САД не дозвољавају уклањање ХААРП-а до 2050. године!


Извор: Правда

Тема дана | 17. август 2012. | 17:35

С. Миловановић

БЕОГРАД – Влада Сједињених Америчких Држава неће дозволити уклањање антенског ХААРП система ни из једне државе у свету где је постављен, све до 2050. године, до кад је предвиђено да трају експерименти са климом и утицајем на свест људи. То би значило да је упркос евентуалним протестима српске јавности и власти, најмоћнија светска сила реаговала одбијањем да размонтира систем постављен за време владе Мирка Цветковића.

– Колега који је учествовао и у чувеном Протоколу из Кјота о климатским променама, неколико пута је иступао у јавности против ХААРП-а, а само недељу дана од његовог трећег наступа и трибине где је ХААРП назвао опасним оружјем које ће променити глобалну климу са несагледивим последицама, супруга му је остала без посла у лабораторији у којој је била руководилац, а он више није иступао јавно са темом ХААРП-а. То свакако није случајно и све што се дешава око ХААРП-а није ни случајно ни наивно – каже Маркуш.

Како за „Правду“ каже Дејан Маркуш, биолог и генетичар српског порекла који већ дуже време живи и ради у Сједињеним Државама, администрација САД је уложила неколико милијарди долара у одржавање ХААРП система закључно са 2050. годином, до када је предвиђено да овај антенски систем обави своју улогу која је и даље под велом тајне.

– На трибини одржаној пре неколико дана на Универзитету Стенфорд, на коме се и врше проучавања ХААРП-а, учествовао је и физичар и климатолог Хенри Колман, који се веома похвално изражавао о ХААРП антенском систему називајући га „браном одбране светске климе и највећим противником ефекта стаклене баште“. Колман је тада прецизно рекао да је још 1990. године када је стартовала реализација ХААРП-а, одлучено да овај систем траје 70 година, колико је процењено да ће бити потребно да нискофреквентни таласи успешно делују на јоносферу и трајну промену климе. Колман је неколико пута нагласио да улога ХААРП-а није у војне сврхе, већ да „се спрече катастрофални земљотреси и промене климе услед ефекта стаклене баште у наредним деценијама“, а до 2050. то би требало да буде успешно реализовано. Такође је нагласио да је ХААРП, где год се у свету налазио, власништво САД, али је уједно „и у власништву целог човечанства“. Интересантно је да је Колман избегао питања студената Стенфорда о свим потенцијалним дејствима ХААРП-а, рекавши да се извињава што неће моћи да одговора на питања „јер касни на авион“ – каже Маркуш.

Наш саговорник истиче да се у протеклих годину дана у САД појавило на десетине књига и публикација на тему ХААРП-а и о његовом дејству, а да је неколико њих које су отворено указивале на штетне последице по климу и менталну свест људи, биле фактички забрањиване, а промоције отказиване.

– Колега који је учествовао и у чувеном Протоколу из Кјота о климатским променама, неколико пута је иступао у јавности против ХААРП-а, а само недељу дана од његовог трећег наступа и трибине где је ХААРП назвао опасним оружјем које ће променити глобалну климу са несагледивим последицама, супруга му је остала без посла у лабораторији у којој је била руководилац, а он више није иступао јавно са темом ХААРП-а. То свакако није случајно и све што се дешава око ХААРП-а није ни случајно ни наивно – каже Маркуш.

Иначе, америчка војна документа која су недавно декласификована, доказују да је америчка војска развила систем који ради на принципу пулсирајућег електромагнетног зрачења (исти принцип на коме ради ХААРП), што је намењено за манипулацију и разарање људских менталних процеса (можданих таласа) коришћењем снажних пулсирајућих електромагнетних снопова у радио-спектру на великим површинама земље одједном. Збигњев Бжежински, бивши саветник за националну безбедност председника Картера, и Џефри Мекдоналд, саветник за научна питања председника Џонсона и професор на Универзитету Ју-Си-Ел-Еј, објавили су документ у коме су изнели своје виђење геофизичког и „енвиронментал“ рата и ратних техника. Документ описује које се технике могу користити у те сврхе и какви се негативни ефекти могу изазвати код људске популације.

– Политички стратези су у искушењу да искористе проналаске у области можданих активности и људског понашања. Данашња наука и технологија јесу на нивоу који нам омогућава да изазовемо промене у јоносфери изнад широких области земље. Тако изазване промене у електричном набоју могу да изазову озбиљне поремећаје у можданим функцијама код људске популације у одабраним областима у дужем временском периоду – каже се између осталог у овом документу.

Бжежински наводи и да смо на путу стварања „једног контролисанијег друштва којим ће се лакше управљати“. Друштво би, по томе, контролисала елитна група са супериорним научним знањем. Ови управљачи ће бити неоптерећени традиционалним либералним вредностима, и биће у могућности да остваре своје политичке циљеве користећи врхунску технологију да утичу на понашање људи, и моћи ће да остваре потпуну контролу над људском популацијом под својом влашћу. Према ауторима студије, да би се дошло до оваквог „савршеног“ друштва, свет ће морати да се подвргне третману константних социјалних и политичких криза које би се искористиле да се јавно мњење помоћу употребе мас-медија придобије за фазу један, контролу спољног непријатеља. Одатле до контроле унутрашњих непријатеља, према овим прорачунима, „само је један корак“.

Америчка војска у једном од својих докумената каже следеће:

– Могући начини на који се ова технологија може употребити су: обрачун са терористима, контрола људи у демонстрацијама, контрола и надгледање безбедности војних објеката као и директна употреба против непријатељске живе силе. Америчка војска је први пут употребила пулсирајуће електромагнетно оружје против ирачких трупа у „пустињској олуји“. У свим овим случајевима електромагнетно оружје ће се користити ради изазивања озбиљних поремећаја психолошких функција, дезоријентације, узнемирености и тоталне неспособности за обављање радњи неопходних за борбена дејства – каже се у документу из Пентагона.

36 реаговања to “САД не дозвољавају уклањање ХААРП-а до 2050. године!”

 1. Vaso Šolaja Says:

  Dijagnoza je pouzdano utvrđena!
  Naivni misle da ne postoji lek.
  Sad se zna zašto državnom vrhu Srbije ne treba verovarti!

 2. Dejan Says:

  Ko ce njih da pita to se minira u roku od odmah

 3. miki Markos Says:

  Amerika je to i postavila,da bi nas sve odnelo… sta reci? Jedan kesira $… dok balkan pliva pod vodom…

 4. Djuric Milos Trstenik Says:

  Vaso pa sta da se radi -za sve postoji lek samo da li ga je moguce primeniti uz podnosljive zrtve

 5. Небојша Says:

  19.05.2014.
  Обавезно погледати овај најновији прилог:

  Инфо ратници радија „Снага Народа“: Гост Велимир Абрамовић – Да ли су најновије катастрофалне и невиђене поплаве у Србији изазван харпом? Видео
  http://wp.me/p3KWp-6HD

  У емисији је било речи и о томе да ће се ускоро од стране 3 независна инжењера ових дана извршити сва потребна мерења на мосту на Ади, како би се утвдило да ли је у мосту стварно уграђен харп уређај, а резултати тих мерења биће објављени идуће недеље у емисији „Инфо ратници против новог светског поретка“ радија „Снага Народа“.

 6. miloš Says:

  Pa valjda u Srbiji imamo ljude koji su sposobni da te sprave identifikuju. A ako se to identifikuje i zna gde je onda to treba organizovano neutralisati, bez ikakvih dozvola ili bilo čije saglasnosti . Samo uništiti da se onda posle toga pitamo da li je to uopšte i postojala . Ovako se samo priča a narod strada.

 7. mladen Says:

  pod hitno taj ugovor ponistiti i mirko cvetkovic i boris tadic da odgovaraju u specijalnom sudu za izdaju nacionalni interesa

 8. Nikola Says:

  ko su oni da ne dozvoljavaju to!

 9. Nenad Says:

  Samo da nedodje do jos gorih stvari,npr, raznesemo HARP,a ovi majmuni nas opet bombarduju zbog toga,kako god okrenes strasno je!?

 10. Mima Says:

  Prijatelji, ovo su slike „plantaze“ da je tako nazovem koja je na Aljasci, U AMERICI!!!! Lepo vi svi na Google Map pa nadjite gde je ova u Srbiji locirana?!?!?!?!? da …….. vrlo brzo cete ustanoviti da ta lokacija koja se spominje u stvarnosti ima samo njive na tom mestu ……. nikakve antene i slicno. Informisite se pre nego sto krenu „price“

  • Небојша Says:

   Е моја Mima,

   Они који размишњљају својом главом информисали су се одавно, само се лењи „спавачи“ попут тебе баве филозофирањем…

   Ајд прочитај ово…

   Војислав Милошевић: ХААРП који је постављен у Барајеву, почео је да функционише почетком маја 2012.!

   http://wp.me/p3KWp-5z7

 11. Drago Says:

  Treba ukloniti sve antene,kake dozvole kakvo sta,pa poslije raspravljati dli je trebalo ili nije,kao oni sto rade.

 12. ljilja Says:

  Nece imati ko da ih sklanja 2050…jer nas nece ni biti…..

 13. Vladan Says:

  Treba pogleai kakav je ugovor sklopila tadasnja vlada. Svaki ugovor,ukoliko j stetan po jednu od ugovaraca se moze raskinuti. Mada, ja verujem da su tadasnje vlast sve prihvatili a nama uvalili vazelin da nam lakse udje. One koji su to potpisali treba procesuirati i kazniti .

 14. Nino Belov Says:

  Ta antena u Srbiji nije kao na Aljasci. Ovo je prijemna antena i mala je. Njena uloga je da prima signal koji se salje sa Aljaske i salje ga nazad na Aljasku. To slanje nazad mozda ide preko interneta i u tom slucaju ova antena ne emituje nista, pa je tesko da se otkrije. A oni na Aljasci kada prime informaciju sa ove Srpske antene, promene parametre koje zraci antena na Aljasci tako da efekat tog zracenja stvara maksimalno mogic efekat u Srbiji.

 15. inžinjerac - miner Says:

  postavlja se niz OZBILJNIH PITANJA na državnom nivou na koja trebaju reagovati nadležne inspekcije i komisije, nadležni organi (neizostavno uključiti u to RUSKI NAUČNO-BEZBEDNOSNI TIM): – ko je dozvolio potpisivanje nekakvog sporazuma o gradnji i da li ima dozvole za „legalnu“ gradnju takvog objekta ??? da li je to uopšte legalna gradnja objekta štetnog po narod i državu??? čije je to zemljište, ko je vlasnik??? da li ima odobren projekt i namena takvog objekta??? razotkriti koji su to „rukovodioci“ ove naše jedine Srbije takvim činjenjem pokazali da su državni neprijatelji i prema njima sprovesti sudski proces. OVO JE SAMO MOJE RAZMIŠLJANJE KAKO BI SE UČINILO ŠTO TREBA, A RADI RAZOTKRIVANJA I PREZENTOVANJA ISTINE O HAARP-u I ODAŠILJAČIMA-ANTENAMA KOJI DELUJU U SISTEMU HAARP-a, NJEGOVOM UKLANJANJU I SPREČAVANJU DA SE KOD NARODA POJAVI OGORČENOST, NEMIRI, „SPONTANO“ ORGANIZOVANJE I DELOVANJE, A ŠTO BI STETILO DRŽAVI SRBIJI…

  • RadicD ( EUnet ) Says:

   Ja sam svoj komentar na ovu temu dao pre 4 -5 dana preko facebooka,ali nisam video da je objavljen ! Naime,napisano ja da je komentar poslat „administraciji“ i to je sve ! Ne vidim svrhe da bih ucestvovao u daljim komentarima.Hvala Vam na Vasim informacijama. Pozdrav Dragoslav

 16. Милош Ђошан Says:

  Слободан Милошевић није ни по коју цену дозволио инсталирање тога чуда и тога зла на нашој земљи. Због тога су га „обележили“ као диктатора, на њега нахушкали домаће хијене, и на крају поставили ХААРП систем. О томе можете прочитати у мојој књизи „Окупирана земља“. Крајње време је да се народ освести и почне полагано преиспитивати улогу свих појединааца и невладиних организација и у току припреме и извођења „5.октобарских промена“.

 17. nini Says:

  Neka sve antene postave kod sebe i neka se nose! Dosta je zapovedanja u tudjim kucama. Treba srusiti i demontirati to cudo, a one koji su podpisali sporazum za nesto sto steti ljudima…treba ih dati na sud i strogo sudski kazniti
  Sta su za novac ljudi sve u stanju uciniti.. 😦

 18. dopke Says:

  Šta je to potpisao Cvetković, nalog za topli obrok ?

  • Небојша Says:

   Ево одговора онима који шаљу линкове ка текстовима да у Србији није инсталиран никакав харп уређај, или харп антена. Одговор стиже од Војислава Милошевића бившег високог дипломате Србије који потврђује постојање харп уређаја у Србији. То је преузето са овог текста са мог блога.

   *****************

   Гостујући 15.09.2012. код Оливере Милетовић у емисији Питања и одговори“ на ТВ „Палма Плус“, Војислав Милошевић је између осталог говорио и о томе да ли је инсталирано нешто од харп система у Србији (Барајево, Бељина), односно нека харп антена, о чему се већ више месеци углавном пише само по интернету. Извуко сам тај део емисије и сад је пред вама. Господин Војислав Милошевић је завршио факултет политичких наука и преко 20 година је радио у дипломатији. Бивши је члан ДС-а и Српског Покрета Об(мане)нове.

   Војислав Милошевић: ХААРП који је постављен у Барајеву, почео је да функционише почетком маја 2012.!

   Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/

   До сада се само нагађало писањем на интернету, по разним сајтовима, форумима и блоговима, о томе да је инсталирана нека харп антена у Барајеву или Бељини, која је у садејству са харп системом на Аљасци, али сада су ово прве опипљиве информације од човека који се кретао и креће у високим политичким круговима, а такође су му познати и езотеријски кругови који иза сцене вуку конце политичких кретања у свету.

   На питање водитељице да јој нешто више каже о томе да ли је нешто од харп система инсталирано у Србији, господин Војислав Милошевић одговара:

   Војислав Милошевић:

   „Да, ради се о систему харп који је постављен у Барајеву, он је почео да функционише почетком маја ове године.“

   Оливера Милетовић:
   Ко је то одлучио?

   Војислав Милошевић:

   То је могла да уради само актуелна власт. Тада је актуелна власт била у рукама Бориса Тадића, Мирка Цветковића као премијера и наравно Парламента у коме су они чинили већину. Тако нешто што је урађено је потпуно неуставно! Потпуно ван закона и нелигитимно, јер тај систем који је тамо инсталиран, врло је познато да се не користи у хумане сврхе, да се не користи за унапређење и бољитак живота човека, него се користи управо за изазивање еколошких катастрофа, колико суша, толико стварањем разних енергетских таласа који се зову цунами облаци, односно харп облаци…“

   Дакле људи, ову су прве опипљиве информације које нам казују да су ненормалне летње врућине са сушним периодом, што је осакатило пољопривредне приносе, узроковане харп системом који се налази у Барајеву! Ово треба под хитно да се испита од стране Николићеве власти, да се судски изпроцесуира и казне починиоци! И да се те харп направе уклоне из Барајева!

   Положај Барајева у односу на Београд, види се и Панчево

  • RadicD ( EUnet ) Says:

   „Nebojsa,“ Na osnovu ove Vase poruke,prinudjen sam da ponovim svoj komentar od pre nekoliko dana. Prvi put sam za haarp sistem cuo pre vise od godinu dana . Posto poznajem dobro kraj oko Barajeva,jer tamo imam vikendicu vec oko 30 godina, interesovalo me je o cemu se to stvarno radi ? Raspitao sam se kod zitelja sela Beljina i od njih svasta cuo.! Evo nekoliko njihovih informacija : “ Od kada je to instalirano ,umrlo je nekoliko zdravih zena ! Antenski stub se jasno vidi sa puta ,ogradjen je bodljikavom zicom i cuvaju ga neki ljudi u maskirnim uniformama ,naoruzani masinkama,koji ne dozvoljavaju prilaz uredjaju.“ Seo sam u kola i otisao do samoga antenskog stuba i konstatovao da je to najobicnija repetitorska antena za mobilnu telefoniju. Mislim da nije nikakav problem utvrditi tacnost moga zakljucka.Nikakve bodljikave zise,nikakvih ljudi u maskirnim odelika . Jednostavno objekat kao i svi drugi ,slicni, koji se koriste za istu namenu. Prema tome,na mestu koje sam naveo ,a koje su mi tamosnji mestani iz Beljine pokazali , nisam mogao da vidim nista nalik na bilo kakav uredjaj koji bi ukazao na deo haarp sistema. Ukoliko ste zainteresovani,mogu Vas odvesti tamo da se uverite u istinitost moje price. Poz.Dragoslav

  • Небојша Says:

   RadicD ( EUnet ),

   И ја сам такође принуђем да по ко зна који пут реагујем на Ваше „поуздане информације“ и разних сличних коментатора, од када се протеже ова тема са Барајевом и евентуалном антеном у том рејону, јер то све датира још од 2012. године, а сада је актуелизирано поново после ових катаклизмичких поплава. Све те информације попут ваше, своде се на „мајке ми“ … „кад вам ја кажем“, јер нигде не дајете никакве проверљиве аргументе, осим „видео сам“, само нам нудите испразну реторику, будући да немате никакву фотографију да би сви могли да виде да тај рејон где сте ви били, код тог антенског стуба, да нема те оградне жице о којој говорите, а плус тога све то треба да се поклопи са локацијом где су вам мештани објаснили где је та антена, да би сви то и други могли да провере, и да се поклопи са објектом где сте ви били, јер нигде нисте навели где је тачно то у односу на Барејево, тачна локација, има ли неког препознатљивог објекта као орјентира, нека кућа, неки сеоски објекат, грађевина итд… итд… да сви по томе могу да провере ту локацију, мислим оближњи мештани, па да се провери да ли је то тачан простор где сте и ви били, или нека потпуно друга локација, погрешна. Да би се то утвдило, потребан је тачан опис локације и пропратне фотографије као доказ, а не да мени нудите да ја из мог Бора потежем за Барајево да би видео где сте то били, потребне су само фотографије тог простора где је антена, та локација коју су вам описивали мештани Барајева, тако да и ти мештани који су вам то говорили могу да провере, јер можда сте били на некој другој локацији, па да знамо да ли нас тачно информишете или не, јер „рекла-казала“ нису докази, само фотографије, видео прилози…

   И професор Велимир Абрамовић има викендицу у Барајеву, више од 30 година, и доста борави у њој, а плус тога разуме се у технологију харпа и тих антена, разних пропратних направа, и он каже да је у Барајеву инсталиран неки харп уређај.

   Ево, о томе говори у овој емисији, са доњег линка:

   Инфо ратници радија „Снага Народа“: Гост Велимир Абрамовић – Да ли су најновије катастрофалне и невиђене поплаве у Србији изазване харпом? Видео

   http://wp.me/p3KWp-6HD

   Баш током ових катаклизмичких поплава, професор Абрамовић се у емисији јавио телефоном управо из Барајева, и потврђује постојање тог харп уређаја о коме се говори. Чак шта више, будући да је та емисија емитована 17.маја.2014., Велимир је рекао да је тог дана искључен харп, и да ће као доказ да је у праву за 2-3 дана у оближњем географском простору бити неки земљотрес, а дао је и техничко објашњење за то, зашто се то догађа тако када се искључи харп, зашто се у оближњем географском простору дешавају земљотреси.

   И заиста се десио земљотрес 2 дана касније 19. маја 2014., био је то земљотрес у Алабнији, дакле, гледано географски, све је у близини западне Србије где се десила ова несрећа, наравно треба имати у виду огромну масу текстонских плоча и њихову механику кретања у односу на положај где се налазе. Дакле, то је доказ да је професор Абрамовић у праву.

   Ево, и у доња два прилога (има и аудио и видео матерјала) Абрамовић говори о техничким могућностима и аргументима да је све ово технички изводљиво, ако се на простору Србије налази нека харп антена.

   Речено и прећутано: Гости Велимир Абрамовић и Горан Марјановић – ХААРП

   http://bit.ly/PyUoG0

   Мештанин Бељине код Барајева покрај Београда, говори о потенцијалној харп антени, аудио прилог

   http://wp.me/p3KWp-5rk

   Друго, сви су се ухватили ко омађијени само Барајева, а нека харп антена или неки сличан уређај, може да се нађе и на некој другој локацији о којој се уопште не прича, док се цело време скреће пажња само на Барајево.

   На тим линковима што сам вам дао за преглед, налази се и један видео где се говори да су антене из локације Бељинско-Барајевског простора премештене, то је овај видео:

   Србија у необјављеном рату

   Линк ка видео прилогу на YouTube
   Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

   Дакле, овде је човек дао видео прилог и сваком ко живи на том простору годинама, зна где је то и може да изврши проверу, да види шта се тамо налази, док се ваши „докази“ своде на „мајке ми“, „кад вам ја кажем“, „видео сам“, нисте нам дали ни једну једину фотографију тог простора где сте ви били, да би то неко други могао да провери, да ли тачно причате или не, плус тога, што сам већ рекао, то треба да се тачно поклопи са простором којег су муштани Барајева описиви, јер можда сте ви били на некој другој локацији коју мештани нису ни описивали, и као сад нам дајете „доказе“ попут „видео сам“.

   Дакле, немате никакав доказ за то што причате, а ја вам нудим сведочење проф. Велимир Абрамовића који такође ко ви има викендицу у Барајеву, у којој често борави, и потврђује постојање харпа на тим просторима.

  • Небојша Says:

   Фридриг Вагнер говори о ратном злочину бомбардовања пројектилима са осиромашеним уранијумом и самој катастрофалној штетноси осиромашеног уранијума по људско здравље (преведено)

   Линк ка видео прилогу на YouTube
   Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

   „Фриедер Вагнер је одрастао до средње школе у Хоф (Саале). Од 1966 до 1969 био је помоћник за камеру код Лукаса Марија Бохмер, Жерар Ванденберг и Јан де Бонт. Од 1970 ради као независни камерман. Као одговорни сниматељ у многим документарним филмовима добија 1982 златну награду Адолфа Гриме. Раније је добио сребрену Гриме награду. Вагнер је, такође добитник Европске награде за телевизију. Од 1982, Вагнера ради своје филмове као писац, кинематограф и редитељ. У сарадњи са Елвира Охоа основао је филмску продукцију. Од 1986 он је такође радио са ЗДФ-а познати немачки ТВ. Од 1992 се окренуо истраживачким документарцима за АРД, ЗДФ и ВДР.

   2003 Вагнер је снимао документацију „Лекар и контаминирана деца у Басри“ који је емитован на ВДР-у. За то је добио награду на европском ТВ ОКОМЕДИА.На основу тог материјала урадио је 2007 и 93-минутни документарни филм „Смртоносна прашина“. Упркос свим позитивним реакцијама и награде Вагнер не добија више посао. Филм „Смртоносна прашина“ је у немачкој непожељан.
   Фридер Вагнер је ожењен и има двоје деце и живи у Келну.“

   ochoa-wagner.kulturserver-nrw.de/

   Искачем из ове теме око харпа, да искористим прилику да укажем на штетност од осиромашеног уранијума по људско здравље, будући да смо бомбардовани од НАТО злочинаца 1999! И ово требамо увек имати на уму. Пажљиво послушајте Вагнера о самој штетности осиромашеног уранијума по људско здравље и колико дуго траје његово зрачење тамо где га НАТО „посеје“.

  • Небојша Says:

   Извор: ВестиНет

   РУСКИ АНАЛИТИЧАР ТВРДИ: Климатским оружјем и поплавама руше Републику Српску и Србију

   21. мај 2014. 14:08

   Дмитриј Седов: Уз климатско оружје, ефекат поплаве је баш онакав какав је предвиђен

   Присећам се како је у време рата у Ираку свет облетео следећи филм. Из америчког хеликоптера се пуца по лоповима који су одлучили да разделе некакву робу из напуштеног камиона. Судећи по кадру и коме се од испаљених пројектила отржу чак и велики точкови камиона иза кога се крију људи, пуца се из аутоматског топа. А када комад долети до човека, тај се распада у хиљаду комадића. Све је као у стрељани: хеликоптер виси у једној тачки, стрелац мирно циља у следећу жртву и пуца. Када се жртва растури стрелац равнодушно воки-токијем извести: „роџер“.

   Реч „роџер“ на америчком војном сленгу значи „лобања“ или „мртвац“. А цео ужас сцене је у томе, што за посаду хеликоптера људи на које је пуцано топом уопште не представљају људе. То су – циљеви. Зато што су људи седели у хеликоптеру, а на земљи је било нешто – „ништа битно“.

   Данас се на Балкану најбоља станица за прикупљање информација налази у бази Бондстил. Тамо се региструје све што се дешава у етру, између осталог и репортаже за медије, преговори српских спасиоца, полиције, руских експерата из Министарства за ванредне ситуације. Региструје се и све већи број погинулих. Вероватно и овде, када стигне вест о новом утопљенику, неко равнодушно извести: „роџер“.

   Како би колико-толико помогли Србима технику за спасавање Руси пребацују хиљадама километара далеко. Али за спас од гигантске поплаве нису потребни појединачни комади, већ стотине средстава за спасавање. А она су ту, на пушкомет: у Бондстилу. Тамо има технике за воду, понтона на расклапање, средстава за прву помоћ настрадалим – ћебади, шатора, суве хране, има лекова, пумпи и уређаја за филтрирање. Има много чега што би за народ који је претрпео катастрофу представљало немерљиву помоћ.

   Али „Бондстил“ – то вам је онај већ поменути хеликоптер, из кога са висине људи изгледају као оно нешто – „није битно“, чији живот не вреди ни колико једно ћебе, а поготовоне као ланч-пакет. Из те базе катастрофу посматрају са знатижељом.

   Ни џентлмени из ЕУ баш много не журе да пруже помоћ. Много је удобније седећи уз камин и пућкајући дуван из луле дискутовати о људским правима него извадити новчаник и бројати новчаницу по новчаницу да би се помогло тамо некаквим Србима.

   Чека се време када ће катастрофа проћи и њене последице се показати у пуној мери. Тада ће се појавити ММФ и издвојити потребан новац од неколико милијарди долара, само уз минималних 10 процената камате. Зар то није великодушно? Да се из срца откине цео камион свеже наштампаних новчаница, које ММФ коштају таман онолико, колико кошта стари папир и усто, како би се наставила пљачка земље која је и без тога спала на просјачки штап, поброји читав низ услова, те их пребацили у Београд.

   Ако се упореди са ирачким филмом – то ће бити чин праве-правцате великодушности. Па неће да се пуца се из крупнокалибарског топа! Само ће се земља елегантно придавити ужетом од новог дуга и пљачком најзад дотући. А једном, када прође много и много година, неки нови Едвард Сноуден ће открити информацију о томе како је покушавано да се помоћу климатског оружја дотуче Србија. Данас америчке власти неће да одговоре на питање шта ће им у Канади и на Гренланду станице са снажним краткоталасним зрачењем, баш као и посебна група сателита са ретранслаторима тог зрачења. Из непознатог разлога они не реагују ни на извештаје Руске Академије Наука о експериментима које они изводе, а који се односе на производњу „јонског сочива“ у горњим слојевима атмосфере.

   Смисао тих експеримената је у томе да над одређеном облашћу преко зрачења сателита може да се стањи озонски слој – добија се озонска рупа кроз коју стиже појачано загревање ваздуха, а у атомосфери долази до планиране турбуленције. 2010.године руски научници су са врло озбиљним разлогом посумњали да је страшну сушу у Руској Федерацији изазвала људска рука.

   Тим пре, што су руски РЛС регистровали пролажење америчког сателита који је испуштао ласерски зрак на местима где је суша била најјача, а надлетао је на малим висинама.

   Данас је дошло до неочекиваног и необјашњивог циклона над Србијом. Судећи по томе што ни Вашингтон, ни Брисел нису до сада мрднули прстом како би помогли да се ситуација поправи, рекло би се да он за њих и није био баш толико неочекиван.

   Али зато ефекат који је он донео ја био баш онакав, какав је требало да буде!

   Рекло би се да англосаксонци практикују методу „два у једном“. Са једне стране се изврши нови експеримент из области климатског оружја, а са друге се испроба бацање Србије на колена.

   Мада – „љубав“ англосаксонаца према Србима јако личи на страст настраних. Они уживају кад тај народ пати. И, вероватно ће врхунац доживети уколико буду могли да кажу: „Србија – „роџер“.

 19. Jovanovic Says:

  Ovo Vam je zaista fantastican komentar,ja Vam se divim ,i radujem se sto postoje takvi ljudi kao sto ste Vi ,i budite uvereni da je bas tako ta „dobronamerna „Evropa ( ja zivim u njoj a iz Bora sam)toliko bedna ,i ne mari za te poplave u Srbiji ,..Oni samo kratko pokazu na Tv poplave i gotovo,…To su fanatici koji hoce ovu nasu lepu zemlju da toliko ponize i da te ljude ucine takvim siromasima ,da te dusa zaboli,..Ali ipak mi moramo da se borimo ,misliti zdravo ,biti mudriji i da zajedno se borimo protiv tih mafija,…Ja Vas pozdravljam ,i da znate podrzavam mnoga Vasa pisanja ,pa to trebaju mnogi da procitaju,.,.Ostajte zdravo,zivite zdravo ,mislite zdravo,..Joka Jovanovic

  • Небојша Says:

   Jovanovic,
   Хвала на подршци суграђанко.
   Поздрав! 🙂

  • Небојша Says:

   Ове катастрофалне поплаве средином маја 2014. избациле су на површину истину о Србији, држава Србија не постоји! Нема никакве организације и реда, на главним местима су људи који немају благе везе како да унапред и стратешки припреме државу за овакве катастрофалне елементарне непогоде, да их евентуално спрече, предупреде, да их ублаже, само мисле како да напуне своје џепове парама! Немају никакве емпатије према обичном човеку, према србском народу….!

   Немају пара за лопате, хеликоптере, чамце, али имају пара за 50.0000 службених аутомобила», имају пара за високе плате и апанаже, имају паре за своја обезбеђења, за разна путовања по белом свету, али за обичног смртника немају ништа, немају ни најосновније! Немају ни лопате! Немају чамце! Немају хеликоптере! Немају ништа: „Цркни сиротињо, цркни стоко…!“… то је порука, то нас чека са овом квислиншком марионетском влашћу…!

   Лазански брутално огољава тоталну разбијеност Србије око ових поплава. Заказала цивилна заштита, војска разбијена (саветници јој били британски и холандски генерали (!!?). Држава нема лопате, моли грађане да донесу лопате, нема амфибије, нема чамце, нема хеликоптере.

   Линк ка видео прилогу на YouTube
   Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

   Лазански почиње да прича од 9 мин. и 10 секунди…

 20. Iv Says:

  Ko je uopšte dozvolio postavljanje ovoga??

 21. Небојша Says:

  Ово је снимак данашње емисије (24.05.2014.) „Инфо ратника против новог светског поретка“ у којој је поново гостовао професор Велимир Абрамовић и говорио и повезаности најновијих катастрофа и поплава у Србији са прецизно вођеним метеоролошким ратом.

  Велимир Абрамовић: Најновије катастрофалне поплаве маја 2014-е у Србији изазване метеоролошким ратом – 24.05.2014.

  http://wp.me/p3KWp-6HY

 22. stitonosa Says:

  probudite se .,harp uopste nije u barajevu vec pod nosom


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: