Ђанкарло Томацоли Тицијано: Срби су староседеоци, а не дошљаци на Балкан!


Од 21.09.2012. до 23.09.2012. у Сава Центру одржала се научна конференција под називом: „Ка изворишту културе и науке“. Овај научни скуп организовали су Удружење за очување и неговање винчанске културе Винчански неолит, Удружење Милутин Миланковић, Друштвена организација за заштиту азбуке Ћирилица, Регионална друштвена организација Обједињење Срба Москва, Сербское земљачество Москва и КолоВенија, Београд.

На овој научној конференцији обелодањена су за званичну „историју“ „забрањена“ открића о пореклу Словена, конкретније нас Срба на овим просторима, где се и зачела цивилизација, тако да Срби нису дошљаци на Балкан како тврди званична „историја“, већ смо на њему живели и битисали од вајкада! На овој валидној научној конференцији поред многих гостију и предавача предавања су имали и светски признати научници попут италијанског историчара Ђанкарла Томацони Тицијана и Руса Анатолија Кљосова, ДНК Генеолога. Само су наши „научни“ радници овај научни скуп одмах у старту прогласили „ненаучним“.

Познато је да су наши званични „историчари“ и припадници САНУ, до сада омаловажавали обновитеље наше Србске историјске школе којој је циљ да раскринка лажну и наметнуту историјску слику о нама Србима, да би обелоданили ону истинску, на бази валидних историјских докумената и списа. Не само да су их омаловажавали, већ су их исмејавали и правили на чудацима, лудацима, историјским „романтичарима“, све те борце за историјску истину о Србима као што су историчари и палеолингвисти попут: историчар Јован И. Деретић, палеолингвиста Слободан Филиповић, палеолингвиста и историчар Радован Дамјановић, затим Божидар Митровић, Слободан Јарчевић и остали. Ови наши борци за обнављање историјске истине и свести о нама Србима уредно су позивали наше званичне историчаре на организованим научним скуповима да присуствују и да ако имају аргумент против да га кажу, да се сучеље супротна мишљења и сагледају нова открића. Међутуим, они су све то увек игнорисали и исмејавала, а у ствари избегавали.

Ево сада када је организован и овај међународни научни скуп са историјском теметиком, на коме су присуствовали страни научници, руски научник Анатолиј Кљосов и италијански историчат Ђанкарло Томацоли Тицијано, они и тај скуп проглашавају „ненаучним“, а самим тим и ове признате стране научне раднике, што је велика дрскост и некултура! Све је то одраз немоћи, ароганције, неспремности на дијалог. Да научни радници неких других народа имају попут нас Срба овакву хиљадугодишњу историју у континуитету, они би се поносили тиме и писали о томе, стварали научна дела и студије. Међутим, код нас Срба то није тако, све је супротно. Наши званични „историчари“ и даље се држе лажне и наметнуте историјске слике о свом сопственом народу, наметнуте берлинским конгресом још у 19-ом веку, што је јединствена појава у свету, и тиме показују да су антисрбски настројени и да су највећа прекрека обнове историјске србске свести и истине!

Али ево шта каже и тврди Ђанкарло Томацоли Тицијано, италијански историчар.
Извор: Правда

Ђанкарло Томацоли Тицијано: Срби су староседеоци, а не дошљаци на Балкан

Д. Башовић

БЕОГРАД – Све је више доказа да је у Европи управо, на Балкану настала цивилизација – изјавио је у Винчи за Правду Ђанкарло Томацоли Тицијано, учесник научног скупа који су организовали Удружење за очување и неговање винчанске културе Винчански неолит, Удружење Милутин Миланковић, Друштвена организација за заштиту азбуке Ћирилица, Регионална друштвена организација Обједињење Срба Москва, Сербское земљачество Москва и КолоВенија, Београд.

Ритон, Беловода Винча

Ова научна конференција дала је, како је истакнуто, „персоналне доказе о томе како је уништаван траг непрекидности словенске дуготрајности на овим просторима“, да би се Срби који хиљадама година живе на простору Балкана приказали као народ који је Албанце, односно Илире у 6. веку потиснуо у планине. Српска цивилизација која се, како је рекао Томацоли, приписује грчкој и римској култури јесте заправо староседелачка. Овај италијански историчар дешифровао је линеарно А и Б писмо са Крита – помоћу старословенских језика и тиме доказаo да је критска култура словенска, а не грчка.

Председник Организационог одбора конференције Божидар Митровић наглашава да је одговорност за фалсификовање српске историје и на српским медијима.

– Штампа и телевизија су били један од историјски најмоћнијих инструмената брисања српске и словенске историје, некад моћнији од инквизиције и читавих армија у рату појмовима, где је и придев српски/словенски био непожељан и забрањен, не само у време нациста, већ чак и у наше време (када и Народна библиотека Србије није хтела да откупљује књиге које су имале тај сунаслов) – рекао је Митровић и додао:

– Ми нисмо позвани ни намерени да држимо моралне придике, да осуђујемо или рехабилитујемо, већ само покушавамо да забележимо и констатујемо како је брисана и уништавана историја највећег етноса у Европи, јер се највећа крађа у историји човечанства (а то је крађа историје Словена до VI века) не може обележити само у форми научне конференције. У светом окружењу преантичких артефаката Лепенског вира и Винче, средњовековних фресака са огромног православног пространства и азбуке различитих епоха, која се, ево и пред нашим очима, прогања и уништава на улицама престонице српског, православног, слободно можемо рећи азбучног народа.

У оквиру конференције одржан је округли сто „о прогону уметника и научника који су сликали, говорили и писали о древној словенској историји“.

Кустос Музеја примењене уметности Душан Миловановић изразио је песимизам у погледу утицаја конференција на јавно мњење у Србији, с обзиром на то да су српски медији обавештавани из САНУ и са Филолошког какултета да није реч о озбиљној конференцији.

– Обавестили су нас да су добили позиве и да им је речено да није реч о научној конференцији. Ми морамо организовати петицију, то је наш инструмент, то је наше оружје – рекао је Миловановић. Протест због омаловажавања конференције изразио је Кљосов са Универзитета Сан Дијего у Калифорнији, који је 12 година предавао на Харварду и који јер својим истраживањем ипсолун хромозома дао свој допринос тези да су Срби староседеоци на Балкану.

Део скупа била је и изложба Непрекидност уметности Лепенског вира и Винче са мноштвом материјалних доказа о присуству “СлоВена” на овом простору од Лепенског вира и Винче.

8 реаговања to “Ђанкарло Томацоли Тицијано: Срби су староседеоци, а не дошљаци на Балкан!”

 1. Неђељко Милосављевић Says:

  Браво СРБ на правом путу!
  Поштовани роде само напред време ради за нас, Само да се добро поткивамо са правим податцима из наше баштине било где она била. Цивилизација „СРБ Народ Истине“ је оставила иза себе многа документа која још нису правилно прочитана, Дали неком само име СРБУЉА каже нешто, кад будемо то схватили биће нам много лакше. Ја ћу вама открити тајну тог писма, Србуља је правилно име једном писму са којим се читају сва остала писма која су растурена по нашој планети. Откривањем овог писма снагу ми добијамо снажну потпору у доказивању ко је ко шта је шта. Србуља у свом имену носи име цивилизације са конкретним називом. Србуља име значи= Светле Речи Браће Уче Љубазно Ал (све). Ово писмо чита сва писања од почетка цивилизације кад је почела остављати иза себе свакојаке документе.
  Ја из мог искуства могу да потврдим став САНУ и Филолошког Института, са њима се не може сарађивати јер су они затровани , можда, Беч-Берлин Доктрином.
  Ако постоји могућност за успостављање ближе сарадње међу свим који имају интерес у изучавању Давнине наших пређа.
  поздрав Неђељко Милосављевић- Упсала,Шведска

  • Небојша Says:

   Неђељко Милосављевићу,

   Да, тачно је, време ради само за нас, а лажима цури и истиче, битно је да само будемо упорни и истрајни у борби за објављивање историјске истине о нама Србима!

   Поздрав!

 2. ивант Says:

  жељно ишчекујем неки снимак предавања из Сава Центра

  • Небојша Says:

   Мислим да ће то неко поставити на Ју Тубе….

 3. Shone Odzaci Says:

  kontraevolucija..od nekada napredne civiliacije srbi i ostali balkanci se krecu ka kromanjoncima i primatima, kada vidim kako se vecina ponasa

  • Небојша Says:

   Shone Odzaci,

   Ти увек сјајно користиш сваку прилику да оцрниш Србе као народ, па тако и сада користећи овај афирмативни текст о Србима, а главни кромањонци и примати су у представницима из те „европске цивилитзације“ од којих све почиње. Све велике светске ратове исценирали су и покренули они, представници „европскле цивилизације“ први светски рат, други и трећи који је почео…

 4. svetajyotish Says:

  TREBA ici na HAPPY televiziju, primice VAS! korak po korak, EU ionako pada brzo…

 5. Стојан Мандић, Православни писац и публициста, Београд Says:

  Поздрављам сву браћу и честите људе који воде борбу за свету Истину.
  „Срб је Христов, радује се смрти“ – каже свети Николај Србски! Шта хоћу да кажем? Да се не смијемо плашити борбе за истуну ни по коју цијену. Напротив, да требамо истрајати на овој борби. И „нека буде борба непрестана“ – тј нема цијене коју не треба платити у битки за Истину! На Крст распеће – на Крст распеће! На колац – на колац, али радосно у смрт, тј у Вјечни живот ка Христу љубљеноме. А Он неће никоме дужан остати. Па тико ни творцима бечко-берлинске лажне хагиографије и њеним сљедбеницима!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: