Истина о Јасеновцу се скрива деценијама! Југословенство, највећа трагична заблуда Срба!!


Решио сам да док још могу да пишем, док је време, будући да ће са овим стрвинарима на власти и у светској тајној влади, доћи све тежа предстојећа времена (већа беда, сиромаштво, глад…), да отворим једну важну и тешку тему о катастрофално највећој историјској заблуди Срба, а то је југословенство код Срба. Као и повезано кобно стварање заједничке државе Југославије са такозваном јужнословенском „браћом“ Хрватима и Словенцима. И једни и други од самог старта су лукаво и привремено ушли у Краљевину Срба, Хрвата и Словенаца, са намером да кад за то дође повољан тренутак, изађу из ње, што се и знамо недавно десило, а уједно ће се уз помоћу наивних Срба и Југослсавије/а лишити опасности и утицаја страних сила око себе, Италије, Аустрије.

О томе говоре они сами, даћу и аргументоване доказе и потврде о томе, да не буде да је то нека теорија завере, иако је ствар у случају „југославија“ и сувише јасна, али то се стално понавља, та излизана до задњег слоја „ђона“: „теорија завере“… и то неуспешно, да се њоме заташка и тобоже дискредитује нека истина, која се наравно само „умоболним“ Србима јавља, зар не?

Шема је позната…

Есенцијална поента свега овога је да ми немамо шта да кривимо њих, Хрвате и Словенце, они имају право да створе своје самосталне државе, али не на штету Срба. Међутим, за ту трагедију и штету, огромну катастрофалну и несагледиву штету по наше национално Биће путем стварања Југославије, криви смо искључиво ми, Срби, односно наша незрела елита опседнута идејом југословенства, без опреза и ризика за тај потез и одговорност према србском народу, с обзиром да им је било познато да су се хрвати борили против Срба, убијали их и клали и за време првог светског рата, а и пре тога, а ми правимо заједничку државу са њима!? Цену те њихове незрелости, и непоправљиву штету, платио је недужни србски народ са стравичним геноцидом од стране Хрвата у Јасеновцу!!

Кажем хрвата, а не само хрватских усташа, јер су по откривеним и документованим подацима, од стране Др Србољуба Живановића и Међународно признате Комисије за истину о Јасеновцу (МКИЈ) на чијем је он челу као британац, откривени нови стравични детаљи, а то је да је 1.371 католичких свештеника чинило грозне, просто невероватне злочине у НДХ над Србима! Клали су их и убијали и они! Хрвати су једини народ на свету који је имао и логор за децу, где су убијана и клана наша Србска дечица. Такође, јеврејска и ромска, али у далеко мањем обиму.

Зашто ово све покрећем?

Прво, ради истине, самопоштовања према сопственом народу и невиним србским жртвама, које су ни криве ни дужне платиле кобну незрелост србских интелектуалаца, јер да није било Краљевине Југославије, не би било ни Јасеновца ни 700.000 српских ЦИВИЛНИХ жртви!!

И друго, невероватно је да и поред ових трагичних последица стварања Југославије са Хрватима и Словенцима, на своју сопствену штету, данас постоје Срби који би да праве неку нову Југославију?!!

Да, се разумемо, ја нисам против великих идеја самих по себи као што су комунизам и југословенство. Са есенцијалне универзалности идеја, то је грандиозна ствар. Међутим, увек има једно „али“ које све поквари, а то је да идеје не спроводе саме себе у пракси, већ људи, а најзначајније у свему томе је да се такве идеје могу искористити у манипулативне сврхе ради разбијања и уништења појединих народа, ми Срби смо пример за то.

Не каже џабе мудра изрека:

„Пут у пакао, поплочан је добрим намерама“

И ја сам био у младости идеалиста (ја сам 1958. годиште), југословен, тако сам васпитаван, а и са становишта морала, етике, логике све ми је било природно, чак нисам по именима и презименима својих другара са којима сам се дружио могао да докучим, ко је Шиптар, ко Србин, ко Муслиман итд… а било их је, јер просто то ме није ни интересовало, мислио сам да је битно да смо људи, какве везе има ко је које нације, ко је Шиптар, Србин, Хрват… Са становишта Универзалности и полазишта де је човек свесно биће, односно ДА ОН ТО МОЖЕ БИТИ, то тако и јесте. Међутим, кроз живот и више кроз самообразовање, схватиш да то само тако изгледа на први поглед, будући да човеком влада подсавесно, несвесно и ирационално биће, мали део постотак човекове свести је освешћен и контролисан од њега самог.

Али, с обзиром да сам у СФРЈ доста пута био на хрватском приморју, пролазио сам кроз разне инцидентне ситуације са хрватима, упознао сам и тамошње Србе, и било ми је јасно да није баш све онако како су нас учили о „несаломљивом“ „братству и јединству“. Све је било лажно, вешто потискивано и прикривано, само се чекао миг. Дакако, познавао сам и хрвате који су добри као људи, дружили смо се, међутим, то су особе које се брзо прећутно уклопе у постојећу ВЕЋИНСКУ националну матрицу антагонизма и неговане мржње према Србима, не одупиру се томе, а то видимо и данас, јер Хрвати своје данашње генерације васпитавају да мрзе Србе, величају усташтво, певач Томпсон пева оде усташкој кланици у Јасеновцу.

Међутим, поново кажем, пустимо ми хрвате, ми Срби смо сами себи највећи проблем, поготову ова идеја југословенства, која чак и да се обнови на неком културном нивоу простора бивше СФРЈ, то би било обележено начелом да су Срби као „агресори“ криви за распад бивше СФРЈ, и о томе се не би расправљало, то се не би доводило у питање.

Нас Србе, у овом најбитнијем историјскок тренутку за наш биолошки и духовни опстанак, никакви „изми“ не могу спасити и објединити, већ искључиво национална идеја на здравим основима, затим повезивање са Словенским народима који нису никада ратовали против нас, а то су Руси, Белоруси, Украинци. То је за нас ЈЕДИНИ излаз и спас у предстојећа можда најбурнија времена од настанка човечанства, јер технологија злочина је напредовала, некаашњи неандерталац са буздованом у руци, данас само контактом на тастатури компјутера, може уништити пола света, још пар истих потеза, и са овом цивилизацијом може бити све готово, будући да је воде прави спиритуални и морални монструми, патолошко-интелектуалне наказе од људи!

Идеја југословенства је велика, али нису искрени југословени били нити хрвати нити Словенци, само наивни Срби који су до последњег Србина бранили Југославију, а добили су Распад СФРЈ, нове масакре, протеривање са подручја Хрватске где су вековима живели (остварен је историјски сан и пројекат хрвата, НДХ- трећину Срба поклати, трећину покатоличити, трећину протерати), затим Хаг, терет лажног геноцида у Сребреници!
Али ни то није крај, распарчавање Србије се наставља, рат против Срба се наставља, на реду је издаја КиМ-а од ове однарођене властодржачке структуре.

И гле чуда, народ који је највише страдао од „браће“ хрвата у стравичном геноциду, испада да је он геноцидан, на бази лажне пропаганде о тзв. геноциду у Сребреници.

Идеја комунизма је такође добра, али нека се сви комунисти запитају, зашто ни „К“ од комунизма није нигде спроведен, ни у једној земљи!

А не само да проповедају комунизам!
Где им је одговорност!

Баш сам с пролећа дискутовао овде у Бору са једним србином комунистом, али разочараним, прича ми како је сама идеја остварива, јер се базира на принципу већ постојећих мањих заједница људи, попут манастира, да то постоји већ на Тиберту, у Србији…

Да, рекох му, кад се пар стотинак обичних људи договоре, они сами спроведу идеју и тако створе неку минијатурну комуну попут манастира, не требају им политичари посредници, идеологија, комунисти, Маркс, Енгелд, Лењин, Али, брале мој, и сам знаш да на нивоу држава и света то све спроводе политичари шибицари, из других манипулативних сврха, док те мање обичне комуне, стварају обични искрени људи-НЕПОСРЕДНО без комунистичких мнифеста.

Велике идеје не спроводе искрени идеалисти који у друштву више служе као део образовне и васпитне интелигенције, већ тзв. „комунисти“ шибицари, а највећих битанги комуниста шибицара било је код Срба на штету Срба!!
Док су комунисти Хрвати и Словенци скривено и у позадини радили на учвршћивању националне идеје и разбијању Југославије, наивни Срби су и даље веровали да Југославије неће да се распадне, и бранили су је до последњег Србина. А када знамо да распад СФРЈ подржава и страни фактор који је увек традиционално историјски био против Срба, онда је заблуда и илузија југословенства још већа, јер србски наивни интелектуалци су и на то требали да рачунају приликом стварања Југославије, самим тим им расте одговорност за све могуће ризике које ће да плати народ, ако нешто крене лошим током, а не они. И неспособни да то признају, њихови данашњи савременици неодговорно и безобразно брује:

„Да није било страног фактора, Југославија се никада не би распала.“

Ма немој, баш велика „мудрост„, а како то да се то само примило код Хрвата и Словенаца, тих „веееллииикииххх југословена“ а код Срба није, јер су истински бранили Југославију, останак у њој!!

Тако су неодговорни идеалисти, толика проливена србска крва због заблуде југословенства, а крив им страни фактор.

А зашто о страном фактору и супротстављеним национализмима, најодговорнији србски идеалисти (наравно и незрели краљ!) у врху тадашње власти, нису размишљали приликом стварања краљевине Југославије!! Зашто нису заштитили србски народ од тог великог ризика стварања заједничке државе са хрватима, босанским муслиманима, шиптарима и словенцима, који су увек ратовали у великој већини као народ против Срба, и пре првог светског рата, и током тог рата!! Па логички је закључак да макар та провизорна „братска“ држава живела и 100 година у лажном миру (јер би се увек ради „братства и јединства“ ћутало о злочинама хрвата, босанских муслимана и шиптара према србима) страни фактор може увек исценирати неке међунационалне инциденте или злочине, који ће испровоцирати рат, и из ирационалног и подсвести „братских“ народа“ „отворити“ каме са ножевима да кољу Србе, а из подсвести и памћења Срба, мере заштите од „братског“ клања !! Насупрот томе, да су Срби како су велике силе још 1915 нудили Србима самосталну националну државу, зашта су и гинули током ратова 1912-1918, такви инциденти не би могли бити организовани од стране тог фамозног страног фактора, јер би нам тада држава била компактна, са већинским србским народом, без међунационалних конфликата, будући да би Срби били једина нацијаа у Србији, остало би биле нацоналне мањине.

Наравно, и остале мањине и грађани који нису србске националности, живели би са свим грађанским правима равноправно са Србима, јер у миру се живот, у свакодневном животу (који нема историјски ток, већ ток свакодневнице и САДАШЊЕГ ТРЕНУТКА: право на рад, право на образовање и школовање, на слободно исповедање религије, неговања своје културе итд… итд…) догаћа на нивоу грађанских права, како за Србе, тако и за остале националне мањине, а не на основи националне припадности!! Ово је важно споменути, јер обичнио србски комунисти и идеалисти говоре за Србе који од многих својих идентитета унутар свог бића (духовни, нацинални идентитет, грађански, космополитски..) у важном датому историјском тренутку државе Србије испољаљвају у мери која је потребна, ради заштите, свој национално-народњачки идентитет, да су затуцани, јер ето мисле „само на себе, а не на човечанство“, и тиме они показују колико су инфатилни, фанатици идеје и незрели, јер и срби као „њихив“ народ, ваљда и они припадају том човечанству, ПОБОГУ!!!

Али не, за велики број СРБСКИХ комуниста, ИДЕАЛИСТА „њихов“ народ није њихов, већ други, то су други (другост), а други народи, то човечанство, су њихови (хрвати, словенци, чилеанци, либијци итд…) и нон-стоп те наружују као примитивца када споменеш свој национални СРБСКИ интерес! А кад ти други „братски“ народи раде на својим националним интересима и боре се за то, е „то је нормално“, јер су то „њихови“ (човечанство), они се боре за човечанство, а не као „примитивни Срби“ за „своје националне интересе„. Најгоре је кад у својој нацији имаш утицајне идеалисте фанатике (који од шуме у галви, не виде дрво које им је испред носа!), а не да тако кажем;- рационалне идеалисте, који баштине рецимо идеал југословенства (човечанства), али су свесни да је идеја једно, а реализација нешто сасвим друго, поготову кад вршиш „немогућу мисију“, да свој србски народ (рационални идеалисти ипак имају одређену дозу националног идентитета, и одговорност за то, дакле према свом србском народу, док „србски“ идеалисти фанатици, не! За њих је „нација“ човечанство) уједињујеш под идејом југословенства у заједничку државу са „братским“ народима чији су већински национални корпуси кроз историју УВЕК ратовали против Срба (хрвати, словенци, босански муслимани, шиптари). Тада би рационални идеалисти „повукли ручну“, јер ипак имају одговорност као припадници србског народа, за свој народ, они нису из својих глава потпуно избрисали своју националну самосвест, у критичним историјским моментима за свој народ, они се приклањају свом националном бићу.

Србски идеалисти фанатици немају ту одговорност, јер су 100% анационална бића, а неки од њих су и националномрзци, србомрзци (будући да су Срби за њигх вечито „други„, а не човечанство), потајно или отворено, у зависности од друштвене позиције, менталног склопа и дозе фанатизма. Они једино брину о идеји, да им не „умре“ идеја у главама „њиховог“ народа, а страдање „свог“ народа којег уједињују са његовим џелатима, ноншалантно сматрају као неком „трагичном невином грешком“ (нормално, то је тако инфатилно и неодговорно. Прво угураш свој народ у потенцијалну кланицу, то увек виси у ваздуху, иако си свестан ризика, а после велике трагедије се вадиш како си нам „мислио добро“! Ниси ти јадан крив, већ, „националисти и страни фактор“!!!) , јер ето, србски фанатични идеалисти и поред сурове ситуације страдања „свог“ народа од „братских“, стално се и поред сурове реалности надају да ће „наша браћа“ да схвате „да их Срби воле“, па неће с тога више да их кољу и убијају, тај „њихов“ народ (већ ће га, „ваљда“, заволети), који је устври за њих само, да се изразим најновијим изразима, идејна „колатерална штета„, јер они ће поново, чим им се укаже „нова нада“ о стварање неке будуће Југославије (човечанства) да пуне главе срба да треба ићи у том правцу, јер ето, они нам на нивое мисли „мисле само добро“, ебеш реалност, историјска догађања и живот, „битна је идеја„.

Државе стварају нације, не грађани, будући да су за стварање Србије вековима кроз историју гинули наши преци Срби, а не апстрактни грађани. Да објасним, значај тог термина „грађанин“ је сам по себи НЕОДРЕЖЕН и апстрактан, јер грађанин може бити Србин, али и Хрват, Бугрин, Кинез, Турчин, Енглез, тако да државе стварају нације, народи, а не грађани, јер су и нас као србе наши вековни душмани уништавали као србе, као припаднике србског народа, а не као недефинисане грађане.

Међутим, када се говори о ствараљу друге Југославије, – СФРЈ (после јасеновачке кланице), нису баш сви Срби југословени били наивни, као ни Срби комунисти,  они у врху КПЈ, добро су знали шта се се све трагично и  лоше може поново десити Србима у тој „старој-новој“ Југославији, када их поново уједињујеш са „братским“ народима, и они су активно и свесно кумовакли томе, знали су да од идеолошки замишљњеног југословенства (човечанства у малом) нема ништа! Знали су да је то само жвака за наиван србски народ, али су верно служили Титу и његовој диктартури, јер их је и он пажљиво бирао, које ће Србе (тешке анационалне сировине) имати у свом властодржачком окружењу, а које ће одважне ликвидирати!

Да почнемо са доказима, са доказима да су наша „брааааааћћаааа…“ веома лукаво ушли у Југославију, почнимо са Словенцима, у идућем прилогу биће више о томе путем једног видео прилога, сада ћу само изнети податак да је Словенац Едвард Кардељ 1952. године на седници Централног Комитета Комунистичке Партије Словеније, када су се словеначки делегати бунили да се само гради Југославија, а Словенија не, и шта ће сад њима Југославија…

Едвард Кардељ је то прекинуо следећим речима, то стоји у записнику са те седнице:

Едвард Кардељ 1952. год.:
Извор: http://wp.me/p3KWp-5HO

„Другови, да се одмах прекине ова расправа, јер ви добро знате да смо ми Словенци ушли у Југославију привремено. И да ћемо ми изаћи кад дође време. То време није дошло“

Наша расправа ће трајати још, сада треба расветлити забрањену истино о Јасеновцу и страдању Срба у стравичном геноциду!

*************

Извор: Политика

Проф. др Србољуб Живановић: Истина о Јасеновцу се скрива деценијама!

Професор др Србољуб Живановић о раду Међународне комисије за истину о Јасеновцу која је као независно тело утврдила да је у овом усташком логору страдало нешто више од 700.000 Срба!, 23.000 Јевреја и око 80.000 Рома!

На једном састанку у Њујорку саопштио сам да смо дошли до имена 371 католичког свештеника који су клали, убијали, мучили, силовали жртве и чинили свакојака друга зверства. Тада ми је чувени амерички научник Мајкл Бернбаум, који је био и у комисији за истраживање геноцида у Руанди, рекао да се у Србији и бившој Југославији ништа не ради, пошто они имају имена 1.400 католичких свештеника, несумњивих починилаца злочина. У овом тренутку МКИЈ је утврдила да је 1.371 католички свештеник чинио грозне, просто невероватне злочине у НДХ. Ако се зна да их је било око 2.000, то значи да су од три католичка свештеника двојица били кољачи. А готово сви су били припадници фрањевачког реда.

Међународна комисија за истину о Јасеновцу (МКИЈ), уз сарадњу Удружења Јасеновац – Доња Градина из Републике Српске, јуче је у Дому Војске Србије представила две књиге с пете конференције МКИЈ посвећене откривању истине о ономе што се дешавало у јасеновачком систему усташких логора за истребљење Срба, Јевреја и Рома у НДХ током Другог светског рата. Конференција је одржана 24. и 25. маја 2011. у Бањалуци.

Позабавићемо се неком другом приликом садржајем ових књига, зато што смо јучерашњу промоцију и учешће на њој професора др Србољуба Живановића искористили да као председник МКИЈ каже о њеном раду нешто више за наше читаоце.

Професор Лондонског универзитета, светски научни ауторитет у области анатомије, антропологије и палеопатологије, др Живановић је члан МКИЈ као британски држављанин, пошто у њеном раду не учествује нико од људи с територије ранијих југословенских република. Чланови су угледници из САД, Велике Британије, Русије, Израела, Италије, који сарађују с десетинама истраживача из многих других држава.

На првом месту, наш саговорник наглашава да је јуче први пут у Београду представљена међународна Декларација о геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима, штампана на осам језика, коју је после вишегодишњих истраживања истине о концентрационом логору Јасеновац 2012. донела МКИЈ.

Комисија је, према речима професора Живановић, 2008. утврдила да је у Јасеновцу страдало нешто више од 700.000 Срба, 23.000 Јевреја и око 80.000 Рома. Прошле године комисија је саопштила и податак, на основу непотпуних истраживања, да је у НДХ у логорима за децу, страдало 42.791 српскe деcе, 5.737 ромске и 3.710 јеврејске деце, узраста до 14 година.

Интересује нас да ли је утврђивање чињеничног стања подразумевало и увид у доскора недоступне архивске изворе, што професор Живановић потврђује, наводећи следећи пример:

– На једном састанку у Њујорку саопштио сам да смо дошли до имена 371 католичког свештеника који су клали, убијали, мучили, силовали жртве и чинили свакојака друга зверства. Тада ми је чувени амерички научник Мајкл Бернбаум, који је био и у комисији за истраживање геноцида у Руанди, рекао да се у Србији и бившој Југославији ништа не ради, пошто они имају имена 1.400 католичких свештеника, несумњивих починилаца злочина. У овом тренутку МКИЈ је утврдила да је 1.371 католички свештеник чинио грозне, просто невероватне злочине у НДХ. Ако се зна да их је било око 2.000, то значи да су од три католичка свештеника двојица били кољачи. А готово сви су били припадници фрањевачког реда.

Установљене чињенице, према речима нашег саговорника, нарочити значај имају ако се упореде с подацима изнетим у Музеју Спомен-подручја Јасеновац, иза чије поставке стоји садашња хрватска држава. Поменута су имена нешто више од 80.000 хиљада жртава, али тај списак није тачан већ и зато што се на њему налазе и имена људи који никад нису били у Јасеновцу.

– Таквих је много, као што је много имена оних који су страдали на другим стратиштима, што значи да је све то далеко од истине – каже професор Живановић и наглашава да Хрватска заступа став да је злочин почињен само ако је позната жртва, односно починилац злочина.

– Зато непрекидно постављам питање како ћемо утврдити имена оних жртава које су, на пример, изгореле у Пећилијевим пећима у Јасеновцу, или које су у казанима куване, а од њихове људске масти добијан сапун. Држао сам тај сапун, помешан с песком, у руци, у Смедереву, где су га Немци делили преко Црвеног крста. Не знамо ни имена жртава које су као острва лешева пловила Савом и Дунавом из Јасеновца. Лично сам их посматрао, а избацивала их је вода на обале ове две реке. Сахрањивани су на локалним гробљима без икаквих обележја. Једна таква масовна гробница се налази поред Куле Небојша у Београду. Сматра се да је у њој сахрањено око 2.000 лешева. После ослобођења Београда два камиона тих лешева су по нечијем наређењу одвезена за Јасеновац, а онда се одустало од тога, пошто их је било много. Сада више нико и не зна да је ту масовна гробница. Много лешева је било и на врху Ратног острва, то је наша комисија установила.

Јасеновац 2010.

На крају разговора, професор Живановић помиње и оно што се догодило током његовог недавног двомесечног боравка у Израелу.

– Обишао сам тамо много музеја холокауста, па и онај код града Аке, старе феничанске луке. У њему је и педагошко одељење где деци из школа држе предавања, а она читају документе које су за собом својевремено оставиле жртве. На основу тога касније нешто напишу или нацртају, да би се видело јесу ли деца уопште схватила шта је холокауст. На једном документу који сам насумице узео писало је „Историја једне девојчице из Бјеловара”. Рођена 1937, она је описала страдање своје и целе њене породице у НДХ. Деца у Израелу тако сазнају шта је било код нас, а овде можда никада нећемо сазнати шта је све било у време тог великог злочина, пошто се истина скрива деценијама – закључује професор др Србољуб Живановић.

*************

Проф. др Србољуб Живановић: Истина о Јасеновцу се скрива деценијама

24 реаговања to “Истина о Јасеновцу се скрива деценијама! Југословенство, највећа трагична заблуда Срба!!”

 1. Неђељко Милосављевић Says:

  пријатељи, ми смо као народ спори, али боље ито него никако. Сви ми морамо да радим са једним циљем , да Истина изађе на видело. Ова тема мени одговара, само се ја заузимам за давнине, Давнина је за нас потпуно непозната или је испуњена са неистинама до Неба. ја ћу ћерати путем Фацебок па да видимо коме опанци а коме обојци.

 2. МиодрагНоваковић Says:

  Reblogged this on ФБР МОНИТОР and commented:
  Add your thoughts here… (optional)

 3. BULAVA Says:

  Petak 16. Novembar

  JOŠ JEDAN DOKAZ DA SU
  ZAPADNI VLADARI,OSVAJAČI SVETA,TAJNO PLANIRALI SISTEMATSKO ISTREBLJENJE
  SRPSKOG NARODA NA BALKANU I ZA PRIKRIVANJE SVOG ISTORIJSKOG ZLOČINAČKOG PLANA KORISTILI POLITIČKI LOBI OPTUŽIVANJEM PROTIVNAPADNE ODBRANE ŽRTVA KAO „PRAVNO POKRIĆE“ ZA JAVNO OPRAVDAVANJE IZVRŠAVANJA PLANIRANIH AGRESIJA U SVOJIM EVIDENTNIM ISTORIJSKIM ZLOČINAČKIM PODUHVATIMA UNIŠTENJA SRBSKOG NARODA !

  Upravo sada je Haški tribunal oslobađajućom presudom hrvatskim generalima dao za pravo i „oslobodio“ Hrvatsku ODGOVORNOSTI ZA NEPOŠTOVANJE OBAVEZE POŠTOVANJA MEĐUNARODNO PRAVNO PRIZNATOG UVAŽENOG STATUTARNOG PRAVA STATUSA KONSTITUTIVNIH NARODA JUGOSLAVIJE,NA MIROTVORNI MEĐUNARODNI SUDSKI POSTUPAK ZA MIRNO TERITORIJALNO IMOVINSKO I PRAVNO RAZDRUŽENJE NARODA ,KOOSNIVAČA JUGOSLAVIJE UZ PUNO UVAŽAVANJE NOSIOCA PRAVA KONSTITUTIVNOSTI NA DEMOKRATSKO POLITIČKO SAMOOPREDELJENJE,NA MEĐUSOBNU PRAVNU VOJNU EKONOMSKU I POLITIČKU NEZAVISNOST,UMESTO DOMOVINSKOG RATA HRVATA ZA ORUŽANO UGROŽAVANJE ODBRANE ŽIVOTA OD NASILNOG PROTIVPRAVNOG PROTERIVANJA JUGOSLOVENSKIH NARODA ,KOJI SU I STATUTARNO I STATUSNO LEGITIMNI S MEĐUNARODNO PRIZNATIM PRAVOM NA JEDNAKOST I U ZAJEDNIČKOJ DRŽIVI I U SVOJOJ REKONSTITUTIVNOSTI ENTITET, A PO MEĐUNARODNO PRIZNATOM PRAVNOM PRAVEDNOM RAZDRUŽENJU I RAZGRANIČENJU KAO SLOBODNI NEZAVISNI KONSTITUTIVNI NARODI,ONAKO KAKO SU UŠLI KAO KOOSNIVAČI U BIVŠU DRŽAVNU ZAJEDNICU JUGOSLAVIJU !
  Negacijom postojanja terorističkog progona Jugoslovenskog stanovništva sa teritorije Srpske Krajine,tribunal u Hagu je stavio sebe na spisku FLAGRANTNIH NEPOŠTOVAOCA MEĐUNARODNOG PRAVA !
  ..a Josipa Broza Tita stavio pred Sud Svetske Javnosti kao prozapadnog HRVATSKOG POLITIČKOG PREVARANTA KOJI JE POLITIČKOM OBMANOM O OBEĆANOJ RAVNOPRAVNOSTI KONSTITUTIVNIH NACIJA PREVARIO SRBE IZ SRBSKE KRAJINE..!

 4. Vladimir Says:

  „Pobjednika nakon rata nikada ne pitaju da li je počinio zločin. Uostalom, ko danas spominje Jermene?!“
  (Adolf Hitler)

  Ovaj citat jasno pokazuje surovu istinu, kao i ovo:

 5. BULAVA Says:

  SVAKA ONA ZVER, KOJA JE POBEDNIK U ŽRTVOVANJU LJUDSKIH ŽIVOTA NE UVAŽAVAJUĆI LJUDSKO DOSTOJANSTVO DA BI OTELA NEŠTO OD NJIH,NAJVEĆI JE GUBITNIK RAZUMA ČOVEČANSTVA.

  SRBI KAO I OGROMNA VEĆINA NARODA UJEDINJENIH NACIJA SA RAZUMOM ČOVEČANSTVA ,NIKADA NISU IZGUBILI RAZUM ČOVEČANSTVA DA BI POSTALI KAO TAKVA ZVER PO-BEDNICI
  ..u stvari,naprotiv po-bednicima,GRADILI SU BOGATSTVO ČOVEČANSTVA nikada nemajući za cilj pogubljenje nečijeg života,ubijanje,smrt kao moć po-bednika nad životom žrtava, da bi kao po-bednici podhranjivali maloumnu iliziju o samopotvrđivanju sebe u obezvređivanju,ili pogubljenju nečijeg života..
  ..ko normalan,sa razumom čovečanstva,u svetu teži da postane zver i promoviše se kao po-bednik..
  ..kome još nije jasno da je priroda,jedini BOG,stvorila čoveka,ne da bi postao zver..po-bednik..jer takvo nešto nema perspektivu..kao što je nisu mogli imati ni „moćni“ tiranosauri..
  ..u stvari budućnost opstanka nekog oblika života visi o koncu vrlo malog broja sposobnih stvaraoca u istoriji sa razumom čovečanstva, bez kojih je nemoguće ni zverima samooličenih u po-bednike bez čovečne pameti da prežive u vremenima koja nam neumitno dolaze..

  • Небојша Says:

   BULAVA,

   Ти много волиш буквалну игру речи коју пасионирано тражиш у речима, појмовима, и пронађеш, мислећи тиме да си тобоже нашо неки смисао и открио велику „скривену тајну“. Није сваки победник „по-бедник“ односно бедник. За оног који смишљено, са вољном намером и циљано изврши агресију на неку државу или народ, а без икаквог оправданог разлога, и победи у тој борби, односно порази народ који се само бранио, он је ТАДА бедник, односно „по-бедник“, али ако се нападнути народ одбрани од зликоваца, он није бедник, односно „по-бедник“, већ ПОБЕДНИК. И то племенити, јер се само бранио од агресиоје и победио непријатеља.

   Мани се те микроскопске детиње игре речи, већ гледај шта нека реч или појам суштински значи, односно на шта указује.

 6. BULAVA Says:

  Ja mrzim rat ..

  • Небојша Says:

   Наравно, сви нормални људи мрзе рат, али ако те неки агресор нападне без икаквог разлога ти ако ти је до живота мораш да се браниш. дакле да водиш тај рат, ослободилачки рат. Не зато што га волиш или не волиш, већ браниш свој живот, живот своје деце, живот свог народа који се тим примером цео брани.

 7. Vladimir Says:

  Nebojiša, upravo tako! Pojmovi su i u užem i u širem smislu. Činjenično stanje jeste da u ovom slučaju rat nije vođen za osvajanje, već za održanje SFRJ i odbranu stanovništva, i to su počele i ostale strane samo sa ciljem nezavisnosti ali i korišćenjem rata da bi protjerivali stanovnike. Kada su narodi na teritoriji „izmješani“ kao što je bilo u SFRJ onda se u takvom ratu više i ne zna ko pije ko plaća, ko samo brani a ko kroz to koristi i druge situacije. U ratu se daju i lijepi termini da prikriju zločine kad se dese, pa se zato poslije sve pravda „odbranom“, a branio se svako i isto tako znalo i zloupotrebljavati. Riječ „domovinski rat“ je jedno prikrivanje takođe, jer je svako na svoj način vodio „domovinski rat“, ako malo bolje zapazimo – jedni za očuvanje zemlje i opstanak stanovnika na svojim ogništima a drugi za nezavisnosti. Svaka zemlja sređuje tako stvari, samo što je ovaj prostor uvijek bio u očima i Zapada i Istoka, i zato ono što važi za Zapad (da smiruje nezavisnosti i države u državi, da bombarduje druge zemje), ne važi za Balkan – dvostruki aršini. Srbija je navučena da bi joj se kasnije jedinoj pripisala krivica, a to što se nije htjelo mirno i od samih CIA-nih agenata na čelu regiona to nikog nije briga. Rat je bio u umovima izopačenih isplativiji, jer je fenomenalna situacija da se proćeruju stanovnici. Zašto? Zato što je to brže rješenje i po svemu isplativije – riješi se rat za koju godinu i umjesto da se rješi pitanje imovine i daju pare manjinama onda ih je lakše protjerati koristeći rat. To je formula raspada SFRJ. Pismo po kojem Vili Viler 2000. opisa stanje budućnosti Srbije kao zemlje koja treba da bude trajno van razvoja i nedefinisanih granica, je ne samo ispravka Ajzenhauerove greške za Balkan 1945, nego i da se onemogući povezivanje Srba a ne samo i onemogući stvaranje neke buduće Jugoslavije. Zapad ali i Istok (NATO i mudžahedini s Istoka) na taj su način ubijali jednim udarcem 2 muve. Bilo je samo dovoljno da se pošalju trupe okolo iz državnog centra – Beograda, i da se Srbiji jedinoj pripiše sva krivica a da njeno stanovništvo protjerano i pobijeno ne vidi nikad pravdu kakvu treba. E zato je Srbija gubitnik. Realnost je i ta da je Jugoslavija sačuvana, onda bi se sudilo samo zločini protjerivanja Srba u regionu. To je politika. Tako stvari funkcionišu – socijaldarvinistički i lobistički. Isto tako, i da je Milošević prihvatio raspad a potegao dogovrno sređivanje prava stanovništvu svom okolo, isto bi se protjerivanje dogodilo jer bi se rat tražio izazivanjem (kao sad što se izaziva na sve načine ubuduće) da bi sve bilo isplativije, kako sam i objasnio gore. Hitler je dobro ukapirao šemu rekvši ono gore. Isto tako, da je Hitler dobio rat, niko ga za Jevreje ne bi pitao, i kada bi se saznalo osudili bi se pojedinci, ali ne Hitler, Himler, Hajndrih, Ajhman…. i sigurno smanjila cifra, ili još vjerovatnije – „međunarodni“ sud stvorio bi Hitler i sudio drugim za zlostavljanja njemačke manjine i zločine nad njegovom vojskom (kao što su SAD kroz NATO kreirale Hag), a Njemačkoj se nikada sudilo ne bi. Niko nikad ne bi potegao pitanje nacističkog rata. TO JE SUROVA REALNOST ODVRATNOG POLITIČKOG SVIJETA, ELITE.
  O tom sramnom ratu Južnih Slovena, nema ko što da mi priča, JER NIKO NIJE BIO NAJVAN, a osuđena je samo jedna strana, kao što se sudilo u Nirnbergu samo nacistima, ali nije se sudilo zapadnoj demokratiji koja je Hitleru dala Čehoslovačku 1938. hladnokrvno, što je ćutala na Hitlerovo kršenje Versaja otvoreno i ostalo dok nije udario najbliže njihovoj granici. Nije se sudilo u Nirnbergu ni Hanriju Fordu i još mnogim vlasnicima krupnog kapitala iz SAD-a koji su od starta pomagali nacističku partiju a onda i u naoružanje pa čak i za Ciklon B, za logore gas, koji je stizao iz IG Farben kompanije i kome se još ne da bi se mogli nabrajati do sjutra ujutro i opet se ne bi završilo.
  ISTO GREŠKE PONAVLJAJU ELITE, I TO NAMJERNO, da bi se narodi i dalje držali u starim krvavim sjećanjima i međusobnim sukobima, jer to je pogodno za nova ratna žarišta na istom prostoru ukoliko zatreba za koju deceniju, ali i da vječno budu ugašeni mogući prijateljski odnosi zemalja. TO JE BILA BIT RATA, KAO I STANJA NAKON NJEGA, kao što je ista bit i za svjetske sukobe. Zato je krajem 70-ih i navučena SFRJ da potpiše hašku konvenciju, a tada su naši studenti političkih nauka već čitali analize zapadne i vojne domaće o moguća tri načina promjena u SFRJ od kojih je jedna bila rat a kojoj su se naši studenti smijali kao „nemogućoj“, da bi se skoro nakon 20 godina sjetili toga.
  To je na žalost surova realnost, koju manje više svi znamo, samo što je neko prihvata a neko ne. Zna se odlično zašto su sve ratovi isplativi. Kao čovjek sam zgrožen time, ali ne možemo mijenjati sistem globalizacije decenijama ni ja ni vi, jer ona djeluje kroz regiju. Sve što treba jeste trezveno razmišljanje i neponavljanje grešaka, ali i da se ne vuče za nos. Na žalost, Srbija je to dozvolila i dalje dozvoljava trkama put Brisela, Berlina i Vašingtona, misleći najvno da joj žele dobro. Pangermanstvo i dan danas postoji, zato je i Đinđić bio debelo najvan sa Zapadom. KULIRANJE SUŠTINE VRAĆA SE KAO BUMERANG, NAJVNOSTI.

 8. BULAVA Says:

  Ja mrzim rat..to sam nasljedio od mog oca..

  Nikola Tesla

 9. Vladimir Says:

  I da zaključim, ko god priznavao i ne priznavao, surova realnost i činjenica jeste da zbog svega gore navedenog Srbija jeste najveća žrtva rata jer je proglašena jedina krivom. Kao i ostale republike i ona je žrtva komunizma, jer je iz komunističkog legla poiskakao od starta prikriveni nacionalizam baš kao i želja za republičkim diktatorima budućih nezavisnih zemalja. Ona je žrtva ne „srpske politike“ kako naduvava psihu propaganda reakcionarna, nego komunističke, a to što je Beograd odlučen za centar ponovo to je stvar komunista i diktatora Tita, ne velikosrpstva, jer koliko ja znam velikosrpstvo nijednog tipa nije mirisalo Jugoslaviju. Hoću da kažem, namjerno se za održanje negative i netrpeljivosti zamjenjuju teze kada je Srbija u pitanju, jer je regija dobila medijski rat i lobistički, u odnosu na Srbiju koja se najvno oslanjala na svjetsko poštenje i vjeru u „međunarodno pravo“ koje ne postoji sem za priču i dvostruke aršine. Kada se sve sagleda jasno je kao dan. Samo je trebala da prva krene i za odbranu stanovništva i da bude jedina kriva za rat, kao što su pobjednici, nametnuli Austrougarskoj i Njemačkoj krivnju za rat, kao i za Drugi i za Hladni što jedni nameću samo Rusima a drugi samo Amerikancima. Nema logike da 1 zemlja posvađa cijeli svijet, kao što nema logike i prakse da 1 osoba posvađa 10, jer će se barem 3-5 upitati „da ovaj nešto ne muti“. Stvaranje nekada Atante i Centralnih sila i naoružavanje, bila je svjesna priprema za sukob ekspanzionističkog imperijalizma sa kolonijalizmom, pa koliko su krive Njemačka i Austrougarska, to isto su i Francuska, Britanija, Rusija i saveznici svih njih. Zato je tačno u oba smisla ona stara izreka: „Pobjednici pišu istoriju!“ I to je surova realnost i istina bolesnog društvenog svijeta, a istoričari se dogovaraju o „univerzalnim činjenicama“, kao što se dogovaraju i astronomi da čas Pluton bude planeta a čas ne. Eto, to nam je i „naučni“ svijet!
  PLANETA SA ČOVJEČANSTVOM JE LUDA KUĆA! Čovjek umjesto da bude mudriji, svakim danom je duhom i umom sve nazadniji i zato nema prava praistorijskom čovjeku reći da je „primitivan“, a kamo li čovjeku iz Starog vijeka jer tada čovjek nije imao reakcionarnu propagandu koja se služi lažima da bi izazivala reakcije prema nekome.

 10. Vladimir Says:

  Ja prezirem rat ali sve više i ljudski rod. Boško Drljić – Gandor je imao pravo što nije imao nikakvo mišljenje o čovječanstvu niti poštovanje, koliko se razočarao, otvorio široku spoznaju i odrekao se svega materijalnog.
  Današnji Čovjek ni po čemu nije „napredan“ osim po tehnici. Po svemu ostalom žalosniji je više nego ikad. Planeta sve više liči na skup duhovno-umnih abortusa.
  Jedan jedini čovjek je trijumfovao i duhom i umom nad svima njima – Nikola Tesla, koji je samo stvarao za dobrobit čovjeka ne nadajući se da će čovjekov mozak zaista toliko sići u zadnjicu, da ga neki intelektualci koliko „znaju“ o njemu čak nazivaju i „pogubnim“. Pogubna je samo čovjekova najčešće izopačena priroda, a ne patenti. Patenti ne čine loše stvari, no čovjek svojim izopačenim idejama kako da ih upotrijebi, kao što ni droga ne čini čovjeka narkomanom već on sebe.
  Zamjenjivanje teza je ta pogubnost po čovjeka, i to je najtragičnije od svega.

  „Iz neznanja nastaje glupost, a iz gluposti zlo.“ (Frensis Bekon)
  „Nedovoljno zapažanje samo je oblik neznanja, i uzrok mnogim nastranim ispadima i trijumfu ludih ideja.“ (N. Tesla)
  „Lenjost je najveće zlo!“ (E. Levi)

 11. BULAVA Says:

  Nedelja 18. NOV 2012

  Upravo danas je Hrvatska pred Sudom Svetske Javnosti u Vukovaru dokazala da je morala da pošalje snajperiste i povede rat protiv snaga Titove Jugoslavije da bi otuda proterala i Jugoslovenske narode !..
  Upravo dans,na pomenu žrtvama monstruoznosti Hrvatske,SRBIJA JE DOKAZALA DA ONA NIKADA NIJE POKRENULA RAT ZA PROTERIVANJE CIVILNOG STANOVNIŠTVA HRVATSKE I PRIPAJANJE HRVATSKE TERITORIJE VUKOVARA, SRBIJI. JER KAO ŠTO JE POZNATO U ISTORIJI,KADA SE JE KONSTITUISALA DRŽAVA SRBIJA, TADA HRVATSKA NIJE NI POSTOJALA ,PA NIJE MOGAO NI VUKOVAR BITI GRAD U NEPOSTOJEĆOJ DRŽAVI HRVATA !
  ..čije i šta je to hrvatski po-bednik,Markač,“oslobađao“ ,od koga..
  ..možda jedino sebe od razuma čovečanstva i ništa više..
  ..kome „državotvotnost“ u snajperima leži,..tragovi mu vječno smrde nečovještvu..

  ..oprostio bi,da je živ,
  NJegoš

  NIJE PROBLEM USPONA PLANETARNE UN CIVILIZACIJE ŠTO SE SVI LJUDI RAĐAJU BEZ ZNANJA KOJI SU PO ROĐENJU KAO TAKVI ,SLIČNO IDIOTIMA,JEDINO SPOSOBNI DA SEBE ILI NEKOGA KO IH ČUVA,USERU,NEGO JESTE PROBLAM CIVILIZACIJSKOG USPONA,ŠTO NEKI,KOJI NIKADA,DO KRAJA ŽIVOTA, NEMOGU PREVAZIĆI DUH SVOG POSTNATALNOG STADIJUMA I DOSTIĆI RAZUM ČOVEČANSVA,OBLIKUJU ANTI-CIVILIZACIJSKO BEZUMLJE, LJUDESKU DESTRUKTIVNOST I ISTORIJU NAŠE PLANETARNE PROPASTI !

 12. Vladimir Says:

  Pa to „oslobađanje“ su termini kojima se prikriva zlodjelo. Na tome je doktorirao Treći rajh, to može potvrditi svako ko zna išta o čuvenoj Vanzi konferenciji januara 1942. i terminologija uvedena nakon njega u spiskovima deportacije Jevreja od strane vojske. I sam natpis izviše Aušvica „Arbeit macht frei“ je bio maska da se „radom oslobađa“.
  Srbija nije protjerivala, jer da jeste ne bi mnogih bilo, počev od muslimana pa nadalje na svojoj teritoriji. Isto tako nisu ni Turci istrebljivali ni Austrougari jer da jesu naroda ne bi bilo za najmanje sto godina u ono vrijeme. Do Trećeg rajha je bila poznata, kao i danas, politika starog Rima – zavadi pa vladaj, jer zavadom dijeliš, praviš akciju i nasuprot njoj reakciju. Ali drugi jesu počistili svoju teritoriju od Srba, i mogu koliko god pričati da nije tako to jeste činjenica i to ne medijska, kakvom se za vještačku sliku služi region i Zapad, nego praktična – terenska i surove realnost, jer tamo gdje ih je bilo i sto hiljada nakon rata ih nema ni pet odsto. Zato i jesu realno najveće žrtve, a pobjednik znajući da je mutan mora ponavljati jednu istu mantru – vječitog krivca Srbije. Ko ne zna funkcije društvenog sukoba taj je budala nad budalama. Ovo što se radi sa Srbijom svih godina jeste vid očito planskog ne/svjesnog sistematskog uništenja po etapama, ne politike već naroda njenog, na moderan način istrebljivanja u kojem se za zločine u Lori osude dvojica na 1 godinu svega, što bi neko za heroin više dobio. Samo toliko koliko nadgleda međunarodna zajednica sudstvo u regionu. Kad to može, onda ne čudi ni ponašanje Haškog kvazitribunala, niti to što riječ „genocid“ meće maltene za sve, iako se zna kada je nastala ta riječ, zašto i zbog čega, i zašta se može koristiti a zašta ne. Dakle, izgleda da se daje za pravo udaranje po Srbiji i njenom narodu uz mirno posmatranje kao što je bio slučaj sa Jevrejima pred i za vrijeme Drugog.sv.rata. I čitav svijet mirno posmatra uz trabunjanja svjetske štampe od čijih riječi žrtve i porodice njihove nemaju nikakve koristi. I gledajući ono pismo Vilija Vimera, gledanje otimačina teritoija i želje za budućim rasparčavanjem Srbije po m2 šta je to nego moderan način istrebljivanja jednog naroda? Šta je osiromašeni uranijum iz 1999. nako tihi ubica koji je pojačao rak u Srbiji, druga oboljenja djece i umiranja?! Da nije možda plemeniti cilj sa svim dosadašnjim istim takvim plemenitim ciljevima „međunarodne zajednice i njene pravde“?!
  Najgore od svega koliko vidim jeste to što je do skoro dobar dio srpske javnosti prihvatio sebe kao jedinog krivca za sve, i krenuo svoju zemlju blatiti. To je psihološki problem koji ima dobar dio javnosti koju tu mantru ponavlja svom narodu. Odatle se sve saživjelo u toj mantri stalno ponavljane laži. Takvi ljudi treba da se stide što umjesto mozga u glavi imaju puding, jer uopšte ne znam jesu li svjesni kakvu su rupu napravili u psihama mase. To važi za gospodina Jovanovića, Biserko, Čitav DS itd. koji svom narodu serviraju da sami kažu „da, mi smo krivi za sve i zato treba za sve da odgovaramo i sve da trpimo, svaka poniženja i osude ma kakve da su“. Mislim da bi takvi ljudi odgovarali u mnogim zemljama. I onda se nađu kao gospodin Jovanović noćas kod Bećkovićke da se „probudi“ i to zašto, zato što mu je majka bježala u kolonama. Gdje su takvi „dušebrižnici“ bili do sada svih godina pa da kažu kao što je noćas tek rekao da je „Hag političko mjesto“? Nije ih bilo – lizali su dupe čitavom regionu s lukavom politikom i „međunarodnoj“ zajednici lukavih. Neka ćute sada i nastave da ližu dupe čitavom svijetu, jer očigledno je njegov rječnik i sličnih sada ličan porodičan problem a ne za interes naroda. Vjerovatno da su takvima i sa Kosova pobjegli isto bi se oglasili, ali kako nije onda se zalažu za predaju Kosova. To je to oglašavanje „dušebrižnika“ koji noću ne mogu da spavaju zbog muka naroda. Uopšte Srbija griješi što poklanja pažnju takvim sitnim dušama i što toleriše medije koje takve sitne duše u vlastitim redovima propagira, koji svoje mutne poslove pravdaju „pravima“. Kakvo je to pravo u kojem se jedna zemlja osuđuje samo, još vlastita i još kao da se ne zna reegionalna istorija i problemi?! To su klasične namještaljke, takvi mediji i ništa drugo. I sad odjednom svi daju u etar ono o čemu su ćutali svih godina forsiranja zločina samo s jedne strane. Naročito su zapadni mediji najmanje pozvani, jer su oni zakuvavali svih godina.
  Nakon svega, nema prava niko nikome reći da se „umišlja“ sa tolikim nasrtanjem na Srbiju i njen narod. Stvari su toliko očigledne da su licemjerne priče više o „ugrožavanju ljudskih prava“, a pri tome su dvostruki aršini tu. Čitav svijet treba da se stidi, pogotovo EU kao činjenično najveća kriminalna organizacija u Evropi, jer da to nije ne bi bilo Kosova kao nezavisnog, dila u trgovini organa, političkog i ideološkog međunarodnog suda, preduzeća njihovih zvaničnika po Kosovu i u Crnoj Gori dobijeni od usluga učinjenih Đukanoviću a imovinu prebacili da bližu rodbinu da bi prikrili očito pranje novca i stečene imovine itd.itd.
  Ko bi rekao da je ovo XXI vijek, kada postoje varvarstva koja su samo viđena u prethodnom vijeku, a svim „evropejcima“ usta puna „lijepe“ budućnosti, blagostanja i mira, ali naravno, svi znamo da je to u praksi kroz organizovani opšti kriminal koji je i sam dobro potpomognut od „međunarodne“ zajednice zelenim svjetlom, kako bi se dovijeka vladalo ovim prostorom kroz unutrašnje nevladine organizacije i politički bezkrupulozni sektor unutar zemlje i region.
  Evidentno je da se prekrajaju ne samo istorije, no i međunarodno pravo i sprazumi i ugovori i do prije dvije godine potpisani i sve. Čitav politički sistem na planeti je poludio od zavisti za naftom ali poludio i kompletnog ostalog materijalizma, da više ne zna ni sam kuda ide. Zato i jeste odavno besmislen postao, kao i međunarodno pravo koje u suštini ne postoji jer je stvoren od političara i dominantnih sila, kako bi sudio drugima ali sebi i saveznicima nikada. I to je evidentno i surova realnost, činjenica, prihvatio je neko ili ne.

 13. Max Says:

  Небојша , тема је на месту и неопходна. Последњих петнаестак година захваљујући интернету у могућности смо да сазнамо много тога што иначе нажалост ни дан данас не можемо у потпуности сазнати на средствима информисања у Србији.
  Требамо се запитати зашто је то тако, зашто се о овоме расправља на форумима а веома мало на ТВ-у и новинама, да ли је неопходно да чекамо да биолошки нестану генерације заљубљеника у “Југославију” да би смо се решили кочничара истине… захваљујући теби Нешо и осталима који су прогледали по овом питању и боре се за брже продирање истине у јавност надам се да ће поред многих сакривених чињеница и о овим темама штошта недовољно расветљено допрети до јавности.
  Јер Србија нема времена да чека, хитно је и неопходно раскрстити са Југословенством, окренути се Србији и Србству и само из тог угла сагледавати ствари, јер наши непријатељи управо то раде и остварују своје циљеве док ми дангубимо причајући о томе како “не волимо рат”… као да тиме неко жели по ко зна који пут да нам прикачи етикету “љубитеља ратовања” …

  • Небојша Says:

   Max,

   Припремам се посебно, да још детаљније, опширније, са елементарним историјским доказима и чињеницама, пишем о тој трагичној србској заблуди југословенства, јер ево и данас када су хрвати свесно и плански изашли из Југославије, као и Словенци»», наши србски југонасталгичари и даље сањају Југославију, са Хрватском наравно унутар ње, иако су Хрвати своју садашњу државу изградили на геноцидној политици према србима. Да не помињем ову хашку срамоту ослобађања хрватских генерала Готовине и Маркача! Нема тог идејног хипнотичког југословенског лудила које србски југоносталгичари не могу да изложе Србски народ ризику стварања неке нове фатаморгане, Југославије. Небитно је колико ће поново да страдају Срби за ту идеју, не питају они ништа србски народ за то, битна је идеја, а народ је ту да „слуша и гине“. Какво Србство сад молим вас, па „то је примитивизам“ за наше „уважене србе југословене“ и хипнотичке комунисте.

   Данас, после свог трагичног искуства србске заблуде југословенством и Југославијом, тежити неком новом југословенству и стварању неке нове Југославије, чист је идиотизам код тзв. „срба“! Не ради се више ту код „србских југословена“ о њиховој мржњи према Србима. Не, има и таквих, али сад говорим о овој тоталитарно идеолошкој димензији југословенства (емоционална-опседнутост том идејом и њеном грандиозношћу) код неких срба интелектуалаца, јер они су у својој бити тотално-анационална бића, са аверзијом ка било којој националној вредности свог народа! Не других народа, не! Али су зато апстрактно интернацинална бића (залажу се за интересе „других“ „братских народа“, „човечанства“, не „својих“ примитивних националних Срба којима барем фигуративно припадају), јер за њих је сваки национализам „њиховог народа“, ма како га ми окарактерисали да је усмерен ка љубави према својој нацији и њеним интересима, то је код њих УВЕК и само овек чист „одвратни примитивизам“, јер господа се „боре“ за „човечанство“, за „југословенство“. Када се боре за своје националне интересе, тада су србима југословенима Срби ништа више од примитивне багре, која се бори „само“ за своје интересе, а не апстрактно човечанство. При томе се наравно подразумева да Срби не улазе у састав тог „човечанства“ ако се дрзну да се боре „само“ за своје виталне националне интересе, већ треба да беспоштено гину чак и када се њихова „браћа“ Хрвати УПОРНО ИСТОРИЈСКИ БОРЕ ПРОТИВ ЊИХ И КОЉУ ИХ, па ће се кољачи већ једном заморити од клања, „заволеће Србе“, схватиће њихову широкогрудост и љубав за заблуделе кољаче, заволеће их, па ће са недокланим Србима створити већ неку Југославију, на добровољној бази и на радост срба југословена!

   Ево узмимо само ову чињееницу, само то…

   И Хрватска и Словенија признали су независност те лажне државе Косово, а Срби југословени поново сањају Југославију, они би да праве поново Југославију са Хрватима и Словенцима?!!

   А о трагичним србским жртвама заблуде југословенства код Срба интелектуалаца, „срби“ југословени и не помишљају. Дакле, не ради се о евентуалним жртвама срба у рату, не о погибији Срба у борби против непријатеља хрвата као што је био случај у првом светском рату, затим другом светском рату и најновијем међунационалном рату 1991. – 1995. (То није био грађански рат апстрактних „грађана“, „радника“, већ међунационални). Не, већ се ради о страдању србских невиних и недужних цивилних бића и жртви, због незрелости трагично опседнуте елите Срба југословенством! То је чист идејни паганизам! Та идејно заблудела „елита“ Срба би поново да гради заједничку државу Југославију са нашим кољачима и убицама, без и мало осећаја и сензитивности на основу истотријског трагичног искуства и традиционалне борбе хрвата против Срба, увек и на сваком месту! А ако се поново преваре наши „југословени“, народ ће то поново крваво платити, мислим на невине цивилне жртве, у неким новим геноцидима недокланих Срба, не мислим на борце који свесно иду у борбу спремни да жртвују и живот.

   Срби југословени се ни 1918-те то никад нису упитали у свом југословенском мозгу, нити су помислили да та могућност страдања србског цивилног народа од „браће“ хрвата уопште постоји, иако је било животних историјских доказа за то. Управо тада! Не, опседнутост идејом југословенства је била потпуно хипнотичка код срба југословена , тако да уопште нису узимали у обзор спознају да се идејом југословенства може и те како манипулисати на путу уништења Срба, њиховом националном разграђивању, разсвешћивању и растакању у „југословене“, у идеју југословенства.

   Лепо би било да сви народи мисле и желе исто, да су исто васпитавани, одгајани, али нису!!

   Истовремено, почевши од 1918. сви тобожњи хрватски и словеначки „југословени“, и те како су искључиво радили на остварењу својих националних интереса и будућих држава… корак по корак, миц по миц, од самог почетка уласка у Југославију, а нарочити за време и после другог светског рата.

   Наравно, било је и тада мудрих Срба (пре првог светског рата и 1918-те) коју су говорили србима југословенима да је југословенство и југославија велики, огроман и непотребан ризик по Србски народ (Легендарни Војвода Мићиш!»»), да са пораженом „браћом“ кољачима, градиш заједничку државу Југославију. Та србска национална струја је изгубила битку за србство, но то је посебна прича. Да споменем и ово, у СФРЈ ти наши Срби фамозни „космополитски југословени“ учили су нас у школи да је код хрвата битисао тај вееелииики „родоначелних југословенства“, бискуп Јосип Јуриј Штросмајер.

   Сада видимо, из овог чланка»» (то је на крају текста) да је Штросмајер био лажни југословен! Документа и истина о лажном Штросмајеровом југословенству, откривена су на основу његове тајне преписке са једним ватиканским представником. Од те преписке хрвати су издали књигу 1999. А наш историчар Василије Крестић је на основу те књиге издао своју, на основу наравно те тајне Штросмајерове преписке.

   И шта ту видимо…?

   Видимо, да се тај „велики хрватски југословен“ бискуп Јосип Јуриј Штросмајер, у којег су се србски југословени заклињали да је тобоже „великииии искрен југословен“, у шта се „не може сумњати“… видимо да се он залагао за заједницу Срба, Хрвата и Словенаца, али у оквиру Аустроугарске монархије, под окриљем католицизма, аустроугара и Ватикана! Наравно, наравно, те своје ставово Штросмајер није јавно износио, јер требало је залудети Србе југословенством.

   Писаћу и о Титу, том „великом југословенском сину“ који се више од 5 месеци 1914-те борио против Срба у првом светском рату у оквиру хрватског 25-ог домобранског пука аустроугарске војске, такозване 42 злогласне вражје хрватске домобранске дивизије.

   Постоје архивски подаци о томе…

   Историјски је познато, да је за време првог светског рата највише србског становништва страдало управо на подручју где се борила та хрватска домобранска дивизија 1914-те, и са њом и наш „вољени Тито“, но отом-потом. У том рату против Срба, тај „велики југословенски син“, Тито, унапређен је у „штабсфелдвебела“. То је био указ аустроуграске војске о одликовању нашег малог Јоже. Ево га тај наш „вееелиики југословен и јунак“ Тито, како се као војник хрватске домобранске дивизије бори против Срба:

   Кликните на слику Срби, да у пуној величини видите „нашег вољеног“ Тита.

   tito

   А када је та хрватска вражја дивизија пребачена на руском фронту, Тито је био заробљен.

   Када су њему и неким његовим заробљеним саборцима, хрватима и словенцима, Руска и Србска влада понудили да откажу послушност аустроугарској војсци, да пређу да се боре на страну Срба и тако се спасу заробљеништва, Тито је то одбио, тај „велииики југословен“!

   Толико, за сада, о том „великом југословену“, „југословенском сину“ и „словенофилу“, нашем „вољеном Титу“, који је видимо „много волео Србе“, али када их види и гледа преко нишана…!

   Тек се припремам да пишем око свега овога, биће и видео прилога: Јасеновц и истина о Јасеновцу које ја до сад многима непозната, Хрвати, комунисти, Тито… припремам то пажљиво, но уморан сам и преморен дугогодишњим радом на интернету, око блога и свег што је повезано, будући да сам све радио и радим сам, тако да ће то ићи нешто спорије. Планирам да цео тај серијал завршим до краја децембра, а можда и пре, видећемо…

   Могуће је да ће ме известан број људи који су ценили до сада моје писање на мом блогу, а и приватно који ме лично знају, после тог серијала, одбацити, јер сам „*ебени десничар“, будући да се залажем за катарзу и истину код Срба, то ће за њих бити само писање „примитивних националиста десничара“ код Срба, а не „небеских бораца“ за космополитско апстрактно „човечанство“ које је код Срба југословена и комуниста, резервисано само за „друге“ народе (човечанство, јужни словени…) не и њиховње Србе, ако се то уопште може рећи да је то њихов народ, будући да су им увек на првом месту други јужнословенски народи, којих има све више и више, од када је „угословенства“. Срби су им само „потрошна роба“ на ветрометини идеја.

   Али наравно, истина ми је дража од свега. Људи долазе и пролазе, али истина остаје. Она је најбитнија за будућа покољења, да Срби не би нестали као народ…

 14. BULAVA Says:

  Zaključak Suda Svetske Javnosti :

  Otkrivanje istine o Jasenovcu NIKADA NIJE BIOLO PODSTREHIVANJE POLITIKE SRBSKOG NARODA OD STRANE SANU NA IZVRŠENJE GENOCIDA NAD HRVATIMA KAO ŠTO SU, ZAPADNI POLITIČARI CEO SVET SLAGALI !

 15. Gumnik Minđarević Says:

  Један једини људски живот изгубљен је трагедија, злочин,геноцид! Ипак да се зна, неумањујем жртве ни једног народа, али највећу жртву у новијој историји Понели су Словени и то мора да се зна! Јевреји су паметан народ имали су великог Симона Визентала који је прошао страхоте холокауста и зарекао се да док је жив неће се смирити док и последњег нацистичког злочинца не изведе пред лице правде! После њега доћиће неки други Визентали који настављају његов рад! Шта смо ми Срби урадили, ширимо братство јединство са кољачима?! Сећате се оне идиотске спрдачине са Артуковићем, довели су га кући да умре у његовој љепој! После њиховог стицања тисућуљетне исчекиване независности сва могућа белосветска усташија сјурила се у љепу њихову! Допуштамо да нам други броје жртве, да није било патолошко педантних Немаца она цифрра од 80.000.убијених у Јасеновцу прошла би само тако! Имбецилни БТ оде тамо да се извињава и поклони сенима пребројаним жртвама са њихове стране! Папа може доћи само када буде обишао сва места где су његови јахачи апокалипсе чинили злочине и кад буде клечао у Јасеновцу и молио за опроштај од свих жртава, као Вили Брант у Пољској! Да уведе да приликом службе католичке мора да се уведе део где ће молити за опрост од оних којима су нанели највећа зла, посебно од “браће“ по вери! То ће морати док је света и века понављати као мантру! Колико су нанели зла целој земаљској кугли, мислим да их се и сам ђаво прибојава!

 16. Gumnik Minđarević Says:

  Еееееее легендарни Војводо Живојине Мишићу твоју тактику проучавају све војне академије света! Мислим да ћемо ући и у уџбенике политичких наука, економије и дипломатије по веееелиииким глупостима којима смо сасми себи начинили! Све у свему имамо примера какви год хоћете! Ми смо пример једине државе на кугли земаљској где се у први план стављају људи који у нормалним државама неби цепали карте ни за биоскоп!

 17. Stefan Perovic Says:

  Ne bi se slozio da je Jugoslovenstvo najveca greska…..ma voleo bi ja da je Dalmacija moja,nego Tudjmanova….Nama je uvijek neko drugi kriv,a ne mi sami.Da li je bolje dame i gospodo da Srbi zive u jednoj drzavi, ili odvojeni jedni od drugih u nekoliko drzava,gde bi ziveli ko gradjani drugog reda i bili pokrstavani i prevodjeni na islam?Svaka drzava i svaki narod nastoji da ima sto vise teritorije,a mi smo jedini narod koji to nece,pa nije cudo sto je granica nekada bila do Zenuna.Ta pogresna politika se pokazuje i danas.Mi smo se odrekli Kosova[najbogatijeg dela Srbije],radi nekog navodnog ulaska u EU,a sutra kad nam zatraze Vojvodinu i jos neke djelove Srbije,mi cemo to dati da bi politicari i navodna elita bila sita,pa ce nam opet biti kriv neko drugi.Treba biti covek i ljudski zivjeti sa svakim i zasto je to toliko strasno da u svojoj drzavi imas Albance,Slovence,Hrvate i druge narode?Mi nikada nismo bili rasisti.Jugoslavija je bila ustvari Velika Srbija,koja je imala izlaz na more i najbogatiji i najbolji dio Balkana i po meni dio Evrope.Problem je u tome sto mi od cara Dusana nismo imali dobre vladare,kao i politicare koji bi vodili drzavu kako treba.Zasto se Srbi uz Tita nisu borili za svoje mjesto u toj komunistickoj ekipi Jugoslaviji,kao i svi ostali,kao Kardelj,Dolanc i drugi?Nigde ih nije bilo.Najbitnije je tadasnjim Srbima bilo da dobro profitira sto vise,da se najede uvali na Dedinju,a za narod i Srbiju bas ga briga.Nazalost,ta se ista situacija ponavlja i danas.Mi smo jedan od naroda,koji ima najjacu petu kolonu u svetu.Izdaje kroz istoriju su nam dobro poznate do danasnjih dana.Gde je ta navodna elita danas da spasi Srbiju od propasti?Eno je u bogatim kvartovima Beograda,u djipovima i vilama,puni para i zabole ih za Srbijom i narodom.Znam da je Tito imao i losih poteza,dajuci autonomije Kosovu i Vojvodini da bi Srbija imala sto manji uticaj,ali zasto Srbi nisu imali nekog svog Tita u toj citavoj komunistickoj igri ili barem nekoga u Titovoj blizini,pa ne mislite valjda da ce nekom Hrvatu,Slovecu.itd…biti veci prioritet Srbija,nego Slovenija ili Hrvatska? Opet kazem,nije lose da Srbi zive zajedno u jednoj drzavi i na sto vecoj teritoriji,ali je problem kod nas taj,sto smo mi uvijek voleli vise da se najedemo i da strpamo sto vise para u svoje djepove,nego vlastita drzava Srbija.Srbija kao drzava u istoriji je postojala negde samo oko stotinjak godina,sto je veoma malo,sto govori da smo mi uvijek imali lose vladare i elitu koja je trebala voditi drzavu.Zasto je jedan genijalac Duci Simonovic danas sam i gde su ostali Srbi da ga podrze?Pa vidite koliko nas samo ima ovde,na prste nas mozes nabrojati.Hocu da kazem i ovo,ja nisam iz Srbije,nego iz Banja Luke i tacno je ono sto Sinisa Mihajlovic kaze,da Srbi van Srbije vole vise Srbiju,od njenih samih gradjana…..

  • Небојша Says:

   Идеја југословенства није „неко други“ никаква „другост“ која има ум, па тако и моћ да натера појединце, народе, њихову елиту да реализују ту идеју у пракси, па да се каже да је она крива (неко други, а не Срби) што су Срби прихватили и реализовали идеју југословенства у виду заједничке државе Југославије, наравно на своју штету, историја и стварност је сведок тој трагедији за србе. Као што ни пиво није криво ако се појединац опија њиме болујући од алкохолозма, већ онај који добровољно и свесно конзумира пиво, тако ни идеја југословенства није сама по себи крива и одговорна што је неко прихвата и опија се њоме, већ онај који је свесно и добровољно прихвата, опија се њоме и реализује у пракси.

   Дакле, југословенство и стварање заједничке државе Југославије са „братским народима“ искључиво је србска трагична грешка, за њу су одговорни само Срби, нико други, јер нико други их није силом натерао да створе Југославију са својим пораженим кољачима и џелатима, будући да су се Хрвати као народ борили против Срба и убијали их у првом светском рату, и у мини-ратовима пре њега, дакле генерално гледано пре стварања Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца. Тако да сад Срби не могу да се жале да им је „неко други крив“ за то, Хрвати, Словенци, ови, они, не. Срби су искључиви кривци за реализацију идеје југословенства на своју трагичну штету, нико други до они, заправо то је трагична грешка немудре и незреле србске елите, не народа као целине.

   Србска елита (да ли елита?) опијена југословенстом и те како је била свесна да се улази у велики ризик стварањем Југославије 1918-те, не по њих, већ по србски народ, јер народ ће евентуално крваво да страда од кољача и џелата и тако плати цену тог ризика и „опијања“, не заштићена „елита“ која није имала због ових ЈАСНО ВИДЉИВИХ И УОЧЉИВИХ ризика ни минимум одговорности према свом народу. Заправо, њима је србски народ био само условно речено „топовско месо“ у реализацији њихове „велике идеје“. Другим речима, тим „србима“ југословенима, који су имали и имају утицаја у кројењу националне политике и стратегије, увек је неко други крив за страдање Срба због трагедије и србске грешке стварање Југославије, а не оних срби (југословена) који су у име србског народа донели ТУ ТРАГИЧНУ одлуку реализације идеје југословенства у пракси, у живот.

   Исто тако, ни данашњи наводно срби, односно вечити југословени, мада Југославија као држава више не постоји, који подржавају ту одлуку тадашње србске „елите“ (југословене) у времену стварања Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, не сматрају да је стварање Југославије трагична србска грешка. Не. За распад Југославије и идеје југословенсртва њима је увек крив „неко други“, рецимо: „страни фактор“, па „националисти“, па „шовинисти“, а не србска „елита“ 1918-те као идејни носиоци реализације југословенства у виду заједничке државе, јер ако на неком свом историјском путу начиниш први корак погешан, што се историјски показало тачно, сви остали такозвани „добри“ кораци су велика илузијка, заблуда.

   Отрежњење Срба, једини је лек за садашњост и будућност…!

 18. Stefan Perovic Says:

  @Небојша :Ideja Jugoslovenstva je napravljena u pogresnom momentu,abolirala je fasisticku Hrvatsku i njene zlocine….,ali ideja nije losa,svako hoce da mu je drzava sto veca…

  • Небојша Says:

   @Stefane Perovicu,

   Е мој Стефане, наводно се залажеш за отрежњење Срба па зато и кажеш у свом коментару:

   „Nama je uvijek neko drugi kriv,a ne mi sami…“

   Док по питању трагичне и фаталне заблуде југословенством код Срба, не сматраш да су Срби криви, већ да је идеја југословенства добра, али да је ето реализована у погрешном моменту?! Не знам само који је то „погодан моменат“ да жртва добровољно пристане да живи заједно у истој кући са џелатом?! Дакле, сад по питању трагедеје Срба у свим Југославијама од наше „браће“, нису криви Срби који су сами пристали да живе заједно са Хрватима као народом, који су се у свим ратовима увек борили против њих, већ неко други „историјски моменти“?!

   Из овога се види да си ти само формално Србин, а да си у души и даље југословен који живи у виртуелном свету илузија, јер немаш снаге да прихватиш стварност, стварност да су Срби једино криви за своју трагичну заблуду југословенством. Ти си толико дезорјентисан утицајем идеје југословенства, без обзира што је Југославија као држава одавно мртва, и зато ме не чуди да кажеш да је Југославија аболирала фашистичку Хрватску и њене злочине. Али забога човече, Југославија је створена пре стварања фашистичке Хрватске, створена је 1918-те, а фашистичка Хрватска створена је 1941.

   На овоме се види колико си опијен идејом југословенства, јер си дезорјентисан у времену и простору, а истина је оваква, њен траг води ка овоме…

   Није Југославија аборилала Хрватску и њене злочине, већ Срби, тај процес су отворили И ОМОГУЋИЛИ ДА СЕ ДЕСИ сами Срби, јер су као победници 1918-те прихватили да створе заједничку државу са својим пораженим убицама Хрватима, који су се борили против њих у првом светском рату, убијали их и клали! То Србима није учинила идеја која се зове „југославија“ или „југословенство“, ВЕЋ СВОЈОМ ДОБРОВОЉНОМ ОДЛУКОМ Срби, СРБИ, СРБИ, СРБИ, СРБИ… једини народ на овој планети који одмах после великог и крвавог рата ствара потпуно несхватљиво и здравом разуму необјашњиво, заједничку државу са својим крвинцима који су их убијали и таманили у том рату!??

   Идеја југословенства гледано као идеја, она је наравно у својој есенцијалној бити одлична и добра. Међутим, једно су идеје, а потпуно друго је реализација идеје у пракси, кроз живот. Да би се племенита идеја уједињења јужнословенских народа остварила у пракси, нужно је да сва три уједињујућа народа подједнако искрено и чисто желе свим срцем остваривање те идеје. На жалост, у нашем примеру само су Срби искрено желели остваривање те идеје, док су је Хрвати, Словенци и њихове елите њоме желели да изманипулишу Србе, ради искоришћавања погодне историјске шансе да оформе своје самосталне државе на штету наивних Срба.

   О томе сами утицајни Словенци и Хрвати говоре, о примеру за Словенце рећи ћу нешто касније, док рецимо из горњег видео прилога Месић говори да су Хрвати 2 пута победили у другом светском рату, први пут кад су им силе осовине признале НДХ, а друга „победа“ је када су прешли на страну победника, видећи да ће да изгубе рат са својим заштитницима Немцима. Дакле, генерално гледано, Хрвати су стратешки све своје поразе на бојишту у првом и другом светском рату претворили у победе у периоду „мира“, на рачун наивних Срба, док су Срби све своје величанствене победе на бојишту са милионским жртвама у оба рата, фатално погрешним одлукама претворили у катастрофално страдање у доба „мира“, јер су наивно мислили да Хрвати искрено доживљавају идеју југословенства као и они, међутим, у стварности то није било тако…!

   За све ово не треба кривити ни Хрвате и Словенце, они су само остваривали свој историјски сан о формирању својих независних држава у историјској „чекаоници“ погодног момента за то, чекаоници која се звала Југославија.

   За своју трагичну судбину заблудом идеје југословенства искључиво су криви Срби, који су заправо, кад то не може ратовима, разбијени идејама идентитетно, у глави, у мозгу, у свести, у подсвести… идејама југословенства и комунизма, које су само биле средство манипулације да се на Балкану разбију традиционално „реметилачи, али слободарски Срби“, да би се послушним Хрватима и Словенцима омогућила „награда“ за „добро обављен посао“, да створе своје националне државе. Без помоћи Ватикана и Немачке, Хрвати и Словенци то никада не би могли сами да остваре.

   Да, свако би волео да му је држава већа, али то не значи да тај „главни играч“ (Срби) од три уједињујућа народа, треба да ради што веће величине државе, заједно живи са својим џелатима у тој држави, чисто ради пуке веће величине те државе, јер им се може десити да у тој „веееллиииикооој држави“ буде све мање и мањее Срба, што се Србима и десило у свим Југославијама, јер су их њихова „браћа“ плански таманила и убијала!

   За то су искључиво одговорни и криви Срби, не њихова „браћа“ Словенци и Хрвати!

   Но, ствар је у случају Срба још и гора, јер једино су они пре првог светског рата и имали државу за разлику од своје „браће“ Хрвата и Словенаца, а сада због своје трагичне наивности и мазохизма одрођивања од своје националне свести, на путу су да изгубе све што су њихови преци током дуге више хиљадугодишње историје својом крвљу и животима плаћали…!!

   Нама Србима је потребна катарза самоосвешћивање и увида у своје историјске грешке, да то тачно утврдимо, кад се како и шта десило (?), када се и где направила одлучујућа грешка (?), да се тако том спознајом прочистимо и кренемо путем поновног рађања и изграђивања у свом националном бићу и самосвести!

   То је наш једини пут, или неумитно нестајемо као народ….

   Дакле, за све србо-југословене који себе и дан данас када нема Југославије сматрају југословенима а не србима, јер од опијености југословенством не виде истиниту стварност која им је испред носа, и за све србе који се сматрају Србима, а не југословенима, ево кратких извода из једног мог претходног текста где се може лако и једноставно увидети да су Хрвати и Словенци идеју југословенства доживели на потпуно другачији начин од Срба, у смислу да је манипулативно искористе у сврху остваривања својих историјских националних програма на путу формирања својих самосталних држава.Наслов тог текста је следећи:

   „Едвард Кардељ је још 1952. године рекао да су Словенци само привремено ушли у Југославију и да ће из ње изаћи кад за то дође час! Југословенство, највећа трагична заблуда Срба“!

   А са овог линка можете прочитати детаљно цео текст:
   http://wp.me/p3KWp-5HO

   Цитати

   Само су наивни Срби веровали у идеју југословенства

   Линк ка видео прилогу на:http://www.youtube.com/
   Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

   Едвард Кардељ:

   Другови, да се одмах прекине ова расправа, јер ви добро знате да смо ми Словенци ушли у Југославију привремено. И, да ћемо ми изаћи кад дође време. То време није дошло„.

   Едвард Кардељ:Другови, да се одмах прекине ова расправа, јер ви добро знате да смо ми Словенци ушли у Југославију привремено. И, да ћемо ми изаћи кад дође време. То време није дошло

   Идеја је једно, а реализација њених идеала у животу нешто је сасвим друго, и питање је да ли све стране по питању неке велике „заједничке“ грандиозне идеје и њене реализације то заиста искрено желе и мисле, да је спроведу у дело, а не да ли то причају у медијима народу, јер јавно могу да причају једно, а скривено да мисле и желе да реализују нешто сасвим друго. У случају југословенства радило се о „двоструком књиговодству“ „братских“ народа, само је наивни српски народ водио једноструко књиговодство, односно његова тзв „елита“, зато сад народ плаћа цену тог трагичног једноструког књиговодства, а та иста „елита“ преузела је нову интернационалистичку идеју, „европејство“, ново двоструко књиговодство.

   Докле народе, докле?

   О Хрватима, лажним југословенима

   Ватикан је изгледа врло добро знао преко кога да шири југословенство у сврху разбијања Срба и словенства, не би ли проширио свој утицај на исток.

   Да, тачно је, Јосип Јуриј Штросмајер се залагао за југословенство, да се јужни Словени уједине у једну државу, али да то њихово уједињење буде у оквиру Аустроугарске државе, под патронатом будног свевидећег ока Ватикана, где би хрвати били фаворизовани.
   Све ово, а и многи више од тога можете прочитати у књизи историчара Василија Крестића под називом: „Бискуп Штросмајер у светлу нових извора„.

   Ови подаци о „великом југословену“ Штросмајеру тек су од недано познати историјским научницима. Књига историчара Василија Крестића публикована је 2001. године, а базирана је на грађи једне друге књиге коју су написали Хрвати, под називом: „Korespondencija Josip Juraj Strossmayer-Serafin Vannutelli 1881-1887„. Ова књига је објављена у Загребу током 1999 године. То је уствари преписка и тајна коресподенција између бискупа Штросмајера и Ванутелија који је у то време био папски нунције у Бечу. Књига садржи укупно 110 писама ове преписке, од којих су само 20 Ванутелијева писма, а осталих 90 Штросмајерових. То су копије те преписке, док се оригинали налазе у тајном Ватиканском архиву, у фонду „Архива Бечке нунцијатуре“.

   Крестићевој књизи посветићу посебан чланак, на крају овог серијала о заблуди са југословенством код Срба, а сада ћу издвојити само један битан и упечатљив цитат, а сви који желе, књигу могу скинути са доњег линка и проучавати је.

   Скини књигу

   Цитат:

   „… Штросмајерова преписка с нунцијем Ванутелијем до краја је разобличила и разјаснила његове најважније верске и национално-политичке намере и циљеве. Из преписке недвосмислено произилази да је ђаковачки бискуп пре свега и изнад свега био римокатолик и то тврди, бескомпромисни и према свима другим црквама, и вероисповестима искључив и нетрпељив. На Србе православне вере он није гледао као на браћу друте вере, већ као на расколнике, шизматике, фоцијевце, бизантинце и крмељивце. Сличан потцењи вачки и ниподаштавајући став имао је и према протестантима и муслиманима. За њега је једина, истинска и права Христова вера, вера над верама, и права Христова црква, црква над црквама, била само римокатоличка вера и само Римокатоличка црква. Он је био ватрени Хрват и све што је чинио и радио чинио је за добро Хрватске и Хрвата.

   Он је у сваком погледу био типичан кроатоцентриста. Уз помоћ Беча, династије и апостолског величанства, као политичких чинилаца, и уз помоћ Свете Апостолске Столице, као снажног моралног чиниоца, Штросмајер је увек и свугде покушавао да на рачун других народа (Мађара, Срба, муслимана из Босне и Херцеговине) стекне неке предности за његове Хрвате и за његову Хрватску. Бискупов недосањани сан била је велика римокатоличка Хрватска, Хрватска у чијим оквирима би се нашле Босна и Херцеговина. Све планове и циљеве који су се тицали Хрватске и Хрвата Штросмајер је везивао за Аустрију, тј. Аустро-Угарску и њену хабзбург-лоренску династију. Уз њену помоћ и у њено име желео је да шири границе Хрватске на Балкану, да отуда потискује православље и да сузбија утицај православне Русије. Због интереса Хрвата и Хрватске, чију судбину је везивао за Аустрију, бискуп је био доследни и уверени аустрофил….“

   Наравно, ове своје истинске идеје, жеље, мисли и погледе у тајној преписци са Ванутелијем, бискуп Штросмајер вешто је прикривао у јавности, у којој се нудила једна романтичарска идеја за масе, око „уједињења“ јужних Словена…

   Јосип Јуриј Штросмајер, тај „велики хрватски југосовен“ говори следеће:
   „… У писму од 26. јануара 1883. Штросмајер је нагласио да оно што је код Хрвата католичко треба не само да се сачува, већ „да се тијеком времена и преобрази у божански квасац који ће онда све тијесто јужних Славена прожети и к јединству Свете Матере Цркве привести“. О тој историјској мисији Хрвата бискуп је писао Ванутелију и 10. јуна 1883. године. Међутим, овог пута Штросмајер није пропустио да каже шта би Ватикан, за узврат, требало да чини Хрватима. О томе је написао: „Чини се стога да је Божја провидност њих (т. ј. Хрвате — В. К.) особито предодредила да буду квасац у руци Бога и Свете Апостолске Столице који ће, тијеком времена, прожети тијесто јужних Славена те их привести јединству Свете католичке Цркве. Па из свега тога произилази да Хрвате ваља подупирати и из дана у дан чвршће их везати уз Свету Апостолску Столицу. Такав одговор бит ће најисправнији, у највећем сугласју с добробити Католичке цркве и уједно неоспорив.“ По трећи пут бискуп је изнео Ванутелију своје виђење улоге Хрвата међу Јужним Словенима 15. децембра 1886. године. Тада је написао: „Ја сам често изјавио и поновио да смо ми Хрвати катотлици од Бога предодређени да као квасац цјелокупно тијесто Јужних Славена прожмемо и мало помало да га светом јединству Католичке цркве приведемо.“ По овоме се види да је Штросмајер дубоко веровао и да је и друге хтео да увери у то да су Хрвати предодређени да одиграју значајну верску мисију међу Јужним Словенима. Тиме би они, подржани од Ватикана, али и од Беча, постали водећи верски и политички чинилац на Балкану…“

 19. Sud Javnosti Srbije Says:

  Svi koji okrivljuju najviše Srbe za zločin nad Srbskim narodom KRIVI SU !


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: