Биљана Ђоровић – Реаговање на вест да Србија ове године отвара врата за ГМО


Извор: ФБРепортер

ФБР Редакција: Преносимо реаговање Биљане Ђоровић – изузетног новинара и борца за истину, на вест да ће ове године, уласком у Светску трговинску организацију, Србија дозволити увоз и промет генетски модификоване хране!
(Биљана Ђоровић је магистар теорије културе, докторант на теорији културе и медија на ФДУ, уредница на Радио Београду 2, ауторка култне емисије „Атлантис“)

Србија током 2013. отвара врата за ГМО. Уласком у СТО!

02.01.2012. srbijabezgmo

БЕОГРАД – извор Танјуг

Србија ће у блиској будућности, односно у завршној фази преговора о приступању Светској трговинској организацији и у оквиру процеса усаглашавања са правним тековинама ЕУ, морати да измени постојеће прописе о генетички модификованим организмима (ГМО) и либерализује промет таквих производа на свом тржишту.

То ће бити пропраћено стварањем веома стриктних процедура издавања дозвола за увоз сваког појединачног производа са садржајем ГМО, односно механизама за забрану промета уколико се за неки производ посумња или утврди да је опасан по здравље.

По свему судећи, Србија ће врата за увоз ГМО производа отворити током следеће године, јер ће се, према Акционом плану за спровођење препорука Европске комисије, измене и допуне Закона о ГМО пред парламентом наћи у другом кварталу 2013. године.

Бојана Тодоровић, помоћница министра економије и регионалног развоја

Бојана Тодоровић, помоћница министра економије и регионалног развоја

То, међутим, не значи да ће се ГМО производи одмах наћи на домаћем тржишту, јер у овом тренутку није познато какве ће поступке ауторизације производа предвидети српски законодавци – у ЕУ је, на пример, просечно време за издавање дозволе за промет ГМО производа 45 месеци.

Припремљене варијанте Закона чекају у министарству, на провери у Бриселу

Директор Управе за заштиту биља у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Јан Боћански, изјавио је Танјугу да у тој управи постоје припремљене варијанте за измену Закона о ГМО, али да од Владе Србије још није добио зелено светло да их проследи у даљу процедуру.

У Мисији ЕУ у Србији је Танјугу потврђено да се та решења већ налазе на евалуацији у Бриселу и да би ускоро требало да буду враћена са коментарима. Измена законске регулативе везане за ГМО је ургентнија због приступања Светској трговинској организацији (СТО) него због евроинтеграција, будући да је ово последње спорно мултилатерално питање у преговорима о приступању СТО.

С друге стране, у процесу евроинтеграција, поглавље о безбедности хране, у оквиру којег се третира и питање ГМО, свакако неће бити међу првим поглављима по отварању преговора о чланству у ЕУ.

Терет доказивања ризика на држави, трајна забрана, ипак, није могућа

Основни постулат СТО је забрана ванцаринских ограничења трговини, укључујући и забране увоза, осим због разлога заштите здравља људи, животиња и биљака, а терет доказивања оправданости и пропорционалности мере у односу на ризик је на држави која меру уводи.

Прописи СТО дозвољавају увођење привремених мера ограничавања промета неког производа, у случају да нису доступни релевантни научни докази за процену ризика од ГМО. Међутим, у том случају неопходно је да државе у разумном року раде на прибављању чињеница на основу којих би била урађена објективнија процена ризика и биле преиспитане мере забране.

Трајна забрана, ипак, није могућа према правилима СТО, осим уколико се научно не докаже штетност ГМО производа.

И даље можемо имати забрану узгоја ГМО

Помоћница министра трговине Бојана Тодоровић објашњава да у СТО постоје државе које на либералнији или рестриктивњи начин третирају ГМО, али да општа забрана промета не постоји ни у једној од 159 земаља.

“Узгајање и производња уопште не дотиче СТО, тако да ми и даље можемо имати забрану узгоја и то уопште није предмет разговора ни са ЕУ ни СТО”, изјавила је Тодоровић Танјугу.

“Важно је да донесемо закон који не забрањује експлицитно забрану спољнотрговинског промета, с тим што можемо да уведемо рестриктивне режиме контроле, једностепене, двостепене или какве већ сматрамо да су потребни, и то се може уредити законом или подзконским актима”, објаснила је Тодоровић.

У ЕУ се гаје само две ГМО културе

ЕУ, са чијим правним тековинама Србија жели да се усклади, дозвољава промет око 50 ГМО производа, а само два су регистрована за гајење на њеној територији – и то једна сорта кукуруза и једна сорта кромпира.

У свету се, како се процењује, ГМО узгаја на 134 милиона хектара, од чега је 50 милиона у САД, док се у земљама Европске уније ГМО култивишу на око 95.000 хектара, што говори о рестриктивности законодавства ЕУ на овом пољу.

ЕУ, такође, има један од најстрожијих система издавања дозвола за ГМО који се користе за људску потрошњу.

У ЕУ је обавезно и обележавање свих производа који садрже ГМО, а означавање није обавезно уколико садржај ГМО у производу не прелази 0,9 одсто или ако је присуство случајно или се се технички не може избећи.

ГМО производи јефтинији за узгајање, неки ће трпети жестоку конкуренцију

Промет и узгајање ГМО са собом носи бројне контроверзе, најпре због чињенице да су такви производи јефтинији за узгајање, чиме се, на пример, узгајивачи немодификоване соје, кукуруза или сточне хране стављају у неравноправан тржишни положај.

Помоћница министра трговине, међутим, истиче да, без обзира на ту чињеницу, улазак Србије у СТО јесте предуслов општег економског развитка, како због поруке која се шаље инвеститорима, тако и због заштитних механизама које то чланство гарантује у случају билатералних трговинских спорова и незаконитих поступања трговинских партнера.

“Ако се гледа у целини, уласком у СТО се више добија. Неки произвођачи ће морати да претрпе више конкуренције, али ће укупан баланс штете и добити свакако бити у корист добити”, рекла је Тодоровић.

Боћански: Домаћи произвођачи обичне соје биће угрожени

И професор Боћански признаје да би увозом, на пример, генетички модификоване соје домаћи произвођачи обичне соје били угрожени јевтинијом ценом увезених производа, али сматра и да би се могао ограничити увоз производа који би могли штетити домаћим узгајивачима неких стратешких пољопривредних култура.

“Србија има изузетно добре агроеколошке услове за производњу соје и зато треба да будемо обазриви са потенцијалним увозом ГМО соје, јер би се то директно одразило на наше произвођаче. Земљама које немају производњу соје је свеједно, али нама није. Ми имамо 180 хиљада хектара генетички немодификоване соје, по томе смо препознатљиви и можемо да извозимо на пробирљиво европско тржиште”, рекао је Боћански.

директор Управе за заштиту биља Јан Боћански

директор Управе за заштиту биља Јан Боћански

Министарство: Не радимо на томе да уништимо своју нацију

На тврдње бројних организација “зелених” и неких десничарских странака да су ГМО генерално штетни по здравље, у Министарству пољопривреде имају сасвим начелан одговор.

“Многи од тих параметара су извучени из контекста. Чисто сумњам да било какве институције раде на томе да униште своју нацију. Чисто сумњам да би и наш Савет за биолошку сигурност, где су истраживачи највишег ранга, донео неку одлуку која би била супротна интересу наших грађана”, каже Боћански.

Уосталом, производи са садржајем ГМО се, како је рекао Боћански, морају обележити, и ако неко има недоумице не мора да купује такве производе.

Еколошки покрет: Стерилитет после хране са садржајем ГМО

У писму које је један од најгласнијих противника ГМО у Србији, Еколошки покрет Новог Сада недавно упутио посланицима Скупштине Србије, тврди се да ГМО изазивају 65 различитих болести, укључујући малигне, као и да је на лабораторијским пацовима којима је давана храна са садржајем ГМО утврђена појава стерилитета.

За ЕУ је о питању потенцијалних ризика по здравље који проистичу из хумане употребе ГМО направљено неколико интердисциплинарних извештаја који садрже низ референци на лабораторијска истраживања, али не и потврду да су ГМО генерално штетни.

РЕАГОВАЊЕ БИЉАНЕ ЂОРОВИЋ

Извор: ФБ Биљана Ђоровић

Биљана-Ђоровић2…Можемо да избегнемо ако докажемо да је штетан – А, то што је доказано милион пута: пуј пике не важи: истраживања нису задовољила методологију. Шта ли раде овим смрадовима који су спремни да нас поубијају. А, не, они су дивни и брину о нама. Да ли зато нису саопштили истину о последицама осиромашеног уранијума. А приступ СТО значи: предаја наших извора, земље, струје и душа тој злочиначкој структури. Сећамо се шта је Кисинџер говорио: увалимо токсични отпад земљама трећег света. Ево, сада кажу: потрујмо Србе. И ови смрадови по институтима и институцијама кажу: морамо у СТО, морамо ГМО. А зашто: па да би лакше то урадили. Јан Боћански Менгелеовски и компанија.

Људи: очајнички покушавам да вас обавестим да је последњи час за то да напустимо систем и постанемо заиста агресивни у одбрани своје будућности.

…Бојкот система који ради против нас. Ми финансирамо сопствену пропаст. Ти треба да престане.

ЕУ: цркотина која се распада. ЕУ монструозна сподоба од самог почетка: глобалитаристичка унесрећитељица свих јадника који тамо живе. И, након што је пропала и та геноцидна творевина као и болесничке наказе из САД нас уцењују. Њихове слуге, горе и од самог зла Тадића, лажу преко телевизије у фреквенцији и обиму какав је тешко замислити. И, шта ми радимо? Плаћамо порезе којима они плаћају стране агентуре, медије, НВО ништарије и своју сопствену пропаст.

Дакле: сами плаћамо сопствено уништење. Сада су почели да мувају и да продају државно пољопривредно земљиште и да отимају од људи њихову земљу. Због чега? Како би је продали ономе коме наређује геноцидни Запад. И, опет седимо и плаћамо порезе и дажбине који помажу да нам земљу отму. Уместо да је заузмемо ми. И, због чега то све радимо: како би живели на депонијама под непосредном влашћу усташа које све више контролишу наше животе. Чекамо да нас униште ГМ храном, подобијамо болештине које лекари продановићи неће видети као последицу узимања те хране као ни осиромашеног уранијума, већ пушења или нечег сличног. То заиста не треба трпети. Треба се одупрети таквом расплету и то је то. Свим силама одупрети се тим бедним ништаријама, задриглим од лажи. Еееј: геноцидалисти: неће вам успети да завршите своје мрачне планове. Пући ћете као запрежни балон.

… Људи, ови из министарства пољопривреде на сва звона трубе да морамо да уђемо у СТО и да једемо ГМО. Мислим да су прешли све границе и да им то не смемо дозволити. Они раде шта год геноцидалистима дуне.

Зауставимо ГМО!

ИЗДАЈА-ИЗДАЈА-ИЗДАЈА На свим нивоима. Троваће нас и те како пошто смо напустили села. Ми немамо државу. Ово је глобалистичка испостава. Раде све што им каже Нови светски поредак и њихове институције. Морамо да заузмемо села, њиве и ливаде и да их бранимо животом. Морамо да преузмемо одговорност за своју судбину. Затим: треба ауторизовати семена и јачати дух и слидарност. Што пре: предлажем да се удружују они који исто мисле. Имамо мало времена.

…Удружимо се и покренимо пројекте самоодрживих насеља. Заједно можемо напред. Не дозволимо да нас победе. У нама је велика снага, само треба да је некако, интуитивно, осетимо и препознамо. Ко жели са мном у један такав пројекат нека се пријави.

…Прво што би сви требало да ураде како би човечанство победило глобалитаристе (а ми овде наше безбројне непријатеље) је да се ослободе својих телевизора. Без тог чина, нема нам победе.

…Зар не би могли да ПОКРЕНЕМО ЖИВОТ из природе, онако како Бог заповеда. Зашто нам тај пројекат, за који имамо све предуслове, нису предочили? Да није због тога што ће нашу земљу, за које су наши преци крв пролили и кости развејали, дати другима а злотвори међу нама, Србима, паре у своје џепове стрпали. Да, браћо моја драга, у томе је ствар. Све наше преивредне капацитете су уништили а уништавају и пољопривредне. Ми ћемо осванути гори него просјаци у четири градска центра. То је план монструма који реализују највећи међу њима: они из наших редова. Мислим, да је време, да то заиста не дозволимо. Па, нека кошта колико кошта.

Најгоре је живети у ропству, бити просјак, јести ГМ храну и гледати лажљиве, покварене, манипулатирне, покварене до сржи медије. Пробудимо се из хипномедијског транса. Заузмимо наше њиве, ливаде и пашњаке пре него што их ништарије из наших редова не продају другоме. Задњи је час. Удружимо средства и купимо ми. Захтевајмо да се не дозволи продаја и предаја земље странцима. Спречимо да се депоније шире Србијом. Чије овце, томе и ливада.

Приредила редакција СРБског ФБРепортера

*****************

Поред овог драгоценог текста прочитајте и доње текстове да би схватили сву опасност по наше здравље, здравље наше деце и будућих покољења од ГМО хране! Ту имате мноштво доказа о штетности ГМО које су поднели независни научни радници којима је стало до здравља људи и нашег становништа, насупрот званичним институцијама у Србији задужених да брину о здрављу становништва, којима је здравље становништва Србије, задња рупа на свирали, јер се и припрема закон који би дозволио од ове године промет ГМО у Србији!

Ако се то догоди, онда је то крај биологији у Србији, крај животу каквог знамо, људи више неће бити природна људска бића, већ лабораторијске вештачке творевине које ће умирати од разних болештина!

Монструозно: Услов приступања Србије Светској Трговинској Организацвији (СТО) је да мењамо закон о забрани промета ГМО и да то новим законом дозволимо!
http://wp.me/p3KWp-5JQ

Никола Алексић: Власт чека моменат! Kaд се народ забави другим јадом, ОЗАКОНИЋЕ ГМО!
http://wp.me/p3KWp-5Oa

Историјски говор професора Димитријевића против ГМО у Србији!
http://wp.me/p3KWp-5Nj

Србијо! Не у Светску Трговинску Организацију (СТО)!!
http://wp.me/p3KWp-5K3

Научници света против ГМО!
http://wp.me/p3KWp-3KN

Др Љубиша Јовашевић говори о опасностима од ГМО
http://wp.me/p3KWp-3PT

Генетски модификована храна
http://wp.me/p3KWp-ol

Људи, народе, ствар је и сувише озбиљна, сви ови текстови су веома драгоцени да ми обични људи схватимо опасност од ГМО, али то није довољно да спречимо доношење новог закона у Србији који се припрема, закона који би дозволио и законски легализовао промет ГМО хране. Само масовним протестом испред Скупштине у Београду можемо се спасити од штетности ГМО!

Узмимо пример бугара, бугари су изашли на улице и протествовали против ГМО тако да су натерали своју власт да забране промет ГМО. Мађарска власт је такође забранила ГМО и истерала Монсанто из Мађарске!

И ми требамо ОРГАНИЗОВАНО изаћи на улицу попу Бугара, јер народ не може неорганизовано то да учини, ко кокоши без главе које не знају где иду, већ безглаво лутају насумица тамо-амо. Иза нас треба да стане нека патриотска организација, да закаже датум протеста и да до тог датуму врши СТРАХОВИТУ МЕДИЈСКУ КАМПАЊУ ОБАВЕШТАВАЊА СТАНОВНИШТВА, онако како се може, путем интернета, мањих ТВ станица и трибина по градовима о штетности ГМО.

Ми морамо схватити једну ствар, само читањем текстова на интернету о штетности и погубности ГМО хране, осим информисаности грађана неће се ништа постићи, неће се спречити да ова власт не донесе нов закон по којем би се дозволио промет ГМО организама и хране. Ми ћемо читати текстове, згражаваћемо се над тим што светске психопате потпуно свесно трују светско становништво са ГМО, причаћемо о томе међусобно, размењивати поруке о томе на интернету преко имејла, преко чата, скајпа, путем телефона, путем коментара на сајтовима, блоговима, форумима, али ни то неће донети резултате, јер поруке на сајтовима попут:

„НЕ ГМО! НЕ!!“

Ама баш ништа неће узнемирити власт да стане у заштиту здравља свог народа, јер они су СХВАТИТЕ, СХВАТИТЕ, СХВАТИТЕ, страни плаћеници који треба да прогурају ГМО кроз закон, они су немилосрдни бездушни плаћеници!! Њима и одговара да народ само чита по интернету текстове о штетности ГМО, јер народ се тако пасивно емотивно и енергетски празни, али на пасиван начин. Наравно, то власт не узнемирава никако, чак је то за них и пожељно, народ се тако емотивно истроши и испразни, али се зато тако истрошен активно у неком великом протесту не буни, не излази на улицу, што је добро за власт.

И шта се тада дешава?

Народ се испразнио пасивно, али промена у његову корист нема. Једино што власт узнемирава је масовни грађански протест, оно што може да угрози њихове позиције.

Само мирним, достојанственим и масовним протестом испред Скупштине можемо спречити власт да променом садашњег закона који не дозвољава промет ГМО, то омогући новим законом који би озаконио промет ГМО у Србији.

На тако једном масовном и достојанственом скупу морамо обавезати власт да нам званично потвди писменим путем, неком својом одлуком, да неће дозволити промет ГМО у Србији, већ да ће у потпуности забранити промет ГМО, на било који начин, чак и у експерименталним видовима!

Међутим, један такав масовни протест треба бити строго организован и до танчина испланиран, та одговорност треба да падне наДвери – Покрет за живот Србије„! Будући да ту организацију многи доживљавају као искрено-патриотску, па ако су заиста патриоте, нека се докажу активизмом, на делу, нека организују грађане на велики, миран и достојанствен протест против ГМО испред Народне Скупштине у Београду. Лепо је што на свом сајту Двери имају пуно чланака против ГМО, што одржавају трибине и видео конференције против ГМО са еминентним стручњацима, али то није довољно, тиме се само народ обавештава о штетности ГМО хране, али тиме се неће натерати власт да стане у заштиту здравља грађана Србије, будући да видимо све више да се по званичним изјавама неких представника власти чује да би ми требали да озаконимо промет ГМО.

Дакле, потребно је организовати народ на свеопшти, миран и достојанствен протест и бунт против ГМО!

Двери би могле систематски и квалитетно као уређена организација то да организују, јер имају експозитуре у многим градовима, имају и новчана средства од људи који их донирају и финансирају. И ако нису способни да због ГМО само из Београда анимирају 20.000 људи онда су неспособни тотално, а ту су и други градови. Зна се како се то ради, рецимо прво јавно закажу дан протеста против ГМО, нека то буде рецимо 15. Фебруар 2013. И онда путем информативне кампање обавештавају грађанство о томе. То би се радило путем интернета, са мањих ТВ станица, са мноштво Ју Тјуб видео прилога где би говорили еминентни познаваоци штетности ГМО, као Професор Шеварлић, Професор Димитријевић, Др Слађана Велков, Ирена Барет, затим велики борац против ГМО савесни и независни новинар Биљана Ђоровић итд… итд…

Та предавања би се одржавала од стране поменутих људи, на заказаним трибинама по градовима у Србији где Двери имају експозитуре и просторије.

И, када би се бацили на ту кампању здушно, једно месец дана, дошло би на протест сигурно барем 50.000 људи, јер само из Београда за пола сата-сат могу да се спусте до скупштине око 20.000 људи, јер ваљда то може да се уради у граду који има 2 милиона становника, да само барем 1% грађана изађе на протесте против ГМО, а сигуран сам да су барем 200.000 београђана веома добро информативно упознати са штетношћу ГМО.

Дакле, са оваквом организацијом о којој причам није се НИКАДА, НИКАДА, НИКАДА ни покушало од стране Двери или неке друге организације. Да организује народ против ГМО покушао је сам самцит један једини човек, храбри Никола Алексић, али народ то није озбиљно схватио, није се одазвао протесту. Сада знамо да Никола има проблема од стране власти.

Овакве протесте могу масовно организовати само патриотске организације са значајном логистиком, Двери то имају, имају и финансије, апсолутно сам сигуран да би могли да организују један овакав грађански протест, само ако би хтели момци из Двери да се одлуче на то.

У случају да хито не предузму активистичку акцију и организују народ Србије на један масован протест против ГМО, јер можда помисле да то није „политички коректно“, онда ће народ ДЕФИНИТИВНО, ДЕФИНИТИВНО, ДЕФИНИТИВНО, знати да су Двери фолиранти у низу фолираната који се на речима самопроглашавају за патриоте, а на делима су нуле!

Ако су то што јесу и зашта се издају, да су србске патриоте, нека се АКТИВИСТИЧКИ, АКТИВИСТИЧКИ, АКТИВИСТИЧКи, покажу, пред Дверима је историјска одговорност!!

Ако Двери не организују велики протест против ГМО, за мене ће то значити да су само једни од многих у низу „патриотских“ организација под контролом великог брата!

30 реаговања to “Биљана Ђоровић – Реаговање на вест да Србија ове године отвара врата за ГМО”

 1. andja Says:

  Dragi moji, zalosti i tugo…….pa sta je ovo???????? Ja se osecam tako jadno i bespomocno jer o mom zivotu i zivotu moje dece i mog pokolenja, neko drugi odredjuje. Kako da bilo sta uradimo i da zaustavimo ovaj zlocinacki potez koji ce sve nas polako ali sigurno potamaniti kao gamad. POMOC!!!!!

 2. Ana Says:

  Dveri su jedina politicka organizacija koja je i protestvovala protiv GMO. To sto su ljudi kod nas neobavesteni, nezainteresovani i lenji, to je problem koji mi imamo a ne Dveri koji cine koliko mogu da pokrenu nesto. Sama emisija Atlantis ultra na sajtu Dveri je velika stvar. Pokusaj ti Nebojsa da pokrenes ljude u Boru, imas tamo ljude iz Dveri pa se pokreni malo i u stvarnom svetu, Pozz

  • Небојша Says:

   Ana,

   То није напросто тачно за Двери, једини протест који може да спречи промет ГМО у Србији и све што је повезано са тим, је масовни протест грађана Србије испред Скупштине у Београду! Као што сам и реко у тексту, такав протест треба минимум месец дана унапред да се јавно закаже, а још боље је да има више времена, око 3 месеца, баш како је то урадио Никола Алексич 2011. где је око 3 ипо месеца, почетком марта, заказан протест испред Скупштине за 05.06.2011.

   Е, тако се плански организује масовни протест, и онда се обавештава грађанство. Ја сам тада дошо из Бора на тај протест, скупљао сам паре за то, али сам дошо, али нажалост дошло је тада само 500-600 људи. Такође и Двери су знале за тај протест, али ништа нису урадили да се укључе у то, у пропаганду, чак шта више, хтели су да организују паралелан протест пре Алексићевог, крајем маја, желели су себично да искористе сав његов труд и рад око тромесечног обавештавања људи, па да организују свој посебни протест на конту Алексићевог претходног ангажмана, што је принципијелно лоше и нефер! Јер, тако се грађанство расцепљује и троши снага на 2 протеста, уместо да се Двери само прикључе Николином апелу још почетком марта 2011.

   Никола је протествовао против тог потеза Двери, а и други, укључујући и мене, тако да су Двери одустале од тог истог протеста маја 2011. јер већ је био заказан протест, чему дуплирање?

   Ја и те како живим у стварном свету Ана, кажеш да се Двери организовале протест, а не кажеш како се то организовало и где. Дакле, када су били заказали тај протест, ког датум је био заказан и објављен на њиховом сајту, дај ми линк, и друго, кој датум је био одређен за тај протест. Хоћу да знам колико је дана било за обавештавање грађанства за тај протест, и ког грађанства, да ли целе Србије, или само Београда, или само њиховог повереништва.

   Дакле, хоћу прецизно, не магловито, рецимо за пример протеста испред Костићеве фирме, што сам чуо, кажи ми прецизно ког датума су први пут јавно објавили на свом сајту, или на неки други начин, да ће се одржати протест против ГМО испред Костићеве фирме? Желим оригинал текст њихов да видим, не твоје речи и препричавање. Затим, кога су позвали на протест, да ли само своје чланство, или и остале грађане, које грађане? И треће, хоћу да видим колико дана су имали за обавештавање у односу на заказан датум протеста, почевши од времена јавне овјаве да ће се протествовати испред Костићеве Фирме.

   Ако је било још сличних протеста, тих ситних, издетаљиши прецизно, као овај за Костића, дај ми линкове ка оригиналним чланцима са сајта Двери.

   Узгред буди речено, поента протеста је не против Костића, већ против власти, против државе која је омогућила Костићу да ради то што ради, јер Костић без логистике власти не може ништа сам!

   Још једном, најбитнији је организовати масован протест испред Скупштине Србије, минимум месец дана унапред да се јавно закажа, и онда да се позива грађанство да дође на тај протест путем интернета, грађанског активизма, наступа на мањим ТВ станицама итд… Двери то могу, имају логистику по градовима, имају и финансије, своје донаторе, али такав протест нису организовали никада!

   За мене су Двери фолиранти, зато нисам ни прихватио позив за сарадњу локалних Двери из Бора, јер битна је централа, локалци раде по инструкцији главних људи из Двери. Ја утичем на људе путем свог сајта, али не могу да их променим, дајем им само информације да увиде шта се све ради, а они се једино сами могу променити на основу проучених информација, кад схвате шта се догађа, јер ја нити било ко на основу тих информација не могу никог да променим, само ти који то читају могу сами себе да мењају, то тако напросто иде…

   Сад немам времена да још подробније издетаљишем свој став око Двери, има тога по мом блогу, па тражи у блог претраживачу, сад треба да изађем у град због неких обавеза, јер су недложне, али ћу преписати коментаре са свох Фејсбук профила, баш поводом овог чланка, где ће се јасније видети моја запажања о Двери, а и не само моја.

   А што се тиче Атлантиса Ултра, добро је што су Двери омогућили Биљани да ради, међутим, то не раде како треба до краја. Уместо да бриљантне емисије Биљане Ђоровић одмах поставе, поред свог сајта, и на свој Ју Тјуб профил, да то одмах што више људи види, да се тако брзо шире информације, будући да многи, посебно млади, само посећују Ју Тјубе, Двери се ограничавају само да поставе емисију на свом сајту и то у таквој форми да се само мора отићи на њихов сајт и то тамо преслушавати. Чак и не остављају линк за скидање, да се емисија скине на компјутеру, па да се тако прослеђује онима који имају компјутер, али не и интернет.

   Додуше, емисија се може скинути и без њиховог линка за скидање, постоје начини за то, али многи просечни корисници интернета то не знају да раде, да скину ту емисију без већ постављеног линка.

   Немој ти мени да причаш о Атлантису Ултра и Бииљани Ђоровић, ако је ико у Србији раширио ту емисију масовно на интернету, још док је постојао прави Атлантис, оригинал на радио Београду 2, онда сам то ја. Први пут сам објавио чланак о тој феноменалној емисији и феноменалној Биљани Ђоровић, још 15. јуна. 2007. док сам прву емисију поставио да се слуша 13.11.2007.

   Од тада сам мноштво Атлантис аудио емисија раширио интернетом, мало по мало и грађанство је чуло за феноменални и култни Атлантис, почео је све више да га слуша. Не хвалим се овим што причам, већ само причам голе чињенице, како јесте, а то могу и други да потврде. Поред тога, ово што треба да раде Двери са Атлантисом Ултра, да емисију одмах избаце и на Ју Тубе, не само на свом сајту, то радим и даље ја и још неки други људи. Ја сам сигурно једно 20 Атлантиса Ултра посатавио на Ју Тјубе, а Двери ни једну.

   Себични су, желе само ексклузиву за себе, па јер се тако шире алтернативне информације у овом контролисаном медијском мраку државних медија?

   Ево, у овом чланку речено је да ће у другом кварталу 2013. власт да пусти у скупштинску процедуру измену постојећег закона о ГМО који не дозвољава промет ГМО, а да тај ннови закон или подзаком то омогући, што је равно невиђеној катастрофи!

   Двери то знају, хајде да коначно видимо ко су Двери, као што сам и реко на крају текста. Нек, рецимо почетком априла, рецимо 14-ог (недеља), дакле 14.04.2013. Двери организују масовни протест против ГМО испред скупштоне Србије. То што хитније треба да закажу и да јавно то објаве на свом сајту, тај јавни масовни позив целом грађанству Србије и да све снаге баце на масовну кампању обавештавања грађанства, путем интернета, путем емисија на мањим ТВ станицама, путем трибинама у градовима где имају елспозитуре. У ту кампању нек укључе све расположиве часне и патриотске интелектуалце који нису из њихове организације, затим стручњаке попут професора Шеварлића, Димитријевића, др Слађане Велков, Ирене Барет, ту је и сјајна Биљана Ђоровић као стручни новинар и још пуно других патриота.

   То ће мотивисати и убедити народ у опасност од ГМО, кад им о томе причају стручњаци, генетичари, доктори…!

   Ево, ако тај масовни протест Двери што пре закажу у Београду 14.04.2013. или неког другог дана, укључићу се као активиста и ја у Бору, даћу свој допринос, поред редовних чланака на свом сајту. Дверима са пружа последња шанса да се докажу као праве патриоте.

   Ако такав масовни протест што пре не закажу, ако га уопште не закажу, не на брзину испред неких продавница и споменика, већ овај масовни испред Скупштине Србије, значиће да су под капом великог брата.

   Идем сад, следе коментари са Фејса поводом овог текста, ГМО и Двери…

  • Небојша Says:

   Biljana Djorovic.
   небојша, морамо из свог оружја да опалимо и ово зауставимно лудило.

  • Небојша Says:

   Biljana Djorovic,

   Ствари се не смеју више овако одвијати. Морамо да преузмемо мере као никада ДО САДА. То је оно што морамо сада да урадимо. Ништа није важније од тога.

  • Небојша Says:

   Небојша Јовановић,

   Људи већ знају за ово, за ГМО, толико већ има информација око тога на интернету, у једном делу штампе, али су инертни и неорганизовани, неће да се буне, опростили су се од својих живота и одговорности за њих, дража им је илузија, виртуелна стварност, дражи им је новогодишњи ТВ програм, да се препусте лудилу, да још буду луђи, да скину одговорност са својих животаа, па би да уграбе још мало виртуелних илузија док брод тоне. Побуна се не може десити на силу, већ добровољно, свесно и организовано.

  • Небојша Says:

   Biljana Djorovic,

   Сада морамо поново изнети све доказе, упозорити још једном и ово ће бити последњи пут. Уколико им је драго да буду зомбији, постаће то буквално. Ово је последња шанса.

  • Небојша Says:

   Biljana Djorovic,
   Све је у Божијим рукама. Морамо покушати, па шта буде.

  • Небојша Says:

   Небојша Јовановић,

   Људи су чудни, знам неке људе овде у Бору који су врло обавештени о ГМО и свему осталом, знали су за прошлогодишњи протест испред скупштине од 06.05.2011. и нису дошли да протествују. Кад сам их питао Зашто? Стигли су класуични одговори губитника:
   „Радио сам, нисам нашо замену“итд…. Један је знајући за тај протест, отишо да планинари по свету, желећи да темпира да у Србији дође на протес баш на дан протеста, Дошо је у Србију дан раније, али није отишо на протест, „јер је мислио да је отказан“, а није проверио да ли је отказан.
   А, кад сам га питао, зашто си мислио да је отказан, кад је одавно заказан за 06.05.2011. и нигде није било информације да је протест отказан, али дотични је ипак мислио да је отказан, јер забога, на интернету у том дану пред протест нигде није наши информацију и потврду да ће се протест стварно одржати, и пошто му нико није нуишта лично потврдио. „да, протест се заиста одржава“, он је мислио да је отказан.

  • Небојша Says:

   Biljana Djorovic,

   Сада морамо покушати да пробудимо људе. Не можемо седети скрштених руку док нам трују децу. Шта је било , било је. Или они или ми.

  • Небојша Says:

   Небојша Јовановић,

   Код мене на блогу има мали милион информацијка око тога, као и на другим сајтовима, стално се пише. Знају људи, пробуђени су, али су инертни, кукавице, неће да се буне, хоће да то неко други ради за њих…

  • Небојша Says:

   Biljana Djorovic,

   Па, не може нико други. Морају се пробудити. Све је то урадила телевизија. Направила је кретене од људи. Ови сада неће стати. Живот у свету који су предвидели за нас гори је од смрти.

  • Небојша Says:

   Небојша Јовановић,

   Ствар је у организовању људи на протест, не у информисаности, јер људи знају за ГМО, СТО, Кодекс итд… али све се препушта једном једином човеку, Николи Алексићу. Ето, Двери могу да организују протест грађана Србије испред Београдске Скупштине ако желе, али они то не желе, држе само трибине и предавање око ГМО. То је лепо, али од силног предавања, читања на интернету нема ништа, људи су постали зависни од читања текстова, а неће дупетом да мрдну да изађу на улицу, јер нико их и не позива, осим Николе који се уморио и има неприлике.

   Али ето, Двери би и те како могле да организуу један такав велики протест, да позову и друге организације да им се придруже, да закажу датум, али изгледа да то није „политички коректно“, јер како другачије објаснити њихову потпуни индолентност, неће да предузму једну такву спасоносну акцију протеста.

   Али зато урличу око укидањѕа Војводине као Покрајине, уместо да организују грађане и закажу протест против ГМО.

   Е, када би то урадили, учинило би се нешто, народ би изашо на протест, баш као што су урадили Бугари. Они су спречили ГМО у својој земљи не преко фејсбука, интернета, сајтова, да… то им је служио само за информисаност, већ организованим протестима на улицама, то су урадили и спречиили ГМО у Бугарској, јер нека организација бугарске је организовала Бугаре да изажу на улице. У Србији је потпуно другачије, наша врле „патриоте“ не желе да организују протесте грађана, уиначе би се то догодило. Дакле, више се не ради о читању текстова, људи су се начитали текстова око ГМО, но нико попут Двери не покреће грађане у акцију, то је суштина.

   Зашто Двери неће да организују протест грађана Србије против ГМО, па да се решимо те пошасти?

  • Небојша Says:

   Biljana Djorovic,

   Организован је већ протест и дошло је око сто људи. Стално су протести у Србији. Бугари организовали тај један а ми смо од 90-тих на улици. Три рата, санкције, мрцварење и убијање од Запада, квислинзи, окупиране институције, телевизије. Нилока Алексић хе организовао протест: дошло је нас десет. Нема енергије више за протесте, а они овде не дају никакве резултате. Требало би да стотине хилјада изађе и каже не. На делу је понерологија: зло које паралише. Без обзира на то, морамо се бунити и не дозволити, јер за нас будућности нема уколико не победимо. Уништиће нас а потпуно ће изменити нашу историју у својим орвелијанским кухинјама тако да нико неће знати ко смо били, какви смо били, као што већина Срба данас не зна.

  • Небојша Says:

   Небојша Јовановић,

   Да, али овде о чему ја причам, то је организација већих протеста, а то не може да уради један човек који нема ни логистику ни средства, плус тога многи га неправедно и бездушно проглашавају лудим, мислим на Николу Алексића, и кад позове на протест мало људи дође.

   Али Двери би могле систематски и квалитетно као организација то да организују, јер имају експозитуре у многим градовима, имају и новчана средства од људи који их донирају и финансирају. И ако нису способни да због ГМО само из Београда анимирају 20.000 људи онда су неспособни тотално, а ту су и други градови. Зна се како се то ради, рецимо прво закажу дан протеста против ГМО, нека то буде 15. Фебруар 2013. И онда путем информативне кампање обавештавају грађанство о томе. То би се радило путем интернета, са мањих ТВ станица, са мноштво видео прилога где би говорили еминентни познаваоци штетности ГМО, као Професор Шеварлић, професор Димитријевић, Др Слађана Велков, Ирена Барет, ти итд… итд… та предавања би се одржаавала од стране поменутих људи и на заказаним трибинама по градовима по градовима у Србији где имају експотитуре.

   И, када би се бацили на ту кампању здушно једно месец дана, дошло би сигурно више људи, јер само из Београдаиз којег за пола сата-сат могу да се спусте до скупштине око 20.000 људи, јер ваљда то може да се уради у граду који има 2 милиона становника, да само 1% барем изађе на протесте против ГМО, а сигуран сам да су барем 200.000 београђана веома добро информативно упознати са штетношћу ГМО.

   Дакле, са оваквом организацијом о којој причам није се ни покушало од стране Двери или неке друге организације. Двери очигледно свесно неће да се упусте у то, а једино то доноси резултете. Неће се спречити ГМО у Србији „храброшћу“ по сајтовима попут:

   „Не ГМО! Не!!!“

   То власт наравно не замера, људи се тако пасивно празне, но властима је битно да народ не протествују на улицама. Те поруке и текстови добри су у сврси мотивације, али само активизам доноси резултате, али Двери су потпуно неактивне по том питање, јер не желе да ризикују ништа, јер то је удобније, безбедније.

   Један човек попут Николе Алексића може да ризикује све, свој живот, али наше „храбре“ Двери не желе да ризикују ама баш ништа. Храбри су на речима, али по делима су „мекице“…

  • Небојша Says:

   Ljubodrag Ristic,

   Nebojša, ovi su Vam komentari dobri, DVERI neće da urade ništa što je od opšteg znaja u borbi za vlast isti su kao svi drugi-dovoljni sami sebi! Javitemi se na kgb…

  • Небојша Says:

   Небојша Јовановић,
   Јавио сам се Љубодраже…

  • Небојша Says:

   Biljana Djorovic,

   Двери већ два месеца организују трибине по Србији. И ја сам говорила на неким од њих. Шеварлић такође. Сада ћу урадити серију емсиија за њихов сајт.

  • Небојша Says:

   Biljana Djorovic,

   Двери већ два месеца организују трибине по Србији. И ја сам говорила на неким од њих. Шеварлић такође. Сада ћу урадити серију емсиија за њихов сајт.

  • Небојша Says:

   Sladjana Velkov,

   Ova moja poruka je otisla do Dveri ali sam ostala bez odgovora:

   …ovo su 4 tacke koje vrlo perfidno u korenu seku fizicko i mentalno zdravlje naseg naroda. Ukoliko partije nemaju u svom programu zabranu zaprasivanja chemtrailsima, izmenu zakona i prestanak fluorisanja vode, izmenu zakona i prestanak obavezne vakcinacije i iskorenjivanje GMO, onda su 1. neinformisani, 2. informisani su ali ne mogu da shvate i 3. informisani su ali ne zele ili nesmeju da menjaju nista…“

   Prva tacka je iskljucena zato sto su do sada svi zainteresovani da predstavljaju i stite gradjane Srbije sigurno doznali preko medija.
   Ostaju samo dve opcije i nijedna od njih nije dobra po narod Srbije…

   Jos uvek verujem u postenje Dveri ali za promene je svakako potrebna drugacija akcija.
   U ovom trenutku tribine nece doneti velike promene. Kao sto su Bolivija, Bugarska i jos mnoge zemlje uradile, treba izaci masovno na ulice i mirno izraziti Slobodnu Volju naroda. Tada vise nece moci da prepravljaju i potpisuju nikakve zakone.
   Nebojsa je veoma dobro sve opisao.

   Svako kome je stalo do ove zemlje i ovog naroda ce u ovom presudnom trenutku zaboraviti na ponos i partijske igre vec ce gledati sta je najbolje za zemlju.

   Mislim da bi Dveri, koje zbog svoje mlakosti ne uzivaju veliku podrsku naroda, trebale da se udruze sa Nikolom, Profesorom Sevarlicem i Irenom da nastupe zajedno protiv GMO. To bi Dveri trebale da pokrenu jer su organizovani. Ukoliko bi se uspelo u tome, a verujem da bi, Dveri bi zadobile veliko poverenje naroda.
   Takodje mi nije jasno zasto Dveri cute o chemtrailsima? Zasto se cuti o vakcinama i fluoru kojim se truje narod?

   Ukoliko Dveri nista ne pokrenu, predlazem da kao u ratnim uslovima, pocnemo sa masovnom distribucijom kratkih obavestenja o ugrozenosti opstanka ovog naroda, koje treba distribuirati svuda, po firmama, skolama, lepiti na aute, gde se stigne. Treba dobro osmisliti letak da se narod zaista trgne iz sna. Svako bi stampao letke kuci ili kako se snadje. Treba sto cesce govoriti o GMO po lokalnim tv i radiima. Masovne i ujedinjene emocije ce pokrenuti neke spontane akcije.
   Od leta cu vise vremena biti u Srbiji pa cu biti aktivnija. Bilo bi dobro da napravimo neke emisije kao i predavanja samo o GMO i chemtrailsima gde bih kao lekar upozorila ljude o ovim opasnostima.

   Pozdrav svima

  • Небојша Says:

   Небојша Јовановић,

   Двери се стално хвале како су пред геј парадом 2011. извукли на београдским улицама на организован протест 10.000 људи. Добро, јесте, тачно је. Дакле, овде видимо да поводом идеологије хомосексуализма не држе само трибине, већ и изводе људе на улице да протествују поводом тога.

   И сад следи једно логичко питање: како то да на организован протест још не изводе барем толико људи против далеко значајнијих ствари од гејева, а то је ГМО, вакцине, флуорисање воде, кемтраилси …?

   Шта чекају…?

   Где су поред трибина и протести, као у случају гејева…?

   Све је то штетно и за хетеросексуалце и хомосексуалце, ГМО не „бира партнера“, њему је све једно ко га једе.
   Наравно, сам одговор је садржан у питању…

  • Небојша Says:

   Ljubodrag Ristic,

   Nebojša, zar Vam se ne čini da su „DVERI“ dovoljne sami sebi.Da znaju sve.Pouzdano znam da su izbuženi stranim službama ali i da ne prihvataju ničije savete.Zar ne primećujete da samo jedan sajt u Srbiji ne pravi recenziju sadržaja, čiji autori i nisu istogmišljenja kao vlasnici sajta.Samo ja dozvoljavam da svako može da napiše svoje mišljenje.Moj sajt http://www.uimenaroda.rs je otvoren za svakog, bez obzira da li će pisati isti stav ili svoj lični.Tri puta sam molio „DVERI“ da ramenjamo banere i nisu ni odgovorili.Šta se na njemu Nebojša, nalazi a da ne bi bilo prihvatljivo za sajt „DVERI“, voleo bih da napišete.Naravno ništa od ovog nije lično, nije sujeta, samo meni oni sve više liče na zatvorenu družinu-sektu od 5-6 lica koja odlučuju o svemu.Ja znam da im je sada najveći problem što Patrijarh jeste, a oni ne bi da se spajaju katolička i pravoslavna…Ja ih pitam, da li Patrijarh treba da služi narodu ili narod njemu i nisam dobio odgovor.Pre nekoliko dana sam na neki sajt, mislim da se zove RFB, poslao komentar na članak Ivana Ivanovića, koji je bio u suprotnosti sa svim drugim napisanim.I naravno komentar nije objavljen.Zar je to demokratija ili „DVERI“ od Srbije prave Džamahiriju i još da mi dovedu nekog Ajatolaha.

   Cenim, da će „DVERI“na kraju ispasti kao i DOS-profitiraće nekolicina, kao Čedomir Jovanović, naprimer, a oni „obični“-biće zaboravljeni i razočarani.Iz kog razloga se, Nebojša toliko odugovlači sa održavanjem Sabora.Neka napišu,ali istinu na sajt, svoj, ne moj.Voleo bih da me neko demantuje. NAPOMENA:Francuska obaveštajna služba je trenutno najkativnija u Srbiji.Ako nikome ni ovo ne znači ništa, onda nije trebalo ni ovo gore napisano da pišem.Koje su kavlifikacije Ivana Ivanovića da o ttome piše i diskusije.Nasedate nedopustivo naivno!!!Ljubodrag Ristic

  • Небојша Says:

   Небојша Јовановић,

   Љубодраже, не знам ко контролише Двери, али знам да су фолиранти, то сам одавно писао за њих на свом сајту, што у неким текстовима, што у коментарима и наравно поенту сам дао на најважније, да би се неко сматрао патриотском организацијом, на АКТИВИЗАМ-АКТИВИЗАМ-АКТИВИЗАМ... да изведу народ на улицу поводом највиталнијих ствари. Чим то кажем за Двери, многи њихови чланови и обожаватаљи се љуте, неки ме чак и блате (емотивци), питају ме за кога сад па ја радим кад „тако причам“, јер ето Двери имају сјајне чланке на сајту, фељтоне, држе трибине итд… а ја се усуђујем да причам да су фолиранти, наводно их блатим.

   То јесте тачно за Двери, то са чланцима и фељтонима на свом сајту, они одлично пишу о разним неправдама по србски народ, о криминалу, у скорије време почели су и око ГМО да пишу, итд… раде то одлично, али не РАДЕ, НЕ РАДЕ, НЕ РАДЕ ОНО НАЈБИТНИЈЕ ЗА ПРОМЕНЕ, ЗА СТВАРНЕ ПРОМЕНЕ-СТВАРНЕ ПРОМЕНЕ.. а то је народ нису извели на улицу кад је било најпотребније, рецимо…

   Поводом изгласавања антисрбске резолуције о Сребреници у Скупштинии Србије.

   Месец ипо дана пре тога се знало да ће се то изглсати у Скупштиним, јер је издајник Тадић имао скупштинску већину, али Двери нису ни покушали да изведу народ испред скупштине, да организуу протест, да се тако барем покуша и спречи доношење те антисрбске резолуције, па макар дошло на протесту и 100 људи, али би тада народ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ, ЦЕЛЕ СРБИЈЕ, ЦЕЛЕ СРБИЈЕ знао да су прави, јер раде најбитније, изводе народ на уличне грађанске протесте, оно што ни једна власт не воли, а писање дозвољава, трибине…. пиши брате колико хоћеш, само не излази на узлицу, седи кући и буљи у компјутер читајући.

   То исто важи за многе друге битне ствари, антисрбска резолуција око Космета у УН, сад ово око интегрисања границе са тзв. „Косовом“, ГМО…

   Да сам ја велики брат, ја би финансирао Двери да раде као што раде сада.

   Нека пишу и против мене, великог брата, нека обеваштавају народ по трибинама и свом сајту о разним неправдама, криминалу, то може, али да ми не таласају и изводе народ на улицу, само кад ја то као велики брат одобрим, да би народ имао привид да су дотични патриоте.

   Велики брат зна једну ствар, НАРОД НИКАДА НЕЋЕ ИЗАЋИ НА УЛИЦУ САМ И НЕОРГАНИЗОВАНО, НАРОД НИКАДА НЕЋЕ ИЗАЋИ НА УЛИЦУ САМ И НЕОРГАНИЗОВАНО… ко обезглављене кокоши, већ само ако га неко организује на протест, тек онда народ излази, КАД ОСЕТИ ВОЂСТВО ИЗА СЕБЕ, КАД ОСЕТИ ВОЂСТВО ИЗА СЕБЕ… и када се ЗВАНИЧНО И ЈАВНО ЗАКАЖЕ ДАТУМ ПРОТЕСТА, иначе ће их ко залутале падобранце хапсити полиција и проглашавати „лудацима“, „терористима који нападају државу и ремете јавни ред и мир“….

   .. Шта тиме добија велики брат у случају организација попут Двери…?

   Много, народ је све информисанијуи, до танчина је упознат са свим неправдама, криминалом, издајама, јер Двери га савршено обавештавају о томе, али не раде оно најбитније, не изводе народ масовно на улицу, јер само се тако може уздрмати власт. То Двери не раде, промена нема, а велики брат може само да се смешка…

   Та је најсофистициранија метода да се не десе СТВАРНЕ ПРОМЕНЕ У ДРУШТВУ, да се народ убије у појам ТОТАЛНО, ем је добро информисан, све зна, али је и космички немоћан, јер се ни једна такозвана патриотска организација на прави АКТИВИСТИЧКИ НАЧИН не заузима за народ, не изводи га на масовне, масовне, масовне грађанске уличне протесте, који једино доносе промене.

   Да није тако ДОС би држао само трибине, писао по штампи о Милошевићу и смени режима, а не би изводио народ на улицу ради промена, ради „револуције“.

   Но ДОС је управо од великог брата и организован да сруши Милошевића уз помоћ наших обавештајних служби, „патриота“ попут организације Отпор и подземља…

   Дакле, ово треба понављати док се не уреже у мозак…

   Са Дверима, и слилчнима, народ је још више убијен у појам него кад је био неинформисан, тад барем ништа није знао, но сада су га Двери потпуно информисале, али то народ највише убија, јер:

   Сада си информисан о ГМО, све знаш, али си немоћан јер те нико (нека организација) организовано не изводи на масовне, масовне, масовне, испред Скупштине у Београду, испред Скупштине у Београду масовне уличне протесте да се нешто стварно промени, јер и поред тога знаш да ова власат ради и даље на штету народа, зато ју је велики брат и поставио на власт, да све спроводи по плану великопг брата око ГМО, и узалудни су и смешни било који апели властима:

   „Схватите да је ГМО штетан! Послушајте свој народ! Заштитите га! Забранитње ГМО! Како вас није срамота да нам то радите!!…“

   итд…

   Они се приватно смеју томе, но кад виде да се ствар уозбиљи, да на интернету има прегрш вести, они пусте неку информацију наде на тв екранима да као „знају они то“ и „размотриће они то“… поведе се евентуално нека килава расправа… међутим, ништа се не догађе У СТВАРНОСТИ, У СТВАРНОСТИ, нема промена у реалном животу, већ само слепо И ДАЉЕ, И ДАЉЕ спроводе наредбе запада.

   За Ивана Ивановића мислим да је уреду, он је вероучитељ. Више пута је за разлику од Двери, са својом организацијом НАШИ изводио на неке протесте људе, мало их је излазило, али их је ипак било, и то на позив НАШИХ, не извиканих Двери. Био је и затваран, пребијан тај Иван Ивановић.

   Ево, овде га имате са Петрушићем и Славком у Ћирилици…

   Ћирилица: Југослав Петрушић, Славко Никић, Градиша Катић и Иван Ивановић:

   Мислим да је Ивановић у реду, али нисам у потпуности информисан, то само тајне службе знају, ко је ко, ја о људима судим на основу њихових акција, то доста говори, не мора се бити члан обавештајне службе…

   То што Вам Двери не објављују коментаре, без обзира што се не слажу са садржајем, није у реду, као и за рекламни банер, но шта да се ради, може им се…

   Љубодраже, шта Ви мислите за Југослава Петрушића?

  • Небојша Says:

   Ljubodrag Ristic,

   KomentraVam je sjajan, ne zato što je sličan mom, vez zato što je istinit-po mom shvatanju Države.Za Ivanovića nisam mislio ništa loše privatno, ali sam uvek za to da svako radi ono za šta se školovao, voleo bih da mi neko objasni zbog čega se takve grupacije ne objedinjavaju, već ide „svaka vaška obaška“!?pozdrav!

 3. Sud Srbske Javnosti Says:

  Čak i ako nam doktor prepiše neku terapiju ili lek KOJI NAMA NE ODGOVARA ILI IZ ISKUSTVA ZNAMO DA NAM NIJE PRIJAO ili štetno delovao po zdravlje u lečenju MI IMAMO PRAVO DA TRAŽIMO TERAPIJU KOJA NAMA ODGOVARA !
  Po ovom principu,jer i hrana naročito prirodna je lek IMAMO PRAVO DA TRAŽIMO SUDSKU ZAŽTITU u državi ili GDE GOD U SVETU POSTOJI NEKA NADA DA NEKI SUD ŠTITI LJUDIMA PRAVA OD pomahnitalih belosvetskih TOTALITARNIH TUTORA !*
  Prirodni uslovi za zdrav i prirodan načina života, Međunarodno i Ljudsko je pravo !
  ..svako ko nepoštuje Ljudsko pravo DELUJE PROTIVUSTAVNO I INSTITUCIJE SU DUŽNE DA GA SANKCIONOŠU, U SUPROTNOM NAROD IMA PRAVO DA MENJA PREDSTAVNIKE INSTITUCIJA I MILOM I SILOM AKO MORA DA OSTVARI ZAŠTITU SVOJIH PRAVA u državi i svetu !
  Nema mira,sa zločinom,ne pristajemo i nemoramo se miriti sa životom bez izbora načina !

 4. филип Says:

  СРЕТАН БОЖИЋ!

  ХРИСТОС СЕ РОДИ!

  Небојша, ово је веома озбиљно и све је то одавно планирано (распад СФРЈ, рат, признавање република, рат 1999, одвајање Црне Горе, запрашивање, ГМО, привреда у расулу, биолошки нестанак србског народа,….) и волео бих да то ставите на твој сајт.

  http://getosrbija.wordpress.com//

  • Небојша Says:

   филипе,

   Ваистину се Роди!
   Сретан Божић и теби!

   Пренатрпан сам послом и радом на сајту, да имам сараднике као на другим сајтовима где раде минимум 5-6 људи као ја, могли би да се преносе многи корисни чланци, овако све радим сам, стиже му и замор, понекад ми није до ничега, па не могу ни да мрднем. Ако будем имао времена у наредна 3-4 дана пренећу текст.

 5. Katarina Says:

  Nebojsa, sve je tacno sto je napisano, ljudi znaju vise nego sto mislimo, ali uopste ih ne zanima, misle samo sebe, nazalost. :/
  Bravo za tebe, samo napred, srdacno te pozdravljam. 😉

  • Небојша Says:

   Katarina,

   Поздрављам и ја тебе 😉 Сутра ћу да напишем текст да Двери организују масован грађански протест против ГМО испред Народне Скупштине, једино они могу то да ураде и организују на нивоу целе Србије, нека то буде 21. март. 20213. када се све у природи буди, па ред је и да се Србија коначно пробуди..!

   Иначе… кврц.. кгхгрккхххх…

   kvrc

 6. Milutin Milivojevic Says:

  Jedino pitanje koje se u mojoj glavi mota posle svega procitanog je ;Pa sta ce jesti oni ljudi koji trenutno sad donose zakone i koji cine vlast u zemlji. Sta ce jesti intelektualci , akademski gradjani doktori narod koji radi na bilo kom nivou drzave, vojska policija sudije ,ostali narod koji su gradjani ove zemlje. Sadsnje stanje seljaka je alarmantno jer se sela prazne takvom brzinom da se to nemoze zaustaviti. Ja zivim na selu ali sam podpuno shvatio sta znaci uvodjenje GMO u Srbiju, bez obzira da li se radi o gotovim proizvodima namenjenim za ljudsku ili zivotinjsku upotrebu, ili da se radi u uvozu semena kojima nasa zemlja obilije i poseduje sada trenutno vrlo obrazovan kadar profesora i radne snage koja Srbiji moze da obezbedi sva semena iz svih kultura do sad u upotrebi za ishranu stanovnistva, a viskiove moze da otudji samo uz vrlo visoke nadoknade drzavama prijateljima koji takodje nedozvoljavaju da se GMO uvozi iz bilo kojih razloga. To sto ste stvorili vi gosodo iz Monsanta i drugih firmi Amerike i Evrope, to vi jedite, jer vec se sada vide kakvi su ucinci kod ljudi koji konzumiraju hranu GMO. Ljudi iz ovih zemalja se ponasaju kao da su bez mozga, a ova hrana bas najvise utice na mozak, koji je glavni pokretac zivota imuniteta i svih radnji kod coveka koji zivi po zakonima prirode, a ne po diktatu velikih kompanija koje hoce da se obogate prodavajuci narodima fekalije umesto zdrave i kvalitetne htane. To neka jedu Amerikanci i ostala pascad koja stalno reze na nas male narode i stalno nas teraju da se bijemo sa idiotima ne dajuci nam mira nikako.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: