Џозеф Штиглиц – нобеловац: 2012. последња година евра, могућа највећа економска катастрофа коју је свет видео


Извор: http://www.vesti-online.com/
28. 12. 2011.

Амерички економиста, нобеловац Џозеф Штиглиц оценио је да ће 2012. година бити гора од ове и да би то могла да буде последња година евра.

Џозеф Штиглиц-нобеловац: 2012. последња година евра, могућа највећа економска катастрофа коју је свет видео

Штиглиц сматра да су колапс политичког одлучивања у САД и економска криза у Европи „мачји кашаљ“ за оно што би се могло догодити наредне године, понајпре због неспособности политичара да покрену праве потезе, уместо да уметно одржавају статус кво.

„Дан коначне наплате – када ће се евро распасти или ће Европа предузети одлучне потезе који ће евру обезбедити нормално функционисање могао би доћи већ 2012. године. Међутим, европски политички лидери вероватно ће учинити све што је у њиховој моћи да тај дан одгоде. Европа ће наставити да пати, а с њом и цео свет“

, прогнозира Штиглиц у анализи за „Гулф тајмс“.

Амерички економиста сматра да се евро „изнад површине“ држи још само захваљујући потезима Европске централне банке која, иако то сама никад неће признати, ефективно финансира задужене државе.

„Европске вође константно тврде да су посвећени спашавању евра, али упорно раде све како до тога не би дошло. И сами су схватили да мере штедње значе успорен раст и вероватну рецесију. Свесни су да задужене земље без раста неће моћи да отплате дугове. Међутим, нису учинили ништа да би промовисали раст, већ су запели у спирали која води ка пропасти“

, напомиње Штиглиц.

Он сматра да Европу и догодине чека исти сценарио – мере штедње, слабе економије, незапосленост и раст дефицита, јер политичари у виду имају само привремено санирање проблема. „Црне дане“ он предвиђа и за САД, истичући да план опоравка утемељен на повећаном извозу неће „упалити“, управо због проблема у Европи.

Штиглиц сматра да ће САД праве последице мера штедње осетити управо догодине.

„Политичка препуцавања у предизборној години, зачињена добрим старим републиканским инатом, могла би резултирати потпуним укидањем пореских олакшица на плате, што ће милиони америчких домаћинстава осетити на свом буџету“

, објаснио је Штиглиц.

„Надам се да се варам и да ће наредна година показати да је мој песимизам био претеран. Међутим, реални фактори сугеришу да би то могла бити последња година евра – симбола педесетогодишњег процеса европске интеграције. У том случај, 2012. неће бити година окончања кризе, већ почетак нове и још страшније фазе највеће економске катастрофе коју је свет видео“

, закључује Штиглиц.

*****************

Дакле, овде видимо да економски нобеловац објашњава неумитни пропаст евра и ЕУ, то је реко крајем прошле године, а ове године та криза се захуктала још више, то сад види и обичан човек путем разних вести на малим телевизијама и интернету, не треба нам више Штиглиц да то видимо.

Међутим, наши економски „стручњаци“ нам и даље проповедају ту лажну и митолошку причу о Европској Унији, да је довољно да у њој само уђемо, и одмах ћемо бити срећни, ко у Рају.

Али наравно, сви ми грађани и србски народ знамо да је то брутална лаж!

Али зашто нам све ово раде наши властодршци, бивше владе, садашња?

Зато што се данас путем глобализма, односно економије, финансија, ММФ-а и светске банке спроводи до сад најбруталнији скривени фашизам за уништење разних народа! За економско „убијање“ и уништење њихових држава, јер економија је „кичма“ стабилности и нормалног егзистенцијалног живота сваке земље! Идеолози капитализма и фашизма су научили на Хитлеровим грешкама, који је само био њихова марионета коју су они финансирали. Сада они против поробљавања народа и Планете ратују неоружаним средствима, путем економије, нема више нужности за копненим офанзивама, физичким ратовима, довољно је инсталирати на власт издајничку властодржачку багру, најгори шљам дотичне земље и народа, тако да ће они да одраде пропадање и економско уништење своје сопствене земље, али под еуфемистичким геслом „интеграција“ … „уласка у ЕУ“, њихови контролисани медији ће о томе брујати, народ ће пропадати, умирати у беди и сиромаштву, али истовремено на ТВ екранима издајничка „елита“ и багра причаће му како „народ живи добро, али, ето, није савестан тога“.

Како се то ради у Републици Српској од њихове издајничке владе, то савршено објашњава Др економских наука, Професор Алекса Милојевић, а исти системски сценарио одиграва се и у Србији, од наших издајничких „елита“ и багре!

Др Професор Алекса Милојевић: Економски колапс Републике Српске!

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com

Једно реаговање to “Џозеф Штиглиц – нобеловац: 2012. последња година евра, могућа највећа економска катастрофа коју је свет видео”

  1. Неђељко Милосављевић Says:

    Народе, дали је коме пало на памет да самог себе пита, имали -ивог народа у Србији, и дали овакве информације допиру до тог народа, Колико сам ја упућен да у Србији је најактуелнији проблем је разна педерисања на сваком кораку, понекад се чују и изговори да нова влада наставља по мандату старе владе. Ја све ово не могу да разумем, па се питам, Дали има спаса Србима јер очигледно су они на мети са свих страна.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: