ГMO – Питање опстанка народа! Последњи је час, устанимо против “хране” кoja убија!


Преузмите овај текст у ћирилици и латиници и ширите га на локалном нивоу по селима, варошима и градовима где живите. Направите од њега летак и лепите га свуда где се може, да се обавести грађанство у што већој меру о штетности ГМО: по уличним бандерама, по продавницама, на разним огласним таблама, аутобуским станицама, школама, фабрикама, црквама, пензионерским домовима, еколошким удружењима, партијама, стадионима, домовима здравља где циркулише доста људи, на бувљацима где осиромашени народ све више купује…

Преузми текст у ћирилици
Преузми текст у латиници

ГMO – ПИТАЊЕ ОПСТАНКА НАРОДА!
ПОСЛЕДЊИ ЈЕ ЧАС, УСТАНИМО ПРОТИВ “ХРАНЕ” KOJA УБИЈА!

ГMO je погубан по наше здравље, нашу земљу, пољопривреду и околину. Генетски модификовани организми ГMO настају када се мешају гени животиња (бубашваба, риба, жаба, бактерија или људи) са биљкама. To нису хибриди кojи настају мешањем две биљке! ГМО не може настати природно па их наш организам препознаје кao страно тело и реагује стварањем антитела што је увод у аутоимуне болести.
Произвођачи ГМО инсистирају да се ГМО производи не обележавају. Зар би то чинили да је ГМО храна потпуно здрава и сигурна?

Руски научници су доказали да ГМО изазива рак, а у трећој генерацији експериментаних мишева и стерилитет! САЧУВАЈМО НАШЕ ПОТОМСТВО!

ГМО кукуруз

БТ-токсин у ГМО служи као инсектицид и разара желудац инсекта који умиру када их једу. Али и ми имамо желудац!

Животиње су често паметније од људи те никада нећете видети дивље свиње у ГМО кукурузу.
ГМО семе је стерилно! За сваку следећу садњу морате купити ново семе. ГМО семе је патентирано па уместо да садите од прошлогодишњег семена морате сваке године куповати и то само од компаније која га производи.

Постали бисмо РОБОВИ A aкo нисмо послушни, неће нам продати семе и умирали бисмо од глади!
У Индији се због ГМО дужничког ропства, до 2010 године убило преко 200 000 фармера!
Да би успеле, ГМО биљке се морају запрашивати великом количином пестицида који контаминирају земљу и убијају све остале биљке осим ГМО! Нису отпорне на сушу као што их лажно рекламирају. Прошле године је суша уништила многе ГМО усеве у свету.

ГМО УНИШТАВА ЕКО СИСТЕМ ПЛАНЕТЕ!

Уништена би била наша аутохтона семена која извозимо и по којима смо познати у свету и велики број људи би остало без посла. Тако би од извозника здраве хране постали зависници од увоза хране. Велики број домаћинстава која данас живе од пољопривреде би се угасио.
Дугорочне и несагледиве последице по живот и здравље људи и економију земље су далеко горе него од бомбардовања 1999. Да се подсетимо, исте оне земље које су нас бомбардовале 1999 сада нам намећу ГМО.

ГMO JE TИХО И ДУГО БОМБАРДОВАЊЕ!

gmo-mis-1Земље које су ЗАБРАНИЛЕ ГMO: Швајцарска, Бугарска, Maђарска, Норвешка, Шпанија (3 провинције), Ирска, Велика Британија (oстрво Џерси), Боливија, Перу, Парагвај, Бразил, Алжир, Филипини, Јапан, Шри Ланка, Тајланд, Кина, Нови Зеланд, Тасманија, док су Египат, Русија, Француска, Аустрија, Луксембург, Португалија, Грчка, и Немачка забраниле ГМО кукуруз.
Будуће генерације ће нам бити захвалне. Пошаљимо ове информације на најмање пет адреса, штампајмо овај летак и лепимо по продавницама, аутобуским станицама, школама, фабрикама, црквама, пензионерским домовима, еколошким удружењима, партијама, стадионима, ширимо ове информације по селима…

Пошаљимо овај летак новинарима и свим посланицима и министрима.
Посланици су ту због народа и уколико раде на штету свог народа који их је изабрао, треба их опозвати и судити.
Пошаљимо летак и званичним црквеним представницима. Уколико је црква са народом укључиће се у борбу против ГМО.
НАВИЈАЧИ, aкo сте патриоте проширите ову информацију и подржите масовно протесте против ГМО!

НEEЋEE ПРОЋИИ!!!

Влада је најавила измену закона о ГМО почетком 2013-e. Влада служи НАРОДУ и МИ НАРОД не дозвољавамо ГМО!

OВO JE БОРБА ЗА ОПСТАНАК НАС И НАШЕ ДЕЦЕ!

21 Марта, на дан пролећа, симбола живота за који се боримо, удружимо се сви у протесту против ГМО!
Покажимо јасно и гласно Скупштини да не желимо чак ни разматрање промена постојећег закона који забрањује ГМО. Еколошки покрет Новог Сада на челу са Николом Алексићем је већ почео припремне активности. Дајмо им пуну подршку. Ставимо своје разлике на страну и удружимо се у протесту за опстанак нашег народа.

Један штап винове лозе је лако сломити али не и свежањ.

НИКАД РОБОМ!

П.С.
Текст је преузет са Фејсбука…

14 реаговања to “ГMO – Питање опстанка народа! Последњи је час, устанимо против “хране” кoja убија!”

 1. Иван Says:

  Браво Небојша, баш тако, треба обавестити људе о штетности ГМО хране.

 2. dmitras Says:

  Nebojša, sada ću pogledati kakva je verzija teksta za flajere, pa pošto ionako imam brdo materijala za kopiranje, reći ću da mi naprave i to, videću koliko će primeraka biti. Mail-om ću (ponovo) obavestiti ljude čije adrese imam. Kao što sam ti već rekla, bude li organizovanih protesta – dolazim! (Nadam se da ne mogu da nas privedu zbog deljenja flajera!) Medjutim, ljudi su toliko apatični i ophrvani problemima (većina razmišlja o tome hoće li uopšte imati novca za hranu sutra), tako da će retko ko odreagovati… Ali, to nije razlog da ne pokušamo da ih informišemo i pokrenemo. Svaka čast za angažovanje, Nebojša!

 3. dmitras Says:

  Problem: preletela sam tekst, pise datum, ali ne i mesto održavanja protesta: Beograd, Novi Sad, ili svaki veći grad u Srbiji?

  • Небојша Says:

   dmitras,

   Ако се то организује, биће испред Народне Скупштине у Београду, без организованог протеста то неће ићи, зато сам све прецизирао у најновијем тексту и дао акценсат да Двери треба да организују један такав протест, уз помоћ других наравно, то је заједничко, а и коначно ће се искристалисати да лиу су Двери патриоте или не, јер једино протест доноси промене, трибине, чланци, не. Путем тога људи су само више информисанији. На делу, не на сајту, доказује се патриотизам, но све сам то појаснио у том свом најновијем тексту.

   Уради колико можеш, и ако би сви урадили као ти, народ би био информисанији и мотивисанији! Ја сам урадио своје, дао сам конкретне предлоге, ако се тај протест буде организовао о томе ће убрзо бити више детаља, јер нема времена за чекање…!

   Поздрав!

 4. Сале Says:

  Треба избегавати термин ГМО (генетски модификовани организми). Тај термин је чист еуфемизам; он је настао у психолошким спин-лабораторијама америчких компанија које промовишу то зло (Монсанто, Пионир,…).

  Када се каже ‘организми’, прва подсвесна асоцијација је – наука, лабораторије, експерименти,… (углавном, то се мене, обичног човека, не тиче)

  Много је боље говорити – генетски модификована ХРАНА, генетски модификовано СЕМЕ. То већ изазива снажнију реакцију; ту се већ ради о ономе што наша деца и ми, уносимо у себе!

  И то је вид борбе – коришћење правих термина. и избегавање оних које намећу глобалисти. Хоризонтална пропаганда је веома ефикасна. Што чешће и свуда говорите гмХРАНА, гмСЕМЕ!!

 5. dmitras Says:

  Danas smo izlepili prve pamflete koje smo iskopirali. Jedan covek je potrazio primerak koji bi on slao dalje, sto nas je obradovalo, a drugi je zamerio sto nema detalja o protestu (i u pravu je!). Sledeca tura koju cemo lepiti ce, nadam se, sadrzati konkretne informacije o organizaciji. Takodje, planiram da obidjem crkve i animiram predsednistva studentskih parlamenata, ali tek kada se zaista bude znalo vise o protestu. Toliko od nas dvoje za sada, Nebojsa.

  • Небојша Says:

   dmitras,
   Одлично.

   Урадила си колико се може и шта се може, а после када се сазнају детаљи протеста, ко, шта, када… знаћеш шта ћеш даље.

   Поздрав.

 6. mn Says:

  možda je nekom potrebno da bolje razume zašto je GMHrana opasna. Evo
  jednog od objašnjena

 7. Ljiljana Says:

  Držim fige da akcije i protesti uspeju kako bi smo imali zdraviju sredinu i hranu.

 8. Gordon Flashstar Says:

  ..modifikovana ? modifikacija se može shvatiti i kao »poboljšanje«,treba otkriti istinu pravim rečima:

  Genetski Modifikovani Organizmi su
  Genomski Kontaminirana Hrana,
  jer kontaminirana znači ZAGAĐENA pa konačno prevedeno sve na Srbskom:

  Генетички Загаđена Храна

  за
  _____________________________
  Генетичкo Загаđивање Живота
  _____________________________
  ..s obzirom na hemijske preparate može se napisati i

  Биолошко Хемијско Загаđивање Живота

  ..dok ovo pišem slušam „argument“ ministra poljoprivrede u filijali globalne vlade, Vladi „Srbije“,kaže..
  „bolje je imati bilo kakav zakon nega nemati nikakav“
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  PA MI LJUDSKA BIĆA IMAMO *ZAKON PRIRODE*,JEDINOG APSOLUTNO OBAVEZAJUĆEG ZAKONODAVCA,SAMOG TVORCA ŽIVOTA.. NETREBAJU NAM Neronovski, protiv prirodno LOgički a finansija radi nazvani „razvojni“

  MI,KOSMIČKI ATOMI ZEMLJE,PO INTENCIJI APSOLUTNIH ZAKONA PRIRODE STVORENI I ORGANIZOVANI U čak misleći ŽIVOT PREMA HARMONIJI FLORE I FAUNE,
  >UVEK BOLJE PREPOZNAJEMO INTENCIJU PRIRODE EVOLUCIJE ŽIVOTA OD SVAKOG laboratorijskog Nerona !
  >UVEK BOLJE POZNAJEMO NEPOPRAVLJIVOST *ZAKONA PRIRODE* OD SVAKE političko_institucione „alternativne regulative“ Nerona !

  ! GMO JE NEKVALITET !

  LAŽU DA JE POTREBA SRBIJE DA PROFITIRA NA BILO KAKAV BEZOBZIRAN NAČIN.

  ..geneomski zagađenu hranu NEĆETE MOĆI DA PRODAJU U SVIM ONIM DRŽAVAMA U KOJIMA JE NAROD OD SVOJE VLASTI ODBRANIO VEĆ SVOJE PRAVO NA IZBOR REŠENJA PRIRODNOG KVALITETA ŽIVOTA.

 9. dragana markovic Says:

  Nebojsa jedno vreme sam dobijala Vase clanke koji su mi se mnogo svidjali sada ih nesto ne dobijam i neznam sta je,dali je zbog mog comp. ili ste vi prestali da saljete.Ja Vam sada saljem novi email pa mi saljite na njega. Hvala.Pozdrav dragana E-mail= mdragana575@gmail.com

  • Небојша Says:

   dragana markovic,

   Не шаљем ја лично својим мејлом никоме најновије чланке, већ систем Wprdpress система на коме је мој блог, и то иде аутоматски, све је изпрограмирано и иде само од себе, тако да кад изађе неки нови чланак на мом блогу (сајту), тај програм у Ворд Пресу свима који су се својим мејловима претплатили да прате мој блог аутоматски на својој имејл попшти добијају те чланке.

   Да се претплатите да пратите све најновије чланке са овог блога тим новим мејлом, потребно је да у левој усправној траци блога у рубрици: „Пријава за праћење сајта преко е-поште“ у празном простору на дну те рубрике за уписивање E-mail адресе упишите тај Ваш мејл и после тога кликните на команду: „Пријави ме!“ и систем ће запамтити Ваш мејл, па ћете тако аутоматски добијати све најновије чланке са овог блога на Ваш мејл, али то ће Вам дакле слати систем Ворд Преса, не ја лично.

 10. Небојша Says:

  Ево једног изванредног цртаног филма Kirrk Rutter-а са својим сарадницима, о штетности ГМО-а., о компанијама које производе ГМО и зарађују на томе. Не би било лоше да филм неко преведе и титлује на србском језику, јер је изванредно креативно осмишљен, тако да ће га сва деца и одрасли људи у Србији брзо схватити ако се филм преведе…

  ГМО цртани филм

  Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/

  Сад сам накнадно видео да се преко опције на Ју Тјуб плејеру „cc“ види превод на хрватском и може да се активира, тако да има превода, но не би било лоше да се титл „спржи“ унутар видео фајла, јер ће га тако видети више људи, на својим компјутерима, то је за оне који не користе много интернет, јер овако са овим преводом преко опције „cc“ може само да се гледа на интернету, јер када се видео скине, нема превода.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: