Ватикан крије истину о пореклу Срба и Хрвата, али докле?


Извор: ФБР Монитор

БЕОГРАД – У библиотеци у Ватикану чува се историјска књига из 16. века дубровачког професора Мавра Орбинија за коју постоји Упутство особљу библиотеке у коме пише: „недоступна за Србе“ – полазна је чињеница књиге Вукашина Илића које је надавно промовисана у Центру за културу Раковица. Та књига крије истину о пореклу Срба и Хрвата, речено је на промоцији.

Уз помоћ бораца за истину попут Вукашина Илића и огромне снаге интернета, истина о Србима ће заживети у народу, биће присутна у умовима, то медији не могу да избришу, а кад се и контролисани медији ослободе мрака, јер стиснуту песницу не можеш да држиш нон-стоп 24 часа стиснутом, ма колико је стисак јак. Шака ће почети да се отвара, стисак лажи ће неумитно да попушта, попушта, попушта...

Уз помоћ бораца за истину попут Вукашина Ј.  Илића и огромне снаге интернета, истина о Србима ће заживети у народу, биће присутна у умовима, то медији не могу да избришу, а кад се и контролисани медији ослободе мрака, јер стиснуту песницу не можеш да држиш нон-стоп 24 часа стиснутом, ма колико је стисак јак. Шака ће почети да се отвара, стисак лажи ће неумитно да попушта, попушта, попушта…

Књига „Срби од искона“, према речима књижевника Милана С. Крсмановића, је напор да се српском а и осталим народима отворе очи и укаже на велике факсификате „германске Бечко-Берлинске школе према којима Срби на Балкану нису староседеоци, него дошљаци“. Илић, како каже Крсмановић, тврди да су у тој лажној историјској школи прескочени миленијуми како би тиме био постављена основа за политику продора немачког утицаја преко Балкана на Блиски исток познатог као политика „Дранг нах остен“.

„Жалосна је чињеница да историјску старост Срба на Балкану и не само на Балкану већ на целом евроазијском простору и афричком простору прешућују не само страни историчари, него и наши. То су бројне лажи од којих се памет мути“

– рекао је Крсманоивић.

Рецензент Илићеве књиге академик Петроградске академије Павле Џелетовић каже да аутор настоји да хронолошким редоледом упозна читаоца са стварним, а не фалсификованим историјским чињеницама.

-Врло апликативним стилом Илић презентира три изузетно значајна светска налазишта Лепенски вир, Старчево и Винча. Ови локалитети и материјали пронађени у њима омогућили су дргачије погледе на минуле цивилизације – наводи Џелетовић.

У књизи „Срби од искона“ наводе се многи факти о пореклу народа који су сврстани у Словене, што је појам настао око шестог века када се окончало формирање германске нације и немачког језика који Срби нису могли да разумеју па су отуда та, германска племена назвали Немацима тј. онима који су неми, док су сви остали народи настали из једног српског корена названи Словени – они који се међусобно разумеју тј слове. Илиће о пореклу Хрвата каже:

-О Хрватима и њиховом пореклу још је Грк Лаоник Халокондило писао: Прва Бела Србија протезала се све до Балтичког мора до Црног мора , а на југозападу до карпатских планина, на чијем се обронцима населило по злу чувено племе Хрвати, који су се од Срба одвојили.

Ова истина о пореклу Хравта доказана је недавно када је у ипсолун хромозомима Хрвата нађено да су они пореклом Срби што је у Хрватској јавности изазвало огорчење и неверицу. Ове чињенице објашњавају зашто се у ватинској билиотеци крије спис Мавра Орбинија који садржи истину о порекли Срба и Хрвата и само један у низу доказа да су Хрвати пореклом Срби и то не само од 19. века када су у западној Херцеговини Срби покатоличени него од самог настанка овог племена у давној прошлости.

*****************

Том скривању истине о пореклу Срба полако али сигурно ближи се крај. Своје фалсификоване германско-нордијске историјске школе одрекла се и немачка академија наука једино србска САНУ и Ватикан (што је и разумљиво за ватикан) узалудно ћуте мислећи да ће сакрити истину. Уз помоћ бораца за истину попут Вукашина Илића и огромне снаге интернета, истина о Србима ће заживети у народу, биће присутна у умовима, то медији не могу да избришу, а кад се и контролисани медији ослободе мрака, јер стиснуту песницу не можеш да држиш нон-стоп 24 часа стиснутом, ма колико је стисак јак. Шака ће почети да се отвара, стисак лажи ће неумитно да попушта, попушта, попушта…

Светлост истине продреће и у медијима.
Она већ продире, управо у овом тренутку!

Можда је то ова  Орбинова књига…

Скините књигу:
Мавро Орбин – Краљевство Словена (9 мб.)

Мавро Орбин
Краљевство Словена

28 реаговања to “Ватикан крије истину о пореклу Срба и Хрвата, али докле?”

 1. DRAGANešković Says:

  Sve dotle dok se ne udružimo i samoorganizujemo, i radimo kao jedan!
  pozz.DRAGANešković

 2. vesna Says:

  Небојша, најлепше вас молим да уколико имате сазнање где ова књига може да се купи, да поставите адресу или телефон. Бог нас гледа, јер свакога дана сазнајемо за неко ново часно име које се бави истином, која нам је у овим тренутцима неопходна. Знамо да змијско гнездо Ватикана чува многе тајне и истине, уосталом, где је СрБска библиотека, и зашто је бомбардована, и зашто су ти исти без језика Немци, однели 40 вагона наших књига и списа. Али истина увек нађе свој пут.

  • Небојша Says:

   vesna,

   Нема проблема, ако сазнам нешто око тога где се може наћи књига, јавићу у коментарима. Ја сам текст пренео са ФБР Монитора, међутим оригинални текст је из Правде». Они би требало да знају нешто више о књизи, где се може купити, тако да не би било лоше да се контактира њихова редакција.

  • Небојша Says:

   Мало пре сам ставио на дну текста Орбинови књигу са Scribda „Краљевство Словена„. Може да се скине и да се чита…

 3. Пера Says:

  Све је то лепо, али јер може неко да ми да истините чињенице, нешто што сви могу да нађу и да виде. Није да ја Вама не верујем, али дуже време се врти прича како се српска историја скрива, али нико не даје неке чињенице нешто за шта знамо да је сигурно. Не желим да никог вређам, али исто тако и не желим да верујем у све у свашта, сада ми имамо неку другу историју која је наводно боља и ми нисмо Словени већ смо ту одавно и ја требам да верујем у оно што мени више одговара и оно што је по мени лепше, Једноставно та прича мени не пије воду.

  • Небојша Says:

   Перo,

   Перо, с научне тачке гледишта, јер историја је наука, нема „боље“ историје или „лоше“, већ фалсификоване или истините, а види се да имаш и лош приступ историји, тражиш да ти неко нешто да „што сви могу да нађу и виде“ , „нешто, што се зна сигурно“, па кад ти то да, ти ћеш да нађеш и видиш, провериш и видиш да је тачно, па ћеш тако и да знаш „да је то тачно“.

   Добро, ако је тако, ако је историја нешто „што сигурно можеш да нађеш и видиш“, ако су то за тебе историјски „критеријуми“ онда уради следеће. Ако си из Београда биће ти лакше, а ако ниси оди за Београд, будући да је ово важно, ради се о истинитој историји Срба! У Београду нађи хотел „Москва“ одмах поред њега је „Теразијска Чесма“ која је подигнута 1860. И, седећи тако поред ње, када сам био у Београду, читао сам једну Деретићеву анализу о лажима Порфирогенита, доле имаш и видео прилог о томе. И ако утврдиш да је та чесма тамо где сам ти реко, када је нађеш и видиш својим очима, и видиш да је то тачно тако, а сви који су били у Београду знају да је то непобитно тачно, онда је и ово што Деретић прича о Порфирогениту тачно, будући да сам ја то читао као његову текстуалну анализу седеће поред Теразијске чесме која је историски споменик свога времена! А пошто знам да је она тамо где сам описао, све што прича Деретић је тачно!

   Ето, морамо се и мало нашалити да би схватили поенту, шта је историја…

   Дакле, ако је нешто лажно, неки историјски фалсификован податак, како то онда могу сви сигурно да „знају и тако виде да је то тачно (односно фалсификовано)“, како ти причаш, па да се увере да је то тачно, кад то уопште и не знају кроз званичну „историју“, јер им се то не прича?

   Шта се „сигурно зна“ у историји. Скоро ништа, мислим, они битни и важни историјски догађаји, историјска кретања… јер све се треба проверавати по архивама да се види да ли је нешто тачно или не. Историја није ни „веровање у нешто“, историја је истраживање, научно истраживање, старим научним методама и новим, попут ДНК Генеологије», ништа ту нема сигурно, попут- Теразијска чесма се налази ту и ту, ти одеш да провериш, пијеш воду из ње, видиш да је тамо где је речено и кажеш:

   „Ураа, то је права историја, јер ево, ту је Теразијска чесма где је Небојша реко! Не могу више да нас лажу…!“.

   Ево, као и многи, па и ти, ти у стварности не знаш да ли је званична „историја“ тачна, већ „верујеш и мислиш да је тачна“ као и многи, будући да се то сервира кроз образовање, а нити си проверавао по архивама да ли је то све тачно, будући да као обичан човек ниси ни имао потреба за тим, јер то раде професионални историчари (требало би то да раде, као што многи не раде, не сви…), само си као и многи постао верник те званичне „историје“ и веровао си да званични „историчари“ причају „само истину и ништа друго него истину“, ниси то и знао, јер се требају проверавати разне архиве и добити лични увид и потврду за то што они кроз школско образовање проповедају, и тек онда знаш да ли је то тачно или не.

   Прво, питање је ко колико и шта ко зна из историје, или мисли да зна, а друго, ако је нечија историја попут Срба тако обимно фалсификована, то су онда нове чињенице који многи не знају, а не „нешто што сви могу сада да нађу, знају и виде“, без сопственог истраживања, читања књига, то је просец који захтева време итд… Дакле, треба се упутити у лично истраживање, путем читања књига оних који доказују да је историја фалсификована, јер тачно је, то све може да се нађе и види, прочита, будући да ти историјски истраживаћи дају копије валидних архивских докумената, или њихове архивске сигнатуре по којој се могу проверити да ли су документи тачни или не..

   Већ у овом тексту имаш књигу поменутог италијана Орбина:“Марво Орбин – Краљевство Словена“ коју можеш да читаш и провераваш у односу на званичну „историју“, па затим дат је линк ка тексту, где Др Србољуб говори да је немачка академија наука одустала од своје фалсификоване германско-нордијске историјске школе. Немачки научници су написали и књигу о томе, дала су нове тачне историјске чињенице у тој књизи. Ту књигу је још 80-их година прошлог века његова супруга донела у библиотеци Народног музеја у Београду. Ето ти „чињенице“ и ако си из Београда иди у музеј и тражи књигу, па читај. Ето, та књига је доступна више од 20 година и академицима САНУ у којој седе и наши званични „историчари“, али они се не одричу те лажне германско-историјске школе, иако су је се и сами творци германи одрекли. Они је и даље проповедају, ту лажну историју, и праве на лудацимо многе историјске истраживаче попут Деретића који тврде оно што су и немци сами признали, да је њихова германско-нордијска историјска школа нетачна.

   Ево ти неких прилога за проучавање…

   Немачка академија наука одрекла се своје нетачне германско-нордијске историјске школе, а србска САНУ шта чека?

   Завери ћутања, Срба против Срба, полако, али сигурно, долази крај – истина већ излази на видело!

   Ради се о томе да је у Новом Саду је 2004-те организован научни симпозијум по иницијативи 2 академика, нашег Тасића и Богдана Брукнера, са намером да докажу да Винчанско писмо није писмо, већ да су то некакви знаци, нешто попут хијероглифа. Зашто? Зато што је Винчанско писмо старо преко 7000 година, старије је од египатског и сумерског, и што Срби у својој садашњој азбуци имају 22 слова из Винчанског писма!

   А то тврди и доказује амерички научник Милтон Шон Вин! А самим тим и да смо ми много старији народ него што тврде наши академци “историчари”, јер слепо се држе фалсификоване германско-нордијске историјске школе које су се видимо и сами немци одрекли! По тој фалсификованој историју каже се да су Срби дошли на Балкан у 7 веку, што није тачно, о томе најбоље говори Винчанско писмо, о чему заправо указује научна студија Милтон Шон Вина, но не само то, али сад је реч о Винчанском писму. Такође, наши званични “историчари” слепо се држе Порфирогенитових “доказаних историјских чињеница”, човека који није био историчар, већ цар.

   Дакле, захваљујући непристрасном научнику, Милтон Шон Вину, а какав би научник другачији могао и да буде, цео покушај је пропао. Милтон је свима на том скупу доказао да је Винчанско писмо најстарије писмо које постоји, и да ми Срби треба да будемо поносни на то, јер у данашњој азбуци имамо 22 слова из Винчанског писма. Кад је то рекао, наши академци су изгледали ко покисле кокошке, каже Деретић.

   Забрањена историја: Константин Порфирогенит – Лажна историја коју учимо

   Ђанкарло Томацоли Тицијано: Срби су староседеоци, а не дошљаци на Балкан!
   http://bit.ly/WpysPU

   Анатолиј Кљосов: Срби и Словени су Аријевци
   http://bit.ly/WpyAyT

   Прогони уметника и научника, 1 део – округли сто 18. 09. 2012

   Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/

   Прогони уметника и научника – 2 део, округли сто…

   Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/

 4. Radosav Says:

  da

 5. Max Q Says:

  Khm, kako je zlo pleme Hrvati ujedno i zlo pleme koje se naselilo u srbiju i nastalo od Srba, malo je glupo zar ne.

  • Небојша Says:

   Max Q,

   Еј, Max Q, извини, драго ми је да си се јавио, али ово није блог за децу, овде се говори о озбиљним стварима попут Историје. Но, добро, схватам твоју дечачку радозналост. Дакле, имаш среће, пошто волим децу решио сам да ти помогнем. Нашо сам један блог за децу примерен твом узрасту и нивоу, па док не дођеш до стадијума да судиш о историјским збивањима, мораш се развијати поступно. Знам, Знам, не љути се, знам да си ко свако дете нестрпљив и да ти се жури, али мораш се правилно развијати, ићи корак по корак, да не би дошло до неких великих ломова код тебе у том осетљивом периоду.

   Не знам кој си узраст, но ево мислим да ће ти одговарати ове вежбе док не будуш оспособљен да расуђујеш о историји.

   Развијање моторике код деце:
   http://bit.ly/SPCMZe

   А кад се замориш, ево ти једна игрица да се у паузи освежиш мало:

   Затвори мацу
   http://bit.ly/SPFIoM

   Буди добар, и слушај маму и тату.
   Поздрав.

 6. Пера Says:

  Небојша,
  Извините што Вам нисам одговорио раније, али идем у средњу школу, па нисам могао да стигнем, а за изразе типа „боље“ и „горе“ извините, али опет на грешкама се учи, зар не. Него да се вратимо на тему, оно што сам ја хтео да кажем јесте да је могуће да је то ф а л с и ф и к о в а н а историја и да је направљена и осмишљена да нама што више одговара, а када некоме нешто одговара пре ће то да прихвати, као нпр. пре ће Срби да прихвате да су много више старији народ, него да су дошли са Словенима на Балканско полуострво, али опет ово што имамо овде је све нешто около. Ако стварно верујете да је то истина, а ја немам никакву намеру да оповргнем то што Ви тврдите већ да научим што више о нашој историји па се зато и распитујем, значи ако верујете да је то истина и имате доказе до којих обични људи како сте ви рекли немају времена од свакодневних проблема и послова да то сами истраже, зашто не би Ви предузели нешто и сви они који верују у то. Деретић иде од града до града држи трибине, био је и код мене него је датум померен био због лошег времена, па нажалост нисам отишо да га послушам, и шта сам хтео јесте да он прича и прича нико нема да понуди неке доказе, да каже „ево видите због тога и тога ми сматрамо и верујемо да Срби нису Словени, већ да су ту од раније“.
  Значи да сумирам све ово. Ако је српска историја тако обимно фалсификована, што не кажем да није могуће, изнесите доказе и образоване људе којима би људи поверовали, јер није могуће да су баш сви потплаћени и да сви неће ни да размисле мало о томе да ли је фалсификована, то је моје мишљење. Са друге стране нисте ми рекли зашто би неко имао потербу да фалсификује српску историју и плус да би је фалсификовао на тако обимном нивоу то је морало све да крене доста раније.

 7. Пера Says:

  И ако можете да ми одговорите само ко је човек који је написао ову књигу, чиме се он бавио ко је био уопштено? Такође како је ова књига уопште доспела у јавност, ако је то књига од Марва Орбина која се чува у ватиканској библиотеци, не верујем да би то доспело уопште у руке неком, поготово ако је битна ствар као што је овде у случају историја нашег народа, који би требао по овом да буде један од најстаријих ако се не варам, јер је Винчанско писмо старије од хијероглифа?

  • Небојша Says:

   Перо,

   Пре него што ти дам дужи одговор, колико због тебе толико и због масе сличних младих умова, да једном већ научите да размишљате (нажалост то је тако), ти иако су ти дате чињенице и докази на основу којих се сматра да је историја Срба фалсификована, ти опет на примеру Деретића питаш ово:

   Перо:

   „… Деретић иде од града до града држи трибине, био је и код мене него је датум померен био због лошег времена, па нажалост нисам отишо да га послушам, и шта сам хтео јесте да он прича и прича нико нема да понуди неке доказе, да каже “ево видите због тога и тога ми сматрамо и верујемо да Срби нису Словени, већ да су ту од раније”…“

   А дато ти је то на увид, небитно је што то није речено од Деретића у овом случају, а он заправо то и тврди у својим предавањима и доказује …

   Имао си у мом претходном коментару податак, и доказ, који си чуо и видео, али ти не видиш нити чујеш, а то је да се немачка академија наука одрекла своје лажне германско-нордијске историјске школе, по којој се и фалсификовала историја Словена и Срба да су се створили на Балкан наводно у 7 веку, чак су и написали књигу о томе, у њој су дали нове и тачне чињенице, онако како јесте. Та књига се налази у библиотеци народног музеја у Београду, можеш да одеш то и провериш.

   Е, сад ми реци једно, зар теби признање немачке академије наука да је њихова германско-нордијска историјска школа нетачна, а по тој „историји“ се и фалсификовала историја Срба, није довољан аргумент по коме Деретић и остали из србске историјске школе тврде, да том чињеницом и признањем може да се сматра да је србска историја фалсификована?

   Ако ти није довољно признање, самих креатора фалсификоване историје Срба да је нетачна, реци ми, шта је још потребно да се сазна, да би твој ум „сматрао“, шта год ти подразумевао под тим, да се на основу тога може закључити да је србска историја фалсификована?

 8. Пера Says:

  Небојша,
  Пре него што ми дате дужи одговор, одговорите ми да ли ја требам да верујем у све што видим на интернету и у све што прочитам? И када већ из горњег видеа видимо да је германска историја фалсификована, па самим тим и наша. зашто онда не урадите нешто, да ли мислите да би људи дозволили да ако не ништа друго, генерације и генерације уче своју лажну историју? Ето Небојша зато ја мислим да све то није тачно, јер прича о свему томе дуго траје, а ништа се не дешава.

 9. Пера Says:

  И моја је грешка била што нисам прво погледао клипове па онда изјаснио мишљење, али нисам имао времана, а такође ми стрпљење никад није била јача страна. 🙂

  • Небојша Says:

   Перо,

   Е, Перо, Перо, просто је невероватно како си ти наиван и како „размишљаш“, кажеш да идеш у средњу школу, а понашаш се као дете, зато и кажеш детињасто:

   „… да ли мислите да би људи дозволили да ако не ништа друго, генерације и генерације уче своју лажну историју? Ето Небојша зато ја мислим да све то није тачно..“?

   Дал је ово могуће људи, зар је заиста тако моћна манипулација, да доведе до овакве неверице?

   Перице мој, дечаче драги… сами творци лажне историјске школе су 80-их година прошлог века признали да је њихова школа нетачна, књига КОЈУ СУ ОНИ НАПИСАЛИ о томе налази се у Београду, дакле читањем можеш да се увериш у све, да је то тачно, не да слепо верујуш у то без читања, а ти не верујеш у то само зато што космички наивно мислиш да то наши „историчари“ који кроз наше школство и даљу уче децу том лажном историјом, то напросто не би дозволили?!

   А они цело ово време то раде, уче децу нетачном и фалсификованом историјом германско-нордијске историјске школе, то је непорециви чињенични факт, уназад више од 100 година.

   Мислим, шта рећи, просто невероватно да неко може и да каже да је твоје „размишљање“ размишљање. Човек само може да се прекрсти и остане без текста, да дигне руке од тога да ти било шта објашњава, јер то је напросто немогућа мисија.

   Ти сам кажеш да ниси ни један клип гледао а дискутујеш „аргументовано“ о историји?! Немој Перо више да се оптерећујеш историјом, није то за тебе, не губи време, учи школу: математика, физика, хемија итд… треба ће ти за живот, а историју батали. Мислим, која наива, класика над класикама. Немој више да се ни јављаш, да не губимо време и ја и ти.

   Не ради се да би то наши историчари дозволили, они то намерно раде и уче децу лажном историјом, јер су учитељи из те фалсификоване германске-школе били и њихови учитељи у које су они слепо веровали, без провере докумената (неки то раде и свесано, знају да је то фалсификована историја, а предају и проповедају фалсификовану историју), па су тако и учили нашу децу, том лажном историјом, чак и данас када и творци те лажне историје признају да је она лажна, под теретом научних докумената.

   А да ти наши фалсификатори знају да ће све то проћи, то је управо због тога што постоји маса умова попут тебе, имају 15, 20 година, а психолошки гледано на нивоу су предшколског узраста, јер довољно је да ви знате: „да су то проповедали наши званични историчари“, да је немогуће да они тако лажу, јер наводно „у институцијама се само прича истина“. Чак и кад немци као творци те фалсификоване историје признају да је та историјса германско-нордијске школе лажна, чак кад се детињим умовима попут твог то да на увид, кад постоји књига о томе коју можете да пронађете и читате, ви и даље забијате главу и песак и идете невероватном наивштином благо речено, сами фалсификатори признају да је то била лаж, а ви ни њима не верјете, просто невероватно, и то само зато јер „наши људи“ односно „историчари“ не би допустили да се таква историја изучава, а цело време само њу предају по школама, јер ту су историју и сами студирали кад су кренули да се школују.

   Јој мајко моја мила, шта се ово са људима збива?
   Да ли је то могуће???

   Ето зашо лаж и манипулација успева, управо због космичких наиваца попут тебе, ви у сваку лаж поверујете, не проверавате ништа, само зато што то долази из уста „званичних историчара“, наших, србских, иако су немачки признали да је њихова историјска школа нетачна, а по тој школи се у нашим школама и даље предаје „историја“.

   А да наши званични „историчари“ свесно фалсификују нашу историју, доказ је и видео прилог који сам дао горе, оно што ти ниси гледао. Ту сам дао те доказе и аргументе да можеш логичким размишљањем да схватиш да је српска историја фалсификована и да смо по званичној „историји“ сведени на хорду дивљака који су на Балкан дошли ко зна од где у 7 веку. И то све раде наши академици „историчари“, не да они то могу да допусте или не допусте, они то циљано раде, у ком ли ти то цртаном роману живиш само ми је да знам.

   Дакле, могао си да чујеш у једном од горњих видео прилога, од Деретића, да је амерички историчар Милотон шон Вин, доказао да је Винчанско писмо, писмо, а не знаци, хијероглифи неки, и да ми Срби треба да се поносимо тиме, будући да у садашњој азбуци имамо 22 слова која су идентична оним из Винчанског писма. Винчанско писмо је старо 7000 година, пронађено је на територији садашње Србије, у Винчи, тако да се логичким расуђивањем, не веровањем, од обичниог човека може схватити да су Срби аутохтон народ на Балкану, јер је на њиховом садашњем тлу и територији нађено Винчанско писмо старо 7000 година чија су 22 слова идентична србским у садашњој азбуци.

   Јесте Перо, то се са лажирањем историје кренуло је доста раније, то си и могао да чујеш из горњих видео прилога, које ти ниси ни гледао, а просто је невероватно да тако наивно питаш зашто би неко фалсификовао историју на тако обимниом нивоу.

   Стварно је невероватно да не можеш да продреш у таку једноставну ствар за разумевање.

   Па зато Перице мој, јер се политика базира на историји, и ако фалсификованом историјом, попут Србске, лажно прикажеш историју неког народа, да је он на Балкан од ко зна од куд дошо и створио се у 7 веку, побио све живо што је затеко, а то није истина јер он је одувек постојао на тим просторима, онда си потпуно избрисао ону праву и истиниту историју постојања једног народа, његову култури, духовност, и приказао га свесно као дивљачког, „тикву без корена“, а с разлогом да га потпуно уништиш, не мора обавезно биолошки, довољно је то урадити на ментално-духовном нивоу.

   Резултате видимо данас, твој коментар довољно говори о томе.
   Још једном да ти кажем…

   За твоје добро, немој Перо више да се оптерећујеш историјом, није то за тебе, не губи време, учи школу, математика, физика, хемија итд… треба ће ти за живот, а историју батали. Мислим, која наива, класика над класикама. Немој више да се ни јављаш, да не губимо време и ја и ти.

  • Небојша Says:

   Можда је многима промакло, да књига коју сам на крају дао да се чита и скида у Scribd верзији: „Марво Орбин -Краљевство Словена“ није превод целе оригиналне Орбинове књиге, будући да су наши званични „историчари“ из САНУ који су превели ту књигу, тако срамно избацили прве 241 стране те књиге (односно то нису ни превели), са тако ненаучним и испразним неморалним објашњењем, да је то непотребно да се чита, „јер се не може веровати Орбину“?!!

   Гле чуда, да ли су то онда историјски научници или манипулатори?
   На основу чега онда уоште и преводе књигу, ако им је Орбин непоуздан као аутор?!

   Зашто нису превели целу књигу, па да препусте закључивању садржаја јавности, како стручне историјске, тако и независних историјских истраживача, исто тако и заинтересованих читаоца, да сви они сами просуђују о књизи, а не да им откину првих 241 страна књиге, говорећи да је то безвредно, неозбиљно. Има ли већег цинизма из уста званичних „историчара“ у које се не сме ни сумњати, и још их третирати истинским историјским непристрасним научним радницима?

   Ради се о томе, да Ватикан током историје није успео да покупи сва могућа научна архивска документа, да их илегално присвоји и тако чува у својој библиотеци и манипулише историјом по жељи и принципу: „Ко има знање, тај има и моћ“. Ватиканска библиотека је иначе највећа библиотека на свету, опслужују је око 2500 чиновника. Срећом, неки документи су паралелно били и на другим местима на којима ватикански „прсти“ нису допрли, а нека документа су и процурела из њихове архивве, зато и уводе ове строге мере.

   Ватикан од 1. јануара микрочипује своје свештенике и сараднике
   http://borbazaveru.info/content/view/5280/1/

   Ево једно таквог дела:

   Dr Alberto Romero Rivera: Ватиканске убице и исповест бившег језуите
   Скини књигу

   Доле у доњим цитатима, имате прилике да видите сам почетак ове Орбинове књиге из које су наши званични „историчари“ напросто избацили првих 241 страна, јер су „неверодостојни“ извори у питању. Аутор овог дела црвеним словима је дао своје коментаре, на основу којих се може видети како се фалсификује историја, а колико сутра или прекосутра, објавићу чланак где ћу дати извор за оригиналну Орбинову књигу, на италијанском језику његовог времене, из периода 1601 године када је књига писана, а такође и превод целе Орбинове оригиналне књиге на руском језику.

   „`~~~~~~~~~~~~~~~~~„`~~~~~~~~~~~~~~~~~„`

   СРПСКА КЊИЖЕВНА ЗАДРУГА
   Основана 1892 године
   МАВРО ОРБИН
   КРАЉЕВСТВО
   СЛОВЕНА
   БЕОГРАД
   1968

   ЧЛАНОВИ РЕДАКЦИЈЕ
   ФРАЊО БАРИШИЋ. • РАДОВАН САМАРЏИЋ • СИМА ЋИРКОВИЋ

   Превео са италијанског ЗДРАВКО ШУНДРИЦА

   Мишљење сакупљача ових књига Када сам почео да се интересујем за ову тему (историју Срба пре фамозног 7. века) и почео да скупљам књиге и стављам их на овај диск, једна од првих књига коју сам желео да имам је ова. До ње сам ипак стигао пред крај овог скупљања и после пар година тражења. Када сам је коначно имао у рукама то је за мене било највеће разочарење. Зашто?
   Не због Мавра Орбина него због оне тројице наведене изнад овог поглавља исписане дебелим
   црвеним словима.

   Када сам почео са овом темом неки старији познаваоци теме су ме уверавали да се оно што хоћу да видим сакрива од јавности, да бечко-берлинско-ватиканска клика не дозвољава да то изађе у медије, да су наши (вајни) историчари школовани у Бечу и Пешти и да су индоктринирани наведеном кликом и тд и тд.

   Ова књига ме је уверила да су Милош Милојевић, Радивоје Пешић, Олга Луковић-Пјановић, Драшко Шћекић, Јован Деретић и други потпуно у праву што се тиче прикривања неког другог облика историје. Превод ове књиге има 628 страна. Првих 152 стране су пикантерије из живота Мавра Орбина (изгледа да су сви списи у дубровачком архиву само о Орбину). Следећих 87 страна су Коментари горе наведене тројке о књизи, следећих 49 страна је навод Орбинових извора и литературе, затим следи 47 страна Регистра. Превод књиге заузима осталих 290 страна, али који – почиње од –????—па наравно од Немањића (треба Европи потврдити да Србије пре тога није било као државе) а све пре тога је прескочено у преводу уз пола стране (само пола стране) објашњења тројице “стручњака“ да је прво и део другог поглавља изостављено из превода. Уосталом ево овако то пише на почетку књиге.

   ЧИТАОЦУ

   Овај превод почиње од стране 242. Орбинова оригинала, односно од поглавља које подробније излаже историју јужнословенских земаља Рашке и Србије, Босне, Хума, Хрватске и Бугарске. Претходна Орбинова разматрања, то јест прво поглавље под насловом Порекло Словена и развој њихова царства (р.5—203) и први део другог поглавља под насловом Историја краљева Далмације и осталих суседних земаља Илирика, од 495. до 1161. године (р. 205—239), овде су свесно изостављена. Наиме, Историја краљева Далмације … заправо је Орбинов превод са латинског Дукљанинове Историје (Летопис Попа Дукљанина, или Барски родослов), изворног документа који нам је данас доступан у осетно поузданијим верзијама од оне коју пружа Орбин.

   Његов превод данас је од интереса само за уски круг специјалиста који, испитујући степен веродостојности Барског родослова, проучавају и рукописну традицију овог споменика. Што се тиче првог поглавља Орбинова дела, ствар је такође по себи јасна. Тај одељак, посвећен претежно ванбалканском Словенству, писан је на основу преднаучне, панславистички усмерене и потпуно некритичке литературе, као и пишчевих наивних етимолошких домишљања у истоме смислу. Резултат је једна сасвим нетачна, управо фантастична и неразмрсиво збркана слика о “царству Словена“. Да би читалац о томе добио одређенију представу, довољно је да прочита сажето и верно испричан садржај овог Орбиновог поглавља (стр. СХХХIХ овог изд.). Заморно читање пуног текста овог поглавља, сасвим је очигледно, привлачно је и није дангубно само онима који испитују историју нашег историописања.

   РЕДАКЦИЈА

   Погледајте само ову циничну последњу реченицу (подвучено). Треба ли овоме коментар. Па зар вреди преводити такву књигу? Ако књига не вреди, вреди ли писати коментаре и уводе који заузимају више страна него књига? Ако је истина да Орбину не може да се верује, чему уопште превод и остатка књиге?

   Наравно ово разочарење има своје добре стране, показало ми је колико сам у праву што више не верујем нашим “признатим“ историчарима и тражим неку другу историју за коју мислим да је тачнија од званичне иако је зову романтичарска. Наћићу ја Орбина и у оригиналу, са свим поглављима. Јер и оно са „Наиме, Историја краљева Далмације … заправо је Орбинов превод са латинског Дукљанинове Историје (Летопис Попа Дукљанина, или Барски родослов), изворног документа који нам је данас доступан у осетно поузданијим верзијама од оне коју пружа Орбин.“ је исто тако цинизам јер ни Летопис попа Дукљанина не можете да нађете у преводу него само у објашњењима (Шишића, Кукуљевића, Црнчића, Мошина, Станојевића, Баранашића итд) и делимичним преводима, али само уз безброј коментара који вас упозоравају којим путем да размишљате. (Па не мислите ваљда да можете да имате своје мишљење.)

   Сем тога сам Ћирковић у литератури ( под Docleato – под извори који се не наводе) наводи да превод Летописа попа Дукљанина у књизи заузима стране од 206-241. Пошто ова књига почиње са страном 242 Орбинове књиге ипак остаје још “само“ 205 страна првих поглавља који су практично сакривени, избачени или како вам се већ свиђа, одуком «Редакције».Дуго сам био у дилеми да ли уопште да радим ову књигу aли сам ипак одлучио да је обрадим из два разлога: први је да покажем како изгледа касапљење књиге (пресечена је на пола од
   стране “стручњака“ и други – ипак у литератури и коментарима може да се нађе доста занимљивих детаља.

   „`~~~~~~~~~~~~~~~~~„`~~~~~~~~~~~~~~~~~„`

 10. vesna Says:

  Одговор за Перу. Као прво да би нешто сазнао мораш да почнеш да читаш, да истражујеш, да слушаш предавања људи који су цео свој живот посветили доказивању истине. Ти, очигледно немаш стрпљења да одгледаш два – три постављена клипа. Знање се не добија окруњено, тако што ти неко прича, доказује речима или улива левком у главу, па ти схватиш. То јесте проблем данашње генерације, која на пример руске класике уместо да прочита за лектиру, скине скраћену верзију са нета. Добро је написао Милан Видојевић једном приликом на Српској аналитици, сервирају деци скраћене верзије књига класика, пола књиге за пола мозга. Као друго, стара срБска историја се у школама изучавала до Берлинског конгреса, што значи да су наши стари учили нормалну историју. Нова је уведена тако што су сви професори историје у Србији, после конгреса смењени и на њихово место доведени они који су свој образ продали за дебеле паре. Што се и данас дешава у Србији. Паралелу за данашњу ситуацију у Србији можеш да нађеш у књизи Чујте СрБи од Арчибалда Рајса. Имаш доста писаца као што је Милош Милојевић, Сима Лукин Лазић, др Пешић, Билбија од старијих, од новијих др Јован Деретић и његови сарадници какав је Драгољуб П. Антић, који су са својим сарадницима доказали бесмисао тврдње досељавања СрБског народа у 7 веку и то образложили са више аспеката, мултидисциплинарно. Затим др Божидар Митровић и многи други који говоре о теми лажне, подметнуте тзв.Порфирогенитове историје. Винча је поред Београда, и најстрије писмо је управо ту пронађено, а теби предају да су СрБи писмени од Ћирила и Методија. Значи само мало укључити мозак, додати мало сопствене логике. Такође, жао ми је што сајт др Деретића више не ради, па не можеш да погледаш старе мапе и то из страних држава, каква је једна из 814. године из Британије, где се види на пр. где се налазила Албанија, а Албанска држава је зна се створена накнадно на нашим просторима Хелма тзв. у новије време Балкана, итд….Значи да би нешто сазнао мораш да читаш и да учиш. Да би добио знање мораш да будеш упоран и стрпљив, јер је само стрпљен спасен. А истина се не може сакрити, јер “све што је тајно постаће јавно, и све што је скривено биће откривено“.

 11. Пера Says:

  Хвала Весна на одговору. Знао сам ја за Деретићев сајт и тамо сам и стекао неке прве информације о томе, а сада што нисам погледао клипове је била моја грешка, али први коментар који сам објавио, који иначе избрисан. ја сам тражио од Небојше да ми каже оно што сте ми Ви управо сада рекли и хвала Вам на томе. Али Небојша, наравно, пошто се нисам слагао са њим ја сам аутоматски наиван и вади ми реченице из контекста и представља ме овде као неког неадреталца. Погледао сам клипове касније, нисам стигао пре тога има разлога, али и био сам нестрпљив да дам одговор па је испало тако како је испало. Значи све што сам ја тражио је да добијем информацију о неким књигама и неке друге информације како бих сам проценио то. Ако Небојша уопште објави овај коментар, пошто има човек обичај да не ради то, велико Вам хвала још једном.

  • Небојша Says:

   Перо,

   Јесам ти избрисао коментар не да би га сакрио због нечега, већ да те не оптерећујем историјом и да ти и ја не губимо више времена у беспотребној дискусији, то сам и реко, јер си очигледно неозбиљан. Ја те нисам представио као „неандерталца“, нисам користио увредљиве речи, ово су твоје речи, а ти си се сам представио како си се представио. Ако си се осетио увређен, извини. А да си неозбиљан говори и то да ниси ни гледао све клипове, а дискутујуш о историји на бази нечега што ти верујеш или не верујеш. Већ ти је у том мом првом коментару, на твој, дато то што тражиш, матерјала за проучавање, међутим, ти их не проучаваш, а као кажеш да их тражиш?

   Да си озбиљан, ти би прво све то погледао, прочитао и тек онда нешто прокоментарисао.

   Сама чињеница да ти је дато на увид, да сами творци фалсификоване германско-историјске школе, признају да је она нетачна, је то што си ти тражио тако силно да на блиц видиш „па да знамо да је то тако“. Њихова књига о томе је у Београду, али ти опет и опет то не видиш, и све препушташ некаквим субјективним веровањем, доводиш чак и то њихово признање у питању, јер кажеш да не верујеш да би то овде неко дозволио, иако се по тој нордијској школи и дан данас предаје историја.

   И, како онда човек да те узме за озбиљно, како?

   Но, наравно, ништа није изгубљено, млад си, живот је пред тобом, стећи ћеш разна искуства која ће те обогатити…

 12. Брале Says:

  +…Забрањена историја СРБа од Милоша С.Милојевића има и видео запис…+ Обелиск Србски…итд. + Треба пратити, наравно прочитати, упоредити и размислити одакле и ко „ТО“ финаннсира ??? Треба ли превод и због чега ? + А да има и 52 владара, пре сбетих Немањића с комплетним родословима, записана у љетопису попа Дукљанина,,+ Препис од Марулића из 16 века..+ Дечанска повеља.. + Ученик св. апостола Павла, Андроник-панонски епископ учесник првог Васељенског сабора..

 13. Deda Mraz Says:

  Potpuno prevednu knjigu je neko 🙂 skenirao pre par meseci i izbacio online.
  Nasi su inace, bili preveli celokupno delo, ali taj deo nije objavljen u Srbiji; zato jeste u Hrvatskoj.
  http://www.scribd.com/doc/
  Srecni vam predstojeci Novogodisnji i Bozicni praznici 🙂

 14. Vukasin J. Ilic Says:

  • Небојша Says:

   Хвала Вам на емисији господине Вукашине поводом Ваше књиге. Кажите само где може да се купи Ваша књига, да би људи могли да је наручују.

   Срдачан поздрав!

 15. Vukasin J. Ilic Says:

  Књига се може купити у књижевном клубу „Поетабг“ Краљице Катарине 47 а, (Баново Брдо) Београд по цени од 500,00 РСД или 5 евра, сваки радни дан од 11.00-14.00 а четвртком још од 19.00-21.00. или наручити поузећем по истој цени плус поштански трошкови на телефон 062 1715 027.

 16. Vukasin J. Ilic Says:

  Вукашин Ј.Илић, аутор књиге
  Захваљујем се оним људима који су уврстили ову моју књигу на форум, као и на коментарима који су дати уз исту. Примећујем да већи део није прочитао исту па даје кратки коментар на уводни текст, или се слаже и не слаже са већ датим коментаром. Ја лично поред толико проученог материјала и објављеног у књизи тек сада схватам да на ову тему има много још чега да се каже и напише са пуно ново откривених чињеница које имам намеру да уврстим у другу књигу која би била допуна или наставак ове тек објављене. Јер писати о србском /намерна грамататичка грешка/ народу чија је историја стара неколико десетина миленијума није лако. Слово Б – Буки из винчанске глагољице има значење свевишњега БОГА па је штета претварати исто. Све ово што се догађало и догађа
  србском народу је само дело некадашње браће (РАЗБРАЋЕ) да сакрију своје корене јер су сви европски народи били Срби. покушавају да величају своје нације које су створене више миленијума после србске. Да сакрју своје прапредке који су били Срби. А велики Његош је некада рекао “Потурица гори од Турчина”. Зато препоручујем свима онима који се осећају Србима или желе да истражују своје корене исту прочитају као и наредне које ће бити објављене или су већ објављене од других аутора.

  • Небојша Says:

   Господине Вукашине, битно је да је освешћивање Србског народа кренуло, захваљујући интернету преко кога народ може да сазна за Вашу Књигу и разне друге књиге у којима се раскринкава лажна и обелодањује права и истинита историја србског народа. Све то иде неким могућим темпом, али чињеница је да је све више срба освешћено и пробуђено по питању свог идентитета, историјског порекла и постојања. Ви јавите кад Вам изађе друга књига.

   Иначе, придев „Србски“ није граматички неправилан, само то народ не зна, јер се тај придев дуго не користи. Објашњење о томе да Србски народ говори Србским језиком дато је на овој страници, чак је и Вук Караџић користио придев „Србски“…

   Приказ књига где у наслову постоји придев „србски“…

   Србски љетопис за 1860. годину:

   Србаки летопис за 1864 годину:

   Србски летопис за 1865 годину:

   Луча Микрокозма 1845 година:

   Разговор – Доситеј Обрадовић 1867 година:

   Србске јуначке песме 1886 година:

   Икона Светог Саве на којој се налази придев „СрБски“:

 17. Вукашин Ј. Илић Says:

  желео би да видими новије коментаре о књизи

 18. Вукашин Ј. Илић Says:

  Поново се обраћам Вашем сајту у вези даље штампе и дистрибуције књиге. Пошто је и даље веровање да постоји забрана исте. Иако је Немачка академија наука скинула забрану о писању аутохтоне србске историје још осамдесетих година прошлог века, још се људи боје да помогну у издавању књиге боје се последица јер САНУ и даље ћути о скидању забране.

  Пошто сам војни пензионер, који већ више од двадесет година примам пензију (плату) у износу од 1/3 припадајуће. Што нам на жалост држава не признаје право на припадајућу суму. Непосредно пред отпочињање ратних дејастава на територији бивше СФРЈ премештен сам из Храватске где сам преселио у Београд 1990. године. Молио бих све људе добре воље да уколико могу помогну у издавању књиге Срби од искона, чиме би допринели бржем ширењу истине о србском народу и познавању своје праве (аутохтоне) историје.

  Да би се књига што више ширила а иста је пригодан поклон за пријатеље и пословне партнере то би на сваких 2.000 динара или 20 евра поклонио донатору по један примерак књиге, а име донатора биће истакнуто у књизи на видном месту.
  Динарске уплате можете вршити на текући рачун број 250118000606150013 118 Eurobank Srbija, Девизне уплате можете вршити на спец.штедни рачун бр. 250119000362203014 119 код исте бнке.

  За све контакте донатора са аутором и наручивање књиге можете према подацима на визит карти испод овог текста.

  Кликни на визит карту да је видиш у већој резолуцији

  Кликни на визит карту да је видиш у већој резолуцији


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: