Др Владан Петровић: Соларне топлане шанса века за Србију! Србија би била монополист нове еколошке технологије! Србија би доживела економски препород! Србску власт ово не интересује!!!


Ширите ову вест широм интернета!

Ово су кључни моменти за економски препород Србије!!

Погледајте прво доњи видео прилог о револуционарном решењу нашег генијалног Др Владана Пантелића са својим пројектом соларних и еколошких топлана. Ствар је у јединственом решењу акумулатора за складиштење сунчеве енергије, које је јединствено у свету!

То је кључ свега!
То је јединствено решење Др Владана у свету до сада!

Иначе, док је радио у Немачкој, др Владан Петровић био је шеф развоја инжињеринга у чувеном немачком концерну Круп!

Енергија се може складиштити и чувати 6 месеци у јединственом акумулатору за то, то је најсавршеније решење у свету до сада, и практички тако ускладиштена енергија може се користити целе године 24 часа током 365 дана!

Ово је шанса века за Србију!

Са овим пројектом Србија може направити светски бум! Може се економски препородити! Цела индустрија, машинска и остала за производљу главне и пратеће опреме. То би се производило у Србији! Решио би се проблем незапослености! Србија би светски била моноплист једне нове еколошке технологије! Своје знање и производњу соларних топлана и електрана, србске фирме би имплементирале не само у Србији, већ и широм света!

Погледајте и послушајте…!

Професор др Владимир Пертеровић: Соларне топлане, шанса века за Србију!
(24.март 2012.)

Линк ка видњео прилогу на:http://www.youtube.com/
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

*************

Извор: http://www.vesti-online.com/

Србију не занима бесплатна струја

13.11.2012.

Иако је још прошлог новембра професор др Владан Петровић у Бадњевцу код Крагујевца поставио соларно постројење без панела, које сакупља и складишти сунчеву енергију која целе зиме може да се користи, нико у Србији није заинтересован за његов изум. С друге стране, представници 19 земаља, попут Индије, Шведске, Немачке, Норвешке, Шкотске, Енглеске, Италије, Турске, долазили су да се увере у снагу постројења. Професор сваког дана преговара са њима и, уколико нико из наше земље не буде заинтересован, он ће постројење продати најбољем понуђачу из иностранства.

Продаћу постројење странцима па ће онда Србија да га увезе: Владан Петровић

„Наша земља се понаша као да јој ништа није потребно. Ми ћемо радије да купимо технологију од странаца. С једне стране имамо младе који су најбољи на свету, а с друге немамо самопоштовање и сигурност у себе. Тако ће се десити да постројење продам странцима, а онда ће Србија да га купи од њих по много већој цени.“

, наводи професор Петровић за „Вести“.

Он додаје да би то постројење омогућило да све топлане у Србији раде на сунчеву енергију тако што би је сакупљале преко лета, а користиле зими. У оквиру овог система могао би да се уради и систем грејања на биомасу, а постоји и могућност да се производе енергане.

Петровић каже да су долазили стручњаци из Јордана који су желели да се увере да постројење може да складишти енергију 48 сати. Професор им је показао да сунчеву енергију, која је достигла 300 степени Целзијуса, могу да чувају четири до месеци. Након тог времена температура је била 200 степени, иако је спољна температура падала и на минус 28 степени.

– Систем се састоји од концентратора пречника 10 метара и термичке снаге 50 киловата. Ради по принципу оптичког сочива тако што прихвата сунчеву енергију и сакупља је у једну тачку, односно жижину раван, чији је пречник 300 милиметара. Када са толиког концентратора сакупите сунчеву енергију и ставите је на малу површину, у жижиној равни добијате температуру од 1.800 степени Целзијуса. Немци су успели да достигну само 1.000 степени. Ово је прва јединица соларне топлане у којој се енергија акумулира током лета да би се током зиме користила за грејање објеката. Тај извор топлоте може да се користи и у индустрији за сушење воћа и поврћа, хемијској или индустрији дрвета, као и за процесе стерилизације, пастеризације, избељивања или прања. У овом систему може да се акумулира топлотна енергија од 40.000 киловат-часова – додаје Вуксановић.

Прототип има снагу 10 вати: Марко Вуксановић

„Прво смо пре три године урадили прототип лабораторијског типа, који је могао да се смести у просторију. На тај начин смо, заправо, хтели да покажемо да је професорова идеја изводљива. Прототип је снаге десетак вати, јер је урађена парна турбина која има мали степен корисности. Она је могла да сакупља сунчеву енергију преко дана, а потом да емитује струју 24 сата.“

, објашњава физичар Марко Вуксановић који у професоровој фирми Алтернативне енергије ради на пословима развоја соларне топлане.

Када су Амарџи Ријат и Хардип Сеира, представници лондонске фирме Стор Енерџи (Store Energy), препознали потенцијал ове технологије, затражили су да урадимо идејно решење и развој великог система. Они су финансирали читав пројекат, јер су желели да виде ефекте пилотског, већег постројења. Ова лондонска фирма и даље финансира пројекат професора Петровића.

„Систем се састоји од концентратора пречника 10 метара и термичке снаге 50 киловата. Ради по принципу оптичког сочива тако што прихвата сунчеву енергију и сакупља је у једну тачку, односно жижину раван, чији је пречник 300 милиметара. Када са толиког концентратора сакупите сунчеву енергију и ставите је на малу површину, у жижиној равни добијате температуру од 1.800 степени Целзијуса. Немци су успели да достигну само 1.000 степени. Ово је прва јединица соларне топлане у којој се енергија акумулира током лета да би се током зиме користила за грејање објеката. Тај извор топлоте може да се користи и у индустрији за сушење воћа и поврћа, хемијској или индустрији дрвета, као и за процесе стерилизације, пастеризације, избељивања или прања. У овом систему може да се акумулира топлотна енергија од 40.000 киловат-часова.“

, додаје Вуксановић.

Он каже да тренутно раде на изради мале јединице за кућну употребу. Концентратор ће имати пречник два метра, а служиће само за производњу топле воде. Он би могао да нађе примену у хотелима, болницама и сличним објектима.

Знање стекао у Немачкој

Петровић је у Србији завршио Машински факултет и радио као професор у Техничкој школи у Крагујевцу, био је потпредседник Гоше у Паланци и Београду, а потом је постао технички директор крагујевачке фирме Романија. Давне 1972. године отишао је у Франкфурт где је за само шест месеци постао шеф Манесманове испоставе у Манхајму. Био је и шеф развоја инжењеринга у концерну Круп у Есену, која запошљава 180.000 радника. За две године је докторирао у Ахену. Написао је 55 научних радова, а има и 36 патената. У Србију се вратио 1998. и у Крагујевцу отворио фирму Алтернативне енергије у којој ради на производњи соларне, геотермалне и енергије ветра.

Живи у Бадњевцу са супругом Сузаном. Његов син из првог брака Данијел студира у Карлсруеу, а други син Мишел ради у крагујевачкој општини.

Сунце стабилан енергетски ресурс

Тачно је да би сада требало обезбедити новац за прављење тих система, али би све касније било бесплатно. Цела Србија би бесплатно добијала електричну енергију, јер смо ми успели да направимо постројење које 365 дана без престанка од сакупљене сунчеве енергије може да производи електричну енергију. Тачније, претворили смо сунце у стабилан енергетски ресурс – објашњава Петровић.

Како је уведен телефон у Србији?
Може, ако није против бога

Владан Петровић сматра да његово постројење није прихваћено у Србији, јер је „наш народ против свих новина“. За читаоце „Вести“ испричао је анегдоту о увођењу телефона у Србији.

– У то време живео је неки инжењер Пантић из Богатића код Мачве, који је радио у Сименсу. Пошто је стекао велики иметак, решио је да дође у Србију и уведе телефоне. У листу „Видело“ објавио је конкурс на који могу да се јаве сви који хоће да уведу телефон. Једини који се јавио био је индустријалац Ђорђе Вајферт, који је имао пивару. Панта потом оде код министра војног Свете Николића и замоли га да прво њему уведе телефон како би народ следио његов пример. Министар га доведе до прозора, показа му три коњаника и рече да му бољи телефон од њих не треба. Панта онда замоли Косту, помоћника министра, да уведе телефон у министрову канцеларију када овај буде био одсутан. И он пристаде. Када се министар вратио, Коста га позва из своје канцеларије. Министар подиже слушалицу и када препознаде његов глас, спусти слушалицу и поче да га тражи испод стола и у ормарима. Пошто га није нашао, онда је својим службеницима рекао да ништа не дирају док не дође поп да види да то није нешто против бога. Тако је Србија последња у Европи увела телефоне, а Панта се дао на пут у Америку и никада се није вратио – испричао је професор Петровић.

Извор: http://77.46.136.66/novosti/

Бадњевац – српка престоница соларних топлана

01.03.2012 10:17

КРАГУЈЕВАЦ – У селу Бадњевац надомак Крагујевца у завршној фази је изградња пилот постројења соларне топлане, у коју може да се концентрише сунчева енергија на високој температури и да се месецима чува, а која ће ускоро и бити пуштена у рад.

Реч је о систему соларне топлане са концентратором и високотемпературним акумулатором, које је изумео Владан Петровић, директор фирме „Алтернативна енергије“.Он је својевремено био професор Машинског факултета у Крагујевцу и директор развоја у компанији „Круп“ у Немачкој где је живео око две деценије.

Петровић у изјави за Тањуг објашњава да пилот постројење соларне топлане, прво у Србији, представља значајан продор на пољу енергетске ефикасности имајући у виду да је код обновљивих извора енергије велики проблем њихова константност.

„Предности овог система у односу на постојеће у свету су континуирана производња енергије из акумулиране сунчеве енергије, као и до пет пута већи капацитет акумулације од постојећих“

, тврди Петровић.

У свету постоји мали број соларних електрана, али оне раде на принципу акумулирања топлоте фазног прелаза.

Постојећи соларни системи задовољавјау једну трећину дневних потреба за енергијом из разлога што Сунце у просеку сија осам сати дневно, а да би се надоместио јаз од 16 часова, многе компаније поред соларних постројења имају и електране које раде на гас.

Он свој изум – пилот постројење соларне топлане подиже у дворишту своје куће изграђене у шумадијско-јапанско-баварском стилу, и како тврди Петровић, њиме ће грејати кућу површине око 500 квадратних метара као и мањи производни погон поред ње.

Соларна топлана у Бадњевцу је пречника 13 метара и висине 18 метара, и са концентратором и високотемпературним акумулатором омогућава да се акумулирана енергија из сунца производи по потреби и у континуитету – 24 часа на дан, и тако 365 дана у години.

„Овај систем може да значи привредни препород Србије, јер би упослио на хиљаде фирми које се баве технологијама, упослио би целу машинску индустрију, транспортне системе и друге сегменте српске привреде. Отворио би и се велики број радних места и значајно би се редуковао увоз гаса“

, истиче Петровић.

Објашњавајући да пилот постројење соларне топлане у Бадњевцу може да загрева неколико станова, Петровић тврди да повећањем пречника концентратора за само један метар повећава се број станова који би се загрејавао за за чак десет пута.Соларна топлана, додаје Петровић, наравно да није само за грејање станова, већ може да се користи и у привреди, али и у пољопривреди где би се пластеници зими загрејавали.

„Спреман сам да помогнем Влади да са овом технологијом направимо један привредни бум. Нису овде проблем финансије, за ову технологију новац неће бити проблем, моћи ће да се добије из света, овде је битна воља и жеља државе да стане иза овог пројекта да се имплементира у Србији“

, каже Петровић који се из Немачке у родни Бадњевац вратио средином 90-их година.

Када би држава, додао је он, стала иза тог пројекта, врло брзо би се технологију извозила на светска тржишта, која, како је указао, већ сада показују интересовање, попут Енглеза одакле су и инвеститори изградње пилот постројења, затим Јордана, Немачке, Кине и Норвешке.

Норвежани ће, додаје Петровић, већ у уторак посетити постројење у Бадњевцу јер њих занима високотемпературни акумулатор како би сачували енергију ветра.

Овај шумадијски машински инжењер, који је већину својих 36 изума патентирао у Немачкој, објашњава да би изградњом соларних топлана у Србији, за 10 до15 година, након отплате те инвестиције, грађани би могли практично бесплатно зими да греју своје домове, односно плаћали би само трошкове одржавања система.

Примера ради, каже Петровић, да би се цео Крагујевац грејао, потребно би било изградити соларану топлану чији би концентратор био пречника и висине 90 метара, и та инвестиција би у догледно време била исплатива, имајући у виду да Крагујевац за енергнетне за грејање за наредних 20 година треба да плати око 800 милиона евра.

Према његовим речима, за сада у Крагујвцу нема таквог интересовања, али је заинтересована општина Велика Плана за коју је припремљено идејно решење за соларну топлану која ће носити назив „Лозовик 1“, и чији ће концетратор бити пречника 55 метара како би се грејало 108 станова у тој варошици.

Изградња пилот постројења соларне топлане у Бадњевцу коштала је до 100 хиљада евра каже Петровић и додаје да је ижвођач радова чачанска фирма, а инвеститори су пословни партнери из Енглеске, иначе Индијци пореклом.То су Амарјит Ријад и Хардип Сиера, власници софтверске и трговачке куће, који су, како наводи Петровић, у изградњу топлане уложили приватно, а не у име компанија.

Акумулатор за соларну топлану јединствен је у свету по запреминским капацитетом од 450 киловат часова по метру кубном а, максимална температура до које се загрева акумулациона маса износи 800 степени Целзијусових.

, истиче Петровић.

Он додаје да систем изолације језгра акумулатора, који је такође његов изум, омогућава да топлотни губици буду мањи од шест одсто на годишњем нивоу.

*************

Ево још једног додатног прилога, из текста са ове» веб странице, од 5 засебних видео прилога где је др Владан говорио кључне ствари о овом пројекту, направио сам четвороминутни аудио запис.

Послушајте!

Др Владан Петровић о револуционарном еколошком и економском пројекту соларних топлана који може да препороди Србију, само ако то власт жели и хоће! Паре нису проблем, само хтење и жеља!

Скини аудио прилог

У праву је др Владан, није ствар у инвестицијама, паре се могу обезбедитио, што из Србије, што од наших људи из иностранства, а ту су Руси и Кинези. Ствар је само у хтењу власти у Србији да стане иза свега овога и осигура препород Србије на креативан начин, не задуживањем, већ радом у производњи, да се запосле хиљаде и хиљаде незапослених! Србија би постала економска сила на Балкану и шире! Била би предводник нове технологије! Али власт ћути о овоме! У медијима се ништа не прича о овом револуцинарном пројекту који би препородио Србију за сва времена! Али су зато медији препуни вести како ће се влада задужити милионима евра за „млаћење празне сламе“! За попуну буџета и њихов опстанак на власти у процесу тоталног упропашћавања Србије путем дужничког ропства!!!

Дакле, да сумирамо….

И основцу је јасано да нема дилеме о компетентности и стручности Др Владана Петровића, као и његовој сигурности у реализацију целог пројекта са соларним топланама, и свим надовезујућим могућностима попут соларних електрана и широке индустријске примене његовог изума. Наравно, наравно, знам да се не чудите да ово још не прихвата политичка гарнитура на власти и цела страначка структура Србије, апсолутно свих странака!

Просто је зачуђујуће, да ову генијалну идеју и пројекат ни једна странка није користила у кампањи на претходним парламентарним изборима, будући да су горњи прилози из марта ове године, јер како видимо, решио би се проблем незапослености и сиромаштва, човек би поново био човек, а радник радник!! Са пуним достојанством и самопоштовањем према себи! Са нормалном зарадом за нормалан живот! Отварала би се нова радна места за хиљаде и хиљаде радника! Србија би се економски препородила! Оживела би машинска индустрија и све остале пратеће индустријске гране у производњи соларних топлана и свега осталог што се може комплементарно реализовати, јер кључ је у:

Јединственом акумулатору за складиштење сунчеве енергије!
То решење једино је урадио наш човек овако генијално, ко нико у Свету!
Генијални и величанствени др Владимир Петровић!

Одушевљава ме његова природност, једноставност и народна природна поетичност, која се одражава у његовим следећим речима:

„Ако могу да „уберем“ енергију, могу да је складиштим, могу да је чувам дуго са малим губицима, шта хоћу више..?!“

Са изумом величанственог др Владана, решава се и битна еколошка компонента, јер ако би Србија временом и постепено потпуно прешла да загрејава градске станове и куће широм Србије путем еколошких соларних топлана, решили би се огромног постојећег загађења угљен диоксидом због постојећих термоелектрана са својим угљенокопима!

Све би било јефтиније, и после одрећеног времена скоро потуно бесплатно грејање!

Људи широм Србије били би зрдавији, нарочито ови из Лазаревца који живе поред рудника Колубара као великог загађивача из постојећег угљенокопа одакле се вади угаљ!

Србија има шансу да постане монополист нове технологије коју би извозила у свету и зарађивала на основу интелектуалних права и индустријске ИЗВОЗНЕ ПРОИЗВОДЊЕ СОЛАРНИХ ПОСТРОЈЕЊА!! Радници у индустријској производљи имали би сталан и сигуран посао!!

Хранили би своје породице радом, а не понижавајућим шверцом!!!
Сада не могу ни то да раде, нема ко шта да купи, јер сиромаштво је толико велико, да људи немају пара ни за хлеба!

Наравно, зарађивао би и др Владан, али и Србија која би као држава стајала иза целог пројекта, јер и сам др Владан говори да се ту више не ради о њему. Да му је до пара, он би одавно реализовао свој пројекат у некој страној земљи, али човек је изгибио стрпљење чекајући на Србију, јер власт и политичари ћуте о свему и евидентно не желе да стану иза свега!!

То је оно историјско „али“ које Србима живот и судбину увек поквари, док народ једном не каже ДОСТА!!!
То је проклета антисрбска, антисрбска, антисрбска, страначка и политичка квази елита са својом „интелектуалном“ камарилом, багром и свитом, која уназад више од 100 година води Србији и Србе као нацију у тоталну пропаст!

100 година им је требало за то!

Најтрагичнији период започео је од када су нас угурали у Југославију 1918 са „браћом“ Хрватима која су нас убијала и клала!!!

Дошли смо скоро до краја!
Само још један корак, и гурнуће нас у провалију!

Један мали историјско антисрбски економско-штеточински осврт из доба СФРЈ, у коме се може јасно сагледати како су Срби који су партиципирали у комунистичкој власти, идеолошки као „југословени“ и „комунисти“, били анационално и антисрбски орјентисани, што из стида и комплекса што се „примитивни ратнички“ народ, што из опседнутости идејом југословенства и несвесности да се та идеја и те како може злоупотребити у борби против Срба, што из прикривене и нескривене мржње према сопственом народу и његовим „традиционалним вредностима“, његовом родољубивом патриотском менталном склопу, кога је требало „убити“ путем „југословенства“, јер је „реметилачки“ на путу њихових „узвишених идеја“, док су истовремено комунисти Хрвати и Словенци»», и те како водили рачуна о својим националним и економским интересима, а не југословенским!!!!

То је данас тако горко јасно!!!

Јавности је познат податак, да је после разлаза Тита са Стаљином у периоду између 1948. до 1953. један део индустрије из Србије премештен у Хрватску, Словенију и БИХ. А образложење је да се тако жели „заштитити индустрија од евентуалног агресора, Совјетског Савеза“, будући да су се Тито и КПЈ Југославије разишли са Стаљином.

Али гле апсурда, па зар према границама Хрватске и посебно Словеније не вреба прави агресор који је и напао Југославију 1941.?
Потенцијални агресор је Немачка и Аустрија која је представљала остатак аустроугарског царства.

Па са стране Словеније и Хрватске је и дошао тзв. „југословенски“ агресор Хитлер, али тај агресор бомбардовао је само Србију и Србе, Београд, не Хрватску, не Загреб, не Љубљану, не целу Југославију!! А касније су Србију бомбардовали и гле, наши „савезници“!!!

Дакле, тај агресор није бомбардовао индустрију Словеније и Хрватске која му је била успут, већ индустрију Србије, као и њене грађане наравно. Уосталом, из овог»» прилога можете видети како је цео Хрватски народ дочекао „агресора“ цвећем!!»»

Но, пустимо сад то, будући да говоримо о економији. За пресељење одрећених индустријских постројења из Србије у Словенију и Хрватску, није крив Тито и КПЈ, они су радили оно што су хтели и наумили. За то су криви искључиво Срби комунисти који су партиципирали у власти КПЈ и КП Србије, јер су из разлога које сам већ навео, били искључиво антисрбски настројени и дозволили су да се тај део индустрије пресели из Србије на „развијени запад“, на штету „својих“ Срба и Србије!!!

Овај историјски осврт сам навео, јер ти исти југословенски антисрби имају историјски властодржачки континуитет, они данас партиципирају у свим странкама после распада СФРЈ, то је та иста антисрбска историјска вешто издресирана школа, било да се ради о „опозицији“ или позицији. Неки од њих су сада отворени и неприкривени антисрби, неки су „европејци“ или тобожњи „националисти“ попут бившег „великог србина“ Вука Драшковића и сличних.

Добро су се распоредили…!

Сви они као такви, као антисрби, који на овај или онај начин раде на уништавању Србије као државе и Срба као нације, то раде отворено или методом „куване жабе“, било да су на власти, „опозицији“ или невладиним организацијама којих има прегршт.

Зато и ћуте око овог величанственог економског пројекта др Владана!
Они не желе искрено економски напредак Србије, већ само пропаст!

Зато ће нам рећи: „Немамо инвестиција“ … „ми смо мала земља“… “ не можемо ми то…“, а не би ме чудило ако би рекли да је овај економски пројекат: „великосрбски национализам“, будући да смо ми као народ за њих гамад и биолошки отпад којег треба потпуно уништити и сатрти, како егзистенцијално, тако духовно и културно!!

Углавном, оно што је сигурно, ако се редовном протоколарном процедуром, као што је урадио др Владан са својим тимом, понуди на разматрање овај пројекат властодржачким и страначким структурама, нећемо чути никакакв позитиван одговор од њих, могућ је само негативан!

Зато је сва одговорност на Србском народу и свим осталим грађанима Србије да некако натерамо власт да стане иза овог пројекта! У то наравно укључујем и наше часне интелектуалце и стручњаке који се нису продали режиму и страначко-мафијашком стратишту и губилишту!

Има их!
Потребни су нам!
И они нама, и ми њима!!!

И ми као Србски народ и они као наш најелитнији део, бићемо одговорни пред собом и будућим покољењима ако не извршимо притисак на актуалну власт да стане иза овог генијалног пројекта ради препорода Србије!!

Ако то не урадимо, Србија и Срби треба да пропадну, неће ни заслужити ништа боље ако дозволе да их шачица антисрбских политичара спречи у имплементацији пројекта века и нове технологије која би била дело Србских руку и државе Србије!!!

Дело Србских генијалаца и Теслијанаца…!!!!

Ја сам против апсолутно свих садашњих странака, но касно је сад за неке нове изборе, ствар је сувише врућа и треба што хитније реаговати, ово је шанса и за те тзв. Томине „напредњаке“ да учине генијалну ствар за препород Србије!!!

Ако то не учине, биће одговорни пред генерацијама Срба и наших потомака!!

Али опет, ми као србски народ и наша стручна и национална поштена елита, требамо да изгурамо ово и помогнемо др Владану и себи као народу!

Нашој деци и будућим покољењима!!
На нама је највећа одговорност!
Само од нас све зависи!
Наша садашњост и будућниост!!!

Јер, са соларним топланама, соларним електранама, соларном технологијом, можемо бити потпуно енергетски независни, светски монополисти новог технолошког знања! И уз органску пољопривредну без пестицида и ГМО, можемо бити изузетно економски моћни и јаки!

Живећемо здраво, живећемо нормално од свог рада!
Економија је кључ свега!!

41 реаговања to “Др Владан Петровић: Соларне топлане шанса века за Србију! Србија би била монополист нове еколошке технологије! Србија би доживела економски препород! Србску власт ово не интересује!!!”

 1. БОЖИДАР Says:

  СВЕТСКЕ „ГЛОДАРЕ“ ЗАНИМА САМО БИЗНИС СА ЕНЕРГЕНТИМА, НА КОЈИМА МОГУ ДА ДРЖЕ МОНОПОЛ И ДА УЦЕЊУЈУ НАРОД, А НАШЕ СИТНЕ МИШЕВЕ ЗАНИМА КАКО ДА ДОБИЈУ НЕКУ МРВИЦУ СА ТРПЕЗЕ ТИХ СВЕТСКИХ БАНДИТА. ТОТАЛНА ЕРОЗИЈА ДОСТОЈАНСТВА И МОРАЛА НА ЦЕЛОЈ ПЛАНЕТИ!
  ПОСТОЈЕ И ДРУГИ ИЗВОРИ ЕНЕРГИЈЕ, КОЈИ СЕ ТАКОЂЕ БЛОКИРАЈУ ИЗ ИСТИХ РАЗЛОГА. ИСТО СУ ДОЖИВЕЛИ ТЕСЛА И ХЕНРИ МОРЕЈ И ТАУЗЕНД БРАУН И МНОГИ ДРУГИ ДОБРОНАМЕРНИЦИ. ИМАМ ЛИЧНО ИСКУСТВОИ ЈА СА МАГНЕТНИМ ГЕНЕРАТОРИМА . ПОГЛЕДАТИ НА МОЈ САИТ ПРИЛОГ „МАГЕН“
  http://skrivenosaznanje.blogspot.com/

 2. Tatjana Ivković Says:

  Pronalazak je pronalazak. Ne mogu da verujem da sada svi ocekuju da politicari isplate sve troskove koje je ovaj pronalazac napravio. Iz teksta se vidi da je sve finansirala neka firma iz Engleske. Kako onda on moze da nudi ovaj pronalazak nama? Verovatnije je da pronalazak ne valja pa Englezi traze svoje pare natrag a on bi sad nama da proda rog za svecu. A ideju o besplatnoj energiji unistio je jos Edison koji je finansirao Teslu. Nece niko da ulaze sredstva a da ne moze posle da naplati i vrati to sto je ulozio. Eto i taj nas pronalazac neda svoje postrojenje dzabaka nego trazi lovu.

 3. Vladimir Says:

  E to treba! U Crnoj Gori je veliki broj sunčanih dana i takođe bi ima mjesta za postrojenja solarna, ali kad su na vlasti klasični nelegalni biznismeni onda mora sve biti tzv. „mrtvo more“.
  No, vidio sam na TV-u prošle nedjelje da će se graditi solarno postrojenje na nekoj ravnici u Srbiji, južno čini mi se, ali umjesto španske najuspješnije firme Abengoa Solar, biće to američka kompanija.
  U Srbiji bi dobro bilo da se osnuje onaj grandiozni plan o Teslinom institutu, da se arhiv sav istraži i publikuje, da se podrži tamo domaći svi inovatori, jača ekonomija a sa njom i sve ostalo – da Srbija bude rasadnik čisto nauke i kulture dok se ne razvije dotle da i svoje granice zaštiti Teslinim patentom o zracima za sva vremena, da kišu budi po volji i želji visokofrekventnim strujama donoseći zemlji đubriva i hrane = hranje, blagostanje, mir, što je bila Teslina formula u članku „Povećanje ljudske energije“ 1900. Tu spadaju i solarna energija, energija iz zemljine dubine, posebno drvo za gradnju kuće, posebno za enterijer i eksterijer i sl. a sve za što manje nameta za običan svijet, nestanak štetnih gasova, nestanak briga i opet = blagostanje, mir, hrana.
  Ako se ovaj projekat ostvari on samo treba biti uvertira u futuristiku pozitive. I treba se povezati sa Istokom, jer tamo futuristika niče. Prošlost pripada Zapadu, budućnost pripada Istoku. Egipatska Sfinga već milenijumima gleda put tamo.

  • Небојша Says:

   Tatjana Ivković,

   Ви сте, судећи по овом вашем коментару, или тотални техничко-финансијски лаик, или тотално против Срба и Србије.
   Ако политичари могу да узимају милионске кредите од ММФ-а за попуну буџта (сада је буџет=буре без дна) и тако стављају Србију у дужничко ропство, како онда не могу да узму те кредите за овако револуционарни пројекат који би запослио хиљаде и хиљаде људи, а паре би се сигурно вратиле?!

   Ем неосновано блатите др Владана, ем сте технички и финансијски неписмени да схватите у чему је поента.

   Па наравно да треба паре за овај пројекат, наравно да то др Владан од државе тражи, не може он сам то да финансира, препород Србије, то је сулудо, већ држава Србија!
   Странци финансирају пилот пројекат, а да нема основа за техничку изводљивост и могућност успеха, они то не би финансирали. Ви чак нисте ни схватили да је овај пројекат технички успео и доказао се, па небулозно трвдите да енглези траже паре натраг?!

   То је невиђена глупост, о Боже…

   Чак и да пројекат није успео, а успео је, паре се никад не враћају натраг приликом оваквих пилот пројеката, јер др Владан није приморао било ког на силу да му да паре, а и уговори се не праве тако око тих пилот пројеката, ви сте тотална незналица или злонамерна жена! Ти пилот пројекти се финансирају само када се схвати да су идеје изводљиве, о томе они који финансирају пројекат консултују своје стручне људе, не клошаре и технички неписмене.

   Ви благе везе немате о ничему, па наравно да ће оном ко улаже паре у производњу, у производњу, у производњу, паре и да се врате, то је тако очигледно, и то с годинама и временом, то и сам каже др Владан, но ви сте неписмени да то схватите, или злонамерна жена која Србију жели да види на дну!

   Да др Владан жели само лову за себе, он све не би започео у Србији, он не би стрпљиво чекао да Србија стане иза његовог грандиозног пројекта који би помогао и стотинама хиљада радника, отварању нових радних места! Да му је само до пара, а не и Србије, то се може видети, јер и сам каже да га облећу страни инвеститори: Јорданци, Енглези, Јапанци… а он чека Србе и Србију!

   Ово је просто немогуће да се не схвати, ви сте против напретка Србије, јер сте вероватно особа из тих шибицарских страначких структура!

   На крају крајева, др Владан ако не наиђе на разумевање у Србији, и ако му је само до пара (мада је очигледно да их има довољно, јер како може без пара бити човек, који је годинама био на челу развојног одељења чувеног немачког Крупа) он ће пројекат понудити странцима, дакле негде вани, јер паре неће да му побегну око ове генијалне идеје и пројекта, ако то Србија одбије. А да сам ја на његовом месту, ја бих у тим околностима тражио и услов код тих странаца, да буде њихово дело, само под условом да се пројекат не прода Србији, ни под разно, управо због људи вашег кова и ако народ и интелектуалци Србије не смогну снаге да издејствују да све ово буде српских руку дело, државе Србије!

   У том случају заслужили смо само прљаве технологије у којима већ „пливамо“ до гуше, посебно ми у Бору.

   На испиту смо ми, народ, некорумпирани стручњаци и интелектуалци којима је Србија у срцу! Не властодржци и страначке шибицарске структуре које свесно и одавно раде против Срба и Србије! Њих је шачица, а нас више милиона. За овакве грандиозне пројекте требамо се изборити ако треба и скуповима испред Скупштине у крајњем случају, јер ради се о судбини нас и наше децу, будући да би нам реализација пројекта обезбедила сигурну и нормалну егзистенцију, будућност.

 4. domana Says:

  Posto mi je obrisan komentar/post, moram da objasnim svoj stav, odnosno njegov izbrisani sadzraj: ja nisam naravno protiv primene ovakvog nacina dobijanja energije, cija je sustina u njenoj akumulaciji (o kojoj nije bilo ni reci konkretnog (i to razumem)), nego sam protiv ovakvog nacina prezentovanja koji je pun nekave usplahirene vike, mnostva znakova uzvika i uopste jedne vrste galame jer me jako podseca na isforsirani EPP koji samo golom silom a ne sadzrajem hoce da dodje do svog cilja.

  • Небојша Says:

   domana,

   Нисам ти избрисао коментар, вероватно је отишо грешком у спам, а ја нисам видео, дешава се то, јер понекад обришем доста спам коментара од разних робот система, па понекад обришем тако и неки прави коментар који је грешком отишо у спам. А у 99% случајева их вратим, али ето, понекад се деси грешка.

   Што се тиче знакова узвика у овом тексту, то си схватио како си схватио с обзиром на свој ментални склоп, што је и нормално, но мој циљ није тај утисак који је код тебе изазван овим текстом, али наравно неизбежно је да неко то схвата ко и ти.

   Те знакове узвика управо свесно стављам, то није плод необузданих емоција, беса, мржње, већ усмерене концентрисане енергија да се схвати значај нечега, нечега што сматрам да је значајно, као што је овај револуционарни пројекат, или ти знаци узвика стоје да нагласе неку негативну карактеристику, а то су наши врли историјски анти срби у власти, странкама, који из овог или оног разлога увек раде против Срба и Србије, на свим плановима, па и на економском.

   И то раде свесно!!!!

   Надам се да сад ово не схваташ да сам побеснео и да ми иде пена на уста, да сам усплахирен, но можеш и тако, то је твоја ствар. Но ако ти се не свиђа мој стил, не мораш ни да читаш текст. Једноставно, само погледаш наслов, ако прво наиђеш на мој текст, и онда одмах, да се не би непотрено излагао ризику мноштва „усплахирених“ знакова узвика, уз помоћ гугла пронађеш неки други „културнији“ текст са истом тематиком и читаш га без узбуђења, као кад пијеш лимунаду, јер све је ово обична ствар, ја само безвезе дижем буку, јер шта је сад важно да се то остварти овде у Србији, ма небитно је, то је ионако ебена зомбирана Србија.

   Осим тога, ти знаци узвика су ту да нагласе историјски значај свега, момента у коме се налазимо, јер ми смо заправо на пректатници, народ је апатичан, „малокрван“ и зато код оваквих тема не волим „млака“ писања која дају неки карактер свакодневнице, већ оно што је потребо овом народу, то је усмерена и контролисана енергија и одлучност ка променама, а томе помажу ти знаци узвика.

   Нарано, нормално је да појединци попу тебе све то схвте као што ти схваташ, то је неизбежно, но ја сам сад објаснио све.

   Дакле, ја нисам побеснео нити ми иде пена на уста док „усплахирено пишем“ већ сам објаснио да све има енергетски сконцентрисан циљ. Ко то тако капира, уреду, драго ми је. Ко капира другачије, опет уреду, драго ми је.

   Но, ја сам ја, и пишем како пишем, поготову код овако значајних пројеката и тема. Ако је ово са соларним топланама за тебе нека сасвим уобичајена ствар, нема моменат историјске димензије и прекратнице, било да се ово спроведе у Србији или не, то је онда твоје поимање стварности и наравно имаш права на то.

   Али ето, да саопштим и то, можда ми је на мејл управо због мод стила писања о овом пројекту, стигло обавештење од једног нашег јаког пословног човека који ми је јавио да се припрема финансијска конструкција за остварење овог пројекта, само је потребно да се види са којим средствима, како и где.
   Дакле, ипак се нешто предузима од наших људу, неће да се чека на властодржачке битанге мафијаше, јер наравно да неће да предузму ништа, њима је циљ да уназаде Србију!!!

   Извини на ове знаке узвика, омакло ми се, шта ћу, не шљивим баш много наш властодржачки олош и шљам!

   Детаље још незнам, зато не би да откривам име тог пословног човека, није тајкун, народно је опредељен и на челу је извесне гупације пословних људи. Кад направе финансијску конструкцију и крену са реализацијом објавиће они то сами.

   О акумулацији и акумулатору за складиштење сунчеве енерије било је речи, е сад не знам шта за тебе значи „конкретно“, можда да ти човек ода патентну тајну.

 5. Dragan Says:

  Poštovani, već neko vreme „jurim“ za ovom informacijom, te Vam ovim putem zahvaljujem na istoj. Molio bih Vas, ako ste u mogućnosti da mi na E-mejl dostavite kontakt telefon i E-mail adresu Gospodina Dr. Vladana Petrovića, radi uspostavljkanja saradnje i razmene informacija, inače, i po meni, ovoje jedini način da se naša Srbija i njeni građani „izvuku“ iz kanđži krize i globalizma. Veliki pozdrav Vama, uvaženom Dr. Vladani, svim Teslijancima i ljudima dobre volje i iskrenih namera.
  S’poštovanjem!

  • Небојша Says:

   Поштовани Dragane,

   Немам никакав контакт од Др Владана, ја сам само на интернету прикупљао информације о његовом пројекту и преточио то са два пренешена интернет текста, видео и аудио прилогом и мојим коментаром. И ја бих волео да ми неко да његов контакт, барем имејл да му дам подршу да остане у Србији.

   Да све своје идеје реализује овде.

 6. филип Says:

  „Небојша каже:

  Немам никакав контакт од Др Владана, ја сам само на интернету прикупљао информације о његовом пројекту и преточио то са два пренешена интернет текста, видео и аудио прилогом и мојим коментаром. И ја бих волео да ми неко да његов контакт, барем имејл да му дам подршу да остане у Србији.

  Да све своје идеје реализује овде.“

  http://www.privredni-imenik.com/alternativna_energija

  Дао сам лицима које познајем, а занимају се живо за соларну енергију, бројеве и емаил адресу па нека покушају успоставити контакт са Др. Владаном Петровићем ради договора и могућност остваривања пројекта соларних концентратора на тлу Србије.

  • Небојша Says:

   Хвала ти филипе на подацима, дакле то је ово:

   АЛТЕРНАТИВНА ЕНЕРГИЈА

   ДОО ЗА РАЗВОЈ АЛТЕРНАТИВНИХ ЕНЕРГИЈА
   34000 КРАГУЈЕВАЦ
   НИКОЛЕ ПАШИЋА 6/3

   Телефон: (034) 636-74-32

   Др Владан Петровић:
   Е-маил адреса: vpetrovic@joco.co.rs

   Веб адреса: http://www.myhost.rs/
   Матични број: 20555513

   Погледајте информације о делатностима које обавља ова фирма:
   Истраживање и развој у осталим природним и техничко-технолошким наукама
   http://bit.ly/T81gik

  • Небојша Says:

   Из доњег текста можете видети саме почетке реализације идеје др Владана Петровића…

   Извор: Блиц

   Нова соларна електрана

   В. Никитовић | 11. 04. 2010.

   Развојно-производни центар чачанског предузећа „Цини“ представио је пилотско постројење нове електране које је, како кажу у овом центру, неколико корака испред данас познатих светских технологија. Оно ће омогућити да се акумулацијом енергије струја производи онда када за то постоји потреба.

   Слободан Спасовић и Владан Петровић поред свог постројења

   Нова соларна електрана конструисана је по идејном решењу професора Владана Петровића, конструктора и проналазача у оквиру развоја нових решења у коришћењу нових извора алтернативне енергије, на којима већ дуже време ради развојно-производни центар „Цинија“.

   – У свету данас не постоји решење соларне електране које даје могућност да се електрична енергија из сунчеве производи 24 сата дневно, а да се енергија сунца у просеку користи осам сати у току дана. Овај нови концепт, међутим, омогућује акумулацију сунчеве енергије, а из тако акумулиране енергије производи се струја онда када нам је потребна – објашњава професор Петровић.

   Директор предузећа „Цини“ Слободан Спасовић објашњава да соларна електрана конструисана под сводовима његове фирме ради по принципу прикупљања сунчеве енергије коју претвара у топлотну енергију. На тај начин загрева се вода и прави се огроман притисак који покреће турбине и тако се ствара струја. Вишак енергије се акумулира, и у тренуцима када нема сунца користи се струја из специјалних акумулатора, а топла вода се може користити у најразличитије сврхе.

   – Професор Петровић развио је акумулатор који може да акумулира до 1.000 киловат-сати струје по метру кубном. Примера ради, код првих соларних електрана у Шпанији примењују се акумулатори капацитета од 80 до 100 киловат-сати по кубном метру – истиче Спасовић.

   Према његовим речима, предузеће „Цини“ су претходних дана, због ове иновације, посетиле заинтересоване фирме из Велике Британије, Немачке, Канаде и Индије.
   – Развој нове технологије могао би да буде од националног интереса и на овај начин би се могао запослити велики број људи. За реализацију ових пројеката, чија инсталација није скупа, држава би требало да има слуха – тврде др Владан Петровић и Слободан Спасовић.

 7. Vladimir Lalic Says:

  Ove psihopate, zombiji i samoubice nece koristiti ni lek protiv raka ni protiv Side ni bilo kakvu tehnologiju ciste energije ikada. Obecali su jos prosli da ce povecati povrsine pod sumama sa 27% na 40% a sada ima mozda oko 25% povrsina pod sumama. Pa mi trebamo gajiti recne rakove i ribu uz divljac, divlje voce i pecurke u ogromnim kolicinama. Ako sami sebe nezastitimo oruzijem da koristimo domete svog mozga pojesce nas tudji namontirani mrak iz kojeg ce slediti mazohisticki ,,zakljucak“ : ,,Kakva smo mi Srbi djubrad nismo bolje ni zasluzili !“ Setite se stripova i onih oblacica sa tekstom. Sve se zna unapred pa ovo je hiper ,,smesno’ ili nadji te neki drugi recnik za ovu ,,pojavu“ ! Odlucio sam da se smejem cesto cisto da nebih plakao cesto. Budimo zajedno, slozni oko svih ovih stvari i unistimo bandu koja nam diktira koriscenje : uglja, gasa, nafte uz nenormalnu secu suma. Ljudi sta cemo mi uopste disati ? Nekada je na Zemlji bilo 35% Kiseonika a sada ima 20,9465 na nivou okeana kod ostrva Havaja. Ovo je katastrofalan pad.

 8. Gojko Bura Says:

  Upoznao sam se sa solarnom energijom još od početka osamdesete godine, koja me je živo interesovala. I ako sam proveo svoj životni vek u termo energetici. Solarna energija me je zadivila. Velike uštede su sa njom. Nemogu da razumem naše političare pogotovo čalanove vlade koje neće da razumeju naše visoko školske praktičare. Koji su svojim sposobnostima iznat društvenih teoretičara koji umeju mnogo da pričaju a ništa fda urade, čuvajući svoj sopstveni status… Mnogo su potrošili para a da nisu ništa dali našim praktičarima da im pokrenu privredu. Njihova sujeta uništava ekonomiju Srbije ….

 9. Vlada_bre Says:

  Svaka cast profesore! ako je vas projekat koji pokriva 24h 365dana… gospodine ne cekajte nikog krenite da nudite obicnim nasim ljudima da se manu ovih derikoza…
  Postovani moj predlog je da ne idete nigde iz Srbije i ne dajete nikom, jednostavno krenite da skupljate pare od obicnog naseg naroda i krenite da pravite ova postrojenja u Srbiji. Jednostavno veliko A.D. Zar je bitno da to bude odmah megalomansko, bitno je da mnogo ljudi to koristi i da krene da se radi u Srbiji. Gospodo nikakve velike pare nisu potrebne „1000 ljudi-porodica po 100 eura… pa po 12 meseci godisnje…“ ne privreda nego dizi se sve. Nikakva drzava nikakve banke nikakve strane kompanije ili naj gore nasi tajkuni…

  • Небојша Says:

   Vlada_bre,

   У праву си бре 🙂
   Исправно размишљаш…

   Професору Владану сам неколико дана после објављивања текста, написао мејл, он ми је после извесног времена одговорио, похвално се изразио о томе како сам написао текст и позвао ме у госте. Неколико пута сам звао професора телефоном, али је стално био заузет, тако да нисмо могли да се договоримо око датума мог доласка за Крагујевац. Ја сам оставио моје бројеве телефона професоровој секретарици да ми она у сагласности са њим закаже дан доласка, будући да она зна најбоље када ће професор имати слободног времена.

   Управо сам то и намеравао да кажем професору, да када се мало боље размисли, нема шта да се чека држава, она оваква каква је са криминалним медиокритетима на власти никада неће да подржи његов пројекат, ни у лудилу, јер они су и инсталирани од страног фактора на власт да растуре Србију, да је разоре економски, понизе идентитетно на националном, културно-духовном нивоу, да издају Србију и Србе на свим нивоима, што они немилосрдно и чине!

   Али, док на челу државе не дођу праве патриоте, професоров пројекат се ипак може задржати у Србији, малим и сигурним корацима, а ради се о следећем…

   Професор Владан треба само да прецизно каже колико кошта израда једне минијатурне солрне топлане за једно домаћинство. Рецимо, примера ради, нека то буде 50.000 евра, или колико је већ, и апсолутно сам сигуран да ће то људи по Србији куповати, они који имају паре, обични људи, који ће се и удруживати, удруживаће домаћинства по селима, насељима… која ће да се греју и снабдевају струјом из својих минијатурних соларних топлана-електрана!

   Тако ће се у народу, миц по миц, чути за овај револуцинарни изум, људи ће се на лицу места уверавати да то функционише… почеће све више и више да се од професора наручује израда мини-соларних топлана, за једно домаћинство, два, три… људи ће се удруживати. Тако ће професор ангажовати наше фирме да у кооперацији израђују ове минијатурне соларне топлане, људи ће на идивидуланом и групном нивоу све више и више куповати професорове соларне топлане, вест ће се ширити, људи ће постати независни.

   Тако ће технологија остати у Србији, а кад криминална багра падне са власти, а то ће једном морати да се деси! Па кад на власт на високом и на мањен институционалном нивоу дођу часни људи, патриоте које воле Србију, тек онда се може размишљати о имплементацији ове јединствене професорове соларне технологије на ширем нивоу, у држави Србији.

   У, међувремену, овим малим корацима, технологија ће остати код нас, у Србији! Наравно, на добитку ће бити сви, професор ће се уграђивати у цену минијатурних соларних топлана-електрана, многа домаћинства ће то куповати и тако стећи своју независност, а плус тога немерљив допринос ће бити у све мањем загађивању природе, јер ради се о професоровој еколошкој технологији. Наше фирме ће производити те минијатурне соларне топлане, радници ће зарађивати за живот, паре ће остати у Србији!

   Надам се да је професор одолео разним притисцима и да још није продао технологију странцима, а мој план око овога могу му потанко објаснити до детаља када се будемо видели. На интернету ћу вршити пропаганду, на Ју Тубеу, људи ће све моћи путем видео прилогада виде и сазнају, јасно, гласно и конкретно. У том случају, нека ме професор Владан или његова секретарица позову на мој мобилни: 062/354 943 ради договора око сусрета и виђења.

   Дакле, драги професоре Владане, само кажите цену коштања ваше минијатурне соларне топлане која би опслуживала једно домаћинство. 50 хиљада евра?, 80.000 евра??,без бриге, колико год да буде, будите сигурни да ће то имати ко да купи од обичних људи!

   Професоре драги, кренимо малим, али сигурним корацима и успех је загарантован!
   Ваша технологија ће остати у Србији…!
   Ви ћете бити понос Србије…!

   Поздрав…!
   Небојша

 10. Lazar Says:

  Nebojša,
  Po tome što te je profesor pozvao u goste, vidi se da je čovek iz naroda, Nadam se da će profesor naći načina da projekat ostane u Srbiji, baš tako kako si predložio, samo treba ljudi da znaju cenu minijaturnog solarnog postrojenja, pa će kupovati, udruživati se., povezivaće domačinstva i koristiti to skupa, naći če pare, jer će im pretopstavljam to posle nekog peruoda biti sve besplatno.

 11. Gojko Bura Says:

  Da se pridužim diskusiji oko alternativne energije. Hteo bi malo da objasni, da je profesorov projekat, ije za mala domaćinstva. Zašto, zato što taj projekat stvare deće količine toplotne energije od potreba za jedno domaćinstvo. Jedan takav sistem, koji je profesor izradijo je za veće količine energije. Iz koje se mogu izvući toplptna i električna energija. Što jednom malom domaćinstvu nije toliko potrebno. S druge strane za domaćinstvo takva konstrukcija bi bila jako skupa, što on nebi mogao da podnese novčano. Za takve sisteme stvaranja solarne energije su potrebne veće površine. Gde bi se takav sistem instalirao sa pratećim instalacijama. Iz kojih bi se koristila toplotna energija, vode i pare, sa kojom bi se moglo zagrevati jedno naselje. Dok bi se sa parom mogla pokretati jedana manja turbina, koja bi pokretala generator za proizvodnju struje. To zahteva jako mnogo novca koje nemože da iznese nijedno domaćinstvo a ni profesor bez pomoći države. Pored tog sistema profesor bi mogao da iznađe način kao da se kod nas pokrene proizvodnja solarnih panela. Koji su pristupačniji za domaćinstva. Predpostavljam da se kod nas nisu pogasila preduzeća metalne industrije. Sa kojom bi se lakše pokrenuo profesorov sistem solarne energije. Mi imamo jedan problem u našem narodu. Među običnim i obrazovanim ljudima. Sve što uspemo da uradimo u samom početku, želimo to odma da ostvarimo. U našem slučaju je to nemoguće, pogotovo u ovoj situaciji u kojima se nalazimo. Jer mi nemamo strpljenja da postepeno stignemo do svog cila. Jer su nam želje veće od mogućnosti. Postavijo bi jedno pitanje, šta mislite na koji način su u drugim državama njihovi stručnjaci ostvarili svoje ciljeve ? Država ih je štitila i pomagala, čuvajući svoje stručnjake i njihove izume … Dali mi imamo takvog strpljenja da se polako i postupno razvijamo, stvarajući osnovu iz koje možemo videti svoju korist. Pritom prenoseči stvaralačke vrednosti na mladje. Pritom ih ućeći da svoje sposobnosti razvijaju u Srbiji, a ne da nam odlaze iz Srbije. Kako bi ih neko drugi iskorišćavo. Pritom ih vaspitavao po svojim vrednostima, ubijajući im ono što ponesu iz svoje Srbije …

  • Небојша Says:

   Gojko Bura,

   Ово што ви причате око једног домаћинства је просто нетачно и непрецизно, јер ја сам врло добро прецизно нагласио да би професоров мини пројекат соларних топлана могли да купе људи који имају пара, на те људе сам мислио, дакле људи који живе у једном таквом домаћинству, домаћинству које има пара, док у вашем коментару провејава алузија да је то домаћинство неко просечно, које крпи крај са крајем, а наравнио такви не би могли ништа да ураде по овом питању.

   Друго, ви дозвољавате себи да говорите о професоровом пројекту као да је он ваш лични, као да знате све детаље, и сада нам кажете да је неисплативо да једно домаћинство купи један такав мини пројекат, но ни то није тачно.

   Не тврдим да се не разумете о овим стварима, да нисте стручни, то никако, али видим да све сувише уско гледате, на целу ствар.

   Објаснићу…

   Са професором сам лично телефоном разговарао, и реко ми је да када би се минијатурна соларна топлана правила за једно, или више мањих удружених домаћинстава, тада би се то правило по ДРУГОМ КОНСТРУКЦИОНОМ ПРИНЦИПУ него за гломазније пројекте, да купца мање кошта, а да буде исплативо. Дакле, још једном, да се разумемо одмах, ово је за добростојећа домаћинства која имају пара, а не за оне који крпе крај са крајем, јер они немају ни за хлеба, а камо ли да би имали пара да купе мини соларну топлану.

   Наравно, професор је потврдио да је далеко боље правити гломазна постројења соларних топлана на нивоу целе Србије, што би била уствари предфаза соларним електранама и у том смислу он је ЈАСНО рекао ово:

   Професор Владан Петровић:

   „Можемо практично да се грејемо џабе и да имамо електричну енергију џабе…“

   Илустроваћу на микро примеру једну идеју где ће се видети да је исплативо купити минијатурну електрану једном домаћинству, са рецимо 5-6 чланава породице, са подразумевајућом чињеницом да имају пара и да неким пословима зараћују за нормалан живот, шта год подразумевали под „нормалним животом“ у овој лудој Србији.

   Ево, хипотетички нека буде да сам то ја… имам кућу са имањем и пратећим објектима у неком селу, зарађујем солидно да прехраним породицу и могу да купим мини соларну топлану… професор ми рецимо каже:

   „Небојша, све ово би те коштало 50.000 евра“
   „Хммм… Уреду! Купљено!“

   , каже Небојша… 🙂

   И шта ради даље Небојша…?

   Схватајући величину овог пројекта, не чекајући државу, Небојша улаже паре у све ово, јер схвата да је кључ свега у професоровом ЈЕДИНСТВЕНОМ АКУМУЛАТОРУ у којем се може ускладиштити и САЧУВАТИ СУНЧЕВА ЕНЕРГИЈА 6 МЕСЕЦИ, што је довољно да се она и искористи у непрекидном циклусу током целе године (365 дана) уз помоћу јефтиних и заборављених СТИРЛИНГ МОТОРА, који су уз то и еколошки, а гориво за покретање стирлин мотора је бесплатно! Не користи се нафта, бензин, не… као медиј користи се ваздух (кога треба загрејати) кога има свуда око нас и још увек нам га не наплаћују.

   Да се схвати све око стирлинг мотора, да то ја сад не би све објашњавао, потребно је добро проучити све могућности стирлинг мотора, јер сам о томе већ писао, до најситнијих детаља. Прочитајтеове доње чланке обавезно сви и схватићете моју идеју са стирлинг моторима која је уско повезана са професоровим пројектом, са најбитнијим делом, АКУМУЛАТОРОМ ЗА СКЛАДИШТЕЊЕ И ЧУВАЊЕ ЕНЕРГИЈЕ!

   Стирлинг мотори и еко комуне
   http://wp.me/p3KWp-5xT

   Стирлинг мотори и еко комуне: Додатак први – Теслина парна турбина
   http://wp.me/p3KWp-5DV

   Још само да кажем ово, разговарајући телефоном с професором, сазнао сам да професор Владан има такође јединствено решење за стирлинг моторе, и не само то, много тога још, грејање путева, но отом-потом…

   Настављам дискусију сматраући Gojko Bura да сте схватили суштину стирлинг мотора, као и остали који су заинтересовани и прате ову тему, јер је тако потпуно јасно да би се акумулирана сунчева енергија у професоровом акумулатору, као горионик, користила за рад стирлинг мотора који би покретао генератор за добијање струје, струје довољног напона и снаге да се њом снабдева цело домаћинство за осветљење куће, имања, за покретање у рад разних прикључних уређаја: фрижидер, замрзивач, бојлер, телевизор, бушилица, интернет итд… Овим би домаћин са тим неопходним почетним новчаним улагањем за куповину мини соларне топлане и конструкцију стирлинг мотора, постигао то да би УБРЗО постао потпуно независтан од државе, све би сам себи производио бесплатно, грејање, струја, све… новчана средства за самоодржање и сервисирање тог целог технолошког процеса, била би минимална, потребна само за сервисирање постојећег соларног постројења и стирлинг мотора, а то на годишњем нивоу не би било много, тако да би на крају крајева све било изводљиво и пре свега успешно!

   Подразумева се да би домаћин имао приходе од продаје својих пољопривредних производа и свега што ради, тако да не само да би био способан да плаћа сервисирање свог технолошког пројекта, евентуално неког квара, већ би дакако остало пара за друга трошкарења.

   Ово је идеја само за једно домаћинство, тако да следећи овај пример све би било још јефтиније ако се удруже више домаћинства, или цело село, тако да би временом то село било потпуно независно од државе, путем соларне топлане и стирлинг мотора сами би себе бесплатно грејали и производили струју, цео процес би био заокреужен, а и неопходна новчана улагања по домачинству би била још мања него у примеру за једно домаћинство, два, три, четри…

   Наравно, много би боље било да иза свега ОДМАХ стане држава, то и ретард може да схвати, али да је то немогућа мисија говори и податак кога сам сазнао у разговору са професором Владаном. Пре овогодишњих мајских избора, кад још нису дошли на власт, са целим овим пројектом били су упознати људи из Томине Напредне странке, дошли су и погледали рад пилот постројења којег је професор направио. Одушевили су се наши „напредњаци“! Али, када су дошлуи на власт, повули су одмах ручну и кренули у рикверц, уназад, не напред, напредњачки, тако да од примене пројекта у целој Србији нема ништа, јер све су то хоштаплери којима је једини задатак да послушно извршавају наређена странаца, да се Србија потпуно уништи, изда и прода!

   Овакву шансу, само бараба или плаћеник може да пропусти, јер напредњацима се пружа шанса века да се Србија властитим снагама потпуно економски препороди, да постане економска сила, монополиста нове технологије, да се стотине хиљада незапослених и отпуштених људи поново запосли, напредњаци би тако стекли незамисливу страначку и политичку славу, ко нико би били моћни и могли би да кажу: „Ми смо спасили Србију, ми!“

   Али… од издајице човек не може постати никада!

   Зато и предлажем све ово, да се малим индивидуалним корацима, миц по миц, професорова технологија задржи у Србији, јер има људи и домаћинства која ће моћи да купе мини соларну топлану, више домаћинства, цело село… док не дођу велике промене у Србији, јер само се тако Србија може препородити економски и свакојако, кад на чело земље дођу праве патритое, патриоте којима ће бити драго да Србија има генијалне људе попут професора Владана Петровића, којима ће рећи само ово:

   „Само реци шта ти треба, и ствар је решена“…!

 12. Vlada_bre Says:

  Uhhh dobra diskusija, ali mozda nismo u pravu… koiko god nam se cinilo da je PRAVA STVAR ZA SRBIJU… sama konstrukcija gvozdje, ogledala izolacija hmmm nije to skupo ni napraviti ni kupiti gotovo sve moze da se napravi pa i u Srbiji i sertifikovati resto! Ali Ako se ovog projekta domognu recimo kinezi… pa to ode za dzabe. a nije to prica. Mora drzava da stane iza ovakve stvari a onda sukob nastaje ali zestok, od juznog toka, te fabrike panela, ma naseg TNT-a rudara… sve ode u krasni.
  Moj drugi predlog je da se jednostavno baci u lice svim sada relevantnim u drzavi, da sami oni kazu da to je za nas!
  Recicu vam da me „zbog ovog“ site banovali na predsednikovom fb profilu 🙂 Jednostavno sam postavio na profil a cekam neku live emisiju ministarku ili predsednika da ih prijupitam koju u vezi teme…. da mislim da je to put i nacin.
  Jedini koji moze da kaze sta zeli od ovakve ideje je profesor. Jos ga nisam kontaktirao, voleo bih. 😀

 13. Gojko Bura Says:

  Poštovanje Nebojša, nije mi namera da omalovažavam ničiji napor, pogotovo onaj stvaralački. Kao i sve one koji se na razno razne načine bore za afirmaciju nekoga ili nečega, pogotovo u tehničkom smislu. Zato što smatram da su naši praktičari ti koji mogu pokrenuti srpsku privredu. Dok društvene nauke nisu u tolikoj snazi da tako nešto pokrenu bez naših stvaralaca … Sam profesorov projekat mi je principski jasan, zato sam tako izneo svoje mišljenje. Verovatno kao kažeš da se može napraviti individualna konstrukcija takve sistema. Medžutim, potreban novac za tako manju konstrukciji nije baš mali. Verujmi da i one nekad prosečne porodice više ne postoje, mali je broj individualaca koji bi se usudijo da tako nešto započne. Naša država još ne prepoznaje takve korist,i iz kojih bi mogla da napravi fantastičnu dobid… Mi nismo spremni da prihvatimo se one koji su spremni da se stave u službu, opštih interesa, mali je broj nas koji smo spremni, ono malo što imamo da uložimo u takve sisteme. S druge strane drago mi je što se pokreće jedno takvo pitanje alternativnih energija. Dodao bih, početkom osamdesetih je pokretano to pitanje. Sećam se profesora Ajdačića koji je iz petnih žila po medijima objašnjavo mogućnosti, sa koristima koja alternativna energija daje. Ali ga niko nije slušao, već sada iz ovog vremena poznatih razloga. Mislim da je dobro pokrenuti ovakve stvari. Izvršiti pritisak na javnost, pogotovo na naše političare i ekonomiste, koji bi trebali da razmišljaju na tu stranu. Kako bi počeli da razmišljaju koliki je u takvim projektima ekonomski potencijal. Meni se čini da su njihove olovke više spremne da vrte pozajmice neko da se sa sopstvenim potencijalom, makoliki daje , pokrenu srpsku ekonomiju. Drako mi je što se pokreće jedna takva stvar, zato se pridružujem vašim istomišljenicima, Pogotovo profesorovom projektu !

 14. Vlada_bre Says:

  ja se izvinjavam…! ali koliko godina jedno domacinstvo ili vasa kuca trosi struju u vredniosti 50-80 iljada eur?

 15. Gojko Bura Says:

  Pozdrav Vlado !
  Neznam na koji način određuješ godišnju potrošnju struje. Koliko god da trošiš, reći ću ti koliko ja trošim. Pre bi ti rekao da mnogi u Srmiji neumeju racijonalno da troše energiju. U termo tehnici su veći gubici od iskorišćene energije. Oni su po nekim merilima oko 65 % barem do sda, jer nemam nove podatke, i ako neverujem da su se mnogo promenili. U uštedi energije, ako si uspeo samo 5 % da uštediš, onda si svoju grejnu instalaciju isplatijo za otprilike pet godina. Racijonalno korišćena grejne ili električne energije zavisi po poznavanja termodinamičkih parametara. U slučaju električne energije koju koristim na godišnjem nivou ne prelazi više od desetak hiljada evra. Dok u grejanju potrošim oko dvadesetpet hiljada evra, to se potroši za samo tri meseca.
  Kad bi pravijo pravi bilans korišćenja, onda bi morao da uradim još neke termo izolacijone zahvate, koji bi mi trebali da uštede još koji procenat.
  Kako got, solarna energija je prava energija od koje se ima najviše koristi. Samo je treba približiti običnim ljudima, kako bi je masovno koristili. S druge strane, mnogi su ne naučeni da je racijonalno koriste …

  • Небојша Says:

   Vlado_bre,

   Чини ми се да ниси баш најбоље схватио моје образложење за једно домаћинство око куповине мини соларне топлане у комбинацији са стирлинг мотором који би ускладиштену енергију претварао у бесплатну производњу струје. Тих 50.000 евра је неопходно за улагање у конструкцију, а после кад се заокружи процес до краја живота имаш све бесплатно, не плаћаш држави струју, грејање, ништа, само издвајаш новчана средства неопходна за сервисирање постројења, и понеки квар, што мораш да платиш, али то је минимално у односу на трошкове у неких даљих 30 година, узмимо тај 30-огодишњи период као пример, мада је то и дуже, јер на имању ће живети генерације и генерације…

   Јасно је да се ово исплати, јер на годишњем нивоу трошкови грејања имања и свих објеката, затим трошкови за плаћање струју која се користи за све могуће апарате који користе ту стрју (бојлер, фрижидер, замрзивач, бушилице, разни други апарати за домаћинство, разне машине…) па када се још све то помножи са 30, где број 30 представља 30 наредних година живота те породице на том имању, онда се види да је то улагање од 50.000 евра занемарљиво у односу на трошкове плаћања наредних 30 година узетих као пример, јер касије је све бесплатно у тих наредних 30 година живота, а наравно и више, јер на том имању ће живети генерације и генерације…

   А уз то, уштедео си околну шуму, нема сече шума, јер нећеш сећи дрва за огрев, а плус тога неће се загађивати околина…

 16. Gojko Bura Says:

  Ispravijo bi se u predhodnom komentaru. Izneo sam svoju potrošnju, koja nije tačna, zanesen iznešenom cenom za individualnini projekt.
  Moja stvarna potrošna struje na godišnjem proseku jeo blizu petsto evra. Dok na grejanju potrošim u zimskom perijodu za tri meseca, prave zime, četrsto evra. Pod uslovom da negrejem nepotrebne prostorije. Što u slučaju solarne energije, bi bilo isplativije jer je jeftinija energija sa kojom bi se mogao grejati sav stambeni prostor.

 17. Vlada_bre Says:

  prosta je to racunica koja ne bi trebalo da predje sve da je nasjkuplje grejanje struja, pa na klimu da se grejete ne moze da se potrosi vise od 1200-1500eur godisnje za 100-150m2 sto je abnormalna potrosnja sve zajedno sa hladjenjem! a ovde se govori o vise desetina … pa nek bude 2000 Eur pa puta evo tih 30 godina! A jos jedna stvar ima tu koja glasi ovako …te pare stavis u banku pa dobijes jos tih 10K bez da budes avanturista smisljas rupu i toplu vodu pa odrzavanja. ili jos bolja varijanta odes i kupis za tih 50000 eur tri cetri sume i secas drva i neces za zivota da ih sagoris ni ti ni tvoji potomci! ZNACI CIFRE KOJE SE SPOMINJU GLUPO DA VAM TO OBRAZLAZEM NA BILO KOJI DRUGI NACIN ALI JE PRESKUPO… Za domacinstvo od 100-150m2 cena ulaganja za dve do tri godine kostanja ukupne potrosnje eventualno 5 (5×2000=10000EUR) da se trosi sledecih 20-30godina pa ajd, ali ovo sto vi komentarisete je bespredmetno. Pa verujem i sama komercijalizacija je bzv, SKUPO!

  • Небојша Says:

   Vlado_bre,

   Ала си се ти ухватио за то једно домаћинство, као да је смисао целе идеје само да мини соларну топлану купи тaj један домаћин, а ја сам то лепо објаснио да се тиме што ће то да купи један домаћин, или што је још логичније заједнички више домаћина, цело село, група људи итд… да је то начин да се генијални изум професора Владана задржи у Србији док се не добије подршка државе за ширу примену, а ти си се нон-стоп зацементирао у то једно домаћинство, и то без неке веће машта да видиш и корисност тога за једног домаћина, јер ако би то купио један домаћин који има пара, он би ту струју могао и да продаје државној електродистрибуцији државе по повољним ценама за њу, тако да би имао и приходе од соларне мини топлане, јер тако се и ради у другим земљама са појединим алтернативним направама за производљу струје, где појединац или група појединаца који поседују ту направу, склопе уговор са државом о продаји струје државној електродистрибуцију, тако да се на алтернативним направама за производњу струје може и зарађивати од стране само једног, јединог домаћина.

   Немаш предузимачки менталитет, да искористиш мини топлану да зарадиш, већ цео пројекат видиш као само потрошач који плаћа, мада сам ја јасно нагласио да се у случају једног домаћинства исплати само код људи који имају пара, а ево сада се и надограђујем, треба бити и предузимљив и креативно настртојен, јер изгледа да људима све треба да се црта и за најједноставније ствари за разумевање, попут овог што сам споменуо, да би домаћин и продавао струју. Али креативна машта ти изгледа слабо функционише. Дакле, изгледа се одраслим људима све мора цртати као да смо у основној школи, јер ово би у случају једног домаћина купили само људи који имају пара, и плус тога који су првенствено предузимњљиви и креативни, који би соларну топлану искористили и да да зараде, а не само да имају бесплатну струју за потрошњу. Имаш искљуливо потрошачки менталитет, немаш предузимљив, зато и не видиш оно што сваки предузимљив човек види, јер са мини соларном топланом која би производила струју, могла би и нека радионица да се отвори са машинама које користе струју, па да се тако зарађује.

   Затим си се ко пијан плота ухватио за тих 20-30 година што сам дао за пример, а ради се о томе, о визији да та мини соларна топлана, чак и у тој твојој искључиво потрошачкој варијанти, бесплатно опслужује генерације и генерације потомака које ће живети у том домаћинству, дакле не само следећих 20-30 година, већ 100-200-300.. и не само да се има бесплатна струја, већ да се та бесплатна струја продаје државној електродистрибуцији, да се зарађује на њој. Но ти гледаш само на себе кроз тих 20-30 година, не видиш у томе неко твоје будуће потомство, корист за њих, тако да ова идеја није дефинитивно за тебе, већ за предузимљиве људе.

   А, друго, не схваташ веома битну еколошку компоненту примене соларних топлана, а то је очувања шума које се све више дивље сечу и уништавају, а видим и ти све гледаш у том правцу уништавања шума када би имао тих 50.000 евра, а кажеш да би их ставио и у банци. Многи су ставили и веће суме у банци, па су пропали, наручито у „богатој“ Америци која врви од градова под шаторима, у којима сад живе те породице које су имали паре у банкама, па им после банкари намерно запржили чорбу и упропастили их, ради се о милионима људи. Што се тиче банака у Србији, све су у страном власништву, само ти уложи код њих тих 50.000 евра, али кад банкари заврше пљачку грађанства кроз кредите и одлуче да оду, припреми један шаторчић.

   Наравно, савршеноје јасно да би најисплативије било, да се удруже 3-4 домаћинства, па и више, и купе заједничку мини соларну топлану, а ти си се ухватио за ту једну кућу и једно домаћинство, као да је то једина могућност, а плус тога јасно сам нагласио, и сад то поновио, да у случају једног домаћинства и тада се исплати, али код предузимљивих људи, што ти очигледно ниси, који не само што би имали бесплатну струју и грејање, већ би струју добијену путем мини соларних топлана, у комбинацији са стирлинг моторима, користили и да зараде од продаје државној електродистрибуцију, да је користе у радионицама које би отворили за вршење разних услуга итд итд…

   Шта си се бре Владо ухватио за ту једну кућу, јер ако би се једно село од 100 кућа рецимо, удружило да купи мини соларну топлану, то би био Божји рај, јер би се то по једном домаћинству врло брзо исплатило и све би било доживотно бесплатно, а и у том случају на нивоу неке сеоске фирме струја би такође могла да се продаје државној електродистрибуцији, тако да би се зарада делила по једном домаћинству у односу на то колико је које домаћинству уложило новца за куповину мини соларне топлане.

   Знам, знам, такви умови попут твога су ми познати, умови који само траже лошу варијанту у нечему, нешто негативно, неку лошу опцију, да се нешто не исплати, само гледају да нађу аргумент за то, јер немају креативну имагинавцију која је усмерена да тражи позитивност, исплативост.

   Сада ћеш зато вероватно одмах помислити, каква црна села, када су села опустошена и осиромашена, живе само старци, ко онда да купи ту твоју соларну топлану, старци пред смрт?

   Генерално гледајући, села у Србији су у заиста лошем опустошеном стању, али срећом имамо и села која су богата, села која не умиру, већ им број становништва расте из године у годину. Једно такво богато село је Врмџа у близини Ртња

   Село Врмџа» у коме стално расте број становништва

   Мини соларна топлана-електрана би за Врмџу била прави рај, ем би очували здраву еколошку средину, ваздух, реке, шуме, природу…

 18. Vlada Says:

  Nebojsa 50KW na H za 250000 DA isplati se, 50kw na dan za iste pare NE!

  • Небојша Says:

   Vlado,
   Стварно!!

   Код тебе се никад ништа не исплати, ни кад се исплати, јер само гледаш да ти се не исплати, зато ти се и не исплати. Ово није за људе попут тебе, већ за људе другачије сиртуације и ума.

 19. Loco Says:

  Napisano je u clankiu da je za izgradnju pilot postrojenja ulozenu 100,000 eura, u nekom drugom clanku sam procitao da ce profesor koristiti ovo pilot postrojenje za grejanje svoje kuce od 500 kvadrata, sto znaci da bi za upola manju kucu bilo potrebno uloziti 50,000 eura, za kucu od 125 kvadrata 25,000 eura. Upola manju kucu – 12,500 eura, sto bi bila sasvim prihvatljiva suma ako uzmemo u obzir da veliki deo populacije zivi u skormnijim kucama izmedju 60 do 100 kvadrata. Prosto ne verujem da je ovaj genijalan izum ostao nezapazen, ja sam saznao tek pre 2 dana za ovo i svima koje znam prenosim za profesora i njegov izum, neverovatno je da niko ne zna za ovo. Nadam se da ce biti nesto od ovoga na kraju.

 20. Aleksadanra Ivanvic Says:

  Ima li novih vesti?

 21. Loco Says:

  Evo pre 3 dana sam gledao ovo konferenciju, skorasnji snimak, (18 jun 2013)

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

 22. Небојша Says:

  Метаноја: Соларне електране проф. др Владана Петровића-шанса за српску привреду (СДС, медија центар)

  Линк ка видео прилогу на YouTube
  Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

 23. Loco Says:

  Samo bih dodao da je izgradja „Pilot Postrojenja“ kostala 100,000 eura. Znaci to je prototip. Kada bi krenula masovna prozivodnja, sirovine potrebne za pravljenje bi se kupovale na veliko i time bi se znacajno smanjila cena, takodje bi se ova tehnologija kao i svaka dalje usavrsavala i zajedno sa masovnom proizvodnjom moglo bi bas puno da se smanji cena proizvoda.

 24. petar b. Says:

  odusevljen sam celom pricom i rado bih se ukljucio da do realizacije profesorovih ideja dodje pomognem koliko mogu.NEBOJSA JA PREDLAZEM DA OSNUJEMO STRANKU ZELENIH I kao parlamentarna stranka udjemo u parlament kako bi pomogli sami sebi ps. racunam na onih 65 % biraca koji ne glasaju jer nemaju za koga.POZDRAV.

 25. Luka (u profilu Pero) Says:

  Nebojša pozdrav.
  Društvenim imenom sam LUKA i javljam se iz Karlovca.
  Trideset godina istražujem prirodnu jednostavnost u životu.
  Godinama sam bio zbunjen zbog društvene ovisnosti, vjere u tajnu duhovnu iluziju,
  ograničenu egzaktnu znanost i tako sam došao do iskustva čiste vlastite istine,
  do prolaza kroz ta vrata svjetlosti u trenutku rođenja tijela.
  Sada imam iskustva koja želim objaviti, ali ne znam prave adrese.
  Tebi se obraćam, možda me možeš uputiti, obzirom na stranicu koji vodiš.
  Najprije se radi o pojmovima i definicijama kojim se služimo govorom jezika.
  Sve to je suprotnost govoru istine od jasnih misli razuma.
  To je dodir sa stvarnim izvorom, bez utjecaja psihologije uma.
  Trebam adresu za tu priču, jer iznosim nove definicije postojanja materije,
  koje će dodirnuti Ajnštajna, Teslu, gravitaciju, svjetlost, štetnost svih zračenja,
  ali i potpuno korisnih iluzija od energije tih zračenja, u jednom prirodnom izobilju,
  za sve u životu.
  Ako mi se javiš i izraziš želju za suradnju, budem ti šire objasnio.
  Svakako je genijalno jednostavno samo od čistoće. To nije znanje struke naprednog uma,
  koji materijalizira iluziju novim nano tehnologijama.
  Pravo znanje je vodič za sve ljude koji su izgubili povjerenje u savršeni život, samo zato
  što su sebični prema punjenju tijela, zadržavaju ga zbog uživanja u iluziji, upravo
  od viška energije.
  Bio energija tijela razumom spirale kroz čisto nebo ega nutrine, genom ubrzava kroz vrata istine,
  vibrira, misli, govori jasno i zna put izvora.
  Tijelo je svjetlosno i ekološka ravnoteža u prirodi je njen imunitet, u kome energija nije izražena.
  Ozdravljenje Zemlje, zbog rupa ozonskog omotača, nije moguć sa strane zračenja neba, sunca i mjeseca, nego iz prirode, upravo ako svatko od nas to želi kroz sebe.
  Kako je sunce izobilje energije, tako je ova priroda izobilje žive vode, koja čini 2/3 ekološke ravnoteže.
  Naravno sve vode su bolesne i treba razuma za njihovo ozdravljenje.
  Što god uradili na akumuliranju zračenja solarnim panelima, samo stvaramo komfor i uživanje, a to je suprotno jednostavnosti života.
  Tesla je pronašao električnu struju, ali smo ga krivo shvatili, izgubili smo osjećaj za dan i noć, što posebno pokazuju mlađe generacije.
  Zbog prostora i vremena materije, suština i logika su suprotne, ali su kroz čistu istinu apsolutno jasne misli i svjetlost reda čistoće pravde u postojanju, bez vjere u tajnu iluziju duha, bez duhovnosti istoka i religija zapada.
  Dijete se igra samo zato što je čisto tijelom. Odrasli se ne igraju nemaju čisto tijelo, iako je za oboje jedna životna sredina.
  U materiji nema iluzije, jer je ona iluzorna od svjetlosti i vremena, ali postoji psihologija umišljanja, sa svim posljedicama emocionalne razdražljivosti 70 % populacije u svijetu.
  Hvala na strpljenju.

  • Небојша Says:

   Luka (u profilu Pero),

   У таквој сам компликованој ситуацији, тако да немам више времена за било какву сарадњу, обрати се неком другом за помоћ. Желим ти успех.

   Поздрав.

 26. Milan Says:

  Ako neko ima kontakt broj ovog gospodina molio bi da ga prosledi na mail krstonosicm@yahoo.com

 27. Драган Says:

  Не могу да кажем да ми је „доктор“ личио на преваранта, али је деловао приглупо. Од читаве ствари није било ништа.

 28. Филип Says:

  Преко мог познаника из Бадњевца који ради баш код њега сам сазнао да је проналазач Владан Петровић ипак продао патент из два дела од којих је један део немачкој фирми, а други део швајцарској фирми, и тако је Србија пропустила велику шансу да за кратко време постане технолошка велесила у производњи опреме за цео свет.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: