких „жртви“, па набрајате славодобитнички разне странке којима се наводно и ја придружујем, као, ето, сви су против вас, „па и Небојша“, „јер сте ви једина патриотска опција која ради за добробит Србије“, па вас зато „сви нападају“. Ово говоре обични грађани, домаћице, ово су њихова запажања о раду Двери, погледајте сви датуме коментара да би имали контекст тренутне политичке позоришне сцене јавног мњења Србије и положај Двери у њој…

   Ivana каже:
   април 21, 2011 у 23:57

   „I ja sam istog misljenja za Dveri, isla sam redovno na tribine i pratila ih, bila odusevljena, ali sad kad su resili da udju u politiku postaju vrlo slicni svim politicarima. Plus za njih neke teme kao da ne postoje jednostavno ih precutkuju, guraju pod tepih kao da ih nema a sa druge strane se zustro bore, bas su postali u najmanju ruku bezveze.
   Isad prvi put cujem da i oni organizuju skup, upravu je Nebojsa nasta to lici, nisu oni bas tako mutavi da im sve ove cinjenice nisu jasne.
   Jel neko primetio da nema kemtrejlova vec duze vreme“?

   Толико Саша о едукацију Двери, да ли неко ко едукује народ свесно прећуткује неке теме!!

   Ivana каже:
   април 22, 2011 у 20:58

   „Cini mi se da su oni svojim ranijim stavovima prikupili kriticnu masu ljudi i sad ce da omeksavaju precutkivanjem. Tek sad shvatam, pa da oni hoce da prikupe poene za sebe nit orali nit kopali, sa ovim protestom, a Aleksic koji je genijalac crce covek pricajuci, bas jadno. A sto se tice napada bili su napadani, vise nisu, a uostalom i da ih jos napadaju i to moze da bude na korist, da se drugi tabor ubedi u njihovu ispravnost. Netreba praviti kompromis sa politickim opcijama ili ce biti savrsene ili ih netreba glasati, nema tu zablude- ne zablude.A u ostalom kakav je to pokret za zivot protiv abortusa, a nije protiv vakcina pa nek zive Srpska deca autisticna, sterilisana, alergicna , sa dijabetesima i urusenog imuniteta a majke nek cupaju kosu sa njima jer vazno da su ih rodile, ne bore se oni ni izbliza kako treba, samo bace buvu razvezu raspravu i kao sto vidimo sad uzurpiraju.
   I Stefane ja cu se samo slatko nasmejati na tvoje zadnje recenice, nada umire poslednja, zivis u zabludi“

   Vesna1 каже:
   април 22, 2011 у 23:26

   „Слажем се са Небојшом. Што се нису први истакли у целој причи. Немам ништа против Двери, али имам против да краду туђу муку и напоре, што би наш народ рекао ”да се ките туђим перјем”.
   Што се тиче хемтрејлсова, па можда неколико дана уназад се не виде у току дана, што ништа не значи. Мени је сумњиво увек када је о јутру небо млечно, када није плаво како би требало да буде, и зато мислим да раде ноћу“.

   Ето, толико од грађана Србије који размишљају својом главом…
   Да довршим око овог Николиног протеста…

   Двери нису организовали тај паралелни протест и да тиме тако упропасте сав Николин труд у обавештавању грађанства, тада се још није знало колико ће грађанства доћи на протест.

   Ето, да подрже Николин протест ту Дверима нису биле потребне никакве финансије!!!
   А сви ви дверјани кукате на финансије…!

   А имате више од Николе и његовог Еколошког Покрерта!

   Цела организација тог протеста била је у Николином аранжману, али су зато Двери могле са мноштво својих волонтера да помогну у грађанском активизму обавештавања грађанства широм Србије да дођу на протест што више. Да су ту кампању помагања одрадили и помагали Николи, сигурно би дошло више људи него што их је дошло, само 500-600.

   Међутим, то Двери нису учиниле!
   Зашто?
   Зато јер су фолиранри!
   Зато јер су под контролом великог брата!

   И сад долази поента да „јадне и сиромашне“ Двери немају финасије, јер ви Саша кажете ово:

   „У том Вашем научно-фантастичном писанију наводите како Двери имају капацитет ( финансијски и инфраструктурни) да изведу 100000 људи на улице. То сведочи да је ваше поимање стварности ( на жалост) дисторзирано“!

   Пре би се рекло да је ваше поимање стварности крајње дисторзирано, јер ако је организација Двери хтела да организујете протест против ГМО крајем маја 2011., непосредно пре Николиног, ваљда су Двери имале тада финансије да га организују ако су већ то намеравале, за не зна се колико грађана, можда и свих 100.000, јер вљда сте озбиљна, савесна организација? Тада сте имали пара, будући да сте се спремали да организујете један такав протест, или сте само фолирали да би реметили Алексића? Тада сте имали пара, а сад готово 2 године касније, када сте увелико финансијски јачи, као и инфранструктурно, а имате и донаторе, сад напрасно иако сте јачи него пре две године, напросто немате финансија ни инфраструктуру, то је наводно научна фантастика!!

   Ма кога бре ви фолирате….!

   Идемо даље…

  • Небојша Says:

   @Sasa Pjevovicu,

   Што се тиче Бориса Малагурског и његовог позива грађанству целе Србије да се помогне на барикадама косметским србима, и ту се један човек показао јачим од читаве једне организације попут Двери! Јер његов је позив био упућен целом грађанству Србије путем слогана:

   „Сви на барикаде!“
   http://wp.me/p3KWp-4FS

   14:55 Борис Малагурски за ФБ репортер:

   У аутобусу са мном има 50 људи, а током дана су ми се јавили људи из Бањалуке, Подгорице, Ниша, сви би требало да се нађемо у Краљеву на железничкој станици. Ми мало каснимо, надамо се да ћемо тамо бити најкасније до 18 сати, тачније између 17,30 и 18,00. У Рашкој нас чека представник општине Лепосавић, директор Културног центра који је обезбедио платно за приказивање филма „Тежина ланаца“ на барикадама.

   Борис Малагурски је коментарисао и медијску блокаду догађаја у Србији:

   „Једине новине које су објавиле вест о овој акцији су Правда и Печат и интернет ФБ репортер. Поражавајуће је то да сви медији нису пренели да се ово дешава с обзиром да је ово у интересу свих нас! Ипак мислим да интернет и друшвене мреже дају нове могућности, да дају народу прилику да се самостално организује и на тај начин избори за своја права!“

   Преко ФБ репортера Малгурски је послао поруку и људима на барикадама:

   „Моја порука за вас да се не дате, да будете свесни да је народ читаве Србије уз вас, овај скуп показује да нисмо само у речима уз вас него и на делу. Не сме да вас их обесрабри поређење са балван револуцијом из 90-тих, јер данас живимо са другачијим геополитичким распоредом снага, а ово што сте ви су вредности које би цео свет требао да подржи…“

   12:05, Борис Малагурски за ФБР: кренули смо из Београда. Више информација за сат времена.

   Уз помоћ Бориса Малагурског, нашег редитеља, народ је почео да се организује у пружању помоћи својој браћи на Космету, у мирном протесту, за опстанак Косова и Метохије, за останак Србије!

   11:21, Срђан Марковић:

   Из Ниша, Лесковца и Врања полази један аутобус јер су се организовали људи само да лично плате превоз, а многи који би желели немају новца за пут… Ми идемо на Прокупље – Брус – Јошаничка бања – Митровица, са другима, који долазе до Рашке са других страна чекамо се испред барикаде на Брњаку, па ћемо заједно… Знам да ће из Крагујевца сигурно кренути један аутобус. На барикадама су већ чланови удружења Срба из Македоније и удружења Срба из Црне Горе, као и група Братство вукова…

   Борис, један једини човек, никако са Дверима не може да се мери у финансијама и логистици. Двери нису позвале на барикаде грађанство Србије као храбри Борис, само су на свом сајту пренеле вапај косметских Срба да се помогне у физичком присуству на барикадама људи из централне Србије, тако да су Двери то све организовале на микро плану својих повереништва, а не на нивоу грађанства целе Србије, јер то не би било „политички коректно“.

   Идемо даље…

  • Небојша Says:

   @Sasa Pjevovicu,

   Ви кажете ово:

   „Називати Покрет Двери ( и нас који се кроз исти боримо и радимо) скупом фолираната ( “глумаца”, лажова, варалица…) и плаћеницима, квислинзима за Вас није увреда?“

   Ја у својим коментарима у овој дискусији на горњи текст нисам имао грубе квалификације за Двери попут „лажови“, „варалице“, „плаћеници“, „квислинзи“ тако да је ваша констатација да сам ја то изреко само ваше халуцинирање у прижељкивању да је то стварност, па да тиме упитно тврдите да то није увреда, и то на бази ваших измишљотина!

   Ово су заправо ваша чиста груба злонамерна подметања што није у најмању руку коректно, да не кажем и нешто горе! Али знам, као и сваки фолирант, кад га неко погоди у центар, тако и ви желите да скренете пажњу својим грубим измишљотинама на мој рачун, са онога што полако свима постаје јасно, да су Двери фолиранти!

   Не можете мене испровоцирати да планем, ма шта грубо измишљали на мој рачун, својим грубим измишљотинама само исписијете себе као члана Двери, свој морални и етички ниво!

   Ово око избацивања придева „српски“ из назива организације којег сте имали око 11 година, потенцираћу касније, сачекаћу да видим да ли ће се Двери умилостивити да као организација која то може!! Организује масовни и мирни, мирни, мирни (не устанак) грађнски протест испред Народне скупштине против доношења закона о промету ГМО. Ако то не ураде, а могу без великих финансија, онда ће народ знати на чему је, да је потпуно напуштен и препуштен себи, јер док Двери едукују народ, без организовања било каквог мирног грађанског протеста, ови издајници на власти продаће Космет, Војводину, Рашку област, распарчаће Србију путем регионализације, а Двери ће и даље причати празну причу да се „едукацијом остварују промене“, док истовремени властодржачка издајнича багра својим „активизмом“ на терену Србије, не едукацијом, разбија корак по корак Србију!

   И, кад заврше посо и потпуно униште Србију, спаковаће своје коферчиће и отићуи у резервну земљу, а Дври ће тек тад „храбро“ позвати грађане на масовни протест, али Србијом ће тада владати само гробна тишина, неће имати ко да се одазове на протест.

   Саша Пјевовић каже:

   „Сви су свесни да је потребна едукација, сведочење о проблемимам које доноси ГМО. Сви, осим Вас….Немају појма о ГМО-у а ви умишљате да неко изведе на улице 10000 људи да протествују против тога“… „Едукација, пријатељу, едукације нас једино може спасити.
   Све нас прво уништавају на пољу културе, школства, здравства…“

   Едуковани су људи, има довољно едукованих људи за излазак на протест који знају шта је ГМО, јер хиперпродукција текстова на интернету око ГМО је огромна, поготову на фејсбуку, где просто текстови око ГМО-а ничу ко печурке после кише, питам се да ли људи уопште успеју да прочитају и наслове, а камо ли да прочитају целе чланке. И пре него штио их прочитају, они их лајкују, јер су једне исте текстове читали мали милион пута.

   Ако је потребна едукација, ако људи немају појма о ГМО како сада тврдите, како то да су Двери онда хтели да организују протест против ГМО крајем маја 2011. пре протеста који је организовао Никола Алексић, па ваљда људи ни тада, пре скоро две године нису имали појма шта је ГМО, као и данас?

   Па ако по вама људи данас 2013. немају појма шта је ГМО, како то да су крајем маја 2011. имали појма, јер хтели сте да организујете протест против ГМО и осталог?!

   Ево, то је чист доказ фолирања, не нападам вас политички, не измишљам „финансира вас Ђилас“, овај или онај, па сад да ви кажете да се Небојша прикључио блаћењу Двери као и сви, као и странке позиције и „опозицијеи“, не! Ви знате да су Небојшини аргументи јаки и оправдани! Нападате га грубим подметањима, само да би Небојша престао да прича, јер знате да је у праву, па се плашите да то што више људи не сазна, то је разлог вашим грубим измишљотинама што ми намећете, наводно говорим да сте квислинзи.

   Саша Пјевовић,

   „Називати покрет Двери ( и нас који се кроз исти боримо и радимо) скупом фолираната ( “глумаца”, лажова, варалица…) и плаћеницима, квислинзима за вас није увреда?“

   Да сте фолиранти то тврдим, и то није увреда већ чињеница, а ово остало сте ви сами частили Двери, не ја. Не, самном не можете играти те игре, али хвала вам на то, да се и то разјасни народу око Двери.

   Сад су људи још информисанији, захваљујући и вашим трибинама, зато је потребна хитна акција организовања масовног грађанског протеста, јер само што влада није почела да расправља о предлогу закона за легализацију ГМО-а!

   Ви Саша каже те ово:

   Небојша, цитирали сте:

   “Sladjana Velkov – “…Mislim da bi Dveri, koje zbog svoje mlakosti ne uzivaju veliku podrsku naroda, trebale da se udruze sa Nikolom, Profesorom Sevarlicem i Irenom da nastupe zajedno protiv GMO. To bi Dveri trebale da pokrenu jer su organizovani. Ukoliko bi se uspelo u tome, a verujem da bi, Dveri bi zadobile veliko poverenje naroda…”

   Не, ја сам цитирао а ово што сте вероватно „случајно“ испустили:

   Sladjana Velkov,

   „Ova moja poruka je otisla do Dveri ali sam ostala bez odgovora:

   …ovo su 4 tacke koje vrlo perfidno u korenu seku fizicko i mentalno zdravlje naseg naroda. Ukoliko partije nemaju u svom programu zabranu zaprasivanja chemtrailsima, izmenu zakona i prestanak fluorisanja vode, izmenu zakona i prestanak obavezne vakcinacije i iskorenjivanje GMO, onda su 1. neinformisani, 2. informisani su ali ne mogu da shvate i 3. informisani su ali ne zele ili nesmeju da menjaju nista…”

   Prva tacka je iskljucena zato sto su do sada svi zainteresovani da predstavljaju i stite gradjane Srbije sigurno doznali preko medija.
   Ostaju samo dve opcije i nijedna od njih nije dobra po narod Srbije…

   Jos uvek verujem u postenje Dveri ali za promene je svakako potrebna drugacija akcija.
   U ovom trenutku tribine nece doneti velike promene. Kao sto su Bolivija, Bugarska i jos mnoge zemlje uradile, treba izaci masovno na ulice i mirno izraziti Slobodnu Volju naroda. Tada vise nece moci da prepravljaju i potpisuju nikakve zakone.
   Nebojsa je veoma dobro sve opisao“.

   Дакле, Др Велков је јасно рекла нашта није добила одговор, на сва ова горња питања, али да јој се одговор пошањље на њн имејл, јер је и своје писмо Дверима упутила електронском поштом! Она није тражила видео прилог који сте линковали, већ да јој Двери одговоре на 4 тачке које је описала, и није добила одговор путем електронске поште. Дакле, овде видимо да многи виде што и Небојша, да до промена нећемо стићи путем трибина, већ организовањем масовног грађанског протеста! Докторка је навела пример Боливије, Бугарске, тамо је дошло до промена по питању ГМО-а не едукацијом, већ протестом на улици које су организовале њихове патриотске организације, јер оне нису фолиранти попут Двери!

   Информисани су грађани довољно око ГМО-а, има их у довољном броју да велика маса изађе на грађански протест!

  • Небојша Says:

   @Sasa Pjevovicu,

   Ви Саша изгледа имате температуру, па бунцате:

   „Толико године несебичног друштвено корисног рада иза ВАС да са правом дигнете глас и осудите, “конструктивно” укорите, људски искритикујете ( …”издајници фолирантски, стоко неука плаћеничка… не ради се то тако!Не бори се тако за Србију!” /прим./) Покрет и људе у истом, који Ваша дела неће стићи ни за 5 људских живота?“

   Ово нису моје речи нити алузије које подмећете мени:

   „( …”издајници фолирантски, стоко неука плаћеничка… не ради се то тако!Не бори се тако за Србију!” /прим./)…“

   Међутим, схватам, имате температуру па бунцате да то Небојша прича, ви то замишљате да је у стварности тако, само да би имали матерјала да га нападате, да скренете пажњу са Небојшиних чврстих аргумената, јер се усудио да „критикује недодирљиве Двери“. Још само хвали да ми кажете да се служим „говором мржње“.

   Нисам пацер, ти фазони не пале код мене, тако да својим психолошким триковима и смицалицама нећете ништа постићи, само ћете се показати у јаснијем светлу, попут тога што наводите сва та уважена имена попут Косте Чавошког и осталих, и сад наводно се питате:

   „Да ли су ови људи обманути?
   Да ли сарађују са “фолирантима” и “слугама ВБ-а?
   Да ли су и они део завере противу Србије и Срба а у корист Империје?

   Пацер сте за мене на психолошком плану, да су Двери слуге ВБ-а ви сте изрекли, не ја. Та имена су у реду, поштујем их, они нису фолитанти, већ Двери! Они су само обавили оно што би обавили било ко да их други позове да држе предавања, не само Двери. Било која друга организација да их позове, та имена би се одазвала, одржали би своја предавања, трибине у едукативној сврси, и то је лепо.

   Али, та имена немају ништа са активитмом Двери, већ саме Двери!
   Уместо да грађане Србије и та поменута имена позовете на грађански протест, да причају масама испред скупштине, не САМО у затвореним просторијама, ви то не чините, а те особе би се сигурно одазвале на тај протест!

   Зашто то Двери не чине?

   Зато јер су фолиранти!
   Зато јер су под контролом великог брата!

   Ви сте пацерски мислили да ћу ја подлећи притиску навођења имена тих уважених људи и да због тога нећу сад смети изразити своје мишљење о Дверима на конту сопственог посматрања њиховог активистичког нерада, па да не образложим своје мишљење да су Двери фолиранти и калкуланти, јер ћу наводно тиме то изрећи и за те људе.

   Е, стварно сте психолошки пацер, можда код других то успева, али код мене не.

   Е, па то неће моћи ове ноћи, та уважена имена немају ништа са вашим фолирањем, нити су они дужни да у име Двери организују грађански протест, већ искључиво врх Двери!

   Та имена нису фолиранти, они раде оно што умеју да раде, да едукују људе, свако на свој начин, и одазивају се сваком позиву, не само позиву Двери. Осим тога, ја сам обичан човек, човек из народа који поштује уважене интелектуалце, али и себе и своје мишљење! И Небојша га неће променити, јер има аргументе да су Двери фолиранти, необориве аргументе, будући да Двери нису организовале ни један кључан протест против издајничке владе са донетим одлукама које су биле уперене против највиталнијих интереса србског народа и грађана Србије. Ево КОЈИ СУ ТО ПРОТЕСТИ:

   1. Протест против антисрбске сребреничке резолуције!
   2. Протест против антисрбске резолуције поводом КиМ у УН!
   2. Протест поводом ГМО!

   4. Протест поводом ове издајничке резолуције о Косову и Метохији квислиншке власти и прављења границе са лажном државом Косово!!

   Све су ово Двери могле да организују, али нису, нису ни покушале, јер су фолиранти под контролом великог брата!

   Сад да објасним шта подразумевам под „велики брат“, јер видим Саша се мучи да ми наметне шта је то. Доласком интернета и овом информативниом ером, сада и најпросечни људи схватају да постоји нека врло моћна група људи из сенке, која контролише сва светска кретања и усмерава их у жељеном правцу. Ко су ти људи нико конкретно не зна, мада се наслућује. Неки кажу то су богато Ротшилди, неко богати Рокфелери, Илуминато, итд… но свеукупно име за ту моћну групацију одомаћено је да се каже „велики брат“. Наравно, велики брат се у тој пирамиди моћи и контроле човечанства, не бави директно „ситним рибама“, разним странкама, партијама, већ то раде неки „надлежни“ за то на нивоу разних држава, они које велики брат контролише, неко ко је задужен за Србију, неки локалан центар моћи у Србији, али је подређен пирамидалној контроли великог брата који је на самом врху контроле, да кажемо како се то уобичајено наводи „свевидеће око“.

   Дакле, не придајте толику важност Дверима па их зато наводно контролише сама „Империја“ са врха свевидећег ока, не, за то је задужен неки мањи „велики брат“ из Србије, он говори србским језиком и задужен је за подручје Србије, који опет добија наређења и задатке од главног великог брата са врха пирамиде.

   Дакле, тај велики брат је у Србији, мањег је хијерархијсклог ранга од врховног и главног великог брата, можемо те контролоре звати и неки локални центри моћи, који су подређени пирамиди власти врховног великог брата, али када се дискутује о томе поводом сличних ситуација, као и ми поводом ГМО, уобичајено се каже да је неко „под контролом великог брата“, али не тог главног којим се ви „чашћавате“, него његовог „повереништва“ за Србију…

   Идемо даље….

  • Небојша Says:

   @Sasa Pjevovicu,

   Ево још једног битног и веома важног детаља у прилог моје тврдње да су Двери фолиранти и под контролом неког центра моћи, неког великог брата.

   Ради се о следећем…

   Тадић, као што је познато, док је био Председник Србије (поново је изабран на ту функцију фебруара 2008-ме), није дао оставку на место председника Демократске странке за време ванредних парламентарних избора који су се окончали маја 2008-ме. Будући да по Уставу Србије, Тадић не може истовремено да буде и Председник Републике и као страначки лидер своје партије носиоц изборне листе (био је носиоц листе “За европску Србију – Борис ТАДИЋ”), тиме је он свесно злоупотребио функцију Председника Републике Србије ради политичке изборне користи, што значи да су све остале странке биле у неравноправном положају. Затим, у децембру 2010-те Тадић је поново био изабран за председника своје странке што нам говори да он скоро 3 године активно крши Устав!

   И шта се дешава, Двери су организовале петицију да га смене.

   Петиција Двери за смену Бориса Тадића у Нишу
   http://wp.me/p3KWp-4B8

   Међутим, суштина је у томе што потписе грађана путем петиције, макар их било и милион, по Уставу Скупштина Србије ту петицију ставља на двевни ред, али приликом одлучивања могу и да је одбију, док по истом том Уставо, ако би Двери сакупљале потписе грађана за РЕФЕРЕНДУМ о смени Тадића, не као петицију, и ако би сакупили 100.000 потписа, Скупштина би била ОБАВЕЗНА по Уставу да распише референдум о смени Тадића, и Тадић би био сигурно смењен!

   Јер народу Србије је било дозлогрдило због Тадића, а било би и више потписа од потребних 100.000 , милион!

   Двери ово нису знале?

   Знали су дверјани то, јер је њихов високи функционер Владан Глишић правник!!

   Извор: http://bit.ly/Vj6F5n

   ” Владан Глишић (Приштина, 26. август 1970.) је српски политичар и правник, члан Управног одбора покрета Двери српске и независни председнички кандидат на Изборима 2012. године”.

   Двери су то знале, имају правнике, али су хтели да пред изборе МАНИПУЛАЦИЈОМ задобију гласаче, јер као они се „једини боре” против Тадића, а све је било фолирање, манипулација наивним грађанима, јер скупштина не би никад на основу петиције грађана Србије сменила Тадића, будући да је Тадић контролисао све, па и скупштину!

   Ето, супер конкретни аргумент да су Двери фолиранти…!

   А доказ за то је да о томе управо говори једно уважено стручно име, Небојша само преноси што то име говори, то је име са тог вашег списка Саша, и то на мом блогу говори то име, то је први коментар на горњи видео прилог…

   5 10 2011
   Љубомир Т. Грујић

   Добро вече!

   То је одлично што организујете јавно потписивање и ван Београда, надам се по целој Србији.

   Устав не предвиђа да држављани могу да покрену поступак смене председника Републике. Вероватно то знате, као и да једина основа по којој може Скупштина да га смени је кршење Устава. Зато не постоји одређени потребан и довољан број потписника за његово смењивање. Његова обавеза да поштује Устав не зависи од броја потписника. Заправо, он је на то обаезан и без икаквих петиција, обавезан више него било ко други.

   Међутим, Устав утврђује да су држављани основни носилац суверенитета Р. Србије и да је највиши начин одлучивања референдумом. По Уставу, Скупштина је ОБАВЕЗНА да распише референдум на захтев најмање 100 000 држављана. Према томе, ако скупите најмање 100 000 потписа, онда можете да захтевате расписивање референдума. Ако пак поднесете као петицију, онда је Скупштина обавезна да стави на дневни ред и – може да одбаци петицију.

   Мислим да би било добро да при подношењу то повежете са захтевом 1548 држављана Скупштини да по Уставу спроведе поступак разрешења председника Републике. Сkупштини је поднето 1. септембра, као што сам вам писао више пута.

   Надам се успеху вашег ангажовања,
   Љубомир Т. Грујић

   Ето, Двери не да су фолиранти, већ брукају професора Грујућа, а ви се лицемерно позивате на њега који је на том вашем списку имена, а у стварности га брукате!

   Ево неких коментара грађана на све ово…

   Vesna1 каже:
   октобар 11, 2011 у 12:12

   „Тачно. Што значи да грађане праве будалама. Немогуће да немају у свом тиму правнике и познаваоце Устава и процедура. Онда се поставља питање из ког разлога то раде. Смену су могле да затраже и све опозиционе странке у Скупштини, али очигледно им је лепо ушушканим и са великим платама у дубоким фотељама, срамота“.

   Идемо даље…..

  • Небојша Says:

   @Sasa Pjevovicu,

   О едукацији с којом се тако поносе Двери…

   Двери наводно едукују народ, а ћуте о најбитнијој ствари, о екуменизму врха Српске Православне Цркве, не изјашњавају се по том питању. Дакле, тачно је то о чему Звонимир прича, а још упечатљивије све делује кад све то чујете из уста једног теолога српске православне цркве, у доњем видео прилогу није му изашло име, то је један висок средовечан човек. Он говори о ћутању Двери по питању екуменизма он говори на једној трибини пред прошлогодишње изборе.

   Проф.др. Љубомир Т.Грујић други део. 27.04.12

   Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/

   Тај високи суви човек који има црни џемпер, дакле или је теолог или свештеник српске цркве, почиње говор од 12 мин. и 10 секунди…

   Србски свештеник:

   „… Дакле, да поновим, Двери, а и друге организације, али пре свега Двери, јер смо их много пута видели, а и сам назив говори „српске Двери“ смо много пута питали, какво је њихово мишљење, како се опредељују према највећој болести, највећем отрову који тренутно влада у свету, као удар на Православне народе, о екуменизму?

   Какво је њихово опредељење према екуменистима у Српској Православној Цркви?

   Никад од њих нисмо добили одговор!

   Шта то значи? То значи да они неће да дају одговор на најважније питање о коме овиси опстанак српског народа! Разлог томе је, или њихово лицемерно понашање, или њихова не-жеља, ради неких одређених политичких циљева да избегну тај најважнији одговор по српски народ. И сад да завршим укратко, резултат тог њихопвог лицемерства је тај, да је на васкршњу литургију у Бачкој Паланци повереник Двери Јурић, увео жупника у олтар српске православне цркве!

   Дао му је столицу да седне господин!

   Ако је то борба за српски народ, за српско Православље, ако је то следовање нашим прецима, онда Дверима хвала, исто као и Борису Тадићу, хвала Војиславу Коштуници, хвала Томиславу Николићу и хвала свима њима што не смеју да се одреде, према ономе што је српски народ годинама одржало, вери православној, истинитој, зато што снисходе западу, снисходе лицемерима ватикана, свему ономе што нас је довело где нас је довело…!“

   Ето, ја сам још фин, називам Двери фолирантима, док овај теолог или свештеник с правом каже за Двери да су лицемерни!
   Пазите, Двери причају о Православљу, о Светосављу, држе трибине, а њихов повереник уводи католичког жупника у олтар српске православне цркве и даје му столицу да седи!

   Нешто више о томе на следећој страници…

   Двери подржавају екуменизам?
   http://www.novinar.de/

   Јер је сад то Небојша непријатељски настројен према Дверима Сашо Пјевовићу!
   Ваша дела Двери говоре о вама…!

   Мука ми је од вас „патриота“…

   Ја сам завршио са коментарима по питању Двери, осим ако ме неко поново не прозове да их „вређам“, да вређам „патриоте“ који се не изјашњавају по питању екуменизма врха СПЦ, који уводе католичког жупника у српску цркву и дају му столицу да седи!

   Ако се не побунимо против домаћих окупатора, са Дверима и осталима који виде све само у едукацији о најосетљивијим питањима, ту све почиње и завршава се по њима, бићемо све едукованији, образованији, а кад од Србије буде остао само београдски пашалук, бићемо наједукованије народ, све ћемо знати, али Мајке Србије неће више бити…

 29. Стеван Says:

  Ја сам човек чије име се спомиње у овом чланку. Чланак је крајње глуп и неистинит, а стотине православних хришћана које су биле на литургији на Васкрс могу да посведоче да писац чланка износи неистине. Наиме, писац открива да уопште не познаје црквену терминологију самим тиме што каже да је “римокатолички жупник ушао у олтар СПЦ за време …”. Не постоји олтар СПЦ, већ олтар храма или цркве те и те. Очигледно је писац један од оних који су Васкрс преподне уместо на Литургији провели уз телевизор и рачунар у потрази за доказима који је владика издао православље фотографишући се уз каквог жупника или бискупа. Писац даље користи чињеницу да сам са других десетак људи био у олтару новосаграђеног храма на Синају у Бачкој Паланци, да ме лажно оптужи да сам римокатоличком свештенику “прислужио” доневши му столицу. Ни ја, а ни било ко други, нисам донео столицу дотичном римокатоличком свештенику. Дотични господин је провео неколико минута у храму, честитао празник нашим свештеницима, и уз куртоазно објашњење да мора ићи служити мису, отишао из цркве. Није се молио са нама, чак ни седео јер га нико није ни понудио да седне, као што писац безобразно тврди.
  Шта онда стоји иза свих ових лажи? Покушај да се Покрет “Двери” у Бачкој Паланци, а и уопште у Србији, представи као покрет који жели да православне Србе уведе у некакву унију са Ватиканом и ЕУ! Нити ко из Двери има такву намеру, нити је посао Покрета Двери да се бави питањем склапања или несклапања уније. Двери су јасно рекле да поштују Српску православну цркву и њену јерархију,и немају намеру да се баве трачањем и оптуживањем српских православних владика за унију. Црква је кроз своју историју доживљавала свакојаке оптужбе, да је била уз власт или против ње, али сада је на делу нешто невиђено: бивши чланови Цркве, који не долазе на Литургију и не причешћују се, оптужују свештенике и владике да желе да Српску цркву потчине Риму! Па ако желе да је потчине, зашто то онда још нису урадили?! Паметном човеку одговор није потребан; паметан схвата да епископи српске цркве нису издајници Православља него његови чувари, а да су типови попут нашег храброг чланкописца који не сме да се потпише својим именом, уствари они који безуспешно покушавају да подрију Цркву која стуб и тврђава истине, и којој ни Нерон ни Стаљин нису могли наудити, а камоли неки тамо паланачки трговац који нема паметнија посла него да шири лажи о православним владикама, свештеницима и вероучитељима.
  Противно елементарној логици, особа која је написала чланак а потписује се лажним именом и презименом, доводи у везу унију, римског папу, Двери, једног вероучитеља и Српску православну цркву. Да, истина је да је вероучитељ био у олтару целу литургију; да, истина је да римокатолички свештеник био у олтару целих 5 минута. Не, није истина да је Стеван Јурић повереник Двери у Бачкој Паланци; не, није истина да Двери покушавају да било кога преведу преко воде, уведу у неку унију. Безобразлук чланкописца који има образа да помиње свете јасеновачке новомученике у контексту својих лагарија не бих коментарисао, пошто ми је велики део фамилије завршио у Јасеновцу. Поздрав свима.

 30. Мила Says:

  @Стеван

  чини ми се да се заиста разумете у оно о чему пишете али, наша СПЦ јесте, на жалост, екуменска!

  Упркос противљењу Светог Архијереског Сабора, приступила је Светском Савезу Цркава итд. итд, итд…a о Цариградском Патријарху да и не говорим.

  • Небојша Says:

   Стеване,

   Ви се лажно представљате, у чланку није било речи о Стевану, већ о Стевану Јурићу поверенику Двери за Бачку Паканку, ви сте само прекопирали 3. коментар испод тог чланка, неког StevanStevan, 1.05.2012, 23:17 – што се може проверити, који се представља да је Стеван Јурић, али нема доказаног пуног идентитета ни самим потписом коментара, будући да нема презимена. Смешно је да ви помињете да је чланак „крајње неистинит“ само звог евентуално погрешне терминологије о томе да ли је тачно рећи „олтар СПЦ“ или “ олтар храма или цркве те и те“.

   О чему ви уопште причате, ало?

   Прдмет чланка није терминологија, не дискутује се у чланку о терминологији, овде се ради о крупним стварима, а не терминологији, не уводи Врх СПЦ-а погрешном терминологијом православне србе у екуменизам, већ својим делима!

   Али и ту грешите, у терминологији, јер новинар је реко да је то олатар цркве те и те, како ви кажете да треба, јер рекавши ово „олтар СПЦ“ то значи „олтар Српске Православне Цркве“ и то се поклапа са вашим „или олтар цркве те и те“ у примеру новинара СПЦ, јер то је скраћеница за назив Српске Православне Цркве (СПЦ), ваљда знате драги „вероучитељу“ да се користе и скраћенице у српском језику?

   Уосталом, у горњем видео прилогу и онај чини ми се теолог, високи човек у црном џемперу, користи исту терминологију „… увео жупника у олтар српске православне цркве“ а то је исто што и новинарово:“олтар СПЦ“. Дакле, ни у терминологији нисте у праву, појма ви немате ни о терминологији, а сав акценат бацате на њу, а терминологија је небитна за оно што се односи о Дверима, то је лепо описае Орловић у горењм прилогу:

   Орловић:

   „… Дакле, да поновим, Двери, а и друге организације, али пре свега Двери, јер смо их много пута видели, а и сам назив говори „српске Двери“ смо много пута питали, какво је њихово мишљење, како се опредељују према највећој болести, највећем отрову који тренутно влада у свету, као удар на Православне народе, о екуменизму?

   Какво је њихово опредељење према екуменистима у Српској Православној Цркви?

   Никад од њих нисмо добили одговор!

   Шта то значи? То значи да они неће да дају одговор на најважније питање о коме овиси опстанак српског народа! Разлог томе је, или њихово лицемерно понашање, или њихова не-жеља, ради неких одређених политичких циљева да избегну тај најважнији одговор по српски народ. И сад да завршим укратко, резултат тог њихопвог лицемерства је тај, да је на васкршњу литургију у Бачкој Паланци повереник Двери Јурић, увео жупника у олтар српске православне цркве!

   Дао му је столицу да седне господин!

   Ако је то борба за српски народ, за српско Православље, ако је то следовање нашим прецима, онда Дверима хвала, исто као и Борису Тадићу, хвала Војиславу Коштуници, хвала Томиславу Николићу и хвала свима њима што не смеју да се одреде, према ономе што је српски народ годинама одржало, вери православној, истинитој, зато што снисходе западу, снисходе лицемерима ватикана, свему ономе што нас је довело где нас је довело…!“

   Следећи ваше опаске око терминологије за олтар, ако сте ви заиста Стеван Јурић, вероучитељ, онда је стављање имена у коментару на овом блогу само „Стеван“ крајње неистинито и глупо с обзиром да сте наводни Стеван Јурић, а не знате ни да се претставите, пуним именом и презименом, што зна сваки основац, а камо ли школовани вероучитељ. Ако сте заиста Стеван Јурић, тада би требало да се представите овако.

   Ја сам Стеван Јурић вероучитељ из Бачке Паланке,
   рођ. 10.01.1972. год, вероучитељ,
   Бачка Паланка, Фабричко насеље 36

   баш као што пише у доњем пдф матерјалу где се види да је тај Стеван Јурић припадник организације Двери, јер се налазио на изборној листи Двери Бачке Паланке!
   http://www.backapalanka.rs/pdf/

   Па каже…

   ****************
   ОПШТИНСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА
   БАЧКА ПАЛАНКА
   Број:IV- 013-1/2012-106
   Дана: 12. априла 2012. године

   Б А Ч К А П А Л А Н К А

   На основу члана 24. став 1. Закона о локалним изборима («Службени гласник
   Републике Србије» број 129/07, 34/2010-Одлука УС и 54/2011), Општинска изборна
   комисија Бачка Паланка, на седници одржаној 12. априла 2012. године, у 14,20 часова,донела је

   Р Е Ш Е Њ Е

   ПРОГЛАШАВА се Изборна листа број 12. «Двери – за живот Бачке
   Паланке»
   коју је поднела група грађана „Двери Бачка Паланка“ за избор одборника
   Скупштине општине Бачка Паланка, дана 11. априла 2012. године у 15,30 часова.
   Кандидати за одборнике Скупштине општине су:

   1. Ђуро Шкрбић, рођ. 28.04.1979. год, предузетник,
   Бачка Паланка, Кумановска 88

   2. Стеван Јурић, рођ. 10.01.1972. год, вероучитељ,
   Бачка Паланка, Фабричко насеље 36

   ****************

   Дакле Стеване, овде видимо да ви лажете!

   Јер кажете да Стеван Јурић није повереник Двери, међутим из ове изборне листе види да је Стеван Јурић повереник Двери, јер се нашо на њиховој изборној листи локалне организације Двери за Бачку Паланку! Да апсурд буде већи, ви уптужујете дотичног новинара да се потписује лажним именом и презименом, а то чините ви, јер ако сте стварно Стеван Јурић, требате да ставите у потпису коментара „Стеван Јурић“ а не Стеван, без презимена, јер има милион разних Стевана са различитим презименима.

   Е мој „вероучитељу“, какав вам је морал?

   Оптужујете друге да се не потписују лажним именом и презименом, а ви то исто чините?!
   Зар такви да уче децу ?

   Само галамите о имену и презимену, а тај новинар се није ни потписао именим и презименом, будући да на почетку чланка пиша „аутор: новинар“, а „новинар“ није име и презиме, већ назив струке, али је на дну текста тај анонимни новинар навео извор за текст:
   извор: Јован Јовановић, фејсбук.

   Дакле, вероучитељу ви не знате ни да се изражавате, а учите нас православној тернинологији, требало је да кажете да је новинар анониман, а не да тврдите да се потписао лажним именом и презименом, јер нигде се није потписао тај новинар.

   Поента свега није на терминологији, већ на учињеном делу које описује и господин Орловић из видео прилога, његово презиме сам успео једва да чујем када је представљен изузетно тихим тоном, и чини ми се по одећи да је теолог, но видим преставља изворно Православље и Светосавље. По мени, тај анонимни новинар не тврди да ће Двери превести народ преко воде, да га уведу у неку унију, ту екуменистичку унију, јер Двери то и не могу да ураде, већ само врх СПЦ. Новинар свуда ставља знак питања када нешто наслућује, он не тврди експлицитно ништа, то је само по мени провокација да се Двери изјасне по питању екуменизма, где они најупорније безобразно ћуте!

   Сутина је оно што Орловић говори, што многи знају, да се Двери уопште не изјашњавају да ли врх СПЦ-а води православне Србе у екуменизам под патронатом римокатоличке цркве, или не.

   Они се о томе не изјашњавају, не кажу нити не, нити да, што је потпуно ван сваке памети, јер постоје толико доказа да врх СПЦ-а и Патријарх воде српске православне вернике у екуменизам, а о томе све лепо пише у чланцима оног крила српске цркве који је на линији одбране Православља и Светосавља, Један од таквих чланака је и овај.

   ****************

   Извор: http://eparhija-prizren.org/autori/klirici/
   Архим. Симеон: Патријарх ЕКУМЕНИСТА!
   АУТОРИ – Архимандрит Симеон
   Aутор текста Архимандрит Симеон
   петак, 18 март 2011 00:36

   Патријарх српски Иринеј, нажалост, не пропушта прилику да говори о приближавању са Римокатолицима, о посети Папе, о јединству са Римокатолицима… То му је, изгледа, главна мисија.

   Тако је недавно у телевизијској емисији „Око“ изјавио да је његова жеља (сигурно и његових истомишљеника Епископа), али свакако не и жеља црквене пуноће у Србији (у том погледу они су потпуна мањина) „… да дође до неког, ако не јединства, а оно за почетак бар до неког зближавања…“.

   Патријарх екумениста

   О каквом то „јединству“ машта Патријарх Иринеј!? А уколико они већ желе да уђу у Унију са Римом, могу то учинити, али српски народ неће их следити.

   Српска Црква данас пред собом има најпречу, најважнију и највећу обавезу – да процесуира и доследно казни Патријарха екуменисту и њему блиске Епископе, за сва безакоња која су учинили и чине – почев од паљења свећа у јеврејској синагоги, преко ломљења славског колача са папистима, мноштва безаконих и анти-каконских дела у случају Епископа Артемија, итд!

   За прекршаје које су учинили, канони су више него јасни – рашчињење, одлучење. Чак и за само једно из читаве палете безакоња које су учинили. Њихова судбина је извесна и запечаћена. Српска Црква је позвана да то учини. Њих не треба следити, и треба их се чувати. Сагласно канонима они нису епископи него „лже-епископи“, нису пастири него „вуци у овчијим кожама“… За „лже-епископима“ верни не иду, вукове стадо не треба да следи.

   Каквим се средствима и начинима служе екуменисти, већ је свима познато и видљиво. Као и то колико им се може и треба веровати; тј. колико и када говоре истину.

   Евидентан пример тога је и недавни интервју Митрополита Амфилохија за грчку Агенцију Ромфеа, где је поводом оптужби да је Српски Патријарх папољубац, изјавио:

   „Патријарх Иринеј је пре неколико дана тамо нешто поменуо за прославу 1700 година Миланског Едикта (осмехује се), рекао је да жели да позове… и Папу. Али то је било само његово мишљење… а сви су то сада узели па говоре да је нови Патријарх Српски папољубац“.

   Не либи се Митрополит Амфилохије да говори овакве неистине – „пре неколико дана тамо нешто поменуо…“ – а Патријарх Иринеј о томе стално говори, и непрекидно се залаже.

   Али, од екумениста шта друго и очекивати? Истину?

   ****************

   Толико постоје чињеница, доказа, аргумената да врх СПЦ-а води православне Србе екуменизму, да је просто немогуће бити неутралан и рећи “ не знам ја то“, већ само то потврдити или негирати, зато упорно ћутање Двери, јер да врх СПЦ-а заиста не води православне Србе у екуменизам, они би врло радо то потврдили и изјаснили се, међутим знају они приватно да да је то тачно, па ако би се којим случајем званично изјаснили да врх СПЦ-а не води православне Србе у екуменизам, ту би се тек „покопали“ као нека српска организација који је на бранику српског духовног и културног идентитета.

   Србски народ је по први пут у својој историји истовремено издат и од цркве и државе, о издаји државе Двери говоре, галаме, тако и треба, али о издаји цркве не!! А то не иде тако, истина не може да буде половична, на парче, она је или потпуна, цела, или није истина.

   Не знам да ли сте припадник Двери, можда јесте, можда нисте, но све једно имате права да их браните овим вашим ставовима.
   Стеван:

   “ Двери су јасно рекле да поштују Српску православну цркву и њену јерархију,и немају намеру да се баве трачањем и оптуживањем српских православних владика за унију“.

   ….

   „Паметном човеку одговор није потребан; паметан схвата да епископи српске цркве нису издајници Православља него његови чувари…“

   Ако је овај ваш став и званичан став Двери, да српски епископи нису издајници, они који одлучују у име СПЦ наравно, да су то трачарије, онда нека кажу то јавно.

   Но, нема шансе, ни у лудилу, јер би се тиме „сахранили“ у народу као организација која ради у интересу српског православља и својих верника.

   Кад непристрасан и паметан човек с пажњом пруочава све што се догађа са Српском Православном Црквом, јасно му је да га њен врх који одлучује о свему и доноси одлуке, води ка екуменизму под патронатом римокатоличке цркве, али му је исто тако јасно да постоје и храбри Епископи, свештеници и монаси који су остали верни нашем Православљу и Светосављу, и бране га од екумениста у сопственој цркви.

   Зашто Двери ћуте о екуменизму врха Српске Павославне Цркве!!
   Шта се крије иза тога?
   Кој интереси, чији?
   Да ли неког центра моћи?
   Kao eдукују народ кобајаги, а ћуте о екуменизму врха СПЦ!

 31. Leskovac Says:

  Radio Leskovac,vesti : Dveri deli flajere.
  Akcija protiv GMO počinje sutra u centru Leskovca…
  ..kažu za ulazak Srbije u STO zakonom o GMO uslovljava Amerika..EU..
  a oni se akcijom protive..
  pitanje: Da li su Bugari i susedni narodi k
  oji su skinuli ovaj uslov u STO primljeni ?
  Ao jesu onda je Srbija DISKRIMINISANA OD STRANE ZAKONODAVCA,MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE SORBIJE !

  zato,nama Srbskom narodu treba ovo: Ili ostvarenje prava na ravnopravnost zaštite interesa zdravlja naroda,i članstvo u STO ili ostavka ministra .
  IMAMO PRAVO NA OVAKAV ZAHTEV BEZOBZIRA NA STRANAČKE AKTIVNOSTI .

  SRSPSKI NARODE,BUDITE DRSKI,TRAŽITE NAJBOLJE !

 32. Sasa Pjevovic Says:

  Небојша,
  Написао сам да се повлачим из расправе но видевши да сте изнова поменули моје име, реплицираћу.

  1. Написали сте горе да Дверима не стоји нигде у програму здравства питање о кемтрејлсима, ГМО-у, вакцинама и бомбардовањем ос.уранијумом… ( па преписасте цео програм – хвала) но опет вас морам разочарати 🙂
  То о чему говорите се налази ( ако говоримо о ИЗБОРНОМ ПРОГРАМУ покрета Двери – ЗА Живот Србије) у делу: „Реални и одрживи развој Србије“ ( линк: http://tinyurl.com/86o3r35 )
  На скоро свакој трибини одвајамо простор и време за еколошку проблематику.
  У изборној кампањи смо јасно и гласбно рекли шта мислимо о ономе што споменусте:
  „Писмо Двери свима који су заинтересовани за еколошка питања!“(линк: http://tinyurl.com/bgtgkb4 )

  2. У први мах сте деловали као добар админ, те упозористе да се не спамује тема, но у даљим објавама приметих да се иста максимално „тролује“ ( пише и дебатује о стварима које нису у вези са темом)
  Изгледа, како „чињенице“ понестају, како аргументације са друге стране долазе, ви допуштате свима ( па ето и себи дадосте слободу па тако изађосте из свере реда, доследности па и елементарне културе, пристојности) да пишу у свему и свачему што има везе са „Двери Српске“ 🙂

  За дверофобе имам прави текст:
  „Како су настале Двери Српске? (ПРАВА ИСТИНА)
  (линк: http://tinyurl.com/apy2x7u )

  Но да се вратимо на тему…
  На страну екологија ( јел да..) по сад потегосте питања:
  – Двери о доласку Папе ?

  Све док папа, овај или било који следећи, не призна шта су његови фратри радили српском православном народу, док не призна злочине његових верника над српским народом, пре свега у Јадовну и Јасеновцу, а потом и у свим небројеним јамама где су усташе, са благословом папиних службеника, убијали на стотине хиљада Срба, Двери не виде простор за разговор око његовог доласка у Србију.

  -Став Двери поводом сукоба у СПЦ , о литургијским питањима и случају Артемије?

  Међу нашим активистима пуно је људи православне вероисповести – људи који иду у цркву, у Цркви се венчавају, крштавају, причешћују, људи који славе своје крсне славе. Сматрамо да је сасвим нормално и свуда у свету уобичајено да људи имају своја верска уверења и да се политички ангажују у складу са својим вредностима.

  Двери заступају базично хришћанске вредности на којима би свако цивилизовано друштво требало да почива. Сматрамо да православни поглед на свет проткан нашим националним особеностима (који називамо – „Светосавље“) може пуно да понуди у овим кризним временима.

  То наравно не значи да смо клерофашисти и да се залажемо за етнички и верски чисту Србију. Пре свега зато, јер је то у супротности управо са самом природом православља.
  Српски сабор Двери је за резултате свога (тада) 10-годишњег рада добио Грамату блаженопочившег Патријарха Павла, што је за нас био велики подстицај да активније радимо на добробити нашег народа и државе. Имамо добру сарадњу са многим владикама, монасима и свештеницима, али и са високим верским званичницима других традиционалних верских заједница у Србији.

  Литургијска питања су унутарцрквена питања, она се решавају на Светом Архијерејском Сабору.

  Двери као политичка организација се тиме по природи ствари не баве. Све поделе у српском народу нас боле, нарочито када се оне дешавају у Цркви. Двери настоје да својом „бучном тишином“ везаном за поделе у нашој Цркви ускрате рушитељима додатну прилику да изазивају медијске и друге скандале. Наша Црква није риалити шоу у служби антисрпске политике, није тема за таблоиде и свакако не сме бити полигон за политичарење и расколе.

  Сматрамо да се политика и иначе много меша у Цркву и зато је потребно да се црквени људи политички организују и центрима политичке моћи покажу да је крајње време да оставе нашу Цркву на миру. Ако се неко бави остваривањем јединства у СПЦ у нама ће имати саборца, а ко се бави расколом у нама неће имати саговорника.

  Искрено ми је помало чудно и смешно да управо Ви Небојша достичете ова питања.
  Мислим, разумем да желите да Двери прикажете као „фолиранте“, „лицемере“, „плаћенике Империје“… но ипак, ред би био да овде људима предочите Ваш став о Цркви ( Верујем да у потпуности делите став господина Дуција Симоновића по том питању )

  И да је такав ( као код господина Симоновића) за поштовање је, но управо у том примеру можемо видети Ваше лицемерје. Да онај који не иде у Цркву, који не зна елементарне обичаје и литургијска правила овде изиграва теолошког равнатеља 🙂

  Опасне ми одговоре спремисте драги земљаче 🙂
  Силне „припреме“ и …

  Будите иоле парламентарни, фер, те ми као домаћин одговорите на питање о „заблудама“ господе које вам таксативно наведох. Јесу ли или нису? 🙂

  За крај, надам се да ћете уживати у краћем интервјуу Владана Глишића по питању Ватикана, Папе и Хрвата

  • Небојша Says:

   Једна исправка,

   Сазнао сам да се човек који је у горњем видео прилогу критиковао Двери зове, Мирослав Вујанић. Уређује часопис Православни Глас и има објављене текстове на сајту Епархије Рашко-Призренске у егзилу. На доњем линку су његови чланци:

   http://www.eparhija-prizren.org/

   Ево једне трибине где је он говорио…

   Стоп издаји Православља – Бачка Паланка, Мирослав Вујанић

   Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/

  • Небојша Says:

   Sasa Pjevovicu,

   Одговорићу вам у току данашњег дана, сад сам заузет неким радовима, управо сам завршио видео прилог који треба да се користи у циљу обавештавања и мотивације грађана да изађу на масован протест против ГМО…!

   Протествуујмо против доношења закона о легализацији ГМО у Србији!

   Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/

 33. SUD_BI NA ! Says:

  TUTORSKA RELIGIJA + TOTALITARISTIČKA POLITIKA = GLOBALIZACIJSKA TORTURA! BUDA_LAMA* ..istina može biti napisana i ovako: TOTALITARIZAM RELIGIJE + TUTORSTVO POLITIKE = TORTURE GLOBALIZACIJA ..a kako se dokazuje ova formula ? ovako: 1.religija kruniše monarha + 2.monarhproglasiJugoslaviju = 700000 vernika manje,u Jasenovac _____________________________ ! rezultat crkvenog političkog mešanja ! ..nit je narodima trebala crkvena monarhija nit je narodima trebala monarhova Jugoslavija nit je Srbskom Narodu trebalo vođstvo vođavola U ŽRTVOVANJE ŽIVOTA ! ..kome treba da širi famu o nedodirljivosti dušebrižničkih religija i njihove umne čistote njihovim (gospod)bogom datim,da nam ustoličuju svoje krune vlast nadnarodnih,nenarodnih i antinarodnih vođavola.. ..možda kakvim belosvetskim DVERIMA..i eto nama u Srbiji nazvanim „SRBSKIM“ jel..

 34. Vladimir Says:

  Pesticide, kojih ima u GMO, isprobali su Amerikanci nad vijetnamskim narodom. Ima čitava statistika o tome koliku su tamo zemlje nagrdili s njima. Očito je to bio eksperiment u ratu, da bi se danas došlo do ovoga….

  • Небојша Says:

   Sasa Pjevovicu,

   Наравно, шта вам друго преостаје него да тражите рупу у саксији не би ли тако својим провокацијама скренули пажњу са фолирантских Двери, на мене, како би макар привремено сакрили многобројне очигледне аргументе који указују да су Двери фолиранти у кључним питањима за промене у Србији, по питању активизма и организовања народа на протесте, па сад потежете и Дуција Симоновића и моје пријатељство са њим. Ја видим да су Двери фолиранти, па зато и пишем о томе, а не да желим првенствено то да радим, па да после тражим пропратног матерјала.

   Показао сам да имам чланке који и афирмишу Двери, дакле немам никаквог непријатељства према њима, али као и други грађани разочаран сам Дверима, јер без активзма, џаба ти едукација!

   Каква нам је едукација потребна око КиМ-а?

   Никаква, и врапцима је јасно да ова издајничка власт све више гура КиМ ка признавању независности лажне државе Косово од стране државних органа Србије.

   Где је организација протеста против издајничке резолуције о КиМ?

   Уосталом, ја о Дверима пишем оно што и многи други грађани мисле, имали сте прилике да прочитате њихове коментаре Саша, попут Иване, која каже да је била одушевљена Дверима слушајући ваше трибине, међутим када сте се организовали као политичка опција, почели сте да омекшавате ставове, о неким битним стварима ћутите, што је одраз класичних фолираната под контролом великог брата, којима је циљ да пре него се политички ангажују придобију критичну масу грађанства, а кад се политички ангажујете, онда омекшавате ставове.

   Класичан пример фолирања и лицемерја Двери је петиција око смене Тадића, јер имате правника у врху Двери, Владана Глишића, који зна као правник да Народна Скуопштина по Уставу може да изпроцесуира петицију, али не мора да је прихвати, тако да би та петиција завршила у некој фијоци, будући да је Тадић контролисао све. Међутим, ако би се расписао референдум и задобило 100.000 потписа грађана Скупштина би била обавезна да распише референдум, и Тада би Тадић сигурно био смењен.

   То вам исто говори и уважени Др Љубомир Т. Грујић на кога се ви лицемерно позивате у оном списку уважених имена, а брукате га, фолирате и срамотите, јер сте унапред знали (Двери) да се петицијом неће ништа конкретно постићи, већ само референдумом, али сте зато знали да ћете задобити наивно грађанство које ове правне ствари не познаје!

   Дакле, та петиција против Тадића која је била неколико месеци пре избора, била је акција прикупљања што већег броја наивних гласача. Ето, ја дајем конкретне и јасне ствари о фолирању и лицемерју Дври, ништа не измишљам.

   Наравно, Двери могу да кажу да су „необавештени“, да све ово око петиције наводно „нису знали“, иако видимо имате правника у врху руководства, но то не пролази више код народа, јер је нешто много „необавештених“ у Србији који „брину за народ“.

   Осим тога, у вашим коментарима присутно је не само лицемерје, већ и измишљање, када покушавате да правдате фолирање Двери, па сте тако рекли ово:

   „На протесту против ГМО-а са госпођом Иреном Берет дошло је око 500 људи ( два месеца у назад смо промовисали овај протестни скуп) зашто нисте дошли?“

   А видимо да то није тачно, јер сам вам дао линк ка тексту са сајта Двери где вам је датум обавештавања на тај протест био 27.11.2012. у односу на сам дан протеста који је био заказан за 29.11.2012.

   И ви се сад усуђујете да причате о лицемерју, да сам ја наводно лицемеран, јер наводно не идем у цркву, не познајем литургију, а понашам се као „литургијски равнатељ“, а ви дрско лажете да сте имали 2 месеца кампању обавештавања око Ирениног протеста, што нема благе везе са истином.

   Где су вам докази Саша о тих 2 месеца кампање?
   Зашто лажете?

   Још се лицемерно и цинично питате да ли сте требали да долазите у Бор да ме „цимате за рукав“ да дођем на Иренин протест који сте наводно 2 месеца оглашавали, а видимо да сте о том протесту обавештавали само неколико дана уназад, а не 2 месеца.

   Пошто идете на лично, ајде да и ја то радим, па да видимо ко је ко…

   Саша Пјевовић:

   „Сви су свесни да је потребна едукација, сведочење о проблемимам које доноси ГМО. Сви, осим Вас“.

   То кажете данас, у јануару 2013. Међутим, крајем маја 2011. Двери су хтеле да организују протест против ГМО попут Николиног, скоро две године раније, па како је то могуће Саша, јер ако је данас народ неедукован по питању ГМО, пре скоро две године био је ваљда још неедукованији око ГМО, а ви сте хтели да организујете протест?!

   Сада је признаћете после скоро 2 године народ ипак едукованији, а ви и поред тога причате да је народ неедукован по питању ГМО!? И да због тога наводно Двери не организуу протест ?!

   Јој човече Божји… и чије је сад:

   „поимање стварности (на жалост) дисторзирано!„? 🙂

   Мислим, шта рећи… довољно је пустити вас да причате и повадити битне детаље, не треба бити против вас, јер ви сте сами против себе.

   А то да је народ неедукован је нетачно. Сетимо се само лажне епидемије „тако опасног“ свињског грипа у другој половини 2009. Сви главни медији су само брујали о томе да је „вакцина једини спас“ против свињског грипа, власт је хтела масовно да вакцинише становништво, и шта се десило?

   Вакцинација је доживела тотални фијаско и поред све те галаме државних контролисаних медија о „опасној пандемији“.

   Зашто?

   Па због интернета, због јединог слободног медија преко кога се грађанство свакодневно обавештавало да је свињски грип превара и да се не вакцинишу. Вест се заразно ширила захваљујући интернету, тако да је вакцинација доживела фијаско свуда, у Србији, Хрватској, Босни, у Европи, свуда, због интернета.

   Е, сад, исто тако је од тада до данас народ преко интернета био обавештаван и о ГМО, тако да је народ информисан и о томе, довољан број је информисан за један велики, масован и миран грађански протест, али Двери га не позивају на протест, јер су фолиранти. Тачно је да сам мало иштрчао, да сам иштрчао у мало ширу критику према Дверима, међутим, служим се поново аргументима, и томе су били заслужни ваше фолирање, ваше лицемерје, ваша груба подметања на мој рачун, зато сам мало више иштрчао, а аргументи су на мојој страни.

   Тражили сте, добили сте…

   Кажете Саша да не познајем литургијска правила, а колико знам ја ништа нисам ни причао о литургијским правилима. Наведите ми неки цитат из мојих коментара где сам причао стриктно о литургијским правилима, па да видимо да ли сам то тачно описивао или не?

   Има ли краја вашим подметачинама?

   Међутим, истине ради, ово је потребно и за народ и за Двери, да свако зна на чему је, будући да ово о чему причам није само мој став, виде то и остали грађани, ја говорим и у њихово име, у име оних оних који су критичког духа и који размишљају својом главом. Да би се знало да врх СПЦ води православне Србе у екуменизам, потребно је само изучавати црквену православну догму, а не сам улазак у цркву, јер у цркви иде и одређен број људи реда ради, чисто да буду виђен, по 100 пута, уђу и изађу, а ништа незнају суштински о православној догми, битно је да испуне „своју обавезу. Знам то, јер сам и сам својевремено ишо по српским црквама и манастирима, када сам изучавао правосавље, па чак сам и 3-4 године пре него што је умро, посетио чувеног монаха Калиста у манстиру Жича.

   Међутим, све да овога и није било, православну догматику може читањем у потпуности изучити било које људско биће, не мора ни да буде верник, довољно је да је радознао, да узме потребне књиге и да чита.

   Са задовољством сам слушао овај Глишићев говор и утврдио оно што и раније знам за Двери, он се у име Двери поново није изјаснио о екуменизму вха СПЦ, а причати против папе који се није извинио Србима за Јасеновац је само по себи разумљиво, то би причао сваки Србин, ништа не кошта, али зато кошта ако се прича о екуменизму врха СПЦ, зар не?

   Али, ипак, повереник Двери Стеван Јурић на васкршњој литургији у Бачкој Паланци увео је католичког жупника у олтар српске православне цркве и дао му столицу да седне. Баш фино, онако екуменистички. Наводно Стеван Јурић није повереник Двери како каже „Стеван“, но са изборне листе Двери види се да је Стеван Јурић припадао вашој локалној организацију у Бачкој Паланци.

   Двери наводно не желе да се изјасне о екуменизму, да ли је присутан или не, „јер је раскол болна тачка“ за србски народ, па неће да доливају уље на ватру. Па наравно да је болна тачка, али се ћутањем само се подржава то екуменистичко крило врха СПЦ, јер ако им се не пружи отпор на духовном и менталном нивоу, тако ће екуменисти, баш као и издајничка власт око Космета, превести православне Србе под утицајем римокатолика…!

   Можда ће Двери после тога да се огласе да су против екуменизма?

   Ако се то деси, ако врх СПЦ-а уведе православне Србе у екуменизам, тада ће србски национални и културно духовни идентитет бити потпуно расточен и уништен, и уместо да се Двери јасно изјасне о екуменизму врхса СПЦ и тако помогну оном правом светосавском крилу унутар СПЦ-а (не да се Двери мешају у то, већ само да дају подршку чуварима Православља) да очува изворно Светосавље и Православље, Двери се не изјашњавају и људи с правом причају да је то због тога јер их неки центар моћи контролише, зато је за њих екуменизам врха СПЦ „забрањена зона“.

   Ироније ради, Двери се позивају да промовишу Светосавље и Православље, а и сами знају да је са богословског факултета избачена догматика Јустина Поповића, више се не предаје та изворна православна догматика, док се истовремено усваја нова, екуменистичка.

   ****************
   http://www.srbijadanas.net/v

   Владика Григорије потонуо у свејерес екуменизма. АНАКСИОС!!!

   Владика Григорије и бискуп Ужинић, служили молебан за јединство хришћања у Дубровнику (24.01.2013.)

   ДУБРОВНИК – Владика Захумско-Херцеговачки Григорије у изјави за БН ТВ себе назвао бискупом.

   Да ли је у питању лапсус или намерно поређење с обзиром на то да је изјаву дао у Дубровнику само је њему познато.

   Владика Григорије врло је утицајан и познат у јавности као особа која СПЦ приближава Католичкој цркви својим бројним посетама Загребу и Западу, а од скора седиште своје епархије из Требиња преселио је у Мостар.

   Наиме, у православној цркви Светог Благовештења у Дубровнику херцеговачки владика Григорија и дубровачки бискуп Мато Узинић служили молебан за јединство свих хришћана. Два вјерска великодостојника у својим беседама истакли су важност екуменистичког дијалога.

   ***************
   Али…

   „Теодор Зисис: ЗАБРАЊЕНЕ СУ ЗАЈЕДНИЧКЕ МОЛИТВЕ СА ПАПИСТИМА САГЛАСНО МИШЉЕЊУ СВЕТОГ ЈУСТИНА ПОПОВИЋА (први део)“

   Извор: http://www.eparhija-prizren.org/
   Опет једно „али“ које све поквари…

   Двери о екуменизму упорно ћуте, не изјашњавају се да је то издаја Светосавља и Православља, не сврставају се на страну чувара православља којих има у СПЦ, да се екуменистима каже не, да се помогне верницима и народу да на челу СПЦ дођу епископи који су верни изворном Православљу и Светосављу.

   Ето тако, истина говори сама за себе, само јој треба отворити уста…

   С моје стране, дао сам доста аргумената народу да сами виде ко су Двери, ја сам завршио, но ако ме неко прозове из Двери, изволте, ту сам…

   Једини спас Србије је у уједињењу комплетне патриотске сцене, каква је таква је, разлике треба превазићи и ујединити се у једну већу организацију, треба се сложити око минимума највиталнијих интереса за Србију и Србе, а то је: не преговорима око Космета, не Европској Унији, не НАТО-у, не екуменизму… ту су и остала подразумевана питања око економије, финансија, корупције, криминала… повезати се са Русијом и тако наступити пред народом и светом.

   Наравно, свему томе треба ПРВЕНСТВЕНО И ШТО ПРЕ укључити борбу за здравље становништва, то је најпрече, то је основ свих основа… борба против ГМО, против кемтраилса и свега онога што је речено поводом вакцинације и флуоризације воде за пиће…

 35. Дејан Косановић Says:

  О човече, умеш ли ти да напишеш ишта сажето?

 36. Дејан Косановић Says:

  Није ми јасно да неко пише коментаре дуже од текста. Теби су изгледа бранили да причаш када си био мали 🙂

  • Небојша Says:

   Дејан Косановић,

   Па какве везе има дужина коментара, у односу на оно о чему пише у њима?
   Изгледа да је теби концентрација била слаба и кад си био мали, и кад си порасо, па немаш концентрацију да читаш коментаре дуже од рецимо 15 реда.

   Уосталом, ако ти се не читају дужи коментари ти их не читај, или их подели на 4-5 мања, па их читај, ниси баш нешто сналажљив, али не ради се о дужини коментара, већ о садржини и немој више да ме смараш о дужини коментара, ако имаш нешто реци о садржају, не о дужини.

 37. Vladimir Says:

  To su nove generacije, moj Nebojša – sve da bude kratko, bez rada, bez truda i da im se servi i da ženama duvaju o vrat. 😉 😉 😉

 38. vesna Says:

  Не могу одолим а да не прокоментаришем све приче о хришћанству и СПЦ. Од увођења хришћанства и оснивања цркве било западне или источне, оне су служиле својим владарима као помоћ у очувању власти. А тако је и данас. СПЦ је основана, колико се сећам 1920.год.. И то као предузеће, она има своје интересе који увек служе онима који су на власти, и у тесној су вези, нераздвојивој, а за залуђивање народних маса. Тако је и данас. Одувек себи постављам питање, коме је потребан посредник у комуникацији са Богом самим. Да ли су ти посредници данашњи свештеници СПЦ који се возе у џиповима, огрезли у греху, они који би нама као народу требали да буду узор. Сами знамо да је наш Патријарх Павле, живи светац, који је цео свој живот провео скромно, у великом посту, и посвећен Богу, на питање верника о понашању свештеника СПЦ рекао: “Заклели су се на сиромаштво, а шта би било да нису?“, и то говори све о њима. Ко је искрен, поштен и верује у Бога, као отац Жарко Гавриловић, буде протеран, то смо видели и на примеру Артемија. Наши монаси са Хиландара, познати по “Православље или смрт“ питају како да се са нашим децоубицама моле заједно у истој цркви. Наши свештеници уче православље у Риму, љубе руку Папи, онда ово све и није за чуђење. Видимо да су се одвојили и монаси и један део свештенства, основао Истинску Православну цркву код нас у СрБији, и они су против овога што ради СПЦ. Али, авај, њима спаљују црквице и протерују их. Тако је и у Русији, са њиховим катакомбним црквама, иста је прича. О њиховом поштењу и добрим намерама не треба да причамо, ако је једно опело за смрт покојника 50 евра, када људи у СрБији живе месец са тим парама. Они нам заиста нису узор, тако да о томе ко ће и у чему да их подржи није ни важно, нас и не питају, јер они нису црква свог СрБског народа, о њему и не мисле. Постоје снимци на јутјубу о томе како се широм наше земље у православним црквама увелико служе службе по папском пропису, да свештенство носи пиштоље и прети свом народу њима. Ето, толико од мене.

 39. Sasa Pjevovic Says:

  Толико редова Небојша а опет, не рекосте ништа.
  Као дете које одговара лекцију па уместо да конктерно одговори на питање, а он све нешто изоколаи уопштено.

  Служите се дигресијом тако невешто да то заиста боде очи.
  Замолих вас у претходним препискама да неким цитатима и објавама (које ни у ком случају не иду једно са другим) зато што услед истих сведочите искључиво о сопственом дилетантском односу према тим неким темама ( проблематика унутар СПЦ-а, литургијска, канонска питања…). Не желим да утрошим следећих десетак постова не би ли са вама „брстио“ о елементарној терминологији из разлога што је евидентно да се саплићете о неким простим стварима.
  Доказани сте непознавалац и по питању Српских Двери (њиховом досадашњем раду и приликама у истом.

  Ваше истине и чињенице су су на нивоу детета које се дави у пубертетским водама, цепа између димензија светова одраслих и дечијег… Интелигенцију вам нико не спори али све што Ви драги Небојша наведосте заиста нема утемељење у реалности.

  Тиме што не бирате речи те ме китите синонимима „лицемер, фолирант, подметач“ сада и лажов, опет сами „звоните“ и доказујете колико беса и немоћи лежи у Вама.

  Бирате вести и коментаре људи, организација , зилотских секти, комуниста, индијанаца, пагана ( они који се залажу за повратак вери Отаца – старословенском политеизму…) и то користите као ЧИЊЕНИЦЕ.
  Да ли има истине у свему томе, и има и нема… нешто стоји – нешто не стоји…
  Дуго сам у тој проблематици па ето ни дан данас не могу јасно да разлучим ко све какве игре игра…
  Знам само да је на мени да будем добар човек и мирјанин.

  Али ето, Ви изгледа сву памет овога света имате па дајете себи за право да пљујете по свештенству и Синоду…
  Само напред- ви слободно, но рекох вам “ Све ми је дозвољено али ми није све у корист…“ али Вама на несрећу то ништа не значи.

  Да споменух Дуција Симоновића. Заиста немам ништа против њега. Паметан човек. Има доста тога шта мудро рећи. Но то не значи да је 100% у праву и да га слепо треба следити. Господин Симоновић верује да је Човек сам себи БОГ, па ето, у тим случају, смешно би ми било да (рецимо) он коментарише и арбитрира у унутарцрквеним тумачењима, међусобним оптужбама и подметачинама…
  Но вама је све нормално па зашто не би и ово било 🙂
  „Помаже Бог “ а одговор “ и теби“ :)) ( Па у следећој реченици каже: јели богати, да ли си се ти бориш против екуменизма? “ :))

  Написали сте: „А видимо да то није тачно, јер сам вам дао линк ка тексту са сајта Двери где вам је датум обавештавања на тај протест био 27.11.2012. у односу на сам дан протеста који је био заказан за 29.11.2012.
  И ви се сад усуђујете да причате о лицемерју, да сам ја наводно лицемеран, јер наводно не идем у цркву, не познајем литургију, а понашам се као “литургијски равнатељ”, а ви дрско лажете да сте имали 2 месеца кампању обавештавања око Ирениног протеста, што нема благе везе са истином.
  Где су вам докази Саша о тих 2 месеца кампање?
  Зашто лажете?“

  Ради се о овом тексту : “ Протест против Европске уније, Хашког трибунала и ЕБРД!“ ( ЛИНК: http://tinyurl.com/cvzy4yq )
  Ако пажљиво погледате, видећете да се ради о допуни чланка! Након допуне иде поднаслов „Претходни позив“. Све испод тога писано је већ објављено мин. месец и по пре овог додатка изнад ( у којем се спомиње срамна одлука хашког трибунала…)

  Написали сте: „Та имена су у реду, поштујем их, они нису фолитанти, већ Двери! Они су само обавили оно што би обавили било ко да их други позове да држе предавања, не само Двери. Било која друга организација да их позове, та имена би се одазвала, одржали би своја предавања, трибине у едукативној сврси, и то је лепо.

  Али, та имена немају ништа са активитмом Двери, већ саме Двери!“

  Опет ми нисте одговорили на питања :
  1. Зашто Ви господине Небојша нисте ни један од ових скупова подржали својим присуством?
  2. Да ли су доле наведена господа заведени и преварени?
  Да ли су исти сарадници Империје и Великог Брата?
  Да ли сте Ви задужили својим радом и друштвено-политичким активизмом Србију више од ових људи?

  – покојни Предраг Драгић Кијук
  – Љиљана Чолић
  – Власта Младеновић подржао Двери
  – Отац Кирило Хиландарац
  – Проф. др Александар Липковски
  – Проф. Др Љубомир Протић
  – Проф. Др Милан Петровић
  – Добрица Ерић
  – Др Мирослав С. Пушоња
  – Борис Максимовић
  – Др Марко С. Марковић
  – Миодраг Д. Јовановић
  – Владимир Димитријевић
  – др Јасмина Вујић
  – Мр Милорад Маринковић
  – Др Љубомир Т. Грујић
  – Владимир Умељић
  – проф.др. Коста Чавошки
  – Слободан Ракитић
  – др Смиља Аврамов
  – проф. Мила Алечковић
  – Душан Нонковић – Глас дијаспоре
  – Др Душан Даниловић
  – Др Мило Ломпар
  – Биљана Ђоровић
  итд…

  Ви и даље не разумете ( или не желите да разумете) да су ови људи УЧЕСТВОВАЛИ (и дан данас учествују) те да су своје знање и идеје преточили у НОВИ НАРОДНИ ДОГОВОР као и сваки други вид друштвено-политичког активизма покрета Двери – ЗА Живот Србије!
  Округли столови „Новог народног договора“
  (ЛИНК : http://tinyurl.com/aeng6lh )

  Овако говоре слуге Великог Брата?

  Е то су Српске Двери поштовани Небојша, а ко сте и шта сте Ви, показасте у горњим редовима те се тако одредисте као трећеразредни бухач, подметач и тровач.

  Оснујте организацију налик Дверима па одлучујте које ћете акције одрађивати, које теме обрађивати, на које скупове долазити, кога подржавати и слично.
  Ми смо своју снагу измерили на изборима. ( А зашто би сте ви излазили на улицу и говорили да су исти покрадени? Зашто кад смо ми дверјани слуге Брисела и Вашингтона….)

  Св. Владика Николај Жички и Охридски је писао о људима налик Вама…
  То су они докони људи који излазе на пијацу, шетају држећи руке иза леђа, иду од тезге до тезге, пипају, гњецају воће, поврће и осталу робу — при том кудећи и продавце и робу им њихову!

  Знаш и можеш боље? Изволи ради… засеј, одгаји, убери и продај Небојша!
  И пре избора си говорио да су двери преваранти…
  За кога си ти гласао?
  Који су ти бољи? 🙂
  Баш бих волео да прочитам од тебе који су ти прави 🙂

 40. Братац Says:

  Браво Саша !
  Шта се дешава у Општини Чачак! ЗАБРАНА ГМО !!!

  Ево овде, проверите
  http://www.vaseljenska.com/
  Сада је на реду Општина Бор ….па …

  • Небојша Says:

   Sasa Pjevovicu,

   После ових мојих неколико коментара затворићу привремено ову расправу до момента када ће се знати да ли је законски легализован промет против ГМО или ће се грађани Србије уз помоћ неке патриотске организације или групе грађана који ће их позвати на масовни протест изборити за Србију без ГМО.

   Свако је оставио свој траг, и они који су критиковали Двери, и они који су их бранили, само бих још што се тиче коментара и истине ради око овог Ирениног протеста, најљубазније замолио Ирену Барет која је организовала протест против ГМО у име организације „СТОП ГМО“, или неког из те организације, да у коментару објави ког датума је Ирена Барет пријавила протест београдској милицији против ГМО испред ЕБРД банке, и ког датума јој је милиција одобрила да се одржи протест којег је заказала, јер од тог датума када је милиција одобрила Иренин протест, само од тог дана може и да тече кампања обавештавања грађанства о том протесту, не пре тога, јер како би неко и обавештавао грађанство да ће се неки протест одржити док га милиција не одобри.

   Због свега овога овај ваш одговор ми је најдражи, јер вас највише показује у правом лицемерном, манипулантском и фолирантском светлу, тако да ће ово бити наша последња расправа, да не би губио време у јаловим расправама са вама, која је постала бесмислена, будући да се ви у једном делу служите константним лажима око Ирениног протеста којима ме неаргументовано нападате, само да би скренули пажњу са мојих јасних и чињеничних запажања око рада Двери у стилу обичних фолираната када се тиче најбитнијег дела рада неке патриотске организације, а то је организовања мирних и масовних грађанских протеста, јер народу је постало јасно да властодржци без милости спроводе задатке страних налогодаваца са циљем уништавања Србије, а нико их не позива на организован грађански протест. Узмимо најновији пример одувек мирне Словеније, која ни издалека није у тешком положају као Србија. Што се тиче едукације и вашег веровања (фолирања) да ће се само путем едукације све променити у Србији, само треба да невешто прикрије да су Двери контролисане од неког центра моћи. Да, могу да едукују људе по свим питањима, али грађански протести су забрањена зона, само они који су политуички коректни или у облику перформанса, као у случају са Костићем. Па да видимо, едукација? Важи… Знамо да су словенци удекован народ, па и са овим својим најновијим тешкоћама, знају шта им се догађа, као и Срби, но видимо кад их задесе тешкоће ипак патриотске организације позивају грађане Словеније на масован протест, конкретно ради се о активистима организације 29. Октобар, незадовољни Словенци нису без позива сами од себе изашли на улицу, већ их је неко организовао и позвао.

   Словенија: Нови протести у Марибору, демонстранти покушали да заузму зграду општине

   понедељак, 21. јануар 2013.
   http://www.nspm.rs/

   Општи устанак у Словенији!
   http://www.alo.rs/vesti/

   Док у Србији која умире под диктаторском палицом окупационе власти, Двери самозадовољно едукују људе, надајући се вероватно да ће људи неким телепатским принципом путем Теслиних таласа, сви ко један изаћи на улицу, само треба да читају њихове чланке на сајту, да прате трибине, какви позиви на протест, то је бесмислено, јер сви ће се читајући сајт Двери ко један телепатски „договорити“ ког дана и часа да изађу сложно испред скупштине да самоорганизују протест и искажу своје незадовољство поводом ГМО.

   Тога нема ни у бајкама, да маса људи сама масовно изађе у исти час на протест, одувек је народ позиван на протест, па и у доба устанка је било усменог обавештавања кога ће се часа и дана дићи устанак. Потпуно је излишно да одговарам на ваше питања за кога сам гласао и све што сте питали, јер то није релевантно теми, нисам ја тема текста, већ Двери и организација протеста против ГМО.

   Само да напоменем једну ствар, да ја не пљујем на свештенство и Синод, ја сам само изреко чињенично ствари да је врх СПЦ издао изворно Православље и Светосавље, а то није увреда, јер ако је неко издао нешто што је изворно, онда је издајица. Сви ми причамо, па и Двери, да је ова и предходна световна власт издала КиМ, што није увреда за њих, већ чињеница. Тако се исто односи и за врх СПЦ осим речи издаја нисам користио увредљиве речи, већ само да су издали Православље, што је доказана чињеница.

   Али ви бестидно и дрско вређате браниоце православља када кажете ово:

   „Бирате вести и коментаре људи, организација , зилотских секти, комуниста, индијанаца, пагана ( они који се залажу за повратак вери Отаца – старословенском политеизму…) и то користите као ЧИЊЕНИЦЕ“.

   Међутим, ја сам поставио видео прилог који показује заједничку молитву (молебан) за јединство хришћана у Православној цркви Светог Благовештења у Дубровнику, коју су служили српски Владика Грегорије и католички бискуп Мато Узанић. Тим чином је не само Владика Григорије потонуо у свејерес екуменизма, већ са њиме и врх СПЦ-а без чијег одоборења Владика Григорије то што је учинио не би смео да уради. Свима је јасно да су то ЧИЊЕНИЦЕ које говоре о издаја Православља врха СПЦ, само вама не, иако кажете да се дуго бавите црквеном проблематиком, а у ствари само безуспешно покушавате да прикријете екуменизам врха СПЦ, што се такође може протумачити да подржавате то екуменистико вођство у СПЦ, будући да га индиректно браните говорећи да ја на износим чињенице, већ да дајем прилоге некаквих индијанаца. Добро, будући да се сте дуго у црквеној проблематици како рекосте, с тога, вероватно знате да реч „молебан“ означава молитвени обред у православном црквеном обреду приликом обраћања Богу, Богородици или неком од Свњетитеља, или како пише у следећем речнику:

   Речник српскохрватског књижевног и народног језика, књига XIII, Српска академија наука и уметности, 1988.:

   „Молебан м. црквенословенски, пригодни молитвени обред, молитва“

   Одмах после прилога са Владиком Григоријем, поставио сам линк ка следећем тексту Рашко-призренске и Косовско Метохијске епархије у егзилу:

   “Теодор Зисис: ЗАБРАЊЕНЕ СУ ЗАЈЕДНИЧКЕ МОЛИТВЕ СА ПАПИСТИМА САГЛАСНО МИШЉЕЊУ СВЕТОГ ЈУСТИНА ПОПОВИЋА (први део)”

   У том тексту издвајам онај део где се види да је Свети Отац Јустин Поповић говорио да су забрањене заједничке молитве између православаца и католика, јер је то јерес екуменизма:

   „…. Исто је свети Јустин учинио и када је 1974. Римокатоличка јерархија у Србији послала допис Светом синоду СПЦ, којим је тражила да се допусти Православним клирицима да учествују у заједничким молитвама које је организовала Римокатоличка јерарахија у периоду 18-25. јануара 1975, и које су тада бојажљиво почињале, а нарасле у наше дане до неслућених размера као „седмица молитве за јединство хришћана“, и које се сваке године одржавају током последњих десет дана јануара. Свети Синод Српске Цркве је тада, пре него што ће одговорити на писмо-позив Паписта за заједничке молитве, затражио богословско мишљење од – тада прогоњеног од стране комунистичког режима – професора Догматике о. Јустина. Након добијања мишљења Свети Синод је одговорио негативно на позив папских јерараха да православни клирици учествују у молитвеној седмици.

   У достављеном Мишљењу свети Јустин наводи свете Каноне који забрањују заједничке молитве, не само током званичног богослужења и Божанске Литургије, него и „свако заједничко мољење, ма и појединачно са јеретицима“. Ови Канони важе и данас и као јеретике обухватају и Римокатолике и Протестанте. „Није ли још Свети Сава у његово време, пре седам и по векова, називао римокатолицизам ‘латинска јерес’“, пита Свети Јустин. У наставку тамним бојама осликава понижење које доживљава света Православна Светоотачка и Светосавска Црква учешћем у Светском Савету Цркава. Одлуку о учешћу назива „језивом“, као и „невиђеним издајством“, које проузрокује „стид код сваког искреног и на Светим Оцима васпитаног православца“….“

   Као што видимо тадашњи свети Синод СПЦ-а је консултовао професора догматике светог о. Јустина око заједничких молитви између православних и католика и добио је негативно мишљење, тако да је после тога Свети Синод одговорио негативно на позив папских јерарха да православни клирици учествују у молитвеној седмици.

   Некадашњи заклети Јустиновци седе сада у врху СПЦ, али сада за те исте „Јустиновце“ заједничка молитва усред православног храма није забрањена ствар, није јерес екуменизма, а 1974. је била. Ето вам Саша голе чињенице да је врх СПЦ-а заглибио у јерес екуменизма, што је издаја православља, то су ЧИЊЕНИЦЕЕ Саша!

   Те чињенице изговара нико други него Свети Отац Јустин Поповић, а ви тако неморално и дрско говорите да ја постављам прилоге „… зилотских секти, пагана, индијанаца, комуниста…“, и тако директно вређате браниоца изворног православља светог оца Јустина кога су управо прогонили комунисти …!

  • Небојша Says:

   Sasa Pjevovicu,

   И вама, а и осталима желим да кажем још нешто по питању врха СПЦ који је одговоран за све одлуке које се доносе у има СПЦ. На случају Бајден врх СПЦ-а се показао у правом светлу.

   Ту ћемо видети релацију врх СПЦ-а који њоме управља-Владика Артемије-КиМ-Србски народ и ко кога ту брука, срамоти и вређа. Пре него се подсетимо шта се десило приликом ове посете Бајдену Србији и манастиру Високи Дечани док је био на КиМ, да се подсетимо ко је Џозеф Бајден.

   Ситилидис: Бајден камен спотицања за Србе
   22.10.2008.

   Ситилидс:

   “ У погледу могућег става Обаме према Србији, указао бих на 2 ствари. Прво, избором Џоа Бајдена за подпредседника, косовска независност добија значајну присталицу, који своју подршку независности Косова тумачи као велики, лични и политички поен. То ће за Србе остати камен спотицања у Обаминој администрацији. Плус чињенице да ће он вероватно регрутовати добар део чланова своје нове администрације од људи из Клинтоновог периода, који су стрпљиво чекали на ту могућност 8 година. Као на пример Џим Стајнберг, који је имао веома важну улогу у америчкој политици 1990-их и формирању политике Вашингтона према Косову“.

   Ко је Џозеф Бајден
   http://bit.ly/XHvB4L

   „Још у раној фази балканских конфликата, Џо Бајден је представљао присталицу активне, и по потреби агресивне спољне политике САД на Балкану. Међу првима је Слободана Милошевића назвао ратним злочинцем. Залагао се за прекид санкција на увоз оружја према српским противницима и за одржавање војне обуке босанским муслиманима. Његов утицај на Била Клинтона и залагање за ратну опцију, били су одлучујући за војно ангажовање НАТО-а у ваздушним операцијама на Балкану“

   Владислав Јовановић, бивши министар спољних послова, 1/4 Питања и одговори. Џозеф Бајден, Србија, Косово, Београд

   Историчар Драгомир Анђелковић: Шта су познати западни полотичари рекли о Србима

   Џозеф Бајден:

   „Срби су неписмени дегенерици…“

   Шта је рекао Бајден о Србима, извор: Ало
   http://www.alo.rs/

   „Срби су неписмени, дегенерици, силоватељи, убице беба, касапи и агресори“

   , на CNN-у, 1.8.1993. године.

   „Крајности српске бестијалности… силовање Босне и махнити српски фашизам иза њега… српски варваризми“

   , говор у америчком Сенату, 3.8.1993. године.

   „Ми се суочавамо не са варварским ратом, већ са простачким гласним чином српског експанзионизма и агресије… Ово је фашистичко разбојништво у маршу“

   , радио Вашингтон, 15.5.1993.

   „САД морају да предводе Запад у одлучујућем одговору на српску агресију, почињући са ваздушним нападима по српској артиљерији“

   , недељник Тајмс, 3.5.1993. године.

   С обзиртом на ове изјаве Бајдена које су пуне мржње према Србима и који је био прави јасатреб америчке политике у примени силе према Србима, који се увредљиво изражавао о њима, да видимо сада како су у тој ситуацији понашали Владика Артемије кога је црква прекршивши своје црквеме каноне касније незаконито рашчинила.

   Црквени оци Српске Православне Цркве су на свом ванредном сабору СПЦ-а поништили часну, достојанствену и једино могућу одлуку Епископа Рашко-Призренског Артемија, којом се не допушта посета Америчког потпредсесника Џозефа Бајдена нашем манастиру на Косову и Метохији , “Високи Дечани”. Ево између осталог шта је Епископ Артемије рекао у тој својој часној, моралној и достојанственој одлуци, да ускрати свој благослов Бајдену и не допусти му посету Високим Дечанима:

   “Aмерички потпредседник долази у посету Косову као независној држави да потврди насилно откидање дела територије Србије и њено предавање у руке шиптарским терористима, који су некажњено починили небројене злочине над српским народом, српском имовином и српском верском и културном баштином”.

   А када је ту срамну одлуку у име Српске Православне Цркве прочитао Владика Бачки Иринеј Буловић, где наводи да Сабор СПЦ:

   “…поништава ову одлуку Епископа Артемија и изражава жаљење због ње”.

   јер та одлука Епископа Артемија је:

   “Она је у супротности са традиционалним хришћанским начелима гостољубља, дубоко укорењеним у Српском народу, а посебно у нашим манастирима. Посета потпредседника САД је легитимна посета државама у региону, међу њима и Србији, и Сабор сматра, без обзира на Бајденове личне и опште америчке ставове о статусу Косова и Метохије, да одлука Бајдена да посети нашу највећу светињу у нашој јужној покрајини, манастир Дечане, представља гест добре воље и јасну поруку онима који би или да и даље руше или да присвајају Српске цркве и манастире на Косову и Метохији”

   рекао је Бачки Владика Иринеј Буловић.

   Све ово нам јасно говори да врх СПЦ саучествују са државом у самопонижавању свог народа, његовог достојанства, јер кад не можемо физичком силом да се одупремо светским моћницима, барем да будемо достојанствени у самопоштовању самих себе као народа, свог националног бића. Самим тим, врх СПЦ-а саучествују у невиђеном психолошком рату којег светски моћници воде у циљу потпуног уништења србског националног и културно-духовног идентитета, где Срби „злочинци“ не треба само да прихвате ту исконструисану слику да су „злочинци и варвари“, већ и да се мазохистички самопонижавају у тој улози.

   Ова скандалозна одлука врха СПЦ нема везе са духовношћу, већ са основним моралним и етичким елементарним нормама у поштовању људског бића као људског бића. Она је одраз основног непоштовања људских и моралних начела достојанства и самопоштовање према Србском националном Бићу, Србској баштини, према људима, невиним жртвама које су страдале од НАТО бомби, и кад све то увијеш у срамну патетичну флосколу о “нашем традиционалном гостољубљу!?” и примаш државника једне фашистичке силе, онда је то најгоре понижавања. Али и не само то, још изражаваш и жаљење што се Епископ Аертемије усудио да одбрани морални и људски интегритет србског народа?!

   А шта је са поштовањем према невино страдалим цивилима услед НАТО агресије!

   Па ти амери су бомбама уништавали и наше манастире на истом том Космету где их наши високи црквени оци гостољубљују, бомбардовали су градове, рушили телевизије, зграде, куће, природу су озрачили и загадили осиромашеним уранијумом, и ко зна све чим, цивиле убијалии, а црквени оци гостољубљују представнике те тираније!!??

   Нема горег осећаја него кад твој пљује на тебе, и још је као Божији човек.

   Тако се само препоручујемо разним тиранијама да нас газе, газе, да се иживљавају над нама, а ми ћемо и даље бити ”гостољубиви”, а они нек се иживљавају над нама, на „изволте.“

   А шта би рекле невине жрве страдале од НАТО бомби, шта би мала Милица рекла да сад ово гледа са Неба, а тирани су је прогласили колатералном штетом, као да је лутка, а не живо биће!

   Али све похвале Епископу Артемију, њему свака част, стао је у моралну и духовну одбрану Космета, срба као Срба и србских духовних светиња!

  • Небојша Says:

   Sasa Pjevovicu,

   Сада следи моја завршна реч око Ирениног протеста, па да поновимо још једном ваше лажне оптужбе према мани.

   Саша Пјевовић:

   „НА ПРОТЕСТУ ПРОТИВ ГМО-А СА ГОСПОЂОМ ИРЕНОМ БЕРЕТ ДОШЛО ЈЕ ОКО 500 ЉУДИ ( два месеца у назад смо промовисали овај протестни скуп) зашто нисте дошли? Да ли сам требао да дођем у Бог и вучем вас за рукав“?

   Да докажете своје тврдње ја сам вам реко ово.

   Небојша:

   „Да сте имали 2 месеца кампању обавештавања ваши чланци са сајта Двери о протесту који је организовала Ирена требали би да датирају од 29.09.2012. а ваш је од 27.11.2012.“

   Као наводни доказ да је кампања обавештавања око Ирениног протеста против ГМО трајала 2 месеца ви кажете ово:

   „Ради се о овом тексту : ”Протест против Европске уније, Хашког трибунала и ЕБРД!” ( ЛИНК: http://tinyurl.com/cvzy4yq ) Ако пажљиво погледате, видећете да се ради о допуни чланка! Након допуне иде поднаслов “Претходни позив”. СВЕ ИСПОД ТОГА ПИСАНО ЈЕ ВЕЋ ОБЈАВЉЕНО МИН. МЕСЕЦ И ПО ПРЕ ОВОГ ДОДАТКА ИЗНАД ( у којем се спомиње срамна одлука хашког трибунала…)“

   Међутим, тај чланак кога сам и ја видео када сам претраживао сајт Двери, датира од 28.11.2012. као што се да видети. Пажљиво сам гледао и тај текст, и тада када сам га први пут уочио и сада, као и ту допуну чланка, које иде испод наслова “Претходни позив”. Међутим, тај текст испод поднаслова “Претходни позив” је истоветан тексту којег су Двери били објавили, али не месец ипо дана пре тога, већ само један дан пре тога, то је био 27.11.2012. линк ка том тексту сам дао, то је ово:

   http://bit.ly/UZcnre
   Београд, 27.11.2012
   Протест испред Европске банке за обнову и развој (ЕБРД)!

   То је видимо текст са сајта Двери, са Звездаре, и када се упореди тај ваш текст датиран 28.11.2012. а испод поднаслова “Претходни позив”, види се да је потпуно истоветан овом ранијем тексту од 27.11.2012.

   Доказ томе су следеће скице:

   Протест против Европске уније, Хашког трибунала и ЕБРД!
   28.11.2012.
   https://dzonson.files.wordpress.com/2013/01/prikaz-11.png

   Протест испред Европске банке за обнову и развој (ЕБРД)!
   27.11.2012.
   https://dzonson.files.wordpress.com/2013/01/prikaz-2.png

   Као што је познато, ја сам као доказ тражио да ми дате линк ка тексту, да путем датума тог ранијег текста са сајта Двери докажете да су Двери имали 2 месеца оглашавања Ирениног протеста против ГМО, што би значило да тај текст треба да датира 29.09.2012. будући да је Иренин протест одржан 29.11.2012. То је доказ за двомесечно оглашавање, датум текста и текст који може да се прочита, а не ваше препричавање шта је и када евентуално писано. Слагали се и првог пута, а и сада, јер немате текст о оглашавању Ирениног протеста ни 2 месеца пре датума самог протесрта, како сте првог пута слагали, ни месец ипо дана пре датума протеста када сте сада слагали.

   Ви немате ни један текст са сајта Двери који је датиран 29.09.20212. нити који дан касније, јер да га има, ви би поставили линк одавно, да се оперете, а као што видимо најранији текст са сајта Двери за Иренин протест датиран је 27.11.2012. Дакле ви сте имали оглашавање Ирениног протеста само 2 дана пре заказаног протеста, а не два месеца!

   Осим тога, не знам да ли сте судац из хашког трибунала, јер видим почели сте да бркате ко и они, бабе и жабе. Мене сте лажно теретили да нисам дошао на Иренин протест против ГМО кога сте наводно оглашавали 2 месеца, ту нисте спомињали хашки трибунал, тај протест против хашког трибунала нема везе са оним што ме лажно теретите, будући да је Ирена Барет пријавила протест против ГМО, а ви сте само дан пре заказаног Ирениног протеста (28.11.2012.) додали да ће тај протест прерасти и у протест против ГМО.

   Знам шта хоћете, добро познајем психу бескрупулозних манипулатора и фолираната попут вас, јер желите да замрсите целу ствар са хашким трибуналом, но то нема везе са оним што ме теретите, да су Двери 2 месеца оглашавали на свом сајту вест о Иренином протесту против ГМО, не за никакав Хаг, а ја наводно нисам дошо на тај протест, јер као требао сам да знам за то, а само сте га оглашавали 2 дана пре заказаног протеста.

   Више нећемо да расправљамо о томе ни ви ни ја, ни било ко, јер ћу после овог коментара објавити још 3. О екуменизму СПЦ-а, објаву да привремено обустављам коментаре на ову тему и затражићу од Ирене Барет, или неког из њене групе СТОП ГМО, да ми каже тачан датум када је Ирена заказала протест против ГМО и ког датума јој је милиција одобрила протест.

  • Небојша Says:

   Преносим, један пој ранији текст…

   Генеза кризе Православља, Светосавља, Екуменизам

   Прилози:

   1. Интервју Владике Артемија,
   2. Бела књига о случају Владике Артемија. Приредио мр Зоран Чворовић:“Случај Владике Артемија“ (382 стр. 1.8 мб.),

   3. Видео прилог: „Рат за душе“,
   4. Видео прилог: „Екуменизам-Владика Никанор оштро и храбро збори“,

   5. Видео прилог: Владика Артемије – Однос медија према СПЦ 11.03.2010,

   6. Видео прилог: Монах Антоније „Време је за истину“,

   7. Аудио снимак тајног разговора из 2006-те у манастиру Високи Дечани између оца Саве Јањића и Бљерима Шаље тадашњег шефа шиптарског преговарачког тима,
   8. Видео прилог трибине о Екуменизму из 1996-те, учесници: Епископ Артемије, Митрополит Амфилохије, професор Богословског факултета Радован Биговић, Небојша Крстић, тада главни и одговорну уредник часописа „Образ“ и јеромонах Сава Јањић,

   9. Разни други видео прилози,

   10. Уставно-канонски поредак Српске Православне цркве.

   Интервју за часопис “НОВОСТИ“ и “ПОЛИТИКА“

   Линк ка видео прилогу на:http://www.youtube.com/
   Видео прилог скините пратећи ово упутство.

   Због слабог тона, морате га појачати до максимума на вашем компјутеру, да би чули интервју, објављујем скоро цео транскип интервјуа Владике Артемија, око 80% , оне најбитније делове, да се схвати цела ситуација и његово лично виђење.

   *****

   Владика Артемије:

   „Што се тиче тих одлука светог архијерејског сабора, и које ја још нисам добио, али за које сам сазнао преко медија, оне су, као и оне раније, Светог Синода из фебруара, или Светог Сабора из маја месеца, потпуно неуставне, неканонске и протестантске одлуке, које за мене лично немају никаквог значаја. У почетку, ја сам говорио, и показао, и речима и делима, и практично, да сам за јединство, ред и поредак по Српској Православној Цркви. Зато сам и прихватао те неканонске одлуке иако се са њима нисам слагао. Јер слагање би значило да им придајем канонску вредност. Неслагање је сведочанство да оне немају ту канонску подлогу, а прихватао сам их ради тога вишега циља, мира и јединства у српској цркви.

   Мислио сам, очекивао сам, да ће и врх цркве, дакле тај владајући апарат, Синод, имати слично мишљење, сличан став, да нам је циљ заједнички и један. Показало се да нема краја њиховим одлукама, њиховим санкцијама које предузимају. У току лета више пута је, донешене су сличне одлуке, неканонске, неуставне, као на пример забрана боравка на Косову и Метохији, прогон са Косова и Метохије, забрана духовне бриге за своју духовну децу, забрана свештенодејства и тако даље… без икаквог основа. Одговорио сам Светом Архијерејском Синоду, а и за свети Сабор, да те одлуке од 13-ог септембра када сам први пут изјавио да се убудуће нећу повиновати никаквим неканонским одлукама Синода и Сабора, од тада је уствари, и да сам ја канонски Епископ епархије Рашко-Призренске доживотни. Или… до валидне пресуде црквеног суда… који би био вођен (процес) на један регуларан канонски начин и процес.

   За ових 9 месеци никакав процес није ни покретан, ни вођен, нити има пресуде, имају само одлуке које се доносе гласањем, као да се не ради о цркви већ се ради о некој народној скупштини. Очекивао сам, али ту забрану о свештенодејству практично сам поштовао, да им не би дао повода за нешто даље и горе. Иако сам реко да се не повинујем и да не прихватам ту одлуку, ипак нисам служио 2 месеца.

   Очекивао сам да се на Сабору, пошто је у одлуци речено… до Сабора, да се на Сабору та ствар разреши, да се вратимо на почетак, да васпоставимо поредак у српској цркви, канонски редован, како треба да буде. Очекивао сам Сабор. На Сабор нисам позван. На Сабор Нисам позван. И уместо да се то питање на Сабору стави на дневни ред, да се епископи изјасне по том питању и да Сабор донесе једну нормалну одлуку, они су кренули да попуњавају епархију Рашко-Призренску. Поставили су за епископа нашег викара Теодосија Шибалића. Дакле, поред живог канонског епископа они постављају другога епископа.

   То је такав канонски преступ, да и они сви, и он, по канонима заслужују лишавање чина.

   Када сам то, дакле сазнао, опет преко медија, онда сам хтео и практично да покажем да сам ја црквени и канонски епископ. Отишо сам у свој манастир, јер цела епархија Рашко-Призренска је моја, мој манастир Дубоки поток, и одслужио свету литургију.

   Човек који је седео десно од Владике Артемија поставља питање:

   Значи, зато сте кренули из Шишатовца…?

   Владика одговара:

   „Зато сам кренуо дабоме, да, пошто, практично једном да се покаже пред очима целога света шта је суштина проблема. Јер, вербалног разговора није било, нити даљег може бити, доказивања. Јер они, и онда, у одсуству моме они су касније донели и ту одлуку о рашчињењу и шта ја знам све остало. За мене те одлуке после 17-ог септембра, од 15-ог септембра су неприхватљиве, неприхватане ( нисам чуо једну нејасно изговорену реч) и за мене намају никаквог значаја.

   Ја сам и даље оно што сам био, Епископ Рашко-Призренски, нисам се ни од кога одвојио, ја сам и даље у јединству са једном светпм саборном и апостолском црквом, у јединству са светим апостолима, са светим оцима, васељенским саборима, са Светим Савом, Владиком Николајем, оцем Јустином, и свим осталим православним хришћанима који поштују тај заиста црквени вековни поредак.

   Ко се одвојио од тог принципа нека види сам ко је, и где се налази.

   *****

   Бела књига о случају Владике Артемија. Приредио мр Зоран Чворовић:

   Случај Владике Артемија (382 стр. 1.8 мб.)

   Књигу сам преузео са овог извора.

   Интересантно је да се око ситуације са Владиком Артемијeм нико од патриотских организација не оглашава са својим јасним ставовима, поготову Двери Српске, затим и поједини интелектуалци за које се очекивало да ће јасно да се изразе, сви иду, ни тамо, ни овамо. Ситуација око Владике Артемија је и више него јасна, јер су водећи епископи који нападају Артемија да је прекршио уставно-црквене каноне, у самом старту сами прекршили црквене каноне. Све то лако може да се увиди, јер је барем на овим алтернативним медијима доступна информација о садржају уставно-црквених каниона српске цркве, који су једини меродавни критериј и услов јединства и мира у кући, јединства СПЦ.

   Сваки маневар попут „Немам намеру да улазим у канонска и еклезиолошка питања“ које је изреко Ђорђе Вукадиновић је јефтино избегавање одговорности да се у ионако комфузном друштво јасно укаже о чему се ради, ситуација није ни најмање компликована да се сагледа, барем око случаја Артемија, док је криза православља, српског православља, дужа шира и дубља прича. Управо је случај са Владиком Артемијом преломна тачка на којој се све може разјаснити, да се крене у пут катарзичног очишћења и сагледавање истине.

   Добро је рекао Владика Артемије, чак је и у старом римском праву законски било омогућено да се опужена страна брани, али не и у српској цркви, у руководећој структури. Они су се угледали на диктаторски тадићев режим, на светске моћнике из новог светског поретка, где се прво одреде вечити кривци (у једностраној слици „добар“, „зао“) а после ће већ наћи нешто да им накалеме за кривицу, макар и нека лако оборивe небулоза, Хаг нам је најбољи пример за то, ми Срби то најбоље осећамо на својој кожи, закон силе и неправде, а не силу закона и правде.

   У уставу СПЦ јасно пише да нико не може бити кажњен ни једном црквеном казном, а да претходно није био саслушан. О том детаљу може се сазнати из овог дела књиге Зорана Чворовића. Из једног другог дела књиге можете видети како је Епископ Бачки Иринеј слагао (на конференцији за штампу) да је Епископ Артемије био уредно позван на седницу Светог архијерејског синода, и наводно после се није одазвао на тај позив. Овде можете видети скенирани снимак писма Владике Артемија патријарху. Епископи из врха СПЦ-а изгубили су сваки морални интегритет да то буду, али они настављају хајку на Владику Артемија небулозном оптужбом да је „узурпирао црквену имовину“?!

   Шта је он то узурпирао од црквене имовине?
   Да није можда срушио манастир, оштетио иконе, запалио нешто?
   Да није можда узурпирао ваздук око манастира, можда је и ваздух по неким епископима црквена имовина?

   Човек који је 50 година по манастирима и црквама учио своју духовну децу доследности светосавског пута, сада је „узурпатор“ црквене имовине, док Бајден који о србима мисли све најгоре, да су примитивци и зликовци које треба бомбаровати, није узурпатор црквене имовине када су му високо црквени оци дозволили посету Високим Дечанима. Он је добродошао гост, уз увредљиво објашњење за српски народ да се тиме изражава наше „традиционално гостопримство!? Он, представник земље која је са НАТО армадом рушила манастире по КиМ-у, убијала српске цивели по Србији?! Високи црквени оци само трапаво покушавају да прикрију свој слугерајски карактер према НАТО пакту и Америци. Србе је по први пут у историји издала истиовремено и држава и црква, остали смо голи у пустињи.

   На овом шиптарском клипу „Bajden ne Decan“ Од 01:19 секунди отац Сава Јањић дочекује Бајдена следећим речима, преведено са енглеског то је ово:

   „Ово је велика част и охрабрење… да свраћате поново након неколико година…“

   Бајдем увредљиво прича за србе, сматра нас генерално дивљацима и стоком која само разуме метак, а Сави Јањићу је велика част да угости таквог типа. Пре посете манастиру, Бајден је у Приштини потврдио шиптарима да је независност Косова апсулутна и неповратна! О чему ми причамо, докле ћемо да се играмо жмурке, барем у објективној и истинитој анализи?

   Верници се новоуведеним новаторијима у служби излу]ују и збуњују. У православној догматици то су јереси. Даћу вам два примера, а ко зна колико их још има. Овде видимо како свештеник чита молитву, и по већ вековима познатој процедури требао је да буде окренут према истоку, но он се окренуо према западу, како се служи по католичкој вери. Овде можете видети како Епископ Јован вређа вернике, виче на њих, само зато што желе да присуствују служби по стотинама година утабаној процедури:

   Ако нећете да слушате, напоље!

   Рат за душе

   Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
   Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

   Ради ближег упознавања шта вас очекује у овом документарцу, прочитајте неке цитате.

   Наратор…

   „… Велика трагедија по Васељенско Православље, догодила се 20-сетих година прошлог века, када је Константинопољ по други пут доживео свој пад. Овај пут није реч о паду под османлије, већ о паду под масонску окупацију. Да бисмо знали тачно о чему се ради, ваља изнети манифест екуменизма који је садржан у окружној посланици израђеној 1920-те године од стране професора Богословске школе на острву Халки.“

   “ Већ у самом почетку посланице, садржан је јеретички став, да не постоји једна црква, већ да постоје више цркава. И да би та љубав међу црквама заживела, донето је низ мера у том правцу од којих је свакако најтеже последице оставила одлука о прихватању новог календара, календара Папе Глигорија. Ова посланица је ударила темељ јереси екуменизма, а то је постало могуће појавом Мелентија Метаксакиса. Реч је о Цариградском Патријарху, масону. Према масонском листу, „Питагорац Гном“, он је ступио о масонску ложу хармонија у Константинопољу 15.03.1910-те године, да би касније достигао највиши 33-ћи степен. Цариграским Патријархом је постао јануара 1922-ге године. Тиме је масонерија успоставила власт над првом Патријаршијом у Православљу, што јој је пружило могућност да до дана данашњег врши велики утицај на помесне Православне Цркве у циљу прихватања јеретичког курса“.

   Владимир Осипов, професор Московске духовне академије:

   „Екуменизам Протестаната заснива се на учењу да смо ми већ једна црква. И то јединство просто треба објавити, не обазирући се на догматске разлике, које међу нама постоје. Односно, они питања истине уопште не постављају. По њима, заједничко причешће је могуће. Католичка концепција екуменизма, одликује се тиме да Ватикан говори, да је јединство могуће само под ногама римског папе.

   Наратор:

   „… а 4 гoдина касније, Цариградски Патријарх Атинагора, позива све помесне Православне цркве да се придруже светском савезу цркава. Као основа наводе се сасвим банални разлози, потреба приближавања народа и нација у циљу суочавања са великим проблемима садашњице. Ава Јустин Поповић, назива светски савез цркава јеретичким, куманистичким и човекопоклоничким сабором, који се састоји из 263 јереси, а свака од њих је духовна смрт.“

   „… на другом Ватиканском концилу, прихваћено је учење о једној васељенској универзалној цркви, у којој ће ући не само све хришћанске, него и све друге религије… јевреји, будисти, муслимани. Спасти се може сваки човек који верује у Бога, без обзира којој религији припада. После другог Ватиканског концила, практично Ватикан се ставио на чело екуменистичког покрета у свету. Године 1964-те Патријарх Атинагора се у Јерусалиму састаје са папом и наредне године Цариград скида анатему против папске јереси из 1054-те године, иако Римска црква остаје непокорна у својим новотаријама! „

   Игуман Кирил Сахаров, Председник Савеза Православних братстава:

   „… 1965-те године, заиста је била истовремено скинута анатема из 11-ог века. Анатему су скинули Патријарх Атинагора и Папа Павле шести. Московска патријаршија тога доба, огласила се тим поводом и издала саопштење да тај чин сматрају позицијом једне помесне цркве, цркве Константинопоља. Обрт се састоји у томе да данас нико не говори о томе да је, скидање анатеме, био чин једне Православне цркве. Данас се овај чин прихвата као позиција читаве Православне цркве, и нико више то не оспорава!“

   Наратор:

   „… 1965-те године Српска Православна Црква постаје члан светског савеза цркава мимо одлуке Светог Архијерејског Сабора! А све у нади да ће остатку света сведочити Свето Православље. Али казано је у светом писму: ‘С преподобним , преподобан ћеш бити, а са развраћеним и сам ћеш се развратити’….“

   „… 1968-ме године основан је Римокатолички Институт за Православну Цркву, и до сада је прошло преко 400 теолога кроз ову установу. Између осталих и Митрополит Црногорско-приморски Амфилохије, Епископ Славонски Лукијан и још преко 300 епископа широм Православља.“

   „… 1976-те године, на екуменистичком скупу у Загребу јеромонаси Српске Православне Цркве, Амфилохије Радовић, Иринеј Буловић и Атанасије Јефтић, иза леђа свог наводно духовног оца, Аве Јустина Поповића, учествују у састављању екуменистичке декларације. Пелцер јереси зване „екуменизам“ преноси се тако преко римских и грчких ђака, и у нашу Српску Православну Цркву!…“

   „… 1993-ћа година, Баламан. Васељенски, Александријски, Антиохијски и Московски Патријарх саглашавају се са католицима да деле једну веру, једно свештенство, једно крштење, и да су они сестре цркве. Два дела истог тела, и да треба да трагају за савршеним и потпуним јединством. Сабор Српске Православне Цркве доноси 1997-ме године одлуку, да Српска Православна Црква иступи из Светског Савеза Цркава. Одмах после тога, Синод као извршни орган Светог Архијерејског Сабора, који треба да спроводе одлуку, на предлог Епископа Иринеја Буловића, Атанасија Јефтића и Амфилохија Радовића, поништава одлуку Светог Архијерејског Сабора! Од тада имамо парадоксалну ситуацију, да Синод управља Црквом, уместо Свети Архијерејски Сабор!“

   „Дијалог Православни са римокатолицима, у том облику како се до сада одвијао показује нам, да све иде ка обједињењу унијатског типа и по плану који је одлично разрађен у Ватикану. А то је линија – римоцентричног екуменизма, која је опредељена на другом Ватиканском Сабору. А ко резултат тога је и жалостан документ из Равене, октобра 2007-ме године, у коме се Православни јерарси саглашавају да је римски папа, први међу Патријарсима, а Рим… прво седиште цркве!“


   Игуман Кирил Сахаров, Председник Савеза Православних братстава:

   Ако о Равени говоримо, октобра 2007-ме, и шта се тамо догађало на скупу православних и католика, треба рећи да је тамо признат римски папа за првог по части у Цркви Христовој! Учесници конференције, све помесне Православне цркве, сем Руске Православне цркве, прихватиле су овакву одлуку. Иако ми сада говориумо да ова одлука нема свеправославни карактер, јер је донета без учешћа највеће и најбројније Православне цркве, Руске, мање или више, све ово подсећа на скидање анатеме из 1996-те године. Тако ће и ова одлука на крају да буде прихваћена као свеправославна. А, затим ће полако да се дође до одлуке о признању папе као поглавара Цркве Христове, не само првог по части, већ и првог по власти. И како сами католици говоре да ће они да преформулишу ове позиције о примату римских папа, да се само речи измене, али да суштина остане иста. И то ће бити прикладније за прихватање од стране православних, с образложењем да се нешто изменило. А промена ће бити само на речима, а дела остају иста.“

   Протојереј Ставрофор Др. Жарко Гавриловић:

   „Игњатије Мидић и Иринеј Буловић су у Шамбезију ( Женева) потписали одлуку да сва наша дијаспора припадне васељенском Патријарху, и… потписи су поништени, али њима ни длака с главе није хвалила… „

   Наратор...

   „… после устоличења за београдског надбискупа, на питање новинара о перспективама Србије да једног дана уђе у Европску Унију, надбискуп београдски Станислав Хочевар, пре неколико година одговара: ‘Србима мора бити јасно да у Европу не могу са Светим Савом’ …“

   „Данас римска црква има много више симпатизера у свим помесним Православним црквама, што се најбоље може видети по новом Богословљу које излази из уста свршених богослова, којима не тако ретко држе предавања католички теолози. У тој пракси предњачи нажалост наш београдски Богословски Факултет!“

   Јеромонах Симеон Манастир Рукумија:

   „Ако неко предаје догматику, онда та догматика треба да буде Православна. Питање је, значи за Сабор Српске Православне Цркве, зашто је уклоњена догматика Православна коју нам је предавао отац Јустин Поповић?! Зашто су његове књиге склоњене? Не може више да се учи догматика из њих! Зашто се сада ова предаје, са којим циљем? И каква је, да ли је та догматика Православна, да није можда јеретичка? Значи… да Сабор донесе одлуку о томе.“

   Екуменизам-Владика Никанор оштро и храбро збори

   Погледај други део, трећи део

   Око новаторија Владика Никанор говори:

   „Онај који је хтео да принесе или унесе нешто туђе, нека иде тамо!… Неће га тамо нико да прими. Нек иду у Грчку, тих владика има 10 њих 15. Нека иду тамо ишш… Наћи ћемо ми добре људе, овакве честите.“

   „… а неће он нама уносити нешто туђе. Нећемо га примити. Неће збуњивати наш народ. Нажалост, збуњује се наш народ. Мене, јуче… ја служим са једним ђаконом, јуче… и он каже „молим вас“ – пита онога колегу ђакона:“Како ћемо сад да се понашамо“?… не зна…! (каже Владика) Али проблем је што они кад један код другог оду, који уносе новотарије, не знају како ће један код другога. Ја кажем: „Оче ђаконе… молим те јел имаш служевник?“… „Како си завршио богословију, како си служио?“ … „Код мене нема промене, и неће бит!“ (каже Владика Никанор) Нема код мене промене, неће бити…“

   “ и ми ћемо, ако Бог да, Банатска епархија… и чула се она и до сада, чуће се она и убудуће. А ми нећемо попустит. Ја нећу попустит. Макар ја сам један остао. Нећемо се никада сложити са овијем, овом, овом… Ово је срамота што је Православље објавило… да римски папа каже, у Православљу… да се збуни Православни народ, да се Српски Православни народ збуни, ово је срамота за Православље наше! Да нема вере боље, ниједне никаква није спасавајућа, него католичка црква итд… А ми знамо колко наших Епископа иде у Рим, да прима од папе савете, и да… врши прозелитизам..

   “ преко мене живога неће прећи. А сад, како ће бити на другим местима, нек нам је Бог у помоћи… и вама и мени, борићемо се заједно. Ето то ја могу да вам кажем…“

   “ овде више није, овај неки политички потез, и тако даље… да ли ћемо увредити некога, да ли нећемо. Нема више тога. Ово је сада на смрт и живот. Овде је сада игра на смрт и живот. Нема овде више калкулације. Не може свештеник… како он може да каже… пошаље полицију! Пошаље полицију свештеник на вернике…?! Води полицију Владика са собом да би се бранио од верника?!… Каква је то црква?!.. У ком ми времену живимо?…“

   „… овде је прилика сада, и време смрти или живота, опстанка или пропасти! Папа се јавља да нема никакве, нема спасења без његове цркве, католичке… и тако даље. Како може да он то нама каже!? Скоро ће бит 10 векова, живимо са, 20 векова ми живимо… он се одвојио од нас! Како онда да он нама чита лекције?! А иду наши Епископи. Наши Епископи иду код њега да примају савете, и ћуте! Можда су му они и рекли да тако каже. Е неће моћи тако. Неће моћи тако…!

   Владика Артемије: Однос медија према СПЦ 11.03.2010

   (Господин на слици је мр Зоран Чворовић који је отпуштен са крагујевачког факултета од стране „индексоваца„)

   Линк ка видео прилогу на:http://www.youtube.com/
   Погледајте други део, трећи део, четврти део, пети део

   Монах Антоније: Време је за истину:

   Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/

   Поглеајте други део, трећи део, четврти део, пети део, шести део, седми део.

   Сава Јањић борац за независно Косово
   (Извор)

   У овом аудио снимку ради се о разговору приликом тајног сусрета између оца Саве Јањића и Бљерима Шаље који се догодио марта 2006. у манастиру Високи Дечани. Да се подсетимо, тада је Бљерим Шаља био шеф преговарачког тима шиптара са Косова и Метохије у периоду када се у Бечу разговарало о статусу Космета под посредништвом Ахтисарија. Том разговору је присуствовао и председник општине Дечани, шиптар Назми Селманај кога отац Сава хвали. Преслушајте доњи аудио снимак, а при руци вам је и текст тог разговора.

   Преузми аудио клип (20 мб.)

   Текст снимка у Wordu 2003

   Трибина о екуменизму из 1996-те

   Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/

   Ова трибина је одржана 22.02 1996-те у Музеју примењене уметности. На трибини се говорило о екуменизму поводом књига Аве Јустина Поповића из 1974-те: „Православна Црква и екуменизам“ и књиге јеромонаха Саве Јањића: „Екуменизам и време апостасије„. Учесници трибине су били: Епископ Артемије, Митрополит Амфилохије, професор Богословског факултета Радован Биговић, Небојша Крстић тада главни и одговорни уредник часописа „Образ“ и јеромонах Сава Јањић.

   Пажљиво погледајте овај документарац, због дистанце, са увидом у садашњу ситуацију, и ове горње видео матерјале, и схватићете да се ништа не дешава случајно. Мутација Саве Јањеића је очигледна, док митрополит Амфилохије има другачији стил. На овој трибини говорио је поводом књиге Аве Јустина Поповића по којој је екуменизам свејерес. Данас, Амфилохије заступа другачије ставове, учења Јустина Поповића избачена су са Богословског факултетa. Некада су Владика Артемије и митрополит Амфилохије делили исто мишљење (хм.. да ли?), а данас Амфилохије чак и вређа Артемија, каже „Артемије је као дрогиран„. Не знам ко је овде дрогиран и ко продаје веру за вечеру.

  • Небојша Says:

   Привремено обустављам коментаре на ову тему

   За сада је доста тога речено, тако да посетиоци могу само да извуку закључке о актерима дискусије. Двери имају велику одговорност и још једну шансу да се докажу као патриотска организација, ако организују један велики грађански протест против ГМО или сами, или још боље са осталим патриотским организацијама и појединцима. Међусобне разлике и трвења ако их има и где их има треба превазићи и сложно организовати тај велики грађански протест, где ће грађани испред скупштине рећи једно велико не закону о легализацију ГМО!

   Ако протест буде организован са претходном квалитетном кампањеом обавештавања и активизма, а да код грађанства буде мали одзив, рецимо 500-600 онда ће грађани Србије сносити велику одговорност ако се легализује ГМО, јер довољно су информисани да их дође једно 100.000 на протест…!

   Просто је смешно, да је на Алексићев протест 05.06.2011. дошло само 500-600 људи, јер барем из Београда је могло да дође 50.000 грађана на протест, јер само путем интернета по мојим проценама све о штетости ГМО је знало сигурно једно 100.000 Београђана. Такође, и грађани из унутрашњости ће бити одговорни ако се будо слабо одазвали на протест ако буде организован. Сећам се приликом организације Алексићевог протеста, да је једно 20-ак борана за које сам знао да све знају о ГМО, нису дошли на његов протест, јер су нешто „били заузети“.

   Дакле, по мени, по мом мишљењу, одговорност за организовање протеста је првенствено на Дверима, јер многи потврђују да је по логистици и финансијама то најјача организација, а да нису странка, затим и на осталим патриотским организацијама које би требало да се придруже Дверима у организацији протеста против ГМО, као и на грађанима, да се одазову у великом броју, а не да дођу само 500-600 из целе Србије, у случају да се организује протест.

  • Небојша Says:

   А сада бих најљубазније замолио Ирену Барет, или неког из организације „СТОП ГМО“ који то зна, да у коментару напише тачно ког је датума пријавила милицији протест против ГМО и ког датума јој је милиција одобрила протест?

   Кад се сазна тај датум, знаћемо колико је дана било могуће обавештавати грађанство око Ирениног протеста, да ли 2 месеца, 2-3 дана или колико већ. То најљубазније молим Ирену Барет, или неког из организације „СТОП ГМО“ који зна тачан датум када је милиција одобрила тај протест, истине ради, да посетиоци ове теме сами закључе ко манипулише, ко се фолира, ко лаже, ко се служи неморалним подметачинама, мада је и до сада све јасно ко дан, да је Саша слагао…!!

   Вест о томе може ми се послати и на мој мејл преко овог формулара», па ћу у том случају ја то да објавим, а све коментаре и вести на евентуалну организацију протеста притв закона о легализације ГМО о коме треба да се расправља на скупштини, усмеравам на ове 2 теме:

   ГMO – Питање опстанка народа! Последњи је час, устанимо против “хране” кoja убија!

   http://wp.me/p3KWp-5Xw

   Протествујмо против доношења закона о легализацији ГМО у Србији!

   http://wp.me/p3KWp-61W

   Поздрав свима.

  • Небојша Says:

   Пристигли су коментари од „Gage“ и „Далибора Дашића“ које нећу обрисати, већ ћу их само ставити на позицији „чекања“ за објаву, будући да сам дао обавештење да привремено обустављам коментаре и дискусију, на овај текст. Дакле, све вести око организовања протеста против закона о легализацији ГМО којег властодржци намеравају да изгласају и донесу на скупштинском заседању, преусмерио сам на друга два чланка, а то се односи и на став о Дверима. Ова два коментара су изражавала став о Дверима, условно речено, један је био против, један за.

   Као што рекох у образложењу, сачекаћу да се види шта ће се десити по питању закона о легализацији ГМО којег ова власт жели да донесе, да ли ће се организовати неки протест против тога, или не. Ово што је кренуло са Чачком је одлична акција, јер су на скупштини општине Чачак, чачани своју територију прогласили зоном без ГМО! То је наравно, одлична ствар, међутим и даље се по мом мишљењу треба радити на организацији протеста против закона о легализације ГМО. Заправо, овај потез чачана и евентуално још неких других градова који буду следили пример Чачка, само је додатни мотив који даје снагу и полет патриотским организацијама да организују миран и масован грађански протест против легализације ГМО, јер ми још не знамо шта ће ова власт урадити по том питању, будући да САД врши оргоман притисак на њих да се донесе такав закон.

   Најављено је да ће се тај закон разматрати у скупштини у другом кварталу ове године, сачекајмо да видимо шта ће се десити па ће се наставити дискусија на овој теми и око Двери.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: