Данас, 07.01.2013. у Београду отвара се Центар за Космолошке студије „Никола Тесла“


Данас, 07. јануара 2013. у 13 часова сећањем на највећег српског и светског генија, Николе Тесле, отвара се у Београду Центар за Космолошке студије „Никола Тесла“.

Ово је историјски тренутак за Теслину науку, науку новог миленијума…!

tesla-centar
Сајт Центра:
http://www.teslainstitut.rs/index.html

Аутор: Велимир Абрамовић, професор, др филозофије науке (Математике и Физике)

Преузми текст

НЕКИ ОД РАЗЛОГА ЗАШТО БИ ДЕТАЉНО ТРЕБАЛО ПРОУЧАВАТИ ТЕСЛУ
или
ПРОГРАМ ЦЕНТРА ЗА КОСМОЛОШКЕ СТУДИЈЕ НИКОЛА ТЕСЛА, БЕОГРАД, Булевар Деспота Стефана Лазаревића 37

Др Велимир Абрамовић

Др Велимир Абрамовић

Први корак: Оснивање сталног научног семинара у коме ће се дискутовати и анализирати идеје и експерименти Теслине Етарске Физике. Да би се то урадило на најбољи начин, неопходно је употпунити документацију Центра копијом непроученог и необјављеног Теслиног научног архива из Музеја Николе Тесле у Београду.

Напомена: Архив београдског Теслиног музеја садржи експерименталне податке, теоријске белешке, размишљања и објашњења, као и записе о Теслиним визијама природних закона, које се односе на теорију материје, са конкретним закључцима о експериментима могућим само у потпуно новој Физици. Није познато да је ова документација од врхунске научне вредности икада проучена (око 60.000 научно-истраживачких докумената насталих у току 38 година, у периоду 1905 – 1943).

 • а) Према научно не верификованим Теслиним истраживањима, електромагнетска индукција као и пропагација лонгитудиналних електромагнетских таласа (за које Тесла користи термин Нехерцијански) је тренутна, бесконачном брзином. Другим речима, брзина преноса Теслиних Нехерцијанских таласа кроз природне медијуме, за одговарајуће таласне дужине, пропорционална је дистанцама. Ово се односи и на светлост, али само на унутра, у границама њених појединих таласних дужина. Радећи са ниским ЕМТ фреквенцијама у Колорадо Спрингсу, Тесла је технички открио да се на првој таласној дужини од емитера, ЕМ таласи индукцијом преносе тренутно (ово напросто значи да, ако желимо тренутни пренос ЕМТ, у Т=0, на раздаљину од, на пример, 20 км, треба емитовати управо ту таласну дужину. Нехерцијански таласи у суштини су индуктивни стојећи таласи. Ово откриће Тесла је пријавио у више америчких патената, 1901 – 1905.
 • б) Патенти за радијантну енергију (несхваћени и до сада неостварени, остварио их је и проверио само Тесла, мада има више веродостојних сведока тих огледа);
 • ц) Коришћење земљиног електрицитета који је неисцрпан (Земља је ротирајући магнет и ради као гигантски сферни кондензатор. Ако би се произвели пријемници и конвертори овог природног електрицитета, сваки човек на нашој планети био би енергетски независан, односно имао антену за слободну енергију);
 • д) Заустављање радиоактивног распада Радијума, као и уранових изотопа каскадним системом Теслиних завојница, (не Ван дер Графовим генератором, чији потенцијал, иако довољно велики, није фреквентно резонантан), које организоване посебном математиком дају подесне фреквенције реда терахерца; делимичном деструктивном интерференцијом језгра Тесла је атоме Урана трансформисао у стабилне елементе, а потпуном деструктивном интерференцијом поништавао је атоме, трансформишући их у вакуумски континуум /“обичавао сам да цепам атоме уопште не ослобађајући енергију”- Тесла/; техником конструктивне интерференције одузимао је или додавао честице урановим језгрима и на тај начин их претварао у атомска језгра стабилних елемената; по свему судећи имао је тачну визуелну представу грађе атома и, математички једноставно, третирао их је као вртлоге Луминоферозног етра, што је експериментално давало запањујуће ефекте.
 • е) Теоријски основи и извори Теслине математике; зна се да Тесла није користио тада већ уобичајени диференцијални рачун и да је Максвелову електромагнетику назвао “поезијом” неприменљивом на праву природу светлости и електрицитета. Од пресудне важности је испитати које је онтолошко значење Теслине једноставне математике, односно, шта је тачна и једнозначна физичка интерпретација математичких објеката и операција које је Тесла користио у својим још увек несхваћеним експериментима?
 • ф) Теслин експериментални физички релативизам заснован на Бошковићевој филозофији природе и његовој пунктуалној теорији материје; књига коју, на познатој фотографији, Тесла држи у рукама седећи испред увеличавајућег предајника је управо Теорија природне филозофије Руђера Бошковића, а у којој се налази одељак О релативности простора и времена, где Бошковић геометријском методом пропорционалног упоређивања (пропорција је математички облик физичког синхроницитета, прим. В.А.) изводи на клатну као идеалном математичко-физичком моделу – све физичке последице за случај када t није једнако t прим, односно случајеве негалилејевскогог релативизма, чиме релативизам дискутује далеко шире и дубље од Ајнштајна. Бошковићеву теорију материје је, први од физичара, усвојио Мајкл Фарадеј и радио на основу ње. На другој фортографији, исто тако веома познатој, седећи између секундара и примара у Колорадо Спрингсу, Тесла држи у рукама још једну књигу – Фарадејев научно-лабораторијски дневник.
 • г) Патенти Теслиних медицинских апарата; Теслина медицинска истраживања често се бркају са Дарсонваловим, као и Рајфовом методом. Од обе ове методе (Дарсонвал користи ултравиолетно зрачење, а Рајф је разним погодним фреквенцијама ЕМТ неутрализовао бактерије и вирусе), Тесла је врло далеко. Он је веровао у најдубљу математичко-физичку хармонију микро и макро света и резонантну интеракцију која је успоставља, или је нарушава. Дакле, његови медицински апарати нису обични високофреквентни осцилатори, него су подешени на фреквенције виших хармоника планете Земље, Месеца, Сунчевог система, Галаксије, односно на фреквенције нижих хармоника структурних елемената људског тела и његових појединих органа, а то су, наравно, атоми и молекули. Укратко, филозофија Теслине медицинске терапије није деструктивна по микроорганизме, већ је у питању реституција нормалног стања, то јест поновно успостављање временске и просторне вибраторне равнотеже, којом се одржава саморганизован систем.
 • и) Луминоферозни Етар; Тесла је сматрао да су Електромагнетски спектар и простор нераздвојиви и да оно што ми сматрамо простором није празно, већ да су то стојећи електромагнетски таласи.
 • ј) Динамичка теорија етра и гравитације; по овој хипотези сваки елемент Мендељејевог система има специфичну гравитациону константу, али се све оне могу уопштити као убрзање квадрата броја Пи.
 • х) Теслина космолошка мисао; сматрао је да је сва васиона жива и обдарена свешћу, да је кретање очигледно, али не и реално и да је основна математика (Пи, златна пропорција,1,0, угао, тачка, радиус… сфера, сабирање, множење…) онај довољан, прави, прави али још неодгонетнути природно-математички језик који производи целокупну стварност.
 • Други корак: по добијању материјала из архива, запослило би се један број истраживача да би проучили поједине научне области и припремили их за опште проучавање.

Трећи корак: Прерастање сталног научног Семинара Центра у Космолошки институт Тесла.

Фото албум са отварања центра

51 реаговања to “Данас, 07.01.2013. у Београду отвара се Центар за Космолошке студије „Никола Тесла“”

 1. Petar Says:

  Opšte je poznato da je premalo znanja – loše stanje za onoga ko sa njime raspolaže. A još je lošije ako je sa velikom količinom – zatrpan. Optimalno je ono što je najpotrebnije a najsnažnije, efektno.
  Na današnji dan sećanje i pomen na internacionalnog čarobnjaka i mislioca ne treba zamračivati sa teorijama koje ni njemu samom nisu baš bile pristupačne. Pa je i same svoje pronalaske na kraju obložio i impregnirao imaginacijama i negacijama. Svoje radove je definisao kao prevaziđene. Nama nije potrebno da svojatanjem izazivamo centre moći. Reakcija sujete i zle volje nama više nije potrebna. I njemu je bio neophodan i potreban tim da napiše i pročita te stranice o kojima pričate. Ukoliko je potrebno objasniti nešto, nove generacije će to učiniti kada budu sazrele za tako što.
  On je voleo život, ljude i slobodu. Bio je KOSMOPOLITA. Voleo je svoje golubove a najviše svoju snežnu, belu golubicu…

 2. Buljana Says:

  NIJE MI ZAO STO SU UKRALI IDEJU, VEC STO NEMAJU SVOJU !
  http://on.fb.me/Xe2tnT
  http://bit.ly/Xe2Crf

  • Небојша Says:

   Buljana,

   Абрамовић и остали из екипе, уопште нису имали идеју торња, то је Дулетова идеја, они ту идеју нису ни имали, већ идеју института где би се истраживали Теслини списи из Теслиног Музеја, кад се прво обелодане, па онда да то млади и остали Теслијанци проучавају. То је њихова идеја, не торањ.
   Докле бре то непрестално тражење сукоба и свађа, тамо где томе места нема?

   Зар на данашњи дан?
   Докле?
   Па лепо све пише у тексту, јер си писмена Буљана?
   Буљи мало више у текст, па ћеш да видиш.

 3. Vladimir Says:

  NEKA TRAJE I TRAJE, I NIKAD SE NE GASI!
  SREĆNO!

 4. ivant Says:

  Све најбоље вам желим Професоре!

 5. BIljana Says:

  VRLO RUZNO, NEBOJSA !

  • Небојша Says:

   BIljana,

   Да, Врло је ружно да лажете да је Абрамовичћ украо Дулетову идеју Теслиног торња, јер његова идеја је нешто сасвим друго, али ви ипак лажете!

 6. Dragan Says:

  Poštovani, sve čestitke i pohvale na Vašem trudu sa željom da istrajete. Nikako mi nije jasno zašto se naša Akademija nauke(SANU) oglasi sa svojim stavom po pitanju života,rada i rezultata Nikole Tesle, a posebno zašto Srbija sa svojim Predsednikom, Skupštinom, Vladom i Ministarstvima porade na donošenju Zakona na ovu temu i da stvore ambijent za realizaciju Vaših-naših ideja i htenja. Uz želju, svima, dobrog zdravlja i dobre sreće primite srdačne pozdrave.
  S’poštovanjem!

 7. BIljana Says:

  Ja se necu nasmejati na rucno, i ne lazem, poslacu na vas mejl sliku kojom cestitaju 2013. godinu i obavestavaju prijatelje.

  • Небојша Says:

   BIljana,

   Ја вам кажем лепо, а и пише лепо у тексту око циљевља Центра, Абрамовуић са својом екипом оснивача Теслиног Космолошког Центра нема идеју изградње торња, то су измишљотине, већ онога што сам већ реко. Уосталом, Абрамовић са екипом оснивача није отворио Теслин торањ, већ центар, ништа није изграђено у виду Теслиног торња, нема торња људи, центар је у једној просторији. Сваке даље конентаре на ове лажи нећу ни да објављујем, као и примитивне нападе на овај Теслин Центар. Тесла је ипак Тесла, мора се мислити на његов ниво, чистоту, суштину.

  • BIljana Says:

   (коментар је претхосно објављен 07.01.2013. у 13:47)

   dajte mi Vas mejl, da Vam prosledim, a obecajte da cete javno da pokazete ?

 8. Boris Says:

  Hajd’ nek’ je sa srecom!

 9. skulja Says:

  Dragi Prof.Veljo danas sam bio na otvaranju INSTITUTA . ZAISTA SE NADAM DA CE FOTOGRAFIJE OTVARANJA UCI U ISTORIJU KAO NOVI POCETAK COVECANSTVA. P.S. Sajta jos nema na internetu http://www.teslainstitut.rs Pozdrav Veljo

 10. Gordon Flashstar Says:

  Narode Srbije i sveta,

  od srca Ti čestitam ovaj poduhvat Profesora Velimira Abramovića,

  Profesore Abramoviću,

  od srca Vam čestitam ovaj veliki uspeh Vašeg životnog dela,
  fantastično..
  *Kosmološki institut je za Srbiju mali korak a veliki za nauku sveta od kada postoji civilizacija.*
  Ovaj istorijski važan trenutak je prvi korak povratka Nikole Tesle,Vaskrs Njegove pameti, Njegovog Duha,da Njegova dela po Njegovoj zamisli dovedu život na najbolji put ka skladu sa Prirodom u beskonačnosti.
  Mi Teslijanci savremeni svedoci smo ostvarenja Teslinog ondašnjeg predviđanja,šta će se desiti sa našim životom na našoj planeti.Tesla je ZNAO da će marginalizacija Njegovog gotovo savršenog spoznanja LO-ghoust-a vrhunskih tajni prirode u nauci,onoliko koliko je to sama priroda dopustila jednom ljudskom umu=čulu logike,sa vrhunski istreniranom kreativnom apstrakcijom,Njegovom Umu ..i alogička aberacija teorije fizičara ispod toga nivoa interpretacije logike prirodne istine, usmeriti kretanje kvazirazvoja teorije fizike u ne vrhunskom mogućem pravcu sa opasnim tehnologijama proizišlim iz toga, koje će dovesti civilizacijski opstanak na tehnološku putanju ka propasti čovečanstva.
  Na Hamletovsko pitanje čovečanstvu,BITI ILI NEBITI,ponuđen je po Teslinoj želji odgovor,
  Kosmološki institut=biti !
  *********************
  Institut se rodi,va istinu se rodi,za srećan rođendan Hristu,da nam se nikad nedesi zlo raspeća,a da nemožemo da pomognemo i oslobodimo čoveka muka.

 11. Nataša Says:

  Gospodine Abramoviću, molila bih Vas da mi odgovorite na pitanje. Zašto se volja i trud onih koji žele da rade na Teslinim, hajde da kažem, nacrtima i projektima ovoliko omalovažava i u naučnim krugovima pa čak i kod građanstva kojima ova oblast nije baš poznata? Pratila sam neke blogove i vesti u medijima oko skupa koji se održao na Rtnju u decembru, pa otud moje pitanje. A kako sam videla na spisku predavača su bila neka uvažena imena, pa mi nije baš najjasnija situacija. Podržavam svaki istraživački rad vođena Teslinom mišlju „Čovek je rođen da radi, trpi i da se bori. Ko tako ne čini, mora propasti!“
  Svako dobro

  • Небојша Says:

   Ево и јучерашњих вести са РТС-а о отварању Центра за Космолошке студије „Никола Тесла“. На страници РТС-а можете погледати и краћи видео прилог.

   Теслин центар за космолошке студије
   http://bit.ly/RE7TJp

   „Седамдесет година после смрти једног од највећих научника Николе Тесле, Београд добио Центар за космолошке студије, који носи његово име. Центар ће се бавити Теслиним проналасцима, а планира се изградња његовог торња за пренос енергије, кажу оснивачи.

   На 70. годишњицу смрти једног од највећих научника Николе Тесле, Београд је добио Центар за космолошке студије, који носи његово име. Оснивачи Института најављују да ће се бавити Теслиним изумима, приближити га младима, али и остварити његову највећу жељу – изградити торањ за пренос енергије.

   На Божић, 1943. године је отишао, а иза себе оставио неиспуњену жељу – бесплатну енергију за цело човечанство. План центра за Космолошке студије је да тај сан остваре. Теслин центар убудуће виде на Ушћу, а поред музеја, налазио би се торањ за пренос енергије. До тада, Центар ће проучавати заоставштину великог научника, а пре свега тражити истину.

   „Ми сви говоримо да знамо Теслу, а у ствари ми о њему ништа не знамо, зато што је Тесла и у своје време, а посебно данас, он је био и остао, велика загонетка и тајна, готово мистерија“, каже оснивач Центра за космолошке студије Милка Кресоја.

   Другу, до сада неиспричану страну лика Николе Тесле, покушава да дочара ћерка Радоја Јанковића, конзула Краљевине Југославије, дугогодишњег пријатеља Николе Тесле.

   Према њеним речима, дошло је до неспоразума између Тесле и Пупина, тако да 50 година нису разговарали, били су у свађи.

   „Међутим, Тесли то није сметало да се интересује за Пупиново здравље. Ту је посредовао мој отац који је желео да их помири“, истиче Јанковићева.

   После седам деценија од када нас је напустио, људи траже одговоре ко је био Тесла. Један од њих каже да није био чудо и гласник других светова. Тесла је један од нас, човек који нас поново и поново доводи до вечног питања – ко смо, одакле смо, зашто смо ту и које су наше могућности“.

   Као што сте видели у видео прилогу, за моменат могла се видети фотографија како се замишља изглед будућег Теслиног Центра где би поред центра био саграђан и Теслин торањ за пренос енергије, попут оног Теслиног Вандерклиф торња, то је ова доња фотографија:

   toranj

   Та фотографија је циркулисала мејловима приликом честитања око отварања Теслиног центра за космолошке студије. Наравно, то је фотомонтажа ради визије будућности. Међутим, фотографију је видео неко из Дулетове екипе за изградљу Теслиног торња, по његовој оригиналној идеји, и брзоплето је умислио да су Теслијанци на челу са професором Абрамовићем, поред отварања и пуштања у рад Теслиног центра за космолошке студије, направили и Теслин торањ по оригиналној Дулетовој идеји и да су тиме заправо „украли“ Дулетову оригиналну идеју, што их је погодило.

   Доста увредљивих коментара је дошло са њихове стране, но наравно то нисам пустио, а и дотична Биљана која већ има коментар то је изричито тврдила, као што се и види у њеном горњем коментару. Ја сам тврдио, као што се види, да нема торња, да није изграђен торањ, но она је била упорна и славодобитнички ми је нудила да јој дозволим да у коментару поставим слику торња, да се уверим како је торањ ипак изграђен, и да је присутна крађа.

   Ево, сад видимо ту фотографију…

   Просто је невероватно, како она и остали из Дулетовог тима, пре него што су емотивно осули паљбу да је Дуле покраден од стране Абрамовића и осталих Теслијанаца, нису зауставили бујицу емоција па да трезвено и ЛОГИЧКИ размисле, да схвате да је фотографија фотомонтажа, само на основу логике, не гледањм у слику, јер да је заиста Теслин торањ изграђен, електронски медији би одавно били препуини тих вести, разне телевизије, интернет… пратила би се изградња торња до његовог самог завршетка, и те вести би се до сада чуле и виделе милион пута, али знамо да није било ни једне такве вести, ТВ емисије, видео прилога.

   И ти напади долазе баш на Православни Божић када се и отворио центар, па макар да су сачекали да прође тај празнични дан, па после нек нападају и вређају 8 јануара, али не, бес је био јачи од духа.

   Сетио сам се нечега, и све ме ово наводи да саопштим следеће, једну велику поруку, за све нас…

   Срж врхунске духовности, Богодуховности коју је и Тесла поседовао, је не немање емоција, не њихова блокада, кочење, већ њихова контрола, заправо, АЛХЕМИЈСКА ТРАНСФОРМАЦИЈА РУДЕ У ДИЈАМАНТ.

   Поводом тога сетио сам се једног детаља читајући једну Гурџијеву књигу пре 20-ак година, када је Гурџијев описивао детаљ који му се највише урезао око сећања на оца, о његовом утицају на њега, што му је и била велика духовна поука и једна од вежби за накнадну духовну трансформацију, то је лично потврдио. Гурџијев отац је умирао, и последње речи, пре него што умре, желео је да посвети само свом сину, насамо, рекао је ово отприлике, а речи на самрти неког нашег вољеног бића имају посебан значај, урежу нам се у свест:

   Сине, никад немој неку важну одлуку у животу да донесеш одмах, ма колико те то енергетски обузело да учиниш, потребно је само да све зауставиш, све на 48 сати, и тек тад донеси одлуке о томе што те је било обузело…

   Сећајући се на ово, Гурџијев је причао колико му је очев савет помогао и био кључ за рад на себи, на свом духу, јер обично, кад год би био у таквим грозничавим моментима, после 48 сати, донео би потпуно другачију одлуку него што је мислио кад је био обузет нечим, неком битном одлуком, али ту методу је на енергетском плану користио и за рад на себи, на духовној енергетској трансформацији.

   Читајући ово, тада… ја сам решио да ту методу користим за духовни рад на себи, посебно за негативне емоције, енергије беса, љутње, мржње, а кључ је у томе када те обузме бес, мржња, љутња… прекини талј ланац одмах, не избацуј енергију беса, већ оди у собу, буди сам, седни на столицу, склопи очи, опусти се, сваки мишић целог тела… пусти бес да се сам „одмота“ и кружи у теби, ти га без уплитања само СВЕСНО осећај, СВЕДОЧИ му СВЕСНО, само прати то и СВЕСНО сведочи свему. И, за једно сат, сат ипо, у зависности од интензитета енергије беса, што је за сваког карактеристично и специфично, та иста енергија беса трансформисаће се у вама, сама од себе, миц по миц, у савршен мир! Без вас ће се та трансформација десити вашој енергији беса, само од себе, ви само треба да свему сведочите свесно, без уплитања ума, само само-сведочите свесно енергији беса у вама, само-опажајте га.

   Тако руду (бес) само-трансформишете у дијамант (блажени мир) и све тече само од себе, ви само сведочите томе, свом енергетском препорађању, и тако сведочећи… пратите своју енергетску и духовну трансформацију.

   Дакле, енергија беса се није изгубила, нестала, не. Та иста енергија, ако јој допустимо да се сама одмота у нама, а ми је без уплитања само-сведочимо-осећамо-опажамо, само сведочимо догађају, десиће се алхемија, чудо трансформације!

   Причам ово јер сам то практиковао, то је велики кључ за духовну трансформацију, тачно ћете осећати током процеса, у ком делу тела ће вам шетати и кружити тај бес (љутња, мржња…), а ви сте потпуно мирни (его-ум), тело је мирно, само дозвољавате енергији беса да се сама крећи у вама, у вашем телу, и десиће се чудо алхемијске трансформације.

   Ако такве вежбе практикујете 2-3 године можете се путпуно, или у значајној мери, развезати од несвесних, импулсивних и моменталних неконтролисану реакција беса на вашу „слабу тачку“ у контактима са блиским особама када се то догађа. Помоћи ћете тако и себи и другима, да ни себи ни другима можда трајно не загорчате живот.

   Цео овај догађај око фотографије, наводно „изграђеног Теслиног торња“, испровоцирао ме је да опишем ово, да дам своју поруку људима који иду духовним путем. Наравно, не пишем ово само да би ови то из Дулетове екипе радили, нити се љутим на њих, не. У њиховом случају, било је довољно само да сачекају 24 часа или 48 часа, па тек онда да донесе увид да ли је фотографија стварна или фотомонтажа. Уверен сам да су ово испоштовали, да би се сваком понаособ десило нешто карактеристично што би им помогло да увиде да је фотографија фотомонтажа, и избегли би тако да неаргументопванна блате Теслијанце да су украли Дулетову идеју.

   Они су то сигурно већ и увидели, пре овог мог коментара, али тек после несвесне брзоплете емотивне-реакције. Међутим, тако могу повредити своје ближње, па се после кајати горко, не ради се овде о мени или Теслијанцима…

   Нека ово буде моја порука свима, верујте ми да делује, на нивоу одлука, за оне који не желе да практикује овакве вежбе на емоције, али такође и на нивоу одлука делује, а порука је следећа:

   „Никада у животу не доносите неке битне и крупне одлуке ако сте у неком грозничавом емотивном стању, ма колико „мислили“ да је то исправно и ма у каквој тешкој ситуацији били, ма колико мислили да је одлука „хитна“, „недложна“, јер можете да донесете одлуку која ће тешко да вас кошта, неког животног промашаја који је непоправљив, а да сте само сачекали 48 сати, све би било другачије…“

   Дакле, без обзира у каквом сте грозничавом стању, не доносите одлуку за коју сте „100 посто убеђени“ да је исправна, не! Сачекајте да прође 48 сати, будите стрпљиви, радите свакодневне ствари, извршавајте ваше свакодневне обавезе, кућа, посо… сачекајте да се бура претвори у мирно море, и тек после 48 сати донестите ту важну одлуку, то ће бити исправно.

   Наравно, то не значи да одлука неће бити иста као кад сте је донели у грозничавом стању, не, понекад је иста, али прожета дубљом спознајом, сигурношћу у њу. Међутим, у више случајева одлука је другачија, ви ћете сами схватити да је ваша првобитна одлука у афекту била неисправна, схватићете да сте се извукли неког великог негативитета у свом животу, неког великог промашаја.

   Само сачекајте 48 сати, и после донесите значајну одлуку… и крените у њен и свој живот.

 12. BIljana Says:

  Nebojsa, odgovoricu na Vasu prozivku, samo iz razloga sto ste pomenuli moje ime. Verovatno da posle Vaseg komentara na moju gresku u kucanju svog imena : јер си писмена Буљана? Буљи мало више у текст, па ћеш да видиш, nije trebalo ni da citam ni da komentarisem Vasu stranicu.
  Svako ko poznaje ideju Teslin toranj u Srbiji-Dusan Sinadinovic, prepoznace paralelu. To je bila poenta mog komentara, a vreme ce pokazati. Ako je bilo drugih, uvredljivih reci, Vi ih objavite. Ne izvlacite nikakav kontekst, ne izvrcite reci i ne vredjajte. Vi ste jasnu ste poruku poslali svojim gornjim tekstom, ja Vas ne pozdravljam i iskljucujem se od daljeg citanja i ove i drugih tema koje Vi usmeravate.

  • Небојша Says:

   BIljana,

   Сад Вам остаје да се вадите на моју оштру опаску поводом вашег погрешног имена којег сте погрешно Ви написали, само да би избегли извињење за неаргументовани напад и увреду, према оснивачима Теслиног центра за Космолошке студије, не према мени, и то на Божић, рекли сте ово:

   „NIJE MI ZAO STO SU UKRALI IDEJU, VEC STO NEMAJU SVOJU !“

   Е… те емоције, емоције…

   Затим сте са линковима индиректно нагласили да је украдена Дулетова идеја изградње торња, што је нонсенс видимо, то сам вам поновио у наредном коментару, но ви ни тада нисте преиспитали свој погрешан закључак, што се види по Вашем наредном коментару.

   Ово је Ваш груб и неаргументован напад на осниваче Теслиног центра. У њему су 2 нетачности, да не кажем лажи, идеја Дулету није украдена, а по својој идеји наши Теслинанци су отворили Теслин Центар, не по туђој.

   Да сте коректна особа извинули би сте се не мени, јер сам Вас свесно оштро напао и на мене имате право да се љутите, већ оснивачима центра. Сад измишљате и додајете неки тобожњи контекст, а јасно сте затражили у коментару, којег још нисам објавио, али нисам га избрисао, да вам дам мој мејл да ми проследите фотографију тобожњег Теслиног торња који је изграђен по Дулетовој идеји, али уз обећање да јавно објавим фотографију, јер сте претпостављали да то вероватно нећу да урадим.

   Тај Ваш коменрат нисам објавио, али сам га сачувао. Објавиће га ради комплетног увида у ситуацију, само ћу му променити време, да изађе после овог мог коментара, да би се обратила пажња на њега, јер је објављен 07.01.2013. у 13:47. тако да ће људима бити потпуно јасно, да сте ви и поред тога што сам Вам реко да нема торња, ви и даље тврдите да га има, и тиме имплицирате поново крађу идеје. Е, сад Ви можете рећи ако желите да то није Ваш коментар, да сам га измислио, али Ви и ја знамо истину.

   Моја оштра опаска је била свесно изречена, свесно сам вас на тај начин упутио на текст, у коме се јасано види да није изграђен и торањ, јер да је изграђен било би написано у самом тексту, са описом зашта ће да служи, и милион пута би до сада људи имали о томе информацију, јер медији би свакодневно то објављивали.

   Ово Вам је поука за следеће пут кад решите под набојом емоција да нападате људе, и тиме их евентуално неаргументовано блатите и вређате, додуше у нашем примеру то је било ненамерно, јер направили сте кикс, то је било несвесно, али увреде су увреде, а и по завршетку Вашег садашњег коментара види се да спремате неки супротстављајући фронт, утврђујете ровове, са јасаном алузијом шта ће нам време поксазати, нећу сад то да изрекном, али илутзија је јасна.

   Да, време ће показати шта ће се све дешавати, трагови остају, попут овог Вашег доњег коментара који је написан 07.01.2013. у 13: 47 а сада ће изаћи за који минут после мог коментара, да би то јавност видела.

 13. Iva Says:

  Odlicna ideja za Kosmoloski institut Tesla. Verujem u najpoznatijeg Teslologa gospodina Abramovica i njegove saradnike. Sto se Nebojse tice razumem i njegovo izlaganje ovakvim niskim napadom radi reklamiranja. Umorim se i bezvezno potrosim vreme citajuci njegove duuuge tekstove misleci da se radi o temi koju je postavio. Ovakav vid ponasanja je neprimeren. Gospodine Nebojsa, osvrnite se na svoj rad i uradite nesto konkretno kao gospodin Abramovic. Ne trosite vreme prodavajuci maglu, ne sramotite Dr. Abramovica.

 14. Gordon Flashstar Says:

  Teslin toranj
  Nenad Djurdjevic > Teslin
  toranj
  МАТИЈА БЕЋКОВИЋ: ПРАХ
  ПРЕДАТИ ЗЕМЉИ

  _____________________________
  Gordon Flashstar
  *TESLIN MUZEJ JE ZEMALJSKI
  HRAM NJEGOVOJ NEBESNOJ
  SVETLOSTI ,NAŠE KOSMIČKE
  BUDUĆNOSTI CIVILIZACIJE
  BESKONAČNOSTI ŽIVOTA.*
  BUDA-LAMA*
  *********************
  *PREdSUDOM PRAVDE*
  ***Nikoli Tesli od Smiljana***
  SKLADOM,pre svega i svih,
  *Kosmičikih Zakona*
  *NJ*B*V*K*E*LO*A*,
  od svojeg Zemaljkog pepela,A
  *KOSMIČKIH ATOMA*
  ,DOPUŠTAJU da NJIHOVA I
  NJegova stvorena
  Civilizacija Čovečanstva III
  milenijuma,
  *m o ž e*
  transformisati atome ugljenika
  koji su organski bili integrisani i
  učestvovali u*Stvaralaštvu
  Njega i Njihovog Duha*,za sva
  vremena u DIJAMANT *
  ..koga imaju da sačuvaju od
  nestanka u Zemljinom blatu
  propasti sveta divljine,uz večnu
  zahvalnost generacija
  budućnosti SLEDBENIKA
  LEPOTE ISTINE NJEGOVE
  SVETLOSTI*
  *********************
  *SUD_BIN_A RNOG*
  *KOSMOSA*

  Пре 25
  мин. · Измењено · Свиђа ми
  се · 1 · Измени

  Gordon Flashstar
  ..a u blatu ispred Hrama
  Svetosavlju,posadite semenku
  Sekvoje da nas, kad
  izraste,podseća na veličinu
  značajnog života za spas šuma
  od nas.
  Пре 9 мин. · Sвиђа ми
  се · 1 · Измени

  • Небојша Says:

   Iva,

   Немојте ви да будете дрвени адвокат професору Абрамовићу и да говорите у његово име да га ја срамотим, јер ја сам доста дао на блогу око Теслине идеје, ако он има нешто да ми каже, рећи ће ми то лично, не ви.

   Мало од тога ви схватате, сад испада да ја ниско нападам некога, односно Биљану, међутим према њој нисам упутио ни једну увредљиву реч, јер реч „буљити“ није увредљива, а погрешно име што је ставила првобитно „Buljana“, сама је ставила, не ја, тако да сам морао технички тако да јој се обратим, јер је „Biljana“ до тада била непостојећа особа у коментарима, иако ми је било јасно да је погрешила у писању, али стоји и чињеница да сам свестан дугогодишњим блоговањем, да људи свакакве шифроване надимке и имена ставаљу за себе када коментаришу по блоговима и сајтовима, па сам се и Биљани обратио са „Буљана“, како је сама написала.

   И уместо да се сетите да кажете да Биљана треба да се извини професору Абрамовићу кога ви кажете да цените, а кога она ниско и неправедно напада и вређа да је крадљивац идеје:

   “NIJE MI ZAO STO SU UKRALI IDEJU, VEC STO NEMAJU SVOJU !“

   … укључујући самим тим нападе и вређање и остала 3 оснивача Теслиног Цента (Мила Кресоја, Спасоје Влајић, Горан Марјановић) јер и даље у ваздуху виси ова њена неправедна, лажна увреда и оптужба! Биљана им се није извинила преко коментара, сад знамо да нема торња, па макар да је то куртоазно урадила.

   Али, тог извињења нема, што нешто говори о Биљани.

   И сад по вама испада да сам ја овде неки главни кривац, а Биљана и остали који су ове фуриозне увредљиве нападе покренули, просто су „невинашца, „неискусна дечица“. Но, добро, папир све трпи. Те увредљиве коментаре од осталих бруталних нападача нисам објавио, већ обрисао, јер сам мишљења да то Тесла не заслужује да се тако нешто објави, иначе да је био у питању неки други текст који се не бави Теслом, објавио би и теже увредљиве коментаре од Биљаниног, па нек се види свачији траг.

   Овај Биљанин напад морао сам да објавим, мада верујем да неки вероватно мисле да ни то нисам требао да објавим и да тиме дозволим да се ово отварање Теслиног Цента, и сам текст, спусти на тако приземан ниво неаргументованих и лажних напада, тврдњи. Но, схватио сам да морам то да урадим, да је то изнуђено, барем што се тиче Биљаниног коментара, јер да га нисам објавио, и она и остали који су послали још горе и увредљивије коментаре од њеног, добили би повод да мисле да сад ја ту нешто кријем, не објављујући коментар о наводној крађи Дулетове идеје, јер Теслин торањ тобоже постоји, израдио га је Абрамовић. Они би и даље мислили да тобоже постоји Тесалин торањ, они би необјављивањем барем једног коментара тиме мислили да то намерно кријем, да сам и ја укључен у ту „крађу“ идеје и можда би после послали још жешће коментаре, а пре свега постојала је могућност да се лично мејловима, телефонима, увредљиво обрате самом Велимиру или било ком од оснивача Тесалиног центра, па да их тако лично неаргументовано нападају и вређају.

   Та могућност је постојала, јер ја не знам ко ће шта да уради под упливом набујалих негативних емоција, али та могућност је постојала, тако да сам решио да објавим само Биљанин коментар и да тако сав удар и нападе прихватим на себе и свој блог, да спречим неку евентуалност директног вређања Тесалијанаца који су основали Тесалин Центар, а не да се рекламирам како ви тврдите „ниским нападима“, јер то никако није мој стил рекламирања, они који ме знају, знају да се ја рекламирам својим текстовима на блогу.

   Интересантно је да ви iva не видите Биљанин ниски и приземан напад и неправедно вређање према свим оснивачима Теслиног Центра, не само према професору Велимиру кога помињете, није само он у питању, јер их третира као крадљивце идеје.

   Из свега овога види се да вам суштинско сагледавања ове непријатне сутуације не иде баш од руке, а те своје дуге коментаре пишем да изразим себе. Кога замарају дуги коментари не морају ни да их читају. Мој блог постоји скоро 6 година и он је довољна реклама сам за себе и за оно што је на њему, зато га они који нађу нешто вредно на њему и посећују, а и имају стрпљења да читају моје „дуууге“ коментаре, јер понекад у њима кажем више него у самом „дуууугааачком“ тексту.

   И на крају, да објасним све до краја…
   Ја заправо до овог Биљаниног коментара:

   „Ja se necu nasmejati na rucno, i ne lazem, poslacu na vas mejl sliku kojom cestitaju 2013. godinu i obavestavaju prijatelje.“

   Нисам ни знао да фотографија тобожњег изграђеног Теслиног торња постоји, јер када ми је Велимир послао мејл-обавештење о датуму отварања центра, није било те фотографије, и зато сам просто био у благом шоку после тих Биљаниних напада, као и још тежих које нисам објавио, просто нисам могао да схватим да људи тако нешто уопште трабуњају, и то на Божић ејјј…. будући да знам да нема никаквог торња, јер као што сам рекао… да је Теслин торањ изграђен, то би се већ увелико знало, медији би месецима уназад брујали о томе, цела Србија би знала за то.

   Али тек када сам угледао фотографију било ми је јасно шта је емотивце збунило, но није ми било јасно да поред набујалих и непријатељских емоција укључе пре свега и Мајку Логику, па би чак и поред добро урађене фотомонтаже на фотографији, схватили да нема торња, нити крађе Дулетове идеје…!

 15. Gordon Flashstar Says:

  Da budem iskren ja verujem u neki uspeh svih akcija da izgradnjom Teslinog tornja Wardenclyffe-a kao i pomenutog eksperimentalnog u Beogradu možete prezentovati već POZNATA TESLINA ZNANJA od kojih će i dalje ostati nepoznati neobjašnjeni principi funkcije nekih Teslinih mašina JER TESLA VIDEVŠI DA SVET ljudi NIJE SAVRŠEN,NIJE HTEO DA VAM IH OBJASNI DO KRAJA ONAKO KAKO JE NJEMU BILO JASNO !
  Žao mi je što moram da kažem ovo ali realno sagledavajući Vaše kapacitete,NEVERUJEM DA IMATE VREME I SRETNE OKOLNOST DA RAZVIJETE INTELEKTUALNE MOĆI NA TOM NIVOU DA SHVATITE KAKO DA MATERIJALIZUJETE ONO ŠTO ON VEĆ JESTE.A KAMO LI JOŠ NEŠTO VIŠE OD TOGA !
  Međutim POTPUNO SAM SIGURAN DA TEK U DUŠANOVOM TESLINOM TORNJU,AKO GA BUDE BILO ,DOĆI ĆEMO DO TEORIJSKO EKSPERIMENTALNIH OTKRIĆA KOJA NI TESLA NIJE MOGAO DA STIGNE DA ZAMISLI.Tesla jeste bio fino podešen aparat genijalnosti da transformiše i prenenese ono što je apsolutno sud-binom određeno njemu kao ostvarenje šanse i ništa izvan Nje za sve nas !
  U ovo sam gospodo Teslijanci siguran 100% !
  MISLIM DA VI UOPŠTE NE PREPOZNAJETE POJAVLJIVANJE VREDNOSTI KOJE SUD_BINA STVARA kao šansu drugome,JER STE PREOKUPIRANI U DAVANJU I OSTVARIVANJU ŠANSE
  S E B I
  ,A TO ĆE DOVESTI DO GUBITKA VREMENA I POTENCIJALA SPOSOBNOSTI DATIH NAŠEM ŽIVOTU KAO I VAMA GOSPODO NEPREPOZNATLJIVIH VREDNOSTI !
  SAMO SE VI PONAŠAJTE SEBIČNO, JA PA JA PA JA I NIKADA KAO MI SVI CEO TIM TESLIJANACA,NEĆETE BITI NAGRAĐENI.
  ..to je kao kad svi želite da postanete golgeteri nedodajući loptu saigračima u boljoj poziciji u većoj šansi za gol..
  ..i ti bre Nebojša dobar si dobar i odličan na svakom polju terena ali veruj mi previše sam oćeš sve da radiš,kao da se učiš onome što netreba od nas Teslijanaca,umoriš se i onda te uhvati grč pa najbolju nameru kad im dodaš šansu da nastave nestignu da te shvate šta si hteo

 16. Gordon Flashstar Says:

  🙂

 17. Petar Says:

  Sve ovo o čemu je priča i govor, je obavijeno velom smišljene tajne. Sama smrt, opremanje i kremiranje su toliko tajnoviti i volšebni da je nepotrebno puno razmišljati o čemu se radi. Interesantno je da se mi evo sami, smatramo jedino dužni da ovekovečimo ime i delo slavnog zemljaka koji je takvog značaja i ima ime internacionalnog maga. Kada su, vidljivo je, svi, čitav svet, imali mnogo više koristi no mi, hoću reći mi koji smo – ostali i zaostali. Jeste, imali smo i mi nešto. Isprobana je u više navrata sva ta skalamerija, tehnološka i tehnokratska tekovina našeg veliko sina, po nama. U neku ruku to je i zahvalnost na neki čudan, novi način.
  Onaj njegov udarac koji je zadobio od automobila, pa šturi izveštaj o samoj smrt. Pa objašnjenje o trombu, koji je navodno otišao u srce a ne u pluća. Pa opremanje pokojnika, koji se gušeći se, jer je verovatno imao emboliju pluća, ili još i nešto drugo, i njegovo oblačenje i polaganje na odar, deluje tako naivno. Nestanak ekspresni i još brže spaljivanje njegovog tela nešto govori. Potrebno je bilo ukloniti svaki trag nekakvom neprevaziđenom velikom idolu čovečanstva, koji je na tom tlu bio veći i od samog osnivača, oca te tako sklepane Velike Nacije. Ko je video da tuđi sinovi budu veći od domaćih. A i da se mi ne dičimo i idemo na ćabu, a kamoli još da se tamo klanjamo senima našeg sina. To bi bilo zaista nepodnošljivo. Da imigranti budu oni koji su veći i bolji od domaćih!? A tek da neko dolazi i to pokazuje i dokazuje. Bilo bi to nepodnošljivo i očajno. Sve je to tako naivno i modernistički smišljeno. Od strane nekih umova. Bilo je potrebno iskoristiti ga, ispratiti ga i isprašiti ga. Srbski sinovi imaju još i znanja i umenja i snage da budu još i veći no što su ikad bili. Imamo nešto što oni nikad neće da imaju. Imamo svoj PONOS!.

 18. BIljana Says:

  Blog je skraćenica od weblog. Weblog je dnevnik koji se često ažurira i koji je namenjen širokim narodnim masama.

  Svi blogovi imaju nekoliko zajedničkih elemenata:
  -Često se ažuriraju (ponekad i više puta dnevno)
  -Neformalni su (svako piše ono što hoće) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  -Grupisani su po datumima sa linkovima ka arhivama starijih postova
  -Trude se da budu informativni
  -Često sadrže linkove ka sajtovima koji su inspirisali kreiranje bloga.

  Osobina bloga je da je namenjen sirokim narodnim masama i da je potpuno NEFORMALAN i DA SVAKO PISE ONO STO HOCE !

  Po definiciji, Biljana je pravilno ispunila nacin koriscenja Nebojsa bloga !

  Po principu SMEJALA SE SERPA,LONCU-VELIKE TI USI , Nebojsa je pokazao izrazitu nekulturu prema Biljani, zbog slovne greske, ( on sam, pravi nebrojeno takvih ) ali i zbog neslaganja sa misljenjem ! Komentar je negde oko ulicnog nivoa. Pokusaj da to objasni, na filozofski nacin, sto je pre skok u prazno, nego skok u visine, smesan je !
  Pri tome je koriscenje velikog broja stranih izraza, pokusaj je da Nebojsa bude veliki, ali efekat je sumnjiv.

  Nebojsa je skrenuo, sa svoje namene, da informise i cuje misljenja, na macevanje !Pri tome, koristi svoju mogucnost da sam pise sta hoce,a uskracuje pravo drugima da daju svoje misljenje. Biljana nije nameravala da se obraca Nebojsi, nije vredno ( bilo je ) ali preterao je sa studijom zvanom -Biljana.

  Biljana je neko ko je iskazao svoje misljenje i ona je pruzila argumente za to. Ko zeli da razmotri, moze, ko ne zeli, moze mu se.

  Nebojsa je kaze, „pustio“ neke komentare, a neke nece. Jel Nebojsa pusta i kisu ?
  Nebojsa hoce da uvede strahovladu na svom blogu ? Zato svako suprotstavljanje ispljuje, a izgleda su zene laksi plen. hahaha Nebojsa neka pise sta hoce, ali neka ne pise vise o Biljani. I neka Nebojsa ne izvodi filozofsku raspravu i rekonstrukciju, receno je ono sta je ko mislio.

  Biljana

  P.S. Poklanjam se Nikoli Tesli, zao mi je sto je mesto ruznih reci u njegovom prisustvu
  P.S.2 Ono kao…Да сте коректна особа извинули би сте се…..pise se : da ste korektni, izvinili biste se …:)

  • Небојша Says:

   BIljana,

   Једно је дефиниција блога, које се не треба слепо држати, будући да су то само оквири за рад, но блогер има слободу да буде лично креатор свога блога, да га сам креира, уређује и води, не да механички робује дефиницији, јер има права на властиту концепцију обрађивања тема и њиховог одабира. Што се мене тиче, ја сам одговоран блогер, трудим се само да дам проверене, истините и аргументоване информације, Вама нисам ускратио коментаре и мишљење, јер ево пустио сам овај ваш коментар, а иначе сами сте изабрали да нећете да пратите овај блог више, ово су ваше речи:

   „iskljucujem se od daljeg citanja i ove i drugih tema koje Vi usmeravate“

   Но то што Ви неђете Више да читате мој блог не даје Вам за право да мене спречите да нешто кажем о Вама поводопм овог случаја, јер тежим да идем ка истини, да се види шта се заиста десило, и ако је ту уплетено и Ваше име, ја ћу га рећи. Истина је да сте ви неаргументовано и лажно оптужили осниваче Теслиног центра да су украли Дулетову идеју и да су изградили торањ. Међутим, видимо да торањ није изграђен, а Ваше тешке увреде и оптужбе према оснивачима и даље стоје, а ви не налазите за сходно и вредно да им се извините.

   Ово је егзактна чињеница, тако да Небојша не пише шта хоће, већ оно ИСТИНИТО, оно ШТО ЈЕСТЕ, а ако нисам у праву нека ми неко то аргументовано докаже, укључујући и Вас Биљана.

   Ви очекујете да се ја вама извиним, а ви се сами не извињавате људима које сте неправедно, непоштено и лажно оптужили за крађу идеје. Знате да нисте у праву, видимо да торња нема, а Ви се не извињавате, баш је „морално“, нема шта. Уреду, то је Ваше право, само немојте онда ви тако „морални“ да попујете Небојши да је уличар и да се празни на јадним женама којима је дозвољено све, да вређају друге, а да се не извину.

   Тачно је, ја понекад увредим некога несмотрено, но и сам сам изложен разним вређањима за ово моје шестогодишње блоговање, затим сам изузетно преморен радом, па се тако деси да понекад неког и сам увредим, као и да правим словне техничке грешке попут Вас, жив сам човек, није лако мукотрпно радити и пратити динамику писања попут мене, где један човек све ради сам. Но, ја се увек извиним некоме кога увредим, схватам вредност извињења, тако да користим прилику да се извиним и Вама Биљана.

   Вас више нећу оптерећивати ничим, Ваше је право и да се не извините људима које сте тешко увредили, но то ипак говори о Вама, о Вашим моралним вредностима. Ви ме сад представљате као да сам Вас физички измасакрирао, да се као празним на женама, а ради се о писаној речи и одговорноћу за њу, и поводом тога ја сем се извинио Вама, а Ви то нисте учинили онима које сте увредили лажним оптужбама. РАДИ СЕ О ИНТЕЛЕКТУ, О ОДГОВОРНОСТИ ЗА ПИСАНУ РЕЧ, А ТУ СМО СВИ РАВНОПРАВНИ, ТУ НЕМА „ЈАЧЕГ“ МУШКАРЦА И „СЛАБЕ“ ЖЕНЕ, постоји само интелект, ту нема физичке силе нити „слабијег“ и „јачег пола“ само чист ум. Али наравно, ви то користите као алиби да оптужујете Небојшу за све, да скренете сву пажњу на мене, да себе лишите извињења за увреде према оснивачима Теслиног центра, јер Ви сте „слабији пол“, „нежна жена“, Ви као такви и не треба претпостављам да се извињавате, може Вам се…

   Добро, нека буде тако, завршимо сад стим…

   Што се тиче коментара, задржавам право да не објављујем коментаре оних који са приземним и дискредитивним тоном желе да причају о оснивачима овог Теслиног Центра за Космолошке студије, као и њиховој идеји водиљи оснивања центра, јер постоје и културнији начини да се изразе нека неслагања, да се развије здрава полемика. Зна се како се то ради, треба имати само шири опсег речи.

   Ја желим да се оствари и Абрамовићева идеја коју је изнео поводом отварања Теслиног Центра, са свим осталим аспектима које извиру из те основне идеје и плановима за будућност, а исто тако и Дулетова идеја о изградњи Теслиног Торња нек се оствари, и ако нађу неки модел за сарадњу, могу и да сарађују.

   Идемо даље…

 19. BIljana Says:

  Idemo dalje 🙂 Mnogo ste zapeli sa izvinjenjem. Ne dugujem ja to, jer ja gospodina Abramovica, postujem. Njegovu licnost, ja ne vredjam i ne zelim da iko pomislja to. To sto sam uvidela slicnost, svako ce jednako da je primeti.
  Vi, kao dobar domacin bloga, dugujete izvinjenje, jer jednako meni, kao i profesoru dugujete gostoprimstvo.
  Idemo dalje …

  • Небојша Says:

   BIljana,

   Нисам ја запео са извињењима, већ то је ствар морала, да се сви извину свима, ви се опет нисте извинули Абрамовићу, избегли сте то околишањем да га поштујете, а извињење се даје директно, баш као и ја Вама, а требате се извинути и осталим оснивачима, говорили сте у множини. Ви напросто нисте коректни.

   Извињење се даје овако Биљана:

   „Господине Абрамовићу и остали оснивачи Теслиног центра, извињавам Вам се за неправедне оптужбе о крађи Дулетове идеје изградње Теслиног торња, радило се о грешци поводом фотографије на којој се видео Теслин торањ, за коју нисам приметила одмах да је фото монтажа. Надам се да ћете ме разумети…“

   Ви то нисте учинили Биљана, ви сте свесно некоректни. Ја сам се директно извинио вама, и имам права да износим чињенице о Вашој некоректности и иронији. Не зна се ко ће шта да примети Биљана, извињење се даје јасно. 🙂

   Но, добро, идемо даље… 🙂

 20. Kombuha Says:

  Biljana i Iva,
  završite više sa pizdarijama! 🙂

  Izigravate „sudije“. 🙂

  Ne jedite što ne treba jesti, jer ste dovoljno kontradiktorne što ste i malo vremena posvetili portalu koji vam se ne sviđa, je’l, kako več indirektno kažete?! 🙂

  Trebale biste se izviniti i Nebojši i Velji. 🙂
  A što se tiče Ivinog „brukanja“, tu se može govoriti samo o njenom. 🙂 Velja ne bi kontakte imao sa Nebojšom da ima riječi o „brukanju“, a za Ivu sigurno znam da bi je samo ljudski ispoštovao odgovorom na neko pitanje o Tesli i sl., dok bi sve ostalo zaobišao. 🙂 Drage moje „bistrice“, razmislite malo ko koga bruka, Vi sebe ili… 🙂

  Srdačno,
  Vaš cinik za moralne patuljke i patuljke u svakom smislu,

  Kombuha 😉

 21. BIljana Says:

  Da je fotomontaza, vidi svako dete, ali da ne raspravljamo vise…….
  Da li i Nebojsa pise diktate ili misli svojom glavom ? ( mislim na gornji tekst, ako me razumete……)

 22. Petar Says:

  Čudna čuda. Pa i to jednom prođe. A mi se naslušasmo i nagledasmo. O čemu ono beše reč? Jel ‘ ko zna? Nek se javi pa da završimo o našem zemljaku i to sa dužnim epitetom i poštovanjem. Kad to niko ne radi ajd’ da mi to uradimo. Bio bi red.

 23. TRN Says:

  MENE JE SRAMOTA ZBOG VAS NEBOJSA. NIKAD OD VAS GOSPODIN A STO JE NAJGORE NIKADA OD VAS STRPLJIV COVEK KOJI UME DA SASLUSA DRUGE. NIJE VAM OVO PRVI ISPAD. JEZIK VAM JE BRZI OD PAMETI A ISKLJUCIVOST JE VASA PREPOZNATLJIVA OSOBINA. DA JE NJEGOS ZIV REKAO BI DA SE IZA VASE SLIKE KRIJE ZENA. UMEO JE ON DA OPLETE PO ZENAMA. VALJDA ZATO STO SU NJEGOVO VREME MUSKARCI BILI MUSKARCI. ODMERENI, MUDRI, CUTLJIVI, STABILNI.

 24. Gangnamstar Says:

  Teslin toranj
  Nenad Djurdjevic > Teslin
  toranj
  МАТИЈА БЕЋКОВИЋ: ПРАХ
  ПРЕДАТИ ЗЕМЉИ
  МИСЛИМ да је и по закону
  обавезно да се земни остаци
  предају земљи, а не да се
  чувају по кућама. Ако се то
  односи на све, зашто се не
  би односило и на Николу
  Теслу.

  Gordon Flashstar
  Ali Tesla nikada nije prestao bežati od crkava i hramova !
  NJEGOV IZRIČIT STAV JE :
  NEĆU DA BUDEM SVEŠTENIK JER NEŽELIM ni DA POSTANEM SVETAC I NEĆU DA IDEM U VOJSKU JER MRZIM RAT ODLIKOVANJA I JAHANJE KONJA !
  ..hoću da ostvarim svoje vizije i doprinesem spasenju OBIČNOG ČOVEKA od teškog života..ZADATAK IZUMITELJA JE SPAŠAVANJE ŽIVOTA..A PO PITANJU VERE,JA VERUJEM U JEDNOG NE RELIGIJSKOG..to reče i uteče nam te nešto pametnije podari svetu od sveta pametniji i od nas Tesla .
  ..tako da je sad kasno da se mi pravimo pametniji kako bi dokazivali SEBE na glup način po Tesli.. :))

 25. Gangnamstar Says:

  Bez Tesle više ljudi celog sveta (60%) danas, nebi ni postojalo..! U tome i jeste suština zašto se Tesli treba klanjati u Muzeju, što TESLA NIJE HTEO DA BUDE NI SVEŠTENIK NI SVETAC JER BI MU SE KLANJALI VERNICI U CRKVI A NE DIVILI RAZUMU U *MUZEJU S V E T S K E B A Š T I N E* KOJIM JE I SEBE I NJIH SPAŠAVAO OD ZATUCANOSTI.
  ..sloboda je svim ljudima na planeti da biraju gde će kome da se klanjaju..taj zakon slobode izbora ne propisuju ljudi taj zakon je *Apsolutno Pravedan Princip PRIRODE*
  Tesla je nešto posebno od ljudi,po nekim posebnim zakonima od ljudskih postao,NEKAKO POSEBNO SVETAO OD SVETLOSTI uprkos zatucanosti sveta okolo sebe u mraku. 🙂

  Tesli je trebalo da ga na opštu radost većina razume a ne da mu se mrtvome klanja u crkvi.
  ..da se većina klanja Tesli u crkvi,to bi bila prevara vernika svih religija sveta i varali bi ste Teslu !

  • Небојша Says:

   TRN,

   Где си бре? 🙂

   Толико се мучиш да ти изађу коментари, најзад си дочекао, мој највернији „обожаваоц“ који облеће мој блог 24 часа на дан, али колико толико морао си да се уздржиш од тежих речи да би ти изашо коментар, то је морам да признам напредак, лечење ти изгледа успева.

   Мали милион коментара сам ти обрисао, и брисаћу их стално, јер су пуни патолошке мржње према мени, што се да наслутити, иако сам се извинио Биљани, твоја мржња према мени је патолошка, зато ме и нападаш. Шта све ти патиш ко зна, мора да си имао несрећно детињство.

   Морам ти признати да си „библијски“ човек, за све вас мрзитеље Исус је лепо реко, и стога твоје право име није „ТРН“, већ „БАЛВАН“, јер Исус рече:

   „Ти видиш ТРН у оку другог, а на видиш БАЛВАН у свом“

   У твом случају „БАЛВАНЕ“ ова изрека би требала да се коригује, јер у твом оку није само један балван, већ цела ДРВАРА.

   Драги посетиоци,

   Објављујем овај коментар, само једном, да видите шта трпим, а овај „TRN“ је највернији посетилац мог блога, са тако ниским и приземним коментарима који не заслужују пажњу, јер су обојени истраумираношћу, изфрустрираношћу, па и мржњом према мени и мом раду на блогу, што се само да наслутити из овог објављеног коментара. TRN се много бави мушкарцима, мада се у случају коментара по блоговима не ради о односима мушкарац-жена, већ о одговорности за писану реч, без обзира да ли је коментар написао мушкарац или жена, јасно је да се ту ради о односима и комуникацији умова, а не полова, јасано је да се и у овој теми не обрађује тема мушко-женско.

   Наш TRN је видимо оптерећен мушкарцима, но не зна се зашто, јер не зна се још шта је он, највернији је опис да је хермафродит, да има оба пола у себи, а то ћете видети из доњег приказа његових коментара са унутрашњости блога коју само ја видим, где има различита имена, и мушка и женска, а ту је и овај садашњи, Кликните на слику да је видите увећано:

   sert

   Дакле, овде видите да су му се помешали хормони, то показује црвена стрелице на левој страни приказа са његовим различитим мушко-женским именима која показују да је то ЈЕДНА ОСОБА, али двострука ДВОПОЛНА личност, час је мушко, час је женско, то показује његова ИП адреса која је свуда иста, за сва имена. Овде видимо да је час „Dragana“, час „jo“, час „HMM“, час „TRN“. На свим именима има различите лажне имејл адесе, непостојеће, то се види по начињу писања, дакле не можеш ни да му се обратиш мејлом, а и како би, кад не знаш ским имаш посла, јер хермафродити су најтежи за комуникацију, никад не знаш коме се обраћаш, мушком или женском.

   Онај коментар обојен жутом бојом је необјављен, јер није примерен тексту Драгана Симовића и његове истанчане душе. Знам да ће то да узнемири Драгана, па те коментаре не објављујем, будући да он не одговара на коментаре такве врсте, а мислиће на њих ако их види.

   Дакле, ја сам признао Биљани да сам је увредио несмотрено, извинио сам јој се директно, навео њено име при томе, али то не види дотични TRN, ОД БАЛВАНА У СВОМ ОКУ, зато ме под дејством патолошке мржње према мени и даље напада, јер се храни мржњи према мени и мом начину рада. Зато и не види, да Биљана треба да се извини Абрамовићу и осталим оснивачима Теслиног центра зе тешке увреде и лажне оптужбе, јер Биљана се није извинила јасно и директно никоме, њена изјава да цени Абрамовића као личност је лажна, јер ако га цени и поштује као лилчност, треба јасно да му се извини, у првом лицу једнине, онако како сам ја навео да би требало, онако како сам се ја њој извинио. Погледајмо њен безобразлук и цинизам:

   „Mnogo ste zapeli sa izvinjenjem. Ne dugujem ja to, jer ja gospodina Abramovica, postujem. Njegovu licnost, ja ne vredjam i ne zelim da iko pomislja to“.

   Ствар извињења је лични морални чин, осећај који долази изнутра, а не некаквог запињања, ако имаш морала и осећај да си неког повредио, ти ћеш му се извинити, а Биљана цинично каже да му не дугује то, а наводно га цени и поштује, а сви знамо да се оне особе које увреде неког ког цене и поштујуу, одмах извине, а Биљана цинично каже да му не дугује то, иако зна да њене оптужбе да је Абрамовић крадљивац и даље остају на снази. Но, после ћу да се обратим Биљани.

   А ове смешне квалификације да сам осрамотио Абрамовића, само су додатна провокација, да би се из мене извукла нека увреда, тешка реч, а заправо ја га браним од Биљаниног вређања, као и остале Теслијанце.

   TRN,

   Будући да си мушко и женско, не знам шта да ти кажем, осим тога да мој блог није клиника за недовршене, обрати се на блоговима који обрађују патологији личности, мислим да има таквих блогова, а мени си и даље драгоцен, само ти коментариши, потребан ми је неко да увежбавам спам систем.
   Е, сад се сетих, имаш среће… ево ти линк за блог једне боранке, Валентине, медицина се обрађује: http://medicor.wordpress.com/ Вања је медицинска сестра, кажи јој да сам те ја послао, брзо ће установити дијагнозу и дати ти упут коме да се обратиш за помоћ.

   Иначе, онако између редова, све ово што је приређено на мом блогу око отварања Теслиног Центра за Космолошке студије има добар спиритуални почетак, што ће многима бити необично, али чињеница је да када се велика Теслина идеја поново инкарнира на земљи, на одобране Теслијанце, увек се томе побуни нижи астрал, преко физичких лица на земљи, да омете велику идеју, но у овом случају то је само безначајан TRN који се пребродио и брзо отклонио, сам је отпао, тако да сам сигуран да ће Теслијанци из основаног центра имати плодоносан рад.

 26. Kombuha Says:

  Samo ti Biljo održavaj svoju demagogiju! 🙂

  Znaš da si pogrešila, ali da bi održala mit ideš do kraja. Samo teraj demagogiju – okreći elektromagnetni točak demagogije kad ne umeš reći „izvinite“, čak i ako znaš da si u krivu! 🙂 Mitovi su kratkog veka! 🙂

  „…demagogija, popucale niti,
  donele su glad, godinama,
  koliko samo ljudi….“ 😉

  Planovi vam neće uspeti, jer ste nakrivo nasađeni i nikada nećete biti sinhronizovani sa univerzalnim točkom prirode, oh Jadnici Viktora Igoe! 🙂

  Shvatiće i Sinadinović da mu ovim grupica radi oko glave. Naivnost nije večna! 🙂

  Samo prodavajte maglu!
  Tapkajte i dalje u prazno!
  Lovite u mutno!
  Lupajte gluposti!
  Polariteti se okreću!
  Čovek se smeje!

  Zemaljske gluposti večne su samo za društveni svet u kome vlada primitivizam mase i njena inercija, ali uvek u jednom kratkog veka, pa zato glupaci standardno osvežavaju svet svojim novim „idejama“. 🙂

 27. Gordon Flashstar Says:

  ..kako god, ali Svojim idejama,kao Tesla, a ne kao belosvetske američke lopurde tuđim..
  ..mase jesu uslovno rečeno glupe ali samo zato što nemaju uslova da postanu pametnije..to im se stalno zabranjuje iz tutorske elitne favorizacije vlastodržačke oholosti vođavola,ono što je VELIKA ŠTETA PO SRPSKI I SVETSKI INTERES JESTE ŠTO ELITA KOJA HOĆE DA VODI „GLUPU“MASU (u propast) NEDAJE MASI DA URADI ONO ŠTO NJOJ TREBA (za prosperitet),
  a to je
  TESLIN TORANJ U SRBIJI !
  ..dali verujete da je Tesla bio glup što je kao glupa masa ISTO TO HTEO..ISTO !!!
  *..dali može postati neko pametniji od mase ako masu čini glupljom..*
  ..znamo prave funkcionalne razloge zašto je TESLIN TORANJ ZABRANJEN I SRUŠEN,ali ZAŠTO SMATRATE NERACIONALNIM I ODNOSITE SE DISKRIMINANTNO PREMA POTREBAMA OBIČNIH LJIDI U SRBIJI KOJI HOĆE DA S PRAVOM SPROVEDU SVOJU NEZABRANJENU BEZOPASNU KORISNU IDEJU IZGRADNJE ARHITEKTURE TORNJA U SRBIJI ???
  ..mi znamo ko je i zašto i Tesli kao i profesoru Abramoviću sprečavao i Teslinu nauku i eksperimentalni toranj, ali zašto mislite da svo vreme Dušanova ideja nije običnim ljudima u Srbiji i svetu IZ ISTIH RAZLOGA DECENIJAMA VEĆ MNOGO IZVODLJIVIJA KAO »SPOMENIK TESLINOJ ZABRANJENOJ NAUCI« KOJI JOJ PODIŽE ZAHVALAN SRPSKI OBIČAN NAROD, OD POŠTOVANE TESLINE PA I VAŠE zabranjivane ,naučničkog značaja, NAMERE,GOSPODINE PROFESORE ?
  ..zato,ja, Nebojša mislim da je Biljana ovo htela da brani a ne diskutabilni bonton komentatora pred NEPRIMERENIM provokacijama prema Njoj i po ko zna koji put od školovanijih,neopravdano marginalizovanoj mnogo UPOTREBLJIVIJOJ Njoj bliskoj ideji praktično primerenijoj masi !?
  POZDRAV SVIMA

  • Небојша Says:

   BIljana,

   Да, тачно је, да је фотографија фотомонтажа то види свако дете, али када је требало то ви као одрасла особа да видите, нисте то видели, али сте зато брзоплето оптуживали друге за крађу идеје. Ја сам Вам упорно говорио да нема торња, а ви ми нудите славодобитнички ИСТУ ТУ ФОТОГРАФИЈУ КОЈА ЈЕ ФОТОМОНТАЖА, која нам наводно говори да торња ипак има, да је ипак изграђен. И када сам вам ја показао да га нема, ви откривате врућу воду.

   Дакле, открили смо да је фотографија фотомонтажа, али због тога нагласак је сад на Вашем извињењу Теслијанцима за лажне оптужбе, сад фотографија пада у други план. Будући да сам се ја извинио Вама, ред је да се ви извините другима које сте лажно оптужили.

   Ја не пишем по диктату, нити наседам на те провокације да пишем по диктату да бисте сакрили своју срамоту, јер сваком је јасно да ја пишем у односу на Ваше одговоре. Ја сам се лепо извинио Вама, тако да имам права да идем до краја у рашчишћавању истине, и када сам реко да идемо даље, мислио сам на рашчишћавање ситуације, јер треба се изнети права истина, но за вас је морал „приватна својина“ па кад се неко извине Вама, све се завршава на томе, а то што ви требате да се извините неком кога за нешто лажно оптужили, то нема везе, идемо даље, а?

   Ако је и детету јасно да је фотографија монтажа, онда је и детету јасно да требате да се извините Абрамовићу и осталим Теслијанцима за лажну оптужбу да су укралу Дулетуву идеју торња.
   Ви се спрдате са Абрамовићем, наводно га цените и поштујете, а не извињавате му се за две увреде, прва је за лажну оптужбу да је украо Дулетову идеју, а друга је да нема своју идеју за Тесалин центар, наводно и то је туђа идеја:

   „NIJE MI ZAO STO SU UKRALI IDEJU, VEC STO NEMAJU SVOJU !“

   То је све ноторна лаж, докажите да идеја центра није дело Абрамовића и осталих Теслијанаца! А не само да их лажно оптужујете и вређате! Станите одговорно иза својих речи, и докажите да то није њихова идеја, наведите тачно чија је онда, цитирајте то ако је то идеја неког другог аутора.

   Ви се спрдате са Абрамовићем, наводно га цените, па онда му се извините за те 2 неправедне оптужбе. Шта би било да сам ја Вама реко приликом свог „извињења“ ово:

   „Биљана, немојте схватити да сам Вас ја увредио, не, то никако немојте помишљати, јер ја ценим Вас и вашу личност, а пре свега Ваше напоре да помогнете Дулету да му се оствари идеја, реко сам само да треба да буљите у текст, да оно што његовим првим ишчитавањем нисте одмах приметили, буљењем у текст би то сигурно приметили, да је у Абрамовићевом тексту његова оригинална идеја водиља за оснивање Теслиног Центра, а не како Ви твдите да није његова, тако да не треба да Вам се извиним. Не дугујем ја то, шта сте толико запели за извињењем, реко сам Вам да ценим и поштујем Ваш рад на остварењу Дулетове идеје…“

   Да сам Вам се овако „извинио“ ја мислим да би онај „TRN“, односно „BALVAN“ доживео нервни слом, реко би:

   „… Шта!!!
   Како се то брутално понашате према једној жени Небојша!!!
   Према једној нежној жени!!!…“

   А кад та „нежна жена“ вређа друге онда је опет крив Небојша, а не та „нежна жена“, она не треба да се извињава за своје вређање, тад та жена не увиђа своју срамоту и дрскост!

   Извињавате се нешто апстрактно Тесли, а живим Теслијанцима који иду његовим путем и које Ви вређате, не. Нисте ви достојни ни Теслине величине и морала, јер да је Тесла којим случајем направио неку омашку и несмотрено увредио неког човека према коме осећа неку врсту антагонизма, не мржње, јер он није умео да мрзи, Тесла би се и таквом човеку извинио, иако га не цени, реко би му:

   „Извините, фотографија је била фотомонтажа, надам се да ме разумете.“

   Ово су голње чињенице о Вама Биљана, не морате се извињавати Ви никоме кога сте вређали и лажно оптуживали, то је Ваш избор, ја само износим голе чињенице, јер када је одговорност за изговорену реч у питању, ту нема „јаких мушкараца“ и „нежних жена“, већ само људска и морална одговорност оног ума који износи неке тврдње.

 28. Kombuha Says:

  „Nežni“ i „nežne“ se uvek kriju iza epiteta kako bi prikrili svoj lov u mutno. 🙂

  „Nežna Bilja“ poseduje onu luciferijansku energiju koju opisuje Albert Pajk. Svaka čast Bilje! Ovladali ste masonskim zanatom zvanim LOV U MUTNO! 🙂
  Pardon, možda Biljina politika više odgovara jezuitizmu – „veliki poštovalac“ nekoga, veći od svih, na rečima a na delu radi drugačije. Yes, ow yes – to više odgovara delu jednog jezuite. Svaka čast! Spekli ste zanat Ignjacija Lojole! 🙂

  Izvinjavam se na cinizmu, ali se nekad jednostavno mora, jer bezobrazluk ne/ljudi nekada ide u beskonačno. Bitan je presek. Samo želim da Bilja ovim mojim, priznajem, bezobrazlukom, na lov u mutno, razmisli o svojim postupcima. Čak i da se ne izvini, ne prekrši svoj „ponos“ (a ponos je odlika negativne energije bliska srdžbi), bitno je da se ubuduće ne bavi lovom u mutno i bez razloga udara rečima na ljude.

  Pozdrav za sva vremena!

 29. Лана Says:

  Јако ми смета што назив Центра није написан на србском писму. Ни сајт центра није урађен на србском писму! Жалосно.

 30. Milanka Plećević Says:

  Poštovani Nebojša, oduševljena sam što se ideja profesora Abramovića ostvarila i što je Institut konačno osnovan! Nadam se da će svestni naučnici i poštovaoci genijalnog Tesle i njegovog božanskog dela u ovom Institutu pronaći nadahniće za svoje ideje i radove. Svaki napredak, koliko god on bio mali, nemerljivo je značajan za naš narod i zemlju! Čamotinja, koju su kvazi intelekturalci i prežvakači tuđih teorija i ideja uveli u naše društvo, u školstvo, na univerzitet…….. će, verujem, KONAČNO biti ZAUVEK eliminisana iz naših života ! Tužno je što su se (kao uvek kada se nešto novo, genijalno i korisno pojavi) – našli sitni šibicari i kritizeri da nam pokvare radost ovoga dana. Šta reći…. sitne duše, beda uma i morala, talog i mulj pokušavaju sve i svakog da omalovaže i da ih nekako spuste na svoj nivo – pa da ih „potuku“ iskustvom! Srećom, pa su prozreni i prezreni ! Hvala za informacije i molim za neki video zapis sa osnivanja, ako postoji! Ovo je svakako istorijski događaj za našu nauku i preokret kakav smo dugo priželjkivali. U to sam ubeđena!

  • Небојша Says:

   Поштована Milanka Plećević,

   Драго ми је да сте одушевљени оснивањем Теслиног Центра за Космолошке студије, верујем да ће садашњи и будући Теслијанци који ће радити и сарађивати са центом постићи свој максимум у околностима у којима се живи и буде живело, са жељом да се наука коначно одвоји од државе и да постане независна.

   Ако будем нашао, или ако ми неко буде проследио неки видео матерјал са отварања, ја ћу то поставити, но већ постоји један краћи видео извештај, са РТС-а, то је у једном од горњих коментарса, постављен је линк ка страници РТС-а, погледајте.

   Поздрав.

 31. Gordon Flashstar Says:

  ..ili valjda da država ozbiljno shvati Teslinu nauku kao Srbsku intelektualnu komparativnu prednost nad belosvetskom..?
  „Država“nas je razdvajala od sebe a mi ćemo je spajati u harmoniji sa Teslinom istinom 😉

  ..neverujem da ima bezvrednih,zlonamernih Teslijanaca,ima posvećenih vrednih namučenih neshvaćenih izloženih višedecenijskoj marginalizaciji u ostalom kao i Tesla..
  Evo na primer koliko je profesor Abramović morao da ulaže napor da se objašnjava sa sterilnim ministarstvom za razvoj nauke ne bi li urodio plodom da se uvede dan nauke,pa UNESKO vo priznanje svetske baštine..otvori katedra na Lomonosovu pa konačno i Centar u Beogradu..ili recimo koliko je Dušan iztraumiran pri pomisli da „političari“ ne nameravaju da podrže entuzijazam i potrebu običnih ljudi ako im to ne služi kao politički poen..za slikanje pred svetom radi osvajanje vlasti nad ovim narodom i njegovim vrednim delima..
  Mi smo i na Njujorškom pomenu imali jedan tužan jubilej nostalgičnog podsećanja na dan u kome je nastao veliki gubitak prazina čovečanstvu ispunjena velikim osećajem tužne nade za svet da će kroz nezaboravna dela živeti nama Nikola Tesla.
  Imam utisak kao da nam sve to šalje poruku da nešto danas spasonosno za njegov život moramo stvoriti da bi nas video i dobio spasenje od nas ,ili možda nismo shvatili tu mogućnost i propustili tu priliku radeći samo ovo što sada svako od nas može..ko zna možda ćemo ipak u predstojećim pokušajuma saznati šta bi smo to mogli poslati u prošlost Njemu za spas..?!

 32. Velimir Abramović Says:

  POŠTOVANI I VEOMA DRAGI DUŠANE SINADINOVIĆU,
  BILJANA, DRAGA MOJA SUNARODNICE I SRPSKA SAPATNICE,
  NAJDRAŽI MOJ KRISTALNI NEBOJŠA,
  PRIJATELJI I SLEDBENICI NIKOLE TESLE I NJEGOVE NOVE NAUKE NAŠE BUDUĆNOSTI,

  Izvinite što nisam mogao ranije da Vam pišem, radim 24 sata dnevno i duže NA USPOSTAVLJANJU SVESTI O NOVOM SRPSKOM SVETSKOM PORETKU TESLINOG TEHNOLOŠKOG KOMUNIZMA. Novi svetski poredak je Teslin poredak, i prema tome originalno naš, srpski. Toga moramo svi biti svesni. Drugog izlaza, osim da sledi nas, filozofe i naučnike teslijance koji idemo za Teslom, za čovečanstvo – nema.

  U savremenoj naučnoj zajednici Teslijanci su progonjeni kao nekad Ranohriščani, ali Bog je danas na našoj strani, kao što je onda, pre dve hiljade godina, bio na njihovoj. Ima za to još mnogo dokaza i argumenata, ali ih neću sve nabrajati: SRPSKI NAROD IMA NADISTORIJSKU ODGOVORNOST DA KROZ TESLU EMITUJE MATRICU NOVOG ČOVEČANSTVA UJEDINJENOG NOVOM NAUČNOM RELIGIOZNOŠĆU, TESLIJANSKOM, KOJA JE NAMA, DANAŠNJIM LJUDIMA, JEDINI PRIMEREN PUT DO BOGA. NIKAKVE SVADJE MEDJU NAMA U SUŠTINI NEMA, NE SME I NE MOŽE JE BITI !

  GOSPODO DUHOVNA BRAĆO I SESTRE, NEBESKI OSNIVAČ NAŠEG CENTRA JE SAM TESLA I MENI SE LIČNO OBRAĆAJTE NA MAIL velimir0abramovic@Gmail.com SA SVIM PREDLOZIMA I ZAHTEVIMA KOJE IMATE, A JA SE OVDE OBAVEZUJEM DA SVE ŠTO JE U MOJOJ MOĆI UČINIM DA VAM POMOGNEM U ISPUNJENJU VAŠE SUDBINE, VAŠEG PRAVOG ZADATKA NA ZEMLJI.

  ZA SADA DA ZNATE DA ĆU SE LIČNO ZALAGATI DA DUŠAN SINADINOVIĆ PRED BOGOM BUDE TAJ KOJI ĆE POSTAVITI KAMEN TEMELJAC TESLINE KULE, MA GDE I MA KADA ONA BUDE IZGRADJENA. A PRE TOGA, DRAGI DUŠANE, DODJI DO NAS SA PREDLOZIMA POLUROTACIONIH MOTORA DA TO NAUČNO-TEHNIČKI ISPITAMO, VEĆ IMAMO NEKIH MOGUĆNOSTI ZA TO.

  Primite moju duhovnu ljubav iz srca, koje je, uveravam Vas – duševno čisto kao dečja suza puštena nad našim jadnim i neosvešćenim nebeskim srpskim narodom,

  Velimir Abramović

  • Небојша Says:

   Велимир Aбрамовић: Србима је данас одузето све сем метафизике
   Интервју | Биљана Ђоровић | јануар 25, 2013 00:45
   Разговарала Биљана Ђоровић

   „Оно што је за дезоријентисани и у све своје институције коначно разочарани српски народ у обичном животу трагично, то је са друге стране веома подстицајно и заправо је одлучујућа мотивација за прави почетак једне потпуно нове филозофије

   Центар за космолошке студије „Никола Тесла“ свечано је отворен у Београду 7. јанура – на Божић и нa 70. годишњицу смрти Николе Тесле. Оснивачи су најавили да ће ова институција „успоставити парадигму научне духовности Светског друштва у настајању, заснованог на истраживањима основа природне математике и Теслине експерименталне физике у области времена и свести“. О томе шта ће покретање једног оваквог Центра, јединственог у свету (Центар за Космолошке студије „Никола Тесла“ радиће у Београду, у Булевару Деспота Стефана 37), значити за Србију и свет, разговарамо са једним од оснивача Центра, проф. др Велимиром Абрамовићем, научником који је велики део свог стваралачког бића посветио разумевању рада и живота Николе Тесле“.

   Прочитати више на: http://www.pecat.co.rs/

   Да прочитате цео интервју, требате купити магазин Печат на киоску или се новчано претплатити на интернет издање Печата. Нема лабаво код њих у ова „богата“ времена. Паре бато на Сунце па читај колико хоћеш (мислим на интернет издање).

  • Небојша Says:

   Long Island Tesla’s Laboratory

  • Небојша Says:

   Long Island Indoor
   (Теслина лабораторија изнутра)

  • Небојша Says:

   О Ртњу: Говори инжењер електротехнике Горан Марјановић

 33. Небојша Says:

  Малопре сам на крају текста поставио мини фото албум са отварања центра.

 34. Vladimir Says:

  Evo cijela promocija Ninićeve knjige OTKRIĆE:


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: