Суђење Радовану Караџићу: Сведок Ричард Греј изјавио да су муслиманске снаге убијале сопствени народ


Да муслимани из БИХ лакше схвате да су изманипулисани, кључно је да о свему томе сведечи новозеландски пуковник као директни сведок догађаја, а не „прљави, одвратни и зли Срби“ како се то представља по лажном образцу босанско-муслиманских и светских медија, у циљу сатанизације Срба, да се Срби представе као искључив и једини „извора свог зла“ на Балкану и шире, јер Срби су по стереотипу у који се не сме ни сумњати, обавезно „геноцидан, крволочан и примитиван народ“.

А истина је потпуно другачија!

Извор: НСПМ

*************

четвртак, 08. новембар 2012.

Бивши војни посматрач УН Ричард Греј изјавио је данас сведочећи у одбрану Радована Караџића пред Хашким трибуналом да су муслиманске снаге и власти 1992. године „убијале сопствени народ ради медија“, у покушају да изазову интервенцију против Срба.

Тадашњи председник Републике Српске и врховни командант њене војске, Караџић је оптужен за терорисање становништва Сарајева артиљеријским и снајперским нападима, 1992-95.

Новозеландски пуковник Греј посведочио је да је „свеобухватна стратегија“ власти у Сарајеву била да привлачењем ватре Војске Републике Српске на цивилне објекте и изазивањем сопствених жртава издејствују инострану војну интервенцију против босанских Срба.

У спровођењу те стратегије, по сведоковим речима, муслиманске снаге „имале су обичај“ да гранатирају простор испред зграде Председништва БиХ кад год је ту боравио неки од страних дипломата.

– Граната би обично пала док је страни званичник разговарао са Алијом Изетбеговићем у згради Председништва – рекао је Греј, прецизирајући да се то догодило док је пратио шефа британске дипломатије Дагласа Херда, мировног посредника лорда Питера Карингтона или званичника УН Марака Гулдинга.

Описујући како је 17. јула 1992. минобацачка граната испред зграде Председништва БиХ, током Хердове посете, убила десетак грађана, Греј је нагласио да је „без икакве дилеме уверен да су босанске снаге тада убиле свој народ ради медија“.

„Стајао сам на степеништу Председништва и чекао Хердов долазак. Нико није имао сатницу… Видео сам почасни строј босанске полиције како се повлачи, а двојица официра АБиХ која су стајала поред мене, погледала су на сат, ушла у зграду и затворила врата. Граната је пала одмах затим. Сместа су се појавила амбулантан кола и телевизијске екипе да сниме јадне погинуле и рањене људе. Тај инцидент потврдио је без икакве могуће дилеме да су снаге Председништва БиХ убијале сопствени народ ради медија – описао је сведок“.

Он је сугерисао да је његово уверење делио и тадашњи командант Унпрофора, канадски генерал Луис Мекензи, који је о томе и јавно говорио.

Греј је муслиманске снаге означио и као највероватније виновнике минобацачког напада на групу младих испред седишта УН у згради сарајевског ПТТ-а, 13. јула 1992.

Тинејџери су се окупили у подножју зграде зато што су им канадски војници Унпрофора са спратова бацали слаткише, када је, по сведоковој изјави, пала граната. У експлозији је страдала једна девојчица, а више деце је рањено.

На команду Унпрофора пуцали су и снајпери с околних зграда, а покретни минобацачи користили су штаб УН као „штит“, отварајући ватру из његове близине, изјавио је сведок, додајући да су због тога улагани стални протести муслиманским властима.

Пуковник Греј назначио је да су у неколико прилика припадници АБиХ убили „плаве шлемове“ из Француске и Украјине.

Сведок је казао и да је тачно да током два летња месеца 1992. ВРС није „иницирала паљбу, него само одговарала“ на ватру из Сарајева, како је његове речи са састанка који су имали 18. августа 1992. у својим белешкама навео командант ВРС Ратко Младић.

У унакрсном испитивању, заступник оптужбе је сведоку сугерисао да војни посматрачи УН нису могли утврдити ко је тада први отварао ватру, а ко узвраћао.

– Нисмо могли сигурно 100 одсто, али са 85 одсто сигурности јесмо – одговорио је Греј.

На питање да ли је ВРС претераном артиљеријском ватром узвраћала на дејства Армије БиХ из Сарајева, сведок је казао да је то тачно.

– Ако би снаге Председништва БиХ испалиле шест граната, ВРС би узвратила са 30, 40 и 50 граната – рекао је Греј.

Пошто му је тужилац предочио да по извештају Унпрофора није могла бити одређена локација с које је 13. јула 1992. на сарајевске тинејџере била испаљена граната из минобацача, Греј је то потврдио, рекавши да су у правцу долета пројектила биле и муслиманске и српске снаге.

Сведок је, међутим, нагласио да би „те јадне тинејџере било изузетно тешко погодити тако прецизно“, ако их посада минобацача није могла видети, па је стога највероватније да је граната била испаљена с блиских положаја, које су држале муслиманске снаге.

Настојећи да га прикаже просрпски настројеним, тужилац је цитирао сведокове речи објављене у Њујорк тајмсу да „Срби имају довољно оружја да десет пута сравне Сарајево, али неће, зато што нису за рат“.

Греј је одговорио да су његове речи истргнуте из контекста и да га новинар америчког дневника никада није интервјуисао.

Муслиманске снаге су, по Грејовом сведочењу, пуцале из минобацача на возилима и тенкова смештених на паркингу код болнице Кошево провоцирајући ВРС да тамо узврати пошто би место напустили.

*************

С друге стране, овде у Православној Србији треба се учинити кључан историјски искорак у политичком и религијском смислу, а то значи да неким званичним документом и правном законском могућношћу одређени одговорни људи требају омогућити Србима мухамеданске и католичке вере (Срби покатоличени Хрвати католици) да се врате свом Србском народу, да се изјасне као Срби, али и да им се омогући да исповедају своју садашњу веру ако желе, наравно могу и да прихвате Православље као своју веру, то треба препустити њима, али да национално и етнички буду Срби, то је кључ свега, јер то је и сушта истина.

Ако се ово у Србији схвати, ово би био историјски потез ка спашавању једног народа, Србског! Кључно је да се отвори простор и могућност овој реализацији, јер да би се владало Србима, светски моћници из тајних центара моћи поделили су Србе на више народа, тако да су сад оригинални и аутохтони Срби и Срби, и Муслимани (садашњи Бошњаци), и покатоличени Хрвати, Црногорци, има Срба и међу шиптарима, македонцима, а можда ћемо у неком будућем тренутку имати и Србе као „Египћане“, ништа није искључено у орвелијанском свету којег форсирају владари Планете по принципу:

Подели, завади па владај

Покатоличени Срби, садашњи Хрвати, они који то заиста и јесу, они знају да су Срби, један одређен део је потајно свестан тога, као и Срби садашњи муслимани, и повратак Србству треба препустити лично њима, њиховој личној одлуци, требају следити пример Емира Кустурице.

Кључна ствар на спасавању, опстанку и препороду свеколиког србства и Срба као једног првобитног народа, треба да се учини у матици држави, овде у Србији, да се поводом овога донесу кључне политичке и религијске ИСТОРИЈСКЕ одлуке у види неких законских јасних одредби.

Наравно, треба проверавати да се ово не омогући доказаним злочинцима и убицама Срба, међу садашњим Србима мухамеданске вероисповести и оних који су као хрвати покатоличени.

Ово је кључна ствар, овом спасоносном потезу треба да се отвори простор, јер побеснели запад ће путем срамотних хашких пресуда, као и разних других прљавих сценарија, још више поделити овај балкански простор, то је евидентно, а страдаће сви, нико неће бити поштеђен!

Срби који су сада и увек били само Срби, не треба да буду наивни па да ако запад њихову браћу Србе садашње тзв. Бошњаке и покатоличене Хрвате, поново нахушка на њих, да се не бране „јер то су наша браћа“, већ да се бране свим средсвима, и одбраниће се као такви, то се више не доводи у питање, јер ће то „пресудити“ духовне Космичке силе, не овоземаљске, на нижем извршитељском ступњу.

Ово је велика шанса да се сви Срби обједине, да се врате себи, да се као такви уједине са својом доказаном словенском браћом: Русима, Белорусима, Украјинцима и свим Словенским народима који то желе, у један моћан Свесловенски духовни и егзистенцијални Савез, будући да матерјалистички запад сам себе урушава, а при том би и да освоји Словенски простор, што се наравно у крајњој истанци неће никада десити…!

13 реаговања to “Суђење Радовану Караџићу: Сведок Ричард Греј изјавио да су муслиманске снаге убијале сопствени народ”

 1. Неђељко Милосављевић Says:

  Пријатељи, Истина је ту, али сада никоме није потребна, Суђења она имају своју утабану стазу тамо где истине нема, некад звано тајни канали (клоаци) тамо не треба истина. Али, свему томе ће доћи крај, истовремено народ ће све то заборавити, следећа прилика ће опет нас опомињати, и тако све редо као на филму.

  • Небојша Says:

   Неђељко Милосављевић,

   Да, ако сви ми имамо тако фаталистичко усађења мишљења, без и тренке давања могућности за спас, ништа се боље неће ни десити Србима, само бре кукате и кукате и „самоубијате“ се.

   Па докле бре, докле!

   Немој да чекаш будућност, „да гледаш поново исти филм“, уби се сам, тако да остану само Срби који желе и хоће да се боре за себе и свој опстанак…

 2. BULAVA Says:

  ANAMNEZA ili način nastupanja bolesnih patooloških slučajeva dolaska ludila na „vlast“
  ————————-
  ..prvo se izvrši MILOM ili SILOM (po sistemu ..UBIĆEMO PREBIĆEMO KO SA NAMA NEĆE) nad svojim sunarodnicima,uspostavljanjem MANIJAKALNE NEPRIKOSNOVENOSTI STRAHOVLADE UBIJANJEM NEPOSLUŠNIH ZA PRIMER OSTALIMA POSLUŠNICIMA U PREDSTOJEĆEM IZVRŠENJU PLANA RATNOG POHODA,ČIME SE VASPOSTAVLJA ŠTAB I KOMANDNA SUBORDINACIJA NEDODIRLJIVOG FIRERA I ODGOVORNOST BEZUMLJU NJEGOVE „VLASTI“ to jest NJEGOVOJ BOLESTI,ili tačnije rečeno opsesijom uvrnute fiksideje,proizišloj iz NJEGOVOG, NASUPROT JEDINOG PRAVEDNOG PRINCIPA PRIRODNO LO-GIČKOG SISTEMA VREDNOSTI,
  A ZATIM SE PROPAGANDOM ZALUĐUJE I DRESIRA I HUŠKA POKORENI NAROD NA BEZUMNU MRŽNJU PROTIV CILJANE ŽRTVE,SVE DO MOMENTA KADA DOĐE NA RED PALJENJE RAJHSTAGA,ČIME SE OBJAVLJUJE POVOD ZA RAT jo jest „krivica žrtve“ za ono što joj je spremljeno da joj se desiti…a to je OKUPIRANJE,POROBLJENJE,POGUBLJENJE I OTIMANJE TERITORIJE I IMOVINE OD ŽRTVOVANIH NARODA.
  To su u principu po istom sistemu radili i hrvatski i bošnjački i albanski „lideri dileri“
  ..jeste se pojavljuju takvi kandidati i u Srbiji ali ovaj naš narod ih prepozna pa nemogu da prođu..
  ..evo jedan portret“srbskog“ primera firera,Vuk Drašković,kaže na sajmu knjiga, kako ga mnogi mrze..ali ovaj narod MRZI RAT PA MU NIJEDAN FIRER NETREBA.
  ..psihološki gledano ovaj „naš“firer više liči na Buridanovog magarca između dva plasta sena, koji lipsava od gladi nemogavši da se opredeli kojim da se nahrani, raspet između dve podjednake želje,mržnje prema neposlušnom narodu koliko i ljubavi prema vladarstvu..jer onaj koji peva pesmu firera,UBIĆEMO PREBIĆEMO KO SA NAMA NEĆE faSHIZOFRENO nosi mržnju prema neposlušnom narodu iz ljubavi za“vlašću“ 😉

 3. ZA NAUK! Says:

  ZA ISTINU NIKAD NIJE KASNO!
  NEKA SE SAD LOBIRA ZA OSLOBOĐENJE SVIH!
  IMA MATERIJALA DA SE LOBIRA ZA ISTINU OD SADA, KAO ŠTO SU DRUGI LOBIRALI ZA LAŽ!
  DA SE LOBIRA DA IZAĐU SVI KAO ŠTO SU IZAŠLI ORIĆ, MARKAČ, GOTOVINA, I VEĆ JEDNOM HARADINAJ PA ĆE IZGLEDA I DRUGI PUT.
  VAĐENJE ORGANA, MALTERTIRANJE KFORA, EULEKSA, EUFORA U RS, PROTERIVANJE… SVE ŠTO JE NEOSUĐENO SADA DA SE KORISTI ZA LOBIRANJE I PROPAGANDU KOJA NIJE NA LAŽIMA NEGO NA ISTINI.
  KORISTITI ONE FILMOVE O SREBRNICI, KOSOVU, OSIROMAŠENI URANIJUM OD BOMBI 1999. SVJEDOČENJA… SVE ŠTO SU STRANCI PRAVILI KAO VRLO BITNO DA NIKO NE MOŽE REĆI „TO JE IZMIŠLJOTINA SRBA“, JER NORVEŽANIN I ČEH I DRUGI NEMAJU KORISTI OSIM ŠTO LJUDI TO RADE IZ NEPRAVDE, NEETIČNOSTI I NEMORALA PREMA SRPSKOM NARODU KOJI SE NA OČIGLED ČITAVOG SVIJETA POSTEPENO UNIŠTAVA A SVI POSMATRAJU JOŠ LEGALIZUJU UBIJANJE I PROTERIVANJE SRPSKOG NARODA.
  SAD ILI NIKAD!
  I TREBA RADITI NA ZABRANI ONIH KOJI NAROD SOPSTVENI UBIJAJU U POJAM, POPUT ONIH KOJI SU NARODU SVOM 10 GODINA NAMEĆALI KRIVICU I PRISTANAK DA ISPAŠTAJU SAMO ZATO ŠTO SU SRBI I DA MORAJU DA TRPE BATINE, PROTJERIVANJA I UBIJANJA SAMO ZATO ŠTO SU SRBI I ŠTO SU „JEDINI KRIVCI ZA RAT I SVE ZLOČINE OVOGA SVIJETA“. UĆUTKATI MEDIJSKI I SVAKAKO I TAKVE U SOPSTVENIM REDOVIMA ONEMOGUĆAVAJUĆI IM RAD NA EKONOMSKI NAČIN (ENORMNO SKUPIM TARIFAMA, POREZIMA, IZVLAČENJEM IZ KONTEKSTA I SL., ALI NIKAKO SILOM – SVE MUDRO I PAMETNO, STRATEGIJSKI I TAKTIČKI, KAKO UNUTAR ZEMLJE TAKO I VAN ZA ODBRANU SVOJIH INTERESA, SEBE).
  LJUDI POPUT BORSA TADIĆA, BISERKO, LIHT, JOVANOVIĆA, KANDIĆKE ITD. TREBAJU BITI ONEMOGUĆENI DA RADE I DA SE POJAVLJUJU U MEDIJIMA, NA VLASTI, U SKUPŠTINI I SLIČNO KAO DO SAD – NJIHOVO POJAVLJIVANJE I RAD ONEMOGUĆITI NA MINIMALAC, INAČE ĆE SRBIJA IMATI NASTAVAK RAZJEDINJENOSTI I DOVJEKA ĆE BITI POGODNO TLO ZA STRANE AGENTURE I DA NEKO UBIJA NAROD U POJAM „DA JE KRIV ZA SVE“, UMJESTO DA JE KRIV SAMO SEBI ŠTO JE DOZVOLIO PONIŽENJA I CUCKANJA U MOZAK OD PRIJE SVEGA SVOJIH LJUDI (KAO DA JE MALO PRITISAK KOJI SE TRPI VEĆ 20 GODINA SPOLJA O „SRPSKOM NEPOŠTENJU“ A „REGIONALNOM POŠTENJU“).
  NAUČITI KONAČNO DA SE RATOVI, ČAK I ODBRAMBENI, VODE LOBIJEM I MEDIJIMA, A NEE OSLONOM NA „MEĐUNARODNO POŠTENJE NEPOSTOJEĆEG MEĐUNARODNOG PRAVA“, JER DA TO PRAVO POSTOJI NE BI SE RIJEČ „GENOCID“ TRPALA TAMO GDJE JOJ NIJE MJESTO.
  NAUČITI DA JE I REGIONALNA POLITIKA LUKAVA!
  NAUČITI BITI LUKAV ZA ODBRANU ISTINE, A TO ZNAČI SLUŽITI SE ISTIM METODAMA SAMO UMJESTO LAŽI BORITI SE LOBIJEM I MEDIJIMA ZA ISTINU I NEMA GREŠKE NI PRED SOBOM NI PRED BOGOM.
  I U KUR’ANU PIŠE „NE DAVAJ SIROMAHU PARE AKO NEMAŠ DA SVOJU PORODICU PREHRANIŠ“, UPRAVO ZATO ŠTO JE TO GRIJEH PREMA SEBI.
  SRBIJA SE MNOGO OGRIJEŠILA O SEBI I SVOJIM LJUDIMA, I VIŠE TO NE SMIJE RADITI – NE SMIJE SE TRČATI PRED RUDU GLAVOM U ZID DAVAJUĆI SVOJE LJUDE NEPOSTOJEĆEM MEĐUNARODNOM PRAVU, A AKO SU UHVAĆENI ONDA LOBIRATI ZA ODBRANU I POZIVATI SE NA PRIMJERE OSLOBOĐENJA PRETHODNIH.
  OVIM SE POKAZALO DA BI SE ČAK MOGLI OSLOBODITI GERING I HITLER ISTIM LOBIRANJEM, ŠTO JE DOKAZ DA „MEĐUNARODNO PRAVO“ NE POSTIJI!
  NIKADA SE VIŠE NE SMIJE PONOVITI GREŠKA!
  NIKAD SE VIŠE NE SMIJE DAVATI TOLIKO PROSTORA SOPSTVENIM LJUDIMA KOJI NAROD UBIJAJU U POJAM PREKO MEDIJA I VAN NJIH, I SPOLJA PONIŽAVAJU VLASTITI NAROD KAO I UNUTRA SA POMOĆNIM VAMPIRIMA.
  NIKAD VIŠE NE BI TREBALO BITI OMOGUĆEN MAKSIMUM AKCIJE TAKVIM LJUDIMA!
  SADA BRANITI ONO ŠTO JE OSTALO, KAKO U HAG TAKO I VAN NJEGA – LOBIJEM I PROPAGANDOM, POLITIKOM I DIPLOMATIJOM, IŠČUPATI KOROV ZVANI KORUPCIJA I KRIMINAL, MODERNIZOVATI VOJSKU I KUPITI ORUŽJE ZA SVAKI SLUČAJ, DA BI SE ODBRANILA ZEMLJA AKO BUDE POTREBNO ILI ZA CILJ ODVRAĆANJA NEPRIJATELJA, JER REVIZIJU GRANICA HOĆE PONOVO SILE STAROG TROJNOG PAKTA.
  ULAGATI I TESLINU TEHNIKU I OTVORITI ARHIV TE NA TOME SARAĐIVATI SA RUSIMA – TAKO NAPRAVITI ZRAKE SMRTI NA GRANICAMA DA NIKOME NE MOŽE IZVRŠITI „REVIZIJU GRANICA“.
  POLITIKA „ŠTO VIŠE PARTIJA TO BOLJE“ JE NELOGIČNA I POKAZALA SE POGUBNOM U VRIJEME NAKON 90-IH, JER SE POVEĆALA ZAVIST – ŠTO VIŠE PARTIJA TO VEĆA RAZJEDINJENOST, MANIPULACIJA, KORUPCIJA, STRANE AGENTURE, JAVNI STRANI LOBISTI NA DOMAĆOJ SCENI MEĐU DOMAĆIM LJUDIMA U POLITICI, I NOVCI OD KRIMINALA ZA IZBORNE KAMPANJE. DAKLE, EKONOMIJOM I SOCIJALNOM POLITIKOM PA ONDA I ZAKONSKI ONEMOGUĆITI DA SE STVARA VIŠE OD PAR PARTIJA U NIKAKVOM STANJU ZEMLJE JER TO BI ZNAČILO DALJE U PROPAST.
  LAŽU ONI KOJI SE VADE NA PRIČU „DEMOKRATIJE“ SA ŠTO VEĆIM BROJEM PARTIJA – TO NEMA NI BRITANIJA NI SAD, VEĆ POSTOJE DVIJE PARTIJE KOJE SE SMENJUJU DECENIJAMA NA VLASTI A OBJEMA JE ISTA SPOLJNA POLITIKA. ZATO IM SVE DOBRO IDE, DOK SRBIJA JEDNOM IMA LJUDE ČVRSTOG KARAKTERA A ONDA KUKAVICE KOJE SE IZVINJAVAJU OKOLO UZ PLJAČKU I UNIŠTENJA SVAKE NORMALNE UNUTRAŠNJE I SPOLJNE POLITIKE.
  SVE TO MIJENJATI I NAPRAVITI ZA SVA VREMENA STALAN KURS SPOLJNE POLITIKE I ISTO TAKO UNUTRAŠNJE. DA U SVEMU BUDU VRLO MALE RAZLIKE. TO JE JEDINI NAČIN DA SRBIJA VIŠE NE IDE U PROPAST.
  POSTATI MUDAR I LUKAV JEDNOM ZA SVAKDA, JER KAO ŠTO BITANGA POZNAJE JEZIK SILE TAKO I LUKAVI POZNAJE SAMO JEZIK LUKAVOSTI – PREDUHITRITI GA LOBIJEM ZA ISTINU PRIJE NEGO ŠTO ON LOBIJEM POKUŠA DA TRIJUMFUJE ZA VLAST LAŽI.

 4. BULAVA Says:

  zar pozivanjem na KURANU misliš da ne uvećava broj već previše ljudskih savremenih aktuelnih planetarnih problema čovečanstvu..¿

  NEVERUJEM !

 5. ZA NAUK! Says:

  Ja ne pozivam! Nisam religijski čovjek iz bilo čijeg hrama. A nisam ni političar. Mogu samo da ovako dam apel protiv predrasuda i gluposti koje vode ka zlu. Za mene je samo svaka Knjiga podjednako dobra, jer ja ne njegujem glupost pa da Kur’an smatram „knjigom zla“, kakvih ima u hrišćanskom svijetu naročito katoličkom koji šire mržnju i reakciju te time i beskonačnu glupost i ludost. Isto tako, vehabizam ocrnjuje Bibliju i širi mržnju prema hrišćanima, a u Kur’anu tako ne piše naročito ne izrugivanje Biblije što oni rade, što znači da nisu uopšte ni trunka pravog islama, jer zloupotrebljavaju svoju knjigu i proroka Muhameda, koji bi se da ih vidi javno odrekao. U Kur’anu su svi proroci iz Biblije. Nisam musliman, već pravoslavni hrišćanin, iako rođenjen samim nametnuto, što je činjenica jer nas niko nije ništa pitao 🙂 nema razloga da budem ništa drugo do ono što jesam – čovječanstvo je uništilo korijen svega za normalan tok razvoja, upravo zbog elita, kompleksa, interesa i želja za monopolom. Zato je i danas mnogoboštvo, samo planetarno – uži tip pojma od onog iz paganizma. U biblioteci svojoj imam od Veda, Mahabharate, pa do paganskih Knjiga mrtvih (egipatske i tibetanske), Jevanđelja, Biblije, Kur’ana pa čak i okultnih i sektaških knjiga. Isto tako imam i druge, u naukama prirodnim i društvenim. I od ničeg nisam skrenuo, osim što sam našao korijen zajedništva – univerzalne vrijednosti i shavtio koliko su ljudi na planeti izmanipulisani jednostranim pravcima, zloupotreebom religijskih vođa umreženih s politikom, i zato se ne čudim beskonačnim glupostima i zlu. A najsmješniji su mi oni koji pričaju o toleranciji, a rade s dvostrukim aršinima, kao npr. tobožnje „demokrate“, svugdje po svijetu, jer svačija i biblioteka govori o čovjeku. I ratovi se prave zbog knjiga a ne samo egzoteričnih interesa.

  Balkan je čudo jedno – pun bogatstva duhovnog prije svega, a pun razjedinjenosti, naročito među Južnim SLovenima, kojima je Osmansko Carstvo i Habsburško ostavili korijen problema s korupcijom, nesnalaženjem i sl. Zato Jugoslovenstvo nije moglo uspjeti, jer na globalnoj sceni postoji borba klerofašista preko jezuitizma sa masonerijom i crkvom, onda preko Turske kod svojih vjerskih istomišljenika. Oni su i danas glavni krivci jer isto rade razjedinjujući kroz obavještajne službe Južne Slovene, a koriste ih kao topovsko meso na prve linije fronta u NATO kao nekada Habsburgovci i Osmanlije. Zato mi i prije Jugoslavija ratujemo između sebe, i to je tragedija Južnih Slovena bilo koje vjere da su i ništa više nakon 1945. i 1995. neće donijeti mir, jer smo postali sami sebi najveći neprijatelji sopstvenim glupostima uz zapadno-istočno dolivanje ulja na vatru što i danas rade u „miru“, a zapravo „hladnom bratoubilačkom ratu“. Jugoslovenstvo je ideologija (vještački sistem), i zato nije moglo uspjeti na sve strane. JuŽnoslovenstvo je već PRIRODA, jer se dijele na Istočne, Južne i Zapadne. Zato je jedina surova realnost da se govori jednim jedinim jezikom – „juŽnoslovenskim“, ali naravno, u korijenu je sve uništeno i to niko bez emocija neće prihvatiti osim činjenično nametnutu realnost jer i intelektualci zadnjih 100 godina zdušno rade za elite, svugdje po svijetu, čast izuzecima. Koliko je trijumfovala balkanska glupost danas postoje i „crnogorski“ i „bošnjački“ jezik, po kojim bi se pravilima mogao praviti i „podgorički“, „niški“ itd. GLUPOST ZAISTA JESTE BESKONAČNA!

  Svi u regionu mogli su zdravije sisteme izgraditi – prave slovenske, ne praveći čak ni konfederacije a kamo li federacije koje su ih ukopali zbog zapadnjačkih interesa najviše, već ulagati u sve zdravo, razumno i pametno, prosvjetiteljski za daleku budućnost kao duhovna barijera od zapadnjačke lukavosti i dijelom istočne. Šansa koja je bila prije 100 godina, pa čak i više, prokockana je zarad ideologije i nacionalnih ideologija proizišle iz ličnih i međunarodnih. Sad su tu gdje jesu, i ko zna gdje će sjutra biti jer su sebe dodatno upropastili 90-ih. Dovršili su ono što je ekonomski potkopao komunizam, kojeg da nije bilo ne bi bilo ponovljene Jugoslavije (a prije toga je i ta ista Kominterna radila na njenom razbijanju)…

  Južnoslovenski problem je još komplikovaniji da teško da može biti i u „nezavisnostima“ ubuduće normalni, jer i u miru prave stanje jedni drugima koje je „hladni rat-ni rat ni mir“ tužbama, revizijama granica a Zapadnjaci kao i prije dolivaju ulje na vatru ocrnjujući jednu stvaru kao „jedinu koja je pravila zločine“ i samo jednu forsiraju a zločine prema njoj otvoreno odbacuju legalizujući ih time. Isto tako ni Jasenovac se nije našao u Nirnberg, a trebalo je, a Tito je i Stepincu za malu kaznu kućnog pritvora progledao kroz prste jer je prije toka pošao u Vatikan. Zato je jasno da tzv. međunarodni sud pravde i tzv. međunarodno pravo samo fiktivno postoje, jer da nije tako ne bi se razni zločinci izvlačili lobijem, što pravi izuzetan besmisao priče o međunarodnoj zajednici kao vještačkoj tvoreniji iz ideologija i interesa umreženih nastale (instant efekat, kao instant kafa). Još sramnije je trgovanje žrtvama, a kako to radi i regionalna politika onda je sasvim jasno da mira, prije svega duševnog i psihičkog u narodima na Balkanu, neće biti, ma kakvi se protokoli o „saradnji“ budu pisali, jer svi jednoj strani gledaju da zabiju nož u leđe i u „miru“ – priznavanjem Kosova. To je sramota regije jer je pritisak sramore međunarodne – umrežena sramota – koketiranje kao sa Hitlerom dok se nije približio njihovim granicama – koketiraju sa Velikom Albanijom, a ona ima apetite i na BiH i pitanje je ako uspije u svom planu kada će doći na hrvatsko primirje – zato se i vodi politikom da su oni „Iliri“, a Ilira je bilo i na prostoru Dalmacije uz granicu sa CG i BiH (a ideologija „ilirstva“ je jugoslovenska ideologija bila u Hrvata, začeta od Ljudevita Gaja od 1835. paralelno postojeći i sarađujući sa načertancima u Srbiji – tu je i počeo sukob katoličasntva i pravoslavlja zbog jezuita i Vatikana – traženo je da duhovni vođa svih Jugoslovena bude Papa…).

  Eto Bulava, sad samo dijelom jednim vidiš dubinu problema i dio ezoteričnog vladanja svijetom, a narodi na Balkanu najvni ali politike im više nisu, i na žalost samo se Srbija suočila sa prošlošću, ali ne i ostale zemlje u regionu. Zato je odvratno i otužno vidjeti na maltretiranje nje prije svega od regionalne politike koja se pravi poštenom nego što jeste, trguje žrtvama, lobira za satanizovanje jedne strane dok svoje zločine skriva a ta jedna strana najvna i vjeruje u „međunarodnu pravdu“ raspuštajući svoj lobi i dozvoljavajući da je blate sopstevni ljudi. To je tužno i tragično, i to je realnost, složila se ili ne složila regionalna i međunarodna politika. Surova realnost pokazuje da kao takve nema prava pričati o pravdi iko drugi u regionu a kamo li svijetu.
  GREŠKA JUŽNIH SLOVENA JE U TOME ŠTO SU ULAGALI U VJEŠTAČKE SISTEME I ŠTO NISU IMALI LJUDE KOJI RADE ZA RAZUM I NAROD ČUVAJUĆI GA OD NEGATIVNE ENERGIJE ZA BRATOUBILAČKE RATOVE, KORISTEĆI DUH ENTUZIJAZMA KOJI JE POSTOJAO I ZNATNO MANJA MRŽNJA KOJA JE BILA PRIJE 1918. Nisu se snašli da spoljna huškanja usmjere propagandno na zaštitu naroda upozoravajući ih šta ih čeka u ratu i nakon i ko se miješa, umjesto da laže i krije od svog naroda, a kamo li da obrazovanje i školstvo iskoriste za međusobni mir. To se tiče kompletne regije.
  Ja znam našta je Balkan mogao ličiti, i zato je šteta, jer „Iz ne znanja se rađa glupost a iz gluposti zlo“, reče Bekon.

  A još gore je biti najvan o ovca do vijeka, jer ako je neko lukav i pokvarene politike prema jednoj zemlji onda ta zemlja treba da se takođe posluži lobijem ne ka zlu kao regionalna politika koja drži smrt u riznicama za svoju „budućnost“, nego ka istini da nije jedna strana činila zločine već i druge, i na taj način napravi ravnotežu i odbranu. To je sve! Ako drugi seju mržnju prema tebi lobiranjem u medijima i svugdje, onda ti ne širi prema njima, ali na isti način brani Istinu i brani sebe upravo ISTINOM koja je surova onim koji te ocrnjuju (tvoj narod i tvoju zemlju). Nisu u pitanju vođe, niti materija uopšte, nego ISTINA, jer kada trijumfuje LAŽ to je tijumf zla – kao što je trijumfovao ocnjenom jednom stranom, i to je nepravda nad nepravdama. U mutnome se riba lovi – to znaju svi izopačeni umovi, ali se istina ne može sakriti čak ni vještačkim sistemima.

  http://bit.ly/T9EZND

 6. BULAVA Says:

  NIJE PAMETNO ZAMUĆENU VODU RAZMUĆIVATI DA BI JE UČINIO BISTRIJOM

  SVI MORAJU POŠTOVATI SVA PRAVA SVIMA.

 7. ZA NAUK! Says:

  Pa ja o tome i govorim, samo što očigledno nisi shvatio/la zato što sam pisao duboko analitično a atomistički, i može još koliko su problemi regiona duboki.
  Ja ne mutim no govorim koliko su zamutili skoro 100 godina, svi, manje-više, neko sebi najviše a neko drugima dok svi u paketu međusobno… I komunizam je psihološki uništio narode.

  Nije „mutiti“ da se narod kada je trebalo poslije 1918. krenuo vaspitavati i obrazovati kako treba i prihvatiti ono što je dala viša sila – 3 vjere. To je bio ispit od Boga, s kojim se niko nije snašao ni u regionu a ni u svijetu danas….
  To je samo dokaz da je Bizmark bio u pravu za Južne SLovene, voljeli ga ili ne voljeli, ali bio je surovo realno u pravu, rekavši da će da se vječno kolju između sebe i da su zbog toga nezahvalni i neisplativi za sebe. Pod time nije mislio toliko na omalovažavanje, koliko je znao kako se egzoteričnost stvara kroz ezoteričnost masonerije i jezuitizma u globalu – plekanja u unutrašnje stvari svih zemalja, naročito nejakih. I u njemačkim arhivima 1941-’45. stoji za dešavanja ovdje da su bili „bratoubilački ratovi“. To su isto bili i 1991-’95. I najmanje su krivi prsti spolja, koliko glupost iznutra. Jedno su sekundarne stvari a drugo su primarne. Ko ne umije da se uhvati u koštac sa modernim ratovima (lobiji i mediji) taj propada.

  Propašće jednako svaki Južni SLoven, ma koje vjere da je, jer jedni oslobađaju svoje zločince lobijem, nastavljaju da žive u laži i da budu i dalje zapadne i istočne alatke (EU, NATO-a i radikalnog islama) za buduće ratove i djecu svoju pune mržnjom kako bi opravdale greške „međunarodnog suda“, a drugi najvno izručuju sve, izvinjavaju se svima ne dobijajući to od drugih, raspuštaju lobije, prave atentate na svoje ljude, ne pomažu svoj narod i svoje ljude, razjedinjeni su umjesto da su homogeni i vjeruju u „međunarodno pravo“. Eto naznake propasti, na žalost. Jedni se raduju misleći da su se izvukli, a drugi kukaju ne primjećujući koliko su se ogriješili o sebi. Ni kralj ni predsjednik ni niko se ne ubija ukoliko radi protiv naroda, nego se smenjuje i sudi mu se kao i svakom građaninu. Pratiti treba i numerologiju – skoro 100 godina je prošlo od ubistva kralja Aleksandra, ministara njegovih, žene sa izručenjem Miloševića i ubistva Đinđića. To su stvari koje dovode da se ne može dobro vraćati narodu kada tako prema svojima postupa, ali isto tako ni onome čija bi politika rado srušila Jasenovac ili ga prikazala kao legitimnu akciju (što i rade za manje logore iz 1941-’45.) za odbranu od „četnika“ iako je ubijeno obično civilstvo. Pogubnost Južnih SLovena je upravo to što su jedni vječite alatke drugih i što žive u laži, a drugih u najvnosti i samonepoštovanju. Ratovi se vode medijski i lobistički. To je modernost ratovanja, kao što mafije na čelu političkih sistema vode rat za ilegalnu trgovinu duvana, droge, roblja… na Balkanu a na zapadu u isisavanju tuđih privreda kao inekcija u svoje, monopol za novi prodor na IStoku kroz NATO i EU, spajajući imperiju i hegemoniju na putu ka Istok.
  Ko to sve ne shvata, taj propada, jer biti lijen je najveće zlo. Zato, kako je krenulo po svemu, ako se nastavi, Južni Sloveni će se vratiti unazad dva vijeka a umjesto Turske imaće islamsku Veliku Albaniju za tutora uz pomoć Turske, a na Zapadu EU umjesto Austrougarske gdje za regiju vrlo lako može biti evropski tutor Ugarskohrvatska koje jedine traže revizije granica.
  Rusija je takođe dosta doprinjela da joj se približavaju.
  Zapad je i u svojim problemima složniji, nego što je i jedan put bio Istok, naročito Sloveni.
  Inicijative se preuzimaju na vrijeme.
  Đavo nikad nije kriv – on samo kuša najvne i one osione, a Bog je na strani onih pravičnih koji ne lažu, koji nisu zli prema sebi i drugima, koji nisu dekadentni i preuzimaju mudro inicijativu za Istinu istim sredstvima (lobiji i mediji) da bi odbranila sebe.
  Hvatanje za glavu dolazi „kasno“, ali kada je „kasno“ ukoliko je što ostalo, treba onda preuzeti inicijativu.

  Međunarodno pravo ne postoji, jer da postoji ne bi se lobiralo i za riječ „genocid“. POkazalo se u praksi da bi se na isti način mogli izvući i nacisti da je u Nirnbergu imao ko da lobira za njih.

  Upravo je NOVAC pokvario civilizaciju i obesmislio sve, jer čim može da se lobira u „međunarodnom sudu trgovine žrtvama“, onda je jasno sve…
  Čitavo čovječanstvo je odavno počelo da anulira svo učenje Lao Cea, Konfučija, Bude, Isusa… do Tesle, i civilizacija nije zaslužila da opstane, već da bude zamjenjena drugom, kako bi konačno bilo jasno šta je civilizacija a šta anticivilizacija.
  Sramota je vidjeti na šta Čovjek liči iz dana u dan.
  Još sramnije našta liči Južni SLoven, podjeljen na one koji žive u mržnji da bi opravdali svoju laž, a drugi na one koji podrivaju sami sebe dok izopačeni trijumfuju nad njima (oni koji čuvaju smrt u svojim riznicama, jer čuvaju svoje krvave ruke svaljujući krivicu samo na jedne).

 8. ZA NAUK! Says:

 9. BULAVA Says:

  Pa to i jeste psihološki problem, ali ne svih nas kako ti se čini,tvoj problem je u neshvatljivosti svog“problema neshvatljivosti“problema o kome pisanijem govoriš..i govoriš i govoriš i..izlaz ne nazireš napred ..jer se stalno obazireš nazad ..dok sve nemože ići samo napred i ako mora samo napred.. jer od prirode *E_TARa*BOGA JEDINOGA SVEMU U SEBI (koga nijedna religija pa ni naučna osim Tesle ne prizna) DATO JE DA IDE SAMO N A P R E D *
  U ovom ovde slučaju,ali psihološkom kontekstu,samo doktor Radovan Karadžić može najbolje da te shvati..a publika Suda Svetske Javnosti, već zna mnogo opširnije o svemu istorijskome nego što pokušavaš da „nam“ objasniš.
  ツ.
  *NAUČI SIROMAHA DA PECA RIBU I ON ĆE TI POMOĆI DA NAHRANIŠ I SVOJU DECU*
  ..sviđala se svim fanovima svih religija ili ne,to je i danas
  MARKSISTIČKO_LENJINISTIČKA INTERNACIONALA PRAKSA OGROMNE VEĆINE CIVILIZOVANIH NACIJA.

 10. ZA NAUK! Says:

  E vidiš, tu griješiš GordonFlaštare, jer događaji bivaju povezani i stvaraju uzročno-posljedičnu vezu. Tvoje neslaganje je samo oblik mišljenja a ne surove realnosti. Živiš u iluziji Ujedinjenih NAcija koje su kontrolisane, i zato nisu ništa drugo do isti nekadašnji bezuspješan projekat Lige naroda, kao i Kosmisija za ograničenje nuklearnog naoružanja o čijim programima od 1946-1987.pojma nemaš. 🙂 Činjenica jeste da na globalnoj sceni postoji skriven sukob, i zato istorija nije samo ono što znamo nego i ono što ne znamo. Pročitaj za regiju samo o masonima u Jugoslaviji 1767-1980, a onda i za ostale regije. Zato mi nemaš potrebe pričati o istoriji a pogotovo reći da znaš neešto više i dublje, jer si onda nalik samo babama koje ubijeđuju da one znaju neke stvari bolje, pa zato nije tačno da smo svi isti.
  Radovan i ostali nisu pitanje, već narodi i civilizacija i politika, tako da me on ne može „razumjeti“ kako pišeš, i za njega me briga koliko i njega za mene – političar ostaje samo političar, jer da je pametniji bio ne bi u nju ulazio da se njome bavi i da je vodi. Postoje državnici vizionari, a u nju nikada nisu spadali ni marksistički ni fašistički. Nisu spadali ni balkanski pa su jedni postali još lukaviji a drugi još najvniji koje cijeli svijet vuče za nos.
  Ja imam pogled ka naprijed više nego što ti misliš. Sve pokazuje da to „naprijed“ Južne SLovene isključuje, kao prve, već malo ili više kasnije, tek. Istorija Zapada, istorija Istoka, Juga i Sjevera nije isto što i istorija Balkana i grdno se vara svako ko misli da i svjetski sukob ukoliko dođe do njega može zaobići Balkan. Region je trebalo potpuno drugačije urediti kako bi postojao mir, a mogućnost rata svedena na nulu. I pod time ne podrazumjevam nestanak jednih ili drugih kroz ratove i prepucavanja, već kroz to da pravoslavac i katolik znaju o knjizi muslimana, a ovi o knjizi hrišćana, o običajima o religijama pa da tako i „vjeronauka“ bude to u pravom smislu riječi, njegujući osnovno znanje o drugoj religiji svojih sugrađana, razgovaraju, razmjenjuju mišljenje, obilježavaju, više idu jedni kod drugih itd.itd. bez ikakvih Jugoslavija. I hiljadu takvih drugih primjera trebalo je podržavati ulaganjem u prosvjetu, jer ona ne bi trebala da bude samo standardno kroz školski sistem kako se primjenjuje. Jako je glupo da današnji „reformisani sistemi“ po osnovnim školama imaju predmete o EU i NATO koji spremaju, jer to je klasična politizacija i usađivanje djeci u glavu političke stvari. To već postoji u CG, a treba da se „edukuju“ nastavnici i za NATO kako bi djecu od malena lagali. Eto, umjesto da dodatni predmeti djeci budu za širenje vidika, ona se sužavaju i indoktrinišu…..
  “Mnogi najbolji umovi pokušavaju da otkriju sredstva koja bi sprečila da se ponovi strašni sukob koji je, teorijski uzev, završen, ali čija sam trajanja i glavne ishode tačno predvideo i pomenuo u jednom članku objavljenom u listu “Sun”, 20. decembra 1914. Liga naroda nije lek, no naprotiv, po mišljenju mnogih merodavnih ljudi može doneti sasvim suprotne rezultate. Treba naročito zažaliti što je, prilikom postavljanja uslova za mir, primenjena politika odmazde…” (Tesla 20-ih)

 11. ZA NAUK! Says:

  Zato su i nastali svi stereotipi koje guše narode međusobno.

 12. Nebojša Says:

  U RELIGIJSKE BOGOVE VERUJU ONI KOJI IH NEZNAJU..
  Gordon Flash* ZNA,pa nema takvu kao tvoju INFANTILNU potrebu da „vjeruje“=intelektualno-religiozno sumnja u postojanju *E_TARa*,BOGA JEDINOGA SVEMU U SEBI,onako kako je „on_to ,LO_gijski“ = shvatio i Teslino shvatanje=spoznanje suštine prirode,na kome se baziraju NAJKVALITETNIJA TESLINA I DUHOVNA I MATERIJALNA OTKRIĆA ZA RAZVOJ OSLOBOĐENOG ČOVEČANSTVA OD LJUDSKIH PREDRASUDA,PATENTI koje NIJEDNA LAŽ I LAŽLJIVI RELIGIJSKI NAUK ROBOVLASNIČKOG SAMOODRŽANJA RADI,O BILO ČEMU KAO BOGU TVORCU SVEGA MATERIJALNOG, NIKADA VIŠE NEMOŽEŠ DA ZATRPAŠ MRAVLJOM ISTORIJOM „LJUDSKOG“ROBA .


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: